![]() |
#3241 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V
Cytat:
Oby tak było ! Dziekuje ❤️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 02:45 ---------- Poprzedni post napisano o 02:44 ---------- Mam taka zgagę ze hej a nie chce mi sie schodzić na dół ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3242 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczoraj się cieszyłam, że nie męczy mnie zgaga to później myślałam, że nie zasnę! 😨 Cytat:
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7214827 6]Mam kryzys... Mega kryzys leżę na kanapie i beczy!! Czuje sie tak nieatrakcyjnie, jeszcze ten celibat od grudnia... Mam wrazenie ze tz nie patrzy juz na mnie jak kiedyś i nigdy tak nie bedzie... Choc nie daje mi ku temu powodów to czuje sie strasznie z tym wszystkim ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Kochana .. 😘😘😘 chyba każda teraz może czuć taki kryzys.. Z tym celibatem, to Cię doskonale rozumiem... Poza tym, ja teraz puchnę i wyglądam jak wieloryb. Palce u rąk jak parówki. 😢😭 i niestety końcówka taka jest... Cytat:
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7214949 1]Musimy ![]() Dziękuje :róża: jakos słaby dzien mam, pogoda to ze większość czasu jestem sama w domu i jakos sie to kumuluje.. Maz ciagle powtarza jak to mnie kocha i okazuje ciagle czułość.. Ale te hormony... Potem mam wyrzuty jak tak moge myślec.. Przecież maleństwo wszystko wynagrodzi i tyle na nie czekałam.. Ja tez znowu nie moge spac.. Młoda ma disco w brzuchu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Dokładnie tak! Trzeba myśleć o naszych Skarbach 😘😘😘 nie są świadome, czemu mama jest smutna.. A gdyby były świadome, to na pewno byłoby im przykro 😢 przecież one są nam tak oddane i tak nas kochają 😍 Jesteśmy piękne! 😘😘😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3243 |
Zakorzenienie
|
Co to za nocne kryzysy piękne kobiety?
![]() Super te karty robicie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3244 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny, wracam wlasnie z labu i czytam co tam w nocy naprodukowalyscie
![]() Talusia piekne te karty, nie sadzilam ze w paincie mozna takie cuda zrobic, brawo Ty! ![]() Effpe ja tez miewam ostatnio dni paszteta, szczegolnie odkad zaczelam tak zatrzymywac wode i jestem opuchnieta ![]() ![]() Ale jestem glodna! Wysiade z autobusu to robie napad na cukiernie, mam ochote na paczka do kawy! ![]() Wysłane z mojego LG-K120 przy użyciu Tapatalka
#3245 |
Rozeznanie
|
Przespalam impreze i kryzysy. Powiem Wam, ze ja staram sie nie przejmowac wygladem, wiem, ze to przejsciowe i wroce do siebie, bardziej dolegliwosci fizyczne mnie wkurzaja. Od niedzieli nie wychodzilam z domu, bo na nic nie mam sily, dopiero wczoraj wieczorem wrocila mi troche energia, wykalalam sie solidnie, ogolilam, ogarnelam brwi i paznokcie u stop, wybalsamowalam i posprzatalam dwie szafki. Dzis mam w planach paznokcie u rak, pranie toreb do szpitala, zakupy, a zanim to wszystko to spacer z corcia, bo pogoda sie poprawila. Nadal czuje spadek energii, ale jakos jak sie człowiek troche ogarnie to odrazu lepiej.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3246 |
Zakorzenienie
|
Moj TŻ też mi mówi że pięknie wyglądam a jak narzekam to mowi, że przecież jesteś w ciąży. Więc rozumie to w 100% a ja i tak dalej narzekam bo brzuch, bo tylek bo spuchnięte nogi, chyba właśnie hormony nami kierują że mimo świadomości że nasi mężczyźni nas nadal kochają i akceptują nasze ciało my bezpodstawnie narzekamy. U nas właśnie dochodzi też kwestia celibatu
![]() ![]() ![]() Dzisiaj z rana dostałam wiadomość od znajomych, że wczoraj urodził im się synek ![]() ![]() ![]() Wysłane za pomocą mTalk
#3247 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Effpee Mam to samo, ciągle siedzę sama, no z psem i kotem, ale z nimi nie pogadam ![]() Bunnybe ale mi narobiłaś ochoty na pączka z kawą ![]() Zjadłam właśnie śniadanie: kanapki z pastą jajeczną, ogórkiem i szczypiorkiem, dokończę herbatę i się zbieram na miasto, nie mam żadnego celu, po prostu muszę wyjść z domu, bo oszaleję!
#3248 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczęta!
Ponarzekać można, a nawet trzeba, a teraz do boju! O dobre nastawienie ![]() Mi się dziś śnił Leonek i że go przystawiałam do piersi. Był taki malutki i golutki ![]() Ja się czuję w ciąży całkiem ok., chociaż dużo przytyłam. Brzuch mam piłeczkowaty i patrząc na wprost wyglądam całkiem zgrabnie, dopiero bokiem widać, jaka jestem "hej do przodu"... Mąż mi daje dużo ciepła, zrozumienia, komplementów, uwielbia mnie z brzuchem i to mi dobrze robi, więc tymi sprawami się nie przejmuję... |
![]() ![]() |
![]() |
#3249 |
Zakorzenienie
|
Mam kilka stron do ogarnięcia od wczoraj
![]() W Trójmieście piękna pogoda więc wybrałam się na kawę i ploty z koleżanką, a później warsztaty. To były moje pierwsze warsztaty dla mam, ale zadowolona tak do końca nie jestem, z tematów poruszanych to zainteresowało mnie jedynie żywienie niemowląt, spokojny sen dziecka i bezpieczeństwo dziecka i mamy w podróży. Za to na homeopatii prawie zasnęłam, a na szczepionkach wszyscy byli już zmęczeni, że praktycznie nic nie zapamiętałam. Do tego gadżety, które dostałyśmy są jednym słowem słabe. Paczka chusteczek pampers o składzie, który nadaje się jedynie do wycierania kurzy, gazety z stycznia i kocyk z sztucznej tkaniny no i dwie książki o homeopatii co mnie zupełnie nie interesuje. A dzisiaj w laboratorium powiedziano mi, że ciężarne mają wchodzić bez kolejki i tyle, mamy się nie przejmować wszystkimi nienawistnymi spojrzeniami i panie z labo nas obronią ![]() ![]() Zostałam przepuszczona na poczcie bo kolejka była ogromna, ale mili państwo mnie wpuścili i to było tak okropnie miłe bo na poczcie nigdy mi się nie zdarzyło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3250 |
Zakorzenienie
|
Melduję na Warmii i Mazurach cudowną pogodę.
![]() O 15 mam ginekologa. Będziemy ważyć moją kruszynkę, ale spodziewam się, że nie jest zbyt duża - jak starsza siostra, przenoszona o kilka dni urodziła się z wagą 3300, także tego... ![]() ![]() No i wczoraj wyklarowała się u nas sprawa z przeprowadzką (nie wiem, czy Wam pisałam - znaleźliśmy fajniejsze mieszkanie i bez pięterka, co jest dla nas niepraktyczne, bo pięterko jest otwarte, a mamy tam sypialnię i jak kociaste wpadają, to z hukiem oczywiscie, jak to kociaste...). Przeprowadzamy się z początkiem maja, jak tylko małżon wróci z Belgii... I dopiero wtedy będę mogła ruszyć ubranka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3251 |
Wtajemniczenie
|
Marta, Fartuch - 01.04 widzimy się na warsztatach "Mama wie" w Dworze Oliwskim, prawda?
![]() ja od poniedziałku walczę z praniem, suszeniem, prasowaniem, ale jeszcze do ubranek dziecięcych się nawet nie dokopałam. Najpierw poprałam wszelkie niewygodne rzeczy typu obrusy, ścierki, ręczniki, kurtki zimowe, czapki, szaliki, itd. Wczoraj w końcu zaczęłam od kołderki, podusi, ochraniacza. Dziś jadę z pościelą, teraz komplet minky, potem kolejna pościel, kocyki, pieluchy. Do ubranek dojdę chyba dopiero w przyszły poniedziałek. Eh.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3252 |
Zadomowienie
|
Marta, byłaś na warsztatach z mamo to ja? Bo u mnie mają być w poniedziałek i jak czytałam maila z tematami, to chyba te same?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3253 |
Zakorzenienie
|
Black - przynajmniej zostajecie na miejscu
![]() ![]() Marta - miło, że na poczcie Cię ktoś przepuścił ![]() ![]() Mojemu Tż też bardzo się podoba mój brzuszek i ogólnie wygląd ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3254 |
Zakorzenienie
|
Decorail, dziękuję.
![]() ![]() Oczywiście przeprowadzkę będzie ogarniał sam mąż, ja nie kiwam palcem - jadę z córką na weekend do rodziców, a on i nasi przyjaciele będą wszystko transportować. Nasze "nowe" mieszkanie jest oddalone o całe 500m od naszego aktualnego, także... ![]() ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2017-03-23 o 08:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3255 |
Zadomowienie
|
MamaSmerfuni, dokładnie tak jest, też jak mam spadek energii czy się sobie nie podobam to w końcu zmuszam się do ogarnięcia siebie. Kilka drobnych zabiegów urodowych i już czuję się jakoś lepiej
![]() Mohnka wstrzymujemy grawitację ![]() Black mocno trzymam kciuki żeby Mala byla obrócona ![]() Przyjaciółka wczoraj poznała płeć dzieciaczka i będzie mieć dziewczynkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3256 |
Zakorzenienie
|
Black - genialny plan
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3257 | |||||||
Zakorzenienie
|
Emilka: Jaki ładny wózek
![]() Cytat:
![]() Rodzice się nie odzywają i bardzo dobrze. Cytat:
Cytat:
W maju przyjaciel bierze ślub i na tym niestety nie będziemy bo z noworodkiem i podróżą prawie 400 km nie damy rady. Cytat:
Cytat:
Nie zazdroszczę przeprowadzki w maju, ale moja przyjaciółka chwilę przed porodem w tamtym roku się wyprowadzała i dali radę więc u Was też będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Bardzo chce być na tych warsztatach, muszę tylko ogarnąć jakieś środki komunikacji tam bo to dość daleko ode mnie, a my bez samochodu ![]() Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3258 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3259 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, łączę się w bólu z tym samopoczuciem psychicznym. Niby uważam, że wyglądam całkiem ok, bo w zasadzie poszło mi prawie wszystko w brzuch, reszta niewiele się powiększyła. Ale czasem mam wrażenie, że ten brzuch jest taki ogromny
![]() ![]() Jeszcze potem mam wyrzuty do siebie, że mam takie myślenie i powinnam się cieszyć każdym aspektem ciąży, a nie narzekać... Mój dzidziuś jest ostatnio często przepraszany ![]() Black, ja bym na Twoim miejscu szykowała sobie już ciuszki i pakowała w jakieś worki. Tu dziewczyny nawet wrzucały jakieś worki strunowe? W maju już możesz nie mieć siły, żeby tak wszystko naraz ogarnąć, a teraz będziesz mogła sobie powoli szykować ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na pewno mąż mi pomoże, on uwielbia prać, ma manię na punkcie robienia prania i wieszania go, także dla mnie najwyżej zostanie prasowanie i tyle. ![]() ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2017-03-23 o 09:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3261 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Marta i tak słabo było? ojeej, szkoda, byłam entuzjastycznie do nich nastawiona... u mnie są dopiero o 17:30 chyba, więc jak taka nuda, to zasnę ;]
![]() |
#3262 |
Rozeznanie
|
Ja też tak robię, prasuję na siedząco oglądając coś
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3263 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3264 |
Zakorzenienie
|
Marg0lcia ja byłam w lutym na warsztatach bezpieczny maluch i było średnio. Dlatego na mama wie się nawet nie wybieram.
Objadlam się gofrow na śniadanie, az mi niedobrze z przejedzenia ![]() Wysłane za pomocą mTalk
#3265 |
Rozeznanie
|
Ahoj majówki.
Sporo mnie nie było niestety powrót do pracy tak mnie wyczerpał ze na nic nie miałam siły. Trochę podczytywalam ale tempo tutaj jest tak zawrotne ze nie sposób zapamiętać wszystko w szczególności jak kalafior ciążowy w pełni ☺ Ogólnie u mnie ok. Troszkę sie przeziębilam i jak zwykle przez cukrzyce problem z tym co zastosować 😐 no i niestety insulina poszła w ruch. Widzę ze pojawiły się nowe fajne dziewczyny z którymi się serdecznie witam. Mohnka i esor trzymajcie się w tych szpitalach. Esor czy Ty już nawet nie wyszłaś? Bo cb Mohnka to ładnie robią w bambuko. Bardzo Was proszę powiedzcie jeszcze raz te które macie sprawdzone termometry bezdotykowe jakie posiadacie i są miarodajne. Naczytalam się tyle że w ogóle zastanawiam się czy jest sens kupowania takiego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3266 |
Zakorzenienie
|
Anita - to Ty jeszcze pracujesz?
![]() W desperacji wcisnęłam się w swoje jeansy, bo już nie mogę patrzeć na legginsy ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3267 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry ☺
Mohnka - Nie prawda, nie są za bardzo kolorowe ![]() Za to to cieszy mnie jak cholera, że sama mogę coś zrobić - nie ważne jakie to jest i jak wyszło 😀 satysfakcja wygrywa. Właśnie! Nasze maleństwa na pewno są smutne gdy się użalamy nad sobą, jak mówimy że jesteśmy zbyt 'grube' ☺ Od dziś każdego ranka wstajemy, idziemy do lustra i powtarzamy słowa "Jestem piękna. Mam największy skarb pod serduszkiem, dla niego wszystko" No i robimy teraz dla siebie jak najwięcej ☺ Haha udzieliło mi się 😂 ale.. może pomoże? Bunnybe - dziękuję kochana ![]() My nie mamy zakazu przytulania się ale w poniedziałek próbowaliśmy i.. ciężko 😂 nie mogliśmy znaleźć dobrej pozycji żeby gładko szło i żeby było wygodnie. To już nie to samo ![]() Margolcia - Ale jak to? Twój tż nie ma nadzwyczaj ochoty czy może ma jakiś lęk, obawy? Niektórzy faceci tak mają jak kobieta jest w ciąży i ma brzuszek. BlackSanctum - Powodzenia na wizycie ☺ daj znać jak już będziesz po. Ooo super wieści z mieszkaniem, fajnie że udało się znaleźć coś lepsze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez talusiax33 Czas edycji: 2017-03-23 o 09:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3268 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja uciekam na mały shopping ![]() ![]() Włączyłam w ogóle kilka instrumentów na yt, typu fortepian, gitara, skrzypce, ogólnie sama lubię muzykę klasyczną, instrumentalną, jazz (zwłaszcza na żywo w angielskich barach ![]() ![]() Talusia Dla mnie seks dwa, 5 razy dziennie to nie problem ![]() ![]()
Będę mamą! Maj 2017! ![]() Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej. Edytowane przez marg0lcia Czas edycji: 2017-03-23 o 10:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3269 |
Zakorzenienie
|
Talusia, w pierwszej ciąży 2 dni przed porodem byłam na wielkich zakupach z mężem, także myślę, że w razie czego poradzę sobie z prasowaniem, to nie jest nic trudnego w końcu.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3270 |
Wtajemniczenie
ski
|
Ile macie koszul do porodu przygotowanych? Mam 2 i zastanawiam się czy nie za mało bo jednak do porodu już w jednej będę i będzie "po" cała brudna więc będę musiała mieć drugą. A jak i ta się zabrudzi to goła będę... chyba dokupie jeszcze jedną
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.