|
|
#3211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 20 :)
Cytat:
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczęta, macie jakaś godna polecenia kwaterę w okolicach Zakopca? Najlepiej w Bukowinie albo w Białce? Prooosi...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
podrukowałam cv... i tak pewnie roboty nie znajdę...
we wtorek obrona to tak akurat
|
#3214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spaliśmy tutaj A jeszcze 5 lat temu to już w samym Zakopanem tutaj |
|
|
|
|
#3215 |
|
Zadomowienie
|
mam swoj TOP HITS na wieczor panienski:P :
http://img1.garnek.pl/a.garnek.pl/02...-mezczyzna.jpg ten najbardziej mi sie podoba http://tortyplock.blog.onet.pl/files...302-083936.jpg http://img1.garnek.pl/a.garnek.pl/02...siemnastke.jpg LOL.. jaki tekst xD http://swiatpasji.blox.pl/resource/1...46726258_n.jpg |
|
|
|
#3216 |
|
na przekór do celu
|
W tym tygodniu rzadko będę tu zaglądać, nie wiem o czym teraz piszecie, ale wrzucam na szybko relację z wczorajszego wesela
![]() Przed ślubem Przyjechałam do kuzyna – pana młodego. Oprócz pomagania mu w wykupowaniu panny młodej pomagałam mu się też „ubierać” – cudzysłów dlatego, że było to ubieranie przed kamerą, takie symboliczne Ja i kuzynka będziemy otwierać ich nagranie![]() Potem nagrywanie wyprowadzania pana młodego z domu – ja i kuzynka uwieszone na ramieniu młodego ![]() Później jazda do domu młodej, również nagrywana oraz bramy, przez które musiałyśmy z kuzynką kilka razy wychodzić z samochodu, aby dać wódkę dorosłym na bramie i po czekoladzie dzieciom. Wykupywanie Dojechaliśmy do domu młodej, a tam w bramie stoi waga. Na jednym z odważników siedzi lalka, a na drugim my mamy ustawiać wódkę Kiedy szala z lalką pójdzie w górę, panna młoda zostanie wykupiona. Na szczęście lalka okazała się lekka i wystarczyło tylko 5 butelek![]() Potem znów kuzyna pod ramię i prowadzimy go do młodej. Najbliższa rodzina weszła do domu na błogosławieństwo. Msza Msza jak msza, ale hitem imprezy był ksiądz. Na samym początku, gdy organista zamilkł a młodzi siadali na krzesełkach, proboszcz podnosi głowę do góry i mówi: „Panie Bogdanie… Panie Bogdanie, halo… Bogdan!” – wszyscy goście krztuszą się ze śmiechu, ja nie wiedząc o co chodzi myślę sobie, że on tak do Boga Bogdan woła? Okazało się, że Bogdan to kościelny, który miał światło włączyć, a się zapomniał![]() Wesele Super zabawa, tak jak powinno wyglądać wesele Trochę klimatyzacja szwankowała, a wiecie jak mamy gorąco. Na początku był też moment grozy – młodzi mieli rzucać za siebie kieliszki szampana, a tam za nimi stanęła nagle prababcia i rozgląda się, gdzie by tu usiąść. A młodzi odliczają do rzutu Na szczęście zespół w porę zainterweniował i prababcia żyje do dziś![]() Co do jedzenia, to oprócz obiadu były 3 dania gorące, no i troszkę mało Choć może mało dlatego, że były w dużych odstępach od siebie, a wesele zaczęło się dość wcześnie, przed 16:00, trwało do 4:30. Ja po północy czułam i słyszałam przelewające się wino w moim żołądku i miałam ochotę przegryźć coś ciepłego, żeby rozgrzać się od środka, bo czułam, że zbliża się kres tolerancji zimnych przekąsek i napojów. Tym bardziej, że porcyjki były malutkie, talerz z 5 gołąbkami na jakieś 8 osób, więc nie każdy mógł każdego dania spróbować.A po za tym świetna impreza Jestem w 100% przekonana do swojego zespołu, który wczoraj dał świetny popis, zapowiedzieli, że grają ostatnią piosenkę przed przerwą, ale po niej ludzie dalej stali na parkiecie, więc nie zrobili przerwy a zagrali jeszcze 7 utworów![]() Suknia młodej śliczna, w kształcie litery A, dekolt w serduszko, do ziemi, mam nadzieję, że dostanę zdjęcia, to wtedy wam pokażę ![]() A, wódka to biała żubrówka
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2014-06-08 o 18:40 |
|
|
|
#3217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3218 |
|
Zadomowienie
|
Bogdan mistrz
|
|
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
a mi się podobają takie torty (oczywiście na wieczór panieński
):![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
|
|
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3221 |
|
Zadomowienie
|
torty na imprezę rozwodową tez sa niezłe https://www.google.pl/search?q=tort+...w=1366&bih=679
|
|
|
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
xDDDDDDDDDDDD
|
|
|
|
#3223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3224 | ||
|
Jedyna oryginalna Lips :)
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3225 |
|
Zadomowienie
|
torty w kształcie sukien świetne!
Ja się boję troszkę o panieński, bo świadkowa nie bardzo rozumie, że ja naprawdę nie chcę imprezy. Dla mnie to bezsensu, bo tak naprawdę to mogłabym zaprosic tylko ją Mam ewentualnie kilku kolegów, z którymi lubię imprezować. Ktoś już wspominał o deficycie koleżanek. U mnie najlepsze znajome wyjechały za granicę. Jestem na etapie prób spotykania się z ludźmi, z którymi mam kontakt, ale tylko na fb, czy telefoniczny, ewentualnie podczas np. szkoleń. Zawsze mi to wystarczało, ale teraz jakoś tak widzę, że coraz mniej osób w okół mnie i czas coś z tym robić.Myśleliśmy nad panieńsko-kawalerskim, może to zaproponuję świadkowej jak już się uprze na imprezę. |
|
|
|
#3226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;46800857]A ja jak pomyślę o świadkach to mi się słabo robi, bo chcemy innych na cywilny innych na kościelny. Znów się boję, że Ci z cywilnego pomyślą, że na pewno na kościelnym też będą (rodzeństwo nasze), a ja chcielibyśmy to rozdzielić...
Z kolei na cywilnym maja być tylko rodzice + świadkowie. A jak nie zaprosić rodzeństwa tż skoro jest w tym samym mieście... Nie chce mi się myśleć....ZA dużo na jeden weekend. Dobrze, że grawer ustaliliśmy.... JEszcze tylko czcionka [/QUOTE]Ja też mam straszny problem z wyborem świadkowej jestem jedynaczką, nie mam niestety najlepszej przyjacióły... mam dwie w miarę bliskie koleżanki o których myślę. Ale nie jestem przekonana do żadnej, nie wiem też którą ewentualnie wybrać ;/ No i pomyślałam, że może będziemy mieć tylko chłopaków na świadków. TŻ Brata, a ja mam Kuzyna. Tylko wtedy nie wiem co wtedy z panieńskim ;/ Fajnie byłoby mieć świadkową, ale może nic na siłę? Co radzicie?
|
|
|
|
#3229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale same paznokcie jeszcze lepsze! Cytat:
![]() Mnie uczono, że wpisuje się trzy ostatnie szkoły, z czego liceum powinno być najniższym, wpisanym poziomem. Także, ja wpisuję liceum i studia.
|
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się do mojej świadkowej wybrałam z dużą butelką Malibu. ;P
Na moim panieńskim będzie razem ze mną 9 dziewczyn. Myślę, że to w sam raz. Nie mam pojęcia, co wymyśli świadkowa, ale to moja bardzo dobra kumpela od czasów gim i świetnie mnie zna, więc na pewno zabawa będzie super. ![]() Zmotywowanaja, przede wszystkim to musi być osoba, na której możesz polegać. Myślę, że akurat wieczór panieński jest tutaj najmniej ważny. Chodzi bardziej o pomoc w przygotowaniach do ślubu i w trakcie ceremonii/wesela. |
|
|
|
#3231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
panieński to faktycznie nie problem w porównaniu do wyboru świadkowej ;/ zresztą ja to bym chciała na spokojnie zebrać dziewczyny, wyjechać gdzie w okolicę, nad wodę, grillować i na spokojnie spędzić ten dzień
|
|
|
|
|
#3232 |
|
Zadomowienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;46799389]beth spokojnie
daj mu poprzymierzać to co mu się podoba, jak będzie bardzo tragicznie to opanowanym głosem powiedz "Kochanie, wyglądasz jak (tu użyj słowa adekwatnego do sytuacji). Wolałabym abyś włożył to (tu wskaż na garnitur, który Tobie się podoba)".A jak będzie bardzo marudził i męczył, że go nogi bolą to powiedz "Kochanie, jak kupimy dzisiaj garnitur to... "[/QUOTE]Hehe było całkiem nieźle Podobało nam się to samo ale..... nic nie kupiliśmy Mój TŻ ma problem bo gdy spodnie w pasie okazywały się ok to w udach były za małe i odwrotnie. Trzeba będzie szukać w innych miejscach
|
#3233 |
|
Zadomowienie
|
Moja znajoma miała ostatnio wieczór panieński i dostałą taki tort od dziewczyn
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Okropieństwo! :p |
|
|
|
|
#3235 |
|
Konto usunięte
|
Bożeeeee. Mój brat z Tż i 3 letnim kuzynem grali w piłe i latali no ogólnie. Przyszli do domi, P. cały spocony ALE on sie u mnie mył nie będzie. A ja na to, że takiego go do łóżka nie wpuszcze. Po 10 min sie poddał, słysze właśnie lejącą sie wode.
Faceci... |
|
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, może i ja bym swojej świadkowej zrobiła takie pudełeczko
![]() Choć ona od razu po zaręczynach została poinformowana o tej zaszczytnej funkcji, ale byłoby jej na pewno miło, że proszę ją tak oficjalnie No chyba, że pomysł z pudełeczkiem wykorzystam na podziękowanie
|
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;46803989]Bożeeeee. Mój brat z Tż i 3 letnim kuzynem grali w piłe i latali no ogólnie. Przyszli do domi, P. cały spocony ALE on sie u mnie mył nie będzie. A ja na to, że takiego go do łóżka nie wpuszcze. Po 10 min sie poddał, słysze właśnie lejącą sie wode.
Faceci...[/QUOTE] Czemu nie może się myć u Ciebie ? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum przy użyciu Samsung Galaxy S III Mini
|
|
#3238 |
|
Zadomowienie
|
Laski pamiętacie jak pisałam o poprawinach w odległości 30 km od sali weselnej ? Zostało niecałe 2 tygodnie do ślubu a ciotka robi akcje i Panna Młoda płacze po nocach bo tamta stwierdziła, że " na poprawinach to poda tylko pomidorówkę i tyle, bez drugiego dania i zimnej płyty, o noclegu też można zapomnieć itd" Nawet na prośby PM , żeby było normalnie wszystko i że ona zapłaci to ciocia reaguje "ale po co - to tylko poprawiny". No ale kto będzie jechał 30 km żeby zjeść zupkę ? masakra.
A PM zamiast leżeć i wypoczywać przed ślubem to płacze bo jej głupio odwołać poprawiny Aż jestem ciekawa jak to się rozwinie bo mimo głupoty PM, że się zgodziła na te poprawiny to mam nadzieję , że to się wszystko rozwiąże .
|
#3239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum przy użyciu Samsung Galaxy S III Mini
|
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba już wiem co chcę na obrączce. Zwykłe, proste Kocham Cię, albo Pokochałem. Nie chcę daty - to jest pewne.
Schmett - TŻ się wstydzi czy o co chodzi z tym myciem? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.

we wtorek obrona to tak akurat 
Na szczęście zespół w porę zainterweniował i prababcia żyje do dziś

Z kolei na cywilnym maja być tylko rodzice + świadkowie. A jak nie zaprosić rodzeństwa tż skoro jest w tym samym mieście... Nie chce mi się myśleć....
[/QUOTE]
jestem jedynaczką, nie mam niestety najlepszej przyjacióły... mam dwie w miarę bliskie koleżanki o których myślę. Ale nie jestem przekonana do żadnej, nie wiem też którą ewentualnie wybrać ;/ No i pomyślałam, że może będziemy mieć tylko chłopaków na świadków. TŻ Brata, a ja mam Kuzyna. Tylko wtedy nie wiem co wtedy z panieńskim ;/ Fajnie byłoby mieć świadkową, ale może nic na siłę? Co radzicie?

)