|
|
#3241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lubelskie Żonki!!
Cytat:
Cytat:
|
|
#3242 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hejka!
A dzięki, że pytasz, niby dobrze ale trochę mi pokasłuje i ma ten katarek, jutro idę z nim do lekarza, bo boję się żeby nie przerodziło się w coś gorszego. Na poprawę humorku kupiłam mu dziś grającą gitarę z odgłosami zwierząt, już nie muszę ich naśladować ![]() Cytat:
A na katarek sterimar i frida. Cytat:
OJ! Już prawie koniec dnia ale życzę wszystkiego naj, pociechy z pana S., zdrówka, zero kłopotów i żebyś zawsze była taka radosna i szczęśliwa. Ode mnie duża buźka! Cytat:
Cytat:
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
One siedzą co najmniej 2-2,5 godziny tzn po jakiś 30 minutach przełączam funkcję w piekarniku na termoobieg i tak sobie siedzą i dochodzą
|
|
#3244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś jak do mnie przyjeżdzal to mu też od czasu do czasu suszyłamale bajer ja robiłam sobie świeczniki, miałam ususzone platki roż, muszelki i takie fajne kamyczki a do tego jeszcze takie inne suszki i uwielbiam ich uzywaćCytat:
![]() a ja jeszcze w obi widziałam a ja wam się jeszcze pochwalę ze jutro idę na kabaret"Ani mru mru" dostałyśmy z dziewczynami po dwa bilety od szefa i idziemy sieposmiac trochę z męzemmilej nocki zyczę
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
oooo ja też gdzieś wiedziałam takie suszki, jeszcze się z mamą śmiałam, że sprzedają śmieci za grube pieniądze i to jeszcze z Chin pewnie sprowadzone
![]() ale na stówę można sprawdzić w jysku albo w black red white - tam są teraz takie ikeowe klimaty...
|
#3246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą nie rozumiem jak coś może być za słodkie ![]() Cytat:
|
|
#3247 | |
|
Rozeznanie
|
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU URODZIN, SAMYCH RADOSCI I DUZO USMIECHU!!!!!!!
A no i oczywiscie trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() super pomysl no i swietna realizacja ja tez nie wiem czy czy dotre na spotkanie bo mam zajecia w piatek do 19, ale zobaczymy jak wszystko pojdzie
|
|
|
|
|
#3248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A dzięki za życzonka, bo mi przydałaby się wreszcie przespana nocka, wczoraj pobudki 00.30, potem 1.45, potem 4.00, potem 6.00 a o 7-ej wstał wypoczęty i skory do zabawy a ja pysk jeszcze ciągnęłam po ziemi ... A ja Miss.hot te bezy to tylko godzinkę więc spróbuję dłużej i nie spalą się?!
|
|
#3249 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie żonki i mamuśki
jestem juz zmęczona lataniem za meblami, ciągle nie moge podjąć decyzji które :/ Pogoda niby ładna aja jakaś taka nie do życia TO chyba dołączam do klubu...Jodie, najlepszze życzenia urodzinowe, żeby ten Twój podpisik już zostal na zawsze. No i zdrówka i niech Cię przygody w złym znaczeniu już omijają... Reszcie pozdrowienia posyłam, bo zaraz chrapnę i tyle będzie ... |
|
|
|
#3250 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde, mieliśmy dzisiaj i jutro iść na spektakle w ramach konfrontacji i dupa, nie ma biletów...
A jak się pytałam w tamtym tygodniu, pani w kasie mówiła że spoko, można kupować w dniu przedstawień... ech... Mam nauczkę, że bilety dwa tygodnie przed kupowac bez względu na wszystko- tak samo się załatwiliśmy z Dorota Miśkiewicz...A jeśli chodzi o jutro, ja będę Tylko że ja pierwszy raz, mam nadzieję że Was rozpoznam![]() Jeśli chodzi o wymarzony ogród- fiołki, tulipany, maciejka, pergola z pnącymi się różami i ratanowe meble A na razie mamy umarłe porzeczki obrzydliwą szklarnię malinowy chruśniak i winogrona. Od wiosny się bierzemy za realizację marzeń(chociaż usunięcia szklarni pewnie nie wywalczymy...)
|
|
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3252 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
Idę nie za bardzo w humorze spać, bo rano na 5:50 muszę mamę zawieźć na pociąg
grr znowu się nie wyśpię ![]() Dobranoc dziewczynki
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
Miłej nocki
|
|
|
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja już w pracy ![]() Nie dość, że musiałam tak wcześnie wstać, to jeszcze w samochodzie coś z ogrzewaniem sięstalo i zmarzłam Teraz się podgrzewam grzjenikiem elektrycznym, a zaraz kawka
|
#3256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mój mąż podobny łasuchCytat:
tylko nie wiem jak miss.hot ale ja to na takiej minimalnej temp susze
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ale pięknie dziś na dworze, mam nadzieję,że podobnie będzie w weekend ![]() U mnie w sobotę 7 rocznica, chyba coś pysznego ugotuję mężusiowi. Macie dziewczynki jakieś sprawdzone przepisy na wyjątkowe ale niezbyt skomplikowane pyszności
|
|
|
|
#3259 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mogę Ci polecić zupe-krem z selera naciowego i pora z dodatkiem piersi z kurczaka (lub bez mięska grzankami) Tylko musisz mieć mikser do rozdrobnienia warzyw. A na drugie nadziewaną mięskiem paprykę. Witaminowa bomba na obiad. Jak potrzeba to podam przepis
|
|
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
Poproszę na priw
|
|
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dużo różnych pomysłów, ale pytanko co lubicie - drób, warzywa, ryby?
Moja mama ostatnio zrobiła świetną rybę pod szpinakiem z suszonymi pomidorami - pychota!
|
|
#3262 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak na marginesie, to my tu kombinujemy z jakimiś specjalnymi przepisami a jak zrobiłam zwykłą galaretę z nóżek to dopiero mąż był szczęśliwy, jak dziecko, które cukierki dostało
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
To tak jest z tymi facetami - ja się mogę nawydziwiać na jakieś wymyślne przepisy a on i tak najbardziej lubi fasolkę po bretońsku (fuj) i spaghetti.
|
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
A to prościutkie jest - kupujesz ulubioną rybkę, mama lubi pangę, ja wolę mintaja.
Jeśli masz szpinak mrożony, to rozmrażasz go na patelce, z paroma ząbkami czosnku i łyżką śmietany(+sól, pieprz). Jeśli masz surowy to go szypułkujesz i podsmażasz porwanego w kawałki na masłku, dodajesz czosnek i śmietankę (18%). Rybkę trzeba oprószyć przyprawą do ryb, włożyć w folię aluminiową,położyć parę wiórków masła, przykryć szpinakiem, a na wierzchu położyć kilka suszonych pomidorów. Folię zamknąć i piec, aż rybka się upiecze. Aha, pod koniec można otworzyć folię, aby odparowała woda, która się może zebrać. W sumie to przepis "zaobserwowany", a nie podany, ale mam nadzieję, że nic nie zgubiłam...
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucajcie dziewczyny przepisy na forum, a nie na PW, to może więcej osób skorzysta. Jak dla mnie to możecie na masę, może coś ściągnę. Na te papryczki z mięskiem chętna bym była...
![]() A ja właśnie skończyłam robić pierogi z moją babcią. 100 sztuk!!!!!
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robię papryki/pomidory/cukinie faszerowane dość podobnie.
Trzeba warzywko odpowiednio wydrążyć, paprykę dodatkowo chwilę gotuję w bulionie, aby była miękka. Farsz przygotowuję z mięsa mielonego, przesmażonego z cebulką i przyprawami oraz ryżu (już ugotowanego). Taką ciapą wypełniam warzywo, wrzucam do piekarnika i na koniec zapiekania posypuję żółtym serem, czasem polewam też sosem słodko-kwaśnym.
|
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
A jakies bliższe konkrety?
Tak dla malo wprawionej gospodyni domowej? Na ile do tego piekarnika, na ile stopni? Ile tego mięsa tak mniej więcej na ile papryk? Np. na 3 papryki (6 połówek)? I ile ryżu w porównaniu do mięsa?
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
tylko ja papryk nie rozpołowiam, a wykrajam im ogonki i przez tą dziurkę wpycham mięsko.
Piekę tak ok. 1/2 h - jak podgotujesz paprykę to nie masz obaw, że będzie twarda, no a mięsko i ryż tez nie są surowe. A co do stopni to ci nie mogę rady udzielić, bo nie mam tu piekarnika i piekę w prodiżu. Mięsa ostatnio kupiłam 40 dkg i do tego dorzuciłam torebkę ryżu. Z tego co pamiętam starczyło na 5 papryk chyba (ale nie jestem pewna). Ja zawsze robię na"czuja" - a jak ci zostanie farszu to możesz go zamrozić i kupić sobie kolejne jarzyny do nadziania.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:18.

Monsz właśnie wrócił z pracy i oznajmił,że dzwonił do niego "łowca głów" z propozycją pracy i jedzie w piątek na rozmowę do Warszawy. Bardzo mu zależy, abyśmy pojechali razem
Nie wiem o której wrócę ale postaram się dotrzeć, raczej później niż o 16:30.
Tola dziękuję ! Miss.Hot impreza w sobotę
Od razu wybrałam taki kolorek, bo wiedziałam, że ładnie się skomponują z kolorem ścian, kupiłam też zielone (tylko z tego rodzaju co w tych małych 2 flakonikach) i mam w drugim pokoju - oczywiście po kolor ścian 
05.07.2008 

....
Tak dla malo wprawionej gospodyni domowej? Na ile do tego piekarnika, na ile stopni? Ile tego mięsa tak mniej więcej na ile papryk? Np. na 3 papryki (6 połówek)? I ile ryżu w porównaniu do mięsa?