![]() |
#301 |
Raczkowanie
|
![]()
Cześć Wizażanki,
chcę zrobić dekoloryzację (nie rozjaśnianie) z bardzo ciemnego brązu na średnio jasny brąz i nie mam pojęcia gdzie iść. Ścinam włosy wciąż u Mirka z Benefisa (teraz ponoć Manufaqtura - chyba tak się pisze), ale On nie chce wykonać mi dekoloryzacji, bo uważa, że wyglądam super w ciemnych włosach. Mnie się jednak nie podobają i już od dłuższego czasu noszę się z zamiarem ściągnięcia kilku tonów. Pytanie tylko gdzie? Jakaś podpowiedź? WYJAŚNIENIE: Mirek nie tyle nie chciał czy odmówił wykonania mi dekoloryzacji, co przez kilka wizyt starał się "odciągnąć" mnie od tego pomysłu z uwagi na charakter moich włosów: są cienkie, delikatne, mam ich mało, i od zawsze farbowałam je na ciemno. Doradzał mniej drastyczne wyjście, a mianowicie schodzenie z koloru pasemkami. Edytowane przez Izane Czas edycji: 2011-04-17 o 22:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 | |
Rozeznanie
|
Dot.: OPOLE!! Dziewczyny, kogo polecacie, a kogo lepiej omijać szeroki łukiem???
Cytat:
Bardzo dokładną kosmetyczką i świetną w tym co robi jest Marta z "SOHO" na Spychalskiego, polecam ![]() A jeżeli chodzi o fryzjerkę to Adriana z salony na Łangowskiego, idę i moge zamknąć oczy ona wie co robi a muszę przyznać że jestem starsznie wybredna Edytowane przez andzia_i Czas edycji: 2010-06-19 o 09:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Raczkowanie
|
Dot.: OPOLE!! Dziewczyny, kogo polecacie, a kogo lepiej omijać szeroki łukiem???
dzieki, wreszcie ktoś odpowidział na moje pytanie
![]()
![]() |
![]() |
#304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koleżanka sobie chwaliła dekoloryzację w Metamorfozach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny! Jeśli któraś z Was była w salonie Benefis przy ulicy Krapkowickiej to napiszcie prosze ile tam mniej więcej kosztuje ścinanie i farbowanie. Byłabym wdzięczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Raczkowanie
|
No i zrobiłam tą dekoloryzację...więc postanowiłam podzielić się z Wami Wizażanki moimi odczuciami.
Zacznę może od tego, że proces dekoloryzacji z następnym farbowaniem przeprowadziłam w salonie MANUFAQTURA, który to salon jest ni mniej ni więcej niż salonem BENEFIS z ul. Krapkowickiej. Jak już pisałam, jego właściciel - Mirek, nie był za tym, bym zmieniała kolor, ale umówiłam się na usługę do pracującej w jego salonie Kasi. Młoda, trochę zestresowana, ale bardzo uprzejma fryzjerka. Cała usługa trwała trochę długo, bo prawie 4 godziny. Przy moich włosach pracowały 3 Panie. Zależało mi na tym, by rozjaśnić moje bardzo ciemno brązowe włosy (gdzieniegdzie niemal czarne) do średnio jasnego brązu, ale naturalnego. Moje włosy dość ładnie się odbarwiały. Pani Kasia wybrała dla mnie kolor: ciemny blond miedziano-popielaty, którego bardzo się bałam ze względu na ten "miedziano", ale zapewniono mnie, że w kolorze tym więcej jest popielatego niż miedzianego pigmentu. Niestety, moje obawy potwierdził końcowy efekt w postaci cudownie rdzawo-miedzianych włosów. Panie fryzjerki w salonie były zadowolone z efektu...ja załamana. Czy mogę mieć jednak pretensje do Nich? Chyba nie, w końcu sama zaakceptowałam wybór tego koloru. Ale co do ceny całego zabiegu, to myślę, że mam prawo być rozczarowana. Dzwoniąc i pytając o koszt, uzyskałam informację, że powinnam zamknąć się w kwocie 160 złotych. Dodatkowo, chodząc jeszcze do salonu Benefis, byłam zapewniana, że Klientów Benefisa zawsze będzie obowiązywał inny cennik niż nowych Klientów już salonu Manufaqtura. Jak przyszło do płacenia, musiałam zapłacić 220 złotych, co tłumaczono zużyciem większej ilości preparatów, itp. Jak zapytałam o cenę za taką usługę dla nowej Klientki, bo chciałam tam podesłać koleżankę, Pani na recepcji odpowiedziała z nieukrywanym zdziwieniem: No tyle samo! Dodam jeszcze, że jestem po czterech myciach włosów, a kolor (nałożono mi farbę Majirel) schodzi w tempie ekspresowym, co zauważył nawet moje Szczęście (TŻ), który do tej pory nie zauważał nawet jak w ciągu dnia zmieniałam ubranie. I tu też zaznaczam, że nie mam pretensji do fryzjerów salonu Manufaqtura, bo pewnie każdy kolor wypłukuje się szybko z właśnie co dekoloryzowanych włosów, choć nie ukrywam, że spodziewałam się "więcej" po profesjonalnej farbie. ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- [/COLOR]Salon BENEFIS to obecnie salon MANUFAQTURA przy ul. Krakowskiej 31/2. Telefon pozostał ten sam, cennik miał się zmienić, ale nie wiem jak bardzo. Ceny na pewno różnią się w zależności od tego kto się Tobą zajmuje. Musisz przedzwonić i zapytać. Edytowane przez Izane Czas edycji: 2011-04-17 o 22:25 Powód: Sprostowanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Przyczajenie
|
Dot.: fryzjer - NYSA
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Mirek jest dobrym fryzjerem, ale 90 zł za ścięcie to lekka przesada. Nie mówiąc już o ścięciu z farbowaniem. Podnoszące cenę do takiej kwoty Mirek sobie wybrał klientele i nie rozumie po co przeniósł się na Krakowską skoro mało kto z „ ulicy „ da mu za ścięcie 90 zł. Poza tym Mirek ma tam około 9 stanowisk, które będzie podnajmować dlatego nie wiem czy jakość wykonywanych usług będzie dalej utrzymana na tym samym poziomie. A co do dekoloryzacji- moja siostra zrobiła to raz u Mirka i powiedziała „NIGDY WIĘCEJ!!” Po prostu włosy tragedia!! Koleżanka mi poleciła fryzjerkę, która w Kępie otworzyła niedawno swój salon i powiem szczerze, że jestem bardzo zadowolona!! ![]() ![]() Pozdrawaim |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dobry Fryzjer - Opole
Dziewczyny, czy była któraś z was w salonie fryzjerskim w CH Solaris? Chciałabym się gdzieś udać na zmianę koloru i nie wiem komu powierzyć moje włosy
![]()
![]() |
#310 |
Raczkowanie
|
W Kleopatrze blisko LO2 szefowa-Bernadeta dobrze ścina i z farbowania ludzie też są zadowoleni. A w dodatku jest tam tanio. Ale ważne by to do niej się umówić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 |
Zadomowienie
|
Koleżanka była dziś w salonie Loreala w CH Solaris na rozjasnianiu i farbowaniu-wygląda świetnie a ma trudne włosy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#312 |
Raczkowanie
|
czy ktos robil dekoloryzacje w Nysie?Gdzie polecacie?Pytalam w VIPIE i ewentualnie tam zrobie, ale slyszalam tez ze Mirage jest dobry..Ktos robil?
![]()
![]() |
#313 |
Konto usunięte
|
Szukam fryzjera ( najlepiej z kompetencjami ) do włosów kręconych w Opolu, możecie kogoś polecić, jakoś ukierunkować ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Zakorzenienie
|
hm wiesz co Nika moja fryzjerka jest ogolnie kompetetna, a co chcesz zrobic z wlosami?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Konto usunięte
|
Nadać kształt i podciąć zniszczone końcówki, choć znając życie to mi z 10 cm obetną..;/
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#316 |
Rozeznanie
|
Nika, ja polecam panią Kasię w metamorfozie, świetnie ścina
![]()
" Ciekawość zabiła kota, satysfakcja go wskrzesiła " ![]() http://www.stephenking.pl ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/6qw2a069sfwd4tsq.png Zużywam kosmetyki, nie kupuję nowych ![]() Edytowane przez MerriqueMayfair Czas edycji: 2010-08-27 o 19:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Zakorzenienie
|
a ja moją fryzjerkę Agatę w salonie BEATA na zaodrzu, ale pewnie łatwiej Ci będzie dojechać do fryzjera w mieście
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Konto usunięte
|
Dzięki dziewczyny
![]() Wolałabym coś w Centrum, tak jak ta zachwalana Metamorfoza, po obrzeżach nie chce mi się latać.Odezwę się z relacją. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#320 |
Konto usunięte
|
Nie jeszcze nie
![]() Trzeba się umawiać na terminy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#322 |
Przyczajenie
|
Trwala spiralna Opole/Wroclaw - gdzie?
Czesc laski
![]() Szukam pilnie salonu, w ktorym moge zrobic trwala spiralna w Opolu lub Wroclawiu. Mialam robic ja w Opolu w salonie na rogu 1go Maja i Duboisa, ale niestety zlikwidowali salon ![]() Pozdrawiam, Ola |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Rozeznanie
|
A ja byłam wczoraj w Metamorfozie ale tym razem u p. Justyny. I ta dziewczyna to kolejny strzał w dziesiątkę
![]() ![]()
![]() |
#324 |
Zakorzenienie
|
A ile zapłaciłaś i co robiłaś dokładnie?
![]()
![]() |
#325 |
Rozeznanie
|
http://www.studio-metamorfoza.pl/cennikfryz.php
Cennik masz tu ![]() ![]()
![]() |
#326 |
Przyczajenie
|
Polecam Salon Diamonds w Kędzierzynie-koźlu ( niedaleko opola) . Ceny bardzo przystępne, a efekt końcowy rewelacyjny. Każdy wychodzi zadowolony. Warto sie wybrac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Zakorzenienie
|
Na jakiej ulicy? I jakie ceny? Np. balejaż na długie włosy?
![]()
![]() |
#328 |
Przyczajenie
|
![]()
przechodziłam tam we wtorek i po salonie nie ma śladu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Przyczajenie
|
a niestety o salonie ATELIER MAYER nie moge powiedziec dobrego slowa. andrzej mnie nie strzygl, nie wiem czy jest dobry. natomiast jesli chodzi o traktowanie klienta, jesli nie jest sie niezadowolonym jest po prostu zenujace.
w skrocie-chcialam jasny blond, zrobili mnie ciemno-ruda, jak chcialam zmienic-zmielnili na prawie czarny!i jeszcze kazali placic za korekte koloru 60 zl!!!! zona andrzeja-menadzerka salonu, jest najbardziej bezczelna, bez taktu, honoru i klasy osoba z jaka kiedykolwiek mialam do czynienia. nie polecam tego salonu. bylam tam pare razy i jak bylam zadowolona to wszystko ok. natomiast jak cos sknoca, to zachowuja sie jak tchorze, klamia, zdzieraja i sa bezczelni. ATELIER MAYER TO NAJGORSZY SALON FRYZJERKI - NIE POLECAM. ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- a niestety o salonie ATELIER MAJER nie moge powiedziec dobrego slowa. andrzej mnie nie strzygl, nie wiem czy jest dobry. natomiast jesli chodzi o traktowanie klienta, jesli nie jest sie niezadowolonym jest po prostu zenujace. w skrocie-chcialam jasny blond, zrobili mnie ciemno-ruda, jak chcialam zmienic-zmielnili na prawie czarny!i jeszcze kazali placic za korekte koloru 60 zl!!!! zona andrzeja-menadzerka salonu, jest najbardziej bezczelna, bez taktu, honoru i klasy osoba z jaka kiedykolwiek mialam do czynienia. nie polecam tego salonu. bylam tam pare razy i jak bylam zadowolona to wszystko ok. natomiast jak cos sknoca, to zachowuja sie jak tchorze, klamia, zdzieraja i sa bezczelni. ATELIER MAJER TO NAJGORSZY SALON FRYZJERKI - NIE POLECAM. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już nie moge się doczekać wizyty w tym salonie ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.