|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...mnych_pod.html
zobaczcie sobie na materiał filmowy podany na tej stronie.co PRAWDA TYTUŁ TROCHĘ NIE ADEKWATNY DO SYTUACJI, BO JA NIE WIDZĘ NIC DZIWNEGO W ZACHOWANIU TYCH POLICJANTÓW ALE TE KOBIETY CZY TE CO MAJĄ DZIECI CZY TA W Ciąży to masakra. Powinni je jeszcze podać do sądu o narażanie swoich dzieci. W szczególności ta kobieta która sie na tym dziecku położyła i nie było w ogóle widać ze kobieta ma dziecko a potem jeszcze oskarżają tych policjantów że ją ciągnęli po ziemi a przecież oni nie widzieli dziecka a gdy je zobaczyli natychmiast je podnieśli z ziemi. Mam nadzieję, ze jednak te kobiety odpowiedzą za to co robiły. A "najlepsze" jest to, ze faceci siedzieli sobie w środku a te baby z tymi dziećmi w pierwszym szeregu. przepraszam za caps look - nie zauważyłam a nie chciało mi się jeszcze raz pisać. W sumie jestem pełna podziwu dla tych policjantów, bo byli bardzo spokojni jak na to że w takim tłumie musieli sie poruszać. Widać tez jak jeden policjant wskazuje drugiemu, że kobieta jest w ciąży. Ale postawa tych kobiet jest żenująca. |
|
|
|
#3212 |
|
Raczkowanie
|
Jadę na miasto kupić tą poduchę, może rzucę okiem na wóżeczki
|
|
|
|
#3213 |
|
BAN stały
|
witam was Moje Drogie.....
juz zaberam sie za liste i ja poprawiam i Akutualizuje....Luknijsci e czy lista jest wmiare oki??? przepraszam ze ostatnio malo wchdze na forum ![]() poprawie sie...z nowych newsow u mnie....to bylam w czwartek u Gina...i na "oko" czyli raczej nawet nie na 50 procent bedzie SYNEK ![]()
Edytowane przez Molalala Czas edycji: 2010-08-01 o 15:33 |
|
|
|
#3214 |
|
Raczkowanie
|
chyba za bardzo się chwaliłam moim super samopoczuciem, gdyż wczoraj miałam jakiś kryzys. brzuch bolał mnie bardzo mocno przez cały dzień, łącznie z bólami krzyża, nigdy od początku ciaży tak mnie nie bolało. pojechaliśmy do szpitala, by wykluczyć poronienie. lekarz mówi, że na razie wszystko wyglaa ok.
jadę na luteinie i spasmophenie, dzis przez cały dzień mój brzuch jest twardy jak kamień. idę znów się położyć ehhh
|
|
|
|
#3215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisz czy brzuch mięknie
|
|
|
#3216 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Molalala, jakbyś mogła poprawic listę z Km1982 na kma1982 dziękowacA my dziś nad jeziorkiem byliśmy, poopalac się i pokąpac - ja w cieniu z zakrytym brzuszkiem nasmarowana filtrem 20 - ale i tak fajnie było...nawet trosze słońca złapałam na buźce i ramionkach
|
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
laski nie ma mnie na liście;-) termin 4-6.01
|
|
#3218 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jutro jade na to genetyczne usg,mam nadzieje, ze wszystko ok i dostane zdjecia
|
|
#3219 |
|
Przyczajenie
|
Hey Kobitki dawno mnie tu nie było powiedzcie mi orientowaliście się już co do pracy po porodzie ? wkleje tu wiadomość którą z narzeczonym posłałam już na innym forum
Witam serdecznie mam z narzeczoną problem ... Jest w ciąży termin porodu styczeń 2011. Jej umowa o prace kończy się z dniem 31.12.2010 przekazano jej informacje że ta umowa zostanie przedłużona do dnia porodu. Czy jej umowa nie powinna być określona umową na czas nieokreślony ("stała") jeśli jej umowy wyglądały w taki sposób: 1.Umowa zlecenie 15.09-15.10.2008r. 2.Umowa o pracę na okres próbny na czas określony od 16.10.2008-31.12.2008r. 3.Umowa o pracę na czas określony od.02.01.2009-31.12.2009r. 4.(BIERZĄCA) Umowa o pracę na czas określony 02.01.2010-31.12.2010r. Czy ten ciąg umów gwarantuje jej powrót na swoje miejsce pracy jeśli powiedziano jej że kolejna umowa będzie tylko do dnia porodu? Proszę o odpowiedz Z góry serdecznie dziękuje .
|
#3220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie jestem ekspertem w tej sprawie, więc nie chcę tutaj cię wprowadzić w błąd ale wydaje mi się, że niestety ale taki ciąg umów nie gwarantuje, że wrócisz do pracy. z tego co wiem, po dwóch umowach pracodawca może ale nie musi zaproponować umowę na czas nieokreślony. Jeżeli oczywiście chce żeby pracownik dalej pracował w tej pracy to musi podpisać umowę już nie na czas określony ale na czas nieokreślony - ale nikt mu nie każe podpisywać w ogóle umowy - co się wiąże z zakończeniem współpracy. Ale najlepiej z tym pytaniem zwrócić się do inspekcji pracy - oni mają wiedzę na ten temat. ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- http://www.kobietaiprawo.pl/prawa-ko...-w-pracy1.html na tej stronie masz dokładnie podane - jest tak jak mówiłam. cytat " Czy możliwe jest wypowiedzenie kobiecie w ciąży umowy o pracę? Co do zasady nie. Pracodawca nie może wypowiedzieć ani rozwiązać umowy o pracę w okresie ciąży, a także w okresie urlopu macierzyńskiego pracownicy. Dotyczy to każdej umowy o pracę z wyjątkiem umów na okres próbny krótszy niż miesiąc. Jeżeli jesteś zatrudniona na podstawie umowy o pracę na czas określony, na czas wykonania określonej pracy albo na czas próbny przekraczający miesiąc, a umowa ta rozwiązałaby się po upływie trzeciego miesiąca ciąży - taka umowa ulega z mocy prawa przedłużeniu do dnia narodzin dziecka (chyba, że kobieta zatrudniona jest na podstawie umowy o pracę na czas określony zawartej w celu zastępstwa pracownika w czasie jego usprawiedliwionej nieobecności w pracy). Jednak w dniu porodu każda z tych umów wygasa, a kobiecie nie przysługuje prawo do urlopu macierzyńskiego i wychowawczego. Przysługuje jedynie prawo do zasiłku macierzyńskiego." |
|
|
|
|
#3221 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak to jest z pępkami u cięzarnych? Czemu niektóre kobiety mają bardzo wystające?
|
|
|
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3223 |
|
Zadomowienie
|
przez powiększający się brzuch pępek jest wypychany i stąd dużo ciężarnych ma taki wystający pępek pomimo tego, ze wcześniej miały niewypchany.
|
|
|
|
#3224 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie odkryłam, że teraz w Realu jest taka sama wanienka jak w Biedronce.. 84cm - 39.9 100cm-49,95!!! a w biedronce 27 zł.. i niby tam jest promocja..
|
|
|
|
#3225 |
|
BAN stały
|
Poduszkę kupiłam w Baby Maxxie (na pewno jest we Wrocławiu i okolicach i w Sosnowcu) za 49zł - ma ok. 150cm długości. A jesli chodzi o ugniatanie to ugniatają się te wypełnione watą, a moja jest wypełniona granulatem styropianowym i nie ma mowy o ugnieceniu (mam trzy fotele z tym granulatem róznych firm i żaden się nie ugniótł po paru latach) Poduszka jest w poszewce, więc można ją zdjąć i spokojnie wyprać
Naprawdę warto było ją kupić bo już teraz się bardzo przydaje ![]() mniej więcej taka: http://allegro.pl/item1159097301_pod...ciazy_3w1.html Też myślałam o tych kolorowych pasach ciążowych tylko boję się że będą za duże... A po pierwsze bardzo mi się podobają a po drugie, też by się przydały pod bluzki... Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-08-01 o 23:24 |
|
|
|
#3226 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
dobrze dopisze ![]() laski trzyma kciuki za Jutro....bo spotykam sie z Mezem.... :rolleyes : ale sie boje tego spotkaniadobranocka ![]() |
||
|
|
|
#3227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ja mam już swoje pierwsze spodnie ciążowe - u mnie w H&Mie są przecenione niektóre modele bojówek - np. ze 150 na 60zł. Kupiłam sobie na razie bojówki - obym dała radę je nosić do października, potem kupię sobie jeszcze jeansy jakieś - no bo zima i w ogóle - lepiej mieć coś ciepłego na pupie. Ja od dzisiaj nie biorę duphastonu - obawiam się trochę, ale liczę, że będzie okej - trzeba być dobrej myśli. Chociaż wieczorami brzuchol cały czas pobolewa - a myślałam, że najgorszy jest I trymestr. Mdłości też mi jakoś minąć nie bardzo chcą. No nic, miłego dzioneczka, dziewczynki |
|
|
|
|
#3228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymaj się! kciuki trzymam - za pozytywne rozpatrzenie spotkania Ja obejrzałam "Plan B" i TŻ się przeraził że J.Lo przytula sie do tej poduszki rogala a nie do partnera...i w ogóle no i nie wiem czy żartem czy serio uznał że ta poduszka to zło Dzisiaj męczyłam się w nocy ... bo nie mogłam przybrać właściwej pozycji do spania, na brzuchu niefajnie bo wdech ciężko złapać mi było...na plecach też nie mogłam coś...a na boku coś mnie gniotło i ... calutką noc się gnieździłam - a moja zwykła poduszka nawet w nogach się znalazła bo już nie wiedziałam jak i co zrobić. Więc chyba się skuszę na tego "rogala poduszkę" i będę się SKRYCIE tulić do niej.---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- zapisałam się na środę na USG 3D ... chociaż jak cenę usłyszałam to lekko włos mi się zjeżył ... 260zł - kiedyś ktoś znajomy był i płacił 170zł więc sporo podnieśli cenę
|
|
#3229 |
|
Zadomowienie
|
Też oglądaliśmy Plan B i musiałam uspokajać TŻta że po badaniu dowcipnym i ginekologicznym nie ma krwi jak bylo na filmie bo widziałem jego przerażenie i szczęście że nie był na usg dowcipnym ze mną
|
|
|
|
#3230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3231 |
|
Zadomowienie
|
niewiele straciłaś...
|
|
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
liczyłam, na lekki odmóżdżający film, aż tak źle?;-)
Wylicytowałam czarne proste sztruksy z panelem. Mam dżinsy, ale jak to dżinsy trochę twarde. A nie ubieram się sportowo więc wszelkie bojówki odpadają-tylko w góry;-) Najwygodniej mi w kieckach, ale niestety jesień nasz czeka i nie wiem co z rajtkami. Ciążowe? A może po prostu za duże, żeby na brzuch naciągnąć? bo biodrówki z mikrofibry kupić to jakiś koszmar-zawsze tylko cienkie
|
|
#3233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Wiesz, jednak ciążowe to nie to samo, co większe, ale "normalne" spodnie - czujesz większy komfort - nie uciskają Ciebie guziki, zamki etc. No, ale najważniejsze, żebyś Ty się czuła dobrze w tym, co założysz. Mi też jest najwygodniej teraz w sukienkach, albo legginsach, ale jesienią i zimą spodnie będę konieczne. Zresztą już teraz, kiedy pada i wieje długie spodnie to podstawa mojego stroju.Mężulek właśnie zapisał nas do szkoły rodzenia . Zaczynamy od 17 listopada - mam nadzieję, że szybko czas zleci do tej daty . Bardzo miły lekarz nas zapisał - on też prowadzić będzie zajęcia, więc liczę na mile i pożytecznie spędzony czas. Ostatnie spotkanie to wizyta w szpitalu, spacer po porodówce etc., także fajnie to wymyślone zostało. Spotkania dzielą się na praktykę i teorię - ja już się doczekać nie mogę .
Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-08-02 o 09:54 |
|
|
|
|
#3234 |
|
Zadomowienie
|
zdecydowałam że dziś powiem szefowi że jestem w ciąży. To początek 12 tygodnia więc chyba już czas tymbardziej że ciuzki już obcisłe mam:P 3mcie kciuki
|
|
|
|
#3235 |
|
Raczkowanie
|
ten cały wywód o 1, 2, 3 dziecku to samo życie
jestem z 2 w ciąży i sprawdza się 100%%%%%%%%%%%%% jak byłam z 1 od razu chciałam chodzić w ciążowych, coby cały świat widział (hahah nie mój brzuch , bo go jeszcze nie było) że jestem w ciąży, po 1 zostało mi troszkę tych ciuszków. w moje się nie mieszczę, ale znalazłam jakieś spodnie, w których po domu chodziłam i są to bardzo niskie biodrówki, które mnie nie uciskają w brzuch i się dopinam i będę w nich chodzić ile się da, a ciążowe leżą!!!!nie chcę w nich chodzić!!!!!!!!!czyli sprawdza się co było napisane..... leżą w szafie ogrodniczki sztruksowe, sukienka ogrodniczka sztruksowa, spodnie z materiału, koszula i parę bluzek.....ciekawe kiedy się z nimi przeproszę....
|
#3236 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3237 |
|
Raczkowanie
|
gociak
ja mieszkam w Szwecji i z tego co mówisz nieuniknione odwiedziny w H&M hahaha bo bluzek to mam mało na ciążę pozdrawiam
|
#3238 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko radzę się pospieszyć, bo nie wiem jak w Szwecji ale tu już trochę poprzebierane było jak ja przyjechałam, ale i tak mimo wszystko kupiłam masę świetnych ciuchów za niewielką kasę Zależy też jaki rozmiar nosisz, bo z tym bywało różnie. Ale jeśli chodzi o ciążowe ubrania to najwięcej było spodni i to bardzo różnych, długich spodni materiałowych czy jeansów po rybaczki różnego rodzaju, do spodenek bardzo krótkich. I wszystko po 50 koron tylko (czyli ok. 25zł). U nas w Polsce takich wyprzedaży nie ma, bo jak już przecenią spodnie to na góra 50-60 zł A 25 to już coś heh Jakbyś się wybrała do tego H&M to udanych zakupów życzę
|
|
|
|
|
#3239 |
|
Raczkowanie
|
Hej troszke mnie tu nie bylo
![]() Badania robie powolutku .. .. dzis zaplacilam w laboratorium za dwa 160 zl ;/ pocieszam si e,ze sa to jedyne nierefundowane badania.... termin sie troszke zmienil jest na 5 styczen ![]() Pytalyscie juz o plec? bo ja tak....no jakos ciekawosc przezwyciezyla i Pani dr.powiedziala ze PRAWDOPODOBNIE chlopczyk bo cos tam iwdzi miedzy nogami )A jak tam z tymi podusiami-rogalami sama mysle czy nie nabyc takiej przez allegro,ale boje sie zeby sie tak nie ugniotla po jakims czasie ![]() Dziewczyny a ile juz przytylyscie? ;P jesli mozna wiedziec
|
|
|
|
#3240 |
|
Zadomowienie
|
mój TŻ pochwalił się znajomym o tym że zostanie tatą (oczywiście teraz wszyscy chętnie by opijali każdą część ciała dziecka) ... to ja nie mam spokoju z pytaniami o płeć...a kiedy wiadomo, a jak myślę, a co przypuszczam
szczerze to na początku myśl mnie nie odpuszczała że to dziewczynka...ale teraz najzwyczajniej nie wiem głodna dzisiaj jestem ciągle
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.

dziękowac

:rolleyes : ale sie boje tego spotkania
i będę się SKRYCIE tulić do niej.