|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 |
maszyna, nie człowiek
|
Dot.: Marnowanie czasu mimo głowy pełnej planów - wspierajmy się!
Plany na dziś: idę umyć głowę i ogarnąć włosy, potem sprzątam ciuchy i to co się (oczywiście, że samo) nabałaganiło :P Potem, żeby zachować sinusoidę przyjemność - obowiązek, paznokcie + obiad, słówka z rosyjskiego, wyjście do sklepu, nauka francuskiego i powtórka z rosyjskiego :P
![]() |
#302 |
Zakorzenienie
|
A u mnie nadal remont. Niestety wczorajszy dzień sprawił, że mamy tak duże opóźnienie, że musimy dokończyć prace dziś. Na plus zaliczam to, że do dziś mieliśmy dostęp do drugiej łazienki i przynajmniej mogłam się wykąpać i umyć włosy, więc jakoś przeżyję do poniedziałku wieczorem kiedy nasza własna łazienka odzyska funkcjonalność.
![]() |
#303 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wracam do was, bo ostatnio totalnie nie mogę się ogarnąć
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Konto usunięte
|
U mnie dzisiaj leniwie - zasypalo nas sniegiem, w telewizji leca swiateczne filmy, a ja upieklam zwykle bulki, co zajelo mi kilka minut, a jeszcze bardziej nadalo swiatecznej atmosfery.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w ogóle to znalazłam też fajne darmowe strony do wydruku do plannera, ale po angielsku, do pobrania przez Dropbox. Jak chcecie to wrzucę link do bloga, na którym to znalazłam. A jak możecie same sobie drukować to zestaw wzorników kalendarz i organizer na nowy rok można za 13- 14 zł pobrać z blogów ewelinamierzwinska albo desingyourlife.pl na tym pierwszym jest nieco taniej i arkusze mają ciut czytelniejszy, pionowy układ rubryk. Ale na design jak ktoś nie ma kolorowej drukarki można to samo zamówić drożej, jako gotowy planner w grubych, sztywnych okładkach. Na razie była tylko zapowiedź 3 wzorów tych plannerów w zakładce "sklep", ale już chyba powinny być dostępne. Z wzorów z obu tych blogów korzystałam w tym roku, więc moim zdaniem nieźle sprawdzają się w praktyce. U mnie prawie koniec remontu. Jeszcze tylko jedno silikonowanie kabiny prysznicowej i od jutra znów będę mogła korzystać z naszej łazienki. Koleżanka wróciła z wyjazdu, więc mam już 3 koty mniej do opieki. A i dziś odkryłam zaletę robienia list- nie pogubiłam się w rachunkach, choć wydatki robiłam w wariackim tempie, półprzytomna ze zmęczenia kupiłam do domu wszystko czego nagle nam zabrakło (listy zakupowe zaczynają wchodzić mi w krew), szybko i sprawnie ogarnęłam wszystkie faktury i rachunki ze sklepów meblowych (bo część zbędnych drobiazgów typu niewykorzystane wiertła itp. pójdzie do zwrotu). Czyli jak się zacznie robić system to się zaczyna tym systemem myśleć. Plan działania na jutro już zrobiłam. Jak ktoś zaczyna zabawę w planowanie to bardzo polecam listy minimum- 3 najważniejsze rzeczy do zrobienie na dany dzień. I jeśli się da zaczynanie ich realizowania od samego rana albo w pierwszej połowie dnia. ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ---------- Co do samej organizacji itp. mogę polecić tego pana i jego kanał: https://www.youtube.com/channel/UCA4...oYRnXoXqW2kZKQ Ja go słucham po hiszpańsku (jest też po portugalsku). Żartuję z TŻ'tem, że to mój sensei (kuzyn miał kiedyś swojego jak chodził na karate). Nie wszystko to moja bajka, ale trzeba przyznać, że w wielu kwestiach ten pan wypowiada się całkiem sensownie. Na pewno filmiki mogą dać do myślenia i jeśli się stosuje jego rady w praktyce to może poprawić i wydajność i komfort życia. A nauka języka obcego to skutek uboczny, który ja jestem w stanie zaakceptować. ![]()
![]() |
![]() |
#307 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dzięki ![]() Dobrze zaczęłam dzień- mam drugą zmianę, ale wstałam rano, umyłam włosy, poczytałam trochę i dokończyłam robić jedzonko do pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#308 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam planer pełen czasu.
W sobotę pojechaliśmy po choinkę i mamy taką piękną na pniu żywą, ale jeszcze nie ubraną. Na razie stoi na korytarzu przed drzwiami do mieszkania ![]()
![]() |
![]() |
#309 |
Konto usunięte
|
Myśmy tez wczoraj posprzątali na swoje potrzeby, nie mamy parcia na mycie okien/ ścian/ odsuwanie szafek itp
![]() Mieszkania też nie ozdabiamy. Lubię świąteczne ozdoby, ale nie w swoim domu ;P w domu rodzinnym tata przynosił choinkę dopiero w Wigilię i wtedy ją stroiliśmy. Miło to wspominam ![]() Muszę poprzeglądać plannery, które polecacie. Nigdy z żadnego nie korzystałam, spisuje sobie rzeczy do zrobienia w następnym tygodniu na karteczce i wieszam w widocznym miejscu. Jak nie wypełnię planu, to zawsze karteczkę mogę wyrzucić i się nie demotywuję ;P Z poprzedniego tygodnia jestem zadowolona. W tym muszę kupić bilety na podróż do domu w święta, kupić resztę prezentów i je popakować, chciałabym zacząć JavaScript, poćwiczyć chociaż dwa razy. I tyle. Czekam na wiosenne przebudzenie ;P Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Konto usunięte
|
Ja usiadlam i zaplanowalam sobie swieta i sylwestra (kulinarnie). W tym roku bede duzo piec i gotowac, bo to wlasciwie pierwszy rok, kiedy mam swoj wlasny prawdziwy piekarnik
![]() Czesc potraw chce zrobic przed swietami i pomrozic, wiec chyba zrobie dzisiaj golabki. Przynajmniej odpadnie mi problem robienia obiadow w nastepnych dniach, bo bedziemy jesc to, co systematycznie bede szykowac do pomrozenia na swieta. Poza tym zamowilam juz wszystko to, co potrzebuje do pieczenia. Ostatnio bardzo mnie ciagnie do wloskiego, wiec siedze z Veronica z One World Italiano. Dzisiaj porobie tez cwiczenia na uzycie imperfetto/passato prossimo, chociaz akurat czasy przeszle to taka kwestia, ktora wystarczy raz zrozumiec w jednym jezyku, a potem jest juz latwiej zrozumiec uzycie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 |
Wtajemniczenie
|
To nie jest parcie, że BN idzie to trzeba sprzątać, tylko mam potrzebę co jakiś czas umyć lampę czy posprzątać w szafie. Denerwuje mnie bałagan który widzę, ten którego nie widzę może sobie być, ale kiedyś przecież i tam trzeba posprzątać
![]() Dekorować specjalnie nie dekorujemy, mamy choinkę, stroik i to chyba tyle. No i świąteczna serwetka na stole. W tym roku za stroik robi renifer-doniczka z lidla ![]()
![]() |
![]() |
#312 | |
Raczkowanie
|
Kurcze, bardzo fajny ten planner. Szkoda tylko, że jest w wersji zeszytu ze grzbietem, a ja wolę w wesji zbindowanej
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Zakorzenienie
|
U nas dziś dzień odbierania paczek. Właśnie dotarł nowy transporter dla kotów czyli do podróży na święta nasze koty są już gotowe.
![]() Mnie czeka jeszcze odbiór 2 paczek- gazety z dodatkami odnośnie prawo jazdy i zamówienie z promocji dzieciowej z rossmann (w sumie też dla kotów- chusteczki do kocich tyłków ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Znalazłam dziś takie coś (darmowe, do pobrania- wystarczy zapisać grafikę i wydrukować). Może komuś się przyda. Mnie się podoba bo uwzględnia listę 3 najważniejszych zadań na dany dzień, a to działa lepiej niż bardzo długie listy: http://hitecauto.us/day-to-day-planner-template-free O te są też darmowe i fajne: https://thehappinessplanner.com/pages/printables Tylko My new years eve resolutions nie działa. Reszta do pobrania przez dropbox działa bez problemu. Moim zdaniem "my weeek", "My day" i "My bucket list" są bardzo fajne.
Proszę zajrzyj do tego wątku i wypełnij ankietę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=733894 Edytowane przez MissChievousTess Czas edycji: 2017-12-11 o 14:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Zakorzenienie
|
Ja się wzięłam dzisiaj za przeorganizowanie jednej szuflady. I trochę zaczęłam oddzielić dokumenty od innych rzeczy.
Nie wiem jak się wyrobię że wszystkim na święta, bo przychodzą do nas na wigilię babcię męża. W weekend mam nadzieję że już skończymy temat prezentów i pokazujemy już wszystko ładnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#315 |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj byłam w galerii ale nic mi nie wpadło w oko, może za tydzień cos w końcu mi sie uda kupić.
Dziś muszę zrobić plan pracy na kolejne pół roku pracy z dziećmi ![]() ![]() Byłam w empiku i nie było już planerów masakra, albo kupie przez neta albo zostanie mi kalendarz.
![]() |
#316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.twinkl.co.uk/resource/po-...er-nauczyciela Ja przeszukuję internet hasłem: "teacher planner 2018 pdf" i co nieco za darmo da się wyszukać. Można wydrukować i działać. A planner można kupić online. Choćby wspomniane tutaj m.in. Zaplanuj Swój Sukces, Pani Swojego Czasu czy inne. Poza tym nie trzeba kupować w empik. Można na bonito, na nieprzeczytane i w innych księgarniach internetowych.
![]() |
![]() |
#317 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, a znacie takie zeszyty jak kalendarze? Ja kalendarzy książkowych używam do notatek, bo mają odpowiednie dla mnie rozmiary, kartki, przez które nie przebija długopis i takie przyjemne w dotyku okładki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny! Cieszę sie, że jest nas więcej (chociaż nie wiem, czy to powód do cieszenia się...
![]() ![]() Dzisiaj mam zamiar zrobić sałatkę, kupić prezent dla chrześniaka przez internet i posiedzieć nad projektem (studiuję zaocznie architekturę wnętrz), ale coś czuję, że zrobię sałatkę i na tym skończy się mój zapał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Zakorzenienie
|
Jak chcecie coś dla osób, które chcą pamiętać o piciu wody to z darmowych znalazłam taki wzór:
https://www.pinterest.com/pin/478085316684730348/ Przy okazji jest tam też coś dla posiadaczy kotów. ;-)
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#321 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Trafiłam dziś na Wasz wątek i chciałabym dołączyć, potrzebuję motywacyjnego kopa w tyłek. Jestem ostatnio na maksa rozleniwiona, śpię długo, potem internet i dni mi uciekają, a ja co jakiś czas się budzę z wyrzutami do samej siebie. Chciałabym się ogarnąć w temacie prowadzenia domu - utrzymać regularnie porządek, języków obcych - angielski i zacząć norweski, do tego podnieść trochę umiejętności zawodowych. Z Wami będzie na pewno przyjemniej niż walczyć samemu ![]() W temacie planerów - kupiłam paperdot planer z empiku, całkiem w ciemno i nie jestem zbyt zadowolona. Może założę sobie do tego zwykły bullet journal. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się ten spodobał ale brak w magazynie http://zaplanujswojsukces.pl/produkt...diamonds-bold/ te proponowane w ksiegarniach nie podobaja mi się Widzę, że norweski ma wziecie ![]()
![]() |
![]() |
#323 |
Zakorzenienie
|
Mnie się wydaje, że skandynawia ogólnie ma ostatnio wzięcie :p
Marzę by owiedzić daleką północ Norwegii i na pewno to marzenie zrealizuję, ale za jakiś czas dopiero. Kilka spraw rodzinnych mnie trzyma w miejscu póki co. Polecacie jakieś książki dla totalnie początkujących z tym językiem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Zakorzenienie
|
O jeszcze planner do wydatków znalazłam:
https://docs.google.com/file/d/0B9lB...VKVlFTUmM/edit Fajnie, że można dopisać swoje kategorie (mnie brak kategorii : kosmetyki, koty, subskrypcje (typu spotify itp.) ) Może komuś też przyda się do ogarnięcie budżetu domowego albo posłuży za wzór takiego budżetu. Fakt, fajnie, że coraz więcej jest osób w wątku.
![]() |
#325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na blogu Michała Szafrańskiego są też takie arkusze gotowe do pobrania, ale one są przytłaczające. Jak dla mnie za dużo tam wszystkiego, jeszcze nie ogrniam budżetu na tyle by z nich korzystać (prowadzę budżet domowy dopiero od listopada). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
Proszę zajrzyj do tego wątku i wypełnij ankietę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=733894 Edytowane przez MissChievousTess Czas edycji: 2017-12-11 o 15:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Zadomowienie
|
Ja jednak kupiłam zeszyt i będę zakładać bullet journal, minimalistyczny
![]() ![]() Jestem z siebie dumna bo w weekend posprzątałam mieszkanie ![]() My na święta chyba nawet choinki nie będziemy mieć, bo każde z nas do swoich rodziców jedzie na całe święta ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 |
Zakorzenienie
|
[1=57d469676eb95e4afe06d5c 46bd77df5270daf8d_6584d1a 317847;79602261]Dziewczyny, a znacie takie zeszyty jak kalendarze? Ja kalendarzy książkowych używam do notatek, bo mają odpowiednie dla mnie rozmiary, kartki, przez które nie przebija długopis i takie przyjemne w dotyku okładki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Mnie się to kojarzy z Paperblanks. Piękne są ich okładki i fajne są te wersje zamykane na klik. Ale drogie bardzo. Może jeden sobie kupię, ale do notatek bardziej. Kartki mają dość grube. Formaty różne, okładki piękne, ozdobne, tłoczone.
![]() |
#329 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie każdy musi mieć choinkę. Rodzina mojego TŻ'ta robi np. malowane na biało lub na srebrny kolor gałęzie ze światełkami w wazonach albo przybiera małymi bombkami takie mini cyprysy w donicach. Poza tym tata TŻ'ta lubi rozstawiać dużo lampionów/latarenek ze świecami. Ot tak sobie wymyślili. Poza tym dla nas święta to m.in. wspólne palenie w kominku i pogaduchy przy nim. Także różne są sposoby na świąteczną atmosferę. My przy tym kominku w święta oglądamy razem m.in. jakieś dvd z naszych kolekcji koncertów jazzowych albo klasyka opery (tata TŻ'ta zbiera). I też jest fajnie i świątecznie. Bo razem robimy to tylko i wyłącznie w święta.
Proszę zajrzyj do tego wątku i wypełnij ankietę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=733894 Edytowane przez MissChievousTess Czas edycji: 2017-12-11 o 16:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.