|
|
#3211 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011
Oliviera widziałam te wózki i ten z all przypadł mi do gustu ale nie ma tej raczki ani siedziska przekładanego chyba niestety?
Kurcze cały czas mi ten xlander run poprzednia wersja w głowie siedzi.......nawet uzywanego tamtego modelu nie widziałam Ja ide chyba spac dobranoc
|
#3212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- a dlaczego poprzednia wersja a nie nowa?
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
Elfie moj przed jedzeniem sie pluska
|
|
|
|
#3214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie wiem Glam jak Ty dajesz rade z trójką, ja ledwo z dwójką wyrabiam na zaketach :/ |
|
|
|
|
#3215 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliveira nowa wersja ma slabo rozkladane oparcie czyli do spannia niet, a Pan w sklepie powiedzial ze poprzednia rozklada sie ok.to o tym pomysle co Ty masz bo ja jednak chce czasem mala widziec. Teraz to juz dobranoc
|
#3216 |
|
Zadomowienie
|
u nas dzisiaj to samo ale tylko wieczorem no myslałam ze wyjde z siebie a niunio skomlał jak piesek albo płakał jakas masakra...
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
Glam a w jakim jezyku Sonia rozmawia z tata?
Skonczylo sie na 3 histerycznych pobudkach wczoraj. Uspokajal sie tylko przytulony do cycka ale glodny nie byl. Za to potem spal do 5, puscil pare bakow i spi nadal
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska Edytowane przez wiolqn Czas edycji: 2012-05-16 o 06:26 |
|
|
|
#3218 |
|
Wtajemniczenie
|
witamy
|
#3219 |
|
Wtajemniczenie
|
witam.
zrypanego humoru dzien drugi (oj @ coraz blizej chyba).Oczywiscie,jak na zlosc wszyscy do okola doprawiaja: chlopaki balagania mala marudzi (jak nigdy) i do tego jeszcze mialam strasznego pecha,co chwile cos mi spadalo,kilka razy walnelam sie w glowe,wylalam na siebie wode z namoczonej po robieniu klusek kartoflanych miski (nie dosc,ze woda,to resztki kartofli )Ale wieczorem zamowilismy z TZ'tem pare fatalaszkow,na chwilke nastroj sie poprawil... |
|
|
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Wiolqn ona pare slow po angielsku lapie on troche po polsku, jakos sobie radza
|
#3221 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Widzę,że większość z nas dokarmia swoje pisklaki ok godziny 22.30 my też to robimy, później wytrzymuje do 2, choć dzisiaj tak dobrze nie było, od północy budził się co godzinę z żałosnym płaczem, nie chciał cyckać tylko się przytulać, i od razu po przebudzeniu pakował łapkę do dzioba - zęby???Glam Twój tż nie taki zły, pamiętał Olusia ja i @ nie potrzebuje aby mieć zrypany humor, na szczęście od 2 tygodni czarnych chmur nie widać - zobaczymy jak długo |
|
|
|
#3222 |
|
Zadomowienie
|
Dobry
|
#3223 |
|
Zadomowienie
|
Mój Piotruś nie toleruje bananów, próbowalam dać z kaszką i wszystko co zjadł
|
|
|
|
#3224 |
|
Zadomowienie
|
WItam i ja
![]() mamy butlowe - jak dzieć się rano zbudzi (np. 5-6) to dajecie jeść czy czekacie powiedzmy do 7 bo tak macie ustalony harmonogram? przywykłam do karmienia na żądanie i jakoś nie mogę się z tym mm odnaleźć ![]() MOLA może coś mu się śniło? albo rzeczywiście dziąsełka swędziały... mój z kolei dzisiaj o 6 nie mógł się obudzić i żałośnie skamlał przez sen a jak mu pomogłam to płakał jak mały opuszczony szczeniak ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- przy skazie białkowej, azs czy innej alergii banany sa niewskazane |
|
|
|
#3225 | |
|
Zadomowienie
|
Mała pospala do 7:30
ale za to o 1:30 obudziła sie z tak histerycznym płaczem... nie mam pojecia co to było, chyba ją cos bolalo, ale nie widziałam zeby miała jakos specjalny napiety brzuszek, wiec naprawde nie wiem co to było a płacz naprawde był przeraźliwy nawet noszenie nie pomagało - nienawidze jak moje dziecko cierpi a ja nie wiem jak mu pomóc ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cytat:
teraz wszystko ok, jak sie obudzila to tradycyjnie rogal od ucha do ucha jakby tego w nocy nie było
|
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ktorej to kolezanka wymyslila tekst o tlustej kielbasie? Bo trzeba dziewczynie kreatywnosci pogratulowac
U mnie w domu sie tekst przyjal i na domka teraz wszyscy mowia kielbaska. Adam pelza z wprawa partyzanta na froncie i co chwila sie dzwiga na czworaki tylko jeszcze nie umie rak i nog skoordynowac a domis jak ta kielbasa na brzuch sie przetoczy i lezy Czy wasze dzieciaki tez tak krzycza? Moi piszcza, wrzeszcza, nieustanny halas- sonia jednak cichsza byla
|
#3227 |
|
Zadomowienie
|
Elf moja Ty kopalnio wiedzy
żadnych bananów od dzisiaj Próbowałaś podawać coś małemu na obiadek??? |
|
|
|
#3228 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Bianka jest strasznie głosna - mam wrażenie ze Oli w jej wieku był duzo spokojniejszy (za to teraz nadrabia
|
|
#3229 |
|
Zadomowienie
|
czy któraś z Was podaje dziecku SINLAC?? nie wiem czy rozrabiać to z mm czy tylko ta mieszanka wystarczy???
|
|
|
|
#3230 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() MOje dziecko dostalo jakiegos glodomorra, zjada teraz na nac 210 ml kaszki a po 1 h znow sie budzi i dopycha 40 ml mleczka, mnie zazwyczaj nie ma w domu o tej porze, wiec daje jej nutramigen. Potem spi do 1:30 a potem do ok 5. W nocy nie je duzo, bardziej sie usypia przy piersi. Wczesniej zjadala 120 ml i spala do 2-3. My tez karmimy po kapieli. W ogole taka mam refleksje o zlych nawykach zywieniowych, bo teraz sie juz chyba wyrabiaja, ze wszyscy mega napychaja dzieci na noc, zeby jak najdluzej spaly, to co sie potem dziwic, ze wiekszosc doroslych zamiast jesc sniadania buszuje wieczorami w lodowce ![]() Bylismy wczoraj w zlobku, miejsca sa dopiero od wrzesnia, a ja chyba wracam do pracy w ostatnim tygodniu lipca, wiec ciut problem. chyba tesciowie beda musieli z nami zamieszkac. Jutro ide negocjowac powrot do rpacy, trzymajcie kciuki, zeby zgodzili sie na miesiac poslizgu.
|
|||
|
|
|
#3231 | |
|
Zadomowienie
|
bylismy wczoraj w knajpie rozeznac sie co do wolnych terminów na chrzciny i wstepnie zarezerwowalismy na 10 czerwca - jutro idziemy do księdza
---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
|
|
#3232 |
|
Rozeznanie
|
doczytalam od wczoraj od 9 do dzis
![]() my chyba ustaslilysmy schemat nocnego zywienia kolacja koło 20 posiłek pokolacyjny?? około 2 i sniasdanko koło 8 znikam czas chyba na drzemke
|
#3233 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w ogole rpzez to, ze moja tak duzo teraz je, to ja wieczory spedzam z laktatorem odciaganie zajmuje mi ponad 1 h !!! Najwierw naciagam jakies 120 ml, potem musze odpoczac a potem reszte. Masakra nic nie moge robic, nawet sie wina nei moge napic tylko siedze jak jakas krowa dojna Ale jakie mam juz dlonie silne- mam reczny laktator I jestem w szoku, nie mam w ogole rozstepow na brzuchu, a teraz 6 m-cy po porodzie mi jeden 1 cm wyskoczyl. Troche mnie wzdelo w 1 dzien i dlatego chyba. Masakra. |
|
|
|
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
oj tak strach myśleć co będzie potemA jak u Was z butlą? Próbowałaś coś podać B. ? |
|
|
|
#3235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3236 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
kurde pogadałąbym z wamia le musze leciec bo słsyze jak się drze :/ noc nalezy do neiudanych budził się co chwila i popłakiwał buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuźka |
||
|
|
|
#3237 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja obecnie nie mam ale to kwestia $$$$, ale po porodzie mialam 2 razy i mloda cala i zdrowa ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- a na mojej jest napisane zeby na mleku zrobic .... to ja kupiłam jakąś dziwną czy poprostu zamiast mleka dac wode ? ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
moja na ciepłym płacze więc raczej podgrzewam tak dosłownie chwilunie zeby zimne nie było a letnie ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
ja kupilam i chcialam dac jabłko, ale mloda ma za małą buziulke albo ta siatka jakas duuuzawa, bo się szybko zniecheciła
|
|||
|
|
|
#3238 |
|
Wtajemniczenie
|
Glam moja to okkrzyki w mega wysokiej skali wydaje prawie jak delfinek,bo to one chyba wysokie dzwieki slysza?ja dzis chyba manne z jablkiem dam...aha dzis uczulenia nie ma czyli emolium nie jest dla niej.u nas leje non stop
|
#3239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a tak a'propos upiększania - mamusie dziewczynek, czy któraś już przekłuwała uszy swojej niuni?
|
|
#3240 |
|
Wtajemniczenie
|
ta godzina a tu tak malo zapisane?dziewczyny co jest
![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- ja nie ale slyszalam ze do roku dobrze bo potem krzyk.ja poczekam az sama zechce.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

))

(oj @ coraz blizej chyba).
my też to robimy, później wytrzymuje do 2, choć dzisiaj tak dobrze nie było, od północy budził się co godzinę z żałosnym płaczem, nie chciał cyckać tylko się przytulać, i od razu po przebudzeniu pakował łapkę do dzioba - zęby???

a płacz naprawde był przeraźliwy
nawet noszenie nie pomagało - nienawidze jak moje dziecko cierpi a ja nie wiem jak mu pomóc

Jutro ide negocjowac powrot do rpacy, trzymajcie kciuki, zeby zgodzili sie na miesiac poslizgu.