|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice cz. XIV - zima przyszła drogie Panie, więc zacznijmy plotkowanie;)
Koszka, z kawy "sypanej", czyli fusiastej
![]() Hoppi, spelnienia marzen! ![]() Pytalam jak Ci ida jazdy, ale mnie ominelas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3212 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice cz. XIV - zima przyszła drogie Panie, więc zacznijmy plotkowanie;)
Hoppi spełnienia marzeń
![]()
#3213 |
Zakorzenienie
|
Hoppi wszystkiego co najlepsze
![]()
#3214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3215 |
Zakorzenienie
|
Hoppi spełnienia marzeń !
![]() ![]() ![]() ![]()
#3216 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,
miałyście tak kiedyś, że nie odmówiłyście pokuty zadanej na spowiedzi?Jak wygladała taka spowiedź? Ksiadz pyta dlaczego itd? Pierwszy raz mi sie to zdarzyło i zastanawiam sie, jak mnie ksiądz przyjmie w konfesjonale ![]() Zadaje takie dosc nietypowe pytanie, bo zamierzam wkrotce sie wyspowiadać no i takiego pietra małego mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3217 |
Zakorzenienie
|
Aaaale afera... Wlasnie mamy w mieszkaniu impreze, urodziny wspollokatorki. Stalo sie tak, ze niestety przyjechala policja... I teraz wszyscy ze wszystkimi sa pokloceni (wiadomo jak to po alkoholu) i spieraja sie ze soba o niepotrzebne rzeczy...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3218 | |
Copyraptor
|
Też się dołączam do życzeń!
![]() Cytat:
Afera faktycznie...za głośno było i sąsiedzi wezwali? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Policjanci powiedzieli, ze ktos wyrzucal butelki przez balkon (ja za bardzo w to nie wierze, nie sadze, ze ktokolwiek z nas moglby to robic). Ja probowalam wszystkim uciszac i oczywiscie najgorzej na tym wyszlam. Nigdy nie ucze sie na bledach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3220 | |
Copyraptor
|
Cytat:
![]() A na przyszłość - w poprzednim mieszkaniu mieliśmy sąsiadkę, pod nami, która bardzo nie lubiła imprez i raz podobno groziła moim współlokatorom, że wezwie policję (nie było mnie wtedy akurat). Z każdym następnym razem jak była impreza któryś z chłopaków do niej szedł z kwiatkiem albo ciastem i uprzedzał, że wtedy a wtedy będzie impreza, i może być głośno, i z góry przepraszamy. Jakoś ją to ugłaskiwało, bo już nie miała pretensji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3221 |
Zakorzenienie
|
Dostalismy upomnienie, kolezanka zostala spisana.
Kolezanki byly u sasiadow. Mieszkamy w wiezowcu, wiec byly tylko na najblizszych pietrach. Podobno policje poinformowaly osoby z klatki obok (tam juz nie bylysmy). Ja wszystkich uciszalam, teraz wyszlam na najgorsza. A chcialam przeciez dobrze, nie chcialam, zeby ponownie przyjechala policja. Kolezanka wyszla na dwor pogadac z policjantami, mi powiedziala, zebym starala sie uciszyc osoby, ktore byly w mieszkaniu. Probowalam. Z tym, ze ona teraz ze wszystkimi rozmawia, a ja jestem w konflikcie. Powtarzam te same bledy... Za bardzo ufam ludziom. |
![]() ![]() |
![]() |
#3222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3223 |
Zakorzenienie
|
Sweet:
o. Dariusz Kowalczyk SJ – Spowiednik powinien zadawać taką pokutę, która byłaby adekwatna do sytuacji grzesznika. Nie chodzi o to, by „zapłacić” za grzechy, ale o to, by podjąć walkę ze swoimi grzechami i wadami. Pokuta ma zatem raczej terapeutyczny sens (stawać się lepszym), niż sądowniczy (być karanym za złe czyny). Oczywiście, w niektórych przypadkach należy – o ile to możliwe – zadośćuczynić tym, którzy zostali przez nas skrzywdzeni (np. ukradzioną rzecz należy oddać). W powyższej perspektywie istotne pytanie nie brzmi: „Jakie zadawać pokuty: lekkie czy ciężkie?”, ale: „Na czym polega pokuta adekwatna do popełnionych grzechów i sytuacji grzesznika?”. Zadaną pokutę należy przyjąć i odprawić. Nie może być tak, że penitent z lenistwa kontestuje nałożoną na niego pokutę. Taka postawa świadczyłaby o braku dyspozycji do odbycia dobrej spowiedzi. Nie znaczy to jednak, że penitent nie może – po usłyszeniu pokuty – podzielić się swoimi wątpliwościami, co do możliwości jej wykonania. Wszak zdarza się, że istnieją obiektywne przeszkody uniemożliwiające owocne wykonanie pokuty. W takiej sytuacji penitent powinien spokojnie zwrócić spowiednikowi uwagę na trudności, których ten mógł nie przewidywać, i prosić o zmianę pokuty. Trzeba ponadto zwrócić uwagę, że niektórzy, jeśli nie odprawią pokuty zaraz po spowiedzi, to uważają, iż nie mogą już jej odprawić, bo jest za późno. Tymczasem z odprawieniem pokuty nie należy zwlekać, ale to nie oznacza, że absolutnie nie można jej odprawić np. miesiąc po spowiedzi. Jeśli ktoś pyta: „Co robić, bo chciałbym iść do spowiedzi, a nie wykonałem zadanej pokuty?”, to najpierw trzeba mu powiedzieć, żeby tę pokutę odprawił. Inna jest sytuacja, jeśli ktoś zwlekał i zapomniał, jaką pokutę otrzymał. A jeszcze inna, jeśli ktoś nie odprawił pokuty i wie, że jej nie odprawi z powodu określonych trudności. W tych dwóch ostatnich przypadkach trzeba po prostu pójść do spowiedzi i na początku powiedzieć, że pokuty się nie odprawiło i z jakich powodów. Niewypełnienie (bez złej woli) zadanej pokuty nie oznacza, że spowiedź była nieważna. A zatem nie trzeba się spowiadać z grzechów już wyznanych. Spowiednik powinien pouczyć penitenta, jak na przyszłość unikać tego rodzaju sytuacji, po czym może wyspowiadać penitenta z grzechów popełnionych od ostatniej spowiedzi. I na koniec jeszcze jedna uwaga. Jeśli ktoś zapomniał, jaką pokutę otrzymał (najczęściej chodzi o jakąś modlitwę), to może sam niejako nałożyć sobie pokutę i np. odmówić jakby w zastępstwie inną modlitwę, ale o takim fakcie też powinien poinformować spowiednika podczas kolejnej spowiedzi. ![]()
![]() |
#3224 |
Zakorzenienie
|
dziękuje, jesteście kochane
![]() nafi, przepraszam, nie zauważyłam wcześniej Twojego pytania ![]() aktualnie, przez chorobę moje jazdy od ponad 2 tygodni stoją w miejscu ![]() ![]() a Tobie jak idzie? ile już godzin wyjeździłaś? ja nieco ponad 10 dopiero. ![]() co do sytuacji z nocy - współczuje, ale niestety, często tak jest - chce się dobrze, wychodzi zupełnie inaczej. cholerko, drugi raz zrobiłam omleta z Twojego przepisu, jestem zachwycona! planuje skusić się na pierogi, masz może jakiś przepis na pierogi ze szpinakiem? kiedyś jadłam wspaniałe pierogi ze szpinakiem i z fetą, chciałabym spróbować sama takie zrobić. sweet, nie pomogę Ci, ponieważ do spowiedzi nie chodzę, ale wydaje mi się, że spowiedź jest po prostu nieważna. możesz o tym wspomnieć księdzu albo po prostu jako datę ostatniej spowiedzi podać tą poprzedzającą spowiedź nieważną. |
![]() ![]() |
![]() |
#3225 |
Copyraptor
|
Hoppi, bardzo się cieszę
![]() A co do pierogów ze szpinakiem - ja najczęściej na 400g szpinaku daję ok. 150g chudego twarogu (ale polecam tłusty, jeżeli nie liczysz kalorii) i kilka łyżek śmietany kwaśnej albo jogurtu, i robię tak: na patelni duszę szpinak z posiekanymi 2-3 ząbkami czosnku, solą, pieprzem, i gałką muszkatołową (koniecznie! Ok. 1 łyżeczki). Jak już przejdzie zapachem przypraw i jest miękki, to pozwalam mu się trochę wystudzić, i dodaję dwie łyżki parmezanu tartego. W miseczce twaróg ubijam ze śmietaną, żeby był jak najgładszy (chociaż grudki mi nie przeszkadzają), po czym dokładnie mieszam ze szpinakiem. Próbuję, i ewentualnie jeszcze doprawiam, studzę zupełnie i do pierogów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pozwolisz, że wydrukuje sobie ten przepis i w najbliższym czasie będę się zmagała w kuchni z pierogami. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3227 | |
Copyraptor
|
Cytat:
![]() Ja sobie właśnie upiekłam ciasteczek z masłem orzechowym i bardziej mi smakuje samo ciasto, niż upieczone ciastka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3228 |
Zakorzenienie
|
Ja od jutra jeżdżę ,,elką''
![]() Boję się trochę ale mam nadzieję, że nie pozabijam ludzi... ![]()
#3229 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie zjadłam prawie całą paczkę ciastek ![]() ![]() Blondyn się nie odezwał w ogóle... W piątek wymieniliśmy kilka smsów i to wszystko. Więcej już jako pierwsza pisać nie będę. Hmm chyba po prostu nie jest zainteresowany dalszą znajomością :P (może odstraszyło go to, że nie mam telewizora w Krakowie, niezłą miał minę, gdy to powiedziałam ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja dzisiaj lepsza nie byłam.. zjadłam frytki ![]() ![]() Może jeszcze się odezwie ? ![]() ![]()
![]() |
#3231 |
Zakorzenienie
|
Hoppi, coca, gwiazda- dzięki za odpowiedzi.
Troszke się boję tej spowiedzi, bo dos cduzo czasu mieneło i w ogole..same rozumiecie..no ale jakoś to będzie. Po prostu spowiadałam sie 2 dni przed swietami i mialam mozliwosc tylko 2 razy isc na roraty. Nie skojarzylam, ze po swietach ich juz nie bedzie... no i lipa. a że spowiadam sie zazwyczaj dwa razy do roku to temat zaczyna byc aktualny ![]() ![]() Honey- nie bój się jazd... nie taki diabeł straszny... Janis_ - blondynem się nie przejmuj... Widocznie zrozumial, że jesteś z wyższej półki i dał sobie spokój ![]()
Edytowane przez sweetish Czas edycji: 2011-03-22 o 21:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3232 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
![]() To ja, madeira ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3233 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Blondasem się nie przejmuj. Widocznie nie był Ciebie wart. Zrobiłaś swoje, udowodniłaś, że Ci się podoba. Niech spada na szczaw skoro nie był zainteresowany Tobą a tylko Twoim telewizorem ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3234 |
Zakorzenienie
|
czesc Madeira
![]() co sie z Toba podziewalo? co slychac?
#3235 |
Raczkowanie
|
Pisałam kiedyś chyba dlaczego mnie nie będzie jakiś czas, ale to chyba w klubie
![]() ![]() U mnie wszystko dobrze ![]() ![]() Edytowane przez killie Czas edycji: 2011-03-22 o 23:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3236 | ||
Zakorzenienie
|
czepiasz sie troszke
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja dopiero mam chwile, padam, wczoraj caly dzien bylam w trasie i 4 tabl nie pomogly na bol glowy ![]() ![]() Edytowane przez evelineau Czas edycji: 2011-03-23 o 12:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3238 |
Copyraptor
|
Dziewczyny, dziś ruszył mój projekt internetowy, nad którym spędziłam kilka miesięcy życia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3239 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny żyję
![]() ![]() Nie szło mi tragicznie, myślałam, ze będzie o wiele gorzej. ![]() Jakoś w miarę ogarniam, chociaż wiadomo to dopiero pierwsza jazda. ![]() Jutro kolejny raz ![]() Madi nooo w końcu się odezwałaś, ostatnio się zastanawiałyśmy co u Ciebie i innych wizażanek! ![]() ![]()
#3240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.