|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł części numer 6 powinien brzmieć: | |||
| My dalej w amoku, niekończącym się słowotoku - bo nasze śluby już w przyszłym roku - PM 2012 |
|
6 | 10,53% |
| Pierwsze suknie to jest znak, że za rok powiemy TAK! - PM 2012 |
|
36 | 63,16% |
| Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 |
|
15 | 26,32% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
Cytat:
http://www.jasminestyle.pl/images/ph...b_l_T443-B.jpg http://www.jasminestyle.pl/images/ph...b_l_T443-F.jpg http://www.jasminestyle.pl/images/ph..._l_T443-B2.jpg Za✂✂✂ista ta wstążka Z tyłu można ją puścić na długość trenu albo upiąć na tyłku.
|
|
|
|
|
#3212 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
Cytat:
|
|
#3213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesli chcesz dać motyw przewodni jagodowy, to zdecydowanie powinnaś to zaakcentować w dodatkach - może nawet i szarfa niech by była, ale na pewno nie w takim kolorze. Natomiast samą suknię jednak powinnaś mieć białą i do niej sobie dopasować, co trzeba ![]() Swoją drogą wpisałam "suknia ślubna jagoda", żeby zobaczyć, co wyskoczy i zobacz, co znalazło http://www.sukniejagoda.pl/galeria.php i powiem Ci, że jak przejrzałam w galerii te projekty własne, to chyba sporo kiecek w Twoim stylu tam jest - eleganckich, a bogaciej zdobionych. Aż szkoda, że Wieliczka to taki kawał
|
|
#3214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Natomiast co do sukni, to nie podoba mi się ta fioletowa wstawka w dole. W dodatku zdjęcia są jakieś dziwne. Na jednym mam wrażenie jakby tył sukni był krótszy niż przód.Tak sobie pomyślałam, że już niecałe 11 miesięcy nam pozostało... kiedy powiedzieliśmy, że chcemy w maju 2012, to wszyscy mówili co tak późno, czemu nie w 2011 itd. a teraz to już tuż tuż się robi.
|
|
|
#3215 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
chyba nie dla nas... @@@ Cytat:
|
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi sie ta jagodowa wstawka na dole nie podoba... ale ogolnie to nawet moze byc ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- a ten Narodowy Dzien Sexu to tez dzisiaj nie dla nas... @@@
|
|
|
|
|
#3217 |
|
Wtajemniczenie
|
O popatrz! Nie zauważyłam
Wiesz, dopiero babeczka z zespołu,z którym podpisywaliśmy umowę zwróciła nam uwagę na "fajną" datę. Na początku nie wiedziałam o co jej chodzi a potem skumałam, że wybraliśmy dwie piątki Poza tym jak doda się cyfry z roku, to też daje 5
|
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle jak sie moja teściowa dowiedziala że pobieramy sie w maju to była zdziwiona i zaraz z tekstem że a bo w maju to się nie pobiera
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
mi to na dole też się nie podoba przypomina mi PMki z lat 80-90
.... ale właśnie zastanawiam się teraz nad suknią ze wstążką w pasie w odcieniu fioletu-wrzosu kurcze może pokombinuję i uszyję zobaczymy
|
#3221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Natomiast co do nie brania ślubu w maju, to słyszałam wiele głupich zabobonów. Jeden z nich oczywiście mówi o braku literki r w nazwie miesiąca, a drugi bardziej hardcorowy, to brzmi następująco: w maju ślub - szybki grób. Niezłe, co? ![]() A my na takie teksty odpowiadamy, że przecież przed EURO 2012 ma być koniec świata, to my chcemy zdążyć przed, aby zobaczyć jak to jest być mężem i żoną
|
|
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
ja też w maju :P i nie wierzę w takie głupoty
a nawet jak ma być ten koniec świata to też chcę przynajmniej poczuć przez 1 dzień jak to jest być mężem i żoną :P
|
#3224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3225 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny! Nie bylo mnie tu z pare dni, bo taki mam zapierdziel w pracy, ze zostaje po godzinach. W sumie pracuje po kilkanascie godzin dziennie, bo duza kampania nam sie zbliza, ale ogolnie juz zaczynam wysiadac fizycznie, dlatego MEGA sie ciesze, ze jutro mam wolne
Plan jest taki, ze ide na wieeeeelkie zakupy, bo dzis dostalam pensje A wieczorem przylatuja rodzice TZ, bo za tydzien ma zakonczenie studiow i odebrnie dyplomu, wiec beda troche wczesniej, zeby sie popetac po miescie Trzymajcie kciuki, zebym z tesciami wytrzymala, hihi :P
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uuu tydzien z tesciami- ciezkie zadanie przed Tobą hehe:P Moj TZ bedzie mial to samo za 2,5 tygodnia, bo moi rodzice razem z rodzenstwem przyjedzaja hehe:P niech sie przyzwyczaja a co
|
|
|
|
|
#3227 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakiś czas temu zamieszczałam moją wymarzoną suknie, która posiada wstążkę w pasie wiązaną z tyłu w kokardę. I z tego co się dowiedziałam od dziewczyny, która szyła właśnie ten model, to kolor wstążki można sobie wybrać. Wydaje mi się, że z kolorem nie będzie problemu, bardziej z wyborem sukni, do której taka wstążka będzie pasować.
|
|
#3228 | |||||||||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry laseczki
![]() Cytat:
Ło jesssu... co to za idiotyczny zapis :/ Jakiś kretyn go wymyślał - absurdalne :/ Dla mnie to jest oczywiste, że klientka decyduje jak długą chce mieć suknie - kobiety z salonu mogą delikatnie zasugerować jakie są standardy obowiązują (albo przedstawić swoje widzimisię :p) ale nie mogą narzucać swojego zdania :/ A jeśli chodzi o "niepozwalanie" mierzenia sukni, które podobają się klientce to już totalna bzdura I za nic w świecie nie dałabym na siebie włożyć kiecki która by mi się nie podobała :/ To ich ślub czy nasz :/? Cytat:
Cytat:
Ale macie fajniutko Życzę udanych wczasków Zaglądaj zaglądaj, bo będzie się działo Cytat:
A tam nie na temat - wszystko jest na temat Mnie też trzęsie jak patrzę kiedy ludzie dziwnie sobie życie układają... Wiecie - różnie to bywa i ktoś bardzo złośliwy mógłby mi powiedzieć, że przecież nie mam pewności czy i mnie się nie posypie i w ogóle, ale mnie jakoś ciężko jest uwierzyć że przed ślubem ludzie nie znają się na tyle żeby wiedzieć do czego druga osoba jest ewentualnie zdolna... Ale tak jak patrzę na pary w moim otoczeniu, to często jednak bywa tak, że dziewczyna kochając mocno chłopaka rozgrzesza go ze wszystkich win ech... ciągle się kłócą no ale ciągną związek nie rozumiejąc, że absolutnie nic z tego w przyszłości nie będzie... No i słynny tekst: "on się zmieni..." ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Kciuki już włączone ![]() Cytat:
Wszystkie fryzurki ciekawe Ale faktycznie - Twoje argumenty przemawiają najbardziej za tą trzecią bez "dodatkowego mózgu" (mój tata tak nazywa wszystkie fryzury z tapirem na czubku głowy ) hehe Jak nie chcesz welonu to z ozdobą możesz konkretnie zaszaleć U mnie też odpadają rozpuszczone włosy bo fatalnie mi się układają i po godzinie tańców wyglądałabym jak zmokła kura... Będzie konkretny kok, włoski cały czas zapuszczam (już mam za łopatki, choć na dniach wypadałoby podciąć ze 3 cm bo pół roku już nie ścinałam - cały czas jakoś odkładam i tak wyszło :p) więc będzie co czesać Welon mieć będę na pewno i najchętniej z czubka głowy (fryzurę tak czy jak wtedy widać no i jak włosy są ułożone przy twarzy, na czubku także luz) i do tego chciałabym jakąś delikatną ozdóbkę ale wszystko wyjdzie w praniu - żeby nie przesadzić po prostu ![]() Cytat:
Tak jak pisałam wyżej - chcę oprócz welonu ozdóbkę, jeszcze nie wiem czy wstążka (fioletowa ) czy kwiatek, ale w każdym przypadku musiałoby to być z umiarem i smakiem, żeby nie wyglądać jak jakiś strach na wróble Zgadzam się więc z Tobą w całości ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
Okropnie Ci zazdroszczę Moje są paskudne :/Cytat:
Ciekawie będzie z tym warkoczem francuskim Ja też siedzę w spodenkach i też marznę (do tego siedzę w piwnicy więc tu zawsze jest chłodnawo) Szczerze życzę Ci zdrówka i powodzenia w dzidziusiowaniu ![]() Cytat:
Cytat:
Mnie akurat średnio ta sukienusia podchodzi Góra z tymi zdobieniami i szarfa są bardzo fajne, ale nie podobają mnie się takie doły w sukniach - bezowate (bo dla mnie beza jest wtedy gdy fakturą przypominają bezę a nie że są np. puszyste i tiulowe ) - sprawiają wrażenie takich ciężkich i sztywnych, na pewno nie będzie się taka suknia leciutko nosiła i wirowała w tańcu Ale pamiętaj, że wszystko zależy od Ciebie I nieraz bywa tak, że suknia mi się kompletnie nie podoba ale dziewczynie pasuje i wtedy może mi się bardzo podobać w takowej Cytat:
O mamo A ta z kolei strrrrasznie mi się podoba ! Z gładkim dołem też pewnie fajnie wygląda Jak się w niej czułaś?Cytat:
Cytat:
Kochana - zabobon faktycznie paskudny, najgorsza jest wersja: w maju ślub - szybki trup... a chodzi konkretnie o to, że w dawniejszych czasach ślub zawsze oznaczał to, że nowożeńcy szybciutko postarają się o potomka a ponieważ niegdyś trudno było o zapewnienie dobrych warunków mieszkalnych, ciepła i w ogóle, to to wtedy mnóstwo noworodków zamarzało na śmierć Ale dajcie sobie spokój Mnie maj kojarzy się z kwitnącą akacją i zapachem traw A w literkę "r" to już w ogóle nie wierzę Jak ma się komuś nie udać to i tak to kiedyś wyjdzie - trzeba dbać o siebie nawzajem cały czas i tyle, a nie oddawać swój los w ręce jakichś zabobonów My mamy ślub w lipcu i jak rok temu moja jedna babcia się zmarszczyła, że nie ma "r" to TŻ bez zawachania wypalił: "jak to nie ma? RYPIEC" Babcia "padła na cyce"
|
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakas taka "bezowata" ta suknia ![]() ale bardzo podoba mi sie Twój pomysł z motywem przewodnim |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3230 |
|
Rozeznanie
|
...tak w ogóle to wczoraj mieliśmy ten nas taneczny maratonik
Bachata sensual, rueda de bachata (rewelacjaaaa! Na ostatnich zajęciach to już nam się żołądki do kręgosłupów przyklejały hehe Jednak trochę dreptani było No i jest tak jak podejrzewał mój TŻ - wystarczy że mamy wykupiony karnet na jeden kurs i resztę mamy za free (choć niby mamy to "odrobić" poprzez pokazy i rozdawanie ulot - no ale to sporadycznie bardzo tak sądzę) - więc i tak czuję się jakbym wygrała na loterii Superaśnie... TŻcik mi się rozbrykał tanecznie A ja zrozumiałam, dlaczego dziewczyny (z tymi wymiataczkami włącznie) buciki taneczne zakładają tylko na imprezy a na zajęciach preferują baletki = jednak jak się więcej tańczy to stópki zaczynają to odczuwać - po 3 godzinach miałam 2 czerwone, spuchnięte paróweczki Pierwszą rzeczą jaką zrobiłam po przyjściu wieczorkiem do domku było otworzenie stronki all i zamówienie baletek ![]() Ogólnie mówiąc, MEGA POZYTYWNIE!!! A dziś prawdopodobnie ruszy (o ile się grupa zbierze) kizomba poziom 2 Rewelka
|
#3231 |
|
Zadomowienie
|
Gotowanie z przyjemności Edytowane przez baskaeta Czas edycji: 2011-06-08 o 20:57 |
|
|
|
#3232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pooglądam potem na YT
|
|
|
#3233 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem, czy to tak dużo czasu... Ja za półtora miesiąca będę chyba już miała stesa :p
|
|
#3234 |
|
Zadomowienie
|
![]()
Gotowanie z przyjemności Edytowane przez baskaeta Czas edycji: 2011-06-08 o 20:58 |
|
|
|
#3235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
baletnico ty nasza
|
|
#3236 | ||
|
Rozeznanie
|
Tylko z przymróżeniem oka proszę - nie każdy styling jest fajny
![]() bachata (moja ulubiona parka taneczna) http://www.youtube.com/watch?feature...&v=dsiPtHXfFD0 kizomba http://www.youtube.com/watch?feature...&v=Zp6hom94h6w ruedy de bachaty w sumie tak "'dla podjarania" nie oglądałam - za bardzo kładę przy ruedzie nacisk na dobrą zabawę ale generalnie chodzi to to: http://www.youtube.com/watch?v=dpX2vspmKAs tylko wiadomo - sala podłużna, ludzi sporo to takie jajo im wyszło zamiast koła Ale jest super - wczoraj mieliśmy trochę ciężko, bo dołączyliśmy do grupy która miała już 4 zajęcia, ale faza jest niesamowita ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
Oj to pięknie musiało być Ale domyślam się, że taka przysięga w kościele przed samym Bogiem jednak inne emocje ze sobą niesie... Super, że tamtym razem dałaś radę powstrzymać łzy wzruszenia Ja właśnie się boję, że polegnę i mój cudny fioletowy makijaż spłynie niczym sok z gumijagód ![]() Cytat:
Hehe dziękuję Kochana - spełniam się totalnie teraz i mój "syndrom niedoszłej baletnicy" odchodzi w niepamięć A na co namówiłaś TŻcika ?
|
|
#3237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uuaa sexi, szczególnie ten drugi taniec a to są jakieś odmiany salsy czy zupełnie odrębne tańce?
|
|
|
#3238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, no ja się tak nie bawię!!! Dzisiaj TŻcik nie przyjedzie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:22.

Z tyłu można ją puścić na długość trenu albo upiąć na tyłku.

(jeśli wiecie o co chodzi 

18.08.2010 - zaręczyny

Zaglądaj zaglądaj, bo będzie się działo
Moje są paskudne :/
pooglądam potem na YT