Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz. XII - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: 13! część nadchodzi, a na jej nazwę wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 1,92%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci 3 5,77%
Dzień za dniem szybciutko leci, już za miesiąc pierwsze dzieci 9 17,31%
Za niecałe dwa miesiące urodzą się pierwsze brzdące 4 7,69%
Sexy foczki - my mamusie, a za miesiąc pierwsze dzidziusie 8 15,38%
Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! 27 51,92%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-12, 14:25   #3211
Diorisha
Zakorzenienie

Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Wiesz co...
Cały tydzień siedzę sama, bo tż wraca późno, cały tydzień sprzątam i mam bałagan, kasy tylko ubywa na koncie i mnie to dobija, jeszcze ta akcja z Edim dziś... No i w ciąży jestem
Tak mi się nazbierało, że 3 razy już dziś ryczałam

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

A i jeszcze pewnie czeka mnie naprawa tego kompa za kasę i szczerze to jeśli ZUS zamierza mi się spóźniać z kasą, to umrzemy z głodu
Już teraz jest kiepsko, a mamy jednak 2 pensje w tym miesiącu

Wiem,że to marne pocieszenie ale:
Cały tydzień siedzę sama, bo tż wraca późno,
cały tydzień sprzątam i mam bałagan-jeszcze sobie ciuszków Ewkowych ze strychu naznosiłam i tym narobiłam totalnego bajzlu.
kasy tylko ubywa na koncie i mnie to dobija-mieliśmy teraz naprawdę sporo niespodziewanych wydatków,
No i w ciąży jestem

Jesteś tylko do przodu o akcję z Edim

Z tym kompem to przypał niesamowity. A co macierzyńskiego to może akurat nie będzie tak źle Nie wychodź myślami aż tak daleko .
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 14:27   #3212
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Doczytałam, że cholesterol też może być zwiększony.Ale martwi mnie ten cukier, czy ktoś miał za niski cukier w ciąży?W sumie ostatnio mam kiepski apetyt....
a jak niski masz ten cukier? ja mialam niski przed ciaza i to nie tragedia tylko trzeba bardzo regularnie jesc zeby nie doprowadzac do spadkow cukru bo wtedy glodzisz organizm i przede wszystkim.dzieciucha

Cytat:
W naszej okolic w zeszłym roku włamali się sąsiadce do domu. Była zima, godz.17 więc już ciemno i jej się przysnęło. Złodzieje chyba myśleli,że nikogo nie ma i włamali się przez balkon ( a trzeba nadmienić,że to dom podpiwniczony i balkony są na wysokości 1 piętra). Ona coś usłyszała, zlazla na dół, zobaczyła ich i wrzask. Na szczęście od razu uciekli, a co jakby coś jej zrobili??

nie straszcie mnie jeszcze bardziej

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
nawet mnie nie strasz ze tak drogo tam będzie. Ja chciąłam z Adim do zoo jechac do krakowa ale że sytuacja taka a nie inna to chce usilnie chociaż do tego cyrku bo na miejscu i chce żebyśmy razme poszli wszyscy bo naprawdę nigdzi eto dziecko nie zabieramy

zoo w krk jest ekstra
bylam z moim chrzesniakiem juz dwa razy i to jest kosmiczna atrakcja
niesetty tez dosc drogo ale tam.mozna wziac sobie koszyk piknikowy i caly dzien spedzic w lesie miedzy zwierzakami

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Dzisiaj wyruszamy do domu.

Ale niestety jestem na fenoterolu. Odezwę się jak wszystko się uspokoi.

trzymam kciuki za spokojna podroz
na fenku podroz jest mniej dotkliwa, wyprobowalam w.pociagu

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
dokładnie, dla mnie też nie do pomyślenia jest podrzucanie komuś dziecka, ja rozumiem raz na rok okazja jakaś nie wiem, ale nie notorycznie... imprezować przy śpiących dzieciach też nie widzę no bo jak, głośno hałas, coś się stanie i przyjeżdża policja i jest że rodzice czy ludzie pijani ;/ bezsens

najważniejsze aby wszystko było dobrze i aby było zdrowe!

jej to jakie ty imprezy urzadzasz?

hehe moi znajomi maja 10letnia corke i czesto u nich imprezowalismy jak.mloda miala rok i troche wiecej
zasada byla prosta: nie drzemy ryjkow (co jest i tak normalne w bloku po22) i jeden rodzic nic nie pije
zawsze bylo kulturalnie i bezproblemowo

a co do podrzucania to ja bylam dzieckiem notorycznie podrzucanym tzn jeden wieczor w tygodni byl tylko dla rodzicow i mysle ze.to bylo ekstra, uwielbialam byc u babci, cioci itd. dla mnie to jest bardzo ok, ale mam znajomych ktorym sie totalnie w.mozgu pozajaczkowalo bo podrzucali malutkie dziecko (takie do roku) codziennie bo musieli wyjsc na zakupy, bo chcieli kupic kafelki, bo chcieli wyjsc na piwo, bo maja dosc, bo chca sobie ogladnac film w domu spokojnie itp. no maaasakra wiekszosc z tych rzeczy mozna chyba robic z dzieckiem, nie?

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Co do chodzika to się zgodzę, ale co to ma do huśtawki?Przecież siedzi w niej jak w normalnym krzesełku, a nie używa przy tym nóżek, bo wisi
ma duze znaczenie, tak samo nie powinno sie izywac nosidelek w ktorym nozki wisza.
nosidelko powinno byc takie zeby dziecko mialo ciezar ciala na posladkach a nie na miednicy
to powoduje krzywizne i trudnosci z chodzeniem

takam madra

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 14:31   #3213
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.

Kaskadzieki za przypomnienia...biodra tez mnie bola a szczegolnie lewe...byle do wrzesnia!
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 14:35   #3214
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Wiem,że to marne pocieszenie ale:
Cały tydzień siedzę sama, bo tż wraca późno,
cały tydzień sprzątam i mam bałagan-jeszcze sobie ciuszków Ewkowych ze strychu naznosiłam i tym narobiłam totalnego bajzlu.
kasy tylko ubywa na koncie i mnie to dobija-mieliśmy teraz naprawdę sporo niespodziewanych wydatków,
No i w ciąży jestem

Jesteś tylko do przodu o akcję z Edim

Z tym kompem to przypał niesamowity. A co macierzyńskiego to może akurat nie będzie tak źle Nie wychodź myślami aż tak daleko .
Heh, taki dzień, jutro będzie lepiej
A pewnie jeszcze dziś, bo za jakieś 3 h siostra będzie u mnie, zrobimy oponki, położymy młodego, obejrzymy coś

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 14:38   #3215
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chodzi o kasę to mój mąż sprawia czasami wrażenie jakby się urwał z kosmosu On nie wie co,gdzie,kiedy i ile
no to tak jak P.
Cytat:
w ogóle nie mam nastroju

Cytat:
Wiesz co...
Cały tydzień siedzę sama, bo tż wraca późno, cały tydzień sprzątam i mam bałagan, kasy tylko ubywa na koncie i mnie to dobija, jeszcze ta akcja z Edim dziś... No i w ciąży jestem
Tak mi się nazbierało, że 3 razy już dziś ryczałam
ja tez cały dzień sama siedzę, małża nie ma bo siedzi sobie w Wawie, chce mi się spać, kasa tez mi ubywa nie wiem na co masakra

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Kaskadzieki za przypomnienia...biodra tez mnie bola a szczegolnie lewe...byle do wrzesnia!

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 14:52   #3216
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Heh, taki dzień, jutro będzie lepiej
A pewnie jeszcze dziś, bo za jakieś 3 h siostra będzie u mnie, zrobimy oponki, położymy młodego, obejrzymy coś
Pewnie,że tak
Taki wieczór z siostrą super sprawa-odstresujecie się no i te oponki

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

A tak w ogóle to dziś rozmawiałam z ciocią i dowiedziałam się,że Jej bliska koleżanka jest położną w szpitalu w którym rodzę - mam zadzwonić do cioci przed 15.IX i się przypomnieć
Stary 2013-07-12, 14:53   #3217
rusałka_1
Zakorzenienie

nadrabianie was dzisiaj to mordęga. Mój internet działa w kratkę 5 minut działa, 30 minut nie, więc czytam Was w "bólach"

Ja już wykąpana i umalowana, czekam na męża z obiadem i lecimy do gina

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
hahaaha napisalam o obiadku a zdjecia nie wstawilam z tej radosci Załącznik 5323065

to jeszcze raz ZAPRASZAM

mniam

a ja właśnie złożyłam zamówienie u rodziców na: borówki, fasolkę szparagową, pomidorki i wiejskie jajeczka

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-12, 14:53   #3218
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie,że tak
Taki wieczór z siostrą super sprawa-odstresujecie się no i te oponki
No się nie mogę doczekać ich

A jeszcze Edi dziś w pieluszce chodzi, bo już nie mam, co na kanapie kłaść, 3 pranie idzie Nie spał dziś i w ogóle się nie konrtoluje

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-12, 14:57   #3219
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Ja już wykąpana i umalowana, czekam na męża z obiadem i lecimy do gina

Cytat:
a ja właśnie złożyłam zamówienie u rodziców na: borówki, fasolkę szparagową, pomidorki i wiejskie jajeczka
Też mogę ?

Cytat:
No ja myślę

Cytat:
A jeszcze Edi dziś w pieluszce chodzi, bo już nie mam, co na kanapie kłaść, 3 pranie idzie Nie spał dziś i w ogóle się nie konrtoluje

Biedna jesteś ale lada chwila i wyrośnie z tego
Stary 2013-07-12, 15:00   #3220
Brydzia_
Zakorzenienie

nie chodzi tylko o czekoladę od rana zjadłam tyle że
no i gotują mi się gołąbki

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 15:02   #3221
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
nie chodzi tylko o czekoladę od rana zjadłam tyle że
no i gotują mi się gołąbki
ja też dzisiaj zjadłam jak koń ale trudno śniadanie 2 kanapki, zupka, kanapka a zaraz zabieram się za drugie danie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-12, 15:04   #3222
matallewar
Zakorzenienie

Ajć i właśnie pokaźnie w pęcherz oberwałam.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-12, 15:05   #3223
Brydzia_
Zakorzenienie

ja tak dużo że już nawet sama nie pamiętam... drożdzówkę, kanapkę, drugie danie, tabliczkę czekolady, 2 brzoskwinie, 3 nektaryny... i właśnie idę po czereśnie
a potem będzie

Stary 2013-07-12, 15:07   #3224
kaska87
Zakorzenienie

Brydzia spoko będziemy się odchudzać po ciąży

Stary 2013-07-12, 15:11   #3225
butterfly20
Zakorzenienie

Cały dzień jestem głodna,ciągle bym coś jadła. A się powstrzymuję,żeby co 3 godziny

Widział ktoś w Biedrze wagi łazienkowe?

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
doczytałam

no nie był zbyt urodziwy

zastanawiam się, czy my będziemy widzieć to, że nasze dziecko jest ewentualnie brzydkie
Eeeej bez kitu, czasem sie nad tym zastanawiam jak to jest.Czy nawet jeśli dla innych moje dziecię nie będzie zbyt ładne to dla mnie będzie najpiękniejsze?Zawsze mnie to zastanawiało jak to jest

Ja tylko wiem,że jak ktoś mnie chwalił,że jestem ładna itp. to moja mama odpowiadała,że w sumie nigdy się nad tym nie zastanawiała, tylko zawsze dla niej jestem jaka jestem

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
eee no to byłaby miła niespodzianka- od przybytku głowa nie boli

lekarz nie widzi syna więc nie wiadomo
III trymestr z tego co pamiętam 1,92 mi podskoczyło i dawkę euthyroxu mi podniosła na 75 bo miałam 2,68 a w II trymestrze się ładnie trzymało
Eeej bez kitu nie wiem co Ci na to chciałam odpisać Budyń

Cytat:
jestem pipą napisałam małżowi sms, żeby mieć podkładkę "na piśmie" pewnie się zaraz obrazi ale kij tam jemu przejdzie po 2 minutach, a ja będę miała spokój
mam to samo, żre jak świnia- nie przesadzam no i ciężko mi się w nocy śpi, bo biodra bolą

u nas ja płacę, ale my mamy wspólną kasę mój małż to nawet nie wie jakie opłaty mamy
Mamy IDENTYCZNIE

Cytat:

zoo w krk jest ekstra
niesetty tez dosc drogo ale tam.mozna wziac sobie koszyk piknikowy i caly dzien spedzic w lesie miedzy zwierzakami

trzymam kciuki za spokojna podroz
na fenku podroz jest mniej dotkliwa, wyprobowalam w.pociagu

jej to jakie ty imprezy urzadzasz?

hehe moi znajomi maja 10letnia corke i czesto u nich imprezowalismy jak.mloda miala rok i troche wiecej
zasada byla prosta: nie drzemy ryjkow (co jest i tak normalne w bloku po22) i jeden rodzic nic nie pije
zawsze bylo kulturalnie i bezproblemowo

a co do podrzucania to ja bylam dzieckiem notorycznie podrzucanym tzn jeden wieczor w tygodni byl tylko dla rodzicow i mysle ze.to bylo ekstra, uwielbialam byc u babci, cioci itd. dla mnie to jest bardzo ok, ale mam znajomych ktorym sie totalnie w.mozgu pozajaczkowalo bo podrzucali malutkie dziecko (takie do roku) codziennie bo musieli wyjsc na zakupy, bo chcieli kupic kafelki, bo chcieli wyjsc na piwo, bo maja dosc, bo chca sobie ogladnac film w domu spokojnie itp. no maaasakra wiekszosc z tych rzeczy mozna chyba robic z dzieckiem, nie?

ma duze znaczenie, tak samo nie powinno sie izywac nosidelek w ktorym nozki wisza.
nosidelko powinno byc takie zeby dziecko mialo ciezar ciala na posladkach a nie na miednicy
to powoduje krzywizne i trudnosci z chodzeniem

takam madra

Nie byłam w Krk w zoo, muszę się wybrać. Podobno w Ostravie też jest fajne

Co do tych huśtawek na gumach do skakania to pewnie to racja, ale te dla niemowląt to przecież nie mają nic do tego
A co do nosideł to owszem-trzeba kupować ergonomiczne, gdzie ciężar ciala opiera się na pupie i dziecko ma pozycję żabki. Tę pozycję wymusza też chusta.

Ja dalej nie wiem na co się zdecydować. Myślałam najpierw o nosidle z Tuli lub Manduci, potem mój mąż przekonywał mnie do chusty.
A teraz koleżanka podsunęła coś pomiędzy- nosidło Mei Tai

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:

Przeca nie będziecie mieć z czego

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-12, 15:13   #3226
matallewar
Zakorzenienie

Co ja dziś zjadłam, hmm...

Rano kawałek placka drożdżowego, potem jogurt, potem pół miski rosołu, jeszcze kawałek placka i pół koszyczka malin. Chyba nie tak źle

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-12, 15:14   #3227
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
założymy grupę wsparcia
gołąbki gotowe... musze iść po przecier na sos... ale zrobiłam raczej mega giga gołębie a nie gołąbki miałam ogromną kapustę

Stary 2013-07-12, 15:18   #3228
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
założymy grupę wsparcia
gołąbki gotowe... musze iść po przecier na sos... ale zrobiłam raczej mega giga gołębie a nie gołąbki miałam ogromną kapustę
moja mam wczoraj przemówiła, że trzeb gołąbki zrobić bo dawno nie było jestem za!

Stary 2013-07-12, 15:19   #3229
niebede
Raczkowanie

wczoraj miałam gołąbki - wygrzebałam z zamrażalnika mniam mniam

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 15:19   #3230
butterfly20
Zakorzenienie

Matal a ten Topcom nie jest bezdotykowy, tylko trzeba go przyłożyć do czoła?Czy częściej mierzysz w uchu?

Stary 2013-07-12, 15:21   #3231
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
wczoraj miałam gołąbki - wygrzebałam z zamrażalnika mniam mniam
o! ja też mam zamrożone ale to nie to samo, wolę świeże z sosikiem pomidorciowym

Stary 2013-07-12, 15:22   #3232
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
No ja nie karmiłam piersią akurat.

A dlaczego nie będziesz nic jeść?Jakieś dziwne to sr, bo u mnie mówiono, żeby unikać wzdymających i cytrusów przez miesiąc, półtora, a co do kontrowersyjnych rzeczy typu truskawki, to po prostu obserwować dziecko.Jeśli dzidzia jest ok, to nie ma co rezygnować z prawie wszystkiego bo to nieportrzebnie zabiera składniki pokarmowe.
wlasnie z tego co pamietam to pisalas ze jak sie w ciaze zachodzi to nie wolno karmic piersia nie? a ja pytalam lekarza i poloznej i podobno wolno o ile.ciaza nie jest zagrozona bo karmienie podnosi poziom oksytocyny
i moze spowodowac porod
bede miala rozkminke jak drugi raz zaciaze

Cytat:
co ciekawego kupiłaś?

szkoda gadac
bic w tym factory nie bylo
dla dzieci nic a nic, a do smyka juz nie mialam sily wchodzic zreszta nie lubie tego sklepu
ja w factory zawsze zaliczam calzedonie i intimisimi. myslalam ze kupie majty bo uwielbiam i co.ciekawe wszystkie sprzed ciazy na mnie pasuja wiec chcialam sobie dokupic pare, chcialam tez kupic tz bokserki a tam nic jedno wielkie NIC

kupilam w koncu sweterek i tz portfel.bo odkad mu ukradli w listopadzie to stwierdzil ze nie potrzebuje bo tylko znow mu ukradna hehe
ale jako ze dzis pojechal wreszcie od listopada wyrobic prawo jazdy (tak tak 8 miesiecy jezdzil bez- tesciowa policjantka to liczyl ze mu sie upiecze) to zakupilam portfel
ale w sumie ja i tak cala kase trzymam to moze rzeczywiscie mu nie potrzeba

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Ejjj nie piszcie na bialo bo czytanie na telefonie to meka. zeby przeczytac musze kazda sobie z osobna zacytowac a pozniej wracac

Mam pytanie jaka jest gorna granica tsh w ciazy? Mam 2,54 i nigdy niebtalam na to zadnych lekow czy to duzo?? Oddawalam dzis mocz i mi gin napisal ze prosi o pilny kontakt i oprocz tego mam za malo leukocytow a za duzi neurocytow, ale wczesniej tex tak mialam reszta w normir :/ ma do mnie polozna oddzwonic..
zalezy od norm i laboratorium
u mnie do 5,0

[/RIGHT]
Stary 2013-07-12, 15:23   #3233
teacherka
Zakorzenienie

Jezuuuu to ja siedze cicho i się nie przyznaję ile pochłonęłam mimo braku ochoty na nic konkretnego... a teraz jeszcze obiadek - ziemniaczki i fasolka...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 15:23   #3234
butterfly20
Zakorzenienie

Tak jeszcze w temacie mojego szoku spowodowanego badaniami na paciora- no nie wyobrażam sobie wkładać dziecku termometra do pupci. To musi boleć...

Stary 2013-07-12, 15:26   #3235
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
zalezy od norm i laboratorium
u mnie do 5,0
.
każdy endo Ci powie, że 1-1,5 w I trymestrze a do 2,0 (dokładnie chyba 1,92)w II i III

Stary 2013-07-12, 15:27   #3236
bojatoja
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-

Cytat:
zoo w krk jest ekstra
My jeszcze w Krakowie w ZOO nie byliśmy. Już tyle razy namawiałam Tżta ale zawsze ma jakąś wymówkę. Pewnie się wybierzemy jak Dzidziuś będzie i to troszkę większy.
A wiesz może ile bilety kosztują?
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 15:30   #3237
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Matal a ten Topcom nie jest bezdotykowy, tylko trzeba go przyłożyć do czoła?Czy częściej mierzysz w uchu?
W 99% mierze w uchu, bo pomiar jest.dokładniejszy, a u małych dzieci to istotne.
Do.czoła.trzeba przyłożyć.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-12, 15:30   #3238
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
W momencie gdy ta dziewczyna siedziala nie bylo nic widac ze cos leci-tylko ona,,to,, czuła,lekarz kazał jej wstac ale nie chciala bo bala sie ze wszystko wyleci ,no ale w koncu polozna z lekarzem wzieli ja pod pache i w tym momencie jak wstała tak z niej wylecialo..dobrze ze przytrafilo jej sie to akurat przed wizyta u lekarza a nie gdzies na miescie bo widac ze z dziewczyny panikara była niezła
ja jestem bardzo ciekawa, jakie to uczucie jak wody odchodzą, bo przy Maryśce mi pęcherz przebijali. może teraz mi odejdą same?
co do wagi - ja też dużo waże. teraz pewnie trochę doszło, przez te wakacyjne lody jutro wracamy do domu to się okaże ile.
ale muszę Ci napisać, że bardzo szanuje Twoje podejście do tematu, i to że wklejasz swoje zdjęcia - ja się nie przełamałam....

Cytat:
Chyba na dwa tygodnie przed TP ale niech dziewczyny bardziej zorientowane podpowiedzą.
warto dopytać w swojej firmie, u mnie dają czas 2 tyg PO porodzie

Cytat:
A co do nosideł to owszem-trzeba kupować ergonomiczne, gdzie ciężar ciala opiera się na pupie i dziecko ma pozycję żabki. Tę pozycję wymusza też chusta.

Ja dalej nie wiem na co się zdecydować. Myślałam najpierw o nosidle z Tuli lub Manduci, potem mój mąż przekonywał mnie do chusty.
wszystkie te nosidła są bardzo ok jedna tylko uwaga - w nosidle nosisz tylko w pozycji pionowej a wielu fizjoterapeutów uważa że nie powinno się pioniozować dziecka poniżej 3 miesiąca życia - i ja się z nimi zgadzam. chusta tkana natomiast daje Ci możliwość wiązania w poziomie - ja mam chustę

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 15:35   #3239
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
hahaaha napisalam o obiadku a zdjecia nie wstawilam z tej radosci Załącznik 5323065

to jeszcze raz ZAPRASZAM

Cytat:

Jak tak czytałam to przypomniało mi się coś zabawnego. Siostra odpieluchowuję swoją dwulatkę. No i ostatnio jak mała Oliwka biegała sobie po domu w majtkach a siostra akurat karmiła drugie (6 tyg) to mała przyszła z grubszą niespodzianką w dłoni . Nie zdążyła biedaczka

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 15:36   #3240
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
tylko ja mam własną firmę... więc pewnie inaczej do tego podchodzą...
niby 30dni od momentu dostarczenia dokumentów

chociaż pewnie nawet nie mam na co czekać

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

zeżarłam całą tabliczkę czekolady
no ja tez z wlasna dzialanoscia i troche mnie to przeraza wszystko bo w sierpniu juz bede stopowac z praca wieci malo zarobie, wrzesien tym bardziej i dopiero za pazdziernik macierzynski dostane
a jak dostane w grudniu po poludniu to sobie chyba w leb strzele bo.z czegos trzeba lokal utrzymac a jeszcze fajnie byloby cos zjesc

Cytat:
Cały dzień jestem głodna,ciągle bym coś jadła. A się powstrzymuję,żeby co 3 godziny

Widział ktoś w Biedrze wagi łazienkowe?

Eeeej bez kitu, czasem sie nad tym zastanawiam jak to jest.Czy nawet jeśli dla innych moje dziecię nie będzie zbyt ładne to dla mnie będzie najpiękniejsze?Zawsze mnie to zastanawiało jak to jest

Ja tylko wiem,że jak ktoś mnie chwalił,że jestem ładna itp. to moja mama odpowiadała,że w sumie nigdy się nad tym nie zastanawiała, tylko zawsze dla niej jestem jaka jestem

Eeej bez kitu nie wiem co Ci na to chciałam odpisać Budyń

Mamy IDENTYCZNIE

Nie byłam w Krk w zoo, muszę się wybrać. Podobno w Ostravie też jest fajne

Co do tych huśtawek na gumach do skakania to pewnie to racja, ale te dla niemowląt to przecież nie mają nic do tego

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Przeca nie będziecie mieć z czego

ja jestem totalnie zakochana w chustach
a jakie nosidlo ci kolezanka poleca? podeslij

co do tych ladnych dzieci to nie wiem, wiele.matek.mowi ze im sie na poczatku dziecko nie podoba
ja to sie zawsze martwie o swoja niewyparzona gebe bo nie umiem udawac i co w sercu to na jezyku
jednej kolezance sie urodzilo brzydkie dziecie i za kazdym razem.sie gryze w jezyk bo wszyscy nad nim jaki cudny a ja sie tylko glupkowato usmiecham

Cytat:
każdy endo Ci powie, że 1-1,5 w I trymestrze a do 2,0 (dokładnie chyba 1,92)w II i III

nie wiem w takim razie
ja lecze tarczyce od 7 roku zycia wiec w sumie nie rozkminiam teraz tego w ciazy bo moj endo sie swietnie zna na wszystkim i musze mu ufac, w sumie mam caly czas okolo 1,3wynik wiec gra i trabi, on nic noe mowi a nawet dawke zmniejsza
ostatnio powiedzial ze jest duza szansa ze ciaza uleczy mi niedoczynnosc i nie bede musiala do knca zycia tych lekow wcinac, bo wszystko zmierza w tym kierunku

[/RIGHT]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości