|
|
#301 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieciaczki styczeń 06
ALIENKU TY TO MASZ PAMIĘĆ
. Mieliśmy jechać na echo serca ale w szpitalu jest strajk. Oni sami mają ustalić nowy termin i zadzwonią, mam nadzieję bo już się zaczynam niepokoić.Martusia okresu jak nie było tak nie ma. Jakisz czas temu miałam takie niewielkie plamienia. Ale minęły bezpowrotnie. Co do zabezpieczenia, to mnie gin zapisał taki zastrzyk, działa 4 miesiące i kosztuje 40 zł. Jak go kupiłam to żałowałam. Po przeczytaniu ulotki okazało się że jest on bardzo mocny, nie działa najlepiej na organizm, ale karmiąca matka może go wziąć. Potem mi koleżanka powiedziała, że ktoś to już brał i źle się po tym czuł. Porażka.No i wzięłam ten zastrzyk, chociaż gdzyby nie był taki drogi to pewnie bym go nie wzięła .I ja czuje się świetnie. A jak świetnie czuje się mój mąż .Wiecie co dziewczynki, Lilianka to wszystko zjada co jej dam. I pije też wszystko, soczki, herbatki, nie ma żadnego problemu z tym. tylko oczywiście w rozsądnych ilościach. |
|
|
|
#302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do jedzonka to mojej Wikusi soczki smakują,pije ze smakiem jabłuszkowy,marchewkowy i jak jej butelke zabieram to płacze bo chyba ma ochote na jeszcze Dziś w nocy Wiktorka dała mi popalić i tak mi sie chce spać,że zaraz na klawiature padne,ale oczywiście musiałam sprawdzić co tu u was słychać,jeszcze ta pogoda dołująca ,kiedy przyjdzie to lato
|
|
|
|
|
#303 |
|
Zadomowienie
|
Witam w pięlny poranek,u nas robi się pogoda.
Cieszę się niezmiernie,że mamuśki ltowo-marcowe do nas kukają,chyba piszemy ciekawie,że do nas zagladają,super Meme,he,he nie chcę Cię straszyć ale Filipek może mieć rodzeństwo Moja Amelka dzisiaj jadła tak o 19 120 ml mleka, o 23 120 ml mleka, o 3 rano mleko 120 ml i o 6 rano 120 ml mleka. Muszę jej wprowadzić kaszki lub kleik bo nie wyrobię.Amelka zupkę jarzynową pluje,ble Odnośnie spotkania jestem za,możecie przyjechać wszystkie na Ziemię Lubuską pełno tu jezior i lasów,zapraszam |
|
|
|
#304 |
|
Zadomowienie
|
Iwonka milczysz ,pewnie juz do pracy chodzisz.
Napisz kochana jak Kasia w zlobku. |
|
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
Tak
. Mnie bardzo interesuje temat okresu i zabzpieczeń, chociaż jestem tyle już po porodzie to jakoś nie mogę się przemóc co do pierszego razu po ciąży, wiem żenada . No ale to Wasz wątek i użalać się nad soba Wam nie będę. Buziaczki dla Was i Waszych pociech |
|
|
|
#306 |
|
Wtajemniczenie
|
Humbak dziękuje za uznanie mojej zdolności do zapamiętywania
![]() Martusia ja okresu jeszcze nie miałam, nic nawet jakies plamienia. Ale mi sie taki stan podoba chodzenia bez podpaski czy tamponów, zresztą jak sobie przypomne te duze podpaski po porodzie to nie chce miec okresu jeszcze przez najbliższy czas. Tylko własnie mnie jedna myśl nawiedza, czy oby w ciązy znowu nie jestem, czasami to mam wrażenie, że mi sie coś tam w brzuchu rusza i kopie. Jedna Wika mi wystarczy a co dopiero dwie takie niesypiające po nocach ?? Oj co to by sie działo. Ja podziwiam kobiety które mają dwójke malutkich dzieci. Nel70 możesz dać Amelce kaszke: jabłkową, malinową albo brzoskwiniową (takie są z BoboVita od 4 miesiąca) bananowej nie radziłabym ci na początek, poniewaz zawiera składniki najbardziej alergizujące. I pierwsz raz lepiej kaszke wprowadz z rana, bo jakby Amelce nie smakowała albo coś to przynajmniej nie bedziesz sie w nocy męczyć i nie spać.
|
#307 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#308 |
|
Zadomowienie
|
Tylko własnie mnie jedna myśl nawiedza, czy oby w ciązy znowu nie jestem, czasami to mam wrażenie, że mi sie coś tam w brzuchu rusza i kopie.
Alien, ja mam identycznie....mam tylko nadzieje, że "to bóle fantomowe" , a nie Kinder Niespodzianka!W sumie to ja sie nie za bardzo mam o co martwic, bo pzremysł lateksowy wspieramy, no, ale wiadomo, czasem różnie bywa i zanim Płaszczyk na Jasia sie załozy, to czasem Szalony bryka juz w srodku....
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze mnie rozbawisz .
|
|
|
|
|
#310 |
|
Rozeznanie
|
Rany boskie to jakaś epidemia!!!!!!!
Jateż tak mam jak Alienek i Meme! normalnie ruchy dziecka czuję ale jajca!!! tak, Platku uzalaj się użalaj chętnie wesprzemy w końcu my ciężarne kobiety z małymi dziećmi na rękach musimy się wspierać ![]() będę potem, idę po odbiór zdjęć (wreszcie dałam do wywołania )
|
|
#311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
,ja żadnych ruchow nie czuje,ale nie będe sie z was śmiać bo moje wszystkie "pseudo" koleżanki jak sie okazało że ja jestem w ciązy to tak starsznie mi "współczuły" i po cichu sie śmiały ze teraz same z brzuszkami chodzą.Mówie wam kochane miałam 4 takie znajome panny co przezywały moją ciąże bardziej odemnie a teraz same maja stracha
|
|
|
|
|
#312 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#313 |
|
Wtajemniczenie
|
No co Wy, dziewczyny, jakieś zawody robicie, a ja nic nie wiem
![]() Ale tym razem puszczam Was walkowerem zawody brykających...
|
|
#314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#315 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny co wy, nawet tak nie żartujcie z tą kolejną ciążą, bo jak tak dalej pójdzie to kaze TŻ dwie gumki zakładać a najlepiej to 3 bo jak jedna peknie to dwie zostaną i walczyć bedą
Ale jeśli obydwie Martusia i Meme jesteście w ciązy to może ja już wam pogratuluje ![]() Mariqa a ty całkiem śmiało moglabyś dołączyć do zawodów brykających
|
#316 |
|
Rozeznanie
|
ja to chyba zaraz z tego wszystkiego po test ciśżowy polecę...
i pomyśleć że z 4 razy po porodzie ten jeden mógł byc tym zgubnym ![]() śmieję się, śmieję, a tak naprawdę to sama w to nie wierze, no ale wszystko jest możliwe
|
|
#317 |
|
Rozeznanie
|
Tak Nel, moja Pyza ma na imię Liliana. I było jej troche wczoraj przykro, że o niej zapomniałaś, więc dzisiaj jest nam tym barzdiej miło, że to dostrzegłaś
Dziewczyny,nie piszcie takich rzeczy, bo sie chyba posikam!!!!!! |
|
|
|
#318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lili, super,naprawde bardzo oryginalne i śliczne imie
|
|
|
|
|
#319 |
|
Zadomowienie
|
Laseczki nie doprowadzajcie mnie do stanu,żebym musiała dzisiaj Was czytając użyć pampersów Amelki. Ja do Waszych zawodów nie zamierzam przystąpić,ale chętnie będę Wam towarzyszyła w kolejnych ciążach. Humbaczku jeszcze raz wybacz mi nieuwagę,ale to przez tę oryginalność imienia Twojej córci Alienku dzięki za wskazanie kaszek Martusia,Meme nadajecie z tekstami na tej samej fali,czyżbyście były rodzinką. |
|
|
|
#320 |
|
Rozeznanie
|
Jastin, kurcze, nie pamiętam gdzie ja to imię usłyszałam pierwszy raz, ale zawsze mi się podobało i zawsze mówiłam, że jak będe miała córkę to dam jej na imie Liliana. Imieniny Liliany są 14 lutego, tylko w mało którym kalendarzu jest zaznaczone, ja mam taki kalendarz w którym pisze. I jak sie Lili urodziła to ja juz w szpitalu wpisywałam wszędzie to imie nawet bez konsultacji z mężem
. Wogóle napisałam mężowi to imię na kartce, i z nią wysłałam go do urzędu, coby czegoś nie pokręcił. W całej rodzinie była sensacja . Teściowe to za Boga nie mogli tego imienia zapamiętać. Ale oni są nienormalni, więc to mnie nie dziwi.Mojej mamie też chyba ono na początku nie przypasowało i jak przyjechaliśmy ze szpitala już po zapisaniu LILI w urzędzie to się pyta mojego męża czy nie miał wpływu na to imię, jest przecież tyle ładnych imion? A mój mąż na to (z wyrzutem) - Tak ja to jestem tylko od przynoszenia pieniędzy!!!!! . Ale teraz już sie wszyscy przyzwyczaili i Lili jest najpiękniejszym imieniem pod słońcem . Już taka jestem, jak sobie coś wymyśle to koniec, nikt mnie nie przekona i musze postawić na swoim .W niedzielę chrześniak mojego męża kończy roczek, i zakupiłam mu ubranko, i teraz mi się zdaje że za małe jest. Chyba pójde jutro i zamienie na większe. |
|
|
|
#321 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, pragnę również dodać, że palnów również w tej kwestii nie czynię. Co zas sie tyczy pokrewieństwa mojej osoby z osobą niejakiej Martusi J, to również prostuję - wszelkie podobieństwo do osób i zdarzeń jest pzrypadkowe , tzn. nie jesteśmy rodziną ale znamy sie ze studiów, chcę róenież dodać, że świetnie sierozumiemy w kwestii poczucia humoru , no i ja Martusie bardzo lubie...
|
|
#322 |
|
Rozeznanie
|
tak, tak!!!!! mogłabym podpisać się obiema rękami pod oświadczeniem kochanej Meme
właśnie sobie uświadomiłam (a właściwie zrobiła to Monika że minął już rok od momentu, w którym widizałyśmy sie po raz ostatni.. ale ten czas galopuje!
|
|
#323 |
|
Rozeznanie
|
no i ja w ciązy też nie jetem, przynajmnniej tak sądzę, wyobraźcie osbie, że codizennie obmacuję brzuch i sprawdzam czy nie rośnie
ale ciemnogród co? no ale skad to mamy wiedziećź, skoro okresu i tak brak i tak? nie, ja też nie jestem w ciąży a te ruchy pseudo dziecka to raczej jakieś problemy gastryczne
|
|
#324 |
|
Zadomowienie
|
no....fajnie by sie było zobaczyć...i nasi chłopcy mogliby się poznać!trza cos obmyślic!
|
#325 |
|
Wtajemniczenie
|
Meme ty to nie bądź co do tej swojej ciązy taka pewna. W końcu jesteś żoną informatyka a oni są uzbrojeni w radioaktywne plemniki.
Ja biore tabletki a i tak się zastanawiam czy w ciąży nie jestem.Co do kaszki to ja daje Julce z bobovity ryżową z jabłkami albo z nestle kukurydziano-ryżową do picia. Ta druga jej bardziej smakuje ale jest okrutnie droga. Dwa kartoniki po 250ml kosztują 8zł. Hrabianka kurcze jak będzie starsza to sobie kawioru zażyczy
|
#326 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cokolwiek to oznacza
|
|
|
|
|
#328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
Nel kochana - ja nie wiem co doradzac z kaszkami, bo moj Szymonek je bezmleczne..wiec kupuje mu z BoboVity jak na razie bananowa i jabłkową..wcina jak szalony
|
|
|
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak czytam Wasze posty i oczom nie wierze...ciaza? kolejna
rany boskie..ja bym chyba zwariowała...Moj Szymus nie jest taki zły, ale drugie dziecko...kurde blade...lateksy? tabletki? zastrzyki? ...najlepszą antykoncepcja jest - POST moje drogie Panie POST....hahahaaaaaA teraz powanie...Niezle to opisujecie idzie zlac sie ze śmiechu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:28.

. Mieliśmy jechać na echo serca ale w szpitalu jest strajk. Oni sami mają ustalić nowy termin i zadzwonią, mam nadzieję bo już się zaczynam niepokoić.
.I ja czuje się świetnie. A jak świetnie czuje się mój mąż
,kiedy przyjdzie to lato
Cieszę się niezmiernie,że mamuśki ltowo-marcowe do nas kukają,chyba piszemy ciekawie,że do nas zagladają,super

zawsze mnie rozbawisz