Majówki 2016 - część trzecia - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-29, 22:01   #3211
czekooladki
Zadomowienie

Dot.: Majówki 2016 - część trzecia

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Przechodza mnie zimne dreszcze ma sama mysl o pionizacji...
Aż tak to nie - bardziej odczuwam dreszcze jak wracam wspomnieniami do początków kp w szpitalu aauuuć. U mnie pionizacja w porównaniu z "masażem piersi" jaki mi zafundowała położna podczas zastoju to było ugryzienie komara
Stary 2016-11-29, 22:08   #3212
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
Rose a macie funkcje płukania przewodów do spieniania?może o to chodzi?😁
Ja się glowilam 2tygodnie czemu mi zmywarka nie domywa naczyń...Ostatnie mycie zmywarki było...hm...no dawno ...
Zarzucilam finish do czyszczenia zmywarek no i pierze jak szalona 😎

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tam jakies cus trza igielka co jakis czas przepychac. Przewody przeplukuje od razu po uzyciu. A w nosie z tym. Odechcialo mi sie kombinowania. Jak ten kiedys padnie to kupie cos lepszego i mniej absorbujacego. Ten Krups byl ladny, to pomyslalam biere
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 22:13   #3213
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez czekooladki Pokaż wiadomość
Ja sobie cięcie chwalę, ładnie się to wszystko zagoiło, u mnie prawie nic nie widać. Jedynie odczuwam takie mrowienie chyba na zmianę pogody. Ale pionizacji nie chciałabym przeżywać jeszcze raz, mimo że przy ewentualnej kolejnej ciąży tylko cc.
Druga pionizacja była dla mnie dużo gorsza, o wiele trudniej niż za pierwszym razem było mi się podnosić. Za każdym razem musialam się zebrać w sobie, żeby się dźwignac..

No, nie mogę się opanować. Mam dziś jakis napad miłości do Ola. Wszystkim mnie rozczula. Nawet, że się budzi i nie płacze, tylko sobie wędruje w ciemnościach i ten uśmiech na moj widok .. 😊

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 22:15   #3214
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Aż tak to nie - bardziej odczuwam dreszcze jak wracam wspomnieniami do początków kp w szpitalu aauuuć. U mnie pionizacja w porównaniu z "masażem piersi" jaki mi zafundowała położna podczas zastoju to było ugryzienie komara
Dla kazdego co innego...
Kiepsko znioslam pionizacje bom straszny alergik. Nie dostawalam ketonalu ani innych tego typu prochow. Ibuprofen w tym przypadku niewiele pomagal. Zaslablam z bolu, stad te zle wspomnienia. Szkoda ze ciazowy zelek nie wymazal tego z mojej lepetyny... co nie zmienia faktu, ze niedlugo zaczniemy starania o kolejne dziecko

Edytowane przez RosesAreRed
Czas edycji: 2016-11-29 o 22:17
Stary 2016-11-29, 22:16   #3215
daggmara
Z deszczem w butach

A tak w ogóle jakieś nosidla mają być na limango znowu, wyglądają na bardzo podobne do Fidelli. Ciekawe jak cena.. uzywki na ebayu po €120..

Stary 2016-11-29, 22:16   #3216
kaylla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Ojj, nie, byle nie uszko

Kaylla z cięciem też nie jest tak hop-siup. Szkoda, że nie możesz zobaczyć, jaką mam fałdę skóry nad blizną...
Dagg - ja nie twierdzę, że cc to jest hop siup, zdaję sobie sprawę z tego, jakie mogą się pojawić komplikacje itp.

Ja pamiętam, że jeszcze w ciąży kiedyś pisałam, że obawiam się porodu naturalnego nie z powodu bólu, tylko właśnie tego, jak to wszystko będzie wyglądało po "tam na dole". No i niestety moje obawy się w jakimś stopniu sprawdziły, może nie jest tragicznie, ale mimo wszystko jakoś źle to na mnie wpływa. Raz że zdarza mi się odczuwać czasami fizyczny dyskomfort, dwa po prostu moja psychika cierpi. Normalnie mam kompleksy - głupie wiem. Do tego boję się ewentualnych dalszych komplikacji. Po prostu ciężko mi z tym wszystkim - P. mnie wspiera, nie powiedział mi złego słowa, twierdzi, że on tam różnicy nie widzi, ale sam fakt, że ja widzę, że wiem... I czasami, np. dzisiaj po prostu mam zły dzień, kiedy to wszystko mnie dopada.
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 22:19   #3217
asiaczek
Zakorzenienie

Ja nie miałam cc a "pionizację" też bardzo źle wspominam. Przez to zabrali mi synka na noc ale chyba najgorsza było dla mnie podjęcie decyzji o przetaczaniu mi krwi.
Współczuję Wam dziewczyny problemów po porodzie. U mnie położna nawet nie zaglądała do krocza; gdyby coś tam się złego działo to jedynie ból mógłby mi spać o tym znać.

Kurcze, chciałabym mieć jakiś super ekspres do kawy, ale na razie pozostaje mi marzyć. Albo liczyć na hojność Mikołaja

A tak w ogóle to przed porodem najbardziej bałam się tego,że nie będę umiała przeć i serio słabo mi to szło. Na pewno będzie to moja ogromna obawa w następnej ciąży:/

Edytowane przez asiaczek
Czas edycji: 2016-11-29 o 22:22
asiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-11-29, 22:24   #3218
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Asiaczek mialas przetaczana krew??? Nie mowilas o tym wczesniej czy mi cos umknelo?
Stary 2016-11-29, 22:30   #3219
ola0605
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Przechodza mnie zimne dreszcze ma sama mysl o pionizacji...

Mnie tez, a jak po nocy pielęgniarka o 5 rano kazała mi wstać i iść pod prysznic to myślałam ze to jakiś prima aprillis, ale ja wtedy kaleką byłam
ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 22:31   #3220
czekooladki
Zadomowienie

Cytat:
Druga pionizacja była dla mnie dużo gorsza, o wiele trudniej niż za pierwszym razem było mi się podnosić. Za każdym razem musialam się zebrać w sobie, żeby się dźwignac..

No, nie mogę się opanować. Mam dziś jakis napad miłości do Ola. Wszystkim mnie rozczula. Nawet, że się budzi i nie płacze, tylko sobie wędruje w ciemnościach i ten uśmiech na moj widok .. 😊

No niestety z tymi cc i pionizacjami to pewnie nie ma reguły.
Ja też mam ostatnio taki przypływ uczuć do mojej Hubci. Ona się tak pięknie do mnie uśmiecha i wtula we mnie.
Stary 2016-11-29, 22:33   #3221
daggmara
Z deszczem w butach

Kaylla jasne, rozumiem Twój dyskomfort. Chcę Cię pocieszyć, że po cc też mogłabys nabrac kompleksów, tyle ze na innym punkcie.

Ja podziwiam wszystkie kobitki, które rodziły sn. Sama od początku czulam, że nie dam rady bez zzo, a na takowe u mnie szansę znikome i z ulgą przyjęłam decyzje o cc. Ale całą pierwszą ciążę wstydziłam się mówić na glos, że wolałabym tak naprawdę cc.

Stary 2016-11-29, 22:41   #3222
kaylla
Zakorzenienie

Cytat:
Kaylla jasne, rozumiem Twój dyskomfort. Chcę Cię pocieszyć, że po cc też mogłabys nabrac kompleksów, tyle ze na innym punkcie.

Ja podziwiam wszystkie kobitki, które rodziły sn. Sama od początku czulam, że nie dam rady bez zzo, a na takowe u mnie szansę znikome i z ulgą przyjęłam decyzje o cc. Ale całą pierwszą ciążę wstydziłam się mówić na glos, że wolałabym tak naprawdę cc.

No ja chyba właśnie też bym z ulgą podjęła decyzję o cesarce. A u mnie do ostatniej chwili nie było wiadomo jak się skończy przez tą moją cholestazę. I chyba gdzieś w głębi ducha liczyłam na cesarkę. Ale nie chciałam, żeby to była moja decyzja, moje widzimisię, dlatego stwierdziłam, że co ma być to będzie i nie będę sama się starać o cesarkę. Jeśli lekarz tak zadecyduje to ok, jeśli nie to trudno. No i obecnie trochę żałuję.
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 22:59   #3223
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez kaylla Pokaż wiadomość
No ja chyba właśnie też bym z ulgą podjęła decyzję o cesarce. A u mnie do ostatniej chwili nie było wiadomo jak się skończy przez tą moją cholestazę. I chyba gdzieś w głębi ducha liczyłam na cesarkę. Ale nie chciałam, żeby to była moja decyzja, moje widzimisię, dlatego stwierdziłam, że co ma być to będzie i nie będę sama się starać o cesarkę. Jeśli lekarz tak zadecyduje to ok, jeśli nie to trudno. No i obecnie trochę żałuję.
U mnie było dokładnie tak samo z podejściem, ale akurat była decyzja o cięciu.

Stary 2016-11-30, 01:18   #3224
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Mi się czasem zdaje, że poród to jednak trochę w głowie jest i dużo zależy od nastawienia, bojąc się czegoś jednak to w jakiś sposób "przyciągamy". Ja ze swoim nastawieniem "pójdę i urodzę" zniosłam całość nieźle i w tej chwili twierdzę że wolę rodzić kolejne dziecko niż przechodzić półpaśca a cesarki nadal się boję jak diabeł święconej wody Za to koleżanka bała się okropnie, jak tylko zostawała na chwilę sama to chodziła po ścianach ze strachu o poród, no i faktycznie - wspomina to na tyle źle, że twierdzi, że przy kolejnym tylko i wyłącznie cesarka.
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 05:37   #3225
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Oj pamiętam ten masaż piersi przy zastoju. Miałam po pierwszym porodzie....

Ja się strasznie cieszę że dałam radę dwa razy siłami natury bez zzo urodzić. Cięcia też się bałam okropnie. Ale największy strach był o to że będę musiała rodzic sama bez męża... Na szczęście udało się razem. Dyskomfort na dole i ja odczuwam głównie przy zbliżeniu. Gin mi powiedział że to skutek nacinania. Jakby nie było zostały przeciete mięśnie, skóra i to się tak szybko nie "zagoi"

Dzień dobry,

Czemu musimy o 6 zaczynać dzień....

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 06:08   #3226
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Oj pamiętam ten masaż piersi przy zastoju. Miałam po pierwszym porodzie....

Ja się strasznie cieszę że dałam radę dwa razy siłami natury bez zzo urodzić. Cięcia też się bałam okropnie. Ale największy strach był o to że będę musiała rodzic sama bez męża... Na szczęście udało się razem. Dyskomfort na dole i ja odczuwam głównie przy zbliżeniu. Gin mi powiedział że to skutek nacinania. Jakby nie było zostały przeciete mięśnie, skóra i to się tak szybko nie "zagoi"

Dzień dobry,

Czemu musimy o 6 zaczynać dzień....

My też od 6 na nogach, a już od 5.40 zaczęło się buszowanie w łóżeczku. Od jakiegoś czasu Ala zarządza pobudki kolo 6, nie ma szans żeby jeszcze dospala. Tyle dobrego ze od 20 noc przeważnie przesypia ciągiem wiec jakoś jestem w stanie znieść te pobudki o świcie

Także ja juz po kawie, tzn pseudo kawie rozpuszczalnej, z zazdrością czytam o tych waszych ekspresach wypasionych 😍

Miłego dnia życzymy 🌞

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 06:17   #3227
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
My też od 6 na nogach, a już od 5.40 zaczęło się buszowanie w łóżeczku. Od jakiegoś czasu Ala zarządza pobudki kolo 6, nie ma szans żeby jeszcze dospala. Tyle dobrego ze od 20 noc przeważnie przesypia ciągiem wiec jakoś jestem w stanie znieść te pobudki o świcie

Także ja juz po kawie, tzn pseudo kawie rozpuszczalnej, z zazdrością czytam o tych waszych ekspresach wypasionych 😍

Miłego dnia życzymy 🌞
U nas na szczęście po 6 ale i tak wtedy by się chciało jeszcze chwilę podrzemac do tej 7 bo później i tak mam obowiązki przy córce. No i niestety u nas przy dobrej nocy są 3 pobudki. Całe szczęście że wczoraj poszedł spać na noc o 19 ))

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2016-11-30, 06:22   #3228
asiaczek
Zakorzenienie

Roses, nie mówiłam, bo jestem dużo krócej z Wami i nie było okazji miałam krwotok i musieli mi przetoczyć krew żebym w domu nie fiknęła

My wstaliśmy dzisiaj o 5:35, ale Mateo już ma pierwszą drzemkę, a ja robię sobie kawę.

Stary 2016-11-30, 06:43   #3229
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Roses, nie mówiłam, bo jestem dużo krócej z Wami i nie było okazji miałam krwotok i musieli mi przetoczyć krew żebym w domu nie fiknęła

My wstaliśmy dzisiaj o 5:35, ale Mateo już ma pierwszą drzemkę, a ja robię sobie kawę.

To jesteś nam winna opis porodu Ja po porodzie zemdlalam ale na szczęście wyniki były ok

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2016-11-30, 06:57   #3230
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:

Ojoj. To niezla impreza byla
Stary 2016-11-30, 07:04   #3231
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie miałam cc a "pionizację" też bardzo źle wspominam. Przez to zabrali mi synka na noc ale chyba najgorsza było dla mnie podjęcie decyzji o przetaczaniu mi krwi.
Współczuję Wam dziewczyny problemów po porodzie. U mnie położna nawet nie zaglądała do krocza; gdyby coś tam się złego działo to jedynie ból mógłby mi spać o tym znać.

Kurcze, chciałabym mieć jakiś super ekspres do kawy, ale na razie pozostaje mi marzyć. Albo liczyć na hojność Mikołaja

A tak w ogóle to przed porodem najbardziej bałam się tego,że nie będę umiała przeć i serio słabo mi to szło. Na pewno będzie to moja ogromna obawa w następnej ciąży:/
JA niestety też musiałam mieć przetaczaną i generalnie nie chcę wspominać porodu. ..

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
Mi się czasem zdaje, że poród to jednak trochę w głowie jest i dużo zależy od nastawienia, bojąc się czegoś jednak to w jakiś sposób "przyciągamy". Ja ze swoim nastawieniem "pójdę i urodzę" zniosłam całość nieźle i w tej chwili twierdzę że wolę rodzić kolejne dziecko niż przechodzić półpaśca a cesarki nadal się boję jak diabeł święconej wody Za to koleżanka bała się okropnie, jak tylko zostawała na chwilę sama to chodziła po ścianach ze strachu o poród, no i faktycznie - wspomina to na tyle źle, że twierdzi, że przy kolejnym tylko i wyłącznie cesarka.
Ja też miałam takie nastawienie, a końcówki porodu ledwo pamiętam bo miałam już prawie zapaść, ciśnienie 30/50 i mnie ratowali...

Edytowane przez Monanka83
Czas edycji: 2016-11-30 o 07:06
Monanka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 07:11   #3232
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
To jesteś nam winna opis porodu Ja po porodzie zemdlalam ale na szczęście wyniki były ok

Ja tez zemdlalam jak pierwszy raz wstałam po porodzie do toalety, jakiś facet mnie na korytarzu złapał. Mimo to poród wspominam naprawdę dobrze, wręcz z łezka wzruszenia w oku bo dzięki temu że był ze mną mąż to były to naprawdę piękne chwile.
Bólu nie pamiętałam juz następnego dnia, szybko doszłam do siebie wiec kolejny poród chciałabym również sn, cesarki się boje

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 07:14   #3233
monika2736
Rozeznanie

Ja mimo przejść popologowych i tak przy kolejnej ciąży chciałabym rodzić SN widząc kobiety po cesarce uświadomiłam się w przekonaniu ze to nie dla mnie, ale gdyby musiała być no to oczywiście bym się zgodziła

U nas ostatnio noce straszne :-( pobudki od północy co 15, 30 albo co godzine :-( ja niewiem co się dzieję, jestem zoombie kolejny dzień :-(
monika2736 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 07:48   #3234
Iwonia27
Zakorzenienie

Ja tez wspomnienia mam pozytywne. Tak jak Kot mowi to chyba siedzi w glowie. Tez poszlam juz na porodowke z bojowym nastawieniem ze chce szybko przytulic Igoraska. Trzy duze nabrania powietrza na partych i był. Bol chyba nie byl wiekszy niz wczesniejszy calą noc przy rozwieraniu bo wtedy jęczalam a na porodowce pytali gdzie ta rodząca bo tak cicho
Po tych dwu godzinach lezenia i przytulania sie na porodowce gdy juz mialam wstac i isc na sale zrobilo mi sie ciemno przed oczami to mnie zapakowali na wozek. Doktorek sie zdziwil bo niby duzo krwi nie stracilam.
Jeej przypomnialo mi sie wszystko...
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 07:50   #3235
urshoola
Zadomowienie

Ja o bólu porodowym zapomniałam szybko bo już na sali porodowej.Ale za to ból po nacięciu no niestety jest. Nie cały czas ale są dni gdzie nawet mam wrażenie że jestem w tym miejscu opuchnięta i boli jakby mnie ktoś tam uderzył. Nie wiem czemu może mnie mąż w nocy bije na spiocha😂😂

pluszowy_kocie jesteś dzielna mama tak mnie naszło na wylew emocji właśnie...pisalas ostatnio o nerwach przy usypianiu przy sciaganiu. Ja Cię podziwiam że Tobie się po prostu chce kp ja nie wiem czy nie zalamalabym rąk
Tak sobie czasem myślę jak uniknelas zastojow,zapalenia piersi jadąc tylko na odciagaczu(aż tak szczegółowo nie pamiętam Waszych początków) i czy Wam pokarmu starcza no bo jednak odciagacz nie odciagnie tyle co dziecko. Mieliście porcję od kuzynki, zdecydowałaś się na to niż na MM.Czy Wojtus nie szuka piersi jak się przytulacie ... Tak sobie właśnie o Was rozważam. Ja się czasem podlamuje że czuje się związana jak nieraz nie mogę wyjść z domu bo akurat muszę karmić a karmilam godzinę temu...ale z drugiej strony jest to jakaś wygoda bo karmienie trwa raz dwa. Jesteś dla mnie bohaterem dnia.Chyba zacznę co poranek analizować każdy przypadek z forum i zacznę Was wielbić 😀 Taka nowa tradycja każda będzie mieć swój dzień i swoje święto 😀

urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 07:51   #3236
Iwonia27
Zakorzenienie

Ps. Dzien dobry.
U nas noc jak za dzidziusia. Co trzy godz.
Zauwazylam ze tak jest gdy je z jednej piersi gdy z dwu to najedzony spi dluzej i czasem budzi sie tylko dwa razy.
Od paru dni odsysa sie juz po jednej i za chiny nie chce drugiej. Denerwuje sie gdy mu podstawiam. Chce tylko smoczula i spac dalej.
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 08:12   #3237
dzustam
Zakorzenienie

Teraz wiem, co to cesarka i szczerze mówiąc, to teraz dopiero bym się bała przed porodem nawet nie tylko samego cc, ale tego wszystkiego co po cc.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 08:17   #3238
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez zemdlalam jak pierwszy raz wstałam po porodzie do toalety, jakiś facet mnie na korytarzu złapał. Mimo to poród wspominam naprawdę dobrze, wręcz z łezka wzruszenia w oku bo dzięki temu że był ze mną mąż to były to naprawdę piękne chwile.
Bólu nie pamiętałam juz następnego dnia, szybko doszłam do siebie wiec kolejny poród chciałabym również sn, cesarki się boje
Ja też wspominam dobrze. Ból odchodzi wraz z urodzeniem i serio się go nie pamięta. Choć ja tym razem po porodzie byłam mocno pokiereszowana i nie powiem, jeczalam sobie pod nosem jak miałam wstać z łóżka szpitalnego albo usiąść do karmienia

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2016-11-30, 08:25   #3239
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry.
Ja ból pamiętałam przez jakiś czas, nie zniknął odrazu jak to mówią,ale od dluzego czasu kompletnie nie pamiętam (albo o tym sie po prostu nie mysli i zapomina).
W sumie balam sie zzo i wbijania igły. Uparlam się, ze nie chce znieczulenia, ze chce się sprawdzić i przejść to 'na zywca'.
Balam sie, ze to spowolni akcje a tak ladnie szło (i mam chory kregoslup). I ciesze sie, ze doswiadczylam tego bez pomocy igieł
A porod pod względem opieki, szpitala na mega plus, a moim zdaniem to bardzo wpływa na to co się pamięta.
I mąż..On spisał sie idealnie
I kazda z nas napewno powie, ze było warto

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-11-30 o 08:29
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 08:33   #3240
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość

Ja też miałam takie nastawienie, a końcówki porodu ledwo pamiętam bo miałam już prawie zapaść, ciśnienie 30/50 i mnie ratowali...
A wiadomo w ogóle, dlaczego tak się stało?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości