![]() |
#3211 |
Zadomowienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część trzecia
Aż tak to nie - bardziej odczuwam dreszcze jak wracam wspomnieniami do początków kp w szpitalu aauuuć. U mnie pionizacja w porównaniu z "masażem piersi" jaki mi zafundowała położna podczas zastoju to było ugryzienie komara
![]()
#3212 | |
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3213 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
No, nie mogę się opanować. Mam dziś jakis napad miłości do Ola. Wszystkim mnie rozczula. Nawet, że się budzi i nie płacze, tylko sobie wędruje w ciemnościach i ten uśmiech na moj widok .. 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3214 | |
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() Kiepsko znioslam pionizacje bom straszny alergik. Nie dostawalam ketonalu ani innych tego typu prochow. Ibuprofen w tym przypadku niewiele pomagal. Zaslablam z bolu, stad te zle wspomnienia. Szkoda ze ciazowy zelek nie wymazal tego z mojej lepetyny... co nie zmienia faktu, ze niedlugo zaczniemy starania o kolejne dziecko ![]() Edytowane przez RosesAreRed Czas edycji: 2016-11-29 o 22:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3215 |
Z deszczem w butach
|
A tak w ogóle jakieś nosidla mają być na limango znowu, wyglądają na bardzo podobne do Fidelli. Ciekawe jak cena.. uzywki na ebayu po €120..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pamiętam, że jeszcze w ciąży kiedyś pisałam, że obawiam się porodu naturalnego nie z powodu bólu, tylko właśnie tego, jak to wszystko będzie wyglądało po "tam na dole". No i niestety moje obawy się w jakimś stopniu sprawdziły, może nie jest tragicznie, ale mimo wszystko jakoś źle to na mnie wpływa. Raz że zdarza mi się odczuwać czasami fizyczny dyskomfort, dwa po prostu moja psychika cierpi. Normalnie mam kompleksy - głupie wiem. Do tego boję się ewentualnych dalszych komplikacji. Po prostu ciężko mi z tym wszystkim - P. mnie wspiera, nie powiedział mi złego słowa, twierdzi, że on tam różnicy nie widzi, ale sam fakt, że ja widzę, że wiem... I czasami, np. dzisiaj po prostu mam zły dzień, kiedy to wszystko mnie dopada. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3217 |
Zakorzenienie
|
Ja nie miałam cc a "pionizację" też bardzo źle wspominam. Przez to zabrali mi synka na noc
![]() Współczuję Wam dziewczyny problemów po porodzie. U mnie położna nawet nie zaglądała do krocza; gdyby coś tam się złego działo to jedynie ból mógłby mi spać o tym znać. Kurcze, chciałabym mieć jakiś super ekspres do kawy, ale na razie pozostaje mi marzyć. Albo liczyć na hojność Mikołaja ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz A tak w ogóle to przed porodem najbardziej bałam się tego,że nie będę umiała przeć i serio słabo mi to szło. Na pewno będzie to moja ogromna obawa w następnej ciąży:/
Jeśli kiedyś jakiś facet złamie kobiecie skrzydła to później zostaje jej latanie na miotle Edytowane przez asiaczek Czas edycji: 2016-11-29 o 22:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3218 |
Moderatorka z pazurem
|
Asiaczek mialas przetaczana krew??? Nie mowilas o tym wczesniej czy mi cos umknelo?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3219 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3220 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też mam ostatnio taki przypływ uczuć do mojej Hubci. Ona się tak pięknie do mnie uśmiecha i wtula we mnie.
![]() |
#3221 |
Z deszczem w butach
|
Kaylla jasne, rozumiem Twój dyskomfort. Chcę Cię pocieszyć, że po cc też mogłabys nabrac kompleksów, tyle ze na innym punkcie.
Ja podziwiam wszystkie kobitki, które rodziły sn. Sama od początku czulam, że nie dam rady bez zzo, a na takowe u mnie szansę znikome i z ulgą przyjęłam decyzje o cc. Ale całą pierwszą ciążę wstydziłam się mówić na glos, że wolałabym tak naprawdę cc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3223 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3224 |
Zakorzenienie
|
Mi się czasem zdaje, że poród to jednak trochę w głowie jest i dużo zależy od nastawienia, bojąc się czegoś jednak to w jakiś sposób "przyciągamy". Ja ze swoim nastawieniem "pójdę i urodzę" zniosłam całość nieźle i w tej chwili twierdzę że wolę rodzić kolejne dziecko niż przechodzić półpaśca a cesarki nadal się boję jak diabeł święconej wody
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się strasznie cieszę że dałam radę dwa razy siłami natury bez zzo urodzić. Cięcia też się bałam okropnie. Ale największy strach był o to że będę musiała rodzic sama bez męża... Na szczęście udało się razem. Dyskomfort na dole i ja odczuwam głównie przy zbliżeniu. Gin mi powiedział że to skutek nacinania. Jakby nie było zostały przeciete mięśnie, skóra i to się tak szybko nie "zagoi" Dzień dobry, Czemu musimy o 6 zaczynać dzień.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także ja juz po kawie, tzn pseudo kawie rozpuszczalnej, z zazdrością czytam o tych waszych ekspresach wypasionych 😍 Miłego dnia życzymy 🌞 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3228 |
Zakorzenienie
|
Roses, nie mówiłam, bo jestem dużo krócej z Wami i nie było okazji
![]() ![]() My wstaliśmy dzisiaj o 5:35, ale Mateo już ma pierwszą drzemkę, a ja robię sobie kawę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3230 | |
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3231 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Cytat:
Nina 02.05.2016 ![]() ![]() Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-11-30 o 07:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bólu nie pamiętałam juz następnego dnia, szybko doszłam do siebie wiec kolejny poród chciałabym również sn, cesarki się boje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3233 |
Rozeznanie
|
Ja mimo przejść popologowych i tak przy kolejnej ciąży chciałabym rodzić SN
![]() U nas ostatnio noce straszne :-( pobudki od północy co 15, 30 albo co godzine :-( ja niewiem co się dzieję, jestem zoombie kolejny dzień :-( |
![]() ![]() |
![]() |
#3234 |
Zakorzenienie
|
Ja tez wspomnienia mam pozytywne. Tak jak Kot mowi to chyba siedzi w glowie. Tez poszlam juz na porodowke z bojowym nastawieniem ze chce szybko przytulic Igoraska. Trzy duze nabrania powietrza na partych i był. Bol chyba nie byl wiekszy niz wczesniejszy calą noc przy rozwieraniu bo wtedy jęczalam a na porodowce pytali gdzie ta rodząca bo tak cicho
![]() Po tych dwu godzinach lezenia i przytulania sie na porodowce gdy juz mialam wstac i isc na sale zrobilo mi sie ciemno przed oczami to mnie zapakowali na wozek. Doktorek sie zdziwil bo niby duzo krwi nie stracilam. Jeej przypomnialo mi sie wszystko... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3235 |
Zadomowienie
|
Ja o bólu porodowym zapomniałam szybko bo już na sali porodowej.Ale za to ból po nacięciu no niestety jest. Nie cały czas ale są dni gdzie nawet mam wrażenie że jestem w tym miejscu opuchnięta i boli jakby mnie ktoś tam uderzył. Nie wiem czemu może mnie mąż w nocy bije na spiocha😂😂
pluszowy_kocie jesteś dzielna mama tak mnie naszło na wylew emocji właśnie...pisalas ostatnio o nerwach przy usypianiu przy sciaganiu. Ja Cię podziwiam że Tobie się po prostu chce kp ja nie wiem czy nie zalamalabym rąk Tak sobie czasem myślę jak uniknelas zastojow,zapalenia piersi jadąc tylko na odciagaczu(aż tak szczegółowo nie pamiętam Waszych początków) i czy Wam pokarmu starcza no bo jednak odciagacz nie odciagnie tyle co dziecko. Mieliście porcję od kuzynki, zdecydowałaś się na to niż na MM.Czy Wojtus nie szuka piersi jak się przytulacie ... Tak sobie właśnie o Was rozważam. Ja się czasem podlamuje że czuje się związana jak nieraz nie mogę wyjść z domu bo akurat muszę karmić a karmilam godzinę temu...ale z drugiej strony jest to jakaś wygoda bo karmienie trwa raz dwa. Jesteś dla mnie bohaterem dnia.Chyba zacznę co poranek analizować każdy przypadek z forum i zacznę Was wielbić 😀 Taka nowa tradycja każda będzie mieć swój dzień i swoje święto 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3236 |
Zakorzenienie
|
Ps. Dzien dobry.
U nas noc jak za dzidziusia. Co trzy godz. Zauwazylam ze tak jest gdy je z jednej piersi gdy z dwu to najedzony spi dluzej i czasem budzi sie tylko dwa razy. Od paru dni odsysa sie juz po jednej i za chiny nie chce drugiej. Denerwuje sie gdy mu podstawiam. Chce tylko smoczula i spac dalej. |
![]() ![]() |
![]() |
#3237 |
Zakorzenienie
|
Teraz wiem, co to cesarka i szczerze mówiąc, to teraz dopiero bym się bała przed porodem
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ból pamiętałam przez jakiś czas, nie zniknął odrazu jak to mówią,ale od dluzego czasu kompletnie nie pamiętam (albo o tym sie po prostu nie mysli i zapomina). W sumie balam sie zzo i wbijania igły. Uparlam się, ze nie chce znieczulenia, ze chce się sprawdzić i przejść to 'na zywca'. Balam sie, ze to spowolni akcje a tak ladnie szło (i mam chory kregoslup). I ciesze sie, ze doswiadczylam tego bez pomocy igieł ![]() A porod pod względem opieki, szpitala na mega plus, a moim zdaniem to bardzo wpływa na to co się pamięta. I mąż..On spisał sie idealnie ![]() I kazda z nas napewno powie, ze było warto ![]()
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-11-30 o 08:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3240 |
Z deszczem w butach
|
A wiadomo w ogóle, dlaczego tak się stało?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:51.