Mamusie listopad-grudzien 2011 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-15, 22:04   #3211
fatal21
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Oliviera widziałam te wózki i ten z all przypadł mi do gustu ale nie ma tej raczki ani siedziska przekładanego chyba niestety?
Kurcze cały czas mi ten xlander run poprzednia wersja w głowie siedzi.......nawet uzywanego tamtego modelu nie widziałam
Ja ide chyba spac dobranoc
Stary 2012-05-15, 22:13   #3212
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Oliviera widziałam te wózki i ten z all przypadł mi do gustu ale nie ma tej raczki ani siedziska przekładanego chyba niestety?
Kurcze cały czas mi ten xlander run poprzednia wersja w głowie siedzi.......nawet uzywanego tamtego modelu nie widziałam
Ja ide chyba spac dobranoc
fatal zareczam Ci że ma przekladane siedzisko, bo mam go osobiscie - jeśli mówimy o Jane Slalom Reverse, bo chyba tego na all Ci znalazlam

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
a dlaczego poprzednia wersja a nie nowa?

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 22:19   #3213
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
mój zaprzecza poradnikom - wstał z dzremki o 19, papu, kąpiel i w kimonko

właśnie kąpiecie przed czy po jedzeniu?
Elfie moj przed jedzeniem sie pluska

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 22:26   #3214
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
kiedyś czytałam na opakowaniu,że w tych z cielęciną jest cielęciny chyba z 8%
tych cielęcych jest sto różnych rodzajów...I zależy od masarni itp- w każdym regionie inna

Ja nie wiem Glam jak Ty dajesz rade z trójką, ja ledwo z dwójką wyrabiam na zaketach :/

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 22:29   #3215
fatal21
Wtajemniczenie

Oliveira nowa wersja ma slabo rozkladane oparcie czyli do spannia niet, a Pan w sklepie powiedzial ze poprzednia rozklada sie ok.to o tym pomysle co Ty masz bo ja jednak chce czasem mala widziec. Teraz to juz dobranoc
Stary 2012-05-15, 22:48   #3216
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
mlody juz 2 razy zbudzil sie z placzem a to dopiero 8. nie wiem co mu jest. zabki?
u nas dzisiaj to samo ale tylko wieczorem no myslałam ze wyjde z siebie a niunio skomlał jak piesek albo płakał jakas masakra...

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 06:09   #3217
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Glam a w jakim jezyku Sonia rozmawia z tata?

Skonczylo sie na 3 histerycznych pobudkach wczoraj. Uspokajal sie tylko przytulony do cycka ale glodny nie byl. Za to potem spal do 5, puscil pare bakow i spi nadal

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska

Edytowane przez wiolqn
Czas edycji: 2012-05-16 o 06:26
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-16, 07:36   #3218
fatal21
Wtajemniczenie

witamy
Stary 2012-05-16, 07:46   #3219
OlusiaS
Wtajemniczenie

witam.
zrypanego humoru dzien drugi (oj @ coraz blizej chyba).
Oczywiscie,jak na zlosc wszyscy do okola doprawiaja:
chlopaki balagania
mala marudzi (jak nigdy)
i do tego jeszcze mialam strasznego pecha,co chwile cos mi spadalo,kilka razy walnelam sie w glowe,wylalam na siebie wode z namoczonej po robieniu klusek kartoflanych miski (nie dosc,ze woda,to resztki kartofli )
Ale wieczorem zamowilismy z TZ'tem pare fatalaszkow,na chwilke nastroj sie poprawil...
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 07:58   #3220
glamourous
Zakorzenienie

Dobry

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Wiolqn ona pare slow po angielsku lapie on troche po polsku, jakos sobie radza
Stary 2012-05-16, 07:59   #3221
mol_aa
Zadomowienie

Witam

Widzę,że większość z nas dokarmia swoje pisklaki ok godziny 22.30 my też to robimy, później wytrzymuje do 2, choć dzisiaj tak dobrze nie było, od północy budził się co godzinę z żałosnym płaczem, nie chciał cyckać tylko się przytulać, i od razu po przebudzeniu pakował łapkę do dzioba - zęby???

Glam
Twój tż nie taki zły, pamiętał

Olusia
ja i @ nie potrzebuje aby mieć zrypany humor, na szczęście od 2 tygodni czarnych chmur nie widać - zobaczymy jak długo
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-16, 08:03   #3222
Oliveira79
Zadomowienie

Dobry

Stary 2012-05-16, 08:04   #3223
mol_aa
Zadomowienie

Mój Piotruś nie toleruje bananów, próbowalam dać z kaszką i wszystko co zjadł
Stary 2012-05-16, 08:07   #3224
elf27
Zadomowienie

WItam i ja

mamy butlowe - jak dzieć się rano zbudzi (np. 5-6) to dajecie jeść czy czekacie powiedzmy do 7 bo tak macie ustalony harmonogram? przywykłam do karmienia na żądanie i jakoś nie mogę się z tym mm odnaleźć

MOLA może coś mu się śniło? albo rzeczywiście dziąsełka swędziały... mój z kolei dzisiaj o 6 nie mógł się obudzić i żałośnie skamlał przez sen a jak mu pomogłam to płakał jak mały opuszczony szczeniak zazwyczaj budzi się jak skowronek, na szczęście minutę później był już sobą

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

przy skazie białkowej, azs czy innej alergii banany sa niewskazane
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 08:10   #3225
Oliveira79
Zadomowienie

Mała pospala do 7:30

ale za to o 1:30 obudziła sie z tak histerycznym płaczem... nie mam pojecia co to było, chyba ją cos bolalo, ale nie widziałam zeby miała jakos specjalny napiety brzuszek, wiec naprawde nie wiem co to było a płacz naprawde był przeraźliwy nawet noszenie nie pomagało - nienawidze jak moje dziecko cierpi a ja nie wiem jak mu pomóc

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
Mała pospala do 7:30

ale za to o 1:30 obudziła sie z tak histerycznym płaczem... nie mam pojecia co to było, chyba ją cos bolalo, ale nie widziałam zeby miała jakos specjalny napiety brzuszek, wiec naprawde nie wiem co to było a płacz naprawde był przeraźliwy nawet noszenie nie pomagało - nienawidze jak moje dziecko cierpi a ja nie wiem jak mu pomóc

teraz wszystko ok, jak sie obudzila to tradycyjnie rogal od ucha do ucha jakby tego w nocy nie było

Stary 2012-05-16, 08:10   #3226
glamourous
Zakorzenienie

Dziewczyny ktorej to kolezanka wymyslila tekst o tlustej kielbasie? Bo trzeba dziewczynie kreatywnosci pogratulowac
U mnie w domu sie tekst przyjal i na domka teraz wszyscy mowia kielbaska. Adam pelza z wprawa partyzanta na froncie i co chwila sie dzwiga na czworaki tylko jeszcze nie umie rak i nog skoordynowac a domis jak ta kielbasa na brzuch sie przetoczy i lezy

Czy wasze dzieciaki tez tak krzycza? Moi piszcza, wrzeszcza, nieustanny halas- sonia jednak cichsza byla
Stary 2012-05-16, 08:11   #3227
mol_aa
Zadomowienie

Elf moja Ty kopalnio wiedzy żadnych bananów od dzisiaj
Próbowałaś podawać coś małemu na obiadek???
Stary 2012-05-16, 08:22   #3228
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Dziewczyny ktorej to kolezanka wymyslila tekst o tlustej kielbasie? Bo trzeba dziewczynie kreatywnosci pogratulowac
U mnie w domu sie tekst przyjal i na domka teraz wszyscy mowia kielbaska. Adam pelza z wprawa partyzanta na froncie i co chwila sie dzwiga na czworaki tylko jeszcze nie umie rak i nog skoordynowac a domis jak ta kielbasa na brzuch sie przetoczy i lezy

Cytat:
Czy wasze dzieciaki tez tak krzycza? Moi piszcza, wrzeszcza, nieustanny halas- sonia jednak cichsza byla
u mnie dokladnie to samo Bianka jest strasznie głosna - mam wrażenie ze Oli w jej wieku był duzo spokojniejszy (za to teraz nadrabia )

Stary 2012-05-16, 08:27   #3229
mol_aa
Zadomowienie

czy któraś z Was podaje dziecku SINLAC?? nie wiem czy rozrabiać to z mm czy tylko ta mieszanka wystarczy???

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-16, 08:37   #3230
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
Tylko co lepsze oliwa z oliwek czy rzepakowy?czy słonecznikowy?
Mój dzisiaj miał tylko 2 drzemiki po 40 min juz sam wychodzi z siebie...maruda że ho ho
Oliveira ale ślicznotka!!!!
w tych wszystkich sloiczkach jest rzepakowy, to mzoe lepszy? ja podawalam olej z pestek dyni tloczony na zimno.

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość

oj młody cały czas na cycu no i ze przekroczył magiczną iątkę to kaszke chce mu podać i tak się cykam którą czy mannę którą mam w domu czy poczekać aż przyjdzie owsiana holle no i czy na wodzie czy na mleku- ściągac mi się nei bardzo chce boję się zatorów któe miałam jak kiedyś ściągałam...
jeszcze nei jje ani warzyw ani owoców ani nie dopajam- laik jest do entej potęgi :noniwiem:

a jak u Was? oprócz tego cyca

no i oczywiście wszystkiego naj z okazji 5.
Nika, troche Ci namieszam, ale moze jak Twoj maly nie ma alergii to mozesz sobie ulatwic zycie i podac jakiegos gotowca manne mleczna np Nestle? bo on moze nie chciec lyzecza jesc samej mannej na wodzie, zwlaszcza, jak nie umie jeszcze jesc lyzeczka. Wiekszosc dziewyczn podaje chyba z czyms(mleczkiem,owockiem, obiadkiem) Chyba, ze moze wprowadz juz jakies jabluszko czy marcheweczke.

Cytat:
moja w domu jest cicha wydaje takie dzwieki takiego parskania, albo jakby plucia przez zeby, za to na spacerze sie rozgaduje, zwlaszcza jak jedziemy po nierownym terenie to lubi wrzeszczec aaaa, zeby jej glos drgal

MOje dziecko dostalo jakiegos glodomorra, zjada teraz na nac 210 ml kaszki a po 1 h znow sie budzi i dopycha 40 ml mleczka, mnie zazwyczaj nie ma w domu o tej porze, wiec daje jej nutramigen. Potem spi do 1:30 a potem do ok 5. W nocy nie je duzo, bardziej sie usypia przy piersi. Wczesniej zjadala 120 ml i spala do 2-3.

My tez karmimy po kapieli. W ogole taka mam refleksje o zlych nawykach zywieniowych, bo teraz sie juz chyba wyrabiaja, ze wszyscy mega napychaja dzieci na noc, zeby jak najdluzej spaly, to co sie potem dziwic, ze wiekszosc doroslych zamiast jesc sniadania buszuje wieczorami w lodowce

Bylismy wczoraj w zlobku, miejsca sa dopiero od wrzesnia, a ja chyba wracam do pracy w ostatnim tygodniu lipca, wiec ciut problem. chyba tesciowie beda musieli z nami zamieszkac. Jutro ide negocjowac powrot do rpacy, trzymajcie kciuki, zeby zgodzili sie na miesiac poslizgu.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 08:40   #3231
Oliveira79
Zadomowienie

bylismy wczoraj w knajpie rozeznac sie co do wolnych terminów na chrzciny i wstepnie zarezerwowalismy na 10 czerwca - jutro idziemy do księdza

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość

Bylismy wczoraj w zlobku, miejsca sa dopiero od wrzesnia, a ja chyba wracam do pracy w ostatnim tygodniu lipca, wiec ciut problem. chyba tesciowie beda musieli z nami zamieszkac. Jutro ide negocjowac powrot do rpacy, trzymajcie kciuki, zeby zgodzili sie na miesiac poslizgu.
Aniolinka

Stary 2012-05-16, 08:50   #3232
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

doczytalam od wczoraj od 9 do dzis
my chyba ustaslilysmy schemat nocnego zywienia:jupi :
kolacja koło 20 posiłek pokolacyjny?? około 2 i sniasdanko koło 8 znikam czas chyba na drzemke

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 08:53   #3233
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
czy któraś z Was podaje dziecku SINLAC?? nie wiem czy rozrabiać to z mm czy tylko ta mieszanka wystarczy???
sinlac podaje sie na wodzie

w ogole rpzez to, ze moja tak duzo teraz je, to ja wieczory spedzam z laktatorem odciaganie zajmuje mi ponad 1 h !!! Najwierw naciagam jakies 120 ml, potem musze odpoczac a potem reszte. Masakra nic nie moge robic, nawet sie wina nei moge napic tylko siedze jak jakas krowa dojna
Ale jakie mam juz dlonie silne- mam reczny laktator

I jestem w szoku, nie mam w ogole rozstepow na brzuchu, a teraz 6 m-cy po porodzie mi jeden 1 cm wyskoczyl. Troche mnie wzdelo w 1 dzien i dlatego chyba. Masakra.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 09:06   #3234
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
oj małą buntowniczkę widzę masz
oj tak strach myśleć co będzie potem
A jak u Was z butlą? Próbowałaś coś podać B. ?

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 09:10   #3235
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

oj tak strach myśleć co będzie potem
A jak u Was z butlą? Próbowałaś coś podać B. ?
wczoraj probowalam jej dac sok z butli i ... jakby nie wiedziała do czego słuzy smoczek kurcze a niedługo chce jej zaczac podawac na noc mm i jak tak dalej pojdzie to nici z tego

Stary 2012-05-16, 09:25   #3236
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
no bo na poczatek gluta sie daje malutko, zdaje sie ze 2 czy 3 gramy
Czyli powiedzmy odpowiednik pol lyzeczki zwyklej manny w porcji obiadku lub np lyzka stolowa tej kaszki nestle rozrobiona w deserku

A jak chcesz podac zbozowy posilek pelny ( znaczy zastapic porcje mleczka) to podajesz kaszke ryzowa lub kukurydziana lub inna bezglutowa
Bo gluty chyba ze 2 miesiace trwa ekspozycja zanim sie poda pelny posilek
dzięki

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość

Nika, troche Ci namieszam, ale moze jak Twoj maly nie ma alergii to mozesz sobie ulatwic zycie i podac jakiegos gotowca manne mleczna np Nestle? bo on moze nie chciec lyzecza jesc samej mannej na wodzie, zwlaszcza, jak nie umie jeszcze jesc lyzeczka. Wiekszosc dziewyczn podaje chyba z czyms(mleczkiem,owockiem, obiadkiem) Chyba, ze moze wprowadz juz jakies jabluszko czy marcheweczke.

.
hmmmm moze i tak-własnie się zastanawiam jak mój dzieć moze chcieć jeść coś takiego na wodzie hehehehe

kurde pogadałąbym z wamia le musze leciec bo słsyze jak się drze :/ noc nalezy do neiudanych budził się co chwila i popłakiwał

buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuźka
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 09:37   #3237
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
jeszcze jedno małe pytanko:
czy ktoraś z was ma zrobione tipsy? ja generalnie od kilku lat robie bo mam słabe paznokcie, ale przed porodem sciagnelam i teraz mysle zeby znowu sobie zrobic, zwłaszcza ze niedługo chrzciny i dwa wesela a moje własne osobiste nieciekawie sie prezentują
a z drugiej strony, czy nie bede drapać Malej? nigdy nie miałam dlugich szponow, raczej takie krótkie , do 2 cm za opuszek, ale jakby nie bylo to pazur a nie chce malej krzywdy zrobic

ja obecnie nie mam ale to kwestia $$$$, ale po porodzie mialam 2 razy i mloda cala i zdrowa

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
nika ja wczoraj zwykłą kaszkę manną ugotowałam na wodzie;P

a na mojej jest napisane zeby na mleku zrobic .... to ja kupiłam jakąś dziwną czy poprostu zamiast mleka dac wode ?

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
mlody zjadl caly duzy sloiczek obiadku ale zastosowalam sie do rady Tz i mocno podgrzalam, wydawalo mi sie, ze nawet za cieple ale takie mu smakowalo

moja na ciepłym płacze więc raczej podgrzewam tak dosłownie chwilunie zeby zimne nie było a letnie

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Laski kiedy chcecie zaczac dawac maluchow te gryzaki siateczkowe z czyms w srodku?

ja kupilam i chcialam dac jabłko, ale mloda ma za małą buziulke albo ta siatka jakas duuuzawa, bo się szybko zniecheciła

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 09:39   #3238
fatal21
Wtajemniczenie

Glam moja to okkrzyki w mega wysokiej skali wydaje prawie jak delfinek,bo to one chyba wysokie dzwieki slysza?ja dzis chyba manne z jablkiem dam...aha dzis uczulenia nie ma czyli emolium nie jest dla niej.u nas leje non stop
Stary 2012-05-16, 09:40   #3239
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
ja obecnie nie mam ale to kwestia $$$$, ale po porodzie mialam 2 razy i mloda cala i zdrowa

-
chyba się zdecyduję, tez tak sie sama przekonuje ze chyba wielkiej krzywdy jej zrobic nie moge

a tak a'propos upiększania - mamusie dziewczynek, czy któraś już przekłuwała uszy swojej niuni?

Stary 2012-05-16, 09:42   #3240
fatal21
Wtajemniczenie

ta godzina a tu tak malo zapisane?dziewczyny co jest

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

ja nie ale slyszalam ze do roku dobrze bo potem krzyk.ja poczekam az sama zechce.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości