![]() |
#3211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca jako au-pair
Cytat:
![]()
![]() |
#3212 |
Zakorzenienie
|
juz mam dosc.!
Moja Sophie jest ok, gada w 3 jezykach i grzeczna jest..ale Sarah, ta mlodsza..ma 7 mcy jest fajna, ale....jezu ona juz od 4 ryczy, drze sie. spac nie mozna, egzystowac nie mozna. boje sie sama z nimi zostac. teraz hostka bierze prysznic, host w kuchni sie plącze a mlodsza na gorze drze sie juz 40 min i nikt na to nie reaguje, nie wiem co mam robic. niby to nie sa moje godz pracy, ale mam juz dosc tego darcia. nikt nie reaguje. ja tez mam nie reagowac?? co jak sama z nia zostane? ona non stop ryczy, nie moge sie tylko nią zajmowac, bo starsza tez wymaga opieki. faaaaaaak. z jednym kiedys nie bylo problemu ale widze ze mam przewalone te wakacje. ![]()
#3213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedziala mi ze malej zęby idą, i ze czasem nic nie mozna poradzic, ze jak mam spokoj i nie musze nic robic, w sensie lunch czy zajmowac sie czyms innym to moge ją zając czyms, ale ...mam sie nie przjemoowac . yh.
![]() |
#3215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3216 |
Zadomowienie
|
no dobra ale to nie sa Twoje godziny pracy...wiec troche nieteges
---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- a o tej masci lub gryzaku to chyba matka pomyslala... chyba |
![]() ![]() |
![]() |
#3217 |
Raczkowanie
|
Roux tak dokladnie dokladnie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do dzieciaczka to wiem jak to moze wku****ć ![]() Ciezko jest mi cokolwiek pozytywnie radzic bo sama jestem w ciezkim stanie psychicznym. |
![]() ![]() |
![]() |
#3218 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3219 |
Zakorzenienie
|
uf
![]() Są mili bardzo ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3220 |
Konto usunięte
|
wreszcie komp bez wirusa
format gladko poszedl ![]() sanarioo fajnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3222 |
Zadomowienie
|
Roux, przyzwyczaisz się..
![]() ![]() Dziewczyny, zakładajcie blogi. Bo tak się umawiałyśmy na blogi, na zdjęcia, na relacje, a z tego co wiem, to blog ma Kasia i ja a Roux i Ada mają fotoblogi. No dalej! Ja bym sobie chętnie poczytała tak poza wątkiem poczynania każdej z was. ![]() Chyba, że ktoś ma, a się nie pochwalił, to dawać linka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziecko sie juz uspokoiło cale szczescie. Sanrioo ciesze sie, ze wszystko wporzadeczku!!
![]() |
#3224 |
Raczkowanie
|
dziewczyny moja rodzinka, nie okreslila sie ile godzin mam pracowac, jakie kieszonkowe, jak z czasem wolnym. mam do nich po prostu napisac konkretnie o to ? to nie bedzie niegrzeczne ?
dostalam nową propozycje wyjazdu do Stuttgartu . a tak to bym jechala do jakiegos malutkiego miasteczka we wschodnich niemczech.
#3225 |
Konto usunięte
|
tak Drozja ma racje zakladajcie blogi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3226 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3227 |
Wtajemniczenie
|
Drozja, ja mam bloga, ale jesli ktos chce, to pisac, napisze na priv, bo nie chce, zeby on byl tak ogolnodostepny.
![]() ![]() Sanrio, to super, ze tak Ci sie ulozylo. ![]() ![]() ![]() ![]() Dzis z malymi tanczylam, a teraz wsadzilam je na trampoline jak jest ladna pogoda. ![]() Roux, wczesniej sie zajmowalas takim malenstwem? Takie male placze i nawet nie powie, o co chodzi, trzymam kciuki za Twoje poczynania z tym szkrabem. ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Beacia, masz prawo pytac o wszystko. To nie jest niegrzeczne, w koncu au pair ma prawo do wolnego czasu. Adka, ale widzisz, rodzina Beaci sie okreslila i nie bedzie niespodzianki, jesli bedzie musiala zachrzaniac jak dziki osiolek, bo ja o tym uprzedzili. |
![]() ![]() |
![]() |
#3228 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuje Wam bardzo za odpowiedzi, pomagacie mi bardzo ![]()
![]() |
#3229 |
Wtajemniczenie
|
Nie musisz byc przy tym chamska.
![]() ![]() Z drugiej strony, ja bym na wies drugi raz nie pojechala, wiec Ci sie nie dziwie. ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- A jesli bedziesz w Stuttgarcie/Stuttgardzie(?!), to bedziesz bliziutko mnie. ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3231 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
hej, musze Cie rozczarowac, ale to nie sa wszystkie koszty, uczeszczam na kursy od A2 tzn zrobilam okolo 7 kursow w ciagu tego roku i kazdy kosztoal mnie prawie 250-280 eur a zeby podejsc do certyfikatu ( ja chce zrobic C1 , dlatego teraz koncze kurs na poziomie C1, inaczej nie da rady zebym mogla do niego podejsc) musisz skonczyc kurs na poziomie danego certyfikatu i oplacic certyfikat ( certyfikat C1-150 eur )
![]() |
#3232 |
Zadomowienie
|
Kiniu, ja też poproszę adresik na PW.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3233 |
Zadomowienie
|
kinia ja tez xD
co do kursow to kurde ... mi tez nie oplaca .. wkurza mnie to bo co chwile sie pytaja czy cos znalazlam a ja nie chce teraz tracic calej kasy na kurs :/ swoja droga mogliby mi go oplacic bo biedni nie sa ( sa architektorami, host zaprojektowal m.in trase berlinskich s-bahnow ) powiedzialam ze wole od wrzesnia bo niby teraz nie ma nic fajnego :P a tak w ogole to wlasnie sobie wrocilam z mcdonlada a hosta do mnie czy glodna jestem a ja ze nie a ona ohh ada ty musisz cos jesc xD ja tutaj musze sie toba opiekowac bo tu i tera jestem twoja mama ![]() ps. w mcdonaldzie byl fajny koles i sie slodko usmiechal ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3234 | |
Konto usunięte
|
kinia masz bloga?
![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3236 | ||
Zakorzenienie
|
Kinia
ja tez chceeeeeeeeeee Cytat:
normalnie, grzecznie, ze chcesz wyjasnic kwestie pracy, kieszonkowego..zeby nieporozumien nie bylo ![]() ![]() Cytat:
wróciłam wlasnie z jakiegos dziecięcego party dla maluchów, patrze a tu smsy od TZ. pyta jak dojechałam, czy mam juz francuski numer i takie tam. nooo obudził sieeee !!! ![]()
![]() |
#3237 |
Konto usunięte
|
dobrze ze sie roux wogole obudzil
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3238 |
Raczkowanie
|
Ehhh,faceci to mają refleks...ale grunt,że się odezwał.a odwiedzi Cię chociaż?
Kinia,ja też poproszę ten adres ![]()
#3239 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
ale raczej napewno bedzie tu z synem, bo akurat w tej wiosce mają mieszkanie i pewnie go wezmie na wakacje. ale wolałabym, zeby do mnie tez przyjechał i mial czas TYLKO dla mnie ![]() a mi hostka powiedziala, ze jesli mam ochote podrozowac o tylko czerwiec, moze dac mi duzo wolnego, poki sama nie pracuje, bo pozniej w sezonie bedzie ciezko. wiec jesli ja do niego to alo teraz, albo we wrzesniu, jak juz skoncze prace.
![]() |
#3240 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.