|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o
Cytat:
a kawałek łososia 3 godziny przed snem? (czyli teraz, bo przede mną nauka a pociąg 6.50... )
|
|
|
#3212 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No nic, na wszelki wypadek zrobię rano kanapki rozpustne z makrelą Muszę wcześniej zjadać te otręby.
|
|
|
|
|
#3213 |
|
Raczkowanie
|
Jak sie wszyscy ujawniaja to ja tez. Jam budowlaniec, a przynajmniej bede za jakis rok, a potem jeszcze 2 lata praktyki i egzamin na uprawnienia i takie tam...., jeszcze ho ho.
Co do spodni prawdy, to tez mam takie, jeszcze z liceum, wczoraj robiłam kolejne podejście. I co? I wchodze!! troszke jeszcze takie lekko ciasne, ale mysle że to kwestia kilograma. Poza tym dzisiaj sobie tak policzylam, bo generalnie zaczęłam dietę po przeczytaniu pierwszej ksiązki dukana a tam żadnej mowy o teście nie ma, więc zrobiłam go juz po rozpoczeciu diety i wyszło mi, po odpowiednim przesunięciu w czasie że 1 czerwca powinnam osiagnąć sugerowana przez Dukana wagę tj. 61,7kg, aktualnie mam 62 wiec 3 dni na zrzucenie 300g. A to jest ...PIKUS!!
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
To ja też się ujawnię, ja będę za rok technolożką chemiczką
Ostatnio znalazłam w PSS Społem Serek homogenizowany Łowicz, co o nim myślicie? Wartość energetyczna w 100 g:87,00 kcalBiałko w 100 g:11,50 gWęglowodany w 100 g:3,50 gTłuszcz w 100 g:3,00 g Wydaje się być kalorycznie calkiem niezly i na pewno lepiej go jesc niz jogurty ![]() Ostatnio jadlam go wymieszanego ze slodzikiem otrebami i aromatem migdalowym- pychota.
|
|
|
|
#3215 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() A ja witam przy porannej kawie i jajach sadzonych ![]() ---------- Dopisano o 06:26 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ---------- I melduję, że od wczoraj waga bez zmian, czyli w sumie dobrze - na PW zazwyczaj obserwowałam wzrosty
|
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tez raczej w mniejszości: pracuję w windykacji jednostki budżetowej, a w wykształcenia - wycena nieruchomości ![]() ale dziś zjadłam duuuże sniadanko; bo wkońcu PW ![]() 2 jajka na twardo, kilka liści sałaty lodowej, wieśniak cały, szczypior, kiełki brokuła, kiełki rzodkiewki, pomidorek, 2 ogórki małosolne robione własnorecznie wczoraj ![]() objadłam się okrutnie .... na szczęscie na II śniadanie mam tylko pół kostki twarogu na słodko ![]() u mnie dziś na +0,1kg, ale to nic wczoraj nie było porcelanki, więc wiadoma sprawa, a poza tym jakoś za kilka dni @ powinna się pojawić, no i mam nadzieję, ze to nasapi
|
|
#3217 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3218 |
|
Raczkowanie
|
łoj nie było mnie od tygodnia na forum i tyle postów sie narodziłao że nie dam rady ich wszytkich przeczytać
![]() u mnie 7 tyg dziety za mną ![]() narazie mam problemik z jedzonkiem- wcale miu sie nie chce jesc!!!!! i tak od kilku dni!!! wmuszanie w siebie jedzenia wcale nie jet takie fajneeee!!!!!!!!!! nie wiem co jest graneeeee ale mam obrzydzenie do jedzenia i troszkę sie tym martwie. wczoraj wmusiłam w siebie trzy bardzo małe posiłki tj na sniadanie dwa jajka na obiad mały jogurt a na kolację troszke mięsa mielonego z otrebami. ale jaki to był wysiłek wysiedzieć przed tym talerzem |
|
|
|
#3219 |
|
Zadomowienie
|
Hej Laseczki
Witam w ten piękny dzień PIĄTEK zaczynam prackę, tzn zaparzę sobie kawę no i biorę się do księgowania....miłego dzionka piękne
|
#3220 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Od wczoraj spadek o 0,5 kg Spodnie coraz bardziej robią się luźne A dzisiaj kotleciki wczoraj usmażyłam tyle że az mi na dzisiaj starcza Jutro ide na griila firmowego do mojego Boya... nie wiem jak sobie poradze, cały piknik ma trwać od 12 do 19 ... może będą podawać kurczaka grillowanego pech chciał że warzywa dopiero w niedziele ;/ a tak to chociaż jakąs sałatke mogła bym zjeść ... Brakuje mi warzyw... to mój 5 dzien I fazy
|
#3221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
masz do zrzucenia powyzej 20kg, że chcesz ją przedłużyć???
|
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry przy kawce
![]() ...) ) ...( ( (''''''''')o """""""" To moja ulubiona pora dnia. Nigdzie jeszcze nie muszę się spieszyć, wierzę, że wszystkie założone w planie prace wykonam na czas i że kolejny dzień pięknie mi się uda z Dukanem. Potem to już różne wychodzi z tą realizacją planów, ale rano optymizm mnie nie opuszcza ![]() Po wczorajszym objadaniu się potrawami z młodej kapustki dzisiaj aż 80 deko na plusie. No przecie wiedziałam, że tak się skończy. Wbrew mojej logice ta kapustka nadal siedzi we mnie a powinna od razu zejść do porcelanki. Zawsze na opak Co prawda szykują się 2 imprezki w weekend, ale już się cieszę na te spojrzenia i ewentualne pytania na temat żarcia- nie żarcia. Zresztą od kiedy mnie o wiele mniej, to już mało kto pyta o dietę. [EDIT] źle się wysłowiłam, że mało kto pyta o dietę. Tu akurat jest odwrotnie. Już 2 koleżanki zaczęły odchudzanie z Dukanem po tym, jak zobaczyły, jak niknę im w oczach. No i moja mama trwa w Dukanie i trzyma się dzielnie. Muszę ją pochwalić, bo ma ponad 30 kilo do stracenia i już ponad 10 zgubiła. Pilnuję tylko żeby nie grzeszyła nieświadomie i zaopatruję ją w co lepsze smakołyki, bo jej samej z renty trudno na Dukanie wydolić... Po prostu widać, że schudłam, to co będą się głupio pytać, dlaczego tego czy tamtego nie jem. Dzisiaj powinny przyjść te aromaty z Smart Coffee. Ni mogę się doczekać. Zamówiłam wszystkie smaki do testowania oprócz czekoladowego wychodząc z założenia, że kakao to ja sama mogę sobie dodać do potraw. A tak w ogóle, to.... ...wszystkim moim dziewuszkom gratuluję spadeczków. Tym którym nic dzisiaj nie pospadało jeszcze również gratuluję, bo każdy dzień na dukanie to powód do dumy. U mnie przepięknie słoneczko świeci. Oj chyba dzisiaj zaliczę rowerek Miłego dnia Wam Kochane Idę Was doczytać..... ![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
![]() :brzyda l:Też od jutra na PP MODE przechodzę...
Edytowane przez LyraBea Czas edycji: 2010-05-28 o 08:42 |
|
|
|
|
#3223 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3224 |
|
Zadomowienie
|
A jam finansistka
![]() Dziś Dukan była dla mnie łaskawy i -0,2 na wadze. Pewnie dlatego,że Ins trzymała za mnie kciuki
|
#3225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3226 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3228 |
|
404 Not Found
|
Dzień dobry Dukanie. Strasznie mi sie dzisiaj nie chce pracować, zróbcie tak żeby już było po południu. Potrafi ktoś?
|
|
|
|
#3229 |
|
Raczkowanie
|
Wita Was kolejna kura domowa
Ja jestem z zawodu ekonomistą i od września będę szukała pracy, ponieważ moje dziecię dostało się do żłobka. Tak więc moje panowanie w domu jako kura domowa kończy się po wakacjach, po 2 latach U mnie dziś zastój na P, ale nie poddaję się i walcze dalej! Pozdrawiam i życze wytrwałości na weekendowych wypadach..
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 [B] pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3230 |
|
Raczkowanie
|
Witam i ja w ten pochmurny ranek. U mnie wzrost o 0,5 kg, ale to chyba przez rybcię wieczorem
Gratuluję spadków i życzę kolejnych ![]() Ja z kolei z zawodu jest psychologiem zwierzęcym, zajmuję się końmi trudnymi, młodymi, treningami ludzi i koni itp. Oprócz tego skończyłam resocjalizację ![]() Miłego dzionka
|
#3231 |
|
Rozeznanie
|
hej
przylączam sie do was dzisiaj 5 dzien I fazy jutro rano sie zważe bo aktualnie nie posiadam wagi na mieszkaniu studenckim. ciekawa jesem ile spadło bo czuje po spodniach że coś tam sie ruszyło od niedzieli warzywka wiec powinno pójść z górki. ale 2 pierwsze dni to była masakra nie mogłam sie przestawić na samo białko, już jest dobrze i mam nadzieje ze z 69 kg bez problemu dojde do 64 a może do 62?
|
#3232 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wow, psycholog zwierzęcy, a oprócz koni może zajmujesz sie tez kotami, bo z jednym moim mam taki problem że nie zakopuje w kuwecie A juz na temat to u mnie dzisiaj bez zmian, ale i tak jestem pocieszona, że ide zgodnie z Dukanem, bez opóźnień, chociaż przyznaje że pare razy zdażyło mi sie zgrzeszyć. Papa
|
|
#3233 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale uderzeniówkę skończ już dzisiaj! 6 dni to za dlugo!!!!
Edytowane przez czarownica3006 Czas edycji: 2010-05-28 o 09:25 |
|
|
|
|
#3235 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi wyliczyło ze powinnam wazyc 57kg ale ja chce 55---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
No własnie mi wyliczyło ze 6 dni i -2,2 kg... Może rzeczywiscie od sob. zaczne warzywka... brokuły to za mna chodzą juz od tyg.
|
|
#3236 |
|
Zadomowienie
|
Paulina! Nie możesz w ten sposób myśleć! Traktuj tą dietę jak nagrodę a nie jak karę. Przyjmij za oczywiste, że 5 dni masz PP, 5 dni PW. Nie rozmyślaj nad tym i nie rozpamiętuj tego, czego zjeść nie możesz. Pomyśl, jaką ci te smakołyki zrobiły krzywdę.. A na 15kg to uważam, że 5 dni uderzeniówki starczy. Ja sama zrobilam 5 a chce schudnac 15-20kg. Ten test jest orientacyjny, mi pokazywal raz 3 dni U raz 6 dni U w zależności czy wpisałam, że chcę schudnąć 15 czy 20. Więc zrobiłam 5 dni U. Myślę, że Tobie też starczy.
|
#3237 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3238 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3239 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale za to jajeczka faeszrowane serkiem homogenizowanym, czosnkiem zawijane w lososiu wedzonym hmmm bajka
|
|
|
#3240 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzień doberek wszystkim, tak w ogóle. Poszlochałam sobie właśnie nad wagą, bo przez ostatnie dwa dni spadło mi ponad kilogram, a dzisiaj nic, a jestem jeszcze na P, jadłam wczoraj niczym święta Dukanka i jeszcze tuż przed ważeniem zahaczyłam o porcelankę. Także trochę mi smutno
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:41.

Ale ogólnie podczas odchudzania, węglowodany lepiej jeść rano, np na śniadanie, 2 śniadanie, a na kolację twaróg lub serek wiejski. Lepiej spala się tłuszcz i organizm nie przełącza się na głodówkę. No i taki twaróg można spokojnie godzinę przed snem zjeść
)

No nic, na wszelki wypadek zrobię rano kanapki rozpustne z makrelą
Muszę wcześniej zjadać te otręby.

i troszkę sie tym martwie. wczoraj wmusiłam w siebie trzy bardzo małe posiłki tj na sniadanie dwa jajka na obiad mały jogurt a na kolację troszke mięsa mielonego z otrebami. ale jaki to był wysiłek wysiedzieć przed tym talerzem
Brakuje mi warzyw... to mój 5 dzien I fazy

27 lipca 2013