|
|
#301 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.VII PORODÓWKA
Cytat:
![]() Faceci zawsze znajda wymówki aby mieć wygodnie w życiu ![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Dzisiaj jestem sama w domu i spamuje
|
|
|
|
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
Migotek my mamy 3 pokoje, do sypialni zawsze mogę wyjść. Chodzi mi o np, ich wizytę w szpitalu
Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
|
|
#303 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
Migotek to patrzysz na termin miedzy 16 a 20 i tyle. I nie ..nie prawda a prawda..tak mowia lekarze i polozne
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#305 |
|
Konto usunięte
|
Zobaczymy - ja na razie patrzę na skończone tygodnie ciąży. Teraz zaczełam 38tc.
|
|
|
|
|
#306 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7436375 1]Nie zgodzę się z tym. Ja z terminu OM mam datę 16.06, z pierwszego usg mam datę 20.06, potem z kolejnego 25.06 więc nie wiem kiedy tak naprawdę narodzi się moje dziecię. Liczę tygodnie ciąży i tego się trzymam
Ciekawa jestem jaka data będzie na tym usg co idę w poniedziałek.---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Dlatego my mamy odzielny pokój dla małej, gdzie będę mogła sobie wyjść, gdzie będę miała spokój i ciszę z maluszkiem. Małe dziecko i tak na początku ma bardzo dużo nowych boźców.[/QUOTE] Migotek dlatego najpewniejszy jest TP z pierwszego usg genetycznego. Wtedy najbardziej dokładnie można oszacować wiek dziecka. Bo później każde dziecko rośnie w innym tempie i rozbieżności są duże. Sama widzisz że u Ciebie są dość spore dlatego nie powinno się sugerować terminami z późniejszych badań bo one przeważnie są inne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#307 |
|
Konto usunięte
|
Faktycznie dosć spore te rozbieżności się potem robią.
|
|
|
|
|
#308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bez męża nie chciałabym rodzić. Był dla mnie ogromną pomocą od początku do końca. Stał przy mojej głowie, wiadomo coś tam zobaczył, ale między nogi nie zaglądał. Jak mnie zszywali, to był z małą. Jeśli chodzi o odwiedziny, to ja jestem blisko z moją rodziną i rodziną męża, więc chcę dzielić z nimi te piękne momenty. Nie przeszkadzają mi wizyty, nigdy nie musiałam koło nich skakać, wręcz przeciwnie. |
|
|
|
|
|
#309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokładnie jestem tego samego zdania. Fajnie jest mieć dziecko, opowiadać o nim, chwalić się ale pomóc kobiecie i wspierać ją przy porodzie to już nie łaska.... I dobrze, niech widzi jak cierpię, może w końcu co do poniektórych dotrze ile musimy się wycierpiec, ile znieść, co przeżywamy aby im to dziecko urodzić. Jeśli będzie mi dane rodzić SN to mam nadzieję że po porodzie mąż spojrzy na mnie z jeszcze większym szacunkiem i podziwem, a nie obrzydzeniem. Jeśli taki facet tak myśli o swojej żonie po porodzie to sorry ale dla mnie nie dorósł on do założenia rodziny, jest gowniarz i tyle ☺ Mój mąż zawsze powtarza że nie wyobraża sobie zostawić mnie samą w tym momencie. Wspólnie się na dziecko zdecydowaliśmy więc wspólnie je urodzimy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#310 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej😘
Moj Maciek w pracy, a ja caly dzien siedzialam u rodzicow. Pozniej bylismy w galerii na malych ubraniowych zakupach (oczywiscie ja nic nie kupilam😛 i na lodach.Ania ja tez nie rozumiem takiego nastawienia do swojego nowonarodzinego dzieciatka😨 tez bym chciala od razu przytulac taka kruszyne, przeciez to moja krew😍 Moj maz cala ciaze nie chcial vyc przy porodzie bo jak twierdzil "od tego sa lekarze". Ale teraz zmienil zdanie i chce mnie wspierac😁 moj bohater😂 Stopy tez mam opuchniete i dlonie...😒 Ahaa na obraczki i pierscionki polecam sposob na nitkę (Ania zobacz na yt) ja tak po miesiacu meczarni zdjelam obraczke Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
Maseczka na twarz, olej kokosowy na wlosy, henna, peeling😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja 9 miesięcy nosze to dziecko, NASZE dziecko w brzuchu, znoszę wszelakie niedogodności, odmawiam se wielu rzeczy, dbam o siebie latam po lekarzach robie milion badań... na końcu muszę urodzić to dziecko i potem jeszcze cierpieć w połogu a mój mąż nie będzie przy porodzie bo jest wrażliwy Już pomijając to że nie wiem co jest takiego strasznego w porodzie. Bo jeszcze nie słyszałam żeby jakiś facet zaglądał żonie w krocze w momencie jak dziecko się rodzi, albo żeby krew tryskała na wszystkie strony. No chyba że facet sam chce zobaczyć to co innego Nie wyobrażam sobie żeby w momencie największego bólu nie był przy mnie. Mnie tż trzymał za rękę i stał obok mnie. I wręcz przeciwnie uważam że wzmocniło to nasz związek i że przeszliśmy przez to razem. Słyszał pierwszy płacz synka tak jak ja, mógł go dotknąć leżącego na moim brzuchu i przeciął pępowinę.No i wydaje mi się że nabrał do mnie większego szacunku po porodzie widział ile to kosztuje kobiete ![]() Co do tp mam problem z głowy... z OM 25 z wszystkich genetycznych USG 25 i z większości usg u mojego gina 25... mimo że młody niektóre wymiary miał większe ![]() Przy 1 synku to miałam rozbieżność od 29.09 - 7.10 a urodziłam 15.09
|
|
|
|
#312 | |
|
Wtajemniczenie
|
Reeety nadrobić Was to maraton jakiś
znowu nir wiem co chciałam Wam pisać, jakoś na fb bardziej mi po drodze tez![]() Cytat:
Na drugi dzień jak mnie już na inna sale przenieśli to oczywiście był mąż, wpadli na chwile rodzice, na więcej byłam jeszcze za słaba. W trzeci dzień za to była mama z ciocią, która akurat z drugiego końca polski przyjechała, dwie koleżanki na chwile i kuzynka z 2h posiedziała a i jeszcze teściowa na chwile była. I wiesz co, najpierw nie chciałam żadnych odwiedzin ale dzięki nim ten ostatni dzień jakoś zleciał, a to niedziela to ponoc zawsze się masakrycznie ciągnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez ewelinka2311 Czas edycji: 2017-06-03 o 20:36 |
|
|
|
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
Mmona obraczke dalam rade jakos kreceniem a zareczynowy tez probowalam na nitke i tez nic..
on jest taki cieniutki eh. Mam jeszcze 10 dni 😂🙉🙈🙊Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#314 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelinka 😂😂😂 no chyba bym zwariowala z taka tesciowa. Zalapalas sie na modly 😂
Mnie maja kuzynki meza odwiedzic..ale przed cc.. zebym za duzo nie myslala.Ide sie zbierac do kina..moze ostatnie kino i nachosy 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#317 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w ogóle Wam nie pisałam, jakoś nie mogłam się zebrać do tego wszystkiego żeby przysiąść. Byliśmy wczoraj u kardiologa bo jakieś szmery przy serduchu wyszły małej po porodzie. Jest dziurka na około 4 mm, we wrześniu kolejna kontrola. Jak pytałam lekarza czy to groźne, to powiedział żeby nie myśleć o tym, bo i z kataru można czegoś poważnego się nabawić.
Na ekg pielęgniarki mi ją wygłaskały i wycalowały podejście super, mała tylko raz zakwiliła. Lekarz tez świetny, dwoma głaśnięciami ją uśpić, nie przeszkadzało jej ze jest bez kaftanika, że tym zimnym żelem przy usg jej jeździł. Kurka warto było zapłacić i iść do niego. Aż miło jak ktoś ma takie podejście do pacjenta.Teraz jeszcze nas czeka wizyta u ortopedy, ale to norma przy położeniu pośladkowym. Idziemy tez prywatnie do polecanego przez położne w szpitalu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#318 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do towarzystwa przy porodzie to ja nie wyobrazam sobie nie miec wsparcia męża. Na początku nie chcialam, wrecz zabranialam mu i chcialam to zaznaczyc w planie porodu. Sama nie wiem czemu zmienilam zdanie. Moze dla niego bo powiedzial ze nie wyobraza sobie zeby go tam nie bylo a moze bo przy nim czuje sie bezpieczna, wiem ze będzie łatwiej... wkurza mnie tylko ze pare osob z naszego otoczenia probuje go zniechecic gadajac rzeczy typu ze go to obrzydzi i w ogóle... na szczescie moj mąż ma wlasny rozum i zdania nie zmienił. Rozumiem że ktoś nie chce być i też mojego nie zmuszalabym gdyby miał jakieś obiekcje ale nie lubie takiego wtracania sie na siłę.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
|
#319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
położna go zapytała czy chce widzieć główkę, popatrzył i skomentował "przynajmniej nie rude"
|
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelinka to współczuję "wspollokatorce" z sali.
A Ty sporo miałaś gości. Ja wątpię żeby mnie ktoś chciał w szpitalu odwiedzać. Rodziny ba miejscu nie mamy. Mama przyjedzie do nas na weekend na pewno jak wrócimy do domu i się ogarniemy. Nawet kupiliśmy materac jakby dwie mamy chciały przyjechać bo mamy tylko jedno łóżko gościnne ;p a znajomi wątpię żeby się pchali. A co do facetów jeszcze to ja też osobiście nie słyszałam jeszxze poza płatkami bezpośrednio opowieści faceta który by był przy porodzie i przeżywał traume po tym. Chociaż kolega się smial że by się nie przyznał ;p Jak tam akcje porodowe się dzisiaj uspokoiły? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#321 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Obawiam sie zemoj mąż tez będzie zaglądał. A niech patrzy jak chce... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Pojawił sie tu temat liczenia ruchow. Moj gin mi powiedzial tak: wybrac sobie 3 h w ciagu dnia najlepiej po jedzeniu i liczyc przez godzine ruchy. Ma byc 10. Jesli nie ma zjesc cos slodkiego i obserwowac przez kolejna godzine. Jesli jest ponizej 5 - sor. Szczerze to ja az dokladnie nie licze bo bym caly dzien musiala to robic. Zazwyczaj jak sie obudze prowokuje mała zeny sie co poruszala, jesli nic to jem sniadanie i czekam. W ciagu dnia jak czuje ruchy jest ok i nie licze a jesli nie czuje to siadam, czekam, obserwuje i zazwyczaj wtedy sie ożywia. Wieczorem w łóżku jak już sie położe to z jej aktywnoscia raczej nie mam problemu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i że co to jest urodzić dziecko kobiety robią z siebie cierpiętnice Nóż się w kieszeni otwiera
|
|
|
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wieczorem jak sie klade na boku to tez fika bardzo zanim sie ulozy a w ciagu dnia jak mi sie wydaje ze malo sie rusza to sie klade i licze do 10 ruchow Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#324 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Aaaa....jeszcze mam.nadzieje ze jak bede z kims lezec to ta kobieta nie bedzie sprowadzac calej swojej rodziny. Nie wyobrazam sobie aby po porodzie jacys obcy ludzie mi sie przygladali Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Co do opuchlizny to ja juz z 2 mies.temu sciagnelam zareczynowy i obraczke. Ale nosze jeszcze ceramiczna obraczke i chyba tez ją sciagnem stopy mam.delikatnie opuchniete ale buty zakladam 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Mi w szpitalu mówili ze w ciagu godz.ma byc min.5 ruchow. No ale.moj to tez fika. Czasem jak.jrsy cisza to cos.zjem.alno poruszam brzuch i wtedy sie budzi i juz.jestem spokojniejsza. Aaaa...i tez nie wyobrazam sobie porodu bez mojego meza. Nawet dlatego ze gdyby cos aie dzialo to zawsze moze kogos zawolac bo przeciez polozne nie są non stop przy rodzacej. Albo wode poda czy pomasuje czy powahluje jak bedzie gorąco 😁 i niech zobaczy, przezyje narodziny naszego.synka. wg mnie to niezapomniana chwila , pelna szczescia i nuech tez ją przezyje. W sumie on chce ze mna rodzic i na szczescie nie mam problemu aby sie martwic ze bede sama Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#325 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja to juz bym chciala mala obok siebie, wtedy bym widziala ze oddycha i ze wszystko jest ok. A tak to nigdy nie wiadomo i czlowiek sie stresuje... w tym momencie brzuch mi faluje. Ola to chyba tancerka bedzie ostatnio bratowa mi mowila o tej bizuterii, ja tez nie wiedzialam i nawet bym na to nie wpadla. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#326 |
|
Rozeznanie
|
Spedzilismy dzis dzien na wsi. Znow sie opalilam i jestem brązowiutka. Potem Corcie podrzucilismy teściom a zmy pojechalismy na szybko na taka mega impreze plenerowa z pracy Meza. Zjedlismy po karkowce z frytkami i wrocilismy. Teraz jest koncert Braci Cugowskich ale Córka Nam sie podziebila od klimatyzacji i chcelismy do Niej wrocic i polozyc wczesniej spac... Jeszcze chce dzis poprasowac. .
Jesli chodzi o odwiedziny to jak urodzilam Corke i wywieźli mnie z sali po cc to pamietam ze pielegniarki smialy sie ze mnie ze mam komitet powitalny. Byl Maz, moi rodzice, tesciowe. Ale wtedy było mi absolutnie wszystko jedno... A wiem ze dla Nich wszystkich to bylo bardzi ważne W moim szpitalu wejscie na sale gdzie lezy matka z dzieckiem jest zabronione nawet Mezowi. Odwiedziny sa w odpowiednim pokoju spotkan. Ale tam byly tlumy wiec Maz odwiedzal mbie codziennie na jakies 5 minut żeby przyniesc mi cos co chcialam lub zabrac niepotrzebne rzeczy. Mowil ze jak wrócimy do domu to bedziemy dla siebie a tu chcial zebym odpoczywala i byla dla Corci. Dla mnie nie bylo niczym milym siedzenie w tlumie odwiedzajacych, ich zarazkach i wozenie tan dziecka ktore no akurat zasnelo. Rodzice i tesciowie tez odwiedzali codziennie ale to tez trwalo 5minut, czasem nawet dziecka z sali nie zabrałam. Dzis troche to wspominam tak, ze nie bylo mi to na reke. Ledwo sie polozylam a tu ktos przychodzi w odwiedziny. I wez sie podnies, ogarnij i idz skurczona na spotkanie. Albo dziecko ledwo zasnelo, albo zaczelam karmić itp. Wiem jak ważne byly te odwiedziny dla wszystkich ale tym razem powiem ze owszem niech odwiedza ale nie codziennie. Lepiej niech pomoga Mężowi przy Corce. Natomiast w domu to juz jestem otwarta na spotkania... Jak wrocilam do domu z Corka to juz tego samego dnia wszyscy mozliwi Nas odwiedzili Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- I Matko jaki wywod! Ktos to przeczyta? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po prostu jestem osobą, która nie bedzie sie czuła komfortowo w pizamie przy tesciach, no nie nie.
I mam nadzieję, że nikt nam się na głowę nie zwali zaraz pierwszego dnia. Bo będę gryzla, Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
|
|
#329 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7436430 6]Faktycznie dosć spore te rozbieżności się potem robią.[/QUOTE]
U mnie też jest dość spora różnica. TP z OM mam na 05.06, ale z I USG genetycznego juz mam na 09.06. Natomiast z II i III USG genetycznego termin mam na 14.06. Trzymam sie wersji, ze Maleńka pojawi się między 5, a 9.06 😉 W poniedziałek, czyli 05.06. podjade do szpitala zapytać co dalej 😉 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:36.

Ciekawa jestem jaka data będzie na tym usg co idę w poniedziałek.

i na lodach.

uważam to za bardzo osobisty i prywatny czas 😭😔
położna go zapytała czy chce widzieć główkę, popatrzył i skomentował "przynajmniej nie rude"
i że co to jest urodzić dziecko