|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 | |
Naczelny Hipster
|
Dot.: Coraz bliżej Święta!- kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. VIII !
Cytat:
Ja chetnie ale jqk bede ubierac choinke ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3212 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#3213 |
Rozeznanie
|
Osszzzzz Tyyyyyy
![]() ![]() ]a póki co snuję wizję organizacji choinki... Na 99% się do końca roku nie przeprowadzę, bo nie ma w ofertach żadnego fajnego Mieszkania w pożądanej okolicy :/ . Więc drzewko będzie u Tż , muszę teraz pomyśleć nad bombkami ![]() ![]() ![]() W takich warunkach ciężko się wczuć, równie dobrze mogłabym postawić choinkę w kwietniu i starać się łapać atmosferę :/ . Tutaj adwent, to zakupy, Markety, galerie. nikt nie przywiązuje wagi do jakichkolwiek przygotowań. Refleksji. Rodzinnego "Slow down". Zabaw w kuchni. Tutaj to nie jest istotne, nie znają tego. Piernik na miesiąc przed? Pieczeń marynowana i robiona długo przed?? Pff. Wolne żarty... Zamawiane na wigilię. Potem "wolne", zapominamy i Do roboty. A potem wielka feta, bo sylwester , hurra! ![]() Jedyny region Francji, gdzie atmosfera świąteczna się trzyma, to AIzacja (tak słyszałam) Ze Strasbourgiem, gdzie tak jak w PL- mają wigilię plus 2 dni Świąt, oraz najpiękniejszym jarmarkami Świątecznymi ![]() Tak mnie jakoś depresyjny nastrój złapał, jak o tym myślę,., ![]()
#3214 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3215 |
Raczkowanie
|
A ja od wczoraj bylam w Pile u rodzicow ,ani tam ani u mnie nie ma sniegu .
Pieknie piszecie o tych bombkach ,sie rozmarzylam ... ja nie mam takich starych ,wszystko wspolczesne niestety. Wrocilam do domu ,odpalilam Winter Splendor i jestem oczarowana |
![]() ![]() |
![]() |
#3216 | ||
Zakorzenienie
|
Rozumiem, w takim razie przypomnę o akcji w grudniu
![]() Ja załaczam moje staruszki: bomby, dzwony, zawieszki ( pamietacie te ptaszki przypinane na gałązki, ten ptaszek ma ponad 50 lat, bo jeszcze od mojej mamy z domu ![]() ![]() ![]() https://drive.google.com/open?id=0B7...nVGRFNHeFN3UEU https://drive.google.com/open?id=0B7...3JkblA1MllxRTQ https://drive.google.com/open?id=0B7...DM2dVBrZXpFcXc No i mikołaj, ktorego dostalam od babci tez tak z 25 lat temu ( ![]() ![]() https://drive.google.com/open?id=0B7...XJid1prUmp6VWM I jeszcze dwa zdjęcia jak dzisiaj było bosko w lesie: szron, lekko zamarźnięte jezioro ![]() https://drive.google.com/open?id=0B7...WMtODdSNlBaT1E https://drive.google.com/open?id=0B7...GJfNThBVXQ3QVE Posprzątałam dzisiaj całą chałupę, pozmienialam wystrój okien ( juz tak do swiąt bedzie ) a teraz pod kocyk, kawusia i ciastunio, lampki w latarenkach i wosk Peppermint Cocoa, i oglądam zaległe seriale cd ![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3217 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dembi, wspominalas ze pracujesz w liceum- szkoda ze nigdy nie trafiłam na taka swietomaniaczke w szkole hahah Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3218 |
Zakorzenienie
|
U mnie z zakupow tylko dwie swiece z kaufa. Ale pozbylam sie tony wlosow i teraz sie przyzwyczajam do nowej siebie
![]()
#3219 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wiecie coś na temat działu świątecznego w Carrefourze? w gazetach cisza, a czasami też mieli fajne bajery ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzisiaj byłam w Arkadii na zakupach ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3222 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chce się pochwalić kupionymg prezentami. Dla mamy perfumy, dla ojca zestaw płyt, dla teściowej (a niech stracę coś dostanie...)książka którą zawsze chciała i zawsze szkoda jej było na nią pieniędzy, dla szwagierki komplet srebrnej biżuterii, dla męża perfumy(akurat to prezent na Mikołajki)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3223 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3224 | ||
Wtajemniczenie
|
No porządny "spadek"!
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jeśli kiedykolwiek będę miała dziecko, obiecuję sobie tu i teraz, że zawsze będę je wychowywać w duchu świąt i przekażę mu wszystko, co najpiękniejsze z okresu świątecznego ![]() A co do tych imprez to prawda, Wielki Piątek klub, Wielkanoc klub, Boże Narodzenie klub, Wszystkich Świętych klub ![]() dembi, ale masz cuda! I sunia piękna! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3225 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A jak lubią czytac, to ksiązki lub kolekcje ich ulubionych płyt ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Dziękuję ![]() ![]()
![]() |
#3226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3227 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie w liceum była Pani do niemieckiego, która też miała niezłego bzika świątecznego, bo bombki były wszędzie, nawet poprzypinane agrafkami do... uwaga... monitora komputera z tyłu ![]() ![]() ![]() Właśnie znowu wpadła sąsiadka i tym razem dała mi z 20 kartek świątecznych, także w tym roku nie musimy kupować (tak, co roku wysyłamy święta i na Boże Narodzenie i na Wielkanoc mimo, że do niektórych również dzwonimy) a Wy kontynuujecie tradycję wysyłania kartek w nawale życzeń na fb, smsów, czy telefonów? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3228 |
Raczkowanie
|
Medikate, ja właśnie w tym roku bardzo chcę powysyłać kartki do rodzinki - może takie własnoręcznie wykonane? W ubiegłym roku skorzystałam z akcji Nivei i wysłałam kilka kartek ze zdjęciem swoim i męża w zimowej scenerii - każdy dzwonił szczęśliwy, że o nim pamiętaliśmy i że kultywujemy zwyczaj. To miła sprawa w tym dzisiejszym zabieganym świecie.
Pisałyście o tych wszystkich marketowych cudach świątecznych i wybrałam się dzisiaj do Auchan. Dla zainteresowanych: - tanie światełka na baterie - śnieżynki, choinki, zwykłe - mniejsze 5,99 zł, większe kilkanaście zł (za śnieżynki dałam 12,99 zł) - przezroczyste a'la szklane bombki za 1,29 zł za sztukę - świecąca drewniana gwiazda coś koło 30 zł - świąteczne świeczniki na tealighty - czarny ze złotym napisem albo biały z czarnym napisem - coś koło 6 zł. Wrzucę jutro zdjęcia. ![]() Ze świątecznych rzeczy kupiłam sweterek (wylicytowałam na allegro), 2 kubki w Home & You, naklejki śnieżynki na paznokcie (aliexpress).
Najlepsze dopiero się zdarzy. R. Browning Edytowane przez oliwialaura Czas edycji: 2016-11-12 o 18:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#3229 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3230 |
Zakorzenienie
|
My jeszcze wysyłamy kilka kartek. Fajna tradycja. 😊
![]() |
#3232 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Amerykanie chociaż z przytupem i zabawą celebrują, a tu widzę obojętność i tępotę w oczach. Ludzie w naszym wieku, nawet nie dzieci "jednonożce", ale tacy 25-35 lat, "leją" na to. Ja tu widzę obojętność i olewczy stosunek do wszystkiego, szczególnie tradycji i tego, co się nazywa dojrzałością, Szczególnie w wymiarze emocjonalnym. Z obserwacji i kontaktu bezpośredniego widzę, że w miejscu dojrzałości emocjonalnej mają czarną dziurę wypełnioną bylejakością. Święta więc to tu jedynie pusty napis na sloganach reklamowych ![]() Liznę jednak w tym roku polskiej atmosfery, lecę za Miesiąc ![]() Ale wiecie co? Tak by mi się marzył wieczór na żywo z Wami ![]() Wyobrażacie sobie, co to za spotkanie by było??? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3233 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj wieczorkiem zapaliłam sobie swieczniki w małym pokoju i kuchni, swiatelka w moich latarenkach i czułam sie jakby były juz swieta
![]()
#3234 |
Rozeznanie
|
Że też mam tak nie po drodze do Auchan, eh.
Za to jutro idę zrobić przegląd po sklepach. Ponoć w Kik mają śliczne białe kubki z tłoczonymi śnieżynkami (zdjęcie widziałam na Instagramie). Mam nadzieję, że u mnie też są, bo marzy mi się takie cudeńko. |
![]() ![]() |
![]() |
#3235 |
Wtajemniczenie
|
Przypominajka!
Przesłuchuję ostatnio tę piosenkę (jestem fanką tego wykonania) i reklamę zeszłoroczną i zmieniam zdanie, tegoroczna reklama to gniot w porównaniu do poprzedniej ![]() Ta muzyka kompletnie nieświąteczna!
![]() |
#3236 |
Raczkowanie
|
Hej piękne ,weekend mija jak czytam na przyjemnościach
![]() Nie mam możliwości cytowania na tel ,więc napiszę wszystko razem . Asik -pochodzę z Wałcza konkretnie ,jak miałam 9 lat przeprowadziłam się do Piły i tam zostałam do lat 20 .Dorosłe życie już w Bydgoszczy . Yasmine -jak dla mnie pomysł ze spotkaniem mega ,laski zròbmy jakiś zlot i swoją wigilię ,wynajmijmy sobie jakiś hotelik na noc ,co wy na to ???Ja mogę to nawet zorganizować gdyby były chętne ![]() Co do tego co pisałyście o tradycji ,o dzieciakach teraz ... ja mam 33 lata ,mentalnie z 16haha,i pewno nie powinnam sie wypow u adac bo doawiadczenie zyciowe krotkie,ale to co sie teraz dzieje jest po prostu smutne .Dla dzieciakow swieta to tylko prezenty ,ktore i tak rzuca w kat po godzinie ,nic im sie nie chce,zadnych ambicji ,snuja sie tylko przed tv i komputerem ...to jest przerazajace .Swoich dzieci nie mam i nie chce .Swiat jest za okrutny .Ja zyje sobie w mojej swiatecznej bance mydlanej ,ale doroslosci dzieciakom obecnym -wspolczuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3237 |
Zadomowienie
|
Ja zawsze przewijając siebie wśród szkół, nowych ludzi, ale i nawet obecnych znajomych widzę, że dla większości( podkreślam, większości) osób najważniejsze aspekty świąt (jakichkolwiek) to: wolne od szkoły/pracy, pyszne jedzenie w domu, wyżerka, może kaska wpadnie od dziadków lub rodziców i wieczorem balety.Taka jest rzeczywistość. Najważniejsze aby wrzucić piękne zdjęcie z choinką na fb i napisać Wesołych Świąt, ot cały rytuał. Jak ja mówię ludziom, że wolę zimę od lata to gapia sie z politowaniem, a ja po prostu lubię święta, klimat przedświąteczny, kocyk, herbatę i film. Osobiście też nie cierpię wielkich rodzinnych spendów, ale nie mam też wielkiej rodziny. Na miejscu jest nas blisko 10 osób, ale spędzamy święta głównie w gronie domowników. Bywały lata gdzie spotykaliśmy się w 8-10 i przyjeżdżali jeszcze goście z innego miasta. Ale nie cierpiałam tego. Dlaczego nie cierpiałam mimo, że święta to czas rodzinny? Dlatego, że moje kuzynostwo, czy nawet wujkowie i ciotki nie widzieli większego sensu w świętach, nigdy nie śpiewalismy kolęd w większym gronie, zawsze tylko te prezenty i prezenty. Potem dzieciaki do siebie do pokoju zająć się sobą i bawić się lalkami, które były pod choinką a chłopaki na komputer. Dlatego teraz jestem wniebowzieta, że spędzamy wigilię w czwórkę we własnym domowym gronie, śpiewamy kolędy, oglądamy razem filmy, patrzymy jak ludzie cieszą się sobą i świętami. Prezenty tez sobie robimy, ale to jest kwestia drugorzędna.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3238 |
Rozeznanie
|
Fajny pomysł z wątkową wigilią, jeśli udałoby mi się ogarnąć jakoś studia to byłabym bardzo zainteresowana
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja to chyba mało rozmawiam z ludźmi o świętach xD a z młodzieżą to w ogóle nie mam styczności ![]() ![]() Dla mnie święta to okazja do spotkania z rodziną ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3240 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj a ja tej gwiazdy nie widziałam ![]() ![]() Powinno przetrwać ![]() Ma któraś inne pomysły na dekorację łazienki? poza mikołajem na muszli owkoz ![]() Ale się obłowiłaś ![]() ![]() Cytat:
![]() W Empiku nowa książka Dorota was urządzi, można przejrzeć ,za tę cenę bym nie kupiła ![]() http://www.empik.com/dorota-was-urza...6791,ksiazka-p Fotki z Duka
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.