Staraczkowe grono 2020 - cz. 3 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-10-15, 18:49   #3211
Spaza
Zakorzenienie

Dot.: Staraczkowe grono 2020 - cz. 3

Cytat:
Napisane przez Ryksa Pokaż wiadomość
Moim zdaniem nie ma co odwlekac. Tez mialam takie mysli, ale odkladalam starania bo umowa, bo costam... zawsze znajdzie sie powod.
Ps. Ja tez pierwszy cykl staran i juz bym testowala najchetniej i oczywiscie pelno objawow ciazy juz mam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ja takich bo praca itp. się już wyzbyłam i przygotowałam grunt pod to. Teraz taka tylko typowa panika pt. obostrzenia i niepewność co dalej
No mój chłop myśli, że raz i będę w ciąży

Cytat:
Napisane przez xflamesxx Pokaż wiadomość
Ja to myślę ze teraz najlepszy moment na starania. Może w lato znowu covid odpuści, akurat wtedy gdy wypadłby poród.
Ja sie nie wstrzymuje. Szczepionek długo może jeszcze nie być, epidemia może potrwać jeszcze dwa lata. Wstrzymywać sie na dwa lata? Dłużej?

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

To, że właśnie ewentualny poród latem mnie zachęca i jest głosem przeciw panice muszą się te oba głosy dogadać
Generalnie przed wirusem nie panikuje, ani wcześniej też nie. tylko boję się co się w kraju nawyrabia...i co pozamykają...Ale też myślę, że prywatna opieka zdrowotna też będzie działać normalnie już...

Edytowane przez Spaza
Czas edycji: 2020-10-15 o 18:50
Spaza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-15, 19:03   #3212
soniuska
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny za miłe przyjęcie. Gratulacje wszystkich kreseczek, badań ❤️czytam regularnie ale mało pisze bo boje się że jak będę się.odzywac to będę.sie nakręcać xD

Niestety..

Mam 14 DC, cykle.po 31 dni więc niedługo owu być powinna. Pamiętam jak o syna się staraliśmy to jeszcze mierzyłam tempke i wtedy owu była 18dc. Teraz tylko testy owu robię i wciąż bladzioch xd ale starania zaczęte, były serca 12dc, dzisiaj i zamierzam do 18 DC włącznie bo potem mój mąż w pracy będzie i nie będzie już jak xD
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-15, 19:11   #3213
theali
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Frezjan Pokaż wiadomość
My też. Jedyne czego się obawiam to znowu zamknięcia zakładów, braku pracy, siedzenia w domu z obniżoną pensja Na razie nic na to nie wskazuje ale pół roku temu było to samo. W czwartek się dowiedzieliśmy że od poniedziałku już nie pracujemy
Nie spodziewam się w najbliższym czasie powtórki pełnego lockdownu, ale boję się np. że zaczną egzekwować limity w komunikacji miejskiej, które zostają dodatkowo ograniczone do 30% miejsc. Do pracy jakoś dojechać trzeba, a nie widzi mi się przy tej pogodzie popylać rowerem.

Cytat:
Napisane przez Spaza Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jakie macie zdanie w kontekście starań a lockdown?
Chyba nie ma podstaw aby się wstrzymywać? tzn. cały czas takie miałam stanowisko, aby się nie przejmować, ale teraz jak właśnie zaczęliśmy teraz te dalsze obostrzenia i niepewność co dalej...
Obawiam się utrudnionego dostępu do opieki medycznej, ale wychodzę z założenia, że to może się ciągnąć i parę lat, a tyle czekać nie zamierzam.
theali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-15, 20:36   #3214
Kruszyna89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Frezjan Pokaż wiadomość
No i super, to znowu mój chłop jest taki... Wiecznie co się pieniądze odkłada to na auta, no wiecznie chce mieć lepsze, szybsze itd Mamy trzy auta, bo jedno to jego projekt weekendowy a drugie ma na co dzień na dojazdy

Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka
Nie no kasy nie pakuję w auto, ale lubię samochody
Cytat:
Napisane przez Spaza Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jakie macie zdanie w kontekście starań a lockdown?
Chyba nie ma podstaw aby się wstrzymywać? tzn. cały czas takie miałam stanowisko, aby się nie przejmować, ale teraz jak właśnie zaczęliśmy teraz te dalsze obostrzenia i niepewność co dalej... jakoś chwilowa panika mnie ogarnęła tzn. już coś tam podziałaliśmy, więc co ma być to będzie i tego nie żałuje ale zastanawiam się czy kontynuować w tym miesiącu, a teraz będę miała potencjalnie najbardziej płodne dni
zastanawiam się po prostu czy nie poczekać teraz do kolejnego cyklu i zobaczyć jak się sytuacja rozwinie. Chyba, że los zdecyduje inaczej i wyjdzie złoty strzał

może to też strach nowicjusza, pierwszy raz bez zabezpieczenia itp

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Dodam też, że nie ukrywam że raczej nie chcę tego dalej odwlekać (zegar jednak trochę tyka, zaraz kończę 33 lata), a wiem że pandemia szybko nie minie...
W żadnym razie bym nie przerwała

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2020-10-15, 21:21   #3215
cichazabka
...

Faceci w auto, ja zaś kasę ładuję w motocykl

A co do starań w tym czasie, ja nie mam zamiaru zawieszać. Staramy się już tak długo, że każdy kolejny miesiąc byłby nie do zniesienia.
Chociaż teraz trochę się martwię, bo niby powinno być po owu, chociaż wzrostu temperatury nie było, a ja mimo leków czuję się gorzej i mam nieco obaw, czy jednak się nie zaraziłam...

13.10
27.11
cichazabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-16, 06:10   #3216
Kruszyna89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cichazabka Pokaż wiadomość

A co do starań w tym czasie, ja nie mam zamiaru zawieszać. Staramy się już tak długo, że każdy kolejny miesiąc byłby nie do zniesienia.
Chociaż teraz trochę się martwię, bo niby powinno być po owu, chociaż wzrostu temperatury nie było, a ja mimo leków czuję się gorzej i mam nieco obaw, czy jednak się nie zaraziłam...

W sensie korona? Możliwe. Koronawirus ów jest mnóstwo i odpowiadają między innymi za katar itd, czyli przeziębienie

Stary 2020-10-16, 06:53   #3217
malamii1990
Zadomowienie

Cytat:

Poobserwuj organizm, covid ma to do siebie że w większości przypadków jak przechodzisz łagodnie to tracisz smak i węch, jak przechodzisz gorzej to temp i problemy z oddychaniem, bd dobrze

malamii1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-16, 06:59   #3218
safie
Raczkowanie

31dc
Wczoraj rozmawialiśmy na ten temat i wstrzymujemy się do nowego roku - będziemy obserwować sytuacje.

Jestem zła o te siłownie - tak mi pomagają treningi na psychikę. Wszystko jest dezynfekowane. Jeszcze na dzisiaj spółdzielnia wyznaczyła sprawdzanie instalacji

safie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-16, 07:46   #3219
Unless
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez safie Pokaż wiadomość
31dc
Wczoraj rozmawialiśmy na ten temat i wstrzymujemy się do nowego roku - będziemy obserwować sytuacje.

Jestem zła o te siłownie - tak mi pomagają treningi na psychikę. Wszystko jest dezynfekowane. Jeszcze na dzisiaj spółdzielnia wyznaczyła sprawdzanie instalacji

Szybko zleci, moze akurat syuacja sie uspokoi. I bedziesz miec czas doobserwować swój cykl

A treningi pomagają na psychikę również te wykonywane w domu. Wiem że to nie to samo ale zawsze coś

Unless jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-16, 08:17   #3220
safie
Raczkowanie

W życiu w domu się tak nie przecioram jak na treningu. Kupimy taśmy oporowe, mamy jednego kettla 16kg wiec ja już coś podziałam, a dla męża to za mało - on by potrzebował 24 i 40 kg.
Mają być dzisiaj, jakieś rozmowy i jutro protest w Warszawie

safie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-16, 08:26   #3221
Johasia28
Zadomowienie

Dobry Ja czytam cały czas jednym okiem ale z 20 miesięcznym maluchem na stanie przy takiej pogodzie to w domu mam armagedon Jeśli chodzi o covid - ja jestem gdzieś pomiędzy ta wielka panika a totalna zlewka. Zwykle zdroworozsądkowe podejście - myjemy często ręce, nie pchamy się tam gdzie nie musimy, mąż robi zakupy w tygodniu w ciągu dnia żeby uniknąć weekendowych tłumów i tyle. Z rodziną się normalnie widujemy, ze znajomymi również. Nie wycieram klamek spirytem ale też nie liże poręczy w autobusie. Nie neguje ze wirus istnieje ale koronawirusy były, są i będą. Wkurza mnie, że nie da się normalnie iść do lekarza, jakby nagle na nic innego ludzie nie chorowali niż na covida. Wkurza mnie, że te statystyki są mocne nastawione na sianie strachu - podaja że umarło 100 osób, ale dopiero 5 akapitów niżej jest info, że w tym 6 osób zmarło na covid a reszta miała choroby współistniejące. I nagle czytając że wśród ofiar byli ludzie 70, 80, 90 lat zapala mi się lampka - no kurcze w tym wieku się po prostu czasem umiera - na zawał, na jakieś udary, na przewlekłe choroby. To że się przy okazji miało koronę nie oznacza, że to przez nią nastąpił zgon.

A w temacie staran - ja bym nie odkładała. Nie wiadomo ile to potrwa..

U mnie dzisiaj chyba 22 dc, póki co bez wkrętek, chociaż 7dpo coś mi temp spadła, a potem od 8dpo już wyszybowala w ogóle w górę więc coś tam się tli z tyłu mózgu ale staram się nie nakręcać

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Johasia28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-10-16, 08:35   #3222
Ryksa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Johasia28 Pokaż wiadomość
Dobry Ja czytam cały czas jednym okiem ale z 20 miesięcznym maluchem na stanie przy takiej pogodzie to w domu mam armagedon Jeśli chodzi o covid - ja jestem gdzieś pomiędzy ta wielka panika a totalna zlewka. Zwykle zdroworozsądkowe podejście - myjemy często ręce, nie pchamy się tam gdzie nie musimy, mąż robi zakupy w tygodniu w ciągu dnia żeby uniknąć weekendowych tłumów i tyle. Z rodziną się normalnie widujemy, ze znajomymi również. Nie wycieram klamek spirytem ale też nie liże poręczy w autobusie. Nie neguje ze wirus istnieje ale koronawirusy były, są i będą. Wkurza mnie, że nie da się normalnie iść do lekarza, jakby nagle na nic innego ludzie nie chorowali niż na covida. Wkurza mnie, że te statystyki są mocne nastawione na sianie strachu - podaja że umarło 100 osób, ale dopiero 5 akapitów niżej jest info, że w tym 6 osób zmarło na covid a reszta miała choroby współistniejące. I nagle czytając że wśród ofiar byli ludzie 70, 80, 90 lat zapala mi się lampka - no kurcze w tym wieku się po prostu czasem umiera - na zawał, na jakieś udary, na przewlekłe choroby. To że się przy okazji miało koronę nie oznacza, że to przez nią nastąpił zgon.

A w temacie staran - ja bym nie odkładała. Nie wiadomo ile to potrwa..

U mnie dzisiaj chyba 22 dc, póki co bez wkrętek, chociaż 7dpo coś mi temp spadła, a potem od 8dpo już wyszybowala w ogóle w górę więc coś tam się tli z tyłu mózgu ale staram się nie nakręcać

Ja tez 22dc, troche sie juz wkrecam. Kiedy testujesz? Ja w nastepny pt.

Ryksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-16, 08:48   #3223
malamii1990
Zadomowienie

Cytat:

Ja 23dc, wkrętka na maxa już jest

Stary 2020-10-16, 08:48   #3224
Johasia28
Zadomowienie

Cytat:

Ja właśnie nie wiem... Bo ja mam odkad pamiętam cykle 28 dni wiec okres wypadł w czwartek, ale poprzedni cykl miałam 25 dni i apka mi pokazuje że następna małpa ma być we wtorek. Pewnie też poczekam do piątku, boję się rozczarowania za bardzo żeby próbować wcześniej

Stary 2020-10-16, 08:50   #3225
Ryksa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Johasia28 Pokaż wiadomość
Ja właśnie nie wiem... Bo ja mam odkad pamiętam cykle 28 dni wiec okres wypadł w czwartek, ale poprzedni cykl miałam 25 dni i apka mi pokazuje że następna małpa ma być we wtorek. Pewnie też poczekam do piątku, boję się rozczarowania za bardzo żeby próbować wcześniej

Ja mam cykle jak od linijki 31 dni. W 30dc zwykle lekko juz plamie, ale nie licze tego jako @.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2020-10-16, 08:51   #3226
Unless
Rozeznanie

Zyczę Wam żeby te wkrętki się potwierdziły na teście Johasia28 myślę tak samo jak Ty. Uwazać na siebie ale bez paniki. I tak wszyscy go przejdziemy prędzej czy później, oby tylko łagodnie

Stary 2020-10-16, 09:12   #3227
MoszKa88
Wtajemniczenie

Trzymam kciuki mocne za kolejne kreski II ☺
Będziecie się lapaly jeszcze na czerwiec??

MoszKa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-16, 09:17   #3228
Unless
Rozeznanie

MoszKa jak się dzisiaj czujesz? Badasz przyrost?

Stary 2020-10-16, 09:17   #3229
Ryksa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MoszKa88 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki mocne za kolejne kreski II

Ja nawet nie umiem tego policZyc jezeli doszlo do zaplodnienia to miedzy 9-11.10. Sama jestem z czerwca, wiec byloby super.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-10-16, 09:25   #3230
MoszKa88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Unless Pokaż wiadomość
MoszKa jak się dzisiaj czujesz? Badasz przyrost?

W sumie dobrze, trochę jakby zgaga zaczynała meczyc, mdłości też jakieś są, piersi coraz mocniej bolą no i klucia w podbrzuszu co i rusz. A Ty jak się czujesz??
Tak byłam dziś rano na pobraniu krwi i już się stresuje czy przyrost bedzie dobry 🤷☠♀️
Cytat:
Ja nawet nie umiem tego policZyc jezeli doszlo do zaplodnienia to miedzy 9-11.10. Sama jestem z czerwca, wiec byloby super.

Na medonecie jest spoko kalkulator ciazy wpisujesz datę ostatniej miesiączki i pokazuje termin porodu z OM

MoszKa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-16, 09:44   #3231
cichazabka
...

Cytat:
Napisane przez malamii1990 Pokaż wiadomość
Poobserwuj organizm, covid ma to do siebie że w większości przypadków jak przechodzisz łagodnie to tracisz smak i węch, jak przechodzisz gorzej to temp i problemy z oddychaniem, bd dobrze
Cytat:
Napisane przez Kruszyna89 Pokaż wiadomość
W sensie korona? Możliwe. Koronawirus ów jest mnóstwo i odpowiadają między innymi za katar itd, czyli przeziębienie
Wiem wiem, właśnie jestem na bieżąco z koleżanką, która to ma i mogła nas pozarażać. Ona przechodzi łagodnie, ale mieszka z babcią, która już o wiele gorzej...

Cytat:
U mnie 21 dc, więc podobnie

13.10
27.11
Stary 2020-10-16, 09:50   #3232
xflamesxx
Rozeznanie

U mnie 20dc więc widzę że dużo nas będzie testować w podobnym czasie. Oby wysyp kresek był. Trzymam za Was kciuki!

xflamesxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-16, 09:51   #3233
Ryksa
Rozeznanie

Cytat:
W sumie dobrze, trochę jakby zgaga zaczynała meczyc, mdłości też jakieś są, piersi coraz mocniej bolą no i klucia w podbrzuszu co i rusz. A Ty jak się czujesz??
Tak byłam dziś rano na pobraniu krwi i już się stresuje czy przyrost bedzie dobry Na medonecie jest spoko kalkulator ciazy wpisujesz datę ostatniej miesiączki i pokazuje termin porodu z OM

Dzieki, sprawdzilam i naaah... ewentualna lipcowka

To niedlugo ponowny wysyp czy tylko mnie tak korci, zeby juz testowac? (Wiem, bez sensu )

Stary 2020-10-16, 09:52   #3234
malamii1990
Zadomowienie

Cytat:
Trzymam kciuki mocne za kolejne kreski II ☺

Ja na 28
Ale im bardziej o tym mysle, tym bardziej czuje że nic z tego -_-
Dobrze że wyjeżdzamy jednak, bede miala Zajecie

Stary 2020-10-16, 10:00   #3235
uno_deluxe
Rozeznanie

U mnie dziś 14 dc, testy owu pozytywne, jeszcze u siebie nie widziałam tak mocnej kreski! W poprzednim cyklu apka pokazywała peak jak miałam 1,03 a teraz mam 2,44! Trzymajcie proszę kciuki za owocne starania
uno_deluxe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-16, 10:02   #3236
Unless
Rozeznanie

I to naprawde bedzie wysyp tych kreseczek, wszystkie mniej wiecej w podobnym czasie bedziecie testowac
Cytat:
Tak byłam dziś rano na pobraniu krwi i już się stresuje czy przyrost bedzie dobry 🤷♀️Na medonecie jest spoko kalkulator ciazy wpisujesz datę ostatniej miesiączki i pokazuje termin porodu z OM

Trzymam kciuki bardzo mocno za Ciebie i Twoje dzieciątko. Albo dzieciatka. Naprawdę koniecznie daj znać jak wyjdzie beta!

Ja się czuję wspaniale tak jak ostatnio. Boli mnie tylko podbrzusze, bardziej z prawej strony, mam nadzieję że to nie jajnik no i o 21 już mnie nie ma, MUSZĘ spać poza tym jest ok.

Mam wizytę 27, więc odliczam dni

Edytowane przez Unless
Czas edycji: 2020-10-16 o 10:03
Stary 2020-10-16, 10:05   #3237
Johasia28
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam cykle jak od linijki 31 dni. W 30dc zwykle lekko juz plamie, ale nie licze tego jako @.

Ja mialam zawsze mega regularne, nie wiem co się stało w tym ostatnim cyklu, bo i plamienie miałam najpierw dwa dni (gdzie nigdy nie plamie tylko od razu z grubej rury) no i 25 dni to na mnie naprawdę mega krótko... Brałam wiesiołka w zeszłym cyklu i nie wiem czy on mi tak nie namieszal, w tym cyklu już sobie z nim dałam spokój.
Cytat:
Napisane przez Unless Pokaż wiadomość
Zyczę Wam żeby te wkrętki się potwierdziły na teście Johasia28 myślę tak samo jak Ty. Uwazać na siebie ale bez paniki. I tak wszyscy go przejdziemy prędzej czy później, oby tylko łagodnie

Nigdy nie wiadomo czy ktoś tego już nie przeszedł bezobjawowo choć to dla mnie jest kolejna zagadka i nie do końca to ogarniam :p
Cytat:
Trzymam kciuki mocne za kolejne kreski II

Dzięki! Oby kciuki zadziałały Ja nawet nie wiem, przy poprzednim cyklu mi podpowiadlo że 5 czerwca bym miała termin ale ovufriend chce teraz ode mnie pieniędzy żeby mi takie rzeczy pokazywać
Cytat:
Napisane przez xflamesxx Pokaż wiadomość
U mnie 20dc więc widzę że dużo nas będzie testować w podobnym czasie. Oby wysyp kresek był. Trzymam za Was kciuki!

No ja liczę na ten wysyp bo tu jakoś zawsze te kreski całymi tłumami chodzą. Choć staram się nie nastawiać, już zeszly cykl byłam cała nakręcona i dupa z tego wyszła..
Cytat:

To niedlugo ponowny wysyp czy tylko mnie tak korci, zeby juz testowac? (Wiem, bez sensu )

Czyli jak idziemy w miarę równo to ja bym się pewnie też na lipiec zalapala. Ale jakbym była na granicy czerwca i lipca to pewnie i tak bym poszła na lipcowki żeby nie być na końcu kolejki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2020-10-16, 10:07   #3238
malamii1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uno_deluxe Pokaż wiadomość
U mnie dziś 14 dc, testy owu pozytywne, jeszcze u siebie nie widziałam tak mocnej kreski! W poprzednim cyklu apka pokazywała peak jak miałam 1,03 a teraz mam 2,44! Trzymajcie proszę kciuki za owocne starania

Stary 2020-10-16, 10:10   #3239
cichazabka
...

Cytat:
Napisane przez uno_deluxe Pokaż wiadomość
Jest różnica! Powodzenia! 🤞
Cytat:

Mój jest z lipca, cieszyłby się jak dziecko

Chętnie bym testowała, ale te 2/3 dpo to jednak trochę wcześnie Nie testuję tym razem wcześniej już 30dc. A to jeszcze tyyyyyle czasu

13.10
27.11
Stary 2020-10-16, 10:28   #3240
xflamesxx
Rozeznanie

Cytat:
Jest różnica! Powodzenia! Mój jest z lipca, cieszyłby się jak dziecko

Chętnie bym testowała, ale te 2/3 dpo to jednak trochę wcześnie Nie testuję tym razem wcześniej już 30dc. A to jeszcze tyyyyyle czasu

Oo ja dziś też 2dpo. Dziś 20dc, zwykle cykle mam 27 dni wiec niby @ powinna być za 5 dni, ale odkąd zaczęłam starania to mi się przesuwa owu i wydłużają cykle.
Dlatego kusi by testować już niedługo ale może uda się wytrzymać do dnia planowanej @ wg owu.

xflamesxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości