|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Naczelny Hipster
|
Dot.: Coraz bliżej Święta!- kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. VIII !
Cytat:
Ja chetnie ale jqk bede ubierac choinke wszystko mam popakowane tak, ze nie da sie dostac. Ale mam mnostwo bombek, ktore maja tak z 30-40 lat ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3212 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3213 |
|
Rozeznanie
|
Osszzzzz Tyyyyyy
![]() ![]() ]a póki co snuję wizję organizacji choinki... Na 99% się do końca roku nie przeprowadzę, bo nie ma w ofertach żadnego fajnego Mieszkania w pożądanej okolicy :/ . Więc drzewko będzie u Tż , muszę teraz pomyśleć nad bombkami Ale, w ogóle, patrzę na zdjęcia z Polski, zima, śnieg, atmosfera, paiętam, jak ludzie na tydzień przed wigilią już z drzewkami biegali i ten nastrój "w powietrzu" .. A tu słońce, zawsze dodatnia temp., zero klimatu, ludzie to bezrefleksyjni konsumpcjoniści- budzą się na 3-4 dni przed i kupują kicz bo tak wypada. To tak, jakby się budzili ze Zmianą kozaków na balerinki w kwietniu, bo już temp nie ta i "tak trzeba" :/ Tydzień po świętach drzewka już na ulicach leżą, oczekując śmieciarki. :/W takich warunkach ciężko się wczuć, równie dobrze mogłabym postawić choinkę w kwietniu i starać się łapać atmosferę :/ . Tutaj adwent, to zakupy, Markety, galerie. nikt nie przywiązuje wagi do jakichkolwiek przygotowań. Refleksji. Rodzinnego "Slow down". Zabaw w kuchni. Tutaj to nie jest istotne, nie znają tego. Piernik na miesiąc przed? Pieczeń marynowana i robiona długo przed?? Pff. Wolne żarty... Zamawiane na wigilię. Potem "wolne", zapominamy i Do roboty. A potem wielka feta, bo sylwester , hurra! :/Jedyny region Francji, gdzie atmosfera świąteczna się trzyma, to AIzacja (tak słyszałam) Ze Strasbourgiem, gdzie tak jak w PL- mają wigilię plus 2 dni Świąt, oraz najpiękniejszym jarmarkami Świątecznymi ![]() Tak mnie jakoś depresyjny nastrój złapał, jak o tym myślę,.,
|
#3214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ludzie sa dziwni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3215 |
|
Raczkowanie
|
A ja od wczoraj bylam w Pile u rodzicow ,ani tam ani u mnie nie ma sniegu .
Pieknie piszecie o tych bombkach ,sie rozmarzylam ... ja nie mam takich starych ,wszystko wspolczesne niestety. Wrocilam do domu ,odpalilam Winter Splendor i jestem oczarowana |
|
|
|
#3216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem, w takim razie przypomnę o akcji w grudniu
![]() Ja załaczam moje staruszki: bomby, dzwony, zawieszki ( pamietacie te ptaszki przypinane na gałązki, ten ptaszek ma ponad 50 lat, bo jeszcze od mojej mamy z domu ) i chociaz mam piekną, elegancką choinkę, to i tak ta para wisi z tyłu schowana https://drive.google.com/open?id=0B7...nVGRFNHeFN3UEU https://drive.google.com/open?id=0B7...3JkblA1MllxRTQ https://drive.google.com/open?id=0B7...DM2dVBrZXpFcXc No i mikołaj, ktorego dostalam od babci tez tak z 25 lat temu ( ), jest juz krzywy, wata jest brudna ale i tak zawsze gdzies stoi ![]() https://drive.google.com/open?id=0B7...XJid1prUmp6VWM I jeszcze dwa zdjęcia jak dzisiaj było bosko w lesie: szron, lekko zamarźnięte jezioro https://drive.google.com/open?id=0B7...WMtODdSNlBaT1E https://drive.google.com/open?id=0B7...GJfNThBVXQ3QVE Posprzątałam dzisiaj całą chałupę, pozmienialam wystrój okien ( juz tak do swiąt bedzie ) a teraz pod kocyk, kawusia i ciastunio, lampki w latarenkach i wosk Peppermint Cocoa, i oglądam zaległe seriale cd ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
Oczywiscie, ze nie wszystkie dzieci takie są ( dzięki Ci o Panie, bo kogóż ja bym mialam uczyć ) ale wiekszosc i w 99% wynosi sie to z domu ![]() Cytat:
|
|
#3217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po nich widać jak sie modana ozdoby zmienila, ale kocham takie bombille, kształtne, pięknie zdobione i nieśmiertelne! ja mam w sumie sporo takich, ale poczekajmy do momentu az będę ubierala choinke Dembi, wspominalas ze pracujesz w liceum- szkoda ze nigdy nie trafiłam na taka swietomaniaczke w szkole hahah Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3218 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie z zakupow tylko dwie swiece z kaufa. Ale pozbylam sie tony wlosow i teraz sie przyzwyczajam do nowej siebie
|
#3219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiecie coś na temat działu świątecznego w Carrefourze? w gazetach cisza, a czasami też mieli fajne bajery może była któraś z was i widziała? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj byłam w Arkadii na zakupach i oficjalnie pierwszy prezent kupiony
|
|
|
|
|
#3221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chce się pochwalić kupionymg prezentami. Dla mamy perfumy, dla ojca zestaw płyt, dla teściowej (a niech stracę coś dostanie...)książka którą zawsze chciała i zawsze szkoda jej było na nią pieniędzy, dla szwagierki komplet srebrnej biżuterii, dla męża perfumy(akurat to prezent na Mikołajki)
pozostało mi tylko kupić główny prezent gwiazdkowy dla męża coś dla teścia?!?!?!?! - nigdy nie wiem co mu kupici prezenty dla 4osób - dziadkowie- co można kupić ludziom około80letnim KTÓRZY WSZYSTKO MAJĄ?!?!? :-(
|
|
|
|
#3223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3224 | ||
|
Wtajemniczenie
|
No porządny "spadek"!
![]() Cytat:
Cytat:
Jeśli kiedykolwiek będę miała dziecko, obiecuję sobie tu i teraz, że zawsze będę je wychowywać w duchu świąt i przekażę mu wszystko, co najpiękniejsze z okresu świątecznego ![]() A co do tych imprez to prawda, Wielki Piątek klub, Wielkanoc klub, Boże Narodzenie klub, Wszystkich Świętych klub dembi, ale masz cuda! I sunia piękna!
|
|
|
#3225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak lubią czytac, to ksiązki lub kolekcje ich ulubionych płyt ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Dziękuję
|
|
#3226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie w liceum była Pani do niemieckiego, która też miała niezłego bzika świątecznego, bo bombki były wszędzie, nawet poprzypinane agrafkami do... uwaga... monitora komputera z tyłu ![]() ![]() Właśnie znowu wpadła sąsiadka i tym razem dała mi z 20 kartek świątecznych, także w tym roku nie musimy kupować (tak, co roku wysyłamy święta i na Boże Narodzenie i na Wielkanoc mimo, że do niektórych również dzwonimy) a Wy kontynuujecie tradycję wysyłania kartek w nawale życzeń na fb, smsów, czy telefonów? ![]() |
|
|
|
|
#3228 |
|
Raczkowanie
|
Medikate, ja właśnie w tym roku bardzo chcę powysyłać kartki do rodzinki - może takie własnoręcznie wykonane? W ubiegłym roku skorzystałam z akcji Nivei i wysłałam kilka kartek ze zdjęciem swoim i męża w zimowej scenerii - każdy dzwonił szczęśliwy, że o nim pamiętaliśmy i że kultywujemy zwyczaj. To miła sprawa w tym dzisiejszym zabieganym świecie.
Pisałyście o tych wszystkich marketowych cudach świątecznych i wybrałam się dzisiaj do Auchan. Dla zainteresowanych: - tanie światełka na baterie - śnieżynki, choinki, zwykłe - mniejsze 5,99 zł, większe kilkanaście zł (za śnieżynki dałam 12,99 zł) - przezroczyste a'la szklane bombki za 1,29 zł za sztukę - świecąca drewniana gwiazda coś koło 30 zł - świąteczne świeczniki na tealighty - czarny ze złotym napisem albo biały z czarnym napisem - coś koło 6 zł. Wrzucę jutro zdjęcia. ![]() Ze świątecznych rzeczy kupiłam sweterek (wylicytowałam na allegro), 2 kubki w Home & You, naklejki śnieżynki na paznokcie (aliexpress).
Najlepsze dopiero się zdarzy. R. Browning Edytowane przez oliwialaura Czas edycji: 2016-11-12 o 19:00 |
|
|
|
#3229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mówi ze w tamtym roku cos jeden łańcuch światełek świrowal i boi się, że wysiadzie i zostaniemy bez lampek jak zwykle coś haha dlatego trzeba póki sa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
My jeszcze wysyłamy kilka kartek. Fajna tradycja. 😊
|
|
#3232 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Amerykanie chociaż z przytupem i zabawą celebrują, a tu widzę obojętność i tępotę w oczach. Ludzie w naszym wieku, nawet nie dzieci "jednonożce", ale tacy 25-35 lat, "leją" na to. Ja tu widzę obojętność i olewczy stosunek do wszystkiego, szczególnie tradycji i tego, co się nazywa dojrzałością, Szczególnie w wymiarze emocjonalnym. Z obserwacji i kontaktu bezpośredniego widzę, że w miejscu dojrzałości emocjonalnej mają czarną dziurę wypełnioną bylejakością. Święta więc to tu jedynie pusty napis na sloganach reklamowych Liznę jednak w tym roku polskiej atmosfery, lecę za Miesiąc ![]() Ale wiecie co? Tak by mi się marzył wieczór na żywo z Wami ![]() Wyobrażacie sobie, co to za spotkanie by było??? ![]() ![]() Cytat:
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj wieczorkiem zapaliłam sobie swieczniki w małym pokoju i kuchni, swiatelka w moich latarenkach i czułam sie jakby były juz swieta
|
#3234 |
|
Rozeznanie
|
Że też mam tak nie po drodze do Auchan, eh.
Za to jutro idę zrobić przegląd po sklepach. Ponoć w Kik mają śliczne białe kubki z tłoczonymi śnieżynkami (zdjęcie widziałam na Instagramie). Mam nadzieję, że u mnie też są, bo marzy mi się takie cudeńko. |
|
|
|
#3235 |
|
Wtajemniczenie
|
Przypominajka!
Przesłuchuję ostatnio tę piosenkę (jestem fanką tego wykonania) i reklamę zeszłoroczną i zmieniam zdanie, tegoroczna reklama to gniot w porównaniu do poprzedniej ![]() Ta muzyka kompletnie nieświąteczna!
|
|
#3236 |
|
Raczkowanie
|
Hej piękne ,weekend mija jak czytam na przyjemnościach
![]() Nie mam możliwości cytowania na tel ,więc napiszę wszystko razem . Asik -pochodzę z Wałcza konkretnie ,jak miałam 9 lat przeprowadziłam się do Piły i tam zostałam do lat 20 .Dorosłe życie już w Bydgoszczy . Yasmine -jak dla mnie pomysł ze spotkaniem mega ,laski zròbmy jakiś zlot i swoją wigilię ,wynajmijmy sobie jakiś hotelik na noc ,co wy na to ???Ja mogę to nawet zorganizować gdyby były chętne .Co do tego co pisałyście o tradycji ,o dzieciakach teraz ... ja mam 33 lata ,mentalnie z 16haha,i pewno nie powinnam sie wypow u adac bo doawiadczenie zyciowe krotkie,ale to co sie teraz dzieje jest po prostu smutne .Dla dzieciakow swieta to tylko prezenty ,ktore i tak rzuca w kat po godzinie ,nic im sie nie chce,zadnych ambicji ,snuja sie tylko przed tv i komputerem ...to jest przerazajace .Swoich dzieci nie mam i nie chce .Swiat jest za okrutny .Ja zyje sobie w mojej swiatecznej bance mydlanej ,ale doroslosci dzieciakom obecnym -wspolczuje
|
|
|
|
#3237 |
|
Zadomowienie
|
Ja zawsze przewijając siebie wśród szkół, nowych ludzi, ale i nawet obecnych znajomych widzę, że dla większości( podkreślam, większości) osób najważniejsze aspekty świąt (jakichkolwiek) to: wolne od szkoły/pracy, pyszne jedzenie w domu, wyżerka, może kaska wpadnie od dziadków lub rodziców i wieczorem balety.Taka jest rzeczywistość. Najważniejsze aby wrzucić piękne zdjęcie z choinką na fb i napisać Wesołych Świąt, ot cały rytuał. Jak ja mówię ludziom, że wolę zimę od lata to gapia sie z politowaniem, a ja po prostu lubię święta, klimat przedświąteczny, kocyk, herbatę i film. Osobiście też nie cierpię wielkich rodzinnych spendów, ale nie mam też wielkiej rodziny. Na miejscu jest nas blisko 10 osób, ale spędzamy święta głównie w gronie domowników. Bywały lata gdzie spotykaliśmy się w 8-10 i przyjeżdżali jeszcze goście z innego miasta. Ale nie cierpiałam tego. Dlaczego nie cierpiałam mimo, że święta to czas rodzinny? Dlatego, że moje kuzynostwo, czy nawet wujkowie i ciotki nie widzieli większego sensu w świętach, nigdy nie śpiewalismy kolęd w większym gronie, zawsze tylko te prezenty i prezenty. Potem dzieciaki do siebie do pokoju zająć się sobą i bawić się lalkami, które były pod choinką a chłopaki na komputer. Dlatego teraz jestem wniebowzieta, że spędzamy wigilię w czwórkę we własnym domowym gronie, śpiewamy kolędy, oglądamy razem filmy, patrzymy jak ludzie cieszą się sobą i świętami. Prezenty tez sobie robimy, ale to jest kwestia drugorzędna.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3238 |
|
Rozeznanie
|
Fajny pomysł z wątkową wigilią, jeśli udałoby mi się ogarnąć jakoś studia to byłabym bardzo zainteresowana
|
|
|
|
#3239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem rodowitą Pilanką ![]() Ja to chyba mało rozmawiam z ludźmi o świętach xD a z młodzieżą to w ogóle nie mam styczności więc nie zauważyłam tego olewczego stosunku raczej słyszę tylko... "powariowali, że już świąteczne ozdoby, dopiero w grudniu powinny być..." itd. ale potem te same osoby latają na wariata i wszystko kupuję -.- Dla mnie święta to okazja do spotkania z rodziną teraz to już w ogóle jest dla mnie bardzo ważne bo mieszkamy bardzo daleko od siebie i ciężko jest się spotkać na co dzień
|
|
|
|
|
#3240 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj a ja tej gwiazdy nie widziałam A też by mi się przydała. Był fajny kalendarz adwentowy w kształcie czerwonej cięzarówki, drewniany za 59zł i nie wzięłam i teraz żałuję .Powinno przetrwać Ma któraś inne pomysły na dekorację łazienki? poza mikołajem na muszli owkoz Ale się obłowiłaś ![]() Cytat:
W Empiku nowa książka Dorota was urządzi, można przejrzeć ,za tę cenę bym nie kupiła http://www.empik.com/dorota-was-urza...6791,ksiazka-p Fotki z Duka
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.

Powspominamy z łezką w oku
wszystko mam popakowane tak, ze nie da sie dostac. Ale mam mnostwo bombek, ktore maja tak z 30-40 lat 

:/

) i chociaz mam piekną, elegancką choinkę, to i tak ta para wisi z tyłu schowana
Oczywiscie, ze nie wszystkie dzieci takie są ( dzięki Ci o Panie, bo kogóż ja bym mialam uczyć
) ale wiekszosc i w 99% wynosi sie to z domu 

mówi ze w tamtym roku cos jeden łańcuch światełek świrowal i boi się, że wysiadzie i zostaniemy bez lampek jak zwykle coś haha dlatego trzeba póki sa