|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
tż wrócił
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Nie nadrobię Was za Chiny...
Zatrucie albo jelitówka dopadła mnie i tz w nocy, już lepiej ale czujemy się jakby nas walec przejechał... Misiek robił dziś wodniste kupki, dostał trochę smecty i jagódki... Ale u niego jest inna przyczyna ![]() Mamy pierwszego ząbką ![]() Ogarnę się trochę i może od 100str chociaż poczytam, w weekend jest szansa że nie naskrobiecie 20str
|
#3213 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tym piciem, to moja długo nie chciała z niekapka pić. I dopiero zaczęła chcieć jak jej zaworek zdjęłam (i mamy "kapek"). Nie chciało jej się ,że tak powiem, ciagnąć (cyca zresztą też nie). Teraz jak czasem ma z zaworkiem (zapomnę zdjąć na wychodnym), to weźmie dwa łyki i co najwyżej się bawi ustnikiem Cytat:
MALUTKO????? 7x250 ml???? to mało Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zdrówka życzęi gratuluje ząbka (u nas na stanie wciąż tylko 2 i jeden górny, co "chciałby i boi się" ;-) ...)
|
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
to malutko to było do Kati
![]() Zosia na raz by wypiła dwie butle po 250 ml. Lindsley gratuluje pierwszego ząbka
|
|
#3215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
BO też to chyba źle napisałam . One poprostu tak wyglądają jakby miały z przodu naszyte skrzyzowane taśmy Jak oglądałaś kiedyś Seksmisję to w końcowych scenach pani prezydent taki miała. Zapomniałam nazwiska aktora. Sprawdziłam - Wiesław MichnikowskiCytat:
Na pęcherz to no-spa, furagin (na receptę), wszytko z żurawiną. Dużo pić i najleiej isć do lekarza po konkretne leki ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- sara 7 butelek - 250 ml ? Toż to prawie 2 litry
|
|
#3216 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maja koleżanka rodziła 2-gie dziecko które mialo ułożenie pośladkowe Masakra ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
gatuluje 1-go ząbka nie no co ty tyle nie naskrobiemy dziś nie jest tak gwarno ale kto wie ![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
ja jutro jade do wrocka na zakupy właśnie po buty i jakieś bluzy
|
|
#3217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ehhh nie posiedzę na wizażu bo mały mi nie pozwala
|
|
#3218 |
|
Zakorzenienie
|
w rzeczywistości są o wiele ładniejsze, jakoś tak niewyraźne na zdjęciu
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też pije dużo, dwa litry przez dzień wody to minimum ![]() Baobabek ładne buciki, ja ostatnio kupiłam podobne tylko w kolorze cielistym
|
|
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobilam ale tak szybko wiec na bank bede musiala doczytac
bylam na tej rozmowie babka napisala ze jestem jej nr1 ( ale ile takich numerow 1 miala to kto wie?) generalnie jak sie odezwie to sie odezwie, pogadalysmy o malarstwie byla zadowolona ze malowalam i ze mam dyplomy czyli nie puste slowa. Pytala czy robilam kiedys obrazy z kamieni powiedzialam ze tak myslala ze ja klamie wiec kazala mi powiedziec z jakich kamieni sa 2 tam zrobione to powiedzialam i byla zadowolona i zaskoczona. Pytala co trzeba zrobic aby klientowi dobrze zaprezentowac kamien wiec jej powiedzialam ze najpierw trzeba wyjac go z tych torebek bo sa nie ladne:P powiedziala ze zdecydowanie mam racje i co dalej? wiec powiedzialam ze zwilzyc na co zaskoczona powiedziala skad Pani wie? na co jej odpowiedzialam ze pytanie bylo dla mnie na podstawie podstawowki bo nawet biorac kamienie z wody ( np. morza) wygladaja slicznie jak sa zwilzone a zupelnie inaczej kiedy sa suche w zwiazku z tym kazdy obraz z kamieni trzeba polakierowac lub uzyc trwale nawilzajacych preparatow, no i stwierdzila ze milo sie rozmawia w koncu z tyms inteligentnym bo poprzednia dziewczyna na pytanie o kamieniach co trzeba zrobic by byly ladne odpowiedziala ze pomalowac ![]() to jej powiedzialam ze w koncu inwencja tez sie liczy ![]() posmialam sie troche, poszlam dosc pewna siebie wiec chyba nie wypadlam na jakas malo komunikatywna mloda dziewczynke bez zadnego doswiadczenia. Co wyjdzie to wyjdzie..... a teraz lece kapac srolinke i na must be the music. Jutro szkola. Dobranoc.
|
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
Daria trzymam kciuki
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
Dariua - ja też trzymam kciuki.
|
#3223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pytałaś się lekarza czy takie pragnienie jest normalne? bo wiesz to może być np objaw cukrzycy. Nie żebym chciała straszyć albo hipochondryckie zapędy pokazywać, ale wiesz...zawsze lepiej chuchać na zimne... Cytat:
--- dziewczyny a drcron się w ogóle odzywa czasem? i Izumi?
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2011-03-19 o 20:50 |
||
|
|
|
#3224 | |
|
Zakorzenienie
|
Daria trzymam kciuki
![]() Cytat:
Niby dziecko do roku powinno wypijać dziennie min 125 ml płynów na każdy kg wagi ale 2 l to chyba i tak dużo. 2 butelki wypite na raz chyba by mnie zaniepokoiły ale ja trochę ześwirowana "opóźniona" mama jestem
|
|
#3225 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam od 100str więcej nie mam sił.
Dzieciaczki wszystkie słodziutkie Cytat:
![]() Cytat:
U nas takich co się boją jest 3 Ja się boję jak mu wszystkie na raz zaczną wychodzić. A jacy jesteśmy z tz dumni z naszego wreszcie zębatego synusiaCytat:
U nas lepiej, nawet zjadłam 2 tosty z masłem Pozostał ból głowyMichaś pije bardzo mało, teraz mu większość ze strzykawki do leków podawałam, żeby się nie odwodnił... Coś miałam jeszcze napisać ale zapomniałam
|
|
#3226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytałam lekarza, nawet kilku pediatrów i mi powiedzieli, że dobrze jak dziecko dużo pije. Mam jej dawać pić kiedy chce. Miała robione badania i wyniki są super. Ona ma zawsze picie w butelce i kiedy chce to sobie bierze i pije. Koleżanki córka tylko ona jest rok starsza przez noc potrafi wypić litr wody. Daria trzymam kciuki
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2011-03-19 o 21:26 |
|
|
|
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry... albo dobry wieczór raczej
wpadam powiedzieć tylko, że dziś mieliśmy super odwiedziny- Megi i Igor u nas byli Słuchajcie, Megi jest podstawiona i oszukuje: 1- że niby Igor taki absorbujący i marudny: dziecko jest spokojne, przepięknie zajmuje się zabawkami-jego praktycznie więcej nie było niż był 2- że niby Igor jeść nie lubi: a ciocinego pstrąga to wpałaszował i trochę skubnął nawet znienawidzone ponoć jajeczko... 3- Igor zdecydowanie nie jada chrupków ryżowych-aha, akurat ![]() Megi jest podstawiona i jak jeszcze raz napisze, że jest gruba, to ja się osobiście przejadę do stolicy i jej nakopię! Megi, Igor-wpadajcie częściej: Gabryśka w 40 minut po Waszym wyjściu już spała I chyba do niej dołączę, bo jakoże siedzę aktualnie sama w domu to może to wykorzystam i choć odrobinę się wyśpię-czyt. do pierwszej pobudki ![]() p.s. I jeszcze jedno- do nas Megi spóźniła się tylko lekko ponad 2 godziny więc rekordu 4-godzinnego nie pobiła ![]() Ferrou, czy Ty masz to http://www.kryolancitywarszawa.com.p...uct-flyer.html ?
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2011-03-19 o 21:28 |
|
|
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze spóźnia mi się @, nie wiem co się dzieje bo na dzidziusia szans nie ma ale dla pewności zamówiłam na all testy i czekam aż przyjdą
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Testy, w liczbie mnogiej, to już się na zapas ubezpieczasz
|
|
|
#3230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Darusia - kciuki . zamieściłam małą w klubie bo tutaj nie mam jak
|
|
#3231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Nigdy nie słyszałaś o tymże dzieci w "obcym" srodowisku zachowują się zupełnie inaczej niż w domu . Różnych rzeczy w domu jeść nie lubią a u innch się zachowują jakby matka je głodziła![]() Ja też chcę takie spotkanie
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
izazula - oj racja
|
#3233 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
jaki mniamniuśny
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
czarna magia![]() Cytat:
Cytat:
mój pije 3 butle 250ml -sok z wodą herbatkę daję tą granulowaną dla dzieci , kiedyś robiłam zaparzaną ale się obraził na nią to teraz daję owocową granulowaną i na noc woda Cytat:
ale jak robiłaś badania i są ok. to niech pije w upały nie będzie problemu.Koleżanki córka tak piła dużo i się okazało że cukrzycę ma ![]() _________________ Dziewczyny dzięki za rady co do pracy , u mnie nie jest tak że ja muszę , w każdym razie sytuacja mnie nie zmusza ale czasem sobie myślę że fajnie by było sobie pójść ,szczególnie jak siedzę w domu i nie mam co robić np. pada i ani wyjść ani co to mnie wtedy dopada jakaś chandra ![]() Ale z drugiej strony nie zostawię dziecka z kimś ![]() Dzisiaj u nas ładnie było choć wietrznie , mój Miko ma katar gile mu co chwila wyłażą i nauczył się smarkać , oczywiście nie wysmarka ale próbuje zobaczył u mnie i małpuje.Zobaczył jak tż pokazuje do psa "leżeć" palcem w ziemię i teraz chodzi koło psa i też mu tak pokazuje A ja dzisiaj sadziłam moje krzewy i drzewka zakupione na poczatku marca , poczułam się jak w swoim zywiole ![]() Później upiekłam sernik nowojorski , nie próbowałam ale wygląda obiecująco (jest na jutro). |
|||||||
|
|
|
#3234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja słyszałam że powinno wypijać wody w ciągu doby 2% całkowitej masy ciała.---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
|
|
|
#3235 | |||||
|
Rozeznanie
|
prosze-
http://www.etam.com/lingerie.html po fr. Bardzo dobre rzeczy jakosciowo, trwale, porzadne (no i piekne), ale co do duzej rozmiarowki to nie wiem; ja mialam przed ciaza 70 B/C (acha rozmairowka fr inna, tutaj mam wiecej w obwodzie) Cytat:
![]() Cytat:
Pisze to, podczas gdy mam podobne podejscie do twojego i podobnie, jestem niewierzaca w siebie; Ale wiem, ze rzeczy sie zapomina, kiedy sie nie siedzi w temacie; kiedys cos mi sie przewijalo we lbie o doktoracie, a teraz juz NIC nie pamietam, no ale od moich studiow, to juz ho, ho... ; I jeszcze jakims orlem nie bylam;a ja na Twoim miejscu nie gdybalabym tylko po prostu wzielabym sie za wykonywanie makijazow i tyle; Na pewno chetne by sie znalazly; Sprobuj! ![]() Cytat:
Moja to moze w ciagu dnia 80 ml wypije ; i to od niedawna;pije wode, soczki i herbatki np koper, lipa, aronia; takie normalne, ziolowe; na pecherz to dziewczyny juz pisaly- trzeba zakwasic, soki z zurawin (nie slodzone), czy porzeczek, aronii, (moze herbatki tez zurawinowa i aronniowa) woda z cytryna; i jeszcze jest specyfik ziolowy UROSEPT; Cytat:
Cytat:
Oj tak, tak; Zgadzam sie co do joty; Moja w domu bywa NIEZNOSNA ; jeczy i jeczy, wisi tez u nogi; ale jak gdzies jestemy to wszyscy zgodnie twierdza, ze aniolek i nieabsorbujaca; Ale nawet jak tz jest (a niewiele bywa) to jest grzeczniejsza (nie zawsze), zauwazylam, ze jak wiecej osob, to spokojniejsza, moze mniej jej sie nudzi, bo zawsze ktos przejdzie, powie cos...Katia- wszystkiego naj spoznione; Anakazar nie wiem jeszcze na ile przyjade, to wielka niewiadoma ;dzieki za sprawozdania jedzonkowe; no tak, wieczorem to moja ma cycka, ale wczesniej jej sie chce jesc, tak gdzies o 18.30, godzinke przed kapiela; i tutaj nie bardzo wiem co dawac; kaszy z jogurtem nat. nie tknela, a mleka znowu dawac nie bede. dostaje kawalek chleba, albo owoce i tak chyba na razie zostanie; niech sie pasie to moje dziecie; yoonka- to stereotyp, tak samo jak to, ze Francuzki najlepiej ubrane, a Francuzi ogolnie to wzor dobrych manier; moze tak bylo, ale jakies stulecia temu ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- sara- jagody jeszcze, suszone np; ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- dziewczyny, a te butki co tu ostatnio zamieszczalyscie befado czy jak tam, to moze byc na dwor? (jak cieplo); bo u nas tutaj juz LETNIO , no i Basia jeszcze nie chodzi, a stoi z podporka, ale na dworzu moglaby sobie postac chociaz kolo lawki i pochodzic wokol, ale ma tylko ciapki na szydelku robione, wiec stoi tylko na lawce, a moze takie ciapy jej sprawic; Tuatj widzialam takie, zapinane na suwak; ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- i jeszcze babeczki, wkladacie dzieciakom na dwor tylko portki i skarpetki? Bo ja to sobie bez rajtuz teraz nie wyobrazam, ale tyle kiecek nie mam, bo skarpetki wszystkie zlatuja, spodnie sie podwijaja i golizna swieci... ![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- izazula, luknelam i w etam na stronie widze, ze obwody duze owszem, ale miski do C; ale pamietam ze w sklepie to widzialam D na pewno, a i E chyba, bo szukalam wiekszych w ciazy i po; ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- a ja mam takie butki: http://www.spartoo.com/Camper-PEU-NARA-BAB-x57666.php Sa super wygodne (dla antyobcasowych )---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- gdzie wy jestescie???????
|
|||||
|
|
|
#3236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie LUBIE CIE!!! Cytat:
to ja tam jestem z ciebie dumna!!! to taki mam świetny humor , nastrój itd itp.!!! że od 3.15 juz nie spie.. mam nawet wałki na głowie od godziny coby ładnie włoski - reszte włosków moich podnieśc... patreze w lustro.. no laska!!! niby 2,5 kg!! ale ja sie czuje rewelacynie!! musze kupic nowy pasek do spodni bo juz mi dziurek brakuje, i dac moje Jeansy do zwężenia mamie bo wisza wszedzie nawet w udach za szerokie W KOŃCU NOOOOOOOOO SIEDZE teraz i sie nudze.. pomyłam naczynia po kolacji.. poskłądałam ciuzki.. i grzecznie czekam na 7 aby jechac do szkoły!!! Matko!!! wiosne mam w sercu!!1 ciekawe kiedy ktoś lub cos mi humor zepsuje wrrrrrrrrr zabiję!! ![]() chyba zanudzam pisaniem o sobie.. to uciekam.. pofruwać.............
|
|
|
#3237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Buty wyglądają na wygodne (miękkie ?). Ciekawy mają spód i obcas z wykończeniem czerwonym - tego jeszcze nie widziałam ale też dawno nie chodziłam po sklapach obuwniczych
|
|
#3238 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tą bazę mam fajne, fajne - cienie się trzymają ładnie, na długo starcza, bo ja ją kupiłam przed ślubem czyli 1,5roku temu a nadal z pół tubki jest, muszę w końcu wywalić, bo jednak się zestarzała Teraz marzy mi się inna baza - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...pod-cienie.htm Ale cenowo wymiękam Dobra baza też jest z ArtDeco Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3239 |
|
Raczkowanie
|
HELLLO
Wróciłam. ![]() Miałąm problem z internetem, kurcze mam radiówke i ostatnio coś żadko łapie. Wiec nie mam pojecia co u Was ale coś tam poczytam. U nas ok. Lenka rośnie, niedługo bedziemy mieć 11 miesięcy i mamy 11 zębów . Masakra. Mojemu dziecku wyszły czwórki i co sie naryczała w tym tygodniu to wiedza tylko moje podkrążone oczy. Ale juz spokój. Dodaje zdjecie mojej perły bo dawno nie pokazywałąm. Dobra lece Was troszke poczytać co tam tyle naskrobałyście. Buzzziaaaa. |
|
|
|
#3240 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
czemu nie masz jak?
a mogę prosić o zaproszenie do klubu? Cytat:
, ja doszłam do wniosku że ona się w domu nudzi, ciagle ten sam dywan, te same zabawki, otoczenie, zabawy...ja się nudzę to ona też...Cytat:
A nie myślałaś o blogu jako pracy? jak się by rozkręciło, to po jakimś czasie z reklam można naprawdę fajną kaskę mieć No to czekam Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiadomo, sucho musi być, ale jak dla mnie sa fajne na dwór też Cytat:
Ze dwa razy miała same skarpetki i portki, ale wtedy naprawdę ciepło było o 3.15????? ŁAŁ U ciebie już wiosna pełną parą, super że masz taki humorek ![]() Zaraź nas, zaraź Ferrou,a jakbyś w wiżaz na poważnie weszła, makijażowanie na okazje i takie tam? ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
11 zębów, ale szał ![]() dziewczyny powklejajcie fotki maluszków, mnie tu dawno nie było i tylko te do parenaście stron temu widziałam, a strasznie bym chciała wasze maluszki pooglądać. Niektóre to za noworoda ostatni raz widziała....
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

nie cierpi bananów
Kubuś jak wypije cały niekapek lovi - 150 ml to jest święto, średnio wypija z połowę i dopiero popołudniami się chyta za picie, po kaszce, czy obiedzie nie chce pić
zdrówka życzę
. One poprostu tak wyglądają jakby miały z przodu naszyte skrzyzowane taśmy Jak oglądałaś kiedyś Seksmisję to w końcowych scenach pani prezydent taki miała. Zapomniałam nazwiska aktora. Sprawdziłam - Wiesław Michnikowski
ja jutro jade do wrocka na zakupy właśnie po buty i jakieś bluzy 

czarna magia
gdzie wy jestescie???????
nie LUBIE CIE!!!