|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V
Ja mam mega lenia, przez chorobę. Ale stwierdziłam, że 8 dni bez mycia, to już lekka przesada, więc w drodze eksperymentu nałożyłam na 2 godzinki mydło Sesa. Po raz pierwszy. Zmyłam szamponem, wysuszyłam standardowo. Mam 2x więcej włosów!!!!
Co prawda następnym razem będę musiała popracować nad połyskiem, ale bardziej tym razem byłam ciekawa jaki efekt daje mydełko. Daje świetny. Jak by je tak nakładać na psikacza z aloesu i gluta..... ![]() No i WCALE nie wypadają włosy.
Przygarnę miniaturkę Neonatura Cocoon. I'm Alive!....I'm Alive!......I'm Alive! And I've got so much more that I want to do Was it music? Was it science that saved me? Or the way that you prayed for me? Yes either way I thank you, I'm alive GM |
|
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzis ide obciąc konce
|
#3213 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę w niedziele, może jeszcze będą ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbyś chciała na pół to chętnie
|
|
|
|
|
#3215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myję włosy jeden raz i wystarcza, może to też zależy od oleju jaki się nałoży, ale Alterry, BD fur Mama, orzecha włoskiego, słodkie migdały zmywa bez problemu I maść brodawkową też ![]()
|
|
|
#3216 | ||
|
Raczkowanie
|
jaaaaaa muszę to poszukać. ciekawa jestem skad taka różnica aż, że 45 zł tamta maść kosztowała
![]() no i oczywiście zapomniałam kupić glicerynę.. ![]() Cytat:
spróbuję na pierwszy raz może bez oleju, zeby się do konsystencji przyzwyczaić, czy cotam. Cytat:
ale spróbuję może na pierwszy raz lniany, to łatwiej może pójdzie.
wrzesień: oleje lniany - pestki winogron - oliwa z oliwek - sezamowy - arachidowy - oliwka BD - rycynowy kokos- olejek himalaya - słodkie migdały - end.oliwka hipp - end.drożdże-tran-seboradin hh 220' |
||
|
|
|
#3217 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Może mi ktoś powiedzieć, czy ten szampon ma SLeS? Gdzieś mi się wzrokowo to zapamiętało, a chętnie bym go używała na zmianę z HiPP, stąd moje pytanie - czy jest w działaniu i składzie (mniej więcej) taki sam? Cytat:
ah, chciałabym tak zamknąć się w domu i przez przynajmniej 5 dni dać włoskom spokój od mycia.
|
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo zorientowałam się, że teraz w ogóle nie mam szamponu bez sls i bez silikonow, mam tylko taki kolagenowy, ale on mocno oczyszcza, to nie wiem czy na dłuższą metę się nadaje.
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle Nie wiem jak jest u innych...To zależy co chcesz Ja jakbym bardziej chciała ten dla mam to bym go kupiła, a szampon BD tak czy siak bym wzięła bo kosztuje grosze i sprawdziła co mi lepiej pasuje Ja lubię oba - przy czym szampon bd niebieski plącze mi włosy, po nałożeniu odżywki jest już ok Obecnie zamiast niego mam Hippa, lubię dużo bardziej, a ten używam do prania pędzli
Jesteśmy jedno, jedno z betonu Co trzyma ciężko dach nieboskłonu, Jesteśmy jedno, jedno z kamienia, Nic się w tej sprawie u nas nie zmienia. ♡ Edytowane przez 88_akwE Czas edycji: 2012-03-29 o 16:36 |
|
|
|
|
#3220 |
|
Zadomowienie
|
To chyba się skuszę na ten balsam.
Słuchajcie, a czy któraś z Was zna może jakiś zamiennik szamponu Pregaine? Jego juz wycofali jakiś czas temu, a pamiętam, że raz nim wlosy myłam i były fajne :} https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...e-szampon.html kwc
|
#3221 |
|
Konto usunięte
|
[QUOTE=PandaBear;33214448]
Może mi ktoś powiedzieć, czy ten szampon ma SLeS? Gdzieś mi się wzrokowo to zapamiętało, a chętnie bym go używała na zmianę z HiPP, stąd moje pytanie - czy jest w działaniu i składzie (mniej więcej) taki sam? ah, chciałabym tak zamknąć się w domu i przez przynajmniej 5 dni dać włoskom spokój od mycia. [/QUOTE]Ja tam nie widzę sls, na wizazu jakaś recenzentka pisała, że nie ma, ale może ktos jeszcze podpowie??
|
|
|
|
#3222 |
|
Zadomowienie
|
Nie ma ani SLS, ani silikonów. Hipp nie używałam, ale Babydream ma dużą tendencję do plątania - mnie nie przeszkadza (choć mam z tym problem), bo odżywka d/s i po sprawie. No i ma rumianek, który wielu osobom rozjaśnia włoski.
|
|
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
a ja po moim wczorajszym mixie : gloria/pilomax rumiankowy plus kilka kropel olejku alterrowego z pomarancza mam całkiem przyjemne włosy
ale narazie boje sie nalozyc jeszcze glorię samą. ktos mnie pytal co z bingo, otoz mialam po nich suche, matowe, sztywne włosy. a i dzisiaj do salonu(mam praktyki do jutra) przyszedl sprzedawca nirvela i chcial mnie na pokazy zabrać, zeby zrobic nam moich wlosach prostowanie keratynowe. Ale uznal, ze mam za proste i za mało "sianowate" wlosy. Pytal sie mnie czy to moje naturalne wlosy nie wiem czy mu o sam kolor chodzilo czy o co. ale podziekowalam, bo nie usmiecha mi się zero objętosci i paradowanie przed ludzmi wrr.
|
#3224 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak wspominasz olejek bzoza - pomarańcza, kupisz drugi raz? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja go baaardzo polubiłam Cytat:
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2012-03-29 o 17:16 |
||||
|
|
|
#3225 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
albo w domyśle, ze też już były prostowane keratynowo, skoro nie masz siana, to przecież niemożliwe, zeby mieć zadbane włosy w dzisiejszych czasach
wrzesień: oleje lniany - pestki winogron - oliwa z oliwek - sezamowy - arachidowy - oliwka BD - rycynowy kokos- olejek himalaya - słodkie migdały - end.oliwka hipp - end.drożdże-tran-seboradin hh 220' |
|
|
|
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
nie no, koleś był całkiem przyjemny, ale pytanie nieco mnie zdziwilo
nie poszłabym na cos nie sprawdzonego, ale jak sie dowiedzial, ze same z siebie sa proste to jednak sie nie nadaje a prostowanie keratynowe mialam dwa lata temu, ale encanto a nie nirvel.karmazynk uzywasz glorii ? kupię wlasnie mi sie konczy włosy sa fajnie nawilzone, błyszczace, jest recenzja u mnie na blogu. szkoda, ze drozszy od normalnych olejkow. a co do glorii to przez te przejścia z bingo nawet jak pol na pol uzylam z pilomaxem to wlosy byly okropne.
|
#3227 | |
|
Zakorzenienie
|
gdzie kupujesz lanolinę ?
![]() Cytat:
tak i bardzo ja lubie, dawała mi podobny efekt do waxa kamille ![]() bingo lubiłam, ale jakos oddałam mamie i juz nie uzywam, gloria jest dla mnie wiele lepsza od bingo o tu musze kupic ten olejek swoją drogą już prawie żadnego nie mam![]() a właśnie mam teraz tego samego pistacjowego adosa na pazurkach co ty
|
|
#3228 |
|
Raczkowanie
|
karmazynka używa lanoliny z ziaji (za 7 zł), pewnie w aptece? albo ichnich sklepach? ja widziałam normalnie w aptece własnie 100% lanoliny, tyle że za 45 zł :/
|
|
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3230 |
|
Raczkowanie
|
ja dzisiaj rano jakoś zapomniałam z końców zmyć olej :P w pracy sie dziwiłam że coś nie schną, ale okazały się to być tłuste strąki...
dobrze ze miałam w szufladzie spinkę i skręciłam je w koczka...
|
|
#3231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3232 |
|
Rozeznanie
|
Czy chodzi o ten krem z lanoliny?
![]() http://www.ziaja-sklep-warszawa.pl/d...-dzieci/;6680/ |
|
|
|
#3233 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przygarnę miniaturkę Neonatura Cocoon. I'm Alive!....I'm Alive!......I'm Alive! And I've got so much more that I want to do Was it music? Was it science that saved me? Or the way that you prayed for me? Yes either way I thank you, I'm alive GM |
|
|
|
|
#3234 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3235 |
|
Konto usunięte
|
uoo, to co ja się martwię i przepłacam za HiPP!
pędzę jutro do Rossa, akurat mi się szamponik skończył :3
|
|
|
|
#3236 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
Z Tobą to czysta przyjemność
![]() Spirulina śmierdzi jak akwarium mojego żółwia Na łyżkę maski wystarczy pół łyżeczki?
|
|
|
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
ale jestem na siebie zła
jeszcze wczoraj olej khadi był o 7 zł tańszy, a ja zamiast kliknąć, to czekałam do jutra.. a już nie ma tej promocji, o ja głupia
|
|
|
|
#3239 |
|
Raczkowanie
|
pommozcie mi prosze! stosuje olejek dabur vatika kokosowy wzbogacony (ale nie stosowalam na noc bo wieczorem mylam wlosy) staralam sie przynajmniej go na 2h dawac.
i sa wlosy zdrowe, ladne,nie wypadaja, lsnaice, ale... jakies takie w dotyku troche szorstkie i suche mi sie wydaja albo mam jobla juz ![]() myslalam nad olejkiem jojoba albo mam w domu alterra granat i awokado, jak myslicie? glownie mysle nad tym czy dawac na noc, rano wczesniej wstawac myc wlosy i podsuszac suszarka z duzej odleglosci i nie goracym strumieniem ,,na dwójce''' tylko na ''jedynce'' <w suszarkach czesto mozna ustawic moc> haha? to sie chyba nic nie stanie? bo mi dlugo schna i sie klade w nocy spac z mokrymi/wilgotnymi i gdzieniegdzie mokrymi a to chyba bardziej szkodzi nawet. ogolnie ciezko mi sie je rozczesuje troche. aa rozjasnialam wlosy rozjasniaczem joanny kiedys, ale duuuzo go pakowalam i ostatnio farbowalam pianka koloryzujaca wlosy na blon, wlosy mam gruube. doradzcie proszę !!
ćwiczę na siłowni! od 2.08.11! bardziej obeznana w żywieniu i ćwiczeniach zaczynam nowy cykl! 8.01.12! Edytowane przez paputeeek Czas edycji: 2012-03-29 o 21:17 |
|
|
|
#3240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem ciekawa jak się spiszą
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.

Będę w niedziele, może jeszcze będą 
powariowali. to moża na mazidłach dostać czy czymś takim?

end.