|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Cytat:
Ale to to pikuś. Najgorzej jak się darła o 3 w nocy i nie wiadomo o co chodzi. Ja to jakoś przetrwałam bo....pracowałam w domu. W czasie jej drzemki- wykonywałam telefony, faktury, zestawienia itd. Często ta moja praca też się zaczynała o 22-23...ale przynajmniej miałam jakąś odskocznię, czymś innym zaprzątnęłam swoje myśli a nie tylko drące się dziecko i myśli jak je spacyfikować, żeby wreszcie była chwila świętego spokoju. W sumie jak piszesz to też się pocieszam, że nie tylko ja miałam taki koszmar.
|
|
|
|
#3212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Cytat:
Cytat:
Haha u nas nie wiem juz ile seksow nie bylo poniewaz jak tylko klade sie do lozka spac to za 30 min budzi sie Zocha ;-) a pozatym wieczorami nie dam rady niczym ruszac ;-) tz ma wnerwa ale co mu zrobie? Jedno kaprysne dziecko mi wystarczy. A co do oralnego to chyba jak kazdy facet. Ja tam nie lubie i raczej jestem asertywna :-P. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3213 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
No matka pijaczka jak sie patrzy U nas ciagle karmienie butelka, ale Nina pogodzila sie z cyckiem. Teraz daje zarowno butle jak i cyca i mam nadzieje, ze juz nic sie jej nie odmieni...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#3214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak u was pozatym? Ostatnio malo piszesz i ja nawet nie wiem? Cytat:
spacery na poczaatku jak u ciebie potem lepiej a odkad jest ten cyrk to znow to samo. Najczesciej dziala suszara w telefonie na czas dojscia do domu. Wlasnie odskocznie sa rozwiazaniem. Ja narazie takiej nie mam, chuba ze zakupy czasem jak tz wroci. Dzis sie wybieram po stanik bo te moje wołają o pomstę do nieba. Zosia spi juz 15 min.. A Małgosia jaka teraz jest? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Uuu z 20min spania było;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3215 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie przypomina Ci to zachowania kogoś? Chcesz być taka sama?
|
|
|
|
#3216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
|
#3218 |
|
Wtajemniczenie
|
Może jakiś fitness?
A Małgosia?- jak każda matka subiektywnie powiem- inteligenta, kochana, wymagająca uwagi; obiektywnie- podobna swoim zachowaniem do wszystkich innych dzieci w jej wieku. Każde na tym etapie się czymś wyróżnia ale to chyba i tak jest w jakiejś normie. Może bardziej płaczliwa jest bo tylko ona wyje na placu zabaw jak coś jest nie po jej myśli .
|
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile pijesz piwka dziennie i ile wody poza tym? Ja mam zawsze butle wody niegazowanej pod reka. A co u nas... pobudki co godzinę odeszły w niepamięć 😊 więcej nie piszę, bo się boję pochwalić 😉 A dzisiaj rano mój mały żarłok tak się nachlał z obu cyców, że się cała zarzygała... i to na plecach leżała i pionowo do góry rzygła... nooo aż sobie do ucha narzygała. Myślałam, że zawału dostanę. Musiałam ją kąpać o 7 bo włosy były w bełcie i ucho i całe ręce brzuch i plecy 😊 A na spacerach cyc to must have 😂😂😂 ale już mnie to wali i karmię zawsze na swojej ławce 😂 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
|
#3220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i ja jak mu się znudzi po tej godzinie i zaczyna kwękać to się ewakuuję bo mam starszą którą muszę pilnować więc rączki odpadają.
|
|
|
|
#3221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Marcia, a jak Zosia je w dz też tak często ? Może w dzień ją tak wszystko interesuje i się nie najada, a w nocy kiedy jest mniej bodźców to nadrabia za dzień i dlatego się tak budzi często. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3222 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze ze u was lepiej 😉 Cytat:
Cytat:
A co di Malgosi pytalam walsnie w kontekscie porownawczym co do Zosi. Jak by moglo byc za pare lat ps. Tez chcielismy przez krotka chwile nazwać Zosie Malgosia. Ale wredna ciotka tz tak sie nazwya Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3223 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tata jak księgowy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
fajnie że jest zmiana to i mam odetchnie Esor Twoją metodę pozostawię bez komentarza.... ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Badzia jak Ty dałaś radę tak funkcjonować ?
|
|
|
#3224 |
|
Zakorzenienie
|
Co do metody esor. Wiem ze w chwili desperacji czlowiek sie za wszystko lapie. Ja tez probowalam ale nie wytrzymalam 3 minut. Ale czesto jesli nic innego nie działa robię tak ze klade ja obok siebie goły cyc a ona sie drze. A ja czekam. Czesto w koncu sie uspokaja i lapie cycka.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3225 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3227 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
marcia- nie wiem...też jestem ciekawa jaki to będzie miało wpływ w przyszłości - może coś bardziej będzie wiadomo jak do szkoły pójdzie. Może to jest na takiej zasadzie jak w życiu- niektórzy mają łatwiej w pewnych dziedzinach. kaaasi- przeżyłam, funkcjonowałam. Fakt, że jakość życia słaba ale przez taki hardkor właśnie dlatego tak szybko na drugie się zdecydowaliśmy bo po jakimś czasie jakbym sobie przypomniała to byłoby mi ciężko się zdecydować. Bo robi się wygodnie.A że trafił się spokojniejszy mały człowieczek to tylko się cieszę Ja przy ich dwójce nie jestem mniej zmęczona niż przy tym jak Młoda dała mi w kość.
|
|
|
|
#3228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A stres to już swoją drogą. Przydaloby Ci się nosidło, żebyś mogła coś zrobić przy Zosi. Ja też nie potrafię zostawić Lilki do wypłakania. Mięka dupa do niej jestem i już Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to nakupie browarow.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wróci po mnie w sierpniu dopiwro
|
|
|
#3231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję że odpoczniesz wśród bliskich i ciekawe jak Mia będzie reagować na rodzinkę
|
|
|
#3232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dlatego np cała wyprawkę zamówiłam przez allegro ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Badzia podziwiam Wogole podziwiam wszystkie mamy z "trudnymi" dziećmi ja się tak przyzwyczaiłam że mały jest grzeczny że jak miałam tydzień hardcoru i to nie aż takiego strasznego to wymiekalam ale nie potrafiła bym zostawić małego samego jak placze czasem a ja nie wiem o co chodzi to odruchowo na ręce go biorę i tulę wiem że inaczej by mogło być jak by mi wyleciało całymi dniami no ale zawsze sobie powtarzam, że to tylko małe niemowle które nie potrafi powiedzieć co mu dolega a jest mu źle i tylko w ten sposób może to pokazać. Domiś na spacerach już nie śpi kiedyś tylko poczuł wiatr we włosach i spał teraz tylko jak jest mega zmęczony a tak obserwuje świat bawi się smoczkiem czy zabawka co mu dam i obserwuje dziś u nas ciepło ale wiatr zawiera to się śmiał w głos do falujacych gałęzi jak szliśmy alejka gdzie bardzo nisko nad głowami są gałązki poza tym gadam do niego wyglupiam się a on się śmieje muszę fajnie wyglądać jak idę z wózkiem i strzelam takie głupie miny plus wydaje różne dźwięki hahahahPaula cieszę się Twoim wyjazdem odzyjesz w PL mam nadzieję że Mija zareaguje na wszystkich radością u nas jest ok na obcych z daleka póki mu nad wózkiem się nie nachylenia czy tam na macie jak leży nad nim nie wiszą muszą się pokazać z daleka i podejść wtedy jest ok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matko córka mu dojrzewa chyba Wiecie jak co week przychodzą obcy ludzie do nas na sesje to ona od razu cieszy miche do każdego - to taki mój paczek przytulas - idzie na ręce do każdego byle ttlko ręce - Cygan ka moja Myślę że będzie ok ![]() Zamówiłam jej bluzeczki z napisami : Nie patrz tylko bierz na ręce ! Albo : Wymagam noszenia i tulenia
|
|
|
#3235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
Wiadomo świętej z siebie robić nie będę, bo nie raz zaklnę pod nosem jak mam już dość, ale nigdy nie zostawiłam Lilki, zawsze na ręce biorę. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||
|
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
Kupilan stanik z alles za 120 zl. Ale nie bylo białego :-( ale szaty ladny. Chociaz wiem jaki rozmiar kupować bo wczoraj widzialam na all z darmowa przesyłka za ok 90 więc jest różnica.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Paula ale koszulki mega Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3238 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie też łyżeczka sprawdziłam i zadzwoniło i wydarzyła przebija nam się lewa dolna jedynka
a mały jakoś wcale nie marudzi właśnie grzeczniejszy jest jedynie zielone kupki często i temp 37.2 a no i namiętne gryzienia gryzakow mnie i mega slinienie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3239 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie potepiam Esor ani nikogo innego. Sama nie raz zostawilam Nine w lozeczku, bo nie wytrzymywalam psychicznie parogodzinnych wrzaskow i mialam takie mysli, ze wstyd sie przyznac. Na kursie dla rodzicow tez nas uczono, ze czasami lepiej zostawic placzace dziecko w lozeczku niz brac je w zlosci( zanotowano wzrost smierci noworodkow przez potrzasniecie). Esor napewno kocha swoja coreczke i widac, ze nieba by jej przychylila. Takie porownywanie do jej matki jest chyba troche niestosowne...
|
|
|
|
#3240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:38.

19.02.2016 r.

bo mój za bardzo i mam problem.... 😞

U nas ciagle karmienie butelka, ale Nina pogodzila sie z cyckiem. Teraz daje zarowno butle jak i cyca i mam nadzieje, ze juz nic sie jej nie odmieni...

ale nie potrafiła bym zostawić małego samego jak placze czasem a ja nie wiem o co chodzi to odruchowo na ręce go biorę i tulę wiem że inaczej by mogło być jak by mi wyleciało całymi dniami no ale zawsze sobie powtarzam, że to tylko małe niemowle które nie potrafi powiedzieć co mu dolega a jest mu źle i tylko w ten sposób może to pokazać.