Portret ze zdjęcia - czy ktoś potrafi? - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne

Notka

Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-04-02, 17:44   #301
Ehinokokus
Zadomowienie

Dot.: Portret ze zdjęcia - czy ktoś potrafi?

Hehehe chyba tak
Rysuję 8B ołówkiem to podstawa- niektóre kreski zwykłą HBtką. Cieniowanie to efekt... spoconych rąk? (lol) Spróbuj!
Węglem i suchymi pastelami nie umiem i nigdy się chyba nie nauczę .
Ehinokokus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-02, 18:11   #302
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Ja mam tylko jeden rysunek suchymi pastelami, a raczej jedną, żółtą na niebieskim tle

A temat pracy to, tadaaaaam! "Piłka tenisowa w papierku" <lol2> :P

Spocone palce, brzmi ciekawie ; P

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-02, 18:59   #303
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trustmyself
A co z nią, czyli z Toba jest gorzej? :P

Chodzi o to, że niepodobna wyszłaś pewnie :PPPP

Mła
Chodziło, że "modelka" brzydka a portret identyczny jak foto [czy Ty tego nie widzisz ]
nikki999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-02, 20:16   #304
Justin_14
Zakorzenienie

Madziaaak- rysuję po jednej pracy- narazie nie rysuję Ciebie
Justin_14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-02, 21:54   #305
nikki999
Zakorzenienie

Justin, a masz już jakąś, bo chyba nie pokazywałaś, hm?
Stary 2006-04-02, 23:10   #306
Justin_14
Zakorzenienie

Mam jedno ale mój leniwy brat powiedział, że jutro mi zeskanuje
Justin_14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-03, 00:13   #307
Speranza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nikki999
Speranza, coś Twoich rysuneczków ni ma, co się dzieje? brak czasu ?
Wybaczcie ale chwilowo czym innym się zajęłam, no cóż, kobieta zmienną jest, z drugiej strony postanowiłam trochę odpocząć żebym w depresję nie wpadła na widok waszych dzieł, pozzzzzzzzzzzzza tym czekam na jedno wyjątkowe zdjęcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 017.jpg (24,4 KB, 50 załadowań)
Speranza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-04-03, 09:34   #308
istotka
Raczkowanie

GG do istotka

Ehinokokus jestes wielka slicniusi , bardzo mi sie podoba....narysowalas tez mojego chlopaka bardzo mnie to ucieszylo ) wysle Ci priwa..
istotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-03, 10:17   #309
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez Ehinokokus
No ok kłamczuszek ze mnie :P
Zrobiłam jeszcze jeden- straszne cienie powychodziły... wina mroku.
Jutro może lepsze wrzucę. Myślę, że oryginału nie muszę wklejać...
P.S. Fenomenalne oczy... czy na oryginalnej fotce był na nich khol?
wyszło fantastycznie
Na oryginale khola niet tylko jakaś konturówka

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-03, 10:24   #310
illuminar
Rozeznanie

Cytat:
Hehehe chyba tak
Rysuję 8B ołówkiem to podstawa- niektóre kreski zwykłą HBtką. Cieniowanie to efekt... spoconych rąk? (lol) Spróbuj!
Węglem i suchymi pastelami nie umiem i nigdy się chyba nie nauczę .
Postaraj się nie cieniować palcami czy rękami, tylko kreską a bedzie jeszcze lepiej
illuminar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-03, 13:06   #311
Ehinokokus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez illuminar
Postaraj się nie cieniować palcami czy rękami, tylko kreską a bedzie jeszcze lepiej
Używam 8B jak już pisałam wcześniej- jest to bardzo miękki ołówek i cieniowanie takim kolosem jest wręcz niemożliwe- nawet leciutkie smyrnięcie po kartce daje ciemną krechę . Wydaje mi się też, że cieniowanie ręką jest szybszym sposobem. Może i gorzej wygląda, ale jak kto lubi .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-04-03, 13:10   #312
Ehinokokus
Zadomowienie

Dziewczyny!
Bardzo dziękuję Wam za podKARMiAnie jak i miłe słowa. Propozycja wysyłki obrazków jest jaknajbardziej aktualna. Jedna z wizażanek pisała o wysyłaniu koperty ze zwrotnym znaczkiem- taki sposób byłby chyba najlepszy i najuczciwszy ( lepiej z pieniędzmi nie mieć do czynienia, jeszcze by ktoś pomyślał, że zawyżam przesyłkę czy coś ?). Siadłam sobie, żeby poodpisywać na maile- mam bardzo napiety program w tym tygodniu . Muszę zastanowić się jakie rozwiązanie z tymi obrazkami byłoby najlepsze. Wszystkie detale postaram sie podać Wam pod koniec tygodnia, kiedy to będę miała wiekszy luz i głowę do takich interesów .
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i cieplutko!!!
Stary 2006-04-03, 15:03   #313
nikki999
Zakorzenienie

ooo...a ja gdybym...eh... mogłabym prosić też [nie tylko Ehinokokus] o przesłanie? [oczywiście bym pokryła wszystkie koszta] jeżeli nie to nie było sprawy to takie moje nieśmiałe zapytanie tylko...
Stary 2006-04-03, 19:31   #314
iva
Raczkowanie

Przepraszam , ale muszę zrezygnować z malowania prtretów ze zdj , pisałam ze moge spróbowac kogos namalowac, ale jak ogladałam prace wizażanek to stwierdziłam ze nie bede sie błaźnić z moimi "zdolnościami" . Może spróbuje za jakis czas, jeszczse pocwicze, zreszta brak czasu.... przepraszam , nie wydole pozdrawiam,
iva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-03, 20:01   #315
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iva
Przepraszam , ale muszę zrezygnować z malowania prtretów ze zdj , pisałam ze moge spróbowac kogos namalowac, ale jak ogladałam prace wizażanek to stwierdziłam ze nie bede sie błaźnić z moimi "zdolnościami" . Może spróbuje za jakis czas, jeszczse pocwicze, zreszta brak czasu.... przepraszam , nie wydole pozdrawiam,
tego, że się "zbłaźnisz" nie uwzględniam brak czasu rozumiem, samej mi go brakuje mogliby dobe ze dwie godziny przełużyć
Stary 2006-04-04, 15:18   #316
MarilynManson
Raczkowanie

GG do MarilynManson

Ehinokokus jestm pod wrażeniem, bardzo ladnie !!! swietnie uchwycasz podobienstwo!!! super...tylko przeginasz z rzęsami i włosami, wygladaja plastikowo i sztucznie...gdybym tak w szkole zrobila to bym z***ke od profesora dostala...a to rozcieranie palcem troszke tez mi si nie podoba...to nie zadna sztuka,za to tez na przyklad u mnie nauczyciele opieprzaja, a wziac olowek i zrobic tak olowkiem bez rozcierania reka to dopiero cos!!!...wyglada to efekciarsko ale sztuki w tym nie ma...no coz nagadalam sie ale to nie zmienia faktu ze bardzo zdolna z Ciebie dziewczyna!!!
Stary 2006-04-04, 17:14   #317
Speranza
Zadomowienie

a ja mam pytanie za które mi pewnie głowę zmyjecie, ale co tam, raz kozie śmierć. Dziewczyny które studiujecie malarstwo lub coś temu pochodne, co chcecie robić jak już skończycie studia? Z malarstwa ciężko wyżyć, widzę jak to jest z moim kolegą, pięknie maluje, ale docenienia oprócz dobrego słowa od ludzi nie widzę. Zaraz mi powiecie: ilu jest malarzy co dopiero po śmierci ich obrazy stały się bezcenne, no ale nie o to mi chodzi, co robicie żeby zarobić w życiu?
Stary 2006-04-04, 21:24   #318
madziaaakk
Rozeznanie

GG do madziaaakk

Cytat:
Dziewczyny!
Bardzo dziękuję Wam za podKARMiAnie jak i miłe słowa. Propozycja wysyłki obrazków jest jaknajbardziej aktualna. Jedna z wizażanek pisała o wysyłaniu koperty ze zwrotnym znaczkiem- taki sposób byłby chyba najlepszy i najuczciwszy ( lepiej z pieniędzmi nie mieć do czynienia, jeszcze by ktoś pomyślał, że zawyżam przesyłkę czy coś ?). Siadłam sobie, żeby poodpisywać na maile- mam bardzo napiety program w tym tygodniu . Muszę zastanowić się jakie rozwiązanie z tymi obrazkami byłoby najlepsze. Wszystkie detale postaram sie podać Wam pod koniec tygodnia, kiedy to będę miała wiekszy luz i głowę do takich interesów .
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i cieplutko!!!
A wiec czekam/y na pomysl. Ja tez chetnie bym "dotknela" oryginalu
madziaaakk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-04, 22:59   #319
Ehinokokus
Zadomowienie

Unhappy Dot.: Portret ze zdjęcia - czy ktoś potrafi?

Muszę poruszyć dwie zasadnicze, aczkolwiek przykre kwestie. Pierwsza z nich dotyczy wysyłki... jest mi bardzo przykro, ale nie będzie ona możliwa. Przez niedopatrzenie mojej siostry pies zeżarł moją stertę szkiców i innych prac... jest mi bardzo przykro, bo starałam sie włożyć w nie troszke serca i oczywiście moja praca poszła na marne. Nie chcę być gołosłowna, dlategoteż wklejam zdjecia tych szczątków ;(. Zmarnowało mi się ponad 50 różnych rysunków. Bardzo żałuje też, że obiecałam Wam wysyłkę, a teraz taka katastrofa... Tyle razy powtarzałam, że pies jak dziecko- tymbardziej, że kiedyś "wpierdzielił" ( wybaczcie za określenie) moje sto złotych .
Druga sprawa, to jest ogrom maili, które otrzymałam. Prosiłam w jednym z postów, aby narazie wstrzymać się z wysyłką zdjęć... niestety bezskutecznie. Ja też jestem człowiekiem i mam inne ważne rzeczy- nie mogę siedzieć i tylko szkicować. Otrzymałam maile z propozycjami zapłaty za rysunki- naprawdę jeśli chcecie mieć dobre szkice- to zamówcie je u fachowców! Zresztą nie byłoby to zgodne z pewnymi zasadami. Maile w stylu " zrób mi to do tego dnia i tego, bo to na prezent" wydają mi się bardzo niegrzeczne :|. Myślałam, że w tym wątku chodziło o jakiś wyższy cel- spełnienie czyichś pragnień, a nie o "tani prezent"? To chyba wszystko... Nie ukrywam, że cała ta sytuacja pozostawia sporą dozę niesmaku...

Pozdrawiam Ehinokokus

P.S Marylin dziękuję za wszystkie uwagi. Nie jestem profesjonalistką, tylko amatorką- nie chodziłam nigdy do żadnej szkoły plastycznej, nie miałam w ręku żadnej książki związanej z rysowaniem. Z tego co piszesz szkoła taka dość ogranicza- uczy malowania wg określonych schematów- a nie na tym sztuka polega! Wiem, że rzęsy są mocno przesadzone- ale jest to efekt zamierzony, a nie jakieś niedopatrzenie , po prostu tak mi się podoba i takteż rysuję.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-04-04, 23:10   #320
iva
Raczkowanie

Ehinokokus, to normalnie szok dla mnie, jak mogły się zmarnować takie piekne prace!!! Nie mam słów normalnie,.. Oo jaki by mi tak pies zniszczył prace to nie wiem czy by przezył :P
iva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-04, 23:18   #321
Ehinokokus
Zadomowienie

Dziękuję Ci bardzo, za słowa pocieszenia. Pies jest bardzo dranny, ale jednocześnie słodki i bardzo go Kocham. Nieraz zdarzało się, że zanosił jakieś przedmioty i po prostu wrzucał do miski z wodą ??? Zjadł moje piękne szpileczki ( obcasy) i poszły do śmieci. Zniszczył boazerię w przedpokoju i zjadł kamyczki ze ściany - prace Taty. Same straty... Powinno się go pilnować i nie zostawiać samego w pokoju... no ale... coź zrobić .
Stary 2006-04-04, 23:33   #322
nikki999
Zakorzenienie

Ehinokokus- jest mi bardzo przykro z powodu Twoich prac tych "zjedzonych" przez pieska [bo z tego co napisałaś wnioskuje, że nie tylko nasze portrety zostały stracone]
druga sprawa maile w stylu " zrób mi to do tego dnia i tego, bo to na prezent" to porażka, nie przejmuj się takimi ludzmi którzy nie szanują Ciebie i Twojego czasu
i nie myliłaś się, że chodziło o "wyższy cel" jak to ujęłaś, spełniłaś marzenia wielu osób [w tym moje] za co jestem Ci bardzo, bardzo wdzięczna.
No i to co już wiesz:ślicznie rysujesz! pozdrawiam
Stary 2006-04-05, 06:28   #323
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Muszę poruszyć dwie zasadnicze, aczkolwiek przykre kwestie. Pierwsza z nich dotyczy wysyłki... jest mi bardzo przykro, ale nie będzie ona możliwa. Przez niedopatrzenie mojej siostry pies zeżarł moją stertę szkiców i innych prac... jest mi bardzo przykro, bo starałam sie włożyć w nie troszke serca i oczywiście moja praca poszła na marne. Nie chcę być gołosłowna, dlategoteż wklejam zdjecia tych szczątków ;(. Zmarnowało mi się ponad 50 różnych rysunków. Bardzo żałuje też, że obiecałam Wam wysyłkę, a teraz taka katastrofa... Tyle razy powtarzałam, że pies jak dziecko- tymbardziej, że kiedyś "wpierdzielił" ( wybaczcie za określenie) moje sto złotych .
Druga sprawa, to jest ogrom maili, które otrzymałam. Prosiłam w jednym z postów, aby narazie wstrzymać się z wysyłką zdjęć... niestety bezskutecznie. Ja też jestem człowiekiem i mam inne ważne rzeczy- nie mogę siedzieć i tylko szkicować. Otrzymałam maile z propozycjami zapłaty za rysunki- naprawdę jeśli chcecie mieć dobre szkice- to zamówcie je u fachowców! Zresztą nie byłoby to zgodne z pewnymi zasadami. Maile w stylu " zrób mi to do tego dnia i tego, bo to na prezent" wydają mi się bardzo niegrzeczne :|. Myślałam, że w tym wątku chodziło o jakiś wyższy cel- spełnienie czyichś pragnień, a nie o "tani prezent"? To chyba wszystko... Nie ukrywam, że cała ta sytuacja pozostawia sporą dozę niesmaku...

Pozdrawiam Ehinokokus

P.S Marylin dziękuję za wszystkie uwagi. Nie jestem profesjonalistką, tylko amatorką- nie chodziłam nigdy do żadnej szkoły plastycznej, nie miałam w ręku żadnej książki związanej z rysowaniem. Z tego co piszesz szkoła taka dość ogranicza- uczy malowania wg określonych schematów- a nie na tym sztuka polega! Wiem, że rzęsy są mocno przesadzone- ale jest to efekt zamierzony, a nie jakieś niedopatrzenie , po prostu tak mi się podoba i takteż rysuję.
szkoda że tak się stało wydrukowałabym sobie mój portret ale zdjęcia były ciemne i niewyraźne. Trudno...
W każdym bądź razie dziękuję jeszcze raz za przepiękny rysunek i starania

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-05, 08:32   #324
buckfast_superbee
Raczkowanie

.

Edytowane przez buckfast_superbee
Czas edycji: 2006-06-22 o 18:30
buckfast_superbee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-05, 10:35   #325
Speranza
Zadomowienie

Ehinokokus padam do stóp z podziwu - nie sądziłam że nie jesteś profesjonalistką. Przynajmniej wróciła mi wiara że można ładnie rysować i bez szkoły, a pieski no cóż! Nie raz dużo szkód robią, ale są bardzo kochanie mimo wszystko
Stary 2006-04-05, 14:50   #326
fuksja_sii
Raczkowanie

musze poinformowac wsystkie wizazystki ktore mi przeslaly zdjecia na maila ze z musza uzbroic sie w cierpliwosc :/ przepraszam bardzo ale mam problemy natury technicznej i nie mam przy sobie aparaciku wiec opublikowanie portrecikow troszke sie opozni przpraszam
pozdrawiam
fuksja_sii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-05, 15:13   #327
nikki999
Zakorzenienie

Fuksja- nic się nie stało rozumiemy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-04-05, 15:45   #328
gaga87
Zakorzenienie

Nikki dziekuje za dokarmienie

Ja juz nie pamietam komu wysylalam moje zdjecia, ale moze kiedys sie doczekam portrecika

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-05, 15:55   #329
nikki999
Zakorzenienie

ależ nie ma za co
Stary 2006-04-05, 15:56   #330
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

O Jezu, współczuję Ci....

Mi kiedyś psiak też zjadł moje prace i byłam wprost na niego wściekła, ale szybko mi przeszło ;P

Teraz sie nauczyłam trzymać prace, albo na biurku, albo w teczce w szafce

Ale jestem pewna, ze jeszcze niejedną piękną pracę narysujesz

Ja póki co kończę rysować Jake'a Gyllenhaala i zabieram sie za zamówionego przez moją szkołę papieża^^

Wish me good luck ;P

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości