![]() |
#3241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
No ja kiedyś czytałam czy tam słyszałam, że lepiej co dwa dni, by się plemniki odbudowały czy jakoś tak
![]() Ratujcie mnie ![]() Bo jest w ciąży, starali się dłużej niż my, bo w sumie to już będzie grubo ponad rok, i im się w końcu udało.. owszem cieszę sie, ale.. i właśnie o to ale chodzi... ;( Buuu i się przez to strasznie fatalnie czuję...
#3242 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny jak to jest mialam 6 stycznia okres.. i mam okres co 28 dni... to kiedy teraz moge miec dni polodne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3243 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- U mnie 37 dc i okresu brak ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3244 |
Raczkowanie
|
cicci jesteś w ciąży ;-) ????
My robimy przytulaski co 2 dni z tym, że przez cały czas tzn. nie tylko w dni płodne. Do tego czasu to kochaliśmy się tylko w dni płodne i nic z tego nie wyszło, a od tego cyklu co 2 dzień. Mój dr powiedział, że zawsze coś może się poprzestawiać i owulka może być wcześniej lub później mimo, że cykle mogą być regularne. To nasz pierwszy cykl tak intensywne staranka, a drugi po Hsg, więc może jest nadzieja, że wtedy nieodpowiednio to robiliśmy ![]() ![]()
#3245 |
Zakorzenienie
|
Na necie masz np kalkulatory wyliczające dni płodne, możesz z nich skorzystać i mniej wiecej będziesz wiedzieć
#3246 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3247 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja siostra nie wiedziała jak mi powiedzieć o ciąży, urodziła w sierpniu - szczerze jak zobaczyłam małą to się popłakałam i co ciekawe siostra z problemami hormonalnymi, od nastolatki na lekach, i co? poszła do lekarza, powiedziała, że chce się teraz starać, powiedział co odstawić, co kiedy wziąść i "nastawić się na kilka miesięcy, albo i dłużej starań" a ona zaszła w pierwszym cyklu... ciąża bez komplikacji, biegała non stop... a ja niby "nic Pani nie dolega" jednak mam problem i z zajściem i donoszeniem ciąży... i niech mi ktoś wytłumaczy jak to jest.... tego się nie wylicza |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3249 |
Zakorzenienie
|
Cicci... rozwalilas mnie tym tekstem o niepokalanym
![]() Figa, no wlasnie nie wiem jak to jest.. siostra i 10 lat starsza odemnie i z problemami.. tylko fakt ze sie dluzej staraja.. Tylko ze powiedziala to tak o bez krepacji... Teraz wszyscy przezywaja jej ciaze... a czlowiek... Ech... tak wiem, jestem mloda i wiele przede mna, ale czlowieja zniechecenie czy bezradnosc zlapala... Ech.... musialam sie wyzalic... Wysłane z malego pożeracza czasu ![]()
#3250 |
Zadomowienie
|
Kurde rozpisalam sie a tu mi posta cofnelo
![]() ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Moj lekarz sugerowal staranka co dwa dni ze wzgledu wlasnie na plemniki,ale mowil ze nie zabroni codziennie ![]() Afrodyta dzialac dzialac ![]() Cicci hehe padlam ![]() Figa, rozumiem was ![]() To nic zlego ze czujemy sie z tym zle jak jest taka niesprawiedliwosc..niewaz ne czy ktos jest duzo starszy czy dluzej sie stara,bo odczuwa sie taki sam bol i smutek :/ Ja tego tez kompletnie nie rozumiem jak to jest, niesprawiedliwosc.. Nic dziwnego ze bezradnisc cie zlapala,te chwile sa dolujace.. Mnie dzis tez dolek zlapal. Jakis baby boom u nas, wsrod znajomych jedne zaszly w ciaze drugie wlasnie urodzily. Dziewczyny badzmy silne
#3251 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny! Mam na imię Weronika, 25l i od roku staram się z mężem powiększyć rodzinę
![]() Chwile przed ślubem byłam na wizycie u mojej gine z wynikami badań hormonów i wyszło na wejściu, że prolaktyna za wysoka, ale w związku z tym, że nikt mnie wcześniej nie uświadomił, że przed badaniem prolaktyny nie można się "kąsać" ( ![]() Na marginesie powiem jeszcze, że cykle mam nie regularne i jak na chwilę obecną @ spóźnia się już 4 dzień. Zrobiłam, ze 3 różne testy, ale niestety wynik był negatywny ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3252 |
Raczkowanie
|
cześć kochane,
podczytuję Was codziennie, ale nie miałam jak się odezwać. bardzo mocno Wam kibicuje i wszystko przeżywam z Wami. dziadzia, kiedy testujesz? w sumie jakby miały być bliźniaki to beta już po 5-6 dniach od inseminacji mogłaby wyjść... ale oczywiście nie chcę Cię dodatkowo napalać, bo pewnie sama teraz bardzo się niecierpliwisz. jakby nie było - niezmiennie trzymam mocno kciuki! ![]() kayira, figa, siva, doskonale Was rozumiem. ja akurat jestem jedynaczką, więc mi wieści ciązowe ze strony najbliższej rodziny "nie grożą", ale strasznie przeżyłam news o ciąży mojego kuzyna i jego żony, który rozszedł się jakieś 3 tyg po ich weselu. ja ostatnio bardzo wycofałam się z życia towarzyskiego. raz, że 90% moich znajomych ma już dzieci (i to nawet moje koleżanki kilka lat młodsze), a dwa mam już jakąś fobię, że ostatnie bezdzietne koleżanki zaraz z uśmiechem na ustach ogłoszą mi, że one też są w ciąży. wtedy już nawet nie umiałabym się sztucznie uśmiechnąć. ogólnie dopadło mnie już totalne przygnębienie. od 3 dni znowu łażę po domu i ryczę. w tym cyklu na nic nie liczę, bo mój teraz "wiecznie zmęczony, bo mu mózg w pracy piorą" i o 21 już śpi ![]() i przepraszam, że swoje żale tu wylałam, ale wiem, że nikt inny nie zrozumie mnie lepiej jak Wy. veuna, witaj wśród nas. mam nadzieję, że nie zagościsz tu zbyt długo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3253 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
malosympatyczna kurde, najgorzej jak facet nie chce współpracować...Mój mąż na szczęście wydaje się być mocno zaangażowany, ale wiadomo jest tylko facetem i też miewa gorsze dni ![]() ![]() Edytowane przez veuna Czas edycji: 2015-01-17 o 11:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3254 |
Raczkowanie
|
Małosympatyczna testować będę jak zwykle tj. 12 dni po inseminacji (tzn. 26 stycznia) z racji, ze dzień wcześniej odstawiam dupka. Wcześniej nie będę robić bety bo raz, że bliźniaki to moja bujna wyobraźnia
![]() Kochana i wiem, że żadne słowa pocieszenia tu nie pomogą, że będzie lepiej, ze się uda itd. Dlatego ogromny ![]() ![]() ![]() Cicci zawsze masz takie długie cykle? sorki nie pamiętam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3255 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziadzia, moje naturalne cykle nie są takie długie. Raczej tak na poziomie 30-33. Baaaaardzo rzadko takie długie. Przypuszczam, że swoje zrobiła zmiana klimatu chociaż ten cykl w ogóle miałam dość dziwny. Miałam takie objawy jakie zazwyczaj towarzyszą mi przy cyklach z owulacją. Po temperaturze nie umiem się zorientować bo mierzę od niedawna i nie jestem jeszcze wprawiona ale np. śluz mógłby na to wskazywać. Więc może była ta owulka naturalnie? No nic, teraz już po ptokach jak to się mówiło u mnie. Poza tym byłam 1800 km od męża więc chyba myślą mogłam się zapłodnić. Dziś zaczęłam nowy cykl bo w końcu przyszła ta ciotka. Ten będzie szczęśliwy, już ja to wiem! ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Veuna, witaj ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez cicci Czas edycji: 2015-01-17 o 14:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cicci a skąd to mogłaś wiedzieć? Ufamy tym bezdusznym i często niedouczonym lekarzom... gdybyś wiedziała z czym się to je to mogłabyś sama zadecydować, a tak nie powinnaś mieć do siebie pretensji. Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2015-01-17 o 14:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3257 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki
![]() Jestem tutaj nowa i chciałabym do Was dołączyć. Może parę słów o sobie... Mam na imię Jowita i mam 28 lat. Pod koniec sierpnia wyszłam za mąż, od lipca staramy się z mężem o dzidziusia. Zaczynam się martwić, bo to już 6-ty cykl...
![]()
#3258 |
Zakorzenienie
|
jowita możesz zmienić kolor (źle się to czyta)
robiłaś wszystkie badania tzn.? jakoś nie chce mi się w to wierzyć, że w pół roku zrobiłaś wszystkie możliwe.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3259 |
Przyczajenie
|
Ok Dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3260 |
Raczkowanie
|
cicci "niepokalana" i jak tam u Ciebie ;-)
u nas nadal staranka co 2 dzień. Dziś 15dc i wieczorkiem damy czadu z mężusiem ![]()
#3261 |
Przyczajenie
|
Hej Wam
![]() Sprawdziła moje wyniki i kazała zrobić dodatkowe badania i odwiedzić endokrynologa, więc jak widać zaczęła od tarczycy. Poza tym w 21dc mam pobrać krew, zrobić badania i przyjść do niej - będziemy sprawdzać czy jest owulacja. Jeśli nie to mam dostać jakiś lek na "N" Nor - coś tam :P Myślałam, że będzie mi chciała dać coś na obniżenie prolaktyny, ale narazie w pierwszej kolejności tarczyca, a potem reszta. Siedzę dzisiaj w pracy (12h) i stwierdzam, że mam za dużo czasu do myślenia :/ Czy Wy też tak macie, że jak widzicie parę z niemowakuem to robi się Wam tak jakoś przykro? Ja tak miałam dzisiaj w pracy, poza tym moja bliska kumpela urodziła tydzień temu i wczoraj byliśmy zobaczyć Helenkę - małe cudo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3262 |
Raczkowanie
|
veuna, u nas wśród znajomych ogromny wysyp ciąż, już mój mąż rano stwierdził, że jakiś baby boom się pojawił i jeszcze jak "ta" kumpela będzie w ciąży to już kompletna załamka. Znajomi nie wiedzą, że my się staramy, wtedy boli podwójnie, ale uśmiechamy się życzliwie bo cóż począć. Może i nam się poszczęści...
#3263 |
Przyczajenie
|
No dokładnie! U nas znajomi też ciągle gadają żeby robić, albo pytają czy nie jestem w ciąży, albo kiedy. A my? My zawsze odpowiadamy, że mamy czas, ale w głębi to mnie już skręca od tego. Jestem pewna, że już chcę zostać mamą i chciałabym już nawet w przyszły miesiącu dowiedzieć się, że jestem w ciąży, ale nie ma tak łatwo, niestety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zaczełam odpowiadać, że co noc się staram, a jak nie wierzą, albo chcą pomóc to zapraszam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3265 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny!
Ja się może przypomnę.... Od jakichś 8 miesięcy dosyć intensywnie się staramy, wcześniejsze 6 niezbyt się staraliśmy, żeby nie wpaść..... Z początkiem grudnia postanowiliśmy działać.... Mój TŻ zbadał spermę - tylko ![]() ![]() ![]() Poszłam do gina prywatnie i stwierdził, że trzeba zacząć od podstawowych badań, która łącznie kosztowałyby mnie jakieś 8 stów. Chciałam wybłagać gin na NFZ o skierowania, ale ze skutkiem bardziej niż opłakanym. Następne podejście było w przychodni, na którą mam abonament. Poszłam do gin z wykresami tempki za 3 poprzednie okresy. W dwóch można było podejrzewać brak owulki. Zrobiła mi USG dopochwowe - podobno wszystko piękniutko. Pani doktor stwierdziła więc, że nie ma sensu od razu histeryzować i robić stertę badań, ale zacząć od, jak ona to określiła, wzmocnienia owulacji. Dostałam skierowanie na USG piersi i cytologię oraz receptę na Duphka na 3 następne cykle, który ma wzmocnić owulację i wspomóc ew. zagnieżdżenie się jajeczka. I szczerze powiedziawszy jakoś lekarka mnie przekonała.... Jak myślicie, dać sobie jeszcze te 3 miesiące "luzu", czy jednak robić jużjakies badania na własna rękę?
#3266 |
Zakorzenienie
|
w sytuacji gdy z wykresów nie wynika owulacja działałabym odrazu
tż ma wyniki ok czy czekacie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3267 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W ogóle jakby posiadanie dzieci było obowiązkiem każdego małżeństwa. ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
Dawajcie czadu aby coś z tego wyszło! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3268 |
Zakorzenienie
|
TŻ wyniki ma ok. Z tempki w tym cyklu wynika, że owulacja jak najbardziej była. W granicach 20 powinnam dostać @ (nie mam idealnie równych cykli). I zgodnie ze wskazaniami gin, od 16 dnia następnego cyklu mam brać Duphka. Dodatkowo zaproponowała olej z wiesiołka w pierwszej fazie cyklu...
#3269 |
Zadomowienie
|
Veuna witamy
![]() ![]() U nas wsrod znajomych takze baby boom. Normalnie z nowym rokiem sie ujawnily hihi Malosympatyczna te zale mozesz wylewac kiedy tylko chcesz,po to tu jestesmy ![]() Dziadzia oczywiscie kciuki nadal ![]() ![]() Cicci ten cykl napewno bedzie szczesliwy ![]() Jowita rowniez witaj ![]() Figa dobre haha Midusia mysle ze nie ma na co czekac. Ja teraz zaluje ze nie zaczelam tego duzo wczesniej. Trzymajcie sie wszystkie ![]() ![]()
#3270 | |
Zakorzenienie
|
Siva, a człowiek potem rozbity, bo tu się jednak cieszy, a z drugiej strony... ;/
Małosypmatyczna, do tanga trzeba dwojga, choć z drugiej strony, warto też rozumieć drugą stronę.. Tylko pytanie co ważniejsze.. .;/ Dziadzia, to czekamy na ten sam termin ![]() Veuna i Jowita witajcie ![]() Ech.. dołek , dołkiem ale trzeba się w garś wziąć... Ja się pocieszam tym, że skoro moja siostra moze to i ja mogę w końcu zajść... Owszem człowiek chciał by już.. No ale... Czasem trzeba poczekać. Jak dostanę teraz @ to i tak się muszę do gina umówić. ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:37.