|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 |
Rozeznanie
|
Dot.: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
ja rozumiem kobiety, które są zdrowe i mogą pracować w ciąży, nawet do końca jak same chcą... ja nie mogę
![]() Co do poświęcenia, to po prostu pamiętam jak koleżanka mówiła, że bardzo się starała w ciąży, w pracy a była gorzej traktowana niż przed ciążą... a ja z kolei za każdą dobrze wykonaną pracę, zlecenie lub obowiązki ponad mój zakres umowy zawsze byłam doceniana, motywowana, i za każdym razem miałam wypisana umowę zlecenie (dodatkowo miałam płacone) w państwowym zakładzie pracy, pomimo wynagrodzenia i premii comiesięcznej... i tak mi się nasunęło to wszystko... a nie chcę narzekać, bo wolałabym teraz pracować, tzn takie miałam plany, a wyszło inaczej ![]() a jak tutaj przyjechałam też nie chciałam siedzieć i czekać na zaświadczenie CRB i przyjęcie do pracy, w której na mnie czekali- tylko poszłam sprzątać i wstawałam o 3.00 w nocy (ale zrobili mnie na szaro i nie wypłacili pieniędzy- Polacy oczywiście, teraz muszę się dochodzić) a mogłam siedzieć na tyłku i czekać :/ co do TŻ- nie wiem jak to wyjdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3182 | |
Zakorzenienie
|
Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
Cytat:
Ja miesiac po poronieniu zaszlam w kolejna ciaze, ktorej wg lekarzy nie powinno byc . Mimo tego ze mialam fizyczna prace zwolnienia nie dostalam. Za to dostalam rozpiske dla pracodawcy co mi wolno a czego nie - I tego w pracy musieli pilnowac. Nie maja prawa Cie traktowac inaczej niz reszty dlatego ze jestes w ciazy. Ja szczerze nie wiem jak Ty to sobie wypbrazasz - tym bardziej ze nie masz nawet oparcia w partnerze. Nawet gdybys dostala ten sick I 90£ to co ty za to zrobisz? Oplacisz pokoj? Podziwiam Cie , ja chyba bym uciekla Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3183 |
Przyczajenie
|
hello tez jestem w Uk
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3184 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3185 |
Przyczajenie
|
drogie mamusie... mam maly problem.od 2 dni mnÓÓÓstwo czerwonych malych chrostek na CALYCH posladkach. od czego to moze byc ? to moj 6 miesiac ciazy. 2 dni temu bylam na basenie i mialam nowy stroj, czy to moze byc od wody? ale czemu tylko na pupie te chrostki w takim razie?.... smaruje sie ciagle kremami ktore ozywam od miesiecy i nic ciagle jest ich coraz wiecej o basenie moge zapomniec bo jest ich tak pełno....czy tez mialyscie taki fajny przypadek...... ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3187 |
Przyczajenie
|
GP.? czym jest GP, jeszcze nie slyszalam tego skrótu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3188 |
Zakorzenienie
|
Lekarz pierwszego kontaktu?
Jestes w 6 mies ciazy I nie slyszalas o Gp? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3189 |
Przyczajenie
|
jestem tutaj od 2 miesiecy, i raczej polskich zwrotów uzywam a jezyka nieznam i wszedzie mam tlumacza, jutro mam wizyte w szpitalu moze tam cos powiedza...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3191 |
Przyczajenie
|
napewno zapytam ale kto wie co mi powie, jak mialam wysypke na szyji to powiedziala ze to od proszku, chociaz piore w takich kapsułkach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3192 |
Raczkowanie
|
Jeżeli to alergia to przeciwhistaminowe kremy albo jesli coś poważniejszego to sterydowe
#3193 |
wańka wstańka
|
Przecież wysypka może być też od kapsułek albo plynu do płukania itp.
#3194 |
Przyczajenie
|
no moze byc moze ale ciagle uzywam jednych i tych samych, ale na szyji zeszlo juz dawno i nie bylo na szczescie to wogole widoczne tylko takie pod skóra ..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3195 | |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
Cytat:
Nam ciężko doradzac nie widząc tego, nie znając przebiegu ciazy, mie jesteśmy lekarzami. To moze być od basenu, moze nic poważnego, ale lepiej sie skonsultować z lekarzem. A ta wysypka cie swedzi? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 03:13 ---------- Poprzedni post napisano o 03:07 ---------- Karlain Mi sie tez zdaje, że bez poważnych, konkretnych powodów lekarz nie da ci zwolnienia z pracy z powodu ciąży. Ale idź i powiedz co i jak, niech cie przebadaja i wtedy zobaczysz co lekarz powie. Chociaż znając życie nie dostaniesz zwolnienia chorobowego od lekarza tylko dlatego że sie bardzo źle czujesz w ciąży. Lepiej pogadać z pracodawca i wziąć urlop na czas pierwszego trymestru, pozniej mozesz sie całkiem dobrze czuć. Początki ciazy są często nieznosne, ale pozniej moze być lepiej. Poza tym wypłata chorobowego to marne pieniądze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-09-27 o 03:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3196 |
Zadomowienie
|
Witaj ![]() ![]() ![]()
#3197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie boisz sie?
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 ![]() Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 ![]() Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2013-09-27 o 07:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3198 |
wańka wstańka
|
Ale czego się bać jak jest tłumacz?
#3199 |
Zakorzenienie
|
ale tlumacz krok w krok za nia nie chodzi...no chyba ze chodzi
![]()
#3200 |
Zakorzenienie
|
Odp: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
Czasem tłumacz może nie zdążyć na czas albo w ogóle się nie pokazać. Widzialam takie przypadki
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3201 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3202 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3203 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Z kolei cc to jest nacinanie powłok brzusznych itd, ingerencja chirurgiczna. Wydaje mi się, że lepiej (jeśli wszystko jest ok oczywiście) mieć jednak szczypce. Chociaż jak myślę, że jeśli jeszcze kiedyś będę rodzić to chciałabym cc, bo przeraża mnie kolejny poród... Cytat:
Jesteś w ciąży... macierzyństwo to piękna sprawa, ale wychowywanie dziecka to jest obowiązek. Są oczywiście piękne momenty kiedy widzisz jego uśmiech, widzisz jak patrzy na ciebie z miłością. Ale myślę, że inne matki ze mną się zgodzą, macierzyństwo to przede wszystkim obowiązek. Nie ma spania kiedy ty chcesz, czasami chce ci się do kibelka, ale musisz zaczekać bo akurat twoje dziecko chce jeść. Musisz gdzieś wyjść, a ono akurat zrobi ci taką kupę, od nóżek aż po samą szyję i przesiąknie na ubranka i teraz właśnie trzeba je wykąpać. A są takie dni, kiedy bolą ząbki, brzuszek lub coś jeszcze innego i potrafi płakać i płakać, albo wystarczy że marudzi, jesteś zmęczona i w końcu przez jedną sekundę myślisz, że byś gdzieś uciekła ale oczywiście tego nie zrobisz... Piszę ci, żebyś zdała sobie sprawę, że posiadanie dziecka w obcym kraju, gdzie nie do końca sobie radzisz z językiem, w dodatku piszesz o nim jakby stanowiło ci przeszkodę w karierze (takie odniosłam wrażenie), bez wsparcia ojca dziecka i najbliższych sprowadzi cię do depresji... Co do pracy tu kobiety w ciąży są traktowane normalnie, ciąża to nie choroba. Jeśli masz podstawy do zwolenienia, odwiedź GP (general practicioner - tj. rodzinny w PL), ale nie bądź zdziwiona jak dostaniesz od niego zero zrozumienia i wsparcia, a nie wspomnę o zwolnieniu. Nie chcę cię zdołować, tylko uświadomić, że może być ci ciężko. A nie masz nikogo w PL, rodziny, która by ci pomogła...? Cytat:
![]() gratuluje Cytat:
![]() to może być uczulenie i najprawdopodobniej tak jest, albo coś cię pogryzło, może masz jakieś insekty w domu, noś luźną bieliznę, luźne ubrania, może to potówki, nosiłaś jakieś bardzo obcisłe spodnie na mokry tyłek po basenie, nie wyschło itd teorii można by mieć wiele poradź się naszych wspianiałych GP |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3204 |
Rozeznanie
|
Trele_Morele , oryginalna11 , domciatko , amelial
dzięki dziewczyny! ![]() po prostu nie planowałam ciąży teraz, tak zaraz po przyjeździe tutaj, do tego sytuacja z TŻ, jestem zdezorientowana (ale cały czas szczęśliwa, że będę miała bobaska, bo rodzina to dla mnie najważniejsza wartość) co do TŻ - nie wiem po prostu potrzebuję czasu na zastanowienie się czy dam tutaj radę, stąd jeszcze nie spakowałam walizek i nie uciekłam jak to jedna z Was ujęła (na kopa w dupę, szkoda mi podnosić nogę ![]() Byłam dziś w pracy (było ciężko), śmigam zaraz spać i jutro znowu te ciążowe objawy to jest nic w porównaniu z tym, że nasilają moje schorzenia, które posiadam, a to dopiero początek ciąży! nie sądziłam, że to ma aż taki wpływ na organizm ... ogólnie z jednej strony jestem w szoku jeszcze, bo brzuszka nie mam, a z drugiej strony, jestem cała szczęśliwa i chodzę z uśmiechem na twarzy ![]() ![]() We wtorek dam Wam znać co doktor powiedział ![]() jeśli chodzi o karierę, to zawodowo jestem spełniona, bo w Polsce szybko dostałam wymarzoną pracę, zmieniałam kilka razy i zajmowałam wszystkie możliwe stanowiska według mojego wykształcenia, i teraz nie zależy mi na robieniu kariery, bo jestem wdzięczna Bogu, że robiłam to co kochałam, że miałam taki etap w życiu teraz chciałabym skupić się na dziecku, to największe szczęście jakie mnie teraz spotkało (oczywiście poznam też tą ciemną stronę macierzyństwa, na razie tego jeszcze nie doświadczyłam) Pozdrawiam Was pogodnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia u lekarza.
![]() |
#3206 |
Zakorzenienie
|
No I dzis miał byc nasz wielki dzien , ale mały uparciuch siedzi I raczej nie wybiera sie na ta strone
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3207 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#3208 |
Zakorzenienie
|
Spokojnie może w nocy coś ruszy a na kiedy masz termin?
#3209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymaj sie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3210 |
Zakorzenienie
|
Na dzisiaj
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.