Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-03, 20:23   #3211
korolowa
Rozeznanie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9

Cytat:
Napisane przez malina986 Pokaż wiadomość
Jusi , Rubineczka gratulacje

Oliwka ją też niedługo zakładam aparat ort i tak jak Ty nie w usmiechalo mi sie noszenie metalowych zamkow. Jeżeli myślałas nad clear aligner to może warto pomyśleć na samoligaturujacym przezroczystym , fakt że jest jeden drucik w poziomie ale zamki są przezroczyste a efekty leczenia dużo szybsze niż w zwykłym aparacie, a koszty niższe niż w clearnet aligner około 3500 za szyne. No i kolejny plus kontrolę odbywają się co 3 miesiące.
Ewentualnie jeżeli masz problem tylko z przednimi zębami , a nie masz wady zgryzu całego uzebienia to nie wiem czy w Polsce jest dostępny inman aligner -prostuje zęby w 3 miesiące efekty zezwalające-widziałam na własne oczy .
ja za jakieś 2 miesiące zdejmuje, mam przeźroczysty, gdybym zakładała raz jeszcze wzięłabym metalowy, ma mniejsze zamki i wygląda lepiej, te przeźroczyste nigdy nie są totalnie niewidoczne, a wręcz takie żółte są i zęby wydają się żółte przez to.

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Napisane przez jusi84 Pokaż wiadomość
dziewczyny po obiedzie nie wytrzymałam i ścągłam stanik i to co zobaczyłam to szok normalne tak jak wam wcześniej pisałam że są małe bo to tak wyglądało w staniku ale po ściągnięci to o matko są ogromne równiutkie blizny w tej samej wielkości aż mama i siostra zaniemówiły z wrażenia a jak mój Daniel zobaczył to mu szczena opadła nie wiedział co powiedzieć ...potem mi dzwonił i mówił jakie mam piękne piersi hehe nie no koniecznie muszę zrobić foty chcę byście oceniły fachowym okiem moje nowiutkie skarbusie widziałam je z 2 min nie chciałam by były za długo bez stanika ale już je kocham nad życie coś pod żebrami mnie stroczku oblewa ale a jakby coś przelewało może efekty uboczne narkozy dopiero popołudniu mi się to zrobiło nie wiem co to ważne że dr powiedział że wszystko jest oki jak leżałam i mi zmieniał opatrunki to myślałam że są o wiele mniejsze

to musi być cudowne uczucie gratulacje i wrzucaj zdjecia!
Stary 2013-03-03, 20:34   #3212
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9

Cytat:
Napisane przez anika75 Pokaż wiadomość
Hej Katarzynko .
Nie tylko dzieci - ja też tak mam

Mąż się rano obudził i opowiada mi swój sen, że wraca z delegacji a ja już z piersiami
ale ,mu się podobało opowiadał jakie były piękne,jędrne,duże...
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 21:02   #3213
anika75
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margo50100 Pokaż wiadomość
French_miki, przypomniał mi się dowcip o pewnym szkocie, który swojej córce w nagrodę za wspaniałe wyniki w nauce zaproponował, że pójdą do cukierni...
... popatrzeć jak inne dzieci jedzą ciastka

jak chcesz to Ci pożyczę aparat mogę CI nawet zdjecia zrobić
no przecież ja umieraaam z ciekawości
, fajna nagroda

Cytat:
Napisane przez scheherezade Pokaż wiadomość
Biorę w ciemno bo juz wyglądam jak z trzeciego swiata ...
Jeśli Cię to pocieszy to być może zaczniesz tyć po 30-tce, przynajmniej ze mną tak było. W "najchudszym" okresie ważyłam 43 kg przy wzroście 166, a teraz do 60-tki dobijam . Swego czasu ważyłam nawet 63 kg, ale wyglądałam jak karykaturka - łapy i nogi jak patyki, a brzuch i talia jak u mojego teścia .

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

Mąż się rano obudził i opowiada mi swój sen, że wraca z delegacji a ja już z piersiami
ale ,mu się podobało opowiadał jakie były piękne,jędrne,duże...
Bo takie właśnie będą Katarzynko - piękne, jędrne i duże . I są już coraz bliżej
Stary 2013-03-03, 21:08   #3214
jusi84
Raczkowanie

GG do jusi84

DZIEWCZYNY ZAPRASZAM DO ALBUMU NA RAZIE TYLKO 2 FOTKI ZA PARĘ DNI NASTĘPNE BĘDĄ
Stary 2013-03-03, 21:09   #3215
malina986
Raczkowanie

Scheherezade a Ty gdzi do ortodonty chodzisz ?
Ją też się zgodzę że to ortodonta leczy nie aparat , dlatego ja poszperalam w internecie poczytalam opinie i wybrałam dwóch . Zobaczymy co na konsultacji powiedzą.

Korolowa mówisz że zamki zolkna ? Czy one po prostu są żółte ? To mi zasialas troszkę metali teraz
A Ty w warszawie do jakiego ortodonty chodzilas ? Bo rok to dosyć szybko na wyleczenie wady , w sumie to też zależy jakiej
Stary 2013-03-03, 21:20   #3216
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez balbinka 020 Pokaż wiadomość
Co do cery po narkozie to fakt jest diwnie tłusta.Z natury mam cerę mieszaną ale po narkozie to normalnie sam tłuszcz i to samo tyczy się włosów zrobiły się dziwne...myję codziennie a wciąż przetłuszczone ale mam nadzieję,że wszystko wróci do normy.
Ja u siebie tego przetłuszczania nie zauważyłam, a przydałoby się, bo cerę mam jak sucharek

Cytat:
dziewczyny po obiedzie nie wytrzymałam i ścągłam stanik i to co zobaczyłam to szok normalne tak jak wam wcześniej pisałam że są małe bo to tak wyglądało w staniku ale po ściągnięci to o matko są ogromne
Jusi - to masz u siebie takie odczucia jak ja u siebie - w staniku - ok, fajne maluchy, po odpięciu stanisława - OMG co za balony

Cytat:
Ale ja nie chcę dać temu spokoju, bo mnie interesuje
To jutro poroztrząsamy, co?
Bo dziś padam na twarz, zaliczyłam z Tż-tem dwa 2,5 godzinne spacery z młodym i nogi mi wchodzą w ... i oczy się zamykają same

Wrzucam zaraz do albumu moje 12-dniówki uwolnione na moment z pancernika

Edytowane przez Kulkaaga
Czas edycji: 2013-03-03 o 21:25
Kulkaaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 21:56   #3217
klaudeczka2010
Zadomowienie

witam KOCHANE moje...wpadłam was ucałowaću mnie wsio ok..wszyscy zdrowi...
WSZYSTKIM NOWYM CYCOLINKOM GRATULUJĘ...JUSI PIĘKNE SĄ

a ja zakupiłam ☠☠☠☠☠☠☠☠☠a i cały czas coś w nim robię,gotuję,robię ciasta,surówki,pizze ..ja pierdziu...wkręciłam się

muszę wpaść do Was na dłużej....bo mi bez WAS źle!!!

dlaczego nie mogę napisać ☠☠☠☠☠☠☠☠☠???nie można reklamować???ups..ale to takie urządzenie co robi wszystko!!!;-)i zaczyna się na thermo...he he..pewnie niektóre z was wiedzą o co mi chodzi

Edytowane przez klaudeczka2010
Czas edycji: 2013-03-03 o 21:58
klaudeczka2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 22:17   #3218
Amorcio
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klaudeczka2010 Pokaż wiadomość

a ja zakupiłam ☠☠☠☠☠☠☠☠☠a i cały czas coś w nim robię,gotuję,robię ciasta,surówki,pizze ..ja pierdziu...wkręciłam się

dlaczego nie mogę napisać ☠☠☠☠☠☠☠☠☠???nie można reklamować???ups..ale to takie urządzenie co robi wszystko!!!;-)i zaczyna się na thermo...he he..pewnie niektóre z was wiedzą o co mi chodzi
Klaudus, Ja Ci powiem, Ze to strasznie dziwne z nazwa tego urzadzenia bo nawet pisanie o nim na privie jest wykropkowane...wykropkowa na nazwa ☠☠☠☠☠☠☠☠☠ vorwerk.
Tez jestem zakochana w vorwerku hi hi obeszlam blokade ale to dziwne, zd w privach jest jakis podglad co sie pisze albo poblokowali bo sprzedawcy szukali tu kupcow

Polecam zupe z papryki i z pomidorkow oraz makaron w sosie serowym, grochowke, drozdzowka jest przepyszna i wiele innych. Ja juz modyfikuje przepisy po swojemu, kupowalam bez pokazow a planowalam przez kilka lat

Edytowane przez Amorcio
Czas edycji: 2013-03-03 o 22:26
Amorcio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 22:34   #3219
margo50100
Raczkowanie

Cytat:
DZIEWCZYNY ZAPRASZAM DO ALBUMU NA RAZIE TYLKO 2 FOTKI ZA PARĘ DNI NASTĘPNE BĘDĄ
Jusi, wyszły śliczne cycuchy!!! Gratuluję
Stary 2013-03-03, 22:41   #3220
Olivkaa200
Zakorzenienie

czesc dziewczyny chcialam napisac cos rano ale nie moglam nie wiem czemu

Scheherezade nie obraz sie ale Twoje zeby byly strasznie krzywe wiec mysle ze tylko taki aparat jaki mialas mogl zadzialac. Ja mam jednego zeba krzywego ale aparat musze miec na cala gore z takim czyms na dziąsło(nie wiem jak sie nazywa) kiedys zeba sie wyrywało a teraz chca mi go wstawic na jego miejsce i te cos mnie przeraza bo ponoc strasznie boli... ale moze sie zdecyduje kto wie

12.07.2012r.
485cc Nagor XM3 - dr A.B. Warszawa

27.07.2016r.
Usta - 5ty ml
Olivkaa200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 22:45   #3221
margo50100
Raczkowanie

Klauduś witaj i już wszytsko wiadomo gdzie Ty się podziewasz?! tak rzadko do nas zaglądasz!...
i nie mogę uwierzyć, że przegrywamy z tym ter mo mik sem?
Stary 2013-03-03, 22:47   #3222
Amorcio
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Olivkaa200 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny chcialam napisac cos rano ale nie moglam nie wiem czemu

Scheherezade nie obraz sie ale Twoje zeby byly strasznie krzywe wiec mysle ze tylko taki aparat jaki mialas mogl zadzialac. Ja mam jednego zeba krzywego ale aparat musze miec na cala gore z takim czyms na dziąsło(nie wiem jak sie nazywa) kiedys zeba sie wyrywało a teraz chca mi go wstawic na jego miejsce i te cos mnie przeraza bo ponoc strasznie boli... ale moze sie zdecyduje kto wie
Olivko masz racje kiedys sie wyrywalo. Moja mlodsza siostra miala rozbita szczeke gdy miala rok, wybika jedynki ale resztki zostaly i dentysta nie zauwazyl, ze szczeka peknieta. Te resztki wrosly sie w szczekes, zeby rosly tragicznie, szczeka sie zle rozwijala.Istna masakra byla. Wszyscy ortodonci chcieli jej wyrywac 4zeby, ze inaczej sie nie da. Ona szukala tak dlugo az znalazla ortodontke ktora wkleila jej taki aparat od podniebienia, rozciagal on i formowal szczeke az mozna bylo zalozyc ten na stale. Teraz nikt by nie powiedzial, ze ona miala taka tragedie w buzi
Stary 2013-03-03, 23:00   #3223
iloona79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amorcio Pokaż wiadomość
Bylismy w Petit Paris ale knajpka bym tej restauracji nie nazwala
Aaa,to kojarze-"na dole" przy ulicy,a ta o której Ci pisałam jest "u góry" miedzy przejsciami podziemnymi-ponoć najlepsza w Sopocie-przynajmniej wg Tripadvisor,no i tez trzeba rezerwować stoliki,bo malutko miejsca.Polecam na przyszłość!!
My tez pewnie skorzystamy z PetitParis,bo ja kocham wszystko co francuskie
iloona79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 23:02   #3224
Olivkaa200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amorcio Pokaż wiadomość
Olivko masz racje kiedys sie wyrywalo. Moja mlodsza siostra miala rozbita szczeke gdy miala rok, wybika jedynki ale resztki zostaly i dentysta nie zauwazyl, ze szczeka peknieta. Te resztki wrosly sie w szczekes, zeby rosly tragicznie, szczeka sie zle rozwijala.Istna masakra byla. Wszyscy ortodonci chcieli jej wyrywac 4zeby, ze inaczej sie nie da. Ona szukala tak dlugo az znalazla ortodontke ktora wkleila jej taki aparat od podniebienia, rozciagal on i formowal szczeke az mozna bylo zalozyc ten na stale. Teraz nikt by nie powiedzial, ze ona miala taka tragedie w buzi
Własnie ja mam tez taki miec mozesz napisac cos wiecej jak siostra dawala sobie rade? bolalo mocno?

12.07.2012r.
485cc Nagor XM3 - dr A.B. Warszawa

27.07.2016r.
Usta - 5ty ml
Olivkaa200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 23:12   #3225
iloona79
Zadomowienie

Cytat:
Nie rozumiem też, dlaczego piszesz, że pacjentki dr sądzą inaczej - możesz zacytować? Żadna z nas chyba nie jest tak głupia, by na co dzień latać bez biustonosza.
Aniko,
ja myślę że Kulce chodziło o to,ze dr sama tak mowi-"mozna biegać bez stanika do konca zycia",co i tak wydaje sie jednak dziwne i nie przekonuje zadnej,bo to nie wskazane jest w ogole dla piersi-jakichkolwiek!!Ja przynajmniej na 100% slyszałam jak mi to mowila na konsultacji i mojej znajomej równiez...

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
Napisane przez buziol04 Pokaż wiadomość
Hej dziewcyzny . Mogłbyscie wejsc do mojej galerii i podpowiedziec mi tam czy lepiej anatomiczne czy okragłe impanty do moich piersi ? Ja jestem bardziej przekonana do okrągłych ale chciałabym Was sie jeszcze poradzic bo we wtorek mam konsulatacje i sama nie wiem na co sie decydowac
Buziol,
mi się wydaje że dr zaproponuje Ci okrągłe, no ale wiadomo ze on więcej "widzi" niż my To tylko moje skromne oko i jeszcze skromniejsza wiedza

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Jusi,Kulkaaga,
w albumie była,widziałam i raz jeszcze gratuluję zazdroszcząc,że Wy już po!!

I tym miłym akcentem żegnam się dziś z Wami wszystkimi,
Dobrej Nocki!!
iloona79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 23:18   #3226
Martika25300
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
poczytałam Was trochę, pooglądałam nowe cudne nabytki i aż mi lepiej....
chorubsko mnie dopadło, ledwo żyję nawet o cyckach przestałam narazie myśleć
Jusi- Ty jesteś niesamowita" lotem błyskawicy"to wszystko u Ciebie się dzieje aż nadziwić się mogę, ledwo ze stołu zeszłaś a już na pełnych obrotach i relacja i zdjęcia , naprawdę jestem pełna podziwu
Byłam w albumie widziałam i cóż......ochy i achy, sama idę w te same ręce i bardzo się z tego cieszę
Jeśli chcecie to "przejmę" wyliczankę od jutra ale oczywiście nie napraszam się, bo nie wiem jakie są Wasze reguły....może to ma być ta ostatnia?
Martika25300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 00:20   #3227
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iloona79 Pokaż wiadomość
Aniko,
ja myślę że Kulce chodziło o to,ze dr sama tak mowi-"mozna biegać bez stanika do konca zycia",co i tak wydaje sie jednak dziwne i nie przekonuje zadnej,bo to nie wskazane jest w ogole dla piersi-jakichkolwiek!!Ja przynajmniej na 100% slyszałam jak mi to mowila na konsultacji i mojej znajomej równiez...[COLOR="Silver"]
Tak mi się coś kojarzy że Ty byłaś jeszcze u innej Pani dr na konsultacji? jest gdzieś wątek gdzie można o tym poczytać - o tym że ma drogo i dlaczego tak drogo, co mówiła dziwnego Tobie i Twoim znajomym, jakie ma ulubione implanty. Czy tylko konsultacja u dr S. zrobiła na Tobie tak duże wrażenie, że musisz o tym pisać z taką namiętnością przez tyle miesięcy Macie już jeden wątek na wymianę swoich złych doświadczeń z konsultacji u dr S. - wątek który powinien mieć tytuł "podaj rękę i uratuj pacjentkę która była na konsultacji w Gdyni" Może nadal tam roztrząsajcie swoje niewiarygodne, zasłyszane wiadomości . Widziałaś mnie tam? napisałam coś? inne osoby z tego wątku dyskutują tam z Wami? NIE- bo szkoda komentować takie dyrdymały.
Nie było mnie troszkę , wracam a na skrzynce stos wiadomości - i wiesz o co dziewczyny pytały? o co chodzi i że robicie jakąś dziwną jazdę u nas na wątku A skoro nie ja na to zwróciłam uwagę a inne osoby to znaczy, że na kilometr musi śmierdzieć
To jest wątek dla PACJENTEK- a nie wątek o metodzie podmięśniowej czy o propagowaniu czegoś lub kogoś. I nikt tu tego nie robi. Nie pasował Ci jakiś lekarz- oki, wybrałaś innego, po to są konsultacje żeby wybrać swojego lekarza. Napisałaś o tym- wszyscy przyjęli to do wiadomości. Ale powtarzanie w kółko, że pacjentki Pani dr wierzą w bajki jest po prostu niegrzeczne.

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 00:21   #3228
Elminio
Raczkowanie

cześć dziewczyny, od mojego ostatniego wpisu minęły wieki. fajnie jest czytać posty szczęśliwych posiadaczek piersi, mam nadzieję, że niedługo ja też do nich dołączę żałuję, że nie mam czasu na czytanie forum, chociaż w mojej sytuacji to nie jest takie złe, bo po dzisiejszym trochę się rozżaliłam. moje piersi ewoluują... niestety na minus, doszłam do swojej wagi i mam futerał zamiast cycków. laktacja nie trwa wiecznie, wiedziałam, że to kiedyś nastąpi, ale nie myślałam, że tak źle to zniosę. widok moich piersi wpędza mnie w depresję... masakra. bardzo Wam zazdroszczę - w pozytywnym sensie - tych waszych szczęść. mam też wielką prośbę, umówiłam się na lipiec na konsultacje do dr K.P z Wawy i proszę o kontakt, jeśli któraś z Was miała doświadczenia z tym lekarzem. w poprzedniej części spotkałam się z pozytywnymi opiniami na jego temat. staram się za Wami nadążyć, głównie chodzi mi o rozmiary piersi, ale chyba zdam się na lekarza, bo dla mnie to jedna wielka abstrakcja. pozdrawiam Was serdecznie, cieszę się, że jesteście.
Elminio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 00:46   #3229
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
A które to wiadomości w pierwszym poście są tak śmieszne? Bo domyślam się że to, że napisałam o ulubionym modelu, prawda?

Jeśli są tam jakieś błędy, jeśli bieganie bez stanika jest dla piersi ok, jeśli metoda pod dwa mięśnie nie wiąże się z dłuższą rekonwalescencją, dłuższym schodzeniem piersi w dół, jeśli nie ma zalet typu mniejsze odznaczanie implantu, mniejsze marszczenie czy mniejsze ryzyko cc to popraw mnie proszę - cenię Twoją wiedzę w tym temacie, chętnie też poszerzę swoją, choć sporo na ten temat czytałam i byłam na konsult. u dr

Jednak zarzucanie mi że razem z "resztą dziwnych osób" robię szum informacyjny jest lekko dziwne - rozumiem, że masz dzięki dr piękne piersi ale może przyjmiesz do wiadomości, że inne osoby mogą mieć na temat dr inne zdanie niż Twoje? I że mogą chcieć je wyrazić? Po to jest chyba forum, prawda? A może też się mylę? Może forum nie służy wymianie poglądów - w końcu jestem na forum "tylko" 7,5 roku.
Bo odbieram Twój post tak, że owszem można mieć swoje zdanie na temat dr pod warunkiem, że jest takie jak Twoje.

Nie napisałam, że metoda jest zła - wyraziłam swoją SUBIEKTYWNĄ opinię o metodzie i swoje subiektywne zdanie o dobieraniu implantu przez dr. Jeśli Ciebie nie zastanawia fakt, że 10 osobom z różnymi wymiarami i wyjściówkami proponuje ten sam model to ok, spoko - masz do tego prawo. Mnie zastanawia i nie zamierzam tego ukrywać tylko dlatego, że Tobie się to nie podoba

A co do postu o macrolane - przyznaję, mogę się mylić, napisałam zresztą, że mogę spróbować dowiedzieć się o co chodziło. Moja wiedza w temacie tej metody jest zerowa, wiem tyle, że dziewczyna powiększyła piersi tą metodą i przez to prawie przywitała się z niebiosami - ale nie znam szczegółów
hihi- przypomnę, że moim pomysłem była rezygnacja z nazwisk. I jako jedna z pierwszych usunęłam nazwisko lekarza z podpisu. Nie propaguje nikogo, jestem przeciwnikiem wątków o lekarzach, nie udzielam w takich, i nie piszę na tematy o których moja wiedza jest zerowa , nie dyskutuje z osobami które robią szum informacyjny. I tyle.
Nie sprowokujecie mnie.

---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ----------

Cytat:
Napisane przez klaudeczka2010 Pokaż wiadomość

Hejeczka Klauduś nie wiem co słuchać u Ciebie ale doczytam bo jestem ciekawa

Olivko- o kurcze, to masz nad czym myśleć. Ja się nie zdecydowałam bo mnie przeraziła ta cała droga do równych ząbków. Samo ściąganie zęba spod mleczaka to trzy lata a potem jeszcze prostowanie. Jak byłam młoda to nie było takich możliwości jak teraz-a teraz już szkoda mi życia na prostowanie zębów no i kasy- u mnie by wycieczka na Maladivy pewnie była za ta kasę . Ale jakbym była młodsza pewnie bym rozważyła

15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
Stary 2013-03-04, 00:52   #3230
Elminio
Raczkowanie

wybacz MyaDiva, nie wiedziałam, że "publiczny" wątek lekarzy jest nieaktualny, nie chcę nikogo reklamować, chciałabym po prostu poznać Wasze zdanie. przeczytawszy powyższe proszę o info prywatnie. widzę, że trochę się pozmieniało na forum... a miało nie być konfliktów i awantur wysłałam dziś kilka zaproszeń i mam do was ogromną prośbę, o ile staram się nie czytać zbyt wiele o powikłaniach, żeby o tym nie myśleć, o tyle proszę o wyjaśnienie o czym jest marszczenie i ryzyko cc? dobranoc
Elminio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 01:29   #3231
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja nie chcę dać temu spokoju, bo mnie interesuje . To co zacytowałaś o więzadłach: Więzadła nie znajdują się w gruczole:
"Więzadła Coopera zbudowane są z włókien kolagenowych, przy czym przez środek każdego z nich biegnie nerw.
Więzadła biegną zarówno w skórze piersi, jak i przez środek piersi.
Więzadła w skórze odpowiadają za zawieszenie piersi. Zaczepione są w powięzi mięśni, w okolicach obojczyków i biegną wewnątrz skóry w stronę brodawek, i to ich rozciągnięcie odpowiada za opadanie piersi.
Druga grupa więzadeł biegnie przez środek piersi – od okolic brodawek, w kierunku mięśni na klatce piersiowej – i te odpowiedzialne są za „przyczepienie” piersi do klatki piersiowej."

Przecież to jest właśnie gruczoł, czyli po prostu pierś
http://pl.wikipedia.org/wiki/Gruczo%...cz%C5%82owieka

Poniżej pierwszy z brzegu wyguglany obrazeczek - skoro implant jest pod mięśniem/mięśniami to gdzie mu do tych więzadeł . Nie znam się na tym zupełnie, ale na chłopski rozum mi to nie pasuje. Może któraś z dziewczyn nas oświeci?
Jeszcze jedno - ja też wyraziłam swoje zdanie - poszukaj, a zobaczysz, co myślę o chodzeniu bez stanika. Nie rozumiem też, dlaczego piszesz, że pacjentki dr sądzą inaczej - możesz zacytować? Żadna z nas chyba nie jest tak głupia, by na co dzień latać bez biustonosza.
Właśnie ostatnio , przy okazji mojego badania pewnego preparatu na powiększanie piersi, pogłębiałam temat tych tajemniczych wiązadeł . Wiązadła Coopera- lotna nazwa podchwycona przez producentów preparatów, urządzeń, cud staników czy metod do powiększania piersi. Ten cytat pewnie pochodzi z jakiegoś źródła które ma czytelnika przekonać że widząc jak lub czym można piersi powiększyć lub podnieść .
W piśmiennictwie medycznym nic podobnego nie znajdziemy nie znalazłam opracowania medycznego które by potwierdziło tak deprymujące znaczenie tych pasm tkanki, a żadne zawiaski które można podkręcić i podnieść piersi niestety nie istnieją.

---------- Dopisano o 01:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Elminio Pokaż wiadomość
wybacz MyaDiva, nie wiedziałam, że "publiczny" wątek lekarzy jest nieaktualny, nie chcę nikogo reklamować, chciałabym po prostu poznać Wasze zdanie. przeczytawszy powyższe proszę o info prywatnie. widzę, że trochę się pozmieniało na forum... a miało nie być konfliktów i awantur wysłałam dziś kilka zaproszeń i mam do was ogromną prośbę, o ile staram się nie czytać zbyt wiele o powikłaniach, żeby o tym nie myśleć, o tyle proszę o wyjaśnienie o czym jest marszczenie i ryzyko cc? dobranoc
Witam, hejeczka właśnie niechcący wpadłaś w małe zamieszanie. Ja byłam na urlopie - wracam a tu dziewczynki piszą, że jakieś dziwne klimaty się robią. Więc musiałam coś skrobnąć.
Więc przepraszam nic złego nie napisałaś, inicjały możemy pisać bez problemów- to żadna reklama.
CC jest przykurczem torebki, zbliznowaceniem tkanki jaką jest otoczony implant. Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcia jak wygląda napisz- zapodam. W klubie są też filmy jak diagnozować i z usunięcia. Jest to powikłanie jakie można zdiagnozować po 4 msc po operacji- może wystąpić nawet kilka lat po zabiegu. Każda kolejna operacja zwiększa ryzyko powstania cc. Nie jest to częste powikłanie.
Marszczenie implantu może być widoczne jeśli tkanka piersi jest słaba/luźna, jest jej mało, jeśli implant jest osadzony płytko. Generalnie im więcej tkanki- tym mniejsze szanse na widoczność załamań na implancie. Nie jest to powikłanie- raczej kosmetyczny mankament. Jest niestety dość częsty- zwłaszcza przy nachylaniu jak skóra już się rozluźni.

Stary 2013-03-04, 07:13   #3232
Rubineczka
Raczkowanie

Witam się z ranka
Kolejny piękny dzień się zapowiada Aż chce się żyć.
Mam ochotę zrobić tyle rzeczy ale wiem że jeszcze nie mogę. Z niecierpliwością czekam na większe możliwości ruchowe

Miłego dnia wszystkim cycolinką i przyszłym cycolinką życzę
Stary 2013-03-04, 07:40   #3233
jusi84
Raczkowanie

GG do jusi84

cześć dziewczyny dziękuję za milusie komentarze moich okrąlasków nowych idę się jeszcze położyć puki mały ogląda bajki mogę sobie poleniuchować
Stary 2013-03-04, 07:54   #3234
gawisz
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny po obiedzie nie wytrzymałam i ścągłam stanik i to co zobaczyłam to szok normalne tak jak wam wcześniej pisałam że są małe bo to tak wyglądało w staniku ale po ściągnięci to o matko są ogromne równiutkie blizny w tej samej wielkości aż mama i siostra zaniemówiły z wrażenia a jak mój Daniel zobaczył to mu szczena opadła nie wiedział co powiedzieć ...potem mi dzwonił i mówił jakie mam piękne piersi hehe nie no koniecznie muszę zrobić foty chcę byście oceniły fachowym okiem moje nowiutkie skarbusie widziałam je z 2 min nie chciałam by były za długo bez stanika ale już je kocham nad życie coś pod żebrami mnie stroczku oblewa ale a jakby coś przelewało może efekty uboczne narkozy dopiero popołudniu mi się to zrobiło nie wiem co to ważne że dr powiedział że wszystko jest oki jak leżałam i mi zmieniał opatrunki to myślałam że są o wiele mniejsze
To cudnie Jusi! Skoro wrażenie robią też na rodzince to musi być super..a z każdym dzniem ma być lepiej.. ehhh zazdroszczę ogromnie i gratuluję! Dzięki za podbudowanie a propos drenów i bólu.. bo jakoś mnie to trochę zmroziło.. a dobre nastawienie to przeciez połowa sukcesu

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Cytat:
Napisane przez margo50100 Pokaż wiadomość
French_miki, przypomniał mi się dowcip o pewnym szkocie, który swojej córce w nagrodę za wspaniałe wyniki w nauce zaproponował, że pójdą do cukierni...
... popatrzeć jak inne dzieci jedzą ciastka

jak chcesz to Ci pożyczę aparat mogę CI nawet zdjecia zrobić
no przecież ja umieraaam z ciekawości

Margo tak, zdecydowanie oglądanie takich pięknych piersi i czytanie postów pełnych zachwytów i zadowolenia jest trochę jak "lizanie cukierka przez papierek".. bądź co bądź wzmaga apetyt. Mi zostało 15 dni... i będę się napychać tymi ciastkami ile wlezie...
gawisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 08:04   #3235
malina986
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rubineczka Pokaż wiadomość
Witam się z ranka
Kolejny piękny dzień się zapowiada Aż chce się żyć.
Mam ochotę zrobić tyle rzeczy ale wiem że jeszcze nie mogę. Z niecierpliwością czekam na większe możliwości ruchowe

Miłego dnia wszystkim cycolinką i przyszłym cycolinką życzę
Haha Rubinececzka wiem o czym mówisz ją też już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła robić wszystko , chociaż i tak sięgnie oszczedzalam za bardzo.
U mnie już wiosnę czuć , a ją szukam już jakichś ćwiczeń chociaż na nogi co by można teraz juz robić
Mój brzuch po narkozie powoli schodzi dobrze bo czuje się jak w ciąży. Dzisiaj idę na jakieś małe zakupy bo okazuje się że mało rzeczy mam rozpinanych , a w środę na zdjęcie szwów , to chyba wolałabym żeby doktor nie musiał pomagac mi sukienki zdzierac przez głowę

Jusi byłam , zobaczyłam, ocenilam -ładne te Twoje nowe bimbalki , a jaki rozmiar wkladek masz?

Edytowane przez malina986
Czas edycji: 2013-03-04 o 08:24
malina986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 08:19   #3236
Amorcio
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Olivkaa200 Pokaż wiadomość
Własnie ja mam tez taki miec mozesz napisac cos wiecej jak siostra dawala sobie rade? bolalo mocno?
Z tego co pamietam to ten wewnetrzny (nie znam nazw, typow aparatow) aparat nosila 1,5roku. Z poczatku bolalo, miala problem z mowieniem bo ten aparat byl tak ponizej podniebienia i jezyk inaczej sie ukladal. Po jakims czasie tak sie przyzwyczaila, ze wrocila do spiewania w chórze a chór koncertowal po Polsce . Przyzwyczaila sie i nie przeszkadzalo. W jej wypadku nie bylo mowy o takim aparcie na noc bo miala tak zle szczeke wyksztalcona. Chyba miala go nosci dluzej ale bardzo dobrze i szybko szczeka sie zmienila i mozna bylo zakladac aparat na stale. Ten nosila chyba ze 2,5roku i pozniej dostala chyba cos do wkladania na noc. Ten aparat wewnetrzny kosztowal o ile dobrze pamietam 1500zl.

Witajcie w sloneczny poranek
Juz mialam nadzieje, ze zrobie sobie prezent na urodziny TZ w kwietniu ale zostalam sprowadzona na ziemie. Nie ma na to miejsca w terminarzu TZa. Dopiero sierpien/wrzesien ale obiecane 2tyg urlopu wezmie i 1-1,5 mca bez wyjazdow.

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Margo tak, zdecydowanie oglądanie takich pięknych piersi i czytanie postów pełnych zachwytów i zadowolenia jest trochę jak "lizanie cukierka przez papierek".. bądź co bądź wzmaga apetyt. Mi zostało 15 dni... i będę się napychać tymi ciastkami ile wlezie...[/QUOTE]

Gawisz, pradwe rzekłaś wzmaga apetyt, oj wzmaga
Stary 2013-03-04, 08:22   #3237
gawisz
Raczkowanie

Dziewczyny czy 2 tyg przed op mogę brac tabletki do ssania na ból gardła.. ?
gawisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 08:33   #3238
Rubineczka
Raczkowanie

Cytat:
Haha Rubinececzka wiem o czym mówisz ją też już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła robić wszystko , chociaż i tak sięgnie oszczedzalam za bardzo.
U mnie już wiosnę czuć , a ją szukam już jakichś ćwiczeń chociaż na nogi co by można teraz juz robić
Mój brzuch po narkozie powoli schodzi dobrze bo czuje się jak w ciąży. Dzisiaj idę na jakieś małe zakupy bo okazuje się że mało rzeczy mam rozpinanych , a w środę na zdjęcie szwów , to chyba wolałabym żeby doktor nie musiał pomagac mi sukienki zdzierac przez głowę

Jusi byłam , zobaczyłam, ocenilam -ładne te Twoje nowe bimbalki , a jaki rozmiar wkladek masz?
Wczoraj też myślałam nad jakimiś ćwiczeniami na dolną partię ciała, ale do głowy przychodzą mi tylko przysiady Może zaproponowałabyś mi coś więcej?
O matko też masz ten brzuchol taki wielki? Też czuję się jak w ciąży, jest tak napęczniały, taki olbrzymi że już mam go dość, aż wstyd mi przed moim TŻ gdy mnie myje.
Też muszę coś rozpinanego kupić, na razie chodzę w męskich koszulach, ale podobno całkiem mi w nich do twarzy

malinko doktor to by wziął nożyczki i tak przez środeczek by otworzył wrota do Twoich ślicznotek
Stary 2013-03-04, 08:55   #3239
ania2003
Raczkowanie

Dzien dobry dziewczynki. Mi dzien zaczal sie po 4.00 bo moja mala wstala i ni jak nie moglam jej na nowo uspic. Jedyny pozytyw z tego ze dzis po raz pierwszy zaliczylam 40 min. Na biezni , ktora stala 2 lata nie uzywana

Jusi , kulaaga bylam w waszych albumach i coz moge tylko westchnac...PIEKNE!!!!:cm ok:

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez gawisz Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy 2 tyg przed op mogę brac tabletki do ssania na ból gardła.. ?
Ja mialam zakaz 2 tygodnie przed brac leki rozrzedzajace.

Edytowane przez ania2003
Czas edycji: 2013-03-04 o 09:08
ania2003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 09:36   #3240
korolowa
Rozeznanie

Cytat:
Scheherezade a Ty gdzi do ortodonty chodzisz ?
Ją też się zgodzę że to ortodonta leczy nie aparat , dlatego ja poszperalam w internecie poczytalam opinie i wybrałam dwóch . Zobaczymy co na konsultacji powiedzą.

Korolowa mówisz że zamki zolkna ? Czy one po prostu są żółte ? To mi zasialas troszkę metali teraz
A Ty w warszawie do jakiego ortodonty chodzilas ? Bo rok to dosyć szybko na wyleczenie wady , w sumie to też zależy jakiej
ja szukałam na forach, wytypowałam niby 2 najlepszych (wg rożnych opinia w necie), poczytałam jeszcze i poszłam w końcu do babeczki (chyba tu nie można podawać nazwisk, mogę Ci na priv wysłać) generalnie babka mnie wkurza, wiec jej nie polecam mój aparat za łuk kosztował 2600, mam przeźroczyste zamki, ale trzymane są gumkami (niestety, o innej opcji mnie nie poinformowała, a czytam teraz że są rozwiązania bez tych gumek) te gumki własnie żółkną nabardziej i przez to wydaję się, ze cały zamek jest żółtawy i w ogolę, nieładnie to wygląda i już bym wolała mieć metalowy.

i ja chodzę już prawie 3 lata
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości