30,40 plus od A do Z cz.3 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-05, 14:32   #3211
irenkaaa
Zakorzenienie

Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.3

no i nawet nie mowie co mam na glowie ...
tego czarnego (rzekomy braz schwarzcopfa )niczym sie nie : zmyje/pokryje itd
2 paczki farby i k na glowie

no nic bywalo gorzej kiedys po hennie na kilka milimetrow pojechalam po wlosach
to nie reka wiec odrosnie ...

cos sie wymysli , brwii zrobie to wrzuce fote do profilu na chwile ale nawet mi sie nie chce patrzec w lusterko
no nic puki co mam troche do ogarniecia
jakis $%^&*() zjadl mi sniadanie .. ja rozumiem ze jak sie mieszka z kims to sa rozne sytuacje ale kurde mam pewna zasade ,, nie moje nie ruszam"
do tego od wczoraj zoladek mnie boli jelita i wszaystkie flaki przez leki na noge
zycie zycie

a z tej bielendy i eveline polecacie ?
w sumie z polskich to najlepiej sprawdzajace sie kosmetyki jak dla mnie ale dawno nie uzywalam i pewnie sporo nowosci maja
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 14:56   #3212
201608151053
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez irenkaaa Pokaż wiadomość
no i nawet nie mowie co mam na glowie ...
tego czarnego (rzekomy braz schwarzcopfa )niczym sie nie : zmyje/pokryje itd
2 paczki farby i k na glowie
Kup szampon przeciwłupieżowy, nizoral najlepiej..
Wymywa/rozjaśnia rzekome brązy szybciutko...
201608151053 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 15:01   #3213
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Beti witaj

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 16:41   #3214
irenkaaa
Zakorzenienie

robilam tak od ponad miesiaca a nawet i dwoch ( odkad mi chwycil niby braz na prawie czarno) ale niewiele pomoglo
tyle ze nie nizoralem a innym przeciwlupiezowym
teraz to juz po ptokach
najwyzej bede dalej klasc ta farbe co dzis + podcinac koncowki bo mi strasznie szybko wlosy rosna

Edytowane przez irenkaaa
Czas edycji: 2013-01-05 o 16:43
Stary 2013-01-05, 19:43   #3215
Kamlisa
Zakorzenienie

Lapi, cienie sa mi obojetne, nie uzywam, nie kusza Sprawdziłam, ze jednak to nie jest opcja makijazu dla mnie. Owszem, mam tak pod reka 2 sztuki - uemura tester brzoskwinia i złoty krem shiseido. jak chce mi sie zrobic cienie - to palcem, palcem jedno albo drugie - i mam makijaz. rozumiem, ze Tig
A z tych ktore miałam - givenchy pasowaly mi najbardziej
Anny Kareniny nowej nie ogladałam, zniechecil mnie opis z przeniesieniem akcji do teatru...Poczekam, az bedzie w TV. wole pojechac do poznania na Hobbita, ktory Ciebie nie kusi A od Anny Kareniny wole Niebezpieczne zwiazki
W perfumeriach wzielam 2 probki podkładów - givenchy...hm...photoshop czy jakos tak, wersja light i armaniego silk. potestujemy, a przy mojej podkładowej wydajnosci - to opcja na 2-3 tygodnie...
Przeceny ciekawsze na tru? musze zajrzec. mam nadzieje, ze nic mnie nie skusi
Miszka, jak Ci sie znudzi to serum z sensilisa - chetnie odkupie Nie ma probek, całego nie chce mi sie kupowac...
Dzis bylismy w galerii, ale tz spodni nie kupił. ja przymierzałam tunike, ładna, tubowata - ale zle w niej wygladałam. a, pierwszy raz załozyłam sukienke od Miszki Jest śliczna, Krop, Tig ( Wasze figury widziałam ) zastanówcie się, bo lezy genialnie. Miszka, to ta czarna, rekaw 3/4, zapinana od gory do dołu na zamek, z gumowym paskiem. super wyszczupla i podkresla figure Tylko pasek wymienilam na inny, bo ten jest za luzny...
Tig, kosmetyki YR kupuje okazjonalnie, ale kupuje - głownie zele pod prysznic itp. obecnie uzywam kawowy, mi sie podoba, pachnie cała łazienka i jeszcze potem skora, ale tz go nie znosi. on uzywa z korres zel meski...hm...junipower... ? i rum. piekny, meski zapach, zniewalajacy - jak dobry tyton i kieliszek dobrego alkoholu. nie lubie palacych facetow, ale zapach jest obłedny. z moja skora sie gryzł, stad ja przerzuciłam sie na kawe...
RBR ma ciekawe kosmetyki, mam od nich szminke, bardzo podobna do guerlaina rouge G I korektor jest niezły...choc la prairie go pobił o długośc Podkład testowalam, byl niezły...
Jestem najedzona, jak prosiaczek - bylismy ze znajomymi w greckiej knajpce. mniam, miesko i warzywa z grilla i z sosami...Mniam
Na all jest troche kosmetyków z RBR, sprawdzałyscie...?
http://allegro.pl/listing.php/search...&category=1429

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2013-01-05 o 20:03
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 20:14   #3216
BBRAT
Zadomowienie

Kama, byłaś na Hobbicie? Mam to w planach i ciekawa jestem wrażeń.
Tolkiena nie trawię, choć 23 lata temu, dziewczątkiem będąc, dzielnie przeczytałam zarówno Hobbita, jak i prawie całą trylogię Władcy. Ale film i efekty specjalne bardzo chcę zobaczyć
BBRAT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 20:19   #3217
Kamlisa
Zakorzenienie

Nie, Brati, jak pisałam - wybieram sie za tydzien do poznania, do przyjaciółki, głownie na Hobbita. to jeden z filmow, ktore warto zobaczyc w kinie...Władce Pierscieni tez widzialam w kinie, nim kupilam własna wersje kolekcjonerska
Lubie Tolkiena, czytałam wszystko inne...choc fakt, pare lat juz mineło
Na tru nic z przecen mnie nie powaliło
Stary 2013-01-05, 20:23   #3218
BBRAT
Zadomowienie

A racja, pisałaś, że to dopiero za tydzień. Hobbit nawet mi się podobał, czytałam go na wakacjach, spływając w dół rzeki na pontonie, kilka godzin w ciszy i dziką przyrodą wokół, przepiękne lilie wodne roztrącane przez dryfujący ponton
Ale trylogia była straszna, nadęta, przerost opisów nad treścią, zdecydowanie nie dla mnie, nudna nie do strawienia. Nie dałam rady przebrnąć do końca. Sillmarilion to już wyłącznie dla koneserów
Tyle, że trzeba brać poprawkę na to, KIEDY to było pisane. Inna epoka.

Edytowane przez BBRAT
Czas edycji: 2013-01-05 o 20:28
Stary 2013-01-05, 22:09   #3219
Kamlisa
Zakorzenienie

Mysle, ze to raczej kwestia gustu czytelnika i stylu pisarza. ja Tolkiena lubie, Silmarillion tez Duma i uprzedzenie czy Wichrowe wzgorza sa starsze od Władcy, Przeminelo z wiatrem to prawie rownolatek - a raczej nikt nie powie, ze to nudna literatura Po prostu styl Tolkiena Ci, Bratku, nie podchodzi - i tyle Tak, jak sa ksiazki, ktorych ja nie trawie i chocby były na topie literatury swiatowej - u mnie nie maja szans. Kafka na przykład, Dostojewski...i inni, bardziej wspołczesni...
Własnie obejrzałam Oszukac przeznaczenie 5. wiadomo, o czym Krew sika pod sufit...
Stary 2013-01-05, 22:59   #3220
Michell72
Zakorzenienie

Wróciłam z Wrocka..Zaliczyłam i Sephorę i Douglasa...i nic nie kupiłamW Douglasie RBR był ,ale koloru nie było ,co ja chciałamw nastepnym tyg..Zniżki nie ma.Ponad 200 kosztuje..Wziełam Lapi ten kanebo w sloiczku do przetestowaniaUmord owałam się tym lataniem.Zdecydowanie Galerie na kilku poziomach to jakis obłędalbo ja ,juz za stara jestem.....Kama za sensilis po doupie dostaniesz
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 23:41   #3221
Tigerr
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Beata2906 Pokaż wiadomość
Kup szampon przeciwłupieżowy, nizoral najlepiej..
Wymywa/rozjaśnia rzekome brązy szybciutko...
ooooooooooo Beti !!! Czołem !!!
Weź, kobieto, tak nie znikaj ...

Miszka, jaki Ty kolor chcesz tego RBR ? W tych linkach co Kama podała jest 2/3 opakowania za 90 zł koloru 040..

Kama, te sukienki włoskie od Miszki są super !!!
Jak schudnę , to na wiosnę sobie zakupię na pewno, chociaż ze dwie ... Bardzo mi się podoba ta czarna - cała rozpinana na guziki i ta z suwaczkiem też ....
Ale naprawdę teraz nie ...
Odchudzanie idzie ciężko, tzn . nie idzie wcale .... ale tak zwlekam na "popowrocieznart"
Kama, pamiętam, że bardzo kiedyś chwaliłaś jakiś krem z YR , jaki to był ?
Mam jakieś dwa - na noc i na dzień, czekają na swoją kolej ...ale jakoś doczekać się nie mogą ...coś innego otweiram ...W ogóle to mam za dużo na raz pootwieranych kremów i innych mazideł ... I tak smaruję się co mi w ręce wpadnie, dlatego , też nie określę precyzyjnie co , jak działa, bo co dziennie coś innego nakładam na gębiszcze

Tolkiena nie czytam i ekranizacji nie oglądam ...to jest rodzaj literatury i filmu , których nie trawię . Amen .

Za to, właśnie przed chwilą obejrzałysmy z Kaś , drugą część "Przed świtem"... I wiem , że wstyd się przyznać , ale mnie się ta saga bardzo spodobała ...
A bardzo , bardzo długo opierałam się jak Kaś prosiła mnie miesiącsmi bym obejrzała "Zmierzch" Śmiałam się je w twarz : " No chyba oszalałaś , że ja będę oglądała jakieś filmy o wampirach i wilkołakach " I kiedyś , w końcu, na odczepnego - obejrzałam ... I się spodobało ...a głównie to spodobał ....

Dziś w domu mieliśmy akcję ratowania białej łasiczki , nasz kot nam przyniósł w prezencie pod drzwi. Tż akurat wracał z pracy i zobaczył jak Falco siedzi nad czymś przez siebie zamordowanym... Całe białe, większe od myszy , mniejsze od szczura, puchaty ogonek ... i dziura na karku i sporo krwi, nienaturalna pozycja Nakrzyczał na Falco i chciał zabrać zwłoki , gdy te nagle mrugnęły ....
Złapał na ręce i do domu , do łazienki , włożył do wanny ... I dzwoni do mnie... Ja w te pędy do domu , zwierzę w pudełko i do weta ... Dwa razy jeździliśmy , nie będę Was zanudzać opowieściami szczegółowymi , ale łasiczka opatrzona i wypuszczona na wolność już ... Jakby TŻ nie naszedł , to pewnie kocisko zamęczyłoby i w końcu zagryzło łasiczkę na śmierć ...

Irenko, nie chcesz iść do fryzjera , ale jedynym ratunkiem teraz , byłoby nałożenie kilku refleksów jaśniejszych na te Twoje włosy ...Ale sama sobie tego nie nałożysz ...
I jak to , ktoś zeżarł Ci śniadanie Jakiś współlokator Ci gwizdnął z lodówki ?! Szok !!!!

Wiecie co ...z tym EKO u mnie to nie do końca jest , że to ma być natural , bo chemia jest be ... Byłoby to czystą hipokryzją u mnie , bo palę papierosy , piję sporo alkoholu , prowadzę ogólnie niezbyt zdrowy tryb życia...
Ale właśnie ,tak jak napisała Szati , płacimy głównie za opakowanie, i markę , a raczej jej marketing i na to mnie krew zalewa I na okazuje się , że im więcej trujących i szkodliwych ( rakotwórczych ) substancji , tym droższy jest dany krem/serum itp....
Szati ma w 100% rację , że same , za kilka złotych, zrobiłybyśmy sobie super kremy z samymi substancjami czynnymi ... ale ja jestem niestety daleka od kręcenia sobie kremów , czy innych specyfików ... To co udaje mi się wymieszać w zagłębieniu dłoni , nakładam na gębiszcze swoje ... Najczęsciej żel hialuronowy z kilkoma olejkami ...

Ale nie mówię ostatniego słowa może jeszcze przyjdzie taki czas , że zacznę sama coś kręcić ...

Szati
, a Ty robisz sama kremy , czy kupujesz gotowe zestawy ?
Tigerr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 23:53   #3222
irenkaaa
Zakorzenienie

tak tak wspollokator mi gwizdnal
ze niby niewiedzial ze to nie ich .. taaa
ja jak niewiem to nie biore
no ale spoko odkupi

a co do wlosow to jestem w PL umowiona z siostry kolezanka ale zrobi mi w domu
tu juz sie nie umowie a ona cos wymysli co z tym zrobic
tragedii niema ale myslalam ze chwyci jakos

tu fryzjer drogi a jedyna polska fryzjerka ktorej ufam to sie bedzie ciezko umowic
normalnie w salonie to tu ceny jak z kosmosu
samo podciecie okolo 100euro (kolezanka z pracy kiedys podcinala i 100 ja policzyli ) a
jeszcze na glowe nie upadlam
w polsce to mi napewno wiecej za to zrobia a kolor tu to by byl duuuzo wiecej
jakos te kilka dni wyrobie a w polsce cos wymysle

Tig a zrobilas sobie fote z łasiczka w pieknej pozie ? wazne ze zwierzak zyje

Edytowane przez irenkaaa
Czas edycji: 2013-01-05 o 23:56
Stary 2013-01-06, 00:50   #3223
Michell72
Zakorzenienie

Tig kolor 25 ,26 góra z RBR..teraz wychodzi nowy,liftingujący z tej firmy...Zakochałam sie w RBR!!!a te nazwy..och...

---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

Kama serum Ci podeslę razem z kremem,muszę tylko jakis pojemniczek znalesc.BETI jak tam żyjesz?czemu nie piszesz paskudo?Maciek Cię zagarnął czy co
Stary 2013-01-06, 09:05   #3224
BBRAT
Zadomowienie

Racja, Kama, to chyba rzeczywiście nie chodzi o datę powstania książki, tylko o to rodzaj literatury, tzn. tematykę i sposób pisania. Tak jak mówię, Hobbita przeczytałam na pontonie wśród kwitnących nenufarów, ale cała reszta (łącznie z filmami!) była już dla mnie nie do przebrnięcia. Trylogii nie ukończyłam, filmów też nie zmordowałam. W ekranizacji Hobbita bardzo kuszą mnie efekty specjalne, ale podobno dłużyzny w tym filmie są niemiłosierne, nawet dla fanów gatunku.

Nie zabłysnę tu żadnym nowym kremem czy podkładem, wczoraj w galerii dokupiłam jedynie zapasy rozmaitych produktów Pharmaceris. Od kilkunastu lat niezmiennie uważam je za znakomite, tym bardziej, że kremy pakują do opakowań z dozownikami próżniowymi, co nadal jest rzadkością wśród kosmetyków, nawet aptecznych.
Miałam w życiu parę zrywów do eko i certyfikatów, tropiłam zawzięcie składy, ale szybko mi przeszło. Nienawidzę tych zapachów, oraz nie oferują wielkiego wyboru jeśli chodzi o filtry. Owszem, mają dwutlenek tytanu i tlenek cynku, ale przy cerze skłonnej do przebarwień to zdecydowanie za mało, bez filtrów chemicznych nie da rady.
Za to nadal na mojej czarnej liście składników trujących mam DMDM Hydantoin czyli kuzyna formaliny, Diazolidinyl Urea, nie podoba mi się również Phenoxyethanol zbyt wysoko w składzie, Parabeny pominę bo i tak są sławne. Wszelkie polepszacze zapachu typu Buthylphenyl Methylpropional też niemile widziane, tym bardziej, że kupuję niemal wyłącznie w aptece i zazwyczaj w ogóle bez składnika Parfum.

Pewnie Ameryki tu nie odkryję, ale skoro w ustawodawstwie nie istnieje termin dermokosmetyk (jest albo lek, albo kosmetyk, nic więcej), to smutna prawda jest taka, że fakt dostępności jakiegoś kosmetyku tylko w aptece, nie świadczy o jego jakości. Jest to jedynie polityka marketingowa producenta. Kosmetyk apteczny nie podlega żadnym dodatkowym badaniom w porównaniu do drogeryjnego. Tzn. nie ma obowiązku dodatkowych testów. Jest to jedynie dobra wola producenta, jeśli ten ma ochotę zareklamować się jakimiś dodatkowymi walorami. Dlatego właśnie apteczne półki uginają się od całkiem zwykłych kosmetyków, dostępnych również w drogeriach Na tym bazuje też pseudoapteczna marka Vichy, czyli Loreal przebrany za "dermokosmetyk", napakowane barwnikami i naperfumowane.

Odkąd nauczyłam się sporo o składnikach, to już nigdy nie kupiłam kremu droższego niż jakieś 40 złotych i oczywiście omijam szerokim łukiem pielęgnację ze sklepów typu Sephora czy Douglas

No to się pomądrzyłam, a teraz zjem talerz wafli ryżowych uginających się pod dziką ilością Nutelli, a co!

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Powiedzcie mi jedną rzecz, bo ciekawa jestem
Jakie macie zdanie na temat wyciągania w miejscach publicznych (typu komunikacja, restauracja, galeria handlowa lub na ulicy) puderniczki i matowienia nosa lub czoła lub co tam kto chce. Lub w gronie kilku osób. ???
Bo ja, choćbym nie wiem jaki puder miała, Guerlaina ociekającego złotem i wysadzanego brylantami, mogę jedynie taką puderniczkę wyjąć i jedynie zerknąć w lusterko. Nie jestem w stanie przełamać się do tego, żeby wziąć w rękę gąbeczkę i cokolwiek poprawić na twarzy (oczywiście, gdy jestem w gronie kilku bliskich koleżanek, w mieszkaniu którejś z nich, to co innego, wiadomo. Ale nie o taką sytuację pytam).
Jest to dla mnie czynność tak prywatna czy wręcz intymna, że stylistyka i marka puderniczki są w tym momencie atutami bezużytecznymi, skoro wyjmuję ją tylko w odosobnieniu. Inna sprawa, że mam bibułki, a nie puderniczkę, ale czasem miewam jakiś puder, więc dlatego pytam o wasze zdanie. Ja to po prostu straszny wstydzioch jestem

Edytowane przez BBRAT
Czas edycji: 2013-01-06 o 09:20
Stary 2013-01-06, 09:15   #3225
Kamlisa
Zakorzenienie

Miszka, kupione-zapłacone
Tig, to ten krem
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ujacy-24h.html
Musiałam ostroznie przekopac sie przez połke, by sie do niego dostac Jak wspominałam - kremy i sera leza juz warstwami
Bardzo podobała mi sie, mimo naiwnosci - ksiązka Zmierzch, ekranizacja mniej. obejrze znowu całosc, jak bedzie juz ostatnia czesc. Pamietniki wampirów obejrz lepiej - chłopcy sa starsi Jak juz obgadałysmy z Ilena - Damon jest ekscytujacy No i ma lat 34, nie 23
Dobrze, ze lasiczke odratowaliscie, ale kot wam prezent i aprowizacje przynosi - a Wy na niego krzyczycie...? On to z dobroci serca i milosci robi, obcemu by nie dał!
Wracajac na moment do Oszukac przeznaczenie - to pomijajac tresc - jest to swietna ilustracja teorii katastrof, czyli teorii dziur w serze. znacie to...? Teoria głosi, ze w katastrofie czy wypadku musi byc wiecej, niz jedna przyczyna, ze to kilka, nakładajacych sie na siebie czynników, ktore powoduja taki wynik. czyli w smolensku była mgła, ale gdyby piloci byli lepiej wyszkoleni, gdyby byli lepiej zgrani, znali teren, gdyby kontrolerzy ruszyli głowa itp - to wszytsko najprawdopodobnie skonczyłoby sie inaczej...Jak w kostce sera - sa dziury, ale w roznych miejscach, mijajace sie. gdy by natomiast wszytskie te dziury ulozyły sie jedna za druga - to przez wszystkie wartwy pojdzie dziura na wylot...Mnie sie ta teoria podoba
Pudruje sie ewentualnie w domu, Brati, wiec publicznie nie mam czego wyciagac Nie mam zreszta eleganckiej puderniczki...no dobrze, mam guerlaina w kamieniu, ale z takim pudłem sie targac to bez sensu. Jesli juz - to usta poprawiam, ale jesli szminka - tow ukryciu albo w perfumerii, jak testuje cos A publicznie - bezbarwny sztyft ochronny li i tylko
Kupiłam przed swietami na all szminke armaniego - i niestety - zagineła przesyłka Babka złozyła reklamacje, ale co mi po tym...? chciałam szminke

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2013-01-06 o 09:20
Stary 2013-01-06, 09:19   #3226
BBRAT
Zadomowienie

Mi również podoba się ta teoria Zmierzch mimo nastolatkowej naiwności również bardzo mi się podobał
Po pamiętniki wampirów też zamierzam sięgnąć
Czyli że jak kot przynosi właścicielowi to co upolował, to oznacza prezent z jego strony, tak?

Ja mam bardzo tłustą cerę więc coś tam w ciągu dnia muszę poprawić. Pudru nie użyłabym ani publicznie, ani w gronie znajomych gdzie są jacyś faceci. przy koleżankach też mnie to krępuje. Mam moje turkusowe bibułki Shiseido i tu już nie mam oporu, bo bibułkę przykładam na chwilę do nosa jak chusteczkę. Nikt nie zwraca na to uwagi, ALE: ostatnio kolega oniemiał na widok mojej Akcji Bibułka i... ...i poprosił mnie o podarowanie mu jednej takiej bibułki, podanie nazwy firmy, pokazanie opakowania, po czym rzucił się jak w amoku do Internetu na stronę Shiseido, a potem wsiadł w samochód i pognał do Sephory...
A ja zostałam z buzią otwartą ze zdumienia

Edytowane przez BBRAT
Czas edycji: 2013-01-06 o 09:31
Stary 2013-01-06, 09:27   #3227
Kamlisa
Zakorzenienie

Tk, kot robi prezent rodzinie, dokłada sie do aprowizacji itp Mozna tej myszy nie zjesc , ale nalezy wyrzucic ja dyskretnie, a kota pochwalic Kotka mojej tesciowej, dawno temu, na wsi - ponoc regularnie zaopatrywała rodzine w zajace i kuropatwy
Stary 2013-01-06, 09:34   #3228
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez Tigerr Pokaż wiadomość
Szati , a Ty robisz sama kremy , czy kupujesz gotowe zestawy ?
Kiedyś kupowałam i zestawy i próbki, kremy i kremy azjatyckie typu ślimaki i inne śluzowateteraz nazbierało mi się tego tyle że nie kupuję nic tylko wykańczam a mam też znajomą Wizażankę która "kręci" kremy i od Niej kupuję czasem

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 10:59   #3229
uklika
Zadomowienie

Witajcie. Powrocilam trzy dni temu Chcialam sie przywitac w piatek, ale wywalalo mnie z forum Zakupilam troszke kosmetykow z Eris. Testuje peeling drobnoziarnisty eris cleanology. Nawet fajny. Zaluje, ze nie kupilam tez maseczki nawilzajacej (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...wilzajaca.html). Kupie nastepnym razem Kremikow narazie nie probowalam, bo mam za duzo pootwieranych, wiec musze zaczekac.
Irenka ten fryzjer kolezanki naprawde drogi. Ja w salonie place £12 za podciecie na sucho, £20-£30 za mycie, strzyzenie, suszenie, £50-£60 kolor jeden na cala glowe ze strzyzeniem, a za £100 to pasemka i inne cuda.

Edytowane przez uklika
Czas edycji: 2013-01-06 o 11:01
uklika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 11:02   #3230
Tigerr
Zadomowienie

Dzień dobry
Nie spałam z nów do 4-tej ...

Teraz muszę iść nastawić rosół, ale wracam, bo fajne tematy diś zapodałyście ....
Stary 2013-01-06, 11:12   #3231
Michell72
Zakorzenienie

WitajcieCałą noc byłam w Douglasieśniły mi sie takie pierdołyBrat błyszczykiem maluję usta publicznie,najczęsciej..B ez lusterkaKUPIŁAM Bottega Veneta 50 mlZapach przeszedł próbę testu 2 dniowego..Rozwija sie przepięknie,trwa,na mojej skórze,włosach ...Jest inny,nie pachnie nim tłum bab..i dobrze..TIG gdzie zdjęcia

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Matuchnojakim trzeba być imbecylem,by łykac tabletki z tasiemcem na odchudzanie..aż mnie otrząsło..http://kobieta.interia.pl/uroda/news...kac,nId,766909
Stary 2013-01-06, 11:33   #3232
LAPIEL
Zakorzenienie

Witam ...
dla zainteresowanych mojemu synowi i mężowi Hobbit się podobał ....ale Oni uwielbiają oboje Władcę Pierścieni ...
ja się nalatalam po sklapach i kupiłam tylko w Sephora maskę Fekkai x protein czy jakoś tak , właśnie ją mam pod ręcznikiem Kama chyba kiedyś pisałaś ,że ona dobra jest ??? była przeceniona na 79 zł i cena wydała mi się atrakcyjna bo normalnie ok 100 zł więcej kosztuje chyba ...

dziś leniwy dzień , wróciliśmy od znajomych ok 24 i dogorywamy ....zaraz rusza Justyna Kowalczyk a ja bardzo lubię oglądać jej biegi ...

kupiłam właśnie na all miniaturę Valentino Valentina Assoluto ....u nas jak wczoraj zauważłam ,że jeszcze nie ma tego zapachu , jest tylko zwykła Valentina a na Teneryfie była już ale się nie mogłam zdecydować jaki perfum kupić i nie kupiłam żadnego to teraz muszę się miniaturką zadowolić ...

Miszka przeszły mi te cienie Kanebo jak na żywo zobaczyłam , jednak nie te odcienie co chciałam ....a Givenchy ma same mocne kolory z tego co widziałam wczoraj to raczej nie dla mnie ...
przecen dużo w Sephora i Douglasie ale jakoś nic co bym chciała oprócz tej maski do włosów właśnie ...może jeszcze szampon dokupię jak znów pojadę jak jeszcze na przecenie będzie ...

Edytowane przez LAPIEL
Czas edycji: 2013-01-06 o 11:47
LAPIEL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 11:49   #3233
Kamlisa
Zakorzenienie

z tasiemcem juz kiedys pisałam, babki mysla, ze schudna - bezpiecznie A wszystkie efekty zarazenia tasiemcem, do guza mózgu włacznie ( bo i tam sie moga osadzac larwy) - to pikus...Sa granice proznosci, za ktora jest juz tylko głupota...
Tak, maska Fekkai jest bardzo dobra i bardzo wydajna, włosy sa po niej takie fajne Nie wykluczam ponownego zakupu, jak zuzyje zapasy No, ale gdybym tam ta maske zobaczyła - to pewnie bym kupiła

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2013-01-06 o 11:51
Stary 2013-01-06, 12:58   #3234
irenkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uklika Pokaż wiadomość
Irenka ten fryzjer kolezanki naprawde drogi. Ja w salonie place £12 za podciecie na sucho, £20-£30 za mycie, strzyzenie, suszenie, £50-£60 kolor jeden na cala glowe ze strzyzeniem, a za £100 to pasemka i inne cuda.
tylko ty w UK prawda? Dublin to inne ceny a mowilyscie o salonie to napisalam cene z salonu najblizszego ( zreszta we wszytkich prawie kolo mnie tak )
bylam kilka lat temu na niby dekoloryzacji w polskim w centrum ale nie dosc ze babka niewiedziala jak sie za to zabrac to placilamm 60e ( jakies 5 lat temu) za kilka jasniejszych pasemek
takze jesli pojde tu do fryzjera to naprawde do jakiegos zaufanego ( a taka mam tu jedna ale na za 2 dni to na bank sie nie umowie zreszta u niej nawet place za sciecie 30e na mojej dlugosci ( dla mnie to wogole glupota ze czy fryzjer zetnie z 40-50cm wlosow kilka cm a z 20cm tez kilka cm to cena sie strasznie rozni bo scina wlosy ,,dlugie"
no ale pominmy to)
niemam za bardzo na kolejny taki wydatek przed wyjazdem kilkudziesieciu euro a do niej na farbowanie (60-80e)to trzeba sie sporo wczesniej umawiac

mowi sie trudno zrobie cos w polsce z tym
Stary 2013-01-06, 13:14   #3235
kropeczka74
Zadomowienie

Fajna stronka
http://www.kosmopedia.org/fakty_i_mity/
kropeczka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 14:12   #3236
Tigerr
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kamlisa Pokaż wiadomość
Tk, kot robi prezent rodzinie, dokłada sie do aprowizacji itp Mozna tej myszy nie zjesc , ale nalezy wyrzucic ja dyskretnie, a kota pochwalic Kotka mojej tesciowej, dawno temu, na wsi - ponoc regularnie zaopatrywała rodzine w zajace i kuropatwy
Najpierw poszedł w ruch słownik , bo aprowizacja to słowo mi nie znane
To , że one znoszą te prezenty , przyprawia mnie o ból głowy , bo one znoszą nawet ptaki Raz udało mi się uratować jakiegoś , bo podjechałam pod dom i zobaczyłam , że Falco ( to największy chyba morderca , niestety u nas w domu ) trzyma coś kolorowego między łapami ...krzyknęłam , Falco się na mnie spojrzał i wypuścił ptaszynę z pazurów , która na szczęście żwawo odfrunęła ...Ratujemy żywe myszy , jaszczurki ...wyrywamy z łap .... Ale najczęściej jednak znajdujemy zwłoki na wycieraczce ...

http://beautyicon.pl/rouge-bunny-rou...d-liftingujacy
To o tym liftingującym, nowym podkładzie ... kolor 053 wygląda zachęcająco ...
Ale mówcie co chcecie , nie kupię podkładu za 240 zł ...
Miszka , Ty polujesz na podkład Liquid foundation o nazwie MILK AQUARELLE ? Bo na stronie RBR ,z tych podkładów są tylko nazwy 5-ciu kolorów , a żadnych numerków niet
http://en.rougebunnyrouge.com/index....undation.html#

Bo ten :
http://en.rougebunnyrouge.com/collec...oundation.html to jest ten nowy - liftingujący ... Ale oczywiście też nie ma numerków , tylko nazwy ... Trzeba się domyślać więc , który to może być ten 053 ....

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Kiedyś kupowałam i zestawy i próbki, kremy i kremy azjatyckie typu ślimaki i inne śluzowateteraz nazbierało mi się tego tyle że nie kupuję nic tylko wykańczam a mam też znajomą Wizażankę która "kręci" kremy i od Niej kupuję czasem
O to , to ...jak mi ktoś ukręci, to ja bardzo chętnie

A co do poprawiania urody w m-cach publicznych .... To temat mocno mnie dotyczący ...:0 a głownie za sprawą mojego wiecznego kataru i niwelowania/ścierania sobie chusteczkami połowy makijażu ..
W restauracji , przy stole - nigdy .... Chyba, że usta maścią witaminową ... np... sporadycznie błyszczykiem ( gdy nie mam maści w torebce )
W" gościach" , - jak powyżej ....
Zazwyczaj wychodzę do łazienki i tam poprawiam makijaż - dosmarowywuję sobie nos podkładem lub kompaktem , zapudrowywuję i maluję usta ....
Na luźnym spotkaniu , babskim , gdzieś w domu , raczej się nie krępuję... mówię, ze muszę się domalować i wyciągam kosmetyczkę
Najczęsciej jednak poprawiam makijaż w samochodzie ....

spróbuję pozmniejszać fotki z Sylwestra i wstawić , chociaż ze 3 ...

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez kropeczka74 Pokaż wiadomość
Fajna... Hm....
Po przeczytaniu kilku artykulików , stwierdzam , że jest stworzona na zamówienie koncernów kosmetycznych ...
Obrona trucizn i chemikaliów toksycznych stosowanych w kosmetykach, jest mocno przegięta ... Zbyt mocno....

Ale słowo pisane wszystko przyjmie , a czytelnicy przeczytają ....

Wczoraj władła mi w ręce gazeta z wywiadem , z b. znanym satyrykiem w Polsce , kolegą moim... Zapytany o kobiety , powiedział , ze jest bardzo stały w uczuciach , swoją żonę , poznał jeszcze w liceum i tylko na jedyna , ukochana ... bla ...bla ...bla ....
Rzygać mi się chciało, jak to czytałam ...
Co "starsze" użytkowniczki wątku pamiętają , co kiedyś pisałam ...
Facet miał setki kochanek .... Sprawa rozwodowa ciągnęła się ponad rok , z końcu zawarli ugodę ...Ze względu na dziecko i dość skomplikowany podział majątku , nie doszedł do skutku ....
Stały w uczuciach ....karwa ....
Stary 2013-01-06, 14:28   #3237
Kamlisa
Zakorzenienie

Dlatego nie znosze, jak znani ludzie sie wypowiadaja o uczuciach i prywatnosciach - ze zawsze, że nigdy...A "zawsze" i "nigdy" - to słowa za długie nawet dla entów ( Władca Pierscieni, dla tych, co nie sa jego fanami )
Tig, koty SĄ drapieznikami i poluja na ofiary, to silniejsze od nich, chyba, ze maja odmienny charakter Nawet najedzony kot bedzie polował, nawet lepiej, niz głodny - zabawa, trening...I tlumaczenie kotu, ze to złe - nie ma sensu
Aprowizacja jest ze mna od Szwejka bodajze, ale na wszelki wypadek sprawdziłam, czy nie przekreciłam słowka - nie
A z facetami...coz, obowiazuje czesto zasada Sztaudyngera - On był stały...tylko one sie zmienialy...
Mam przykład szwagra Facet był wierny zonie, poki sie nie rozwiedli, głownie z jej winy, tu faktycznie nie bylo sensu tego przeciagac. a treaz...? Ania, Hania, Asia, Kasia...Ze dwa razy je do nas przywiozł, ale poniewaz on sie nie chce angazowac - nie wciaga rodziny w kolejne zwiazki. po co te głupie baby, najczesciej z małymi dziecmi - z nim sa - to naprawde nie wiem Raczej ich nie oszukuje, ze to zwiazek na powaznie i stałe...I jak znajduje te nowe...?! 42 lata, zaden amant, przecietnie zarabia, alimenty na ukochana corke placi...A kolejne, młodsze od niego babki ( obecnie chyba przed 30, z 18 miesiecznym dzieckiem) - ida, jak w dym...
Miszka, podasz jeszcze raz swoj przepis na ciasto marchwiowe...?

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2013-01-06 o 14:31
Stary 2013-01-06, 14:39   #3238
kropeczka74
Zadomowienie

Tig, skopiowałam link, bo akurat czytałam te fakty i mity. Czy to prawda czy mity, to nie mnie to oceniać, bo jestem laikiem totalnym.
A fajna, bo sprawdzałam składniki kosmetyków. Są dość dobrze opisane.

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Kama, widocznie szwagier ma tzw. " zwierzęcy magnetyzm"
to coś, co przyciąga kobiety. Niektóre rzecz jasna, bo inne pukają się po głowie.
kropeczka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 15:30   #3239
Tigerr
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka74 Pokaż wiadomość
Tig, skopiowałam link, bo akurat czytałam te fakty i mity. Czy to prawda czy mity, to nie mnie to oceniać, bo jestem laikiem totalnym.
A fajna, bo sprawdzałam składniki kosmetyków. Są dość dobrze opisane.
.
To ja zajrzałam tylko do tych faktów i mitów ...
Poczytam resztę w wolnej chwili ...

Jakoś mi czas przecieka przez palce ....Tyle miałam zrobić wczoraj , dziś ... i niby nie siedzę , ale jakoś tak niewiele mi ta robota postępuje do przodu ...

Miałam zrobić porządek w kosmetykach , bo wszystko porozrzucane ... Ale chyba dziś znów dam sobie spokój ...
nie wiem co mam pakować na te niby narty ... ciekawe czy w ogóle będą jakieś warunki do jazdy ...Ze mnie to narciarka , jak z kociej doopy trąba , ale coś tam popróbuję znów z instruktorem ...
Ze sprzętu iście narciarskiego posiadam właściwie tylko narty, w spadku po Kaś , bo ta z kolei , właśnie gdy kupiliśmy jej porządne narty , zdecydowała się przerzucić na deskę ....
Spodnie mam jakieś takie na sanki , kurtkę niby można na siłę podciągnąc pod narciarską , ale ani butów , ani kijów, o kasku nie wspomnę ....

Dobra ...idę dalej robić .....coś ....

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Aaaaa... Kama , zapomniałam ci napisać , że moja kaś , namiętnie ogląda Pamiętniki Wampirów i Damona mi pokazywała ... No ciasteczko ... BARDZO w moim typie ....zwłaszcza , że ja lubię młodszych ...i ten wiek Edwarda , to nic , a nic mi nie wadzi ....

no i dzięki za link do kremu z YR
poszukam czy on jest w tej gazetce obecnej ...

Bbratku , kilka postów wcześniej też pisałam o moim nowym uczuciu do kremów Pharmaceris ...
Wczoraj w mojej aptece widziałam,że wciąż obowiązuje ta promocja , że do dwóch produktów , trzeci jest za 1 zł .... No trzeba będzie zakupić na zapas .....
Krem po oczy , jest naprawdę świetny ...
I też bardzo odpowiada mi forma dozowania ....
Stary 2013-01-06, 17:19   #3240
fuertavertura
Rozeznanie

[QUOTE=Kamlisa;38471166]
Pamietniki wampirów obejrz lepiej - chłopcy sa starsi Jak juz obgadałysmy z Ilena - Damon jest ekscytujacy No i ma lat 34, nie 23

Wracajac na moment do Oszukac przeznaczenie - to pomijajac tresc - jest to swietna ilustracja teorii katastrof, czyli teorii dziur w serze. znacie to...? Teoria głosi, ze w katastrofie czy wypadku musi byc wiecej, niz jedna przyczyna, ze to kilka, nakładajacych sie na siebie czynników, ktore powoduja taki wynik. czyli w smolensku była mgła, ale gdyby piloci byli lepiej wyszkoleni, gdyby byli lepiej zgrani, znali teren, gdyby kontrolerzy ruszyli głowa itp - to wszytsko najprawdopodobnie skonczyłoby sie inaczej...Jak w kostce sera - sa dziury, ale w roznych miejscach, mijajace sie. gdy by natomiast wszytskie te dziury ulozyły sie jedna za druga - to przez wszystkie wartwy pojdzie dziura na wylot...Mnie sie ta teoria podoba
---------------------------------------------
Kama każda katastrofa lotnicza to działanie kilku czynników, istny efekt domina! ja mam taką dziwną "fascynację" katastrofami w przestworzach, chyba obejrzałam wszystkie od roku 1979 na National G.! przykład największej katastrofy lotniczej z 1979 właśnie na Teneryfie...szereg zdarzeń, dokładnie krok po kroku wpływających na siebie, cały łańcuch tak to działa...
a oszukać przeznaczenie to akurat I mi się podoba, reszta bardzo przewidywalna...zero elementu zaskoczenia!

Damon....matko znowu go ściągnęłaś do moich myśli gdybym spotkała takiego faceta w rzeczywistości to chyba byłabym nawet w stanie wyjść za mąż... perfekcyjny pod każdym względem, jego ekspresja twarzy muuah i to "hello brother" w I odcinu I sezonubooskie! czarujący w każdym calu nie wiem czy wspominałam ale moja kuznka - FARCIARA przebrzydła!!! miała okazję i ogromną przyjemność spotkać drania tete a tete w Austrii jakoś w lipcu to chyba było, pojechała specjalnie na spotkanie, które organizował w ramach działalności swojej organizacji (czapki z głów za jego oddanie i działalność na rzecz zwierząt środowiska!!) za odpowiednią kwotę wykupiła pakiet - spotkanie z nim ,krótka pogawędka, zdjęcia...matko jaki skurczybyczek!!mówi, że w realu jest niczym Damon....chyba specjalnie nęci i kręci te laski, żeby poszerzać rzeszę fanek i kasę do puli zbierać właśnie na tą jego działalność! Kama musimy jechać, wiem że był w BCN. tez jakoś w maju, myślę że rok 2013 tez będzie robił taki objazd po europie...
fuertavertura jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości