Coraz bliżej Święta!- kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. VIII ! - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-12, 11:58   #3211
Mitsukki
Naczelny Hipster

Dot.: Coraz bliżej Święta!- kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. VIII !

Cytat:
Napisane przez dembi Pokaż wiadomość
Mam stare bombk i ozdóbki, takie okolo 30 lat plus

Muszę obejrzeć

AKCJA VINTAGE DECOR załaczajcie zdjecia swoich vintagowych dekoracji !!!!!

Dziewczynki!!!! Powklejajcie zdjęcia swoich najstarszych bombek, ozdóbek i innych pierdółek Powspominamy z łezką w oku Ja to uczynie popołudniu

Ja chetnie ale jqk bede ubierac choinke wszystko mam popakowane tak, ze nie da sie dostac. Ale mam mnostwo bombek, ktore maja tak z 30-40 lat

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-12, 12:04   #3212
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Konto usunięte

Treść usunięta
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-12, 14:08   #3213
Y a s m i n e
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez medikate Pokaż wiadomość
Dodaję zdjęcie bombek, które odziedziczyłam wczoraj po sąsiadce
Osszzzzz Tyyyyyy

]a póki co snuję wizję organizacji choinki... Na 99% się do końca roku nie przeprowadzę, bo nie ma w ofertach żadnego fajnego Mieszkania w pożądanej okolicy :/ . Więc drzewko będzie u Tż , muszę teraz pomyśleć nad bombkami Ale, w ogóle, patrzę na zdjęcia z Polski, zima, śnieg, atmosfera, paiętam, jak ludzie na tydzień przed wigilią już z drzewkami biegali i ten nastrój "w powietrzu" .. A tu słońce, zawsze dodatnia temp., zero klimatu, ludzie to bezrefleksyjni konsumpcjoniści- budzą się na 3-4 dni przed i kupują kicz bo tak wypada. To tak, jakby się budzili ze Zmianą kozaków na balerinki w kwietniu, bo już temp nie ta i "tak trzeba" :/ Tydzień po świętach drzewka już na ulicach leżą, oczekując śmieciarki. :/
W takich warunkach ciężko się wczuć, równie dobrze mogłabym postawić choinkę w kwietniu i starać się łapać atmosferę :/ .
Tutaj adwent, to zakupy, Markety, galerie. nikt nie przywiązuje wagi do jakichkolwiek przygotowań. Refleksji. Rodzinnego "Slow down". Zabaw w kuchni. Tutaj to nie jest istotne, nie znają tego. Piernik na miesiąc przed? Pieczeń marynowana i robiona długo przed?? Pff. Wolne żarty... Zamawiane na wigilię. Potem "wolne", zapominamy i Do roboty. A potem wielka feta, bo sylwester , hurra! :/
Jedyny region Francji, gdzie atmosfera świąteczna się trzyma, to AIzacja (tak słyszałam) Ze Strasbourgiem, gdzie tak jak w PL- mają wigilię plus 2 dni Świąt, oraz najpiękniejszym jarmarkami Świątecznymi

Tak mnie jakoś depresyjny nastrój złapał, jak o tym myślę,.,
Stary 2016-11-12, 14:24   #3214
medikate
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Y a s m i n e Pokaż wiadomość
Osszzzzz Tyyyyyy

]a póki co snuję wizję organizacji choinki... Na 99% się do końca roku nie przeprowadzę, bo nie ma w ofertach żadnego fajnego Mieszkania w pożądanej okolicy :/ . Więc drzewko będzie u Tż , muszę teraz pomyśleć nad bombkami Ale, w ogóle, patrzę na zdjęcia z Polski, zima, śnieg, atmosfera, paiętam, jak ludzie na tydzień przed wigilią już z drzewkami biegali i ten nastrój "w powietrzu" .. A tu słońce, zawsze dodatnia temp., zero klimatu, ludzie to bezrefleksyjni konsumpcjoniści- budzą się na 3-4 dni przed i kupują kicz bo tak wypada. To tak, jakby się budzili ze Zmianą kozaków na balerinki w kwietniu, bo już temp nie ta i "tak trzeba" :/ Tydzień po świętach drzewka już na ulicach leżą, oczekując śmieciarki. :/
W takich warunkach ciężko się wczuć, równie dobrze mogłabym postawić choinkę w kwietniu i starać się łapać atmosferę :/ .
Tutaj adwent, to zakupy, Markety, galerie. nikt nie przywiązuje wagi do jakichkolwiek przygotowań. Refleksji. Rodzinnego "Slow down". Zabaw w kuchni. Tutaj to nie jest istotne, nie znają tego. Piernik na miesiąc przed? Pieczeń marynowana i robiona długo przed?? Pff. Wolne żarty... Zamawiane na wigilię. Potem "wolne", zapominamy i Do roboty. A potem wielka feta, bo sylwester , hurra! :/
Jedyny region Francji, gdzie atmosfera świąteczna się trzyma, to AIzacja (tak słyszałam) Ze Strasbourgiem, gdzie tak jak w PL- mają wigilię plus 2 dni Świąt, oraz najpiękniejszym jarmarkami Świątecznymi

Ja zauważyłam, że młode pokolenie (mowie jakbym byla jakaś stara) coraz mniej przywiązuje uwagę do świąt i tradycji, a liczy się właśnie tylko wolne i imprezy w pierwszy dzień świąt. Rok w rok organizują imprezy na boże narodzenie w klubach, dla mnie to nie do pomyślenia, ale na takie imprezy w większości chodzą ludzie, u których w domu nie przywiązuje się uwagi do tradycji i nie spedza czasu z rodziną. Ja bym nie potrafiła tak..Święta to święta. Święta trwają 3 dni, dlatego lubię się wcześniej do nich przygotować aby poczuć ich magię Ludzie sa dziwni

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
medikate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-12, 14:54   #3215
Bossska_Nat
Raczkowanie

A ja od wczoraj bylam w Pile u rodzicow ,ani tam ani u mnie nie ma sniegu .

Pieknie piszecie o tych bombkach ,sie rozmarzylam ... ja nie mam takich starych ,wszystko wspolczesne niestety.

Wrocilam do domu ,odpalilam Winter Splendor i jestem oczarowana
Bossska_Nat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-12, 15:09   #3216
dembi
Zakorzenienie

Rozumiem, w takim razie przypomnę o akcji w grudniu

Ja załaczam moje staruszki: bomby, dzwony, zawieszki ( pamietacie te ptaszki przypinane na gałązki, ten ptaszek ma ponad 50 lat, bo jeszcze od mojej mamy z domu), baletnica z marynarzem, ktorych sama wykonałam na lekcjach ZPT wiele lat temu ( o matko jak wiele ) i chociaz mam piekną, elegancką choinkę, to i tak ta para wisi z tyłu schowana

https://drive.google.com/open?id=0B7...nVGRFNHeFN3UEU

https://drive.google.com/open?id=0B7...3JkblA1MllxRTQ

https://drive.google.com/open?id=0B7...DM2dVBrZXpFcXc

No i mikołaj, ktorego dostalam od babci tez tak z 25 lat temu ( ), jest juz krzywy, wata jest brudna ale i tak zawsze gdzies stoi

https://drive.google.com/open?id=0B7...XJid1prUmp6VWM

I jeszcze dwa zdjęcia jak dzisiaj było bosko w lesie: szron, lekko zamarźnięte jezioro

https://drive.google.com/open?id=0B7...WMtODdSNlBaT1E

https://drive.google.com/open?id=0B7...GJfNThBVXQ3QVE

Posprzątałam dzisiaj całą chałupę, pozmienialam wystrój okien
( juz tak do swiąt bedzie ) a teraz pod kocyk, kawusia i ciastunio, lampki w latarenkach i wosk Peppermint Cocoa, i oglądam zaległe seriale cd

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:
Ja zauważyłam, że młode pokolenie (mowie jakbym byla jakaś stara) coraz mniej przywiązuje uwagę do świąt i tradycji, a liczy się właśnie tylko wolne i imprezy w pierwszy dzień świąt. Rok w rok organizują imprezy na boże narodzenie w klubach, dla mnie to nie do pomyślenia, ale na takie imprezy w większości chodzą ludzie, u których w domu nie przywiązuje się uwagi do tradycji i nie spedza czasu z rodziną. Ja bym nie potrafiła tak..Święta to święta. Święta trwają 3 dni, dlatego lubię się wcześniej do nich przygotować aby poczuć ich magię Ludzie sa dziwni

To młode pokolenie nazywa sie profesjonalnie pokolenie jednorożców, pokolenie bez żadnych obowiązków i zadań Oczywiscie, ze nie wszystkie dzieci takie są ( dzięki Ci o Panie, bo kogóż ja bym mialam uczyć ) ale wiekszosc i w 99% wynosi sie to z domu

Cytat:
Napisane przez Bossska_Nat Pokaż wiadomość

Pieknie piszecie o tych bombkach ,sie rozmarzylam ... ja nie mam takich starych ,wszystko wspolczesne niestety.

Mówiłam ci, ze to piękny zapach, tez sobie zamowiłam ponownie i czekam moze bedzie świeca
Stary 2016-11-12, 15:12   #3217
medikate
Zadomowienie

Cytat:
Rozumiem, w takim razie przypomnę o akcji w grudniu

Ja załaczam moje staruszki: bomby, dzwony, zawieszki ( pamietacie te ptaszki przypinane na gałązki, ten ptaszek ma ponad 50 lat, bo jeszcze od mojej mamy z domu), baletnica z marynarzem, ktorych sama wykonałam na lekcjach ZPT wiele lat temu ( o matko jak wiele ) i chociaz mam piekną, elegancką choinkę, to i tak ta para wisi z tyłu schowana

https://drive.google.com/open?id=0B7...nVGRFNHeFN3UEU

https://drive.google.com/open?id=0B7...3JkblA1MllxRTQ

https://drive.google.com/open?id=0B7...DM2dVBrZXpFcXc

No i mikołaj, ktorego dostalam od babci tez tak z 25 lat temu ( ), jest juz krzywy, wata jest brudna ale i tak zawsze gdzies stoi

https://drive.google.com/open?id=0B7...XJid1prUmp6VWM

I jeszcze dwa zdjęcia jak dzisiaj było bosko w lesie: szron, lekko zamarźnięte jezioro

https://drive.google.com/open?id=0B7...WMtODdSNlBaT1E

https://drive.google.com/open?id=0B7...GJfNThBVXQ3QVE

Posprzątałam dzisiaj całą chałupę, pozmienialam wystrój okien
( juz tak do swiąt bedzie ) a teraz pod kocyk, kawusia i ciastunio, lampki w latarenkach i wosk Peppermint Cocoa, i oglądam zaległe seriale cd

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

To młode pokolenie nazywa sie profesjonalnie pokolenie jednorożców, pokolenie bez żadnych obowiązków i zadań Oczywiscie, ze nie wszystkie dzieci takie są ( dzięki Ci o Panie, bo kogóż ja bym mialam uczyć ) ale wiekszosc i w 99% wynosi sie to z domu

Mówiłam ci, ze to piękny zapach, tez sobie zamowiłam ponownie i czekam moze bedzie świeca
czadowe ozdoby po nich widać jak sie modana ozdoby zmienila, ale kocham takie bombille, kształtne, pięknie zdobione i nieśmiertelne! ja mam w sumie sporo takich, ale poczekajmy do momentu az będę ubierala choinke
Dembi, wspominalas ze pracujesz w liceum- szkoda ze nigdy nie trafiłam na taka swietomaniaczke w szkole hahah

Stary 2016-11-12, 15:20   #3218
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

U mnie z zakupow tylko dwie swiece z kaufa. Ale pozbylam sie tony wlosow i teraz sie przyzwyczajam do nowej siebie
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-12, 15:25   #3219
medikate
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
U mnie z zakupow tylko dwie swiece z kaufa. Ale pozbylam sie tony wlosow i teraz sie przyzwyczajam do nowej siebie
u mnie w kaufie juz nie ma tych dużych, miałam nosa żeby ją wziąć
wiecie coś na temat działu świątecznego w Carrefourze? w gazetach cisza, a czasami też mieli fajne bajery może była któraś z was i widziała?

Stary 2016-11-12, 15:29   #3220
asik1503
Zakorzenienie

Cytat:

Pochodzisz z Piły?

dzisiaj byłam w Arkadii na zakupach i oficjalnie pierwszy prezent kupiony do tego kupiłam sobie w końcu szal i herbatę
22.08.18
IG
asik1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-12, 15:44   #3221
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie w kaufie juz nie ma tych dużych, miałam nosa żeby ją wziąć
wiecie coś na temat działu świątecznego w Carrefourze? w gazetach cisza, a czasami też mieli fajne bajery może była któraś z was i widziała?

Ja dzis bylam ale w markecie. Nic nie bylo
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-12, 15:48   #3222
_zgryzota_
Zakorzenienie

Dziewczyny chce się pochwalić kupionymg prezentami. Dla mamy perfumy, dla ojca zestaw płyt, dla teściowej (a niech stracę coś dostanie...)książka którą zawsze chciała i zawsze szkoda jej było na nią pieniędzy, dla szwagierki komplet srebrnej biżuterii, dla męża perfumy(akurat to prezent na Mikołajki) pozostało mi tylko kupić główny prezent gwiazdkowy dla męża coś dla teścia?!?!?!?! - nigdy nie wiem co mu kupici prezenty dla 4osób - dziadkowie- co można kupić ludziom około80letnim KTÓRZY WSZYSTKO MAJĄ?!?!? :-(
_zgryzota_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-12, 16:17   #3223
medikate
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _zgryzota_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny chce się pochwalić kupionymg prezentami. Dla mamy perfumy, dla ojca zestaw płyt, dla teściowej (a niech stracę coś dostanie...)książka którą zawsze chciała i zawsze szkoda jej było na nią pieniędzy, dla szwagierki komplet srebrnej biżuterii, dla męża perfumy(akurat to prezent na Mikołajki) pozostało mi tylko kupić główny prezent gwiazdkowy dla męża coś dla teścia?!?!?!?! - nigdy nie wiem co mu kupici prezenty dla 4osób - dziadkowie- co można kupić ludziom około80letnim KTÓRZY WSZYSTKO MAJĄ?!?!? :-(
dla teścia może jakiś ładny krawat (najgorsze co może być to wymyślanie prezentów dla faceta )

Stary 2016-11-12, 16:31   #3224
Ondiine
Wtajemniczenie

Cytat:
No porządny "spadek"!

Cytat:
Napisane przez Y a s m i n e Pokaż wiadomość
Osszzzzz Tyyyyyy

Ech, mówi się niby, że Amerykanie to też taki konsumpcyjny naród, ale i tak oni chyba się cieszą bardziej (wnioskuję z tego, co mówisz) ze świąt niż Francuzi. Ja też uwielbiam, jak to określiłaś, "slow down", ale u nas z roku na rok też to będzie coraz mniej dostrzegane. Chciałam też to napisać odnośnie postu medikate:
Cytat:
Patrząc po dzieciach z mojej rodziny - one już nie znają wartości prezentów, magii świąt, Mikołaja itd... Tyle jest zabawek, że te prezenty cieszą przez dwie godziny... Rozmawiamy o tym tutaj w sumie dość często, ale mnie to ciągle nurtuje
Jeśli kiedykolwiek będę miała dziecko, obiecuję sobie tu i teraz, że zawsze będę je wychowywać w duchu świąt i przekażę mu wszystko, co najpiękniejsze z okresu świątecznego
A co do tych imprez to prawda, Wielki Piątek klub, Wielkanoc klub, Boże Narodzenie klub, Wszystkich Świętych klub

dembi, ale masz cuda! I sunia piękna!
Stary 2016-11-12, 16:38   #3225
dembi
Zakorzenienie

Cytat:
czadowe ozdoby po nich widać jak sie modana ozdoby zmienila, ale kocham takie bombille, kształtne, pięknie zdobione i nieśmiertelne! ja mam w sumie sporo takich, ale poczekajmy do momentu az będę ubierala choinke
Dembi, wspominalas ze pracujesz w liceum- szkoda ze nigdy nie trafiłam na taka swietomaniaczke w szkole hahah

Tak, uczę angielskiego moje dzieciaki juz wiedzą, ze około 6 grudnia, moja sala swieci, mruga i jest nawalona bombkami i innymi ozdobami i pani ma na sobie swiateczny sweterek

Cytat:
Napisane przez _zgryzota_ Pokaż wiadomość
A moze Biovital Doppelherz`a- są tak ładnie pakowane na swięta

A jak lubią czytac, to ksiązki lub kolekcje ich ulubionych płyt

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Ondiine Pokaż wiadomość
No porządny "spadek"!

Dziękuję mam jeszcze 2 opakowania staruszków, ale w szkole

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-12, 17:04   #3226
_zgryzota_
Zakorzenienie

Cytat:
dla teścia może jakiś ładny krawat (najgorsze co może być to wymyślanie prezentów dla faceta )

Chodzi z garniturze od święta...A kratat zdejmuje jak tylko może :-P
_zgryzota_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-12, 17:09   #3227
medikate
Zadomowienie

Cytat:
Tak, uczę angielskiego moje dzieciaki juz wiedzą, ze około 6 grudnia, moja sala swieci, mruga i jest nawalona bombkami i innymi ozdobami i pani ma na sobie swiateczny sweterek

A moze Biovital Doppelherz`a- są tak ładnie pakowane na swięta

A jak lubią czytac, to ksiązki lub kolekcje ich ulubionych płyt

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Dziękuję mam jeszcze 2 opakowania staruszków, ale w szkole

U mnie w liceum była Pani do niemieckiego, która też miała niezłego bzika świątecznego, bo bombki były wszędzie, nawet poprzypinane agrafkami do... uwaga... monitora komputera z tyłu a reszta to grinche albo nieujawnieni maniacy

Właśnie znowu wpadła sąsiadka i tym razem dała mi z 20 kartek świątecznych, także w tym roku nie musimy kupować (tak, co roku wysyłamy święta i na Boże Narodzenie i na Wielkanoc mimo, że do niektórych również dzwonimy) a Wy kontynuujecie tradycję wysyłania kartek w nawale życzeń na fb, smsów, czy telefonów?
Stary 2016-11-12, 17:55   #3228
oliwialaura
Raczkowanie

Medikate, ja właśnie w tym roku bardzo chcę powysyłać kartki do rodzinki - może takie własnoręcznie wykonane? W ubiegłym roku skorzystałam z akcji Nivei i wysłałam kilka kartek ze zdjęciem swoim i męża w zimowej scenerii - każdy dzwonił szczęśliwy, że o nim pamiętaliśmy i że kultywujemy zwyczaj. To miła sprawa w tym dzisiejszym zabieganym świecie.
Pisałyście o tych wszystkich marketowych cudach świątecznych i wybrałam się dzisiaj do Auchan.
Dla zainteresowanych:
- tanie światełka na baterie - śnieżynki, choinki, zwykłe - mniejsze 5,99 zł, większe kilkanaście zł (za śnieżynki dałam 12,99 zł)
- przezroczyste a'la szklane bombki za 1,29 zł za sztukę
- świecąca drewniana gwiazda coś koło 30 zł
- świąteczne świeczniki na tealighty - czarny ze złotym napisem albo biały z czarnym napisem - coś koło 6 zł.
Wrzucę jutro zdjęcia.
Ze świątecznych rzeczy kupiłam sweterek (wylicytowałam na allegro), 2 kubki w Home & You, naklejki śnieżynki na paznokcie (aliexpress).

Edytowane przez oliwialaura
Czas edycji: 2016-11-12 o 18:00
oliwialaura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-12, 18:12   #3229
medikate
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oliwialaura Pokaż wiadomość
Medikate, ja właśnie w tym roku bardzo chcę powysyłać kartki do rodzinki - może takie własnoręcznie wykonane? W ubiegłym roku skorzystałam z akcji Nivei i wysłałam kilka kartek ze zdjęciem swoim i męża w zimowej scenerii - każdy dzwonił szczęśliwy, że o nim pamiętaliśmy i że kultywujemy zwyczaj. To miła sprawa w tym dzisiejszym zabieganym świecie.
Pisałyście o tych wszystkich marketowych cudach świątecznych i wybrałam się dzisiaj do Auchan.
Dla zainteresowanych:
- tanie światełka na baterie - śnieżynki, choinki, zwykłe - mniejsze 5,99 zł, większe kilkanaście zł (za śnieżynki dałam 12,99 zł)
- przezroczyste a'la szklane bombki za 1,29 zł za sztukę
- świecąca drewniana gwiazda coś koło 30 zł
- świąteczne świeczniki na tealighty - czarny ze złotym napisem albo biały z czarnym napisem - coś koło 6 zł.
Wrzucę jutro zdjęcia.
Ze świątecznych rzeczy kupiłam sweterek (wylicytowałam na allegro), 2 kubki w Home & You, naklejki śnieżynki na paznokcie (aliexpress).
ja jutro chyba znowu musze się przejść do Auchana, aczkolwiek nie uśmiecha mi się to, bo te kolejki i ilość mnie odstrasza wiec może uderze w poniedziałek z rana. a po co? a no mama zazyczyla sobie takie same ledy tylko biale ciepłe na choinkę mówi ze w tamtym roku cos jeden łańcuch światełek świrowal i boi się, że wysiadzie i zostaniemy bez lampek jak zwykle coś haha dlatego trzeba póki sa

Stary 2016-11-13, 07:16   #3230
karolinaaa92
Zakorzenienie

My jeszcze wysyłamy kilka kartek. Fajna tradycja. 😊

♥ i że Cię nie opuszczę... - 18.05.2019

karolinaaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-13, 08:47   #3231
asik1503
Zakorzenienie

jeden prezent kupiony, dwa zamówione dobrze mi idzie rozkręcam się
22.08.18
IG
Stary 2016-11-13, 09:26   #3232
Y a s m i n e
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Ondiine Pokaż wiadomość
No porządny "spadek"!

Ech, mówi się niby, że Amerykanie to też taki konsumpcyjny naród, ale i tak oni chyba się cieszą bardziej (wnioskuję z tego, co mówisz) ze świąt niż Francuzi. Ja też uwielbiam, jak to określiłaś, "slow down", ale u nas z roku na rok też to będzie coraz mniej dostrzegane. Chciałam też to napisać odnośnie postu medikate:

Patrząc po dzieciach z mojej rodziny - one już nie znają wartości prezentów, magii świąt, Mikołaja itd... Tyle jest zabawek, że te prezenty cieszą przez dwie godziny... Rozmawiamy o tym tutaj w sumie dość często, ale mnie to ciągle nurtuje
Jeśli kiedykolwiek będę miała dziecko, obiecuję sobie tu i teraz, że zawsze będę je wychowywać w duchu świąt i przekażę mu wszystko, co najpiękniejsze z okresu świątecznego
A co do tych imprez to prawda, Wielki Piątek klub, Wielkanoc klub, Boże Narodzenie klub, Wszystkich Świętych klub

Tak, ta jest prawda, co piszecie. Smutne to. Nawet nie fakt, że ktoś ze świętami nie przepada, ale że nie nie widzi powodu i okazji do oderwania się od codzienność, trybu zadaniowego :/
Amerykanie chociaż z przytupem i zabawą celebrują, a tu widzę obojętność i tępotę w oczach. Ludzie w naszym wieku, nawet nie dzieci "jednonożce", ale tacy 25-35 lat, "leją" na to. Ja tu widzę obojętność i olewczy stosunek do wszystkiego, szczególnie tradycji i tego, co się nazywa dojrzałością, Szczególnie w wymiarze emocjonalnym. Z obserwacji i kontaktu bezpośredniego widzę, że w miejscu dojrzałości emocjonalnej mają czarną dziurę wypełnioną bylejakością. Święta więc to tu jedynie pusty napis na sloganach reklamowych

Liznę jednak w tym roku polskiej atmosfery, lecę za Miesiąc

Ale wiecie co? Tak by mi się marzył wieczór na żywo z Wami
Wyobrażacie sobie, co to za spotkanie by było???
Cytat:

Właśnie znowu wpadła sąsiadka i tym razem dała mi z 20 kartek świątecznych, także w tym roku nie musimy kupować (tak, co roku wysyłamy święta i na Boże Narodzenie i na Wielkanoc mimo, że do niektórych również dzwonimy) a Wy kontynuujecie tradycję wysyłania kartek w nawale życzeń na fb, smsów, czy telefonów?
Ja niestety niet
Stary 2016-11-13, 09:27   #3233
dembi
Zakorzenienie

Wczoraj wieczorkiem zapaliłam sobie swieczniki w małym pokoju i kuchni, swiatelka w moich latarenkach i czułam sie jakby były juz swieta
Stary 2016-11-13, 09:38   #3234
Marybeth
Rozeznanie

Że też mam tak nie po drodze do Auchan, eh.

Za to jutro idę zrobić przegląd po sklepach. Ponoć w Kik mają śliczne białe kubki z tłoczonymi śnieżynkami (zdjęcie widziałam na Instagramie). Mam nadzieję, że u mnie też są, bo marzy mi się takie cudeńko.
Marybeth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-13, 09:40   #3235
Ondiine
Wtajemniczenie

Przypominajka!

Przesłuchuję ostatnio tę piosenkę (jestem fanką tego wykonania) i reklamę zeszłoroczną i zmieniam zdanie, tegoroczna reklama to gniot w porównaniu do poprzedniej
Ta muzyka kompletnie nieświąteczna!
Stary 2016-11-13, 09:53   #3236
Bossska_Nat
Raczkowanie

Hej piękne ,weekend mija jak czytam na przyjemnościach

Nie mam możliwości cytowania na tel ,więc napiszę wszystko razem .

Asik -pochodzę z Wałcza konkretnie ,jak miałam 9 lat przeprowadziłam się do Piły i tam zostałam do lat 20 .Dorosłe życie już w Bydgoszczy .

Yasmine -jak dla mnie pomysł ze spotkaniem mega ,laski zròbmy jakiś zlot i swoją wigilię ,wynajmijmy sobie jakiś hotelik na noc ,co wy na to ???Ja mogę to nawet zorganizować gdyby były chętne .

Co do tego co pisałyście o tradycji ,o dzieciakach teraz ... ja mam 33 lata ,mentalnie z 16haha,i pewno nie powinnam sie wypow u adac bo doawiadczenie zyciowe krotkie,ale to co sie teraz dzieje jest po prostu smutne .Dla dzieciakow swieta to tylko prezenty ,ktore i tak rzuca w kat po godzinie ,nic im sie nie chce,zadnych ambicji ,snuja sie tylko przed tv i komputerem ...to jest przerazajace .Swoich dzieci nie mam i nie chce .Swiat jest za okrutny .Ja zyje sobie w mojej swiatecznej bance mydlanej ,ale doroslosci dzieciakom obecnym -wspolczuje
Bossska_Nat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-13, 10:14   #3237
medikate
Zadomowienie

Ja zawsze przewijając siebie wśród szkół, nowych ludzi, ale i nawet obecnych znajomych widzę, że dla większości( podkreślam, większości) osób najważniejsze aspekty świąt (jakichkolwiek) to: wolne od szkoły/pracy, pyszne jedzenie w domu, wyżerka, może kaska wpadnie od dziadków lub rodziców i wieczorem balety.Taka jest rzeczywistość. Najważniejsze aby wrzucić piękne zdjęcie z choinką na fb i napisać Wesołych Świąt, ot cały rytuał. Jak ja mówię ludziom, że wolę zimę od lata to gapia sie z politowaniem, a ja po prostu lubię święta, klimat przedświąteczny, kocyk, herbatę i film. Osobiście też nie cierpię wielkich rodzinnych spendów, ale nie mam też wielkiej rodziny. Na miejscu jest nas blisko 10 osób, ale spędzamy święta głównie w gronie domowników. Bywały lata gdzie spotykaliśmy się w 8-10 i przyjeżdżali jeszcze goście z innego miasta. Ale nie cierpiałam tego. Dlaczego nie cierpiałam mimo, że święta to czas rodzinny? Dlatego, że moje kuzynostwo, czy nawet wujkowie i ciotki nie widzieli większego sensu w świętach, nigdy nie śpiewalismy kolęd w większym gronie, zawsze tylko te prezenty i prezenty. Potem dzieciaki do siebie do pokoju zająć się sobą i bawić się lalkami, które były pod choinką a chłopaki na komputer. Dlatego teraz jestem wniebowzieta, że spędzamy wigilię w czwórkę we własnym domowym gronie, śpiewamy kolędy, oglądamy razem filmy, patrzymy jak ludzie cieszą się sobą i świętami. Prezenty tez sobie robimy, ale to jest kwestia drugorzędna.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-13, 10:37   #3238
ysabela
Rozeznanie

Fajny pomysł z wątkową wigilią, jeśli udałoby mi się ogarnąć jakoś studia to byłabym bardzo zainteresowana Sugeruję góry, żeby mieć gwarancję białych świąt
ysabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-13, 10:44   #3239
asik1503
Zakorzenienie

Cytat:

Asik -pochodzę z Wałcza konkretnie ,jak miałam 9 lat przeprowadziłam się do Piły i tam zostałam do lat 20 .Dorosłe życie już w Bydgoszczy .
proszę jaki ten wizaż mały ja jestem rodowitą Pilanką

Ja to chyba mało rozmawiam z ludźmi o świętach xD a z młodzieżą to w ogóle nie mam styczności więc nie zauważyłam tego olewczego stosunku raczej słyszę tylko... "powariowali, że już świąteczne ozdoby, dopiero w grudniu powinny być..." itd. ale potem te same osoby latają na wariata i wszystko kupuję -.-
Dla mnie święta to okazja do spotkania z rodziną teraz to już w ogóle jest dla mnie bardzo ważne bo mieszkamy bardzo daleko od siebie i ciężko jest się spotkać na co dzień
22.08.18
IG
Stary 2016-11-13, 10:54   #3240
mika93
Zadomowienie

Cytat:
Uwierz mi, że w Auchanie było tyle osób, że szok :O Nawet starsze babunie brały jakieś małe choineczki Kobiety brały steropianowe bombki do diy podejrzewam, bombki w tubach ( 10 bombek) za 5,89 szły jak woda Podoba mi się jedna gwiazda na czubek (coś nowego, bo my ciągle czubek i już w tamtym roku chciałam gwiazdkę), dość ładnie wykonana, a nie żadna tektura za 7,89 i chyba się na nią skuszę

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Myślicie, że spryskanie szablonów sztucznym śniegiem w łazience na lustrze (mam takie na całą długość ściany) zda egzamin? Boję się, że jak zaparuje mi lustro to wzorki się zniszczą i od nowa będę musiała pryskać :/

Oj a ja tej gwiazdy nie widziałam A też by mi się przydała. Był fajny kalendarz adwentowy w kształcie czerwonej cięzarówki, drewniany za 59zł i nie wzięłam i teraz żałuję .
Powinno przetrwać
Ma któraś inne pomysły na dekorację łazienki? poza mikołajem na muszli owkoz

Cytat:
Ale się obłowiłaś Mnie nic w spadku po dziadkach nie zostało niestety

Cytat:
U mnie w liceum była Pani do niemieckiego, która też miała niezłego bzika świątecznego, bo bombki były wszędzie, nawet poprzypinane agrafkami do... uwaga... monitora komputera z tyłu a reszta to grinche albo nieujawnieni maniacy

Ja wysyłam co roku kartki przez siebie robione, może są pokraczne ale MOJE, świątecznych smsów nienawidzę

W Empiku nowa książka Dorota was urządzi, można przejrzeć ,za tę cenę bym nie kupiła
http://www.empik.com/dorota-was-urza...6791,ksiazka-p

Fotki z Duka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20161112_004.jpg (124,7 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20161112_005.jpg (114,1 KB, 51 załadowań)

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości