Dobry Fryzjer - Opole i okolice - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Dobry fryzjer

Notka

Dobry fryzjer Szukasz dobrego fryzjera w swoim mieście? Na tym forum znajdziesz adresy i nazwiska sprawdzonych fryzjerów. Wejdź i znajdź dobrego fryzjera, poleć własnego.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-18, 15:06   #301
Izane
Raczkowanie

Wink Dot.: OPOLE!! Dziewczyny, kogo polecacie, a kogo lepiej omijać szeroki łukiem???

Cześć Wizażanki,

chcę zrobić dekoloryzację (nie rozjaśnianie) z bardzo ciemnego brązu na średnio jasny brąz i nie mam pojęcia gdzie iść. Ścinam włosy wciąż u Mirka z Benefisa (teraz ponoć Manufaqtura - chyba tak się pisze), ale On nie chce wykonać mi dekoloryzacji, bo uważa, że wyglądam super w ciemnych włosach. Mnie się jednak nie podobają i już od dłuższego czasu noszę się z zamiarem ściągnięcia kilku tonów. Pytanie tylko gdzie?

Jakaś podpowiedź?

WYJAŚNIENIE: Mirek nie tyle nie chciał czy odmówił wykonania mi dekoloryzacji, co przez kilka wizyt starał się "odciągnąć" mnie od tego pomysłu z uwagi na charakter moich włosów: są cienkie, delikatne, mam ich mało, i od zawsze farbowałam je na ciemno. Doradzał mniej drastyczne wyjście, a mianowicie schodzenie z koloru pasemkami.

Edytowane przez Izane
Czas edycji: 2011-04-17 o 22:02
Izane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-18, 15:34   #302
andzia_i
Rozeznanie

Dot.: OPOLE!! Dziewczyny, kogo polecacie, a kogo lepiej omijać szeroki łukiem???

Cytat:
Napisane przez addictedtofashion Pokaż wiadomość
wiem, ze to nie do końca jest na temat, ale nie krzyczcie na mnie.... czy któraś z Was może mi polecić kosmetyczkę, która ładnie reguluje brwi? zaznaczam, że NIE chodzi mi o cienkie kreseczki, tylko ładne łuki naturalnej grubości. Jak ostatnio bylam u Eris, to pani ktora miala robic brwi mojej znajomej sama miała je okropne :/ do fryzjera chodzę do Metamorfozy, czy ma ktoś doświadczenia tam pracującą kosmetyczką?

Bardzo dokładną kosmetyczką i świetną w tym co robi jest Marta z "SOHO" na Spychalskiego, polecam
A jeżeli chodzi o fryzjerkę to Adriana z salony na Łangowskiego, idę i moge zamknąć oczy ona wie co robi a muszę przyznać że jestem starsznie wybredna

Edytowane przez andzia_i
Czas edycji: 2010-06-19 o 09:45
andzia_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-18, 15:40   #303
addictedtofashion
Raczkowanie

Dot.: OPOLE!! Dziewczyny, kogo polecacie, a kogo lepiej omijać szeroki łukiem???

dzieki, wreszcie ktoś odpowidział na moje pytanie
Stary 2010-06-18, 19:00   #304
sabbatha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izane Pokaż wiadomość
Cześć Wizażanki,

chcę zrobić dekoloryzację (nie rozjaśnianie) z bardzo ciemnego brązu na średnio jasny brąz i nie mam pojęcia gdzie iść. Ścinam włosy wciąż u Mirka z Benefisa (teraz ponoć Manufaqtura - chyba tak się pisze), ale On nie chce wykonać mi dekoloryzacji, bo uważa, że wyglądam super w ciemnych włosach. Mnie się jednak nie podobają i już od dłuższego czasu noszę się z zamiarem ściągnięcia kilku tonów. Pytanie tylko gdzie?

Jakaś podpowiedź?
omg, nie zrobi ci dekoloryzacji bo nie? Masakra, rozumiem opinia fryzjera ale bez przesady.

Koleżanka sobie chwaliła dekoloryzację w Metamorfozach.

sabbatha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-24, 21:04   #305
MaadziaZ
Raczkowanie

Dziewczyny! Jeśli któraś z Was była w salonie Benefis przy ulicy Krapkowickiej to napiszcie prosze ile tam mniej więcej kosztuje ścinanie i farbowanie. Byłabym wdzięczna
MaadziaZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-27, 12:07   #306
Izane
Raczkowanie

No i zrobiłam tą dekoloryzację...więc postanowiłam podzielić się z Wami Wizażanki moimi odczuciami.
Zacznę może od tego, że proces dekoloryzacji z następnym farbowaniem przeprowadziłam w salonie MANUFAQTURA, który to salon jest ni mniej ni więcej niż salonem BENEFIS z ul. Krapkowickiej. Jak już pisałam, jego właściciel - Mirek, nie był za tym, bym zmieniała kolor, ale umówiłam się na usługę do pracującej w jego salonie Kasi. Młoda, trochę zestresowana, ale bardzo uprzejma fryzjerka. Cała usługa trwała trochę długo, bo prawie 4 godziny. Przy moich włosach pracowały 3 Panie. Zależało mi na tym, by rozjaśnić moje bardzo ciemno brązowe włosy (gdzieniegdzie niemal czarne) do średnio jasnego brązu, ale naturalnego. Moje włosy dość ładnie się odbarwiały. Pani Kasia wybrała dla mnie kolor: ciemny blond miedziano-popielaty, którego bardzo się bałam ze względu na ten "miedziano", ale zapewniono mnie, że w kolorze tym więcej jest popielatego niż miedzianego pigmentu. Niestety, moje obawy potwierdził końcowy efekt w postaci cudownie rdzawo-miedzianych włosów. Panie fryzjerki w salonie były zadowolone z efektu...ja załamana. Czy mogę mieć jednak pretensje do Nich? Chyba nie, w końcu sama zaakceptowałam wybór tego koloru.
Ale co do ceny całego zabiegu, to myślę, że mam prawo być rozczarowana. Dzwoniąc i pytając o koszt, uzyskałam informację, że powinnam zamknąć się w kwocie 160 złotych. Dodatkowo, chodząc jeszcze do salonu Benefis, byłam zapewniana, że Klientów Benefisa zawsze będzie obowiązywał inny cennik niż nowych Klientów już salonu Manufaqtura. Jak przyszło do płacenia, musiałam zapłacić 220 złotych, co tłumaczono zużyciem większej ilości preparatów, itp. Jak zapytałam o cenę za taką usługę dla nowej Klientki, bo chciałam tam podesłać koleżankę, Pani na recepcji odpowiedziała z nieukrywanym zdziwieniem: No tyle samo!

Dodam jeszcze, że jestem po czterech myciach włosów, a kolor (nałożono mi farbę Majirel) schodzi w tempie ekspresowym, co zauważył nawet moje Szczęście (TŻ), który do tej pory nie zauważał nawet jak w ciągu dnia zmieniałam ubranie. I tu też zaznaczam, że nie mam pretensji do fryzjerów salonu Manufaqtura, bo pewnie każdy kolor wypłukuje się szybko z właśnie co dekoloryzowanych włosów, choć nie ukrywam, że spodziewałam się "więcej" po profesjonalnej farbie.

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez MaadziaZ Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Jeśli któraś z Was była w salonie Benefis przy ulicy Krapkowickiej to napiszcie prosze ile tam mniej więcej kosztuje ścinanie i farbowanie. Byłabym wdzięczna
Salon BENEFIS to obecnie salon MANUFAQTURA przy ul. Krakowskiej 31/2. Telefon pozostał ten sam, cennik miał się zmienić, ale nie wiem jak bardzo. Ceny na pewno różnią się w zależności od tego kto się Tobą zajmuje. Musisz przedzwonić i zapytać.

Edytowane przez Izane
Czas edycji: 2011-04-17 o 22:25 Powód: Sprostowanie
Izane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-07, 12:39   #307
Gwiazdeczka8218
Przyczajenie

Dot.: fryzjer - NYSA

Cytat:
Napisane przez paula007 Pokaż wiadomość
Czy ktoś mógłby mi polecić dobrego fryzjera w Nysie? Z góry dzięki
Ja polecam bardzo Salon Fryzjerski"MONIKA" na Sudeckiej nad Lucia...
Pani Monika strzyze profesjonalnie az dech zapiera

Ale teraz polecam Salon Fryzjerski"MIRAGE" Pan Mateusz jest Cudowny:P
Gwiazdeczka8218 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-22, 11:40   #308
Zetka25
Przyczajenie

Cześć dziewczyny
Mirek jest dobrym fryzjerem, ale 90 zł za ścięcie to lekka przesada. Nie mówiąc już o ścięciu z farbowaniem. Podnoszące cenę do takiej kwoty Mirek sobie wybrał klientele i nie rozumie po co przeniósł się na Krakowską skoro mało kto z „ ulicy „ da mu za ścięcie 90 zł. Poza tym Mirek ma tam około 9 stanowisk, które będzie podnajmować dlatego nie wiem czy jakość wykonywanych usług będzie dalej utrzymana na tym samym poziomie.
A co do dekoloryzacji- moja siostra zrobiła to raz u Mirka i powiedziała „NIGDY WIĘCEJ!!” Po prostu włosy tragedia!!
Koleżanka mi poleciła fryzjerkę, która w Kępie otworzyła niedawno swój salon i powiem szczerze, że jestem bardzo zadowolona!!Fajna i sympatyczna dziewczyna, a naprawdę ścina mnie tak, że na drugi dzień jestem zadowolona! Ma niższe ceny niż w Opolu także polecam!!
Pozdrawaim
Zetka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 08:00   #309
MerriqueMayfair
Rozeznanie

Dot.: Dobry Fryzjer - Opole

Dziewczyny, czy była któraś z was w salonie fryzjerskim w CH Solaris? Chciałabym się gdzieś udać na zmianę koloru i nie wiem komu powierzyć moje włosy

http://www.stephenking.pl

http://www.suwaczki.com/tickers/6qw2a069sfwd4tsq.png

Zużywam kosmetyki, nie kupuję nowych

MerriqueMayfair jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 08:20   #310
cytrynkaxD
Raczkowanie

W Kleopatrze blisko LO2 szefowa-Bernadeta dobrze ścina i z farbowania ludzie też są zadowoleni. A w dodatku jest tam tanio. Ale ważne by to do niej się umówić.
cytrynkaxD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 18:13   #311
justynalenka
Zadomowienie

Koleżanka była dziś w salonie Loreala w CH Solaris na rozjasnianiu i farbowaniu-wygląda świetnie a ma trudne włosy
justynalenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-25, 13:22   #312
olaaaaaaaaaa
Raczkowanie

czy ktos robil dekoloryzacje w Nysie?Gdzie polecacie?Pytalam w VIPIE i ewentualnie tam zrobie, ale slyszalam tez ze Mirage jest dobry..Ktos robil? Nie wiem czy isc do Nysy, czy moze lepiej do wiekszego miasta jak Wro..
Stary 2010-08-26, 21:19   #313
201704240951
Konto usunięte

Szukam fryzjera ( najlepiej z kompetencjami ) do włosów kręconych w Opolu, możecie kogoś polecić, jakoś ukierunkować ?
201704240951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-26, 21:37   #314
sabbatha
Zakorzenienie

hm wiesz co Nika moja fryzjerka jest ogolnie kompetetna, a co chcesz zrobic z wlosami?

Stary 2010-08-27, 18:41   #315
201704240951
Konto usunięte

Nadać kształt i podciąć zniszczone końcówki, choć znając życie to mi z 10 cm obetną..;/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-27, 18:46   #316
MerriqueMayfair
Rozeznanie

Nika, ja polecam panią Kasię w metamorfozie, świetnie ścina nie wiem jak wygląda sprawa z kręconymi włosami ale ogólnie jest naprawdę dobra

Edytowane przez MerriqueMayfair
Czas edycji: 2010-08-27 o 19:24
Stary 2010-08-27, 19:20   #317
sabbatha
Zakorzenienie

a ja moją fryzjerkę Agatę w salonie BEATA na zaodrzu, ale pewnie łatwiej Ci będzie dojechać do fryzjera w mieście Metamorfoza jest polecana

Stary 2010-08-27, 20:38   #318
201704240951
Konto usunięte

Dzięki dziewczyny
Wolałabym coś w Centrum, tak jak ta zachwalana Metamorfoza, po obrzeżach nie chce mi się latać.Odezwę się z relacją.
Stary 2010-08-31, 20:45   #319
MerriqueMayfair
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nika135 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny
Wolałabym coś w Centrum, tak jak ta zachwalana Metamorfoza, po obrzeżach nie chce mi się latać.Odezwę się z relacją.
I jak, byłas już?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-31, 20:53   #320
201704240951
Konto usunięte

Nie jeszcze nie W połowie września będę.
Trzeba się umawiać na terminy?
Stary 2010-09-02, 07:29   #321
MerriqueMayfair
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nika135 Pokaż wiadomość
Nie jeszcze nie W połowie września będę.
Trzeba się umawiać na terminy?
Tak, trzeba, ale z reguły dość szybko przyjmują nawet na drugi dzień

Stary 2010-09-04, 10:23   #322
OlaskaS
Przyczajenie

Trwala spiralna Opole/Wroclaw - gdzie?

Czesc laski )
Szukam pilnie salonu, w ktorym moge zrobic trwala spiralna w Opolu lub Wroclawiu.
Mialam robic ja w Opolu w salonie na rogu 1go Maja i Duboisa, ale niestety zlikwidowali salon ( Jesli ktoras z Was wie gdzie moge zrobic spiralna, dajcie znac.
Pozdrawiam,
Ola
OlaskaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-08, 19:19   #323
MerriqueMayfair
Rozeznanie

A ja byłam wczoraj w Metamorfozie ale tym razem u p. Justyny. I ta dziewczyna to kolejny strzał w dziesiątkę tego salonu już chyba nie zdradzę dla żadnego innego

Stary 2010-09-09, 07:16   #324
magda2109
Zakorzenienie

A ile zapłaciłaś i co robiłaś dokładnie?
Stary 2010-09-09, 07:21   #325
MerriqueMayfair
Rozeznanie

http://www.studio-metamorfoza.pl/cennikfryz.php

Cennik masz tu ja chodzę tak tylko ścinać włosy, byłam lekko wycieniować i nadać kształt fryzurze

Stary 2010-09-15, 20:47   #326
Raper54
Przyczajenie

Polecam Salon Diamonds w Kędzierzynie-koźlu ( niedaleko opola) . Ceny bardzo przystępne, a efekt końcowy rewelacyjny. Każdy wychodzi zadowolony. Warto sie wybrac
Raper54 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-16, 06:14   #327
magda2109
Zakorzenienie

Na jakiej ulicy? I jakie ceny? Np. balejaż na długie włosy?
Stary 2010-09-30, 12:22   #328
Chix
Przyczajenie

Question co się stało z Carlo Biani przy Pl. Kopernika w Opolu?

przechodziłam tam we wtorek i po salonie nie ma śladu
Chix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-22, 15:06   #329
qazxc
Przyczajenie

a niestety o salonie ATELIER MAYER nie moge powiedziec dobrego slowa. andrzej mnie nie strzygl, nie wiem czy jest dobry. natomiast jesli chodzi o traktowanie klienta, jesli nie jest sie niezadowolonym jest po prostu zenujace.

w skrocie-chcialam jasny blond, zrobili mnie ciemno-ruda, jak chcialam zmienic-zmielnili na prawie czarny!i jeszcze kazali placic za korekte koloru 60 zl!!!! zona andrzeja-menadzerka salonu, jest najbardziej bezczelna, bez taktu, honoru i klasy osoba z jaka kiedykolwiek mialam do czynienia.

nie polecam tego salonu. bylam tam pare razy i jak bylam zadowolona to wszystko ok. natomiast jak cos sknoca, to zachowuja sie jak tchorze, klamia, zdzieraja i sa bezczelni. ATELIER MAYER TO NAJGORSZY SALON FRYZJERKI - NIE POLECAM.

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

a niestety o salonie ATELIER MAJER nie moge powiedziec dobrego slowa. andrzej mnie nie strzygl, nie wiem czy jest dobry. natomiast jesli chodzi o traktowanie klienta, jesli nie jest sie niezadowolonym jest po prostu zenujace.

w skrocie-chcialam jasny blond, zrobili mnie ciemno-ruda, jak chcialam zmienic-zmielnili na prawie czarny!i jeszcze kazali placic za korekte koloru 60 zl!!!! zona andrzeja-menadzerka salonu, jest najbardziej bezczelna, bez taktu, honoru i klasy osoba z jaka kiedykolwiek mialam do czynienia.

nie polecam tego salonu. bylam tam pare razy i jak bylam zadowolona to wszystko ok. natomiast jak cos sknoca, to zachowuja sie jak tchorze, klamia, zdzieraja i sa bezczelni. ATELIER MAJER TO NAJGORSZY SALON FRYZJERKI - NIE POLECAM.
qazxc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 08:52   #330
kasica123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zimny_chirurg16 Pokaż wiadomość
hej , a który salon mogłybyście polecić jeśli chodzi o koloryzację i cięcie ?
Pozdrawiam
Pod tym względem nadal będę polecać BARBER Czesać się u nich nie czesałam, ale ścinaja pięknie i z kolorku tez zawsze byłam zadowolona.
Już nie moge się doczekać wizyty w tym salonie

Nowe wątki na forum Dobry fryzjer

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości