|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
na podwieczorek mógł być spokojnie cały homo, a jedno jajko na kolacje to malutko, dorzuć kochana dorzuć ![]()
![]() |
#3242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3243 | |
♥
|
Cytat:
w 2 ostatnich posiłkach mało białka oraz warzyw. Mam wrazenie = moze sie myle ze ty jakby na siłe musisz miec wszystko idealnie i odrobine wiecej- mimo ze zdrowego jedzenia to u ciebie jakas tragedia , nic nie urozmaicasz bo wiesz ze taki jadłopis był oceniany wiec takie rzeczy mozesz jesc . nadal uwazam ze jadasz za mało. ile dokładnie wychodzi ci kcal? jesli znam wage wiekszosci rzeczy to oblicze cie w programie dokładnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jem to co mi smakuje, na sniadanie albo chleb z serkiem i jablkiem lub owsianke z owocami.ostatnio mam ochote na chleb wiec jem rano chleb.na obiad jem z reguly piers z kurczaka/tunczyka/rybe/ z warzywami i ryzem. jutro bedzie cos z razowym makaronem bo kupilam wczoraj. na kolacje zjem dwa jajka na twardo i pol ogorka, wtedy bedzie ok z bialkiem? Ania, staram sie zeby wszytsko bylo idealnie, to chyba dobrze prawda? a kcal jem plus minus 1500.
![]() |
#3245 |
Zadomowienie
|
hmm.. witam, jestem tu nowa. Od jakiegoś czasu obserwowałam ten wątek i strasznie mi się podoba. Nie tylko same ocenianie jadłospisów jest super, ale też dają one pomysły na jedzonko dla innych
![]() Ś: danio pomidor&papryka + 3 chlebki wasa + 70g pomidora + 33g kukurydzy IIŚ: 155g surówki z czerwonej kapusty + 2 wafle ryżowe + 42g polędwicy sopockiej O: ryba z sosem francuskim (taka z mrożonki) + 100g warzyw gotowanych na parze (brokuły, kalafior, marchewka) K: serek wiejski + jabłko starte + cynamon |
![]() ![]() |
![]() |
#3246 |
Wtajemniczenie
|
RRRRRRR!
śn: owsianeczka - 1,5 łyżki płatków owsianych, 2,5 łyżki płatków ryżowych (bo mi się owsiane skończyły), szklanka mleka ; jabłko 2 serie x 30 wspięc na palcach 2śn: kromka pełnoziarnistego chleba, 2 plasterki ogórka, 4 plastereczki sera żółtego (wiem wiem) obiad: 2,5 ziemniaka ; miseczka surówki z pomidora i 3 grubych plastrów ogórka, oregano do tego 8 minutes arms 8 minutes legs 8 minutes buns 60 brzuszków 5 min rozciągania kolacja: 200g wieśniaka z 3 plasterkami ogórka, majeranek, oregano dużo zielonej herbaty, rumianku, mięty ![]() Expertki, proszę o ocenkę ;* |
![]() ![]() |
![]() |
#3247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3248 |
Rozeznanie
|
Jak czytam co niektóre jadłopsiy to czuję się naprawdę jak jeden wielki obżartuch
![]() U: 1 ![]() 2:Podczas zakupów:2gałki lodów od Sowy:rafaello i jogurtowe,paczka orzeszków w miodzie Felix na pół z siostra. 3:Pałka z kurczaka smażona, buraczki, ziemniaczki Po:pomarańcza i mały kubuś 4:pół czekolady Milka mlecznej,baranek marcepanowy,cappucino Brandy 5:3kromki żyniego z masłem orzechowym, kubek kaszki mannej malinowej -- Jak zawsze coś wpadnie..
#3249 |
Raczkowanie
|
U:
Śn: dwa kawałki rogalika , 100g tuńczyka w sosie własnym , jabłko 2śn: jogobella truskawkowa z musli (200g) O: 100g płatków cookie crisp z szklanką mleka 1,5% P: banan , pomarancza , jabłko ( pokrojone w kosteczke i wymieszane) K: dwie kromki zwykłego białego chleba , jedna posmarowana Turkiem szczypiorkowym, ogorkiem i pomidorem , druga posmarowana serkiem kanapkowym naturalnym , ogorkiem i pomidorem ![]()
#3250 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Proszę o ocenke;*
![]() ![]() |
![]() |
#3251 |
Rozeznanie
|
Dobry Wieczór Paniom
![]() Moje dzisiejsze pyszne U ![]() 1. dwie kanapki z razowca z masłem i sopocką, dwa wafle ryżowe z masłem i grubą warstwą dżemu mandarynkowego, herbata 2. muller pistacjowo-kokosowy 400ml 3. cztery wielkie racuchy z mąki pełnoziarnistej drożdżowe na jogurcie i na tłuszczu 4. miseczka makaronu pełnoziarnistego(miał być z pomidorówką ale był takiiii smaczny) prawie na sucho bo troszkę kurczaka tylko się tam zapałętało, wafel ryżowy z masłem i malutkim kawałeczkiem boczku i suchej szynki (mama mi ukroiła świątecznej taki ciuczek żeby nie było, bo to na święta ha ha) 5. dwie kromi chleba jw. z masłem (wszędzie było dużo masła, bo kocham), dwa wafle z masłem again, twarożek domowy, herbata truskawkowa. wspomagająco tabletka witamin, tran, i Capivit A+E. woda i herbaty ![]() PROSZĘ O OCENKĘ ![]()
![]() |
#3252 |
Przyczajenie
|
P:
1Ś: 2 czarne bułki z serkiem wiejskim, halibutem wędzonym(jakieś 200g), koperkiem i sosem cygańskim na ostro z warzywami, zielona herbata 2Ś: Bakoma 7 zbóż śliwkowa, kawa z mlekiem, z 10 ciastek z jakiejś mieszanki fajnej O: 15 pierogów z mięsem i kapustą okraszanych cebulką, zielona herbata P: Kawa z mlekiem, ciastka owsiane w czekoladzie, jabłko K: jogurt naturalny, troche twarogu, troche tych pierogów z obiadu, jabłko
#3253 |
Zadomowienie
|
R
śn: owsianka z 4 łyżek, 200 ml mleka, pół jabłka II śn: jogurt naturalny, pół jabłka, garść musli (słodkiego, bo nie mam Bran Flakesów;p) ob: chili con carne (pierś z kurczaka, mała puszka czerwonej fasoli, koncentrat pomidorowy, przyprawy) ~ garść nerkowców, kostka gorzkiej czekolady ![]() podw: omlet z 2 jaj, zioła prowansalskie, plasterek serka topionego fit, 2 plasterki szynki z indyka kol: będzie wieśniak z jakimiś warzywami Bardzo proszę o ocenkę. |
![]() ![]() |
![]() |
#3254 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3255 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1. dwie grahamki z wedlina drobiowa i keczupem i majonezem, kawa z mlekiem i cynamonem 2. cztery big gałki lodów ![]() banannnnn 3. zupa pomidorowa zabielana z ryżem, ogrom ziemniaczkow, kotlet drobiowy panierowany & smazony, buraczki prince polo xxl mleczne 4. princessa maxi, kilka ciastek digestive ![]() 5. jajecznica z serem, porem, pomidorem, big grahamka z sezamem z szyyynka ![]() jablko, pomarancz teraz jem salatke z tunczyka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3257 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze RrRrR! :
Śniadanie: Kromka żytniego chlebka, posmarowana cienką warstwą Ostrowii jogurtowej, z plasterkiem szynki parmeńskiej(tłuszczyk odkroiłam) ![]() ![]() II Śniadanie: 3 łyżki płatków owsianych,wymieszane z 3-ma łyżkami płatków kukurydzianych(tu się boję ![]() ![]() Przekąska: jabłuszko Obiad: Omlet z dwóch jajek z ziołami, kawałkami papryki i szynki parmeńskiej, polany jogurtem naturalnym. Podwieczorkowa kolacja ![]() Kolacji już w siebie nie wmusiłam ![]()
#3258 |
Rozeznanie
|
P (?)
1. owsianka (szklanka mleka 2%, lyzeczka kakao, lyzeczka cynamonu, 2 lyzki rodzynek, 5 lyzek platkow owsianych, 3 herbatniki, 1,5 lyzki kaszy mannej, jablko), kawa z mlekiem 2. 2 kanapki z czleba orkiszowego z pasta z twarogu makreli wedzonej z ketchupem rzodkiewka i szczypiorkiem 3. 100g makaronu kolorowego z sosem z pesto, pieczarkami i filetem z mintaja 4. lod w rozku smietankowy 5. warzywa na patelnie (z ziemniakami) z sadzonym jajkiem moge prosic o ocene??? czy nie jem za duzo/za malo??? (po glodowce) |
![]() ![]() |
![]() |
#3259 |
Przyczajenie
|
to ja bym prosila o ocene
7.30 owsianka chyba z 8 kopiatych lyzek platkow, z 1 bananem i mlekiem 11.00 jabłko, garśc suszonych moreli, kawa z mlekiem 14.00 cała piers z kurczaka, duzo gotowanej cebulki i marfefki, 3 lyzki soczewicy, 3 łyżki ryżu 17.00 3 kostki czekolady bakaliowej, kawa 20.00 1/2 kostki twarogu,1 jajko,kromka chleba razowego zastanawiam sie, czy na sniadanie nie jest tego za duzo? jak patrze na inne jadlospisy to tam owsianka jest np. z 3 lyzek platkow.... jestem raczej na utrzymaniu, ale tluszczyk mi sie latwo odklada |
![]() ![]() |
![]() |
#3260 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Monisiu zdecydowanie nie za dużo, to na pewno nie jest P,ewentualnie U,ale jak to mówią- "Po mału do celu..." ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3262 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3263 |
Rozeznanie
|
Raymonda, mam dzisiaj bardzo podobny obiad
![]() R, proszę o ocenę ![]() I. Owsianka: trzy łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów, dwie duże łyżki serka wiejskiego, pomarańcza. Trening: 30 minut biegania. II.Omlet z dwóch jaj faszerowany warzywami na patelnię, polany jogo naturalnym. III. Jogurt naturalny z cynamonem, kakao i odrobiną słodzika. IV. Garść migdałów. V. Serek wiejski lekki z pomidorem, rzodkiewką, cebulką i szczypiorkiem. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz tu masę przykładów dobrze skomponowanych jadłospisów, tonę porad na całej dietetyce, a Ty dalej swoje. Po pierwsze przeczytaj o 10 zasadach zdrowego żywienia ![]() Na I i II śniadanie nie ma warzyw, klopsik gotowany to zdecydowanie za mało białka. Zupa fasolowa tak jak zresztą już ci pisałam jest OK byle nie z boczkiem ![]() Ser żółty na R nie jest wskazany, jedno jajko na kolację to żadna kolacja. Generalnie wszystkiego jest za mało i warzyw i białka i NNKT.
![]() |
#3265 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Matko moja ale ciezko tak nagle jesc duzo..;/ no ale jak to mowicie powoli powoli byle do celu ![]() troche chyba zmodyfikuje ale wieczorem napisze dokladnie jakie byly zmiany ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3266 |
Rozeznanie
|
Rrrrr..... takie menu planuję na PO SWIĘTACH
![]()
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3267 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
up ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3268 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3269 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Smak6malin, dziękuję! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3270 |
Raczkowanie
|
![]()
Rosalyn, dziękuję za ocenę, o twarożku na II śniadanko nie pomyślałam, za to balam się, że skórka pomarańczowa na R nie bardzo
![]() Jorelia, Taaaak, omlet polany jogurcikiem naturalnym to jest to ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.