|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Cytat:
![]() ale kurcze tak jak pisałam troche boje się ![]()
|
|
#3242 |
|
Wtajemniczenie
|
Układam koleżance diete, mogła by któraś rzucić okiem czy aby jest w porządku?
śn: owsianka na wodzie z 4 ł, łycha otrębów pszennych, łycha wiejskiego, kawałek ogórka, jabłko śnII: pół grahamki z chudym twarożkiem, marchewka o: brązowy ryż, ugotowane brokuły, dwie kiełbaski sojowe (?) p: homo nat. z łyżką słonecznika i pomidorem / tudzież serek wiejski z tym / sałatka: sałata, cebulka, tuńczyk wsw, pomidor, ogórek polane oliwą z oliwek k: tuńczyk wsw, 2 liście sałaty/ homo nat. 2 liście sałaty/ serek wiejski, marchewka I które z wersji podanych przy podwieczorku i kolacji byłyby najodpowiedniejsze ?
" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład, a i tak potrafimy tylko źle wybrać. " Edytowane przez EwelkaaS Czas edycji: 2008-06-30 o 22:07 |
|
|
|
#3243 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3244 |
|
Wtajemniczenie
|
Martynko dziękuję
obiad dziwny- kiełbaski do ryżu więc może lepiej polecę jej pierś z kurczaka. Co do ich btw to nie wiem, bo coś świtało mi, że mogłyby być odpowiednie jak na redukcję, acz nie byłam pewna a ryżu myślę, że pół woreczka by jej wystarczyło Twarogu myslę, że doda rozsądną ilość .
|
#3245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Informuj Nas na bieżąco o efektach stosowania diety przez Twoją koleżankę Ja życzę jej powodzenia, a ułożyłaś jej może jakiś trening?
|
|
#3246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jakby co to informować oczywiście będę
|
|
#3247 |
|
Rozeznanie
|
Smak6malin - dziękuję!
![]() Ja jednej mojej znajomej też ułożyłam R z pomocą Wiosenki i oważ znajoma bardzo sobie chwali tę dietę, schudła już 2 kg i jest zachwycona, że nie musi chodzić głodna. Ech, żeby tak wszyscy trafiali na Wizaż albo chociaż popytali 'obeznanych' zanim zaczną się odchudzać.
|
#3248 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Święte słowa, sama popełniłam takowy błąd, żałuję, że nikt mnie wcześniej nie uświadomił co do konsekwencji 'diet cud'.
|
|
#3249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zerkniecie dziewczynki
|
|
#3250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3251 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuje bardzo Krytia... tak zastanawiam się z czym to siemie lnmiane spożywać bo dobrze mi po nim może zmielić i wypić z samym mlekiem? co Ty na to
a sery to moje zboczenie zazwyczaj są light ale to i tak spora dawka tłuszczu... ![]() a homo oczywiściena turalny z łyzką słonecznika ośmiorniczki to są w sosie pomidorowym, omlet z 2 białek i 1 żółtka---to też chyba odpada?
|
|
#3252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hmm to może dodaj je do serka homo z tym słonecznikiem albo niektóre dziewczyny tutaj piły je z wodą przed śniadaniem (tak mi się zdaje). Co do omletu to lepiej z samych białek ale 1 żółtko to chyba dopuszczalne połączenie(nie wiem dokładnie)
|
|
#3253 |
|
Zadomowienie
|
To znowu ja
![]() i moje takie sobie wczorajsze U: Sn: 2 buleczki zytnie posmarowane homo nat., jedna z ogorkiem i cebula, a druga z papryka, brzoskwinia IISn: bulka zytnia z otrebami posmarowana twarogiem chudym z rzodkiewka i szczypiorkiem, ze 2 garście agrestu O: 5 ziemniaczkow mlodych, jajko na twardo, salatka (pomidor i cebula) P: miseczka lodow orzechowo-waniliowo-czekoladowo-smietankowych ![]() K: 300ml mleka 2% z cheeriosami pelnoziarnistymi I jak to wyglada? Chodzi mi raczej o ilosc niz o jakosc
|
|
#3254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moim zdaniem mogło by byc więcej
|
|
#3255 |
|
Zadomowienie
|
Witaj Martynko
Jakos dawno Cie nie widzialam, chociaz zreszta sama mam ostatnio malo czasu na wizaz Co tam u Ciebie? Radzisz sobie?A co do jadlospisu za trudne pytania zadajesz staram sie nie wazyc wszystkiego, bulki byly w kazdym razie grubo posmarowane, a platkow ze 3 garsci. Poza tym nie obrazilabym sie gdybym troche zgubila w wakacje
|
|
#3256 |
|
Raczkowanie
|
Utrzymanie
1). wieśniak 200g + Nescafe Frappe z mlekiem 0,5% 2) miseczka czereśni (ok. 250g) + 4 truskawki 3) omlet z białka, 330g jogurtu nat., miseczka truskawek 4)bułka alpejska posmarowana naturalnym twarogiem |
|
|
|
#3257 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rozumiem, ale mam nadzieję, że rozsądne ilosci tego twarogu i serka homo. Co Ty babo, znowu zaczynasz z tym odchudzaniem? Cytat:
|
|
#3258 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny,
czy moge prosic o ocene dzisiejszej R S koktajl z bialka+owoce mrozone+blonnik+2 lyzki otrebow+mleko sojowe II 2 male jablka+cappuccino lunch salatka z groszku+tofu+2 papryki czerwone podwiecz cappuccino male + 2 baby bell obiadokol omlet z 3 bialek i calego jaja na szynce chudej i brokul gotowany ktos oceni?
|
#3259 |
|
Raczkowanie
|
U (wychodzenie) <- nie sadzilam ze doczekam sie tej literki sn: owsianka (3 łyżki platkow owsianych) na szklance mleka bananowego, cynamon, mala brzoskwinia, 2 lyzki otrebow pszennych = 350 przekaska: cukierek wisniowy (jazde mialam...) = 50 2 sn: drozdzowka z budyniem (mala) = 300 przekaska: kawa + 100ml mleka 2%, pol melona = 150 ob-kol: salatka z kurczakiem (nie wiem co w niej dokladnie jest bo ide ze znajomymi "na salatke" ale chyba pekina, pomidory, kurczak i na bank cos jeszcze) = 300 teraz dopiero widze jaka to masakra... a juz chcialam jesc ladnie i zdrowo... ehh... no ale tylko ta 2 przekaska jest jedzona w domu tak to wszystko na miescie... dziewczyny co moge jesc na miescie? zawsze jem lody... czasami mozna jakas srozdzowke czy cos no ale nie lubie tak za bardzo i mam po nich za duze wyrzuty... batoniki zbozowe??
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3260 |
|
Raczkowanie
|
hmmm.. a dlaczego na diecie nie powinno sie jesc parowek?
przeciez ma tylko jakies 85kcal ,bylo gdzies cos takiego ale dlaczego nie wolno jesc to juz nie wyczytalam bo nie znalazlam wiec jak to jest z tymi parowkami dziewczyny?
|
|
|
|
#3261 |
|
Raczkowanie
|
Mają dużo tłuszczu. A tak w ogóle to coś mi się wydaje, że one mają więcej kcal.
|
|
|
|
#3262 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3263 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje nędzne i grzeszne coś dziś U.
śniadanie: grahamka z twarożkiem 0% i koperkiem, jabłko śniadanieII: nie było z powodu braku czasu obiad: noga z indyka (chyba to była 3 duże młode ziemniaki z koperkiem, sporo sałatki: ogórek, pomidor, cebulka, pieprz deser: słodka bułka z cukrem pudrem i budyniem podwieczorek: danio intenso z kokosem, miseczka owoców- agrest biały i czarny, maliny, truskawki, wiśnie kolacja: pewnie kawałek (lub kilka ) domowej pizzy z pomidorem, ogórkiem, papryką, kiełbasą ( ) i serem żółtymWiosenko i jak ;> znów bdziesz chciała mnie bić ? A w ciągu dnia popijam sobie słodzony kompot z wiśni, no i wodę.
|
#3264 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zadbaj o NNKT.
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
Moja redukcja- na dziś
IŚ(15.00) : owsianka z 5 lyzek płatków, pol lyzki otrebów, pol lyzeczki kakao naturalnego, odrobiną mleka 1,7%. Białko z 2 jajek na twardo, Jabłko IIŚ (17.00): garsc pestek z dyni, okolo 400ml naturalnej maślanki IIIŚ okolo 18.30- grapefuit, 2 białka z jajek na twardo O (20.30 ) kolo 200 g warzyw na patelnie, piers z kurczaka, okolo 120 g makaronu. Kawa z mlekiemP (2.30): jogurt naturalny K(7.40) : 200 g homo |
|
|
|
#3266 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękować Martynce (; a o NNKT, kruca fuks , ciąągle zapominam. Aa, sałatka do obiadu polana była olejem, jbc, bo zapomniałam :P .
|
#3267 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Olejem, lepsza do tego była by oliwa z oliwek Cytat:
|
|
#3268 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, tak - wiem. Gdybym ja ją robiła pewnie polałabym oliwą, ale że mama robiła ..
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na kolację kawałek to za mało
|
|
|
#3270 |
|
Rozeznanie
|
P. Poprzestawiały mi się pory posiłków, gdyż poszłam do roboty. :<
Śniadanie: 1/2 szklanki płatków owsianych, szklanka mleka, Jogobella owoce leśne, banan, Granola, Cheeriosy II śniadanie: Dwie kromki chleba z masłem, szynką, pomidorem i ogórkiem Jabłko III śniadanie: Danio Intenso orzechowy KBW Obiad: uwaga, mój tata ksywka 'Kucharz' w akcji ![]() Przystawka: trzy roladki z szynki prosciutto z mozzarellą i grzybami, posypane parmezanem, a do tego pomidorek w oliwie z oliwek Danie główne: spaghetti z owocami morza Deser: garść malin z bitą śmietaną i potartą mleczną czekoladą do tego jeszcze lampka czerwonego wina w/w zestaw był stosunkowo niedawno, tak że nie czas jeszcze na planowanie kolacji, bo człowiek pełny, ale myślę, że ze dwie, trzy kanapki z wędliną i warzywami + deser jogurtowy dr Oetkera dadzą radę ok. 22.
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.

nie podoba mi się kolacja 

więc może lepiej polecę jej pierś z kurczaka. Co do ich btw to nie wiem, bo coś świtało mi, że mogłyby być odpowiednie jak na redukcję, acz nie byłam pewna