Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-24, 17:13   #3181
megi-megi
Zakorzenienie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Lind - mogłaś pisać, że potrzebujesz czerwonego barwnika, wysłałabym Ci odrobinę w proszku. Mam całe opakowanie, a tak wydajny, że do końca życia nie zużyję.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 19:22   #3182
evitka21
Zakorzenienie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Izz, fantastyczna wiadomość!!! gratuluję przedszkola
Widziała już dziś w rossie saraye słoneczne-mają nowe, białe opakowania. Jest 30 i 50.
A polecam tą swoją nową lirene dla dzieci 30-leciutka jest jak nie filtr, makijaż się super trzyma cały dzień.
Oczywiście jeszcze nie wiem jak się będzie sprawować w słoneczku pełnym, ale jako, że jest fotostabilna i od lat ma dobre opinie, to myślę, że będzie oki

A i jeszcze pokaże ci jakie szmaciaki lemigo kupiłam młodej:
2x sandałki (jedne do piachu, drugie jako kapcie przedszkolne)
i 2x tenisówkowate na podwórko w 2 rozmiarachtakie i takie
W ogóle ładna przebitka w niektórych sklpeach w necie-tu 17zł, a wiadziałam te same po 39zł nawet

ania
, aż mnie zabolało jak przeczytała. Ale ona dzielna -moją to by chyba 4 os. musiały trzymać
I jeszcze w takiej chwili o bracie myślała-urocze

madzia, gratuluję przedszkolaka
czy to to przedszkole z którego Pani już ostatnio go chciał przygarnąć?

Z gipsem lepiej iść.

Tak mi to przypomniało, że moja poprzednia psinka typu ratlerek miała złamaną łapkę i gips i tak metodycznie sobie go po trochę obgryzała, że cały jeden bok obrobiła i odpadł

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Bao- po Twoim opisie nie mam pojęcia jaki kolor oczu maja Twoje dzieci .

pop, KILK od razu o tobie pomyślałam i o twoim poczciwym i niedocenionym chłopinie

sara, aż spytałam tż, a wiesz co on mi na to?
że nie ma pojęcia, bo jakichś tam różnych kuzynów ma, ale kto ma jakie dzieci to już nie wie. I gadaj z chłopem...Teściowa by wiedziała czy mają taką rodzinę z dzieckiem, ale jako że się dalej nie raczy odzywać (czyli jednak święta to nie było "pojednanie" tylko wizyta, bo wypada ), to nie mam jak zapytać.

Ale sytuacja przeokropna

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
LIBRA a to chyba ceny podobne , także Chuj bombki strzelił , myślałam ze bedzie duża różnica w cenie ,

I co to teraz z tymi zębami u tego 7 latka , ale Czad pierwszy raz słyszę . .

też się zastanawiałam i co teraz z tymi nie-ząbkami....

lind
, nie zazdroszczę dziada za płotem. Kurczę, niemal wszędzie się jacyś tacy rafią i się zastanawiam, co tacy pod kopułą mają zamiast mózgu...i jaki interes w uprzykrzaniu życia innym ...

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2013-04-24 o 19:45
evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 20:20   #3183
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość

A i jeszcze pokaże ci jakie szmaciaki lemigo kupiłam młodej:
2x sandałki (jedne do piachu, drugie jako kapcie przedszkolne)
i 2x tenisówkowate na podwórko w 2 rozmiarachtakie i takieW ogóle ładna przebitka w niektórych sklpeach w necie-tu 17zł, a wiadziałam te same po 39zł nawet
fajne te butki, ceny naprawdę fajowe
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 20:51   #3184
monka23
Zakorzenienie

U nas w przedszkolu nie ma kapci , dzieciaki siedzą w tych samych butach w których przyszli - bardzo higieniczne nie ma co .
Juz jakos to straciłam , przy młodym jak chodził . Nie wiem czemu tak jest .

EVI no ciekawe czy ja ta liren znajdę w uk , w sklepach lub online . A znasz jakiś taki który mogłabym kupic w UK . A lancaster firmę znasz, dobra czy nie ?
Tzn męczyć cie nie będę , ale jak ci kiedys wpadnie jakiś i łatwo dostępny tutaj ( a pewnie jest jakiś wybór ale ja w tym nie siedzę ) to pomysł o mnie i daj znać .z góry dzięki .

Ale kicham , masakra jak mnie w nosie wierci kreci a spiki ciurkiem lecą
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 22:13   #3185
ania p
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny , Ola już zapomniała dziś się chwaliła wszędzie że ona to nie ma zęba .
No i dzielna jest łzy leciały , ale buzia była otwarta i panią Asię nadal bardzo lubi , więc jest ok . Za tydzień mamy już sam lajt lakierowanie zębów więc miłe wrażenia mam nadzieję do następnego przegladu zostaną .

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Nie wiem co z malym zrobic. Normalnie rusza ta reka w gipsie. Tak ten gips traktowal ze caly popekany. Chyba dzisiaj pojde na zmiane gipsu zeby bbalaganu nie bylo. Choc tylko na tych paluszkach troche dalej usztywnienie trzyma.

.
A nie mogłaś mu takiego płatnego kupić z tej pianki ?

Cytat:
ANIA no bidula mała , a jak dzisiaj sie czuje ? Przeżywa wczorajsza wizytę czy zlewka juz ? I co to teraz z tymi zębami u tego 7 latka , ale Czad pierwszy raz słyszę .

.
Bardzo trzeba dbać o mleczne , bo one będą i nie powinny wylecieć . Trzeba zrobić wszystko żeby zostały jak najdłużej , a potem implanty , z tym że implant to dopiero dorosłemu można robić Pewnie z 50 koła na tyle zębów .
Ale zdarzają się dorośli z mleczakami co jakiś czas , bo własnie gdzieś stałego pod spodem nie było .

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość

Sara straszne z tymi paluszkami, trzeba mieć oczy w d.pie. Szczególnie chyba na wsi, u mnie wciąż wiele niebezpieczeństw ale pracujemy nad tym. Do tego mam powalonego sąsiada, którego podejrzewam (nie złapałam za rękę ale nie wierze w inne okoliczności) który rzuca nam przez płot szkła, całe zeszłe lato wynosiłam co dzień coś, 2 dni temu w miejscu gdzie szwagierka stawia auto było dno od słoika... o innych śmieciach nie wspomnę i przekleństwach przy płocie jak wiedzą ze u nas są dzieci na dworze Niestety gość nie do ruszenia, były policjant ze znajomościami, jego żona też ma znajomych wysoko postawionych a my przez nich mamy sporo problemów

Ubić drania .

Cytat:
Izz, fantastyczna wiadomość!!! gratuluję przedszkola
Widziała już dziś w rossie saraye słoneczne-mają nowe, białe opakowania. Jest 30 i 50.
A polecam tą swoją nową lirene dla dzieci 30-leciutka jest jak nie filtr, makijaż się super trzyma cały dzień.
Oczywiście jeszcze nie wiem jak się będzie sprawować w słoneczku pełnym, ale jako, że jest fotostabilna i od lat ma dobre opinie, to myślę, że będzie oki

.
Lirene jest super
Ja miałam w egipcie więc lepszego testu nie mógł już przejść . Olka wcale się mocno nie zjarała .
A dzieciaki na ziajce poparzone widziałam .

Ola jak napisałam wyżej ma się cacy więc luzik , dziś jeszcze lody były , bo kupiłam litra .
Zimno kurde dziś coś było
Stary 2013-04-24, 23:07   #3186
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

Bardzo trzeba dbać o mleczne , bo one będą i nie powinny wylecieć . Trzeba zrobić wszystko żeby zostały jak najdłużej , a potem implanty , z tym że implant to dopiero dorosłemu można robić Pewnie z 50 koła na tyle zębów .
Ale zdarzają się dorośli z mleczakami co jakiś czas , bo własnie gdzieś stałego pod spodem nie było .

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Doczytalam o co chodzi , czyli takich dzieci jest jakiś tam procent . Zazwyczaj ma to podłoże genetyczne , i w jakiejś tam mierze zależy od ożywienia , stresu i środowiska ktore wpływaja na zmiany genetyczne .
Czyli dzieciaki takie muszą nowość tymczasowe protezy , aparaty itd no a w wieku dojrzałym pozostają implanty . I chyba tak sie nie zdążą ze wszystkie zeby nie miały zalazkow, zazwyczaj sa to chyba 2 i 5 .
Nie wiedziałam tego , ze moze tak byc ,ze mleczaki staną sie tymi " stałymi " w sensie ze nie wypadną .

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Szlag by to , mojemu młodemu dość dawno temu wypadły 2 ki i jeszcze nie rosną , nosz kuwa , teraz będę sie schizowac - NO WIELKIE DZIĘKI ANIA zylam w blogiej nieswiadomosci a teraz będę studiować internet i sprawdzać obsesyjnie czy idą mu juz te zeby czy nie , i czy iść juz do dentysty to sprawdzić .
Teraz śpi ale idę zlukam bo do rana nie wytrzymam .
A tu jeszcze tyle zebow do wymiany
Stary 2013-04-25, 07:11   #3187
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

AniaP mój ma gips tylko od dołu rączki bo na palcach miał ranki, i chodziło o lepszą wentylacje. Jest zapisany do lekarza na wtorek to musimy czekać. Wczoraj tz nie upilnował i mały miał całą rękę w wannie wody, to musiałam te bandaże pozmieniać.
Masakra po prostu z tymi zębami, współczuję strasznie.Jak byłam jeszcze z pierwszym synkiem w ciąży i byłam u dentysty to była mama z chłopcem około 1roczek i miał po lapisowaniu wszystkie ząbki czarne, ale po prostu caluśkie, i lekarka zdecydowała że trzeba wszystkie usunąć, a dziecko na czas zanim stałe wyjdą miało mieć protezkę, jakaś abstrakcja u tak małego dziecka

Ja kupiłam sobie narazie krem z filtrem dla sportowców w Lidlu. Ale po jednym dniu jeszcze opini nie wystawiam, dopiero po tygodniu

Wczoraj z małym na rowerze spokojnie z 20 km przejechałam.
I tak mnie oświeciło że mojemu też już regulacja w nogach się skonczyła i lekko o moją pupę haczą, mnie ratuje to że jeszcze spokojnie moję siodełko z 3 cm podwyższyć, bo teraz jakoś tak nisko mam.
Polecacie jakiś koszyk do rowerumój metalowy popękał od przeciążenia zakupówMam za miesiąc imieniny to chcę sobie takie coś zamówić http://allegro.pl/kosz-koszyk-rowero...172488991.html Nie wiem czy trwałe

---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ----------

Cytat:

Szlag by to , mojemu młodemu dość dawno temu wypadły 2 ki i jeszcze nie rosną , nosz kuwa , teraz będę sie schizowac - NO WIELKIE DZIĘKI ANIA zylam w blogiej nieswiadomosci a teraz będę studiować internet i sprawdzać obsesyjnie czy idą mu juz te zeby czy nie , i czy iść juz do dentysty to sprawdzić .
Ja mojemu starszemu robiłam zdjęcie panoramiczne zębów jak miał 5 lat to były wszystkie stałe widoczne pod dziąsłami. Tak szczerze to strasznie to wyglądało, tym bardziej że tylko do dwójek ma stałe teraz i nic więcej się nawet nie rusza, a to już dwa lata jak nie ma nic nowegoZobacz na dziąsłach czy nic nie widać. Mojemu wyrastały stałe za mleczakami, mleczaki trzebabyło rwać jak już stałe były duże, to nie miał okresu bez zębów, bo jedne drugimi zastępował.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"

Edytowane przez pl_madzia
Czas edycji: 2013-04-25 o 07:14
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 08:53   #3188
megi-megi
Zakorzenienie

Co do zębów - mi nie wykształciły się stałe piątki. Mleczaki tak czy siak w którymś momencie trzeba wyrwać, bo paszcza rośnie, a mleczaki są drobne i zapadają się w dziąsła. U góry aparatem przesunęłam, na dole zrobiłam sobie mosty.
Tak czasem jest, że nie wyrastają jakieś zęby.... ale żeby w ogóle
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 09:09   #3189
monka23
Zakorzenienie

Witam zasmarkana , na szczęście nie utonelam od tej ilości płynu

MADZIA a mi by do głowy nie przyszło zeby zrobić zdjęcie zebow , a dla czego robilas młodemu tak o ,czy był jakiś konkretny powód ? Małemu tez będziesz robić ?
Dentysta nigdy nic nie zasugerował , w życiu bym nie pomyślała ze moze byc taka akcja z zębami , dopiero jak sie usłyszy czyjąś historie to wtedy człowieka olsni , ze rzeczywiście takie cos moze sie stać .

Idę czubki do szkoły wyprawic i nura do wyrka
Stary 2013-04-25, 09:52   #3190
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Monka mi dentysta poradzil zrobic zdjecie jak mojemu wyszly stale,a mleczaki mocno sie trzymaly. Koszt niewielki,a wszystko widac.
Mojemu pierwsze stale wyrosly jak mial 6,5lat.

Maly mi tylko dzisiaj jeczy ze chce na plac zabaw,a pogoda narazie niefajnie wyglada
Ale choc porobilam w domu bo i dwie pralki juz wisza,zmywarka tez umyla,poodkurzane pomyte,dzieci nakarmione. Tylko chyba jeszcze okna pomyje bo strasza,a mylam je miesiac temu.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 10:09   #3191
monka23
Zakorzenienie

Aha czyli jednak dentysta poradził , moj cicho siedział , bo chyba nic niepokjacego nie widzial . Młodemu jednak cos rośnie , z prawej strony juz mu leciutko wyszła dwójka tylko lewej jeszcze nie widać , jak wróci ze szkoły to popukam lyzeczka .

Tez mam porobione , także idę sie jeszcze zdrzemnac
Stary 2013-04-25, 10:52   #3192
aneczkkaa
Zakorzenienie

jak czytam o tych zębach to przerażona jestem

Słuchajcie może mogłybyście polecić mi jakiegoś dobrego mopa , pliska
20-12-14 10 tc
Stary 2013-04-25, 11:29   #3193
lindsley
Zakorzenienie

Właśnie mi małolata jakaś ciśnienie na all podniosła. Tz sprzedał tel, aukcja była z wysyłką listem poleconym a ona się upierała przy pobraniowej. Maila napisała we wt wieczorem, tz wczoraj nie miał fizycznie czasu zajrzeć na pocztę a ta dziś o 8 juz negatywa wystawia... Nienormalni ludzie na all czasem kupują

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 13:54   #3194
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Lind- ja też miałam kiedys podobna akcję. Z tym, że koleś wylicytował a potem napisał negatywa, że niby w opisie aukcji nie było napisane o jakimś uszkodzeniu a potem się okazało, że jest. Podobno wyszło to w kontakcie mailowym a ja od kolesia żadnego maila nie dostałam- od razu negatyw. No ale cóż, zdarzają się takie czuby i olałam sprawę.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 14:26   #3195
P0P70
Zakorzenienie

Evi - tak ten tekst idealnie pasuje do mnie i do Tz.

Buciki fajne. A Ty je kupowałam w sklepie czy przez internet?

W poniedziałek byłam z Nataszka na kontroli u okulisty. Niby jest ok. Co prawda tarcze blade i jakaś tam ziarnistosc. U Oliwki tez było ok a potem nagle +6. Po tej wizycie to malutkiej ropieje oczka.

I jeszcze muszę sie pochwalić ze moje malenstwo zaczyna chodzić. potrafi juz postawić tak 2-3- a nawet 4 kroczki.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 14:56   #3196
ASIULEK_23
Zakorzenienie

gratki dla Nataszki. Dzielna dziewczynka zaraz zacznie mamie uciekać

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 17:50   #3197
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:

W poniedziałek byłam z Nataszka na kontroli u okulisty. Niby jest ok. Co prawda tarcze blade i jakaś tam ziarnistosc. U Oliwki tez było ok a potem nagle +6. Po tej wizycie to malutkiej ropieje oczka.

I jeszcze muszę sie pochwalić ze moje malenstwo zaczyna chodzić. potrafi juz postawić tak 2-3- a nawet 4 kroczki.
Pociecha mała, gratulacje
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 19:16   #3198
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Właśnie mi małolata jakaś ciśnienie na all podniosła. Tz sprzedał tel, aukcja była z wysyłką listem poleconym a ona się upierała przy pobraniowej. Maila napisała we wt wieczorem, tz wczoraj nie miał fizycznie czasu zajrzeć na pocztę a ta dziś o 8 juz negatywa wystawia... Nienormalni ludzie na all czasem kupują
możesz rozpocząć spór na all administrują go pracownicy allegro i możesz tam wszystko wyjaśnić raz z tego korzystałam

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:

dobrze że oczka w porządku Gratulacje za pierwsze kroczki
20-12-14 10 tc
Stary 2013-04-25, 19:38   #3199
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
możesz rozpocząć spór na all administrują go pracownicy allegro i możesz tam wszystko wyjaśnić raz z tego korzystałam :
Wiem, ja też
Tz zadzwonił, niby z siostrą tej co kupiła rozmawiał Miała się odezwać ale widzę że cały dzień ze sklepu nie wróciła
Negatywa też oczywiście dostała przy okazji wyjaśniłam sprawę innym allegrowiczom

Michaś
Stary 2013-04-25, 19:40   #3200
evitka21
Zakorzenienie

monka, to celowałabym w apteczne-La roche posay (dla dzieci jest seria dermo pediatrics, różne wersje-mleczko, spray), Klorane dla dzieci (też różne), Nivea baby 50+ mleczko, uriage dla dzieci, avene, bioderma.
A ta babka co analizowała filtry dla dzieci pod kątem składu poleca filtry firmy soltan-ponoć w UK łatwo dostępne. Ja osobiście nie znam

aneczka
, ja mam od lat zwykłego mopa płaskiego z lidla (ale one wszędzie są). Takiego bez farfocli mam (znaczy nakładka).Nie mam do niego żadnego super wiadra wyciskającego-nie mam miejsca na takie rzeczy. Wyciskam łapkami

pop
, brawa dla nataszki .
Buciki zamówiłam w tym sklepie co linki dawałam
Jeszcze nie doszły.

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 20:08   #3201
monka23
Zakorzenienie

EVI dzięki , tak soltan jest łatwy do kupienia , znam ale nigdy nie kupowalam , teraz zakupie .

POP ale masz juz duża niunie . Brawa dla niej .
Stary 2013-04-25, 20:45   #3202
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:

aneczka
, ja mam od lat zwykłego mopa płaskiego z lidla (ale one wszędzie są). Takiego bez farfocli mam (znaczy nakładka).Nie mam do niego żadnego super wiadra wyciskającego-nie mam miejsca na takie rzeczy. Wyciskam łapkami
no własnie a ja nie chce zwykłego , chciałabym kupić coś lepszego żebym rąk nie musiała moczyć hehe jak to śmiesznie zabrzmiało
20-12-14 10 tc
Stary 2013-04-25, 21:10   #3203
monka23
Zakorzenienie

ANECZKA ja mam ten zwykly vileda ( nie otworzyła mi sie strona )
A co do mycia paneli używacie ? Jakie środki , płyny ?

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-04-25 o 21:14
Stary 2013-04-25, 22:29   #3204
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Doczytalam o co chodzi , czyli takich dzieci jest jakiś tam procent . Zazwyczaj ma to podłoże genetyczne , i w jakiejś tam mierze zależy od ożywienia , stresu i środowiska ktore wpływaja na zmiany genetyczne .
Czyli dzieciaki takie muszą nowość tymczasowe protezy , aparaty itd no a w wieku dojrzałym pozostają implanty . I chyba tak sie nie zdążą ze wszystkie zeby nie miały zalazkow, zazwyczaj sa to chyba 2 i 5 .
Nie wiedziałam tego , ze moze tak byc ,ze mleczaki staną sie tymi " stałymi " w sensie ze nie wypadną .

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

No jak widać tak się zdarza , ale moja dentystka i 30 latków z mlecznymi kilku ma .
Moje dzieciaki miały pantomogram robiony , a to dlatego że miałam go za free , a mają włożony w kartę .

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
AniaP mój ma gips tylko od dołu rączki bo na palcach miał ranki, i chodziło o lepszą wentylacje. Jest zapisany do lekarza na wtorek to musimy czekać. Wczoraj tz nie upilnował i mały miał całą rękę w wannie wody, to musiałam te bandaże pozmieniać.
Masakra po prostu z tymi zębami, współczuję strasznie.Jak byłam jeszcze z pierwszym synkiem w ciąży i byłam u dentysty to była mama z chłopcem około 1roczek i miał po lapisowaniu wszystkie ząbki czarne, ale po prostu caluśkie, i lekarka zdecydowała że trzeba wszystkie usunąć, a dziecko na czas zanim stałe wyjdą miało mieć protezkę, jakaś abstrakcja u tak małego dziecka

.
Dziwnie troszkę , bo po lapisowaniu nawet jak nie ma zęba to chodzi o to żeby został sam korzeń . A to po to żeby nie zaburzyć układu w szczęce
Olka ma teraz ten wyrwany i będzie jej dentystka mierzyć czy ta przerwa się nie zmniejsza . Jeśli się okaże że tak to będzie miała jakieś cudo zakładane żeby miejsce było dla stałego zęba potem .
To się wymądrzyłam ale akurat babka z tej przychodni co łażę jest ortodontką i przy okazji do mnie do pracy przyłazi . To się wypytałam o wszystko .

Cytat:

Brawo dla Nataszki

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
no własnie a ja nie chce zwykłego , chciałabym kupić coś lepszego żebym rąk nie musiała moczyć hehe jak to śmiesznie zabrzmiało
Ja chcę kupić takiego obrotowego
http://allegro.pl/vileda-profesjonal...169105962.html
bo jaj ma duzo do mycia .
Stary 2013-04-25, 22:32   #3205
P0P70
Zakorzenienie

Dzięki za pochwały mojego maleństwa.

Aneczka - ja w domu mam rotacyjny Jana. Jestem z niego zadowolona, rak nie brudzę. Sprawdza sie.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 22:50   #3206
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za pochwały mojego maleństwa.

Aneczka - ja w domu mam rotacyjny Jana. Jestem z niego zadowolona, rak nie brudzę. Sprawdza sie.
Pop ten Jana tańszy , jak mówisz że dobry to pędem nabędę
Stary 2013-04-25, 22:59   #3207
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Pop ten Jana tańszy , jak mówisz że dobry to pędem nabędę
chyba też kupie tego jana
20-12-14 10 tc
Stary 2013-04-25, 23:07   #3208
libra777
Zakorzenienie

Ania dla Olki za wizytę u dentysty
PoP dla Nataszy za pierwsze kroki
Madzia trawa powinna zacząć wschodzić po paru dniach jeśli ma wilgoć i ciepło ale do biegania po niej to się będzie nadawać za kilka tygodni bo będzie bardzo delikatna na początku dopiero po kilku koszeniach się wzmocni
Aneczka ja używam mopa płaskiego z wiledy jestem zadowolona z niego ,przy moim praktycznie codziennym myciu dużej powierzchni wkład się nie ściera przez kilka miesięcy więc mogę polecić
a zajrzyj sobie tu http://www.wszystko-do-sprzatania.pl...15l-p-305.html masz tam wiadra do wyciskania że praktycznie rąk nie moczysz ,mopy też tam są różne
Lind powieście kamerę ,nie są drogie ,taką co się z niej kartę wyciąga później i do kompa wsadza żeby obejrzeć co za menda
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 23:22   #3209
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Lind powieście kamerę ,nie są drogie ,taką co się z niej kartę wyciąga później i do kompa wsadza żeby obejrzeć co za menda
Jest to w dalszych planach...

Mopa mam jakąś podróbkę tego rotacyjnego - na dużych powierzchniach typu panele czy kafle jest ok, u mnie przy ścianach w łazience czy w trudniej dostępnych miejscach nie domywa, myślę że ten trójkątny byłby lepszy.

Michaś
Stary 2013-04-25, 23:52   #3210
Edzia400
Zakorzenienie

kobiety dzieki za kciuki jutro po wizycie zaraz napisze

pop ciesze sie raze z toba z dobrych wiesci u olkulisty i za 1 kroczki nataszki

przerabane z tymi zebami , powinno sie je wyrywac jak sie psuja i powinny w tym samym miejscu znów urosnąć

moja szaleje na dworze przychodzi umorusana az po uszy
a ja głodna jestem a jesc juz nie moge buuu

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości