Oleje i olejki do włosów - cz. V - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-29, 12:54   #3211
ksantypa7
Rozeznanie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V

Ja mam mega lenia, przez chorobę. Ale stwierdziłam, że 8 dni bez mycia, to już lekka przesada, więc w drodze eksperymentu nałożyłam na 2 godzinki mydło Sesa. Po raz pierwszy. Zmyłam szamponem, wysuszyłam standardowo. Mam 2x więcej włosów!!!!
Co prawda następnym razem będę musiała popracować nad połyskiem, ale bardziej tym razem byłam ciekawa jaki efekt daje mydełko. Daje świetny.
Jak by je tak nakładać na psikacza z aloesu i gluta.....
No i WCALE nie wypadają włosy.

I'm Alive!....I'm Alive!......I'm Alive!
And I've got so much more that I want to do
Was it music?
Was it science that saved me?
Or the way that you prayed for me?
Yes either way I thank you, I'm alive
GM

ksantypa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 13:35   #3212
Mini1991
Zakorzenienie

ja dzis ide obciąc konce
Stary 2012-03-29, 14:08   #3213
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rvda88 Pokaż wiadomość
Co Wy robicie z ludźmi... :P Wypatrzyłam dziś w Rossmanie w SB w Poznaniu całą półkę maści na brodawki BD w promocyjnej cenie, więc oczywiście capnęłam jeden, ale... totalnie nie pamiętałam, jakie on miał mieć zastosowanie na włosy I teraz będę siedzieć (z Alterrą na głowie) i szukać, bo przecież już kupiłam
Masz na myśli Stary Browar, tam są jeszcze maści Będę w niedziele, może jeszcze będą

Cytat:
Napisane przez monak89 Pokaż wiadomość
@izuś jak ci sie sprawuje ten alsam do kapieli BD fur mama ? zmywa oleje ? zakupiłam dziś ciekawa jestem jak to bedzie

kupiłam dziś rycynowy naczytaam się pieśni pochwalnych na jego temat, to 4 zł nie szkoda mi było. ale słuchajcie maść z czystej lanoliny 45 zł kosztowała powariowali. to moża na mazidłach dostać czy czymś takim?
Nie zmywałam nim olei, więc z tym nie wiem jak sobie radzi Myłam nim kilka razy, aby go wypróbować i sprawdzał się dobrze

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Mnie trochę przeraża to ogromniaste opakowanie, ale kupię z kimś na pół może
Masz porównanie z biovaxami? Bo te niestety nie sprawują się u mnie najlepiej
Masz na myśli ten Wax zagraniczny? Miałam go kiedyś i teraz mam Biovaxa do ciemnych. Odnoszę wrażenie, że lepiej się sprawdzał u mnie na włoskach niż Biovax, chociaż niby ma gorszy skład
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 14:11   #3214
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Masz na myśli ten Wax zagraniczny? Miałam go kiedyś i teraz mam Biovaxa do ciemnych. Odnoszę wrażenie, że lepiej się sprawdzał u mnie na włoskach niż Biovax, chociaż niby ma gorszy skład
DMDM Hydantoina niby jest, ale ja chyba zaryzykuję, bo jeszcze złej opinii o niej nie widziałam Jakbyś chciała na pół to chętnie

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 14:22   #3215
88_akwE
Zakorzenienie

Cytat:

Nie zmywałam nim olei, więc z tym nie wiem jak sobie radzi Myłam nim kilka razy, aby go wypróbować i sprawdzał się dobrze
Jeżeli ja mogę powiedzieć to u mnie spisuje się świetnie Myję włosy jeden raz i wystarcza, może to też zależy od oleju jaki się nałoży, ale Alterry, BD fur Mama, orzecha włoskiego, słodkie migdały zmywa bez problemu I maść brodawkową też

Jesteśmy jedno, jedno z betonu
Co trzyma ciężko dach nieboskłonu,
Jesteśmy jedno, jedno z kamienia,
Nic się w tej sprawie u nas nie zmienia.

88_akwE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 15:18   #3216
monak89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KONICZYNKA 47 Pokaż wiadomość
tylko lanolina, wiem bo kupuję
jaaaaaa muszę to poszukać. ciekawa jestem skad taka różnica aż, że 45 zł tamta maść kosztowała

no i oczywiście zapomniałam kupić glicerynę..

Cytat:
o dzięki spróbuję na pierwszy raz może bez oleju, zeby się do konsystencji przyzwyczaić, czy cotam.

Cytat:
Napisane przez 88_akwE Pokaż wiadomość
Jeżeli ja mogę powiedzieć to u mnie spisuje się świetnie Myję włosy jeden raz i wystarcza, może to też zależy od oleju jaki się nałoży, ale Alterry, BD fur Mama, orzecha włoskiego, słodkie migdały zmywa bez problemu I maść brodawkową też
dziękuję chociaż ja teraz używam raczej cięższe, sezam i zabieram się do rycyny. ale spróbuję może na pierwszy raz lniany, to łatwiej może pójdzie.
olejek himalaya - .

słodkie migdały - end.
oliwka hipp - end.

drożdże-tran-seboradin
hh 220'
monak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 15:21   #3217
201606242139
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez edziorek 203 Pokaż wiadomość

Potem myślę sobie zobaczę jeszcze ten szmpon dla dzieci Babydream, patrzę też promocja-za 2.49 nabyłam szamponik

Niby nic a promocja cieszy, choć nie są to drogie kosmetyki, zawasze coś

Może mi ktoś powiedzieć, czy ten szampon ma SLeS? Gdzieś mi się wzrokowo to zapamiętało, a chętnie bym go używała na zmianę z HiPP, stąd moje pytanie - czy jest w działaniu i składzie (mniej więcej) taki sam?

Cytat:
Napisane przez ksantypa7 Pokaż wiadomość
Ja mam mega lenia, przez chorobę. Ale stwierdziłam, że 8 dni bez mycia, to już lekka przesada, więc w drodze eksperymentu nałożyłam na 2 godzinki mydło Sesa. Po raz pierwszy. Zmyłam szamponem, wysuszyłam standardowo. Mam 2x więcej włosów!!!!

ah, chciałabym tak zamknąć się w domu i przez przynajmniej 5 dni dać włoskom spokój od mycia.
201606242139 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-29, 15:27   #3218
vyenna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 88_akwE Pokaż wiadomość
A nie obciąża Ci włosów? Ja nie lubię mieć szopy na głowie, ale też nie chcę łazić cała przylizana - a dzisiaj zamierzam kupić - albo ten balsam, albo ten szampon bd niebieski (o ile dobrze pamiętam). Co radzicie?

Bo zorientowałam się, że teraz w ogóle nie mam szamponu bez sls i bez silikonow, mam tylko taki kolagenowy, ale on mocno oczyszcza, to nie wiem czy na dłuższą metę się nadaje.

szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649

zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 15:34   #3219
88_akwE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vyenna Pokaż wiadomość
A nie obciąża Ci włosów? Ja nie lubię mieć szopy na głowie, ale też nie chcę łazić cała przylizana - a dzisiaj zamierzam kupić - albo ten balsam, albo ten szampon bd niebieski (o ile dobrze pamiętam). Co radzicie?

Bo zorientowałam się, że teraz w ogóle nie mam szamponu bez sls i bez silikonow, mam tylko taki kolagenowy, ale on mocno oczyszcza, to nie wiem czy na dłuższą metę się nadaje.
Uwierz mi, że nie W ogóle Nie wiem jak jest u innych...
To zależy co chcesz Ja jakbym bardziej chciała ten dla mam to bym go kupiła, a szampon BD tak czy siak bym wzięła bo kosztuje grosze i sprawdziła co mi lepiej pasuje

Ja lubię oba - przy czym szampon bd niebieski plącze mi włosy, po nałożeniu odżywki jest już ok Obecnie zamiast niego mam Hippa, lubię dużo bardziej, a ten używam do prania pędzli

Jesteśmy jedno, jedno z betonu
Co trzyma ciężko dach nieboskłonu,
Jesteśmy jedno, jedno z kamienia,
Nic się w tej sprawie u nas nie zmienia.

Edytowane przez 88_akwE
Czas edycji: 2012-03-29 o 15:36
88_akwE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 15:41   #3220
vyenna
Zadomowienie

To chyba się skuszę na ten balsam.
Słuchajcie, a czy któraś z Was zna może jakiś zamiennik szamponu Pregaine? Jego juz wycofali jakiś czas temu, a pamiętam, że raz nim wlosy myłam i były fajne :}
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...e-szampon.html kwc

szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649

zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 15:48   #3221
201605021613
Konto usunięte

[QUOTE=PandaBear;33214448]
Może mi ktoś powiedzieć, czy ten szampon ma SLeS? Gdzieś mi się wzrokowo to zapamiętało, a chętnie bym go używała na zmianę z HiPP, stąd moje pytanie - czy jest w działaniu i składzie (mniej więcej) taki sam?

ah, chciałabym tak zamknąć się w domu i przez przynajmniej 5 dni dać włoskom spokój od mycia.
[/QUOTE]

Ja tam nie widzę sls, na wizazu jakaś recenzentka pisała, że nie ma, ale może ktos jeszcze podpowie??
201605021613 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 15:59   #3222
Reavela
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PandaBear Pokaż wiadomość

Nie ma ani SLS, ani silikonów. Hipp nie używałam, ale Babydream ma dużą tendencję do plątania - mnie nie przeszkadza (choć mam z tym problem), bo odżywka d/s i po sprawie. No i ma rumianek, który wielu osobom rozjaśnia włoski.
Reavela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 16:09   #3223
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

a ja po moim wczorajszym mixie : gloria/pilomax rumiankowy plus kilka kropel olejku alterrowego z pomarancza mam całkiem przyjemne włosy ale narazie boje sie nalozyc jeszcze glorię samą.

ktos mnie pytal co z bingo, otoz mialam po nich suche, matowe, sztywne włosy.

a i dzisiaj do salonu(mam praktyki do jutra) przyszedl sprzedawca nirvela i chcial mnie na pokazy zabrać, zeby zrobic nam moich wlosach prostowanie keratynowe. Ale uznal, ze mam za proste i za mało "sianowate" wlosy. Pytal sie mnie czy to moje naturalne wlosy nie wiem czy mu o sam kolor chodzilo czy o co. ale podziekowalam, bo nie usmiecha mi się zero objętosci i paradowanie przed ludzmi wrr.
Stary 2012-03-29, 16:14   #3224
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
łeeeeee konczy mi sie alterra pomaranczowa, z granatem resztkę odlałam Anwen, kokoś też już ledwo zipie, Khadi skonczyl sie miesiąc temu
jakos tak smutno jak patrzę na moj koszyk z olejami

dzisiaj nalozylam pierwszy raz glorię maskę pol na pol z pilomaxem rumiankowym plus kilka kropel alterry pomaranczowej. po moich przejsciach z bingo balam sie, ze moje wlosy bedą suche i spuszone ale sa b. miekkie i śliskie.

Panda ziemniaki? ciekawe co w nich jest, a moze to efekt placebo
ja też uwielbiam ta maske cały czas ja uzywam

a jak wspominasz olejek bzoza - pomarańcza, kupisz drugi raz?
Cytat:
Napisane przez edziorek 203 Pokaż wiadomość
Taki olej z Biedrony, z pestek winogron??? Bo Ja się nad nim zastanawiam

Dziś w Rossmanie mały farcik. Chciałam odżywkę z Altery, patrzę promocja 6.99-wzięłam morelę i przenicę.

Potem myślę sobie zobaczę jeszcze ten szmpon dla dzieci Babydream, patrzę też promocja-za 2.49 nabyłam szamponik

Niby nic a promocja cieszy, choć nie są to drogie kosmetyki, zawasze coś

Ciekawe jak ten szampon będzie zmywał olej...

Widziałam te olejki na cellulit i... jakieś takie malutkie mi się wydały
ja jakos nie lubiłam winogronowego z biedry
Cytat:
Napisane przez PandaBear Pokaż wiadomość

w babydreamie nie ma sles ani sls

ja go baaardzo polubiłam

Cytat:
a ja po moim wczorajszym mixie : gloria/pilomax rumiankowy plus kilka kropel olejku alterrowego z pomarancza mam całkiem przyjemne włosy ale narazie boje sie nalozyc jeszcze glorię samą.

ktos mnie pytal co z bingo, otoz mialam po nich suche, matowe, sztywne włosy.
a dlaczego boisz sie samej glorii?

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów

Edytowane przez karmazynka99
Czas edycji: 2012-03-29 o 16:16
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 16:16   #3225
monak89
Raczkowanie

Cytat:
a i dzisiaj do salonu(mam praktyki do jutra) przyszedl sprzedawca nirvela i chcial mnie na pokazy zabrać, zeby zrobic nam moich wlosach prostowanie keratynowe. Ale uznal, ze mam za proste i za mało "sianowate" wlosy. Pytal sie mnie czy to moje naturalne wlosy nie wiem czy mu o sam kolor chodzilo czy o co. ale podziekowalam, bo nie usmiecha mi się zero objętosci i paradowanie przed ludzmi wrr.
no pewnie pytał czy przez przypadek nie przedłużane albo w domyśle, ze też już były prostowane keratynowo, skoro nie masz siana, to przecież niemożliwe, zeby mieć zadbane włosy w dzisiejszych czasach
olejek himalaya - .

słodkie migdały - end.
oliwka hipp - end.

drożdże-tran-seboradin
hh 220'

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-29, 16:18   #3226
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

nie no, koleś był całkiem przyjemny, ale pytanie nieco mnie zdziwilo nie poszłabym na cos nie sprawdzonego, ale jak sie dowiedzial, ze same z siebie sa proste to jednak sie nie nadaje a prostowanie keratynowe mialam dwa lata temu, ale encanto a nie nirvel.

karmazynk uzywasz glorii ?
kupię wlasnie mi sie konczy włosy sa fajnie nawilzone, błyszczace, jest recenzja u mnie na blogu. szkoda, ze drozszy od normalnych olejkow.
a co do glorii to przez te przejścia z bingo nawet jak pol na pol uzylam z pilomaxem to wlosy byly okropne.
Stary 2012-03-29, 16:28   #3227
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KONICZYNKA 47 Pokaż wiadomość
tylko lanolina, wiem bo kupuję
gdzie kupujesz lanolinę ?
Cytat:
nie no, koleś był całkiem przyjemny, ale pytanie nieco mnie zdziwilo nie poszłabym na cos nie sprawdzonego, ale jak sie dowiedzial, ze same z siebie sa proste to jednak sie nie nadaje a prostowanie keratynowe mialam dwa lata temu, ale encanto a nie nirvel.

karmazynk uzywasz glorii ?
kupię wlasnie mi sie konczy włosy sa fajnie nawilzone, błyszczace, jest recenzja u mnie na blogu. szkoda, ze drozszy od normalnych olejkow.
a co do glorii to przez te przejścia z bingo nawet jak pol na pol uzylam z pilomaxem to wlosy byly okropne.

tak i bardzo ja lubie, dawała mi podobny efekt do waxa kamille

bingo lubiłam, ale jakos oddałam mamie i juz nie uzywam, gloria jest dla mnie wiele lepsza od bingo

o tu musze kupic ten olejek swoją drogą już prawie żadnego nie mam

a właśnie mam teraz tego samego pistacjowego adosa na pazurkach co ty

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2012-03-29, 16:38   #3228
monak89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
gdzie kupujesz lanolinę ?
karmazynka używa lanoliny z ziaji (za 7 zł), pewnie w aptece? albo ichnich sklepach? ja widziałam normalnie w aptece własnie 100% lanoliny, tyle że za 45 zł :/
olejek himalaya - .

słodkie migdały - end.
oliwka hipp - end.

drożdże-tran-seboradin
hh 220'
Stary 2012-03-29, 17:10   #3229
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monak89 Pokaż wiadomość
karmazynka używa lanoliny z ziaji (za 7 zł), pewnie w aptece? albo ichnich sklepach? ja widziałam normalnie w aptece własnie 100% lanoliny, tyle że za 45 zł :/
no własnie mi chodzi o tą z ziai gdzie mozna dostac

Moja pielęgnacja włosów

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-29, 17:36   #3230
em!L!a
Raczkowanie

ja dzisiaj rano jakoś zapomniałam z końców zmyć olej :P w pracy sie dziwiłam że coś nie schną, ale okazały się to być tłuste strąki...
dobrze ze miałam w szufladzie spinkę i skręciłam je w koczka...

2 cel -> 60kg (BMI: 21.50)
Od stycznia na diecie MM: 64,2 (-15,8kg)
18.05.2013
em!L!a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 17:40   #3231
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez em!L!a Pokaż wiadomość
ja dzisiaj rano jakoś zapomniałam z końców zmyć olej :P w pracy sie dziwiłam że coś nie schną, ale okazały się to być tłuste strąki...
dobrze ze miałam w szufladzie spinkę i skręciłam je w koczka...
ja spryskuję suchym szamponem z isany, wmasowuję i trochę lepiej wyglądają, ale w dotyku czyć ze olej
Stary 2012-03-29, 17:43   #3232
antoninamotyl
Rozeznanie

Czy chodzi o ten krem z lanoliny?
http://www.ziaja-sklep-warszawa.pl/d...-dzieci/;6680/
antoninamotyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 18:04   #3233
ksantypa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez antoninamotyl Pokaż wiadomość
Będziecie same robić maść brodawkową?

I'm Alive!....I'm Alive!......I'm Alive!
And I've got so much more that I want to do
Was it music?
Was it science that saved me?
Or the way that you prayed for me?
Yes either way I thank you, I'm alive
GM

ksantypa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 18:38   #3234
aniaamelia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Mnie trochę przeraża to ogromniaste opakowanie, ale kupię z kimś na pół może
Masz porównanie z biovaxami? Bo te niestety nie sprawują się u mnie najlepiej
Ja jestem chętna na połowę waxa
aniaamelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 18:44   #3235
201606242139
Konto usunięte

uoo, to co ja się martwię i przepłacam za HiPP! pędzę jutro do Rossa, akurat mi się szamponik skończył :3
201606242139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 18:49   #3236
monak89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ksantypa7 Pokaż wiadomość
Będziecie same robić maść brodawkową?
mam taki zamiar
olejek himalaya - .

słodkie migdały - end.
oliwka hipp - end.

drożdże-tran-seboradin
hh 220'
Stary 2012-03-29, 18:57   #3237
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaamelia Pokaż wiadomość
Ja jestem chętna na połowę waxa
Z Tobą to czysta przyjemność

Spirulina śmierdzi jak akwarium mojego żółwia Na łyżkę maski wystarczy pół łyżeczki?

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-29, 18:58   #3238
moooniek
Zakorzenienie

ale jestem na siebie zła
jeszcze wczoraj olej khadi był o 7 zł tańszy, a ja zamiast kliknąć, to czekałam do jutra.. a już nie ma tej promocji, o ja głupia
Stary 2012-03-29, 19:59   #3239
paputeeek
Raczkowanie

pommozcie mi prosze! stosuje olejek dabur vatika kokosowy wzbogacony (ale nie stosowalam na noc bo wieczorem mylam wlosy) staralam sie przynajmniej go na 2h dawac.

i sa wlosy zdrowe, ladne,nie wypadaja, lsnaice, ale... jakies takie w dotyku troche szorstkie i suche mi sie wydaja albo mam jobla juz

myslalam nad olejkiem jojoba albo mam w domu alterra granat i awokado, jak myslicie?

glownie mysle nad tym czy dawac na noc, rano wczesniej wstawac myc wlosy i podsuszac suszarka z duzej odleglosci i nie goracym strumieniem ,,na dwójce''' tylko na ''jedynce'' <w suszarkach czesto mozna ustawic moc> haha? to sie chyba nic nie stanie? bo mi dlugo schna i sie klade w nocy spac z mokrymi/wilgotnymi i gdzieniegdzie mokrymi a to chyba bardziej szkodzi nawet.

ogolnie ciezko mi sie je rozczesuje troche.

aa rozjasnialam wlosy rozjasniaczem joanny kiedys, ale duuuzo go pakowalam i ostatnio farbowalam pianka koloryzujaca wlosy na blon, wlosy mam gruube. doradzcie proszę !!

Edytowane przez paputeeek
Czas edycji: 2012-03-29 o 20:17
paputeeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 20:42   #3240
Haggat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
ale jestem na siebie zła
jeszcze wczoraj olej khadi był o 7 zł tańszy, a ja zamiast kliknąć, to czekałam do jutra.. a już nie ma tej promocji, o ja głupia
Ja właśnie kupiłam sese i olej Khadi za 69,49 z przesyłem Jestem ciekawa jak się spiszą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości