![]() |
#3241 | |||
Konto usunięte
|
Dot.: Majówki 2016 - część trzecia
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Może to w jakimś stopniu troszeczkę pomoże Ci i wzmocni te mięśnie. Cytat:
![]() Wejdź ma ebay niemiecki lub ebay kleinanzeigen i tam nosidła typu manduca,fidella,ergobaby są tańsze. Tu np. manduca https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-manduca/k0 po ang. jak coś zawsze się dogadasz ![]() Co do porodu to ja tam już pomijam ten 20-godzinny maraton skurczów. Najgorsze co mnie spotkało to nacięcie,pęknięcie i szycie.. na żywca bez znieczulenia ![]() No ale szyli godzine i zszyli dobrze.. czuje się tam tak jak przed porodem. Chyba dlatego im to w miarę wybaczyłam, chociaż w pamięci to zostało. Mam nadzieje, że kolejny poród bedzie łatwiejszy |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3242 |
Zakorzenienie
|
No ja o bólu to też już dawno zapomniałam, tylko te komplikacje:/ Do tego właśnie też mnie chyba ta blizna po nacięciu boli, nie cały czas, ale na początku ten teges zawsze jest ból...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3243 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Zgadzam się w 100%, że nastawienie i to co mamy w głowie ma znaczenie. Ja nie ukrywam, że od początku nastawiałam się na cesarkę i jak zapadła o niej decyzja to zrobiłam wielkie ufff i to bynajmniej nie z egoistycznych pobudek. Dla mnie cesarka oznaczała mniejszy stres i strach o dziecko bo właściwie już po 5 minutach powiedzieli mi, że z Hubcią wszystko ok. Pamiętam, że leżąc wtedy na stole, jak mnie już zszywali powiedziałam: "jak już moja córeczka jest zdrowa to teraz niech się dzieje co chce", a na co lekarz: " aleee jak toooo teraz to pani musi jeszcze wychować", a ja z bananem na ustach leżałam jak mnie zszywali, szczęśliwa, że z dzieckiem wszystko ok. Krótko mówiąc jak by cała ta impreza trwała dłużej - kilka czy kilkanaście godzin to bym się spaliła ze strachu o Małą. Ale oczywiście każdy ma inne przemyślenia, inne wspomnienia ... rozumiem
![]() |
#3244 |
Zakorzenienie
|
Mi z porodu najbardziej utkwily w głowie polozne
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3245 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3246 |
Zakorzenienie
|
Podejście jest najważniejsze z tym się mega zgadzam. Wszystko co się robi z dobrym podejście jest łatwiejsze do zniesienia
![]()
![]() |
#3247 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Gratuluję podjęcia decyzji o staraniu o drugie dziecko ![]() Dla mnie za szybko...kredyt, na wiosnę przeprowadzka, powrót do pracy, później TŻ znowu wyjeżdża, rusza żłobek Miśki... no i się boję... U nas znowu inne krzesełko na tapecie Keter 3w1... Dziewczyny gdzie mogę kupić fajne drewniane literki z imieniem?
![]() |
#3248 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3249 |
Zakorzenienie
|
Trafilyscie z tym tematem w punkt.
Dziś mija rok od mojego cięcia - od najgorszego dnia w życiu. Nie chcę tego pamiętać mimo to czasem do mnie wszystko wraca. Gdybym miała wybrać cc czy sn. Wybralabym sn. Dzięki Bogu, że wyrównał moje wspomnienia i dzień porodu był jednym z najlepszych w moim zyciu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3250 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3251 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Drewniane literki ... nie wiem czy o coś takiego Ci chodzi - my mamy coś takiego nad łóżeczkiem z sówkami szaro-filoletowo-różowe. Możliwy wybór wielkości, dopracowane, ręcznie robione - ładnie się prezentują i Huba się do nich uśmiecha bo fajnie kontrastują na ścianie ![]() http://allegro.pl/drewniane-literki-...599794846.html
27 kwietnia - ♥ Alicja ♥ Edytowane przez czekooladki Czas edycji: 2016-11-30 o 09:40 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3252 | |
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3253 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki Cioteczki z Zo juz lepiej. Chyba darujemy tego laryngologa
Widze, ze wzielo Was na wspomnienia ![]() Ja nie chcialam cc, bardzo sie balam. Bol byl, ale i tak najgorsze bylo to ze lezalam pietro wyzej od mojej Niuni i pierwsza noc spedzilysmy osobno. Serce mi drży na to wspomnienie. Teraz napewno wybiore inny szpital i wezme polozna do opieki zeby moc byc z dzieckiem od samego poczatku. Niestety czasu nie cofniemy. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3254 |
Zadomowienie
|
Czy Waszym Maluchom też tak strzela w kościach?
Dzisiaj idziemy na szczepienie - oj będzie płacz znowu ![]() Nie wiem kto będzie płakał bardziej .... Huba czy drzewo ![]()
27 kwietnia - ♥ Alicja ♥ Edytowane przez czekooladki Czas edycji: 2016-11-30 o 09:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo tak to dla mnie tez byl najwiekszy dramat. Zabranie dziecka. Tyle ze my dopiero od drugiego dnia bylismy rozdzieleni. Pierwsza cudowna noc razem. Potem Ci to zabierają. Mimo ze i tak przesiadywalam z nim od 5 do 23 na swoje pietro chodzilam tylko zjesc czy sie umyc to wracajac od niuniutka na swoja sale gdzie byly mamy ze swoimi dziecmi zawsze byłam zwyta. Tak. Zdecydowanie to jest moim najgorszym wspomnieniem. ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Moze dlatego teraz nie wyobrazam sobie zostawiac go z kims i tracic go z pola widzenia. Obiecalam sobie i jemu wtedy ze nigdy go nie zostawie i nie pozwole zeby za mną płakał. Boze emocje powrociły. Chce mi sie płakać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3256 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3257 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3258 |
Zakorzenienie
|
Dagg, nie wiem do końca, średnio byłam kumata a z K. O tym nie rozmawiam za bardzo bo nie chcę do tego wracać. Źle przyjęłam znieczulenie, długa akcja, mała nie chciała za nic wychodzić, peknieta szyjka, duże nacięcie no i jakoś tak wyszło.
Ale fakt, jak się dostaje od razu dzidziusia do piersi to się w sekundę zapomina. Nie pamiętam nawet szycia, a szyli mnie 2h na zmiany bo był taki lej. Więc...ale nastawilam się bojowo ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Czeko kciuki! Manu, całusne Przytulasy dla chorutka ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Czekamy na kolegę Nineczki, tydzień młodszego, będziemy się bawić w swatanie ![]() Fyi - Wojtusia - dużo Wojtusiow w tym roku ![]()
#3259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3260 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Pamietam Twoj opis porodu... dobrze, ze sie Toba zajeli! Ostatnio gdzies czytalam, ze kobieta rodzila, w szpitalu nikt nie chcial pomoc i tylko przez to ze maz nawrzeszczal na wszystkich ktos przyszedl. A dziecko prawie o podloge walnelo.. Cytat:
Mieszkasz w Szwecji? ![]() Cytat:
Tak samo mysle, najgorzej wspominam obkurczanie macicy z tego wszystkiego :p Cytat:
Z parciem mialam to samo. Do tego skurcze tez byly takie slabe. Ja do teraz sie zastanawiam jak mi sie udalo haha Zapomnialam, ze Antek wczoraj do 7 miesiaca dobil!!! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3261 | ||
Zadomowienie
|
Majówki 2016 - część trzecia
Cytat:
Czeko, Ty miałaś CC tam gdzie ja. Pamiętasz jaki lekarz Ci robił ? ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
Eno eno mój mąż oddaje krew co 2 miesiące a żulem nie jest :P i dostaje za to co czekolade ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Zdrówka dla Zo, kciuki za szczepienie Hubci ![]() Edytowane przez ola0605 Czas edycji: 2016-11-30 o 10:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3262 |
Rozeznanie
|
Kciuki za szczepienia
![]() Wszystkiego dobrego dla 7 miesieczniakow ![]() Ola zdrówka dla Ciebie |
![]() ![]() |
![]() |
#3263 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ogólnie z tym nastawieniem to nie jestem taka pewna... ja miałam bardzo dobre, pojechałam z myślą, że urodzę raz dwa, pojutrze wyjdziemy do domu i nara ![]() ![]() ![]() ![]() Właśnie sobie obejrzałam zdjęcia Marysi z dnia urodzin ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#3264 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale się musiała ta kobieta namęczyć, pewnie ma teraz traumę na myśl o porodzie....szok. Jestem przerażona 7miesiecy. ... Kiedy to zlecialo. . Ej czy Wy też tak macie że codziennie byście oglądały zdjęcia swoich szkrabow? Co wieczór przed zaśnięciem z mężem mamy rytuał i przegladamy foty jakie mamy na telefonach. Nawet od narodzin....to jest jakaś schiza.... Czy to kiedyś mija? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3265 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Mona, dobrze ze tylko na strachu sie skonczylo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3266 | |
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część trzecia
Ann, sto lat dla Antka!
Ula, będzie tylko gorzej- więcej zdjęć ![]() ![]() Mona, współczuję takich przeżyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() Edytowane przez agassek Czas edycji: 2016-11-30 o 11:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3267 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- http://alaantkoweblw.pl/rozszerzamy-...grudzien-2016/ fajny wpis |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3268 |
Zakorzenienie
|
Sto lat dla Antka
![]() Chyba opis porodu już sobie daruję, jeszcze sobie przypomnicie dokładnie swoje porody i Wam się odechce dzieci ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3269 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziekujemy ![]() Cytat:
No niestety takie rzeczy wciaz sie zdarzaja ![]() Taaak! My ogladamy caly czas haha to sie powinno leczyc :p Cytat:
Tez mialam zzo i to czekanie bylo akurat spoko. :p wlasnie sobie przypomnialam co bylo jeszcze straszne, to gdzie ci mocz zbiera, zapomnialam nazwy. Baaardzo niekomfortowe. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3270 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio tworzyłam dla dziadków fotoksiążkę z półroczku plus filmik na pół roku i na zmianę płakałam i śmiałam się ![]() Też miałam wrzucać właśnie ten link z alaantkowe ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
Cewnik, brr! Przy porodzie nie miałam ale doświadczyłam tego przy operacji rok wcześniej, wspominam fatalnie wszystkiego najlepsiejszego dla Antonia! Edytowane przez fablous Czas edycji: 2016-11-30 o 11:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:26.