Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-19, 13:29   #3211
carpaibex
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
oh, to coś mi się pomieszało. I nigdy nie było? Wydaje mi się, że kiedyś byłam we flo na malcie, ale może to była Plaza. Bywam głownie w browarze i nie orientuję się za bardzo w innych ch

Szalona Pokaż te bluzki

Ja tez odpuszczam bo raczej nie ma nic dla mojej cery a i za kosetykami vichy nie przepadam.

Dokładnie
Często w aptece spotykam się z niemiłym wzrokiem aptekarek kiedy przy okazji zakupów pytam o próbki - zawsze konkretnego produktu który wolę wypróbować przed zakupem. Nie chodzę od apteki do apteki po same próbki, pytam, tylko kiedy faktycznie chcę coś wypróbować i nie uważam tego za zbrodnię ani tym bardziej za coś nietaktownego.
Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
który bilet wzięłaś jeśli można wiedzieć?
pokaż bluzki
zapomniałam ostatnio napisać, bo wtedy przeglądałam wątek na telefonie, ale Twój ostatni zestaw śliczny
ja zajrzę do h&m, może kupię jakąś białą koszulę, bluzkę

Zapewne nie jest TYLKO od tego, ale jak w takim razie otrzymać próbki rozdawane w aptekach?
Cytat:
Napisane przez Dotka81 Pokaż wiadomość
Skoro dana apteka bierze udział w takiej akcji to kto ma rozdawać te próbki jak nie pracujący w niej farmaceuta? Poza tym powinni mieć to na wierzchu i sami informować o akcji a nie że się przychodzi, prosi i jeszcze ogląda niezadowoloną minę farmaceuty
Uważam, że w aptekach nie powinny być sprzedawane kosmetyki, bo generalnie nie od tego jest apteka. Mamy przecież SuperPharmy, Hebe, allegro etc., to wszystko idzie tam dostać. Nie dziwię się trochę farmaceucie, który jest zdenerwowany, bo ma na głowie papierkową robotę, może sporządzenie jakiegoś leku, a tu przychodzi 5 kobiet z prośbą o próbki Vichy. No ale tego też nie zmienimy Oczywiście nie mowię tego po to, żeby Was dziewczyny obrazić, to oczywiste, że skoro apteki biorą w tym udział to zainteresowane powinny się po nie udać.

Mojej koleżanki z roku starsza siostra pracuje jako kierownik apteki nad morzem. Często ma nocne dyżury, wówczas mogą przychodzić pacjenci w nocy w nagłych (!) wypadkach. Niestety, zazwyczaj przychodzą turyści po szczoteczkę do zębów, prezerwatywy albo waciki.

Edytowane przez carpaibex
Czas edycji: 2013-03-19 o 13:30
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 13:37   #3212
Ag4
AGA :)

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III

Cytat:
Napisane przez weronika7 Pokaż wiadomość
Flo niestety likwidują wszędzie
o rety! nie wiedziałam! ogromna szkoda

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 13:48   #3213
katia84
Zakorzenienie

GG do katia84

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
Szalona Pokaż te bluzki

Ja tez odpuszczam bo raczej nie ma nic dla mojej cery a i za kosetykami vichy nie przepadam.
kupiłam 2 a jeszcze 2 idą do mnie, wszystkie wrzuciłam na zakupowy oczywiście z ebay

Cytat:
który bilet wzięłaś jeśli można wiedzieć?
pokaż bluzki
zapomniałam ostatnio napisać, bo wtedy przeglądałam wątek na telefonie, ale Twój ostatni zestaw śliczny
ja zajrzę do h&m, może kupię jakąś białą koszulę, bluzkę

Zapewne nie jest TYLKO od tego, ale jak w takim razie otrzymać próbki rozdawane w aptekach?
mamy H1 IV trybuna także całkiem fajne

a bluzka to zakup z sh, szukałam takiej stacjonarnie ale nie znalazłam, luźniejsza, melanżowa

Cytat:
Napisane przez Dotka81 Pokaż wiadomość
Skoro dana apteka bierze udział w takiej akcji to kto ma rozdawać te próbki jak nie pracujący w niej farmaceuta? Poza tym powinni mieć to na wierzchu i sami informować o akcji a nie że się przychodzi, prosi i jeszcze ogląda niezadowoloną minę farmaceuty
Dokładnie tak!

Cytat:
Napisane przez weronika7 Pokaż wiadomość
Flo niestety likwidują wszędzie
oj szkoda

Edytowane przez katia84
Czas edycji: 2013-03-19 o 13:50
katia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 14:06   #3214
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Uważam, że w aptekach nie powinny być sprzedawane kosmetyki, bo generalnie nie od tego jest apteka. Mamy przecież SuperPharmy, Hebe, allegro etc., to wszystko idzie tam dostać. Nie dziwię się trochę farmaceucie, który jest zdenerwowany, bo ma na głowie papierkową robotę, może sporządzenie jakiegoś leku, a tu przychodzi 5 kobiet z prośbą o próbki Vichy. No ale tego też nie zmienimy Oczywiście nie mowię tego po to, żeby Was dziewczyny obrazić, to oczywiste, że skoro apteki biorą w tym udział to zainteresowane powinny się po nie udać.

Mojej koleżanki z roku starsza siostra pracuje jako kierownik apteki nad morzem. Często ma nocne dyżury, wówczas mogą przychodzić pacjenci w nocy w nagłych (!) wypadkach. Niestety, zazwyczaj przychodzą turyści po szczoteczkę do zębów, prezerwatywy albo waciki.
Nie w każdym mieście jest Hebe, SP... poza tym myślę, że te kosmetyki spokojnie mogłyby być we wszystkich drogeriach, ale jako, że są sprzedawane w aptekach, są apteczne to wzbudzają większe zaufanie nie wiem czy gdyby aptekom się to nie opłacało to czy by prowadziły sprzedaż tychże kosmetyków...
Z każdym zawodem wiążą się plusy i minusy i nic tego nie zmieni tak jak farmaceuta może dostać od firm jakieś prezenty, wycieczki tak czasem musi wydać komuś próbki. Tak samo policjant idzie wcześniej na emeryturę, ale w pracy jest narażony na potężny stres... Nie ma co tego przeżywać a pani, która się denerwuje sprzedając waciki czy prezerwatywy niech wywiesi kartkę, że takich rzeczy w nocy nie sprzedają

Żeby nie robić zbyt dużego offtopu - wpadły mi w oko baletki z zary kids, szkoda, że nie są skórzane

i a propos FLO - widziałyście może jakieś kosze wiklinowe? albo inne fajne pudełka, w których można coś przechowywać?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1280203001_1_1_1.jpg (40,4 KB, 40 załadowań)
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 14:15   #3215
caarolaaa
Zakorzenienie

Witajcie
co za szalona pogoda ! śniegu napadało, ale już widzę, że zaczyna się topić - całe szczęście Idę dzisiaj trochę pobiegać więc trzymajcie kciuki żebym się nie wywaliła i nie wpadła w jakąś zaspę
Wczoraj byłam właśnie z Plazie i sprzedawczyni powiedziała, że właśnie wszystkie Flo będą likwidowane. Szkoda - czasem znalazłam tam dla siebie jakąś pierdółkę np mój ulubiony kubek z wąsem
caarolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 14:24   #3216
Stace
Zakorzenienie

U mnie sypało całą noc, śniegu tona, a teraz dalej sypie

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 14:32   #3217
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

pogoda jest paskudna, a ja mam tyle spraw do załatwienia na mieście i na pewno nie zdążę dzisiaj wszystkiego zrobić
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 15:22   #3218
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caarolaaa Pokaż wiadomość
Witajcie
co za szalona pogoda ! śniegu napadało, ale już widzę, że zaczyna się topić - całe szczęście Idę dzisiaj trochę pobiegać więc trzymajcie kciuki żebym się nie wywaliła i nie wpadła w jakąś zaspę
Wczoraj byłam właśnie z Plazie i sprzedawczyni powiedziała, że właśnie wszystkie Flo będą likwidowane. Szkoda - czasem znalazłam tam dla siebie jakąś pierdółkę np mój ulubiony kubek z wąsem
Ja dziś przeszperałam całe Flo i w sumie nic ciekawego nie znalazłam, o dziwo. Wiadomo, kubeczki, rameczki i inne pierdółki, ale nic z tego nie potrzebowałam. W Empiku dorwałam kubek z uchwytem w kształcie zająca

Olcia, wystarczy żeby ludzie rozumieli co znaczy "nagły wypadek". To nie niedobór wacików. We Flo teraz znajdziesz sporo pojemników, ale wiklinowe mi się nie rzuciły w oczy
Stary 2013-03-19, 16:00   #3219
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:
Napisane przez olcia Pokaż wiadomość
nie w każdym mieście jest hebe, sp... Poza tym myślę, że te kosmetyki spokojnie mogłyby być we wszystkich drogeriach, ale jako, że są sprzedawane w aptekach, są apteczne to wzbudzają większe zaufanie nie wiem czy gdyby aptekom się to nie opłacało to czy by prowadziły sprzedaż tychże kosmetyków...
z każdym zawodem wiążą się plusy i minusy i nic tego nie zmieni tak jak farmaceuta może dostać od firm jakieś prezenty, wycieczki tak czasem musi wydać komuś próbki. Tak samo policjant idzie wcześniej na emeryturę, ale w pracy jest narażony na potężny stres... Nie ma co tego przeżywać a pani, która się denerwuje sprzedając waciki czy prezerwatywy niech wywiesi kartkę, że takich rzeczy w nocy nie sprzedają

żeby nie robić zbyt dużego offtopu - wpadły mi w oko baletki z zary kids, szkoda, że nie są skórzane

i a propos flo - widziałyście może jakieś kosze wiklinowe? albo inne fajne pudełka, w których można coś przechowywać?
ikea :d

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 16:20   #3220
katia84
Zakorzenienie

GG do katia84

co do pojemników to w Pepco widziałam wiklinowe, były też kolorowe
Stary 2013-03-19, 16:38   #3221
naciulatko
Zakorzenienie

Melduję się po powrocie z Warszawy.

Czytam wpisy o paniach farmaceutkach, które sprzedają w nocy waciki, szczoteczki do zębów itp. Mnie się wydaje, że pani jest w pracy i powinno być jej wszystko jedno co sprzedaje. Przynajmniej ja nie widzę w tym powodu do wielkiego halo, ale też nie jestem farmaceutką, więc patrzę z punktu widzenia klienta. A co do próbek - farmaceutki są obrażone, że muszą je wydawać, ale chyba po to wprowadzono te próbki do aptek? Inna kwestia, że nie rozumiem też wydzwaniania w celu rezerwacji 3 czy 5 próbek

Olciu, jak zwykle piękne zakupy. Torebki zazdroszczę, sama się nad nią zastawiam, ale chyba poczekam do przypływu gotówki
naciulatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 16:47   #3222
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naciulatko Pokaż wiadomość

Czytam wpisy o paniach farmaceutkach, które sprzedają w nocy waciki, szczoteczki do zębów itp. Mnie się wydaje, że pani jest w pracy i powinno być jej wszystko jedno co sprzedaje. Przynajmniej ja nie widzę w tym powodu do wielkiego halo, ale też nie jestem farmaceutką, więc patrzę z punktu widzenia klienta. A co do próbek - farmaceutki są obrażone, że muszą je wydawać, ale chyba po to wprowadzono te próbki do aptek? Inna kwestia, że nie rozumiem też wydzwaniania w celu rezerwacji 3 czy 5 próbek

Olciu, jak zwykle piękne zakupy. Torebki zazdroszczę, sama się nad nią zastawiam, ale chyba poczekam do przypływu gotówki
Przestańmy o tym dyskutować dla zdrowia mojej farmaceutycznej duszy, bardzo proszę
Stary 2013-03-19, 16:50   #3223
julka910
Zakorzenienie

Dziewczyny... Oderwe Was może od "afery probkowej" może któraś z Was mnie oswieci czy takie czubki w butach znow sa modne
http://www.pudelek.pl/artykul/53561/..._ukrywa_ciaze/
julka910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 16:59   #3224
nikisa
Zakorzenienie

ostatnio czytałam (zresztą widać to po sklepach), że szpice wracają, ale te są straszne

Piękno rodzi się w bólach niestety
290cc anatomy 29.04.2017 piękna data

nikisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 17:01   #3225
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikisa Pokaż wiadomość
ostatnio czytałam (zresztą widać to po sklepach), że szpice wracają, ale te są straszne
Takie sie nosiło kiedyś z 8 lat temu nie pamietam juz dokładnie. Zdziwilam sie bo widzę dużo zgrabnych noskow a tu takie wielkie
julka910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 17:04   #3226
naciulatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julka910 Pokaż wiadomość
Dziewczyny... Oderwe Was może od "afery probkowej" może któraś z Was mnie oswieci czy takie czubki w butach znow sa modne
Szpice są modne, ale chyba nie takie. Te są okropne
Stary 2013-03-19, 17:09   #3227
Dotka81
Zakorzenienie

To dobrze, że moda wraca bo mam takie super wygodne szpileczki z delikatnym noskiem

Dotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 17:15   #3228
Goniak2
Zakorzenienie

Cytat:
Przestańmy o tym dyskutować dla zdrowia mojej farmaceutycznej duszy, bardzo proszę
Niestety wybrałyśmy bardzo niewdzięczny zawód i w świadomości większości osób jesteśmy tylko sprzedawcami od wacików.
I pozdrawiam koleżankę po fachu

“The only place where success comes before work is dictionary”

Goniak2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 17:21   #3229
Stace
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Goniak2 Pokaż wiadomość
Niestety wybrałyśmy bardzo niewdzięczny zawód i w świadomości większości osób jesteśmy tylko sprzedawcami od wacików.
Zacytowałam jeszcze raz wypowiedź carpaibex. Chyba raczej nie chodziło jej o to, że farmaceuci to sprzedawcy wacików, ale ok

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 17:24   #3230
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dopiero studiuję
Stary 2013-03-19, 17:42   #3231
nikisa
Zakorzenienie

Cytat:
Takie sie nosiło kiedyś z 8 lat temu nie pamietam juz dokładnie. Zdziwilam sie bo widzę dużo zgrabnych noskow a tu takie wielkie
pamiętam najlepsze były takie pozaginane do góry

Piękno rodzi się w bólach niestety
290cc anatomy 29.04.2017 piękna data

nikisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 17:43   #3232
sasenka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też właśnie patrzę z punktu widzenia klientki i nie spodobało mi się zachowanie pani, że z łaską dała mi te próbki. Co to jej przeszkadza zajmuje jej raptem minutę czasu. Tak samo byłam w aptece bo potrzebowałam próbki podkładu Vichy (jest drogi więc nie chce go kupowac w ciemno) i pani też dała mi jedną małą próbkę jakbym prosiła o nie wiadomo co.
Nie wszyscy nadają sie do pracy z ludźmi tak myślę
sasenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 17:48   #3233
Goniak2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
Zacytowałam jeszcze raz wypowiedź carpaibex. Chyba raczej nie chodziło jej o to, że farmaceuci to sprzedawcy wacików, ale ok
Nie odnosiłam się do wypowiedzi Carpaibex, tylko do tej zacytowanej przez nią.
Cytat:
Mnie się wydaje, że pani jest w pracy i powinno być jej wszystko jedno co sprzedaje.
ale to nie jest miejsce na takie dyskusje Więc kończę

Cytat:
Ja dopiero studiuję
Ja też dopiero studiowałam :P

“The only place where success comes before work is dictionary”

Goniak2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 17:55   #3234
naciulatko
Zakorzenienie

Cytat:
Ale po co od razu się denerwować? Przecież jesteśmy dorosłymi ludźmi i możemy spokojnie wymieniać się poglądami. To jasne, że nie każdy ma takie samo zdanie. Mnie jedynie chodzi o to, że skoro apteka oferuje takie artykuły jak waciki, to w celu ich sprzedaży. Tak samo z próbkami - jeśli je oferuje, to farmaceuta nie może być obrażony na cały świat, że musi je wydać Nie twierdzę, że każdy taki jest, ale z tego co dziewczyny piszą, to trochę takich przypadków widziały. Ja osobiście nie chodzę do apteki ani po próbki, ani po waciki, a na swojej drodze spotkałam na szczęście same miłe panie farmaceutki

Edytowane przez naciulatko
Czas edycji: 2013-03-19 o 17:58
Stary 2013-03-19, 18:30   #3235
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dziś przeszperałam całe Flo i w sumie nic ciekawego nie znalazłam, o dziwo. Wiadomo, kubeczki, rameczki i inne pierdółki, ale nic z tego nie potrzebowałam. W Empiku dorwałam kubek z uchwytem w kształcie zająca

Olcia, wystarczy żeby ludzie rozumieli co znaczy "nagły wypadek". To nie niedobór wacików. We Flo teraz znajdziesz sporo pojemników, ale wiklinowe mi się nie rzuciły w oczy
Kupiłam tylko segregator za 7zł, muszę w końcu uporządkować notatki ze studiów
Nie wiem na jakiej zasadzie apteki mają te nocne dyżury, na pewno jest to mało opłacalny interes, ale prawde mówiąc nie przyszłoby mi do głowy, że farmaceuta mógłby być zły, że ktoś przyszedł w nocy po prezerwatywy w końcu i tak tam musi siedzieć więc nie rozumiem punktu widzenia tej osoby.
Cytat:
Napisane przez Kociaak Pokaż wiadomość
ikea :d
Tzn. chodzio mi o FLO, nie do końca się jasno wyraziłam do Ikei muszę się wybrać, już się od dawna zbieram, ale tyle rzeczy by mi się przydało... Na pewno muszę jechać z listą
Cytat:
Napisane przez katia84 Pokaż wiadomość
co do pojemników to w Pepco widziałam wiklinowe, były też kolorowe
A kojarzysz w jakiej cenie są w Pepco?
Cytat:

Dziękuję wrzucę jej zdjęcia jak dojdzie, mam nadzieję, że spełni moje oczekiwania powtrzymałam się za to dziś przed zakupem torebki w Mohito na mid-season sale
Cytat:
Chyba za bardzo wzięła sobie do serca, że cielisty szpic wydłuży nogę wątpie, żeby te długaśne szpice, które były modne kilka lat temu wracały
Cytat:
Dlaczego niewdzięczny? Ja tam cenię pracę farmaceutów z powołania, którzy potrafią doradzić, pomóc ale również nie rozumiem czemu farmaceuta na prośbę o próbki produktów, które ma w swojej ofercie miałby się oburzać i podawać z łaską? Myślałam, że to kwestia charakteru...
Cytat:
Napisane przez sasenka Pokaż wiadomość
Ja też właśnie patrzę z punktu widzenia klientki i nie spodobało mi się zachowanie pani, że z łaską dała mi te próbki. Co to jej przeszkadza zajmuje jej raptem minutę czasu. Tak samo byłam w aptece bo potrzebowałam próbki podkładu Vichy (jest drogi więc nie chce go kupowac w ciemno) i pani też dała mi jedną małą próbkę jakbym prosiła o nie wiadomo co.
Nie wszyscy nadają sie do pracy z ludźmi tak myślę
Wychodzę z takiego samego założenia. Po to są próbki, żeby móc przetestować produkt, który często jest po prostu drogi i szkoda wyrzucać pieniądze w błoto

U mnie w aptekach próbek Vichy brak, więc obejdę się smakiem
za to znalazłam w H&M świetnie skrojoną, czarną marynarkę za 60zł. Wymienię tylko guziki, bo te mi się nie podobają.
Zaszalałam też w Naturze
Przy okazji - może wiecie jak wyglądają ceny pędzli w Hebe - do podkładu i korektora? W Rossmannie teraz Eco tools do podkładu jest za 27zł, nie wiem czy to dużo czy mało?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00241[1].jpg (79,4 KB, 101 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00237[1].jpg (92,5 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00244[1].jpg (113,8 KB, 152 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg baletki czarnobiale.jpg (11,7 KB, 19 załadowań)
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 18:54   #3236
Fionaaa
Zakorzenienie

Byłam dzisiaj w Reserved z kodem -20% i obczajałam sobie nową kolekcję, w tym sukienkę, którą pokazywała PaulinaMigotka. Kupiłam ją, z tym, że nie wersje białą, tylko różowa-białą, wyszła za 56zł Z tym, że nie wiem, czy nie oddam, bo dość krótka jest.

Edytowane przez Fionaaa
Czas edycji: 2013-05-07 o 19:43
Fionaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 19:06   #3237
sasenka
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam tylko segregator za 7zł, muszę w końcu uporządkować notatki ze studiów
Nie wiem na jakiej zasadzie apteki mają te nocne dyżury, na pewno jest to mało opłacalny interes, ale prawde mówiąc nie przyszłoby mi do głowy, że farmaceuta mógłby być zły, że ktoś przyszedł w nocy po prezerwatywy w końcu i tak tam musi siedzieć więc nie rozumiem punktu widzenia tej osoby.

Tzn. chodzio mi o FLO, nie do końca się jasno wyraziłam do Ikei muszę się wybrać, już się od dawna zbieram, ale tyle rzeczy by mi się przydało... Na pewno muszę jechać z listą

A kojarzysz w jakiej cenie są w Pepco?

Dziękuję wrzucę jej zdjęcia jak dojdzie, mam nadzieję, że spełni moje oczekiwania powtrzymałam się za to dziś przed zakupem torebki w Mohito na mid-season sale

Chyba za bardzo wzięła sobie do serca, że cielisty szpic wydłuży nogę wątpie, żeby te długaśne szpice, które były modne kilka lat temu wracały

Dlaczego niewdzięczny? Ja tam cenię pracę farmaceutów z powołania, którzy potrafią doradzić, pomóc ale również nie rozumiem czemu farmaceuta na prośbę o próbki produktów, które ma w swojej ofercie miałby się oburzać i podawać z łaską? Myślałam, że to kwestia charakteru...

Wychodzę z takiego samego założenia. Po to są próbki, żeby móc przetestować produkt, który często jest po prostu drogi i szkoda wyrzucać pieniądze w błoto

U mnie w aptekach próbek Vichy brak, więc obejdę się smakiem
za to znalazłam w H&M świetnie skrojoną, czarną marynarkę za 60zł. Wymienię tylko guziki, bo te mi się nie podobają.
Zaszalałam też w Naturze
Przy okazji - może wiecie jak wyglądają ceny pędzli w Hebe - do podkładu i korektora? W Rossmannie teraz Eco tools do podkładu jest za 27zł, nie wiem czy to dużo czy mało?
Mam tę marynarkę i jestem z niej bardzo zadowolona bo faktycznie jest bardzo ładnie wcięta
sasenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 19:13   #3238
katia84
Zakorzenienie

GG do katia84

Olcia coś ok. 15zł, nie pamiętam dokąłdnie ale wydawały mi się niedrogie

ale kosmetyków kupiłaś ja dawno nic z kolorówki nie kupowałam, ale w sumie niczego na chwilę obecną nie potrzebuję

Edytowane przez katia84
Czas edycji: 2013-03-19 o 19:30
Stary 2013-03-19, 19:21   #3239
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

ja muszę kupić podkład... jednak po kilku użyciach facefinity okazał się nie dla mnie...
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 19:24   #3240
kobea
Zadomowienie

Cytat:
Ale po co od razu się denerwować? Przecież jesteśmy dorosłymi ludźmi i możemy spokojnie wymieniać się poglądami. To jasne, że nie każdy ma takie samo zdanie. Mnie jedynie chodzi o to, że skoro apteka oferuje takie artykuły jak waciki, to w celu ich sprzedaży. Tak samo z próbkami - jeśli je oferuje, to farmaceuta nie może być obrażony na cały świat, że musi je wydać Nie twierdzę, że każdy taki jest, ale z tego co dziewczyny piszą, to trochę takich przypadków widziały. Ja osobiście nie chodzę do apteki ani po próbki, ani po waciki, a na swojej drodze spotkałam na szczęście same miłe panie farmaceutki
to wynika z tego że studia są bardzo ciężkie i wymagają dużego nakładu-oczywiscie w 90% nie mającego kompletnie znaczenia praktycznego....
a później przychodzi się do apteki i sprzedaje się prezerwatywy i tampony dużo osób jest rozczarowanych i 'zalamanych' zmarnowanym czasem na studiach
to co się dzieje na farmacji z ludzmi to cyrk na kółkach

miałam już praktyki i bardzo odpowiadała mi taka praca i nie ma to dla mnie różnicy czy ktoś przychodzi po leki czy po gumki bo jak wiadomo też są potrzebne
dziewczyny w mojej aptece zawsze chętnie dawały próbki albo nawet same proponowały
kobea jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości