|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część IV
Ja stawiam na Sare za 3 tygodnie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mojego nie wyciagam bo juz teraz wystarczy do niego zaeolac i sam wylazi. Najpierw sie czai jak czajnik pod koszem, po tem wskoczy z uczami do tylu i patrzy na na mnie taki sposzony, przygarbiony - wie, ze mu nie wolno ewidentnie, ale chyba czeka az odpuszcze. Najlepiej jak wstane z lozka i on sie polozy na moje miejce i jak podchodze to patrzy na mnie i mialczy ja do niego " zsun ta dupe" a ten mi odmialkuje nawet sie nie ruszajac ![]() Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
Lady ja dziś pierwsze co wstałam, jak zobaczyłam jak mój TŻ stoi koło łóżeczka, i patrzy się tymi czarnymi maślanymi oczami na niego, powiedziałam ja nie wiem Kochanie kiedy to tak szybko zleciało
Tak obstawiam lady że się zacznie. Choć może tak jednak za 4 tyg. ![]() (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
#3214 |
|
Zadomowienie
|
Weźcie nie straszcie porodami!
Ja właśnie zadzwoniłam do szpitala i umówiłam się na wizytę kwalifikacyjną na 23.10.. Ma być po 36 skończonym tygodniu i tak wypada, mam nadzieję, że donoszę do tego czasu..
|
|
#3215 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja wam powiem, ze ostatnio tak sie stresuje tym porodem, ze naprawde wolalabym urodzic szybciej niz w 38 tygodniu. Ja sie nastawiam na mniej wiecej tak jak z martynka, ze ok 14 dni przed terminem wiec wiem, ze im blizej konca pazdziernika tym bardziej ja bede panikowac... przy pierwszym nie panikowalam wgl, a teraz serio taki niepokoj czuje ze masakra...nie jestem w stanie myslec o niczym innym. Zeszta w pierszej ciazy mam wrazenie, ze ogolnie ze wszystkim mniej panikowalam i mniej myslalam, ze moze pojsc cos nie tak a teraz to masakra... maly sie nie rusza to ja czekam az sie poruszy, boli mnie podbrzusze to ja juz rozkminiam czy wszystko ok, lapie mnie skorcz to czekam na nastepny czy aby nie nadejdzie i tak w kolko. Staram sie miec w pewnym sensie wylane bo przeciez wiem ze jest ok, ale mam wrazenie, ze na wiecej ☠☠☠☠☠☠☠ zwracam uwage i popadam w paranoje jakas
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie tez je czytam, ale mala miala juz 3kg, wiec nie bylo zle
![]() Ja czuje, ze bede jedna z ostatnich, nikomu sie w brzuchu nigdzie nie spieszy Znajoma w pracy mnie dzisiaj hejtuje, bo ona jak byla w ciazy w 8 miesiacu jak ja teraz, to miala problem z kregoslupem, bo bardzo duzo przytyla i musiala chodzic o kulach a ja dzisiaj energia tysiac i biegam po schodach ciagle ![]() Aa i szkole rodzenia mam jednak jutro, wiec tz pojdzie ze mna i nie bede samotna matka ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Cytat:
Bo wczesniej jakos nie myslalam o tym, ze moze sie nia okrecic, a teraz ciagle mam w glowie, ze on jak takie fikolki w tym brzuchu robi, to moze sie nia okrecic ;/Samego porodu sie poki co jakos nie obawiam |
|
|
|
|
#3217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś miałam takie przepowiadacze, że aż mama się pytała czy to już ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz to nie wiem sama jeszcze. Chyba jeszcze beda raz ważyć ale pewna nie jestem ![]() Sent from my MYA-L11 using Tapatalk
|
|
#3219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3220 |
|
Zadomowienie
|
Moje 3 koty spia na zmiane w łóżeczku. Rudy wychodzi to wskakuje bialy. Bialy wychodzi to pakuje sie czarny. Nie przeganiam, wlasciwie nic nie robie z tym. Z doswiadczenia wiem ze jak pojawi sie w domu mlody to koty bardzo dlugo nie będą sie z nim spoufalac. A juz napewno zaden nie wpakuje mu sie do lozeczka
niechętnie moze przyjda sie przywitać i obwachac i to stawiam ze pojawi sie na powitanie tylko biała. Rudy i czarny nie kulturalnie będą mieć wy☠☠☠ane na nowego członka rodziny.Co do wyczuwania przez koty ciąży to niestety moje nie wyczuwaja w zaden sposob. Laza i skacza mi po brzuchu, oczywiscie chronie go jak mogę ale gdyby mialy przyzwolenie to bylaby to niezla trampolina dla nich! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
To moj kot jest mega spokojny przy waszych. Zawsze za nami lazi, zeby nie byc samemu w pokoju, spi nam w nogach albo na glowie, ale nidy nie biega po domu :p Nie chce sie specjalnie bawic ani nic, Rano zawsze idzie do mnie zebym go poprzytulala, a wieczorem do tz a w dzien jest gdzies w ogrodku
|
|
|
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
My dziś wychodzimy do domu!
Na badaniu wszystko idealnie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3224 |
|
Zakorzenienie
|
W czwartek mieliśmy na dwa dni jechać nad morze, będę rozmawiać z lekarzem czy mogę jechać. Ale leżeć mi nie kazali więc może jest jeszcze szansa
️No a Mała wciąż w położeniu miednicowym i według lekarki już się raczej nie obróci. Tak mnie to wkurza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
Fiole moj obrocil sie w 31 tc , jest nadzieja
|
|
|
#3226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz sama nie wiem jak moj lezy i swiruje
|
|
|
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
Nie świruj za dużo, twój to chyba ruchliwy egzemplarz wiec jeszcze może zmieniać pozycję
![]() Moja nie robi tego nigdy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
Fiole! Super, ze idziesz do domu!
Odpoczywaj i dbaj o siebie, bedzie dobrze!A ja dzis pracowity mam dzien, tak mi dobrze, ze tyle sie dzieje! Dostalismy troche grzybow, to rano zrobilam do sloika. Mam nadzieje, ze beda jadalne, bo ja nie znam sie ani na grzybach ani na przetworach XD i uwaga... wyszly mi cale dwa mini sloiczki! Bo tak sie skurczyly te grzybki podczas gotowania, hahaha. Ale to i lepiej, bo ja i tak ich nie zjem ![]() Upralam koce, wymylam sofe z kurzu, upralam 2 dywany. Wykapalam sie, umylam wlosy i pierwszy raz w zyciu mam na stopach skarpetki zluszczajace - ciekawe jaki dadza efekt ![]() Zdejme za godzinke i planuje jeszcze odkurzyc ![]() A o 17.00 mam wizyteeee!!! Prosze trzymac kciui, zeby wszystko bylo okej. Ja mam nadzieje, ze zobacze buzke mojego Dzidzio ![]() Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
A co do zwierzat i dzieci... to nam polecono przyniesc do psa piekuszke, albo cos z zapachem dziecka, zeby sie "oswoil", a jak bedziemy wracac do domu ze szpitala, to wyprowadzic psa, wejsc z dzieckiem i pozniej dopiero wpuscic psa. Nie wiem czy to sie uda, bo strasznie duzo bedzie zamieszania z tym pewnie... zobaczymy.
Nasz Czarek to taki "synek". Mam nadzieje, ze bedzie dobrym starszym bratem. Chcialabym, zeby sie zaprzyjaznili. Dzieci powinny sie wychowywac ze zwierzetami, mnie to mega rozczula ;-) Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Także chciałabym mieć pewność że wszystko ok. A co do porodów też myślę, że 3 tyg i się zacznie. Np ja od 15/10 będę już w gotowości Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, błaaaagam, nie straszcie porodami
Ja jeszcze nie dowierzam, że jestem w ciąży! Jeszcze się tym stanem nie nacieszyłam Zacznie się... zgodnie z rozpiską! A co!
|
|
|
|
#3234 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi sie wydaje, ze psy ogolnie dobrze reaguja na male dzieciatko w domu. Wiadomo, ze terz trzeba obserwowac i polnowac na poczatku zeby mu nic nie odbilo, ale jak z nasza psina przechodzilismy przez poajwienie sie nowego czlonka rodziny 2 razy tak dwa razy byla po prostu ciekawa co sie dzieje. No pomijajac ten incydent z pilnowaniem i niedopuszczaniem nikogo do mlodego. Moj kot raczej nie bedzie zwracal uwagi na mlodego, bo to taki ksieciunio. Np widzi ze ide to mu sie przypomni zeby sie polozyc w przejsciu i zaczac sie myc. Albo stoi i sie gapi jak taki szpak w gnat i sie nie zsunie. Jeszcze jak go noga trace na bok zeby sie przesunal to z oburzeniem mialknie xd wiec ja najbardziej martwie sie ze skoczy na malego w sumie. Bo tak agresywny ogolnie to on nie jest. Nawet jak mamuska z psem przyjdzie to pies szczeka na kota ( on ogonie boi sie kotow ) a moj dumnym, zlewajacym krokiem idzie sobie na krzeselko pod stol
w sumie jak pies byl u nas kilka dni to po powrocie ze spaceru kot sie nawet do niego lasil on ogolnie glupi nie jest bo jak skacze po stole albo weszy co by zgarnac i ja zareaguje to odrazu odwrot robi no ale to jest kot wiec skacze po stolach czy meblach jak sie nie patrzy. Tak samo do tego kosza wskakuje ale niedawno jak mial na mnie wylane to polecial laczek w jego strone i chyba boi sie teraz ze ten laczek to z nieba spadł dlatego taki zesrany sie czai jak chce wskoczyc ![]() Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
Ja 15.10 będę miała 37 tc więc ciąża donoszona
Ja właśnie po obiadku. Jeszcze 6 długich godzin i mój wróci do domu. (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
#3236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przynajmniej bedziesz miala spokojne dziecko i sobie pospisz Moj cala noc i od rana tak szaleje, ze masakra, mam nadzieje, ze po porodze nie bedzie taki ruchliwy
|
|
|
|
|
#3237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój też strasznie pobudzony. Cały czas się wierci, kopie, albo ma czkawkę. Wydaje mi się, że on nigdy nie śpi... wieczorem go czuję, rano go czuję, w ciągu dnia praktycznie cały czas - jak nie kopniaki, to wyginanie się, albo jakieś inne smyranie. Ostatnio mnie sąsiadka pytała czy młody kopie, to jej mówię - i to jak! cały czas daje! Była zdziwiona... ale to chyba normalne, że to dziecko jest aktywne? Lepiej tak niż nic nie czuć i się zamartwiać. Ja właśnie piszę "listę pytań" do mojej gin. Ciekawe czy będzie czas i głowa do tego, żeby o wszystkim porozmawiać :P |
|
|
|
|
#3238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no - jasne! Każde dziecko ma swój tryb |
|
|
|
|
#3240 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale ja dzis daje czadu. Musialam malej w pokoju zrobic miejsce na kanape bo mi ojczym przywiozl, sprzatnelam kuchnie, ogarnelam kotu kuwete bo juz tak sadzila ze myslalam ze umre. Teraz chwile odpoczne i musze skoczyc na zakupy i wybrac hajs z bankomatu. Po tem musze chociaz troche lazienke ogarnac i zmyc podloge na przedpokoju. Mam jeszcze pranie do powieszenia i wypadaloby tez jakies wstawic. MA-SA-KRA! padam na pysk
![]() Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

ja mojego nie wyciagam bo juz teraz wystarczy do niego zaeolac i sam wylazi. Najpierw sie czai jak czajnik pod koszem, po tem wskoczy z uczami do tylu i patrzy na na mnie taki sposzony, przygarbiony - wie, ze mu nie wolno ewidentnie, ale chyba czeka az odpuszcze. Najlepiej jak wstane z lozka i on sie polozy na moje miejce i jak podchodze to patrzy na mnie i mialczy
ja do niego " zsun ta dupe" a ten mi odmialkuje nawet sie nie ruszajac

Bo wczesniej jakos nie myslalam o tym, ze moze sie nia okrecic, a teraz ciagle mam w glowie, ze on jak takie fikolki w tym brzuchu robi, to moze sie nia okrecic ;/

teraz to nie wiem sama jeszcze. Chyba jeszcze beda raz ważyć ale pewna nie jestem 

niechętnie moze przyjda sie przywitać i obwachac i to stawiam ze pojawi sie na powitanie tylko biała. Rudy i czarny nie kulturalnie będą mieć wy☠☠☠ane na nowego członka rodziny.
Na badaniu wszystko idealnie.