|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Lind - mogłaś pisać, że potrzebujesz czerwonego barwnika, wysłałabym Ci odrobinę w proszku. Mam całe opakowanie, a tak wydajny, że do końca życia nie zużyję.
|
#3182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Izz, fantastyczna wiadomość!!! gratuluję przedszkola
Widziała już dziś w rossie saraye słoneczne-mają nowe, białe opakowania. Jest 30 i 50. A polecam tą swoją nową lirene dla dzieci 30-leciutka jest jak nie filtr, makijaż się super trzyma cały dzień. Oczywiście jeszcze nie wiem jak się będzie sprawować w słoneczku pełnym, ale jako, że jest fotostabilna i od lat ma dobre opinie, to myślę, że będzie oki ![]() A i jeszcze pokaże ci jakie szmaciaki lemigo kupiłam młodej: 2x sandałki (jedne do piachu, drugie jako kapcie przedszkolne) i 2x tenisówkowate na podwórko w 2 rozmiarachtakie i takie W ogóle ładna przebitka w niektórych sklpeach w necie-tu 17zł, a wiadziałam te same po 39zł nawet ania, aż mnie zabolało jak przeczytała. Ale ona dzielna ![]() I jeszcze w takiej chwili o bracie myślała-urocze ![]() madzia, gratuluję przedszkolaka czy to to przedszkole z którego Pani już ostatnio go chciał przygarnąć? ![]() Z gipsem lepiej iść. Tak mi to przypomniało, że moja poprzednia psinka typu ratlerek miała złamaną łapkę i gips i tak metodycznie sobie go po trochę obgryzała, że cały jeden bok obrobiła i odpadł ![]() Cytat:
pop, KILK od razu o tobie pomyślałam i o twoim poczciwym i niedocenionym chłopinie sara, aż spytałam tż, a wiesz co on mi na to? że nie ma pojęcia, bo jakichś tam różnych kuzynów ma, ale kto ma jakie dzieci to już nie wie. I gadaj z chłopem...Teściowa by wiedziała czy mają taką rodzinę z dzieckiem, ale jako że się dalej nie raczy odzywać (czyli jednak święta to nie było "pojednanie" tylko wizyta, bo wypada ), to nie mam jak zapytać.Ale sytuacja przeokropna Cytat:
też się zastanawiałam i co teraz z tymi nie-ząbkami.... lind, nie zazdroszczę dziada za płotem. Kurczę, niemal wszędzie się jacyś tacy rafią i się zastanawiam, co tacy pod kopułą mają zamiast mózgu...i jaki interes w uprzykrzaniu życia innym ...
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2013-04-24 o 19:45 |
||
|
|
|
#3183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
U nas w przedszkolu nie ma kapci , dzieciaki siedzą w tych samych butach w których przyszli - bardzo higieniczne
nie ma co . Juz jakos to straciłam , przy młodym jak chodził . Nie wiem czemu tak jest . EVI no ciekawe czy ja ta liren znajdę w uk , w sklepach lub online . A znasz jakiś taki który mogłabym kupic w UK . A lancaster firmę znasz, dobra czy nie ? Tzn męczyć cie nie będę , ale jak ci kiedys wpadnie jakiś i łatwo dostępny tutaj ( a pewnie jest jakiś wybór ale ja w tym nie siedzę ) to pomysł o mnie i daj znać .z góry dzięki .Ale kicham , masakra jak mnie w nosie wierci kreci a spiki ciurkiem lecą |
|
|
|
#3185 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny , Ola już zapomniała dziś się chwaliła wszędzie że ona to nie ma zęba .
No i dzielna jest łzy leciały , ale buzia była otwarta i panią Asię nadal bardzo lubi , więc jest ok . Za tydzień mamy już sam lajt lakierowanie zębów więc miłe wrażenia mam nadzieję do następnego przegladu zostaną . Cytat:
Cytat:
Ale zdarzają się dorośli z mleczakami co jakiś czas , bo własnie gdzieś stałego pod spodem nie było . Cytat:
![]() Ubić drania . Cytat:
Ja miałam w egipcie więc lepszego testu nie mógł już przejść . Olka wcale się mocno nie zjarała . A dzieciaki na ziajce poparzone widziałam . Ola jak napisałam wyżej ma się cacy więc luzik , dziś jeszcze lody były , bo kupiłam litra . Zimno kurde dziś coś było
|
|
#3186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Doczytalam o co chodzi , czyli takich dzieci jest jakiś tam procent . Zazwyczaj ma to podłoże genetyczne , i w jakiejś tam mierze zależy od ożywienia , stresu i środowiska ktore wpływaja na zmiany genetyczne . Czyli dzieciaki takie muszą nowość tymczasowe protezy , aparaty itd no a w wieku dojrzałym pozostają implanty . I chyba tak sie nie zdążą ze wszystkie zeby nie miały zalazkow, zazwyczaj sa to chyba 2 i 5 . Nie wiedziałam tego , ze moze tak byc ,ze mleczaki staną sie tymi " stałymi " w sensie ze nie wypadną . ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Szlag by to , mojemu młodemu dość dawno temu wypadły 2 ki i jeszcze nie rosną , nosz kuwa , teraz będę sie schizowac Teraz śpi ale idę zlukam bo do rana nie wytrzymam . A tu jeszcze tyle zebow do wymiany
|
|
|
|
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
AniaP mój ma gips tylko od dołu rączki bo na palcach miał ranki, i chodziło o lepszą wentylacje. Jest zapisany do lekarza na wtorek to musimy czekać. Wczoraj tz nie upilnował i mały miał całą rękę w wannie wody, to musiałam te bandaże pozmieniać.
Masakra po prostu z tymi zębami, współczuję strasznie.Jak byłam jeszcze z pierwszym synkiem w ciąży i byłam u dentysty to była mama z chłopcem około 1roczek i miał po lapisowaniu wszystkie ząbki czarne, ale po prostu caluśkie, i lekarka zdecydowała że trzeba wszystkie usunąć, a dziecko na czas zanim stałe wyjdą miało mieć protezkę, jakaś abstrakcja u tak małego dziecka Ja kupiłam sobie narazie krem z filtrem dla sportowców w Lidlu. Ale po jednym dniu jeszcze opini nie wystawiam, dopiero po tygodniu ![]() Wczoraj z małym na rowerze spokojnie z 20 km przejechałam. I tak mnie oświeciło że mojemu też już regulacja w nogach się skonczyła i lekko o moją pupę haczą Polecacie jakiś koszyk do roweru mój metalowy popękał od przeciążenia zakupów Mam za miesiąc imieniny to chcę sobie takie coś zamówić http://allegro.pl/kosz-koszyk-rowero...172488991.html Nie wiem czy trwałe![]() ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ---------- Cytat:
Zobacz na dziąsłach czy nic nie widać. Mojemu wyrastały stałe za mleczakami, mleczaki trzebabyło rwać jak już stałe były duże, to nie miał okresu bez zębów, bo jedne drugimi zastępował.
Edytowane przez pl_madzia Czas edycji: 2013-04-25 o 07:14 |
|
|
|
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
Co do zębów - mi nie wykształciły się stałe piątki. Mleczaki tak czy siak w którymś momencie trzeba wyrwać, bo paszcza rośnie, a mleczaki są drobne i zapadają się w dziąsła. U góry aparatem przesunęłam, na dole zrobiłam sobie mosty.
Tak czasem jest, że nie wyrastają jakieś zęby.... ale żeby w ogóle
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
Witam zasmarkana , na szczęście nie utonelam od tej ilości płynu
![]() MADZIA a mi by do głowy nie przyszło zeby zrobić zdjęcie zebow , a dla czego robilas młodemu tak o ,czy był jakiś konkretny powód ? Małemu tez będziesz robić ? Dentysta nigdy nic nie zasugerował , w życiu bym nie pomyślała ze moze byc taka akcja z zębami , dopiero jak sie usłyszy czyjąś historie to wtedy człowieka olsni , ze rzeczywiście takie cos moze sie stać . Idę czubki do szkoły wyprawic i nura do wyrka
|
|
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
Monka mi dentysta poradzil zrobic zdjecie jak mojemu wyszly stale,a mleczaki mocno sie trzymaly. Koszt niewielki,a wszystko widac.
Mojemu pierwsze stale wyrosly jak mial 6,5lat. Maly mi tylko dzisiaj jeczy ze chce na plac zabaw,a pogoda narazie niefajnie wyglada ![]() Ale choc porobilam w domu bo i dwie pralki juz wisza,zmywarka tez umyla,poodkurzane pomyte,dzieci nakarmione. Tylko chyba jeszcze okna pomyje bo strasza,a mylam je miesiac temu.
|
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
Aha czyli jednak dentysta poradził , moj cicho siedział , bo chyba nic niepokjacego nie widzial . Młodemu jednak cos rośnie , z prawej strony juz mu leciutko wyszła dwójka tylko lewej jeszcze nie widać , jak wróci ze szkoły to popukam lyzeczka
. Tez mam porobione , także idę sie jeszcze zdrzemnac |
|
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
jak czytam o tych zębach to przerażona jestem
Słuchajcie może mogłybyście polecić mi jakiegoś dobrego mopa , pliska
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie mi małolata jakaś ciśnienie na all podniosła. Tz sprzedał tel, aukcja była z wysyłką listem poleconym a ona się upierała przy pobraniowej. Maila napisała we wt wieczorem, tz wczoraj nie miał fizycznie czasu zajrzeć na pocztę a ta dziś o 8 juz negatywa wystawia... Nienormalni ludzie na all czasem kupują
![]()
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
Lind- ja też miałam kiedys podobna akcję. Z tym, że koleś wylicytował a potem napisał negatywa, że niby w opisie aukcji nie było napisane o jakimś uszkodzeniu a potem się okazało, że jest. Podobno wyszło to w kontakcie mailowym a ja od kolesia żadnego maila nie dostałam- od razu negatyw. No ale cóż, zdarzają się takie czuby i olałam sprawę.
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
Evi - tak ten tekst idealnie pasuje do mnie i do Tz.
Buciki fajne. A Ty je kupowałam w sklepie czy przez internet? W poniedziałek byłam z Nataszka na kontroli u okulisty. Niby jest ok. Co prawda tarcze blade i jakaś tam ziarnistosc. U Oliwki tez było ok a potem nagle +6 . Po tej wizycie to malutkiej ropieje oczka.I jeszcze muszę sie pochwalić ze moje malenstwo zaczyna chodzić.
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
gratki dla Nataszki. Dzielna dziewczynka
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
|
|
#3199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tz zadzwonił, niby z siostrą tej co kupiła rozmawiał Miała się odezwać ale widzę że cały dzień ze sklepu nie wróciła![]() Negatywa też oczywiście dostała przy okazji wyjaśniłam sprawę innym allegrowiczom
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
monka, to celowałabym w apteczne-La roche posay (dla dzieci jest seria dermo pediatrics, różne wersje-mleczko, spray), Klorane dla dzieci (też różne), Nivea baby 50+ mleczko, uriage dla dzieci, avene, bioderma.
A ta babka co analizowała filtry dla dzieci pod kątem składu poleca filtry firmy soltan-ponoć w UK łatwo dostępne. Ja osobiście nie znam aneczka, ja mam od lat zwykłego mopa płaskiego z lidla (ale one wszędzie są). Takiego bez farfocli mam (znaczy nakładka).Nie mam do niego żadnego super wiadra wyciskającego-nie mam miejsca na takie rzeczy. Wyciskam łapkami pop, brawa dla nataszki . Buciki zamówiłam w tym sklepie co linki dawałam Jeszcze nie doszły.
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
EVI dzięki
, teraz zakupie . POP ale masz juz duża niunie . Brawa dla niej . |
|
|
|
#3202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe jak to śmiesznie zabrzmiało
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
ANECZKA ja mam ten zwykly vileda ( nie otworzyła mi sie strona )
A co do mycia paneli używacie ? Jakie środki , płyny ? Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-04-25 o 21:14 |
|
|
|
#3204 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje dzieciaki miały pantomogram robiony , a to dlatego że miałam go za free , a mają włożony w kartę . Cytat:
Olka ma teraz ten wyrwany i będzie jej dentystka mierzyć czy ta przerwa się nie zmniejsza . Jeśli się okaże że tak to będzie miała jakieś cudo zakładane żeby miejsce było dla stałego zęba potem . To się wymądrzyłam ![]() ale akurat babka z tej przychodni co łażę jest ortodontką i przy okazji do mnie do pracy przyłazi . To się wypytałam o wszystko . Cytat:
![]() Cytat:
http://allegro.pl/vileda-profesjonal...169105962.html bo jaj ma duzo do mycia .
|
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za pochwały mojego maleństwa.
Aneczka - ja w domu mam rotacyjny Jana. Jestem z niego zadowolona, rak nie brudzę. Sprawdza sie.
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
chyba też kupie tego jana
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
Ania
dla Olki za wizytę u dentystyPoP dla Nataszy za pierwsze krokiMadzia trawa powinna zacząć wschodzić po paru dniach jeśli ma wilgoć i ciepło ale do biegania po niej to się będzie nadawać za kilka tygodni bo będzie bardzo delikatna na początku dopiero po kilku koszeniach się wzmocni Aneczka ja używam mopa płaskiego z wiledy jestem zadowolona z niego ,przy moim praktycznie codziennym myciu dużej powierzchni wkład się nie ściera przez kilka miesięcy więc mogę polecić a zajrzyj sobie tu http://www.wszystko-do-sprzatania.pl...15l-p-305.html masz tam wiadra do wyciskania że praktycznie rąk nie moczysz ,mopy też tam są różne Lind powieście kamerę ,nie są drogie ,taką co się z niej kartę wyciąga później i do kompa wsadza żeby obejrzeć co za menda
|
|
|
|
#3209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mopa mam jakąś podróbkę tego rotacyjnego - na dużych powierzchniach typu panele czy kafle jest ok, u mnie przy ścianach w łazience czy w trudniej dostępnych miejscach nie domywa, myślę że ten trójkątny byłby lepszy.
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
kobiety dzieki za kciuki jutro po wizycie zaraz napisze
pop ciesze sie raze z toba z dobrych wiesci u olkulisty i za 1 kroczki nataszki przerabane z tymi zebami , powinno sie je wyrywac jak sie psuja i powinny w tym samym miejscu znów urosnąć moja szaleje na dworze przychodzi umorusana az po uszy a ja głodna jestem a jesc juz nie moge buuu
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:59.

), to nie mam jak zapytać.
, ale Czad pierwszy raz słyszę . .
...

nie ma co .
taki który mogłabym kupic w UK . A lancaster firmę znasz, dobra czy nie ?

gratki dla Nataszki. Dzielna dziewczynka