![]() |
#3181 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dlaczego KOCHAMY KoTkI??? :)
|
![]() ![]() |
![]() |
#3182 |
Raczkowanie
|
Odpowiedź na pytanie czy koty jedzą naleśniki z dżemem brzmi: TAK
![]() ![]()
#3183 |
Zakorzenienie
|
Dziś wrócił prędko do domu bo snieg zaczął padać
![]()
#3184 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
hahaha kociska mnie ciągle rozbrajają. Ale jeśli chodzi o upodobania kulinarne to mnie nic nie zdziwi bo Nuśka żre dosłownie wszystko hehe Sos pieczarkowy, frytki, chipsy, sernik, kanapki z serem, masło, jogurty owocowe ... nic nie może zostac na wierzchu bo na pewno się do tego dobierze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3185 | ||
Raróg
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wątek o adopcji psów już czytałam. Przyznam, że ja sama w domu nie mogę mieć kota (mimo, że miałby świetne warunki do życia- ale niestety problem tkwi w mojej rodzinie ![]() Swego czasu czytałam artykuł o schroniskach i życiu w nich kotów i psów. Tak jak psy jeszcze 'jako tako' mają życie tam średnie tak dla kota jest to prawie jak śmierć ![]() Podobno koty w schroniskach bardzo źle sie czują ze wzgęlu na swoją psychikę, bardzo szybko niektóre z nich wykańczają się ze stresu. Najchętniej przytoczyłabym cały artykuł ale niestety nie pamiętam gdzie go przeczytałam. Jednak pamiętam jak poruszył on moje serce ![]() Czasem nawet wolę sobie nie wyobrażać ile takich biednych zwierzątek cierpi... bo wtedy kraja mi się serce.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3187 |
Zakorzenienie
|
Niedługo są święta wielkanocne.....
![]() Chciałabym takiego kiciulka dostać w prezencie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety, jest to fizycznie niemozliwe- koty mieszkaja w jednym , wspolnym pomieszczeniu i trudno by bylo jednemu z nich, temu "wybranemu", zapewnic wyjatkowe warunki- np. lepsze legowisko, czy karme. Pozostaje nam zbierac pieniadze i z nadwyzki oplacac rowniez sterylizacje kotek, lub kupic cos do "kociarni" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3189 |
Zakorzenienie
|
sisleys sliczniutki
![]() ![]()
![]() |
#3190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojej gdybym dostała takiego kiciulka to bym umarła ze szczęścia!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3191 |
Zakorzenienie
|
no tak...umarlabys i kto by sie nim zajal?
![]() ja nie chcialam najpierw ale jak mi ja taka malutka przywiozla to juz bym za nic jej nie oddala jak tylko ja zobaczylam...choc od razu bylo po niej widac,ze grzeczna i spokojna to ona nie bedzie....no ale w tym caly jej urok ze taka niepokorna i sfiksowana rozrabiaka ![]() ![]()
![]() |
#3192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak jestem sama i obcy ludzie przechodzą to myślą, że jestem stuknięta ![]() A co ja mogę na to poradzić... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3193 |
Zadomowienie
|
Witam serdecznie!!!
Dziekuje bardzo za miłe przywitanie na watku ![]() ![]() Dzieki za rady. Rzeczywiscie, musze poprostu wziac kota i tyle!!! I tak zrobie z pewnoscia po slubie. Bo narazie ciagle same wyjazdy, ale potem cos pokombinuje.... ![]() Wlasnie teraz bylam 3 dni w Polsce na przymiarce sukni i spotkałam sie z moim Kocurkiem. ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3194 |
Zakorzenienie
|
Majka ta biała kropeczka na futerku jest słodka
![]() Nocą to pewnie tylko ten 'kawałek' kota i oczy widać ![]() Moja Pumka była podobna do Twojego kocurka... |
![]() ![]() |
![]() |
#3195 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiaaam moja koteczkę
![]() ![]() ![]() Macie dziewczyny przecudne koteczki, piękne! A tu moja Burincia, dziś wieczorem robię jej sesję zdjęciową ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3196 |
Zakorzenienie
|
no to jeszcze 2 fotki mojej kici
![]() kot spiacy i kot udajacy powazna dame ![]()
![]() |
#3197 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3198 |
Rozeznanie
|
czesc KotoholiCzKi
![]() ![]() Przymiezamy sie do kupna kotaka(koło maja). Moja corcia bedzie miała wtedy 14miesiecy. Jesli sie zdecydujemy to na Brytyjskiego. Mozecie mi sterscic na co mam sie nastawic??co mnie czeka na początku ![]() ![]() ![]() no a moze polecicie jakąś ksiazke?? dziekuje i pozdrawiam. kotki cuuddnne |
![]() ![]() |
![]() |
#3199 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kocie ABC: http://www.zwierzaki.org/index.php/topic,16776.0.html http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=27018 Gdybyś miała jeszcze jakieś pytania to zapraszamy.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3200 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dziękuje Ive ![]() ![]() ![]() ![]() Narazie musze sie zaopatrzyc w drapak ![]() A słyszałyscie moze coś o zakupie kociaka w Polsce i przewiezieniu go do npIrlandii??jak, gdzie ?? czy ktoś ma rasowego kociaka???my chcemy zdecydowac sie na rasowego ze wzgledu na małą córcie.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przeciez to nie jest tak, że rasowy jest sterylny a dachowiec ma legion pcheł i zarazi dziecko czym-się-da zachowaniem tez się nie różnią zasadniczo. Jeśli nie interesuje cię konkretna rasa (bo sa przecież wielbiciele danych ras) a tylko to, żeby kot był rasowy, to daj sobie spokój z rasowym kotem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3202 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Interesuje mnie konkretna rasa-Kot Brytyjski ![]() No i jeszce kty brytyjskie osiagają ,,pokazne,, :0 rozmiary, wiec jesli pozniej pojawią sie kolejne dzieci nie zrobią mu krzywdy, np w czasie zabawy. Pytam czy ktoś ma rasowego, moze podpowie, poleci hodowle ![]() Edytowane przez _dAria86 Czas edycji: 2007-04-03 o 15:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3203 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miałam na myśli raczej kota z jakiejs fundacji, z domu tymczasowego, takiego któremu ktoś dał szansę Cytat:
![]() o na przykład taka hodowla- http://bri-misie.pl/kocieta.html prowadzi ją pasjonatka i miłośniczka kotów ![]() http://www.zielaki.hodowca.pl/zielaki.html albo taka najlepiej przejść się na wystawę i obejrzec koty, porozmawiac z hodowcą... |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3204 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() No i najwazniejsze zadanie przed samym kupnem kociaka- jeśli znajde osobe ,która 3-4razy w roku zajmie sie kociakiem przez tydzień(wyloty do Polski), to kociak bedzie ![]() Ciesze sie starsznie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3205 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ile płaciliscie za sterylizacje waszego kocurka?
I jak było po zabiegu ... |
![]() ![]() |
![]() |
#3206 |
Rozeznanie
|
gdzieś wyczytałam ze to koszt 50-100zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3207 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Są jeszcze kliniki, które prowadzą sterylizację w ramach akcji sterylizacji: http://www.arkastrefa.fora.pl/viewtopic.php?t=155 Może mieszkasz w pobliżu którejś.
![]() |
#3208 |
Zakorzenienie
|
Ja placilam 50zl jakies 8 lat temu. Ale cena taka niska, bo zabieg robiony przy okazji innego zabiegu i narkoza byla jedna. Dostalismy kota spowrotem w stanie spiacym. Wybudzal sie w domu. Wybudzajacy sie kot nie kontroluje miesni, nalezy sie wiec spodziewac niespodzienek w stylu puszczenie moczu podczas snu (zapas ligniny i papierowych recznikow pod kocim tylkiem konieczny
![]()
#3209 |
Zadomowienie
|
Jakieś 3 lata temu zapłaciliśmy za sterylizacje 100 zł.
Kot był długo nieprzytomny. Jak brat go przywiózł z zabiegu to myślałam że kot zdechł....... Był w takim stanie pare godzin. W tym czasie przebudził się raz, zrobił zaledwie kilka kroków i upadł, spał dalej kolejne 2 godziny. Potem bardzo powoli dochodził do siebie, ciągał łapki. Bardzo mi go było żal. Całkowicie do siebie doszedł po około 2 dniach. Rozrabiał jak wczesniej. |
![]() ![]() |
![]() |
#3210 |
Zakorzenienie
|
ja zapłaciłam 100 zł, kota odebrałam w stanie flaka, z otwartymi oczaki (musiałam mu nimi "mrugać" żeby rogówka nie wyschła)
po 2 h kot zaczął się budzić, wylazł z koszyka, poszedł sikać (do kuwety :P) wrócił i znów spał, po następnej godzinie był już obudzony, jeszvcze tego samego dnia biegał jak wczesniej ważne: nie powinno się odbierac od weta kota niewybudzonego po narkozie nie dajemy pić, bo zwierzę może się zakrztusić pić dopiero, jak narkoza do końca zejdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.