Wybielanie zębów- wątek zbiorczy - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-05, 07:50   #3211
klaudia418
Raczkowanie

Dot.: Najlepsza pasta wybielająca

Plukanki zebow nie wybielaja a zawarta w nich chlorhexydyna przy stosowaniu dluzszym niz 2tygodnie przebarwia zeby. Pasty wybielajace usuwaja nalot a nie zmieniaja koloru zebow. Jak msz aparat to najlepiej jakbys poszla na scaling a profesjonalne wybielanie zrobila po zdjeciu aparatu.
klaudia418 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-06, 00:26   #3212
salsadance
Przyczajenie

Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy

Oto moje zęby po stosowaniu żelów opalescence.
Trochę przyżółkły, bo dużo coli piję, ale i tak nie jest źle.
zeby opalescence.jpg
salsadance jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-11, 08:02   #3213
india83
Zakorzenienie

Ja miałam dzis druga noc z paskami sheer white - niestety czuję, że zeby stały się bardzo wrażliwe- ech... nieprzyjemne uczucie. mam nadzieje, ze szybko minie. Ale zauważyłam, że zjasniały miejsca miedzy zebami
india83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-12, 19:24   #3214
india83
Zakorzenienie

Na dzisiejsza noc na pewno juz tych pasków nie załoze. musze zrobić kilka dni przerwy bo zeby bola okrutnie!! szczególnie dolne jedynki Ale trzeba tym paskom przyznac jedno- wybielaja. Poiwedzcie mi czy po jakims czasie ta nadwrazaliwosc znika, bo nie chciałabym cały czas takiego bólu odczuwac
Stary 2011-12-13, 08:10   #3215
Lena_5515
Przyczajenie

Spróbuj pasty BioRepair Wrażliwe Zęby - dostępna w sieci Aptek Super-Pharm. Mi przy nadwrażliwości pomaga jak żadna inna. Dobra jest też Colgate ProRelief, ale jeśli masz skłonność do występowania opryszczki to spotęguję tą dolegliwość.
PS. Wybielanie zazwyczaj uwrażliwia zęby, ale efekt przeważnie warty tego bólu.
Lena_5515 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-13, 08:13   #3216
Pacynka
Rozeznanie

Ból powinien sam zniknąć, czasem jednak potrafi długo trwać. Proponowałabym zaopatrzyć się w GC MIPASTE Plus. Od razu po użyciu tego preparatu ból minie. Tylko musisz stosować ten preparat za każdym razem jak będzie bolało (czyli po każdym wybielaniu).
Pacynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-13, 09:15   #3217
jak_k
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
Na dzisiejsza noc na pewno juz tych pasków nie załoze. musze zrobić kilka dni przerwy bo zeby bola okrutnie!! szczególnie dolne jedynki Ale trzeba tym paskom przyznac jedno- wybielaja. Poiwedzcie mi czy po jakims czasie ta nadwrazaliwosc znika, bo nie chciałabym cały czas takiego bólu odczuwac
Ból powinien minąć następnego dnia. Ja tak mam, ale ja używam pasków Crest Supreme i na czas na jaki producent zaleca czyli pół godziny.
Te, których używasz powinnaś nosić 2 godziny, a nie całą noc! Stąd pewnie ból.
Dodatkowo używam teraz pasty Crest Sensitive (akurat dostałam jako gratis) i miękkiej szczoteczki do zębów. Jak dla mnie jest to raczej dyskomfort niż ból, po prostu nie przyjemne jest picie ciepłych lub zimnych napoi.
Sama nie do końca stosuję się do zaleceń, bo kupiła tylko pasków na 7 dni i noszę je wieczorem, ale rano aplikuję Białą Perłę z dodatkowym Fluorem, który też niweluje ból. Póki co kuracja mi się sprawdza Zostały mi 2 paski, a ząbki są znacznie bielsze, potem będę stosować tylko Białą Perłę aż do olśniewającej bieli przy tej metodzie chociaż nie ma bólu i nadwrażliwości w ogóle.
Stosuj paski zgodnie z zaleceniami producenta to powinnaś uniknąć takiego bólu
jak_k jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-13, 19:52   #3218
india83
Zakorzenienie

Dziekuje za porady, dzis zeby sa ok, ale na noc nie naklejałam pasków. odpoczynek, chyba wróce do kuracji w weekend. dodatkowo kupiłam sobie sensodyne- łagodziła ból

Cytat:
Napisane przez jak_k Pokaż wiadomość
Ból powinien minąć następnego dnia. Ja tak mam, ale ja używam pasków Crest Supreme i na czas na jaki producent zaleca czyli pół godziny.
Te, których używasz powinnaś nosić 2 godziny, a nie całą noc! Stąd pewnie ból.
Dodatkowo używam teraz pasty Crest Sensitive (akurat dostałam jako gratis) i miękkiej szczoteczki do zębów. Jak dla mnie jest to raczej dyskomfort niż ból, po prostu nie przyjemne jest picie ciepłych lub zimnych napoi.
Sama nie do końca stosuję się do zaleceń, bo kupiła tylko pasków na 7 dni i noszę je wieczorem, ale rano aplikuję Białą Perłę z dodatkowym Fluorem, który też niweluje ból. Póki co kuracja mi się sprawdza Zostały mi 2 paski, a ząbki są znacznie bielsze, potem będę stosować tylko Białą Perłę aż do olśniewającej bieli przy tej metodzie chociaż nie ma bólu i nadwrażliwości w ogóle.
Stosuj paski zgodnie z zaleceniami producenta to powinnaś uniknąć takiego bólu
Przy moich pasakach sa 2 opcje do wyboru
w dzien 2h
lu noc(podczas snu) 8h

a wiec jest to wg zalecen producenta

Wybieram opcje na noc, gdyz drazni mnie ten smak i niestety w pełni świadoma 2h dziennie mogłabym nie wytrzymac
Stary 2011-12-15, 13:23   #3219
sava86
Raczkowanie

GG do sava86
Dot.: Biała perła czy opalescence 35% ???

Eh.. Stosowałam oba preparaty. Najpierw Białą Perłę, w późniejszym czasie Opal*** 35%, a także 20%. Oczywiście po Opal*** jest silniejszy efekt wybielenia. Efekt jest na kilka lat oczywiście jeśli stroni sie od dużych dawek dymu tytoniowego, kawy, ciemnej herbaty itp. barwników. Strzykawka Opal*** wystarcza mi na 5 nałożeń (nie stosuję nakładek, tylko bezpośrednio na zęby i tak "trzymam") więc finansowo wychodzi bardzo dobrze. Nie ma co przesadzać z używaniem Opal*** bez konsultacji z lekarzem. Zauważyłam u siebie jakby lekko przeźroczyste końcówki zębów, chociaż z perspektywy lat nie wiem czy to efekt wybielania czy cecha genetyczna. W każdym razie polecam oba produkty!
sava86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-16, 12:03   #3220
justysiek1988
SPAMER
Nieopłacona reklama

Moja siosra nabawiła się nadwrażliwości przez paski wybielające :/. Nie polecam tak samodzielnie eksperymentować. Lepiej oddać swoje zęby specjaliście. Ja byłam w salonie no+vello. Chodzę tam na fotodepilację. W Krakowie mają już nowy zabieg wybielania zębów za 299zł. Cena mnie skusiła. I jestem zadowolona! Zęby rozjaśniły się o tonów 5 ciekawe jak długo utrzyma się efekt... powinnam ograniczyć ilość kawy... :/
justysiek1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-20, 13:46   #3221
saandrul
Raczkowanie

niedawno kupiłam sobie zabieg wybielania zębów w salonie, niedługo mam umówioną wizytę z dentystą - określi mi stan zębów i czy moje zęby potrzebują zabiegu usuwania kamienia.
Mam problem ponieważ troche się obawiam.. mam dwa wypełnienia z przodu w szparach między jedynkami a dwójkami.. nie wiem czy nie będzie przeciwskazań do tego i jeżeli mi wybielą zeby lampą czy będzie to na tyle widoczne te plomby że bede musiała je wymienic..
saandrul jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-21, 07:43   #3222
Pacynka
Rozeznanie

Jeśli masz te plomby płytko, to nie, ale jeśli sięgają głębiej to będzie trzeba wymienić niestety.
Spytam tak z czystej ciekawości: Ile kosztuje Cię to wybielanie ?
Pacynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-21, 08:51   #3223
Lena_5515
Przyczajenie

Nie wiem, czy wykupiłaś zabieg wybielania zębów w salonie, a w zasadzie klinice stomatologicznej, czy w salonie kosmetycznym?? Ja osobiście przestrzegam przed wybielaniem zębów w salonach ponieważ kosmetyczka to nie stomatolog!!! Niewiele osób wie (być może nawet sama kosmetyczka), że jeśli masz nawet niewielką próchnicę na zębach i będziesz je wybielać lampą może powstać zgorzel - a to już poważna sprawa.
Stomatolog podczas wizyty zapewne oceni, jak duże masz wypełnienia i czy są na tyle duże, że będą bardzo widoczne na tle wybielonych zębów. Wybieleniu niestety ulegają jedynie żywe zęby, plomby, wypełnienia, mosty, korony nie wybielą się - trzeba je wówczas wymieniać, albo wybielać wewnętrznie (czy jakoś tak). Stomatolog na pewno Ci doradzi, także głowa do góry.
PS. Wszystkim maniakom białych ząbków życzę zdrowych, wesołych, pełnych radości Świąt Bożego Narodzenia
Lena_5515 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-23, 09:30   #3224
KasiKasi
Przyczajenie

Hej,

Nie czytałam wszystkich postów, ale wypowiem się na temat moich doświadczeń z wybielaniem.
Jakieś 2,5 roku temy wybieliłam sobie zęby metoda żelową. Zrobiłam wyciski zębów u dentysty + do tego dostałam żele o różnym stężeniu %. Używałam ..hmmm... z tego co pamiętem ze 2-3 tyg., nakładki zakładałam na całą noc (tak zalecił dentysta). Wrażenia: 1.)Ogromna nadwrażliwość zębów!!!!!! (myślałam, że zwariuję) - ale mineła jakieś 2 dni po odstawieniu żeli. 2.) Piękne, białe zębyy!!!!!!! ( każdy to zauważył i chwalił jakie mam piękne zęby ;D)
Teraz mija 2,5 roku, efektu już takiego nie ma, dlatego niedawno skusiłam się na żele wybielające Blendamed, żeby było tańszym kosztem, ale jednak tu sprawdza się zasada, że im droższe tym lepsze.. Dlatego przymierzam się do powtórzenia zabiegu (przemęczę się jakoś, ale na 2 lata będę olśniewać uśmiechem haha).
KasiKasi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-27, 12:52   #3225
saandrul
Raczkowanie

wybielam zęby w salonie, nie mam próchnicy. Aby upewnić się że nie ma żadnych przeciwskazań wybieram dlatego na wizyte u stomatologa za jakiś czas, ona mi wszystko powie zabieg kosztuje 500 zł metodą lampy led.
co do mojej plomby jest niewielka, malutka, zresztą mam ją z tej przyczyny że miałam biała plamke na zębie i okazało się to odwapnieniem wiec wypiłowała mi stomatolog lekko i wstawiła niewielką ilość plomby, ale mimo tego boje się ze będzie się to rzucało
saandrul jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-29, 15:16   #3226
kkosmi
Przyczajenie

Ja wybielałam ząbki w salonie kosmetycznym, było to zaledwie miesiąc temu więc wiele nie napisze ale przed zabiegiem kosmetyczka powiedziała o przeciwwskazanich i zaleceniach, pytała o stan zębów ikiedy byłam ostatnio u dentysty. Razem z nią ustaliłyśmy, że przed zabiegiem się do niego udam bo ostatni raz byłam przed ciąża, czyli ponad rok temu. Usunął mi tylko kamień, a po wybielaniu miałam wrażenie, że zęby są jakby gołe ale żadnej nadwrażliwości nie było, w trakcie zabiegu też było ok choć siedzenie z tym plastikiem w ustach nie było przyjemne.
kkosmi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-29, 18:28   #3227
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Dziewczyny, czy któraś z Was wybielała zęby mając plomby w zębach przednich? chodzi mi o ubytki w przestrzeniach międzyzębowych. ja mam te plomby założone od wewnątrz. boję się, że będzie się to bardzo odcinało.
u mojej kuzynki, która właśnie wybieliła zęby metodą nakładkową wypełnienia szyjek nie odcinają się w sposob zauważalny. a jak bylo u Was?

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-30, 08:34   #3228
KasiKasi
Przyczajenie

ja mam pomiędzy jedynką, a dwójką plombę (też z tyłu, ale nachodiz trochę na przód zęba) nie było widać żadnej różnicy( też wybielałam metoda nakładkową) - może jakby się dokładnie przyjrzeć, ale tak na oko to NIC.
KasiKasi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-30, 08:55   #3229
magdax07
Przyczajenie

A ja mam takie pytanie bo od tygodnia stosuję paski wybielające i widzę dość małą różnicę ....czy mogę je stosować taki czas aż zobaczę jakąś znaczną poprawę czy jest jakiś określony limit używania tego typu specyfiku ????
magdax07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-30, 08:59   #3230
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
Napisane przez KasiKasi Pokaż wiadomość
ja mam pomiędzy jedynką, a dwójką plombę (też z tyłu, ale nachodiz trochę na przód zęba) nie było widać żadnej różnicy( też wybielałam metoda nakładkową) - może jakby się dokładnie przyjrzeć, ale tak na oko to NIC.
Dziękuję za odpowiedź! czyli jednak moj dentysta miał rację, że te wypełnienia do pewnego stopnia zachowują się jak kameleon

happiness is on the way.
Stary 2011-12-30, 09:03   #3231
kkosmi
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez magdax07 Pokaż wiadomość
A ja mam takie pytanie bo od tygodnia stosuję paski wybielające i widzę dość małą różnicę ....czy mogę je stosować taki czas aż zobaczę jakąś znaczną poprawę czy jest jakiś określony limit używania tego typu specyfiku ????
moim zdaniem taki czas powinien być określony przez producenta danego preparatu
kkosmi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-30, 09:31   #3232
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
paski crest supreme można używać 2tygodnie a one mają stężenie aż 14%, także myślę, że wszystkie inne też można tak stosować. jeśli chciałabyś dłużej to zapytaj się dentysty- metodę nakładkową można stosować nawet 3tygodnie. ale sama bałabym się podjąć decyzję o stosowaniu jakiekolwiek wybielania dłużej niż 2tygodnie.

happiness is on the way.
Stary 2011-12-30, 12:28   #3233
magdax07
Przyczajenie

Dobrze to dwa tygodnie ,a potem za jaki czas można powtórzyć taki zabieg ?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-30, 12:34   #3234
magdax07
Przyczajenie

DZIĘKI ! To w takim razie za jaki czas mogę powtórzyć taki zabieg ?
Stary 2011-12-30, 14:59   #3235
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
DZIĘKI ! To w takim razie za jaki czas mogę powtórzyć taki zabieg ?
po pół roku, chyba że na ulotce jest napisane inaczej.

happiness is on the way.
Stary 2012-01-02, 22:50   #3236
karolali
Przyczajenie

Dziewczyny nie wybielajcie zębów u dentysty lampą.. kosztuje to b. dużo a efekt marny! mam raczej białe zęby ale chciałam mieć bielsze po wybielaniu za 600 zł efekt był gorszy niż po paskach. zęby były wrażliwe a o dziąsłach już nie mówie..
karolali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-03, 16:33   #3237
Isani
Zadomowienie

GG do Isani
Dot.: Wybielanie zębów - Opalescence Treswhite / Tres White

Moje doświadczenia:
Nakładki wyciskane u stomatologa wyciskane z dwa lata temu- 50zł
do tego doliczone strzykawy i całość wyniosła 200zł
Dziś kupiłam 4 strzykawy za 64zł. Dodatkowo dokupiłam pastę za 33zł.
Na pewno pierwszy raz warto to zrobić u dentysty, tłumaczy plusy i minusy, opowie o co chodzi, a przede wszystkim wyleczy wszystkie zęby.
Ja wpierw miałam wybielane zęby, a później zmieniane plomby, aby nie odbiegały kolorem.
Efekt mojego pierwszego wybielania w załączniku, 1 zdjecie zwykłe zęby, 2 ogarniete estetycznie i trzecie wybielone.
Moc 15 jest dla mnie akurat, 20 powoduje łupanie zębów.
Na pewno polecam!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zeby.jpg (13,9 KB, 413 załadowań)
Isani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-04, 04:37   #3238
qozaczka
Raczkowanie

A ja mam pytanie : jestem po pierwszym dniu aplikacji pasków sheer white 20%
Po ich nałożeniu, miałam duże problemy z zaśnięciem, cały czas czułam, że mam coś w buzi, jakieś rady?
W nocy obudziłam się bo jeden pasek mi się odkleił, po ok. 5,5h czy wy też tak miałyście? może źle go przykleiłam. ?
mam nadzieję, że nie będzie róznicy bo jeden pasek nosiłam krócej. :P
Już widzę efekty na ząbkach bez paska (drugi jeszcze mam) ))
qozaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-05, 11:56   #3239
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Dzisiaj założyłam pierwszy pasek Crest Supreme. I wydaje mi się, że zęby jużź są troszkę bielsze. Zamieszczam zdjęcia (robione w tym samym świetle). Te czerwone kropki na pierwszym zdjęciu to jeszcze pozostałości po dentyście. Byłam rano ząbka zrobić i zaraz po powrocie zaczełam się wybielac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01844.jpg (79,3 KB, 323 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01845.jpg (71,8 KB, 270 załadowań)

happiness is on the way.
Stary 2012-01-05, 19:32   #3240
qozaczka
Raczkowanie

Drugi pasek się już nie odklejał, widzę coraz większe efekty. Dobrze zrobiłam, że zajrzałam tutaj na forum i znalazłam tyle cennych informacji

OFFTOP: Mcdulka- masz wąsik :P
qozaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości