|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
ojej
mam może 1/25 z tego i wydawało mi się, że jestem kozak Cytat:
2. mam chłopaka i wcinam słodkie, ostre nie dla mnie. Kawał chłopa za 10 msc mój syn też będzie miał pół roku i tak będzie sobie leżał i grzecznie spał w wózeczku Ja dziś znów zaliczyłam dół. Wyszłam na histeryczkę, bez własnego życia, czekającą aż chłop się nią zainteresuje. Moj znów przegina z tą zasraną tibią, już nie wiem co mam robić, groźby, prośby nie pomagają. Dodatkowo dziś byłam świadkiem rozmowy w której z rechotem relacjonował mój monolog, w którym skwitował, że czuję się zaniedbana. Na początku mówił półsłówkami, na czymś ala skype, że niby nie może rozmawiać, ale ktos go ewidentnie podpuszczał i podpytywał, więc zaczął krótkimi frazami odpowiadać, aż się rozkręcił i wyczaiłam o co chodzi. Jeszcze później włączyłam sobie link który podesłała Gosia, odezwę do zwykłej matki... i zaczęłam wyć. Czy to wszystko w ogóle ma sens...
|
|
#3212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3213 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Dziewczynki w ten słoneczny chłodny poranek
![]() Wczoraj już nie miałam siły nadrabiać bo goście poszli przed 22 i padłam jak pies pluto Cytat:
dziwne uczucie jest się małe kręci w brzuchu i jak brzuch skacze, nie? Fajnie jak można poczuć już z zewnątrz - fajnie uczucie. Mój mąż też maca mi bebzol i sprawdza a jak trafi na ruchy to mówi- "o majta się mała" ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
ja kupuję w stacjonarnych sklepach- cena w necie jest taka sama jak w sklepie (przynajmniej ja jeszcze nie trafiłam na różnicę). 25 cm - ooooooooooooooooo!!!! ale duża, super. Leż i odpoczywaj bo teraz to najważniejsze. Szkoda, że jednak nie uda się bez antybiotyku no ale jak trzeba to trzeba- lekarz raczej wie co robi ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
spora ta gondola ![]() Pokaż wózeczek, który upatrzyłaś ![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
dla mnie Wiktor
|
|
|
#3214 |
|
Raczkowanie
|
Kobietki drogie, a czy któraś z Was wybiera sie może w przyszły czwartek na warsztaty Mamo To Ja w Krakowie??
|
|
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
widzę, że przewinął się temat prania
Mam do Was pytanie- czy te ciuszki nie farbują? Jakoś średnio widze wrzycenie wszystkoego do pralki i nienastawienie na 60 stopni boję się, że pofarbują jakieś aplikacje czy coś....W jakiej temp pierze się takie ciuchy bo już zgłupiałam- wszędzie piszą aby pierwsze wygotować itp ale chyba w 60 stopniach styknie nie? Do tego na metkach ciuszków czasem piszą aby prać w 40 stopniach
|
|
#3216 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
0-3 rozmiar to na 62 cm,wiec tylko o 1 cm jest wiekszy. Poza tym noworodek zbytnio sie nie rusza,nie bedzie mu przeszkadzalo,ze jest ciut wiekszy. Cytat:
Oj kochana Nie wiem co ci napisac. Zycze aby to sie zmienilo. Cytat:
Ja piore w 40 stopniach dlatego,ze na ciuszkach sa rozne oznaczenia. Kiedys pralam w wyzszej i cos tam mi sie skurczylo w praniu i juz teraz jestem ostrozna. Dziele rzeczy na jasne i ciemne i tak piore,nic mi jeszcze nie pofarbowalo.
|
|
#3217 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Juz dawno mi sie to nie zdarzyło. A dzisiaj nie idę do pracy, za to mam usg
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3218 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam za pomoc, też bym chciała odłożyć pranie do ostatniej chwili, aby było jak najbardziej świeże, ale nie wiem, jak sie zachowa mój kręgosłup np w listopadzie, który juz dziś przy odkurzaniu protestuje. Ale widzę, ze większość z Was nie będzie prasowac i chyba też dam sobie spokój.
|
|
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).coś widzę, że ten Twój chłop to ma takie fazy zachowania- raz jest dobrze a raz źle. Moim zdaniam chyba jeszcze do niego nie dotarło to wszystko co się stało- że będzie ojcem, że będzie dzieciak, że teraz trzeba się będzie opiekować kimś małym i być za niego odpowiedzialnym itp. Może takie zachowanie to też reakcja obronna (pokazuję jaki jestem luzak) bo może też go to trochę przeraża. Spróbuj może nie reagować na takie zachowania- jak zobaczy, że Cię to nie rusza to może odpuści popisy.... Swoją drogą ja miałam ostatnio atak paniki- siedziałam i coś robiłam i nagle- łup! Dotarło do mnie wszystko co się dzieje- jakby mi ktoś jakieś drzwi otworzył. Przyznam że spanikowałam i przez chwilę mnie to przerosło- świadomość, że nic nie będzie już tak jak było a co będzie tego nie wiem, ogrom obowiązku i odpowiedzialności. Powaga- aż zaczęłam się trząść ze strachu- głupie uczucie.... ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------
|
|
|
#3220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jeszcze mnie mąż wkurzył na sam koniec dostał 400 zł i 10 pk mandatu jechał w terenie zabudowanym 140 i jeszcze wszyscy winni tylko nie on...kij z tą kasą ale 10pk Jego praca głównie polega na transporcie więc teraz przez cały rok musi uważać żeby nie stracić wszystkich kategorii które zrobił![]() I jak tu się nie denerwować przez takiego wariata ![]() U mnie dziś typowa jesień...no i fajnie...
|
|
#3222 |
|
Rozeznanie
|
Stało się jestem po połówkowym
![]() Otóż wbrew moim przepowiednią mamy dziewczynkę Bardzo się cieszymy chociaż płeć była nam zupełnie obojętna. Więc bardzo proszę o zapisanie na pierwszej stronie córeczki ![]()
|
#3223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3224 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super-
|
|
|
#3226 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o super a na kiedy masz termin bo mi pomiędzy 7 a 18 lutym wczoraj powiedzieli ale była też już data 30 stycznia;p
|
|
#3227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3228 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zobaczymy czy się zmieni coś tego 12 września na badaniach
|
|
|
|
|
#3229 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Teraz tylko myśleć nad imieniem
|
|
#3230 |
|
Zadomowienie
|
lolita25 -
nie przejmuj się, najlepiej w takich sytuacjach po prostu milczeć.. nic nie mówić. Oni nigdy nie czuja się winni, zawsze musi być ktoś - bo jak inaczej..Mój mąż [jak to teraz brzmi] ma na swoim koncie 15 pkt, a codziennie dojeżdża do pracy itd. W dalsze trasy albo ja prowadzę, albo on ale wg. przepisów. Czasem śmiejemy się że musimy na tylnej szybie przykleić kartkę, z przeprosinami dla innych kierowców ![]() Kiedyś bardo mi marudził, że za wolno jadę, że za blisko środka jezdni itd. Zatrzymałam się, kazałam mu wysiadać, i zadzwonić jak się zastanowi. Po 20 minutach po niego wróciłam, poskutkowało - nigdy już nic więcej nie skomentował ![]() Z poprawin wracałam naszym ubranym samochodem z sali Każde auto które nas zauważyło prawie zatrzymało się w miejscu, gapiąc na nas cóż.. nowość, młoda prowadząca auto ślubne Natalii - grono dziewczynek powiększone, gratulacje ))
|
#3231 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pbielinska witaj Cytat:
katarzynka_85 witaj 23Paula23 ale wyprawka! czy Ty to wszystko kupiłaś? Cytat:
perfuzja kciuki za badanie! ![]() SunShineDoll dłuuga ta Wasza Róża! A co spacerów z psem: uczyliście go komendy "noga", żeby się nie szarpał? Może będzie Ci łatwiej z nim chodzić, bo sam spacer to nie jest aż taki wysiłek. Mój pies waży ok 40 kg (czyli jakieś 10 kg mniej niż ja Przy spacerach z dzieciem też o nieszarpanie się przyda![]() PawMaj13 szczerze? to ja bym z tym Twoim chłopem wymiękła dla mnie tak się zachowuje 18nastolatek, a nie dorosły facet. Dla mnie związek to przede wszystkim stabilność i poczucie pewności, co do drugiej osoby. Cytat:
![]() Mój Tż pojechał w delegacje, a ja mam najazdy gości. Pierw pilnował mnie mój brat, teraz na zmianę przyjechali rodzice (mój ruchomy kręg w kręgosłupie, ma skłonności do powalania mnie w różnych ciekawych sytuacjach i wg neurologa nie powinna zostawać sama ) i powiem wam, że jak jadę do pracy to oddycham z ulgą, bo przez chwilę jestem sama![]() Miłego dnia! |
||||
|
|
|
#3232 |
|
Zadomowienie
|
witajcie, gratuluje odkrycia nowych płci. Dobrze, że pojawiają się też dziewczynki
Trzymam też za badania i wizyty lekarskie.Ja od wczoraj czuję się słabo, twardnieje mi brzuch. Wczoraj miałam też ból spojenia tak mocny, że ledwo dotarłam ze sklepu do domu a to raptem 300m. Staram się leżeć, biorę luteinę 2x2 (już od 2 m-cy), magnez i chyba dołożę znów no-spę. Lekarz w szpitalu jak byłam w 17 tc mówił, że do 5 razy dziennie takie twardnienia mogą wystąpić ale ja i tak się martwię. Wizyta za tydzień i nie wiem czy iść wcześniej czy to przeleżeć. |
|
|
|
#3233 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo fajnie to wykombinowałaś...muszę kiedyś spróbować ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
![]() Nie denerwuję się już tym faktem...szkoda nerwów ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
![]() Kolejna gwiazdeczka
|
|
#3234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój tak ma :P
|
|
#3235 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nic nie zafarbowało, nic się nie skurczyło - ale fakt, że ja miałam większość ciuszków używanych, ale było też parę nowych i z nimi też nic się nie stało. Oczywiście rzeczy typu jeansy, wełny, kurtki, kombinezony itp. wypiorę w niższej temperaturze lub ręcznie.Cytat:
Moje połówkowe już za niecałe 2 tyg
|
|
|
#3236 |
|
Raczkowanie
|
witam, nie było mnie kilka dni ale jesteśmy w trakcie wykańczania domu i brak czasu na wszystko...
wczoraj byłam u lekarza na kontroli, wszystko ok, dzidzia zwinęła się w "żółwika" i niestety nie bardzo chciała się pokazywać ale pomachała nam rączką fajne uczucie...teraz mam zrobić kilka badań i za 5 tyg na kontrolę ![]() a od rana dziś boli mnie w dole brzucha, tak zupełnie w dole, to chyba pęcherz
|
#3237 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
|
|
#3238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale czekam jeszcze za odpowiedza z firmy adbor jakie mają wózki największe ponieważ ich też mi się podobają Cytat:
|
||
|
|
|
#3239 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale to też dlatego, że nie zamierzam wygotowywać ubranek, tylko wyprać je w 40 stopniach. Kiedyś, gdy nie było pralek, babcie zalewały ubranka wrzątkiem, żeby je wygotować? Dżizas naprawdę kocham czasy w których żyję - pralki, zmywarki, jeszcze mi się marzy samoodkurzający odkurzacz :P nie wiem czy jest grosza wart, ale jak będę miała kiedyś luźniejszy grosz, to chyba się o niego pokuszę.Cytat:
Kolorowo nie będzie. A co to tż - to masz rację, jego zachowanie nie wskazuje na to ze dorósł, obawiam się tylko, że kiedy już będzie tym ojcem, to też to do niego nie dotrze. Ale wtedy już nie będzie zmiłuj - przynajmniej teraz tak to widzę... a fakt jest też taki, że to sinusoida - ze skrajności w skrajność. I chyba wolałabym, żeby był już zły do szpiku kości, nie miałabym wtedy dylematu co robić. Cytat:
![]() eh... no właśnie.
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z badań przed chwilą, wyszłam z domu o 7:30.
Robiłam też krzywą cukrzycową - ale mi było niedobrze...modliłam się by nie zwrócić.. Oczywiście nie obyło się bez scen, bo kolejka dobadań gigantyczna, a pielęgniarka wzięła mnie bez kolejki. Jedna babka zrobiła taką haje- dostało się mi i pielęgniarce. Nie pomogły tłumaczenia że mam krzywą cukrzycową i że i tak będę czekać jeszcze 2 godz. i musiałam mieć pobraną krew o tej godzinie bo inaczej nie zdążyliby z oddaniem próbek. Babka chciała upchnąć swoją córeczkę bez kolejki bo dziecko idzie do szkoły.... Zwyzywała mnie, na koniec z tekstem jak mogę być TAKA nieuczciwa w ciąży itp. Ciśnienie mi się podniosło, nic do niej nie trafiało. Ostatni raz byłam w tym ośrodku, mimo że robiłam te badania prywatnie i na miejscu (10 min. od domu mam przychodnię) , teraz już wolę jechać te 30 km dalej do diagnostyki do Tarnowa niż wysłuchiwać narzekać ludzi..... Nie wspomnę że nikt miejsca mi nie ustąpił, a babka na chama weszła do gabinetu jak pielęgniarka pobierała mi krew. Do tego jak potem pielęgniarka dała mi glukozę do wypicia i kazała usiąść na kozetce , to babka wydarła się na nią i na mnie że nie życzy sobie by jej córeczka miała badania przy osobach trzecich - czyli mnie....(a córeczka miała tylko pobieraną krew do badania) Przeprosiłam i wyszłam z gabinetu, a pielęgniarce chodziło o to bym przy niej wypiła tą glukozę... No bo jej mąż od 7 rano zajął kolejkę i "załatwił" miejsce, a ja weszłam o 7:40 bez kolejki..... Doła mam do teraz... Natalii - gratuluję córeczki
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2013-09-04 o 11:49 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:16.

:
:

16.06.2012 

nie przejmuj się, najlepiej w takich sytuacjach po prostu milczeć.. nic nie mówić. Oni nigdy nie czuja się winni, zawsze musi być ktoś - bo jak inaczej..
dla mnie tak się zachowuje 18nastolatek, a nie dorosły facet. Dla mnie związek to przede wszystkim stabilność i poczucie pewności, co do drugiej osoby.