|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Może na razie wstrzymaj się z decyzją o ścięciu, wypróbuj wcierki polecane przez dziewczyny na tym wątku (od siebie polecę kozieradkę) i obserwuj jak się włosy po nich zachowują. Może też być tak, że masz ciężkie włosy i wypadają przez swój własny ciężar, ale to podobno bardzo rzadko się zdarza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3212 |
Zakorzenienie
|
Ja już widzę, że po ścięciu leci dużo mniej. Ale tak naprawdę życie mi uratowała palma sabałowa z pokrzywą. Dodatkowo przestały się przetłuszczać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3213 |
Rozeznanie
|
Co to takiego?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3214 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A do tego pielęgnacja, wcierki itd. A badnia robiłaś? Bo czemu tak nagle lecą? A suple jakies bierzesz? moze zwyczajnie jakiejś wit czy minerału Ci brakuje...
![]() |
#3215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3216 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może jak proteiny są z silikonami, jeśli już. Cytat:
Może miała akurat do sprzedania. Albo w myśl zasady: najdroższy = najlepszy. Albo przeczytała w Naj czy Przyjaciółce i powtarza. Cytat:
Poza tym jakieś indyjskie (chyba) henny mają na opakowaniach często "Hna". Cytat:
![]() Wrzucam włosy po Joaśce mrożącej (z wczoraj z wieczoru), ale szału jakiegoś nie ma. Na dodatek przez noc mi się lekko rozprostowały, a jak przedwczoraj użyłam pianki+Joaśki, to na drugi dzień obudziłam się z bardziej pokręconymi włosami niż pierwszego dnia miałam. (Nie zwracać uwagi na goliznę. ![]() Edytowane przez martaakow Czas edycji: 2013-11-14 o 09:33 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3217 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Marta - chciałabym mieć tak pokręcone włosy jak Ty masz lekko rozprostowane ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3218 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do włosiąt - mi się bardzo podobają, zwłaszcza kolorek ![]() Przypomniałyście mi o joaśce mrożącej, chyba niebawem do niej wrócę ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3220 |
Zakorzenienie
|
![]() u mnie włosy nadal się puszą tzn te z górnej warstwy -czy to efekt tego,że sa bardziej przesuszone(rozjasnione)? może cos nie tak ze stylizacją? co to ta joanna mrożąca? bo ja uzywam tylko pianki na razie ![]() Poza tym musze stwierdzic,że olej lniany i sezamowy chyba bardziej służy moim włosom niż amla(????) chyba ,że to jest efekt tego,że sie lepiej zmywa? No i musze się pochwalic ,że rozczesuje włosy tylko na mokro z odżywką-i daje rade ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3221 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żartuję a tak serio, przecież to zajmuje 10 minut razem z farbowaniem, wystarczy wybrać dobrą henne. Ja używam Refecto Cil, nie farbuje skóry a same włoski, trzyma się ze 3 tygodnie. Trochę ciężko ją wymieszać tym śmiesznym patyczkiem, ja mieszam pędzelkiem, zmywam wyczesując nadmiar farbki spiralką do rzęs. 10 minut i piękny, długotrwały efekt. Henna, henna a włosów nie mam kiedy zafarbować, szkoda że ta do włosów nie łapie tak szybko jak ta do brwi , to by był przełom w farbowaniu ! ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
![]() Kiedyś też miałam manię dotykania twarzy, brwi, non stop łapki przy buzi i kosmetyczka mnie z tego skutecznie wyleczyła ... Zapytała czy podaję ludziom rękę na przywitanie? Oczywiście stwierdziłam, że tak, bywa. Ona na to czy jestem pewna (uwaga! to daje do myślenia) że wszyscy oni myją ręce po wyjściu z toalety ? ![]() ![]()
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() Edytowane przez scrabble1 Czas edycji: 2013-11-14 o 11:48 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3222 |
Zakorzenienie
|
Ja pierwszy raz zaczęłam robić cokolwiek z brwiami zaledwie rok temu, a dodam, że brwi mam dość gęste, grube i naprawdę bujne. Jak teraz patrzę na swoje stare zdjęcia gdzie mam niemalże monobrew to aż mi wstyd za siebie
![]() Teraz nie wyobrażam sobie tak nosić, reguluję sobie zazwyczaj sama, hennę też sama robię, chyba, że mi się nie chce to idę do kosmetyczki. Przy makijażu podkreślam je kredką do brwi jeszcze i jest super. ![]() Nie wiedziałam, że to jest aż tak widoczne, ale jak koleżanki zaczęły mi się przypatrywać twierdząc, ze jakoś inaczej wyglądam i orientowały się po chwili, że chodzi o brwi to zauważyłam jakie to ważne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3223 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiam się nad kupnem jakiegoś nowego oleju, myślicie, że warto inwestować w jakiś dobry olej ze sklepu ze zdrową żywnością, czy nie ma sensu i lepiej kupić tańszy w sklepie? Który w ogóle polecacie? Ze słodkich migdałów może? ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
![]() Nie ma co przesadzać z pielęgnacją w sensie nie robić tego wszystkiego codziennie ale dziwne rzeczy wygaduje, jak to b/s jest bez sensu? Zabezpieczanie końcówek też? Arganowy to bardzo dobry olej ale strasznie drogi, pewnie nie służy każdemu a poza tym lepie dać go na twarz niż marnować na włosy, no może raz na jakiś czas ale mi by było szkoda takich pieniędzy marnować. Ogólnie nie zgadzam się z jej teoriami, patrzę na włosy dziewczyn "przed" i "obecnie" odnośnie olejowania i dobrej pielęgnacji i efekty są niesamowite! Nikt mi nie wmówi, że to bez sensu ![]()
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3224 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale była akcja reanimacja i wyszły ładniejsze niż wczoraj. ![]() Ale tak czy inaczej, jest to mój rozluźniony skręt, jak robię plunking po myciu i kładę żel na mokre włosy, a nie wysuszone i zwilżone, to mam pukle jak laleczka. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() To wątek włosowy, na włosy patrzeć! ![]() Ale dziękuję. ![]() Cytat:
![]() A co do tej Twojej henny - widzisz, jak nie farbuje skóry, to mnie w niczym nie pomaga. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez martaakow Czas edycji: 2013-11-14 o 12:19 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3225 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś miałam tak cienko wyskubane brwi, że prawie ich nie było ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
![]()
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3227 |
Moderator
|
Dziewczyny, mam do was pytanie które pewnie padao ileś razy, ale chciałabym się konkretnie poradzić bo się czuję bezradna.
Wyglada chyba na to, że od paru miesięcy używam do włosów nieodpowiednich olei - moje grube włosy przez to zrobiły się jakby cienkie fruwające piórka, tak jakby straciły fakturę... wszystkie maski. odżywki które mi odpowiadały nie działają za każdym razem, mimo że kiedyś tak było. Nie wiem co z tym robić, nie mam oleju który by mi tak bardzo służył i nie wiem czym ten efekt odwrócić. Czy wystarczy odstawienie oleju? |
![]() ![]() |
![]() |
#3228 |
Zadomowienie
|
Chyba sobie wstąpię po pracy do fryzjerki, podpytać, czy umie mi wyrównać warstwy, które sama ścinałam. Bo mam wrażenie, że mogłam w złym miejscu sobie fale pociąć i się przestały skręcać, jak wcześniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3229 |
Zakorzenienie
|
Poczytaj ten
Obecnie jest już druga odsłona, ale polecam od początku. szkoda, że zniknęły zdjęcia z pierwszej strony, bo efekt był naprawdę oszałamiający. Oczywiście nie jest to kuracja dla każdego, ale mi podpasowała idealnie. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3230 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3231 |
Zakorzenienie
|
To moje drugie podejście. Stosuję ok 20 dni i już się nie przetłuszczają i leci około 50% mniej. Może to nie tylko zasługa palmy, ale wiem, że na mnie działa super, również na bolesność okresów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3232 |
Rozeznanie
|
A ja melduje,ze pokochalam olej winogronowy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3233 |
Zakorzenienie
|
I ufarbowane włosy. W końcu jeden kolor na głowie.
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3234 |
Raczkowanie
|
#3235 |
Kazar Lady
|
poradźcie osiołkowi, bo wiecznie zapominam jaki olej po farbowaniu najlepszy?
niewnikający? lniany, słonecznik? Jesoo Milena jak ja nienawidzę Cie za te włosy ![]() i po co ja wlazłam w album, doła mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3236 | ||
Zakorzenienie
|
Jak doschną i je odgniotę.
Tylko chyba wstyd będzie pokazywać, bo wydaje mi się, że srogo z pianką przesadziłam i na dodatek jakoś tragicznie ugniotłam. ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3237 |
Zakorzenienie
|
Pokażcie jeszcze raz te włoski Mileny, chętnie zajrzę
![]()
#3238 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3239 |
Zadomowienie
|
Hej ;P Odkąd zaczęłam studia i życie na stancji nie mam zbytnio czasu na opiekowanie się moimi kłaczkami. Olejuję je raz w tygodniu (w weekend) i kremuję raz w ciągu tzw. pięciu dni roboczych... Bo ciągle ktoś wpadnie, koleżanka przyprowadzi koleżankę (lub kolegę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3240 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kładę pestki dyni na włosy, kocham ich zapach ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:01.