"Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-01, 12:55   #3211
vilya
Zadomowienie

Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...mnych_pod.html

zobaczcie sobie na materiał filmowy podany na tej stronie.co PRAWDA TYTUŁ TROCHĘ NIE ADEKWATNY DO SYTUACJI, BO JA NIE WIDZĘ NIC DZIWNEGO W ZACHOWANIU TYCH POLICJANTÓW ALE TE KOBIETY CZY TE CO MAJĄ DZIECI CZY TA W Ciąży to masakra. Powinni je jeszcze podać do sądu o narażanie swoich dzieci.

W szczególności ta kobieta która sie na tym dziecku położyła i nie było w ogóle widać ze kobieta ma dziecko a potem jeszcze oskarżają tych policjantów że ją ciągnęli po ziemi a przecież oni nie widzieli dziecka a gdy je zobaczyli natychmiast je podnieśli z ziemi. Mam nadzieję, ze jednak te kobiety odpowiedzą za to co robiły. A "najlepsze" jest to, ze faceci siedzieli sobie w środku a te baby z tymi dziećmi w pierwszym szeregu.

przepraszam za caps look - nie zauważyłam a nie chciało mi się jeszcze raz pisać. W sumie jestem pełna podziwu dla tych policjantów, bo byli bardzo spokojni jak na to że w takim tłumie musieli sie poruszać. Widać tez jak jeden policjant wskazuje drugiemu, że kobieta jest w ciąży. Ale postawa tych kobiet jest żenująca.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 14:21   #3212
izus123
Raczkowanie

Jadę na miasto kupić tą poduchę, może rzucę okiem na wóżeczki
izus123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 15:09   #3213
Molalala
BAN stały

GG do Molalala

witam was Moje Drogie.....

juz zaberam sie za liste i ja poprawiam i Akutualizuje....Luknijsci e czy lista jest wmiare oki???

przepraszam ze ostatnio malo wchdze na forum poprawie sie...

z nowych newsow u mnie....to bylam w czwartek u Gina...i na "oko" czyli raczej nawet nie na 50 procent bedzie SYNEK

Edytowane przez Molalala
Czas edycji: 2010-08-01 o 15:33
Molalala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 16:31   #3214
arjuna
Raczkowanie

chyba za bardzo się chwaliłam moim super samopoczuciem, gdyż wczoraj miałam jakiś kryzys. brzuch bolał mnie bardzo mocno przez cały dzień, łącznie z bólami krzyża, nigdy od początku ciaży tak mnie nie bolało. pojechaliśmy do szpitala, by wykluczyć poronienie. lekarz mówi, że na razie wszystko wyglaa ok.

jadę na luteinie i spasmophenie, dzis przez cały dzień mój brzuch jest twardy jak kamień.

idę znów się położyć ehhh
arjuna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 19:34   #3215
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arjuna Pokaż wiadomość
chyba za bardzo się chwaliłam moim super samopoczuciem, gdyż wczoraj miałam jakiś kryzys. brzuch bolał mnie bardzo mocno przez cały dzień, łącznie z bólami krzyża, nigdy od początku ciaży tak mnie nie bolało. pojechaliśmy do szpitala, by wykluczyć poronienie. lekarz mówi, że na razie wszystko wyglaa ok.

jadę na luteinie i spasmophenie, dzis przez cały dzień mój brzuch jest twardy jak kamień.

3 maj się Pisz czy brzuch mięknie

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 19:45   #3216
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Szkoda że nogi i moje uda tak łatwo nie tyją, bo chętnie troszkę tłuszczyku bym na nie przyjęła
to weź troszku ode mnie....z chęcią oddam

Cytat:

trzymaj się, odpoczywaj dużo i myśl pozytywnie

Molalala, jakbyś mogła poprawic listę z Km1982 na kma1982 dziękowac

A my dziś nad jeziorkiem byliśmy, poopalac się i pokąpac - ja w cieniu z zakrytym brzuszkiem nasmarowana filtrem 20 - ale i tak fajnie było...nawet trosze słońca złapałam na buźce i ramionkach
Stary 2010-08-01, 20:02   #3217
muron
Zakorzenienie

laski nie ma mnie na liście;-) termin 4-6.01

Stary 2010-08-01, 20:27   #3218
Chantalle
Raczkowanie

Cytat:

witaj w klubie,mialam to samo w srode o 7 rano...bol promineniujący na kregosłup,wezwany ambulance, na miejscu okazalo sie ze wszystko ok,macica rosnie-moze tak byc... to byl najgorszy bol jaki w zyciu mialam, mam nadzieje ze porod tak nie boli

jutro jade na to genetyczne usg,mam nadzieje, ze wszystko ok i dostane zdjecia

SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!!
Moje dziewczynki:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 21:33   #3219
wiksza
Przyczajenie

Hey Kobitki dawno mnie tu nie było powiedzcie mi orientowaliście się już co do pracy po porodzie ? wkleje tu wiadomość którą z narzeczonym posłałam już na innym forum

Witam serdecznie mam z narzeczoną problem ... Jest w ciąży termin porodu styczeń 2011. Jej umowa o prace kończy się z dniem 31.12.2010 przekazano jej informacje że ta umowa zostanie przedłużona do dnia porodu. Czy jej umowa nie powinna być określona umową na czas nieokreślony ("stała") jeśli jej umowy wyglądały w taki sposób:
1.Umowa zlecenie 15.09-15.10.2008r.
2.Umowa o pracę na okres próbny na czas określony
od 16.10.2008-31.12.2008r.
3.Umowa o pracę na czas określony od.02.01.2009-31.12.2009r.
4.(BIERZĄCA) Umowa o pracę na czas określony 02.01.2010-31.12.2010r.

Czy ten ciąg umów gwarantuje jej powrót na swoje miejsce pracy jeśli powiedziano jej że kolejna umowa będzie tylko do dnia porodu?

Proszę o odpowiedz Z góry serdecznie dziękuje .
wiksza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 22:02   #3220
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiksza Pokaż wiadomość
Hey Kobitki dawno mnie tu nie było powiedzcie mi orientowaliście się już co do pracy po porodzie ? wkleje tu wiadomość którą z narzeczonym posłałam już na innym forum

Witam serdecznie mam z narzeczoną problem ... Jest w ciąży termin porodu styczeń 2011. Jej umowa o prace kończy się z dniem 31.12.2010 przekazano jej informacje że ta umowa zostanie przedłużona do dnia porodu. Czy jej umowa nie powinna być określona umową na czas nieokreślony ("stała") jeśli jej umowy wyglądały w taki sposób:
1.Umowa zlecenie 15.09-15.10.2008r.
2.Umowa o pracę na okres próbny na czas określony
od 16.10.2008-31.12.2008r.
3.Umowa o pracę na czas określony od.02.01.2009-31.12.2009r.
4.(BIERZĄCA) Umowa o pracę na czas określony 02.01.2010-31.12.2010r.

Czy ten ciąg umów gwarantuje jej powrót na swoje miejsce pracy jeśli powiedziano jej że kolejna umowa będzie tylko do dnia porodu?

Proszę o odpowiedz Z góry serdecznie dziękuje .

Nie jestem ekspertem w tej sprawie, więc nie chcę tutaj cię wprowadzić w błąd ale wydaje mi się, że niestety ale taki ciąg umów nie gwarantuje, że wrócisz do pracy. z tego co wiem, po dwóch umowach pracodawca może ale nie musi zaproponować umowę na czas nieokreślony. Jeżeli oczywiście chce żeby pracownik dalej pracował w tej pracy to musi podpisać umowę już nie na czas określony ale na czas nieokreślony - ale nikt mu nie każe podpisywać w ogóle umowy - co się wiąże z zakończeniem współpracy. Ale najlepiej z tym pytaniem zwrócić się do inspekcji pracy - oni mają wiedzę na ten temat.

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

http://www.kobietaiprawo.pl/prawa-ko...-w-pracy1.html

na tej stronie masz dokładnie podane - jest tak jak mówiłam.

cytat "
Czy możliwe jest wypowiedzenie kobiecie w ciąży umowy o pracę?
Co do zasady nie. Pracodawca nie może wypowiedzieć ani rozwiązać umowy o pracę w okresie ciąży, a także w okresie urlopu macierzyńskiego pracownicy. Dotyczy to każdej umowy o pracę z wyjątkiem umów na okres próbny krótszy niż miesiąc.
Jeżeli jesteś zatrudniona na podstawie umowy o pracę na czas określony, na czas wykonania określonej pracy albo na czas próbny przekraczający miesiąc, a umowa ta rozwiązałaby się po upływie trzeciego miesiąca ciąży - taka umowa ulega z mocy prawa przedłużeniu do dnia narodzin dziecka (chyba, że kobieta zatrudniona jest na podstawie umowy o pracę na czas określony zawartej w celu zastępstwa pracownika w czasie jego usprawiedliwionej nieobecności w pracy). Jednak w dniu porodu każda z tych umów wygasa, a kobiecie nie przysługuje prawo do urlopu macierzyńskiego i wychowawczego. Przysługuje jedynie prawo do zasiłku macierzyńskiego."
Stary 2010-08-01, 22:06   #3221
mysiopez
Zadomowienie

Dziewczyny jak to jest z pępkami u cięzarnych? Czemu niektóre kobiety mają bardzo wystające?

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 22:21   #3222
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak to jest z pępkami u cięzarnych? Czemu niektóre kobiety mają bardzo wystające?
wydaje mi się, że zalezy to od tego jak nam zawiązano pępowinę-jedni mają dołki, a więc za długą drogę żeby wyskoczyć, inne mają na równi, a jeszcze inne od zawsze wypukłe

Stary 2010-08-01, 22:25   #3223
vilya
Zadomowienie

przez powiększający się brzuch pępek jest wypychany i stąd dużo ciężarnych ma taki wystający pępek pomimo tego, ze wcześniej miały niewypchany.
Stary 2010-08-01, 22:49   #3224
mysiopez
Zadomowienie

Właśnie odkryłam, że teraz w Realu jest taka sama wanienka jak w Biedronce.. 84cm - 39.9 100cm-49,95!!! a w biedronce 27 zł.. i niby tam jest promocja..

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 23:11   #3225
make_up_istka
BAN stały

Poduszkę kupiłam w Baby Maxxie (na pewno jest we Wrocławiu i okolicach i w Sosnowcu) za 49zł - ma ok. 150cm długości. A jesli chodzi o ugniatanie to ugniatają się te wypełnione watą, a moja jest wypełniona granulatem styropianowym i nie ma mowy o ugnieceniu (mam trzy fotele z tym granulatem róznych firm i żaden się nie ugniótł po paru latach) Poduszka jest w poszewce, więc można ją zdjąć i spokojnie wyprać Naprawdę warto było ją kupić bo już teraz się bardzo przydaje
mniej więcej taka: http://allegro.pl/item1159097301_pod...ciazy_3w1.html

Też myślałam o tych kolorowych pasach ciążowych tylko boję się że będą za duże... A po pierwsze bardzo mi się podobają a po drugie, też by się przydały pod bluzki...

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-08-01 o 23:24
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 23:31   #3226
Molalala
BAN stały

GG do Molalala

Cytat:

ojj bedactwo trzyma kciuki!! by bylo dobrzee

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
to weź troszku ode mnie....z chęcią oddam

trzymaj się, odpoczywaj dużo i myśl pozytywnie

Molalala, jakbyś mogła poprawic listę z Km1982 na kma1982 dziękowac

A my dziś nad jeziorkiem byliśmy, poopalac się i pokąpac - ja w cieniu z zakrytym brzuszkiem nasmarowana filtrem 20 - ale i tak fajnie było...nawet trosze słońca złapałam na buźce i ramionkach
dobrze poprawie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
laski nie ma mnie na liście;-) termin 4-6.01
dobrze dopisze

laski trzyma kciuki za Jutro....bo spotykam sie z Mezem....:rolleyes : ale sie boje tego spotkania

dobranocka
Molalala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 06:34   #3227
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Skóra się napina i stąd pępki robią się wypukłe. Mi na serio robi się coraz bardziej płaski.

Ja mam już swoje pierwsze spodnie ciążowe - u mnie w H&Mie są przecenione niektóre modele bojówek - np. ze 150 na 60zł. Kupiłam sobie na razie bojówki - obym dała radę je nosić do października, potem kupię sobie jeszcze jeansy jakieś - no bo zima i w ogóle - lepiej mieć coś ciepłego na pupie.

Ja od dzisiaj nie biorę duphastonu - obawiam się trochę, ale liczę, że będzie okej - trzeba być dobrej myśli. Chociaż wieczorami brzuchol cały czas pobolewa - a myślałam, że najgorszy jest I trymestr. Mdłości też mi jakoś minąć nie bardzo chcą.

No nic, miłego dzioneczka, dziewczynki.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 08:17   #3228
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Molalala Pokaż wiadomość
laski trzyma kciuki za Jutro....bo spotykam sie z Mezem....:rolleyes : ale sie boje tego spotkania

dobranocka
jesteśmy z Tobą trzymaj się! kciuki trzymam - za pozytywne rozpatrzenie spotkania

Ja obejrzałam "Plan B" i TŻ się przeraził że J.Lo przytula sie do tej poduszki rogala a nie do partnera...i w ogóle no i nie wiem czy żartem czy serio uznał że ta poduszka to zło .
Dzisiaj męczyłam się w nocy ... bo nie mogłam przybrać właściwej pozycji do spania, na brzuchu niefajnie bo wdech ciężko złapać mi było...na plecach też nie mogłam coś...a na boku coś mnie gniotło i ... calutką noc się gnieździłam - a moja zwykła poduszka nawet w nogach się znalazła
bo już nie wiedziałam jak i co zrobić. Więc chyba się skuszę na tego "rogala poduszkę" i będę się SKRYCIE tulić do niej.

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

zapisałam się na środę na USG 3D ... chociaż jak cenę usłyszałam to lekko włos mi się zjeżył ... 260zł - kiedyś ktoś znajomy był i płacił 170zł więc sporo podnieśli cenę
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 08:38   #3229
agape
Zadomowienie

Też oglądaliśmy Plan B i musiałam uspokajać TŻta że po badaniu dowcipnym i ginekologicznym nie ma krwi jak bylo na filmie bo widziałem jego przerażenie i szczęście że nie był na usg dowcipnym ze mną

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 08:41   #3230
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
jesteśmy z Tobą trzymaj się! kciuki trzymam - za pozytywne rozpatrzenie spotkania

Ja obejrzałam "Plan B" i TŻ się przeraził że J.Lo przytula sie do tej poduszki rogala a nie do partnera...i w ogóle no i nie wiem czy żartem czy serio uznał że ta poduszka to zło .
Dzisiaj męczyłam się w nocy ... bo nie mogłam przybrać właściwej pozycji do spania, na brzuchu niefajnie bo wdech ciężko złapać mi było...na plecach też nie mogłam coś...a na boku coś mnie gniotło i ... calutką noc się gnieździłam - a moja zwykła poduszka nawet w nogach się znalazła
bo już nie wiedziałam jak i co zrobić. Więc chyba się skuszę na tego "rogala poduszkę" i będę się SKRYCIE tulić do niej.

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

zapisałam się na środę na USG 3D ... chociaż jak cenę usłyszałam to lekko włos mi się zjeżył ... 260zł - kiedyś ktoś znajomy był i płacił 170zł więc sporo podnieśli cenę
miaŁAM oglądać, ściągnęłam i na dvd nie poszedł, a że ślepa to nie lubie na kompie;-)

Stary 2010-08-02, 08:44   #3231
agape
Zadomowienie

Cytat:
miaŁAM oglądać, ściągnęłam i na dvd nie poszedł, a że ślepa to nie lubie na kompie;-)
niewiele straciłaś...

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2010-08-02, 08:54   #3232
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
niewiele straciłaś...
liczyłam, na lekki odmóżdżający film, aż tak źle?;-)

Wylicytowałam czarne proste sztruksy z panelem. Mam dżinsy, ale jak to dżinsy trochę twarde. A nie ubieram się sportowo więc wszelkie bojówki odpadają-tylko w góry;-) Najwygodniej mi w kieckach, ale niestety jesień nasz czeka i nie wiem co z rajtkami. Ciążowe? A może po prostu za duże, żeby na brzuch naciągnąć? bo biodrówki z mikrofibry kupić to jakiś koszmar-zawsze tylko cienkie

Stary 2010-08-02, 09:51   #3233
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
liczyłam, na lekki odmóżdżający film, aż tak źle?;-)

Wylicytowałam czarne proste sztruksy z panelem. Mam dżinsy, ale jak to dżinsy trochę twarde. A nie ubieram się sportowo więc wszelkie bojówki odpadają-tylko w góry;-) Najwygodniej mi w kieckach, ale niestety jesień nasz czeka i nie wiem co z rajtkami. Ciążowe? A może po prostu za duże, żeby na brzuch naciągnąć? bo biodrówki z mikrofibry kupić to jakiś koszmar-zawsze tylko cienkie
Mi nie przeszkadzają bojówki - byleby było mi wygodnie. Wiesz, jednak ciążowe to nie to samo, co większe, ale "normalne" spodnie - czujesz większy komfort - nie uciskają Ciebie guziki, zamki etc. No, ale najważniejsze, żebyś Ty się czuła dobrze w tym, co założysz. Mi też jest najwygodniej teraz w sukienkach, albo legginsach, ale jesienią i zimą spodnie będę konieczne. Zresztą już teraz, kiedy pada i wieje długie spodnie to podstawa mojego stroju.

Mężulek właśnie zapisał nas do szkoły rodzenia. Zaczynamy od 17 listopada - mam nadzieję, że szybko czas zleci do tej daty. Bardzo miły lekarz nas zapisał - on też prowadzić będzie zajęcia, więc liczę na mile i pożytecznie spędzony czas. Ostatnie spotkanie to wizyta w szpitalu, spacer po porodówce etc., także fajnie to wymyślone zostało. Spotkania dzielą się na praktykę i teorię - ja już się doczekać nie mogę .

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-08-02 o 09:54
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 09:54   #3234
agape
Zadomowienie

zdecydowałam że dziś powiem szefowi że jestem w ciąży. To początek 12 tygodnia więc chyba już czas tymbardziej że ciuzki już obcisłe mam:P 3mcie kciuki

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2010-08-02, 10:10   #3235
Wiola 1225
Raczkowanie

GG do Wiola 1225

ten cały wywód o 1, 2, 3 dziecku to samo życie
jestem z 2 w ciąży i sprawdza się 100%%%%%%%%%%%%%
jak byłam z 1 od razu chciałam chodzić w ciążowych, coby cały świat widział (hahah nie mój brzuch , bo go jeszcze nie było) że jestem w ciąży, po 1 zostało mi troszkę tych ciuszków. w moje się nie mieszczę, ale znalazłam jakieś spodnie, w których po domu chodziłam i są to bardzo niskie biodrówki, które mnie nie uciskają w brzuch i się dopinam i będę w nich chodzić ile się da, a ciążowe leżą!!!!nie chcę w nich chodzić!!!!!!!!!czyli sprawdza się co było napisane.....
leżą w szafie ogrodniczki sztruksowe, sukienka ogrodniczka sztruksowa, spodnie z materiału, koszula i parę bluzek.....ciekawe kiedy się z nimi przeproszę....
Wiola 1225 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 11:05   #3236
gociak58
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Ja mam już swoje pierwsze spodnie ciążowe - u mnie w H&Mie są przecenione niektóre modele bojówek - np. ze 150 na 60zł. Kupiłam sobie na razie bojówki - obym dała radę je nosić do października, potem kupię sobie jeszcze jeansy jakieś - no bo zima i w ogóle - lepiej mieć coś ciepłego na pupie.
No ja też zainwestowałam w spodnie na ciążę, bo już wszystkie moje zrobiły się za ciasne a nie chcę się ściskać na siłę. Jak któraś z Was jest na wakacjach w Norwegii lub Szwecji a potrzebuje trochę łaszków to polecam H&M heh bo ja właśnie w H&M się obłowiłam. Są wyprzedaże i kupiłam 3 pary spodni ciążowych za 150 koron, czyli przeliczając na złotówki to niecałe 75 zł:P Spodnie są super i prawie za darmo

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6j44j2cgtly5x.png
gociak58 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 11:20   #3237
Wiola 1225
Raczkowanie

GG do Wiola 1225

gociak
ja mieszkam w Szwecji i z tego co mówisz nieuniknione odwiedziny w H&M hahaha bo bluzek to mam mało na ciążę
pozdrawiam
Wiola 1225 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 11:58   #3238
gociak58
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wiola 1225 Pokaż wiadomość
gociak
ja mieszkam w Szwecji i z tego co mówisz nieuniknione odwiedziny w H&M hahaha bo bluzek to mam mało na ciążę
pozdrawiam
No to świetnie Tylko radzę się pospieszyć, bo nie wiem jak w Szwecji ale tu już trochę poprzebierane było jak ja przyjechałam, ale i tak mimo wszystko kupiłam masę świetnych ciuchów za niewielką kasę Zależy też jaki rozmiar nosisz, bo z tym bywało różnie. Ale jeśli chodzi o ciążowe ubrania to najwięcej było spodni i to bardzo różnych, długich spodni materiałowych czy jeansów po rybaczki różnego rodzaju, do spodenek bardzo krótkich. I wszystko po 50 koron tylko (czyli ok. 25zł). U nas w Polsce takich wyprzedaży nie ma, bo jak już przecenią spodnie to na góra 50-60 zł A 25 to już coś heh Jakbyś się wybrała do tego H&M to udanych zakupów życzę

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6j44j2cgtly5x.png
gociak58 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 12:39   #3239
mirabelka19
Raczkowanie

Hej troszke mnie tu nie bylo

Badania robie powolutku .. .. dzis zaplacilam w laboratorium za dwa 160 zl ;/ pocieszam si e,ze sa to jedyne nierefundowane badania....

termin sie troszke zmienil jest na 5 styczen

Pytalyscie juz o plec?

bo ja tak....no jakos ciekawosc przezwyciezyla i
Pani dr.powiedziala ze PRAWDOPODOBNIE chlopczyk bo cos tam iwdzi miedzy nogami )

A jak tam z tymi podusiami-rogalami sama mysle czy nie nabyc takiej przez allegro,ale boje sie zeby sie tak nie ugniotla po jakims czasie

Dziewczyny a ile juz przytylyscie? ;P
jesli mozna wiedziec
mirabelka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 12:51   #3240
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

mój TŻ pochwalił się znajomym o tym że zostanie tatą (oczywiście teraz wszyscy chętnie by opijali każdą część ciała dziecka) ... to ja nie mam spokoju z pytaniami o płeć...a kiedy wiadomo, a jak myślę, a co przypuszczam
szczerze to na początku myśl mnie nie odpuszczała że to dziewczynka...ale teraz najzwyczajniej nie wiem

głodna dzisiaj jestem ciągle
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości