Dieta dla nastolatki - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-02, 12:59   #301
damrade18
Raczkowanie

Dot.: Dieta dla nastolatki

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=224581 tutaj sobie wejdz dziewczyna stosuje tl2 wiec ona tam pisze o tym ja sie waham co to tego ( tes sie tam wpisuje) a co do cidrexu to za 60 tabletek dałam co kolo 15 zł a ile stoi w innych aptekach to ci nie powiem a i jest bez recepty niektorzy pisza ze po nim za zaparcia itp ja nic takeigo nie mam ale to indywidualna sprawa a i bierze sie go 2 razy dziennie !! zycze milego dnia ja juz po kawie jogurt mecze jak nie wiem co ...
damrade18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-02, 17:36   #302
ewelciaa144
Zakorzenienie

Hej laseczki ;* Mogłabym się do was przyłączyć ;>
  • 1.Ile ważysz? około 53 kg
  • 2.Ile masz wzrostu? 163
  • 3.Jak dużo pragniesz schudnąć? 4 - 5 kg
  • 4.Ile masz lat? 15
  • 5.Co cię motywuje? zazdrość koleżanek, lepsze samopoczucie mniejszy rozmiar
Czytałam ten wątek od początku aż do ostatniego i chciałabym z wami na ten temat rozmawiać Wątek ten wydawał mi się na lepszy.
Mam 4 dzień diety jak i 4 dzień bez słodyczy, ponieważ chcę wytrzymać 100 dni bez nich ;]
ewelciaa144 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-02, 19:49   #303
misiii
Raczkowanie

Kurde..i jak ja mam sie odchudzać. Wiadomo dzisiaj znowu do szkoły i przyszłam ok. 13 także zjadłam obiad i pojechałam do szkoły muzycznej. I co? Przyjechałam po 19 (zresztą jak zawsze), nie chcę jeść tak późno, bo wiadomo. Ale co mam zrobić jak jestem głodna? yhh...
misiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-02, 19:52   #304
izapp1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiii Pokaż wiadomość
Kurde..i jak ja mam sie odchudzać. Wiadomo dzisiaj znowu do szkoły i przyszłam ok. 13 także zjadłam obiad i pojechałam do szkoły muzycznej. I co? Przyjechałam po 19 (zresztą jak zawsze), nie chcę jeść tak późno, bo wiadomo. Ale co mam zrobić jak jestem głodna? yhh...
Zjec coś!

Kolację białkową je się godzinę przed snem . Zafunduj sobie białko i spokojnie zjedź wszystko.
izapp1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-02, 20:00   #305
misiii
Raczkowanie

Yhym. Dzięki izapp1 . W te dni co wracam późno, zjem coś i zabiore się za ćwiczenia. A właśnie jakie wykonujecie te ćwiczonka?
Stary 2008-01-02, 20:05   #306
damrade18
Raczkowanie

własnie wrocilam ze szkoly dzisiaj zjadlam jogurt naturalny i jabuszko i pije sobie herbate zielona czuje sie bardzo dobrze misiii a na czym grasz ?<ciekawosc> a własnie miałam pytac nie wiecie jaki owoc jest taki zapychajacy i malo karoryczny ?? bo ja juz sama nie wiem co mam jesc
Stary 2008-01-02, 20:11   #307
izapp1
Zakorzenienie

Cytat:
Yhym. Dzięki izapp1 . W te dni co wracam późno, zjem coś i zabiore się za ćwiczenia. A właśnie jakie wykonujecie te ćwiczonka?
Nie ma za co kochana . Jesteśmy tutaj po to aby sobie wzajemnie pomagać. Zresztą po wysiłku TRZEBA jeść.

Ja ćwicze uda. To one spędzają mi sen z powiek.

Cytat:
Napisane przez damrade18 Pokaż wiadomość
własnie wrocilam ze szkoly dzisiaj zjadlam jogurt naturalny i jabuszko i pije sobie herbate zielona czuje sie bardzo dobrze misiii a na czym grasz ?<ciekawosc> a własnie miałam pytac nie wiecie jaki owoc jest taki zapychajacy i malo karoryczny ?? bo ja juz sama nie wiem co mam jesc
Na R możesz jeść prawie wszystkie owoce i warzywa. Ogranicz tylko banany. A warzyw jedź najwięcej o barwie zielonej.
Stary 2008-01-02, 20:21   #308
damrade18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izapp1 Pokaż wiadomość
Nie ma za co kochana . Jesteśmy tutaj po to aby sobie wzajemnie pomagać. Zresztą po wysiłku TRZEBA jeść.

Ja ćwicze uda. To one spędzają mi sen z powiek.

Na R możesz jeść prawie wszystkie owoce i warzywa. Ogranicz tylko banany. A warzyw jedź najwięcej o barwie zielonej.
tak wiesz ale ja tylko owoce mam w sumie ta kopenhaska ograniczylam do minimu :/ wiem ze tak nie powinnam robic. Ja uzywam balsamow z garniera- ujedrniaja skore

a nie wiesz izapp jaki ma smak gejfrut zielony?jadlyscie wogule to kiedys bo gdzies czytalam ze gejfruty sa dobre w diecie a jabka wlasnie nie ;/juz sama nie wiem ;(
Stary 2008-01-02, 20:52   #309
izapp1
Zakorzenienie

Cytat:
tak wiesz ale ja tylko owoce mam w sumie ta kopenhaska ograniczylam do minimu :/ wiem ze tak nie powinnam robic. Ja uzywam balsamow z garniera- ujedrniaja skore

a nie wiesz izapp jaki ma smak gejfrut zielony?jadlyscie wogule to kiedys bo gdzies czytalam ze gejfruty sa dobre w diecie a jabka wlasnie nie ;/juz sama nie wiem ;(
Najlepiej jest ujędrniać od środka .

Ja nienawidzę grejfrutów , żadnych.

Ja nie jestem na żadnej konkretnej diecie. Staram się nauczyć się dobrze odżywiać , więc nic nie wiem .

Aaa.. nie mówcię proszę do mnie Izapp1 tylko zwyczajnie Iza .

Właśnie ułożyłam sobie plan jedzenia na jutro. Idę sprawdzić co dziewczyny o nim sądzą .
Stary 2008-01-02, 21:01   #310
reSpiRe
Raczkowanie

GG do reSpiRe Wyślij wiadomość przez MSN do reSpiRe Send a message via Skype™ to reSpiRe

1. za duzo dzis wypilam
reSpiRe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-02, 21:08   #311
izapp1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez reSpiRe Pokaż wiadomość
  1. za duzo dzis wypilam
alkoholu?
Stary 2008-01-02, 23:45   #312
damrade18
Raczkowanie

Dobrze Iza a ja wiesz wole diete pozniej dalej sie bede ograniczac zwłaszcza ze robilam ta diete juz a tak mi sie spac chce a nie moge zasnac sama nie wiem czemu Dobranoc
Stary 2008-01-03, 12:54   #313
izapp1
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze Iza a ja wiesz wole diete pozniej dalej sie bede ograniczac zwłaszcza ze robilam ta diete juz a tak mi sie spac chce a nie moge zasnac sama nie wiem czemu Dobranoc
Rozumiem .

Ja po drugim śniadanku jestem . Późno dzisiaj ale tak się najadłam rano owsianką , że głodna nie byłam. Pychaaa ta owsianka jest
Stary 2008-01-03, 20:32   #314
reSpiRe
Raczkowanie

GG do reSpiRe Wyślij wiadomość przez MSN do reSpiRe Send a message via Skype™ to reSpiRe

Cytat:
alkoholu?

reSpiRe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-03, 21:10   #315
misiii
Raczkowanie

Cytat:

Na fortepianie.
Słyszałam że grejfruty
Stary 2008-01-03, 21:21   #316
misiii
Raczkowanie

A ja znalazłam ćwiczenia Callanetics na piękne ciało. Ponoć pomagają na płaski brzuszek http://www.wizaz.pl/callanetics/index.php --->tutaj coś o nich
Aha, pochwale się że schudłam 1kg..heh
Stary 2008-01-03, 21:34   #317
damrade18
Raczkowanie

zaraz bede czytac te całe cwiczenia na czym polegaja gejfrutka sobie kupie i sprubuje a jak narazie to nie czuje sie za fajnie nie mam humory wszystko sie wali.
Stary 2008-01-03, 21:50   #318
zooosia
Zadomowienie

aaa, chyba jestem przed okresem i po prostu umieram! tzn w sensie jedzenia, pochlonelam juz duzo pierniczkow, cukierkow, mimo ze jestem juz po kolacji o tej porze jem jogurt ;/ a ciagle jestem glodna! macie jakies sposoby na ten glod?

zooosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-03, 23:02   #319
Black-lulu
Rozeznanie

Ja polecam herbate z lyzeczka miodu... Sącz powoli i delekuj sie kazdym lykiem- mi pomaga na napady glodu. Pozdrawiam

http://airellejab.pinger.pl/ Uzewnętrzniam się

https://twitter.com/#!/AirelleJab Tweet Tweet
Black-lulu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-04, 15:26   #320
izapp1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez reSpiRe Pokaż wiadomość
ReSpire musisz się powstrzymywać...

Chyba wiesz jaki to ma wpływ na organizm , a przy odchudzaniu to w ogóle...

Cytat:
Napisane przez zooosia Pokaż wiadomość
aaa, chyba jestem przed okresem i po prostu umieram! tzn w sensie jedzenia, pochlonelam juz duzo pierniczkow, cukierkow, mimo ze jestem juz po kolacji o tej porze jem jogurt ;/ a ciagle jestem glodna! macie jakies sposoby na ten glod?
Zosiu, ja nie białam problemów z jedzeniem chociaż byłam w tej samej sytuacji jeszcze przedwczoraj. Wiem , że każdy organizm inaczej reaguje ale ja myślę , że tutaj to ty popełniasz błąd , ponieważ nie masz silnej woli. Pierniczki to słodycze a co się z tym wiąże nieodpowiednie na redukcji . Myślę , że powinnaś odrzucić na początku słodycze( wątek" 100 dni bez słodyczy") a następnie pomyśleć o jakieś diecie.
Ten głód zapewne występuję dlatego , że nie jesz pełnowartościowych posiłków białkowych. Jeśli tak naprawdę jest to koniecznie to zmień!
Dziewczyny chętnie ocenią twój jadłospis na wątku "Ile dziś zjadłam III" . Można się wiele nauczyć...
Stary 2008-01-04, 16:08   #321
zooosia
Zadomowienie

Cytat:
Zosiu, ja nie białam problemów z jedzeniem chociaż byłam w tej samej sytuacji jeszcze przedwczoraj. Wiem , że każdy organizm inaczej reaguje ale ja myślę , że tutaj to ty popełniasz błąd , ponieważ nie masz silnej woli. Pierniczki to słodycze a co się z tym wiąże nieodpowiednie na redukcji . Myślę , że powinnaś odrzucić na początku słodycze( wątek" 100 dni bez słodyczy") a następnie pomyśleć o jakieś diecie.
Ten głód zapewne występuję dlatego , że nie jesz pełnowartościowych posiłków białkowych. Jeśli tak naprawdę jest to koniecznie to zmień!
Dziewczyny chętnie ocenią twój jadłospis na wątku "Ile dziś zjadłam III" . Można się wiele nauczyć...
Myśle ze mam silna wolę, bo slodyczy na ogół nie jadam w ogóle. wczoraj mnie tak napadło, może dlatego że ostatni tydzień byłam na wyjeździe a co za tym stoi, nie mogłam jeść tak jak jem.
Teraz jestem już bardziej na utrzymaniu niż na redukcji, a białko mam zazwyczaj w każdym posiłku.

Stary 2008-01-04, 16:17   #322
izapp1
Zakorzenienie

Cytat:
Myśle ze mam silna wolę, bo slodyczy na ogół nie jadam w ogóle. wczoraj mnie tak napadło, może dlatego że ostatni tydzień byłam na wyjeździe a co za tym stoi, nie mogłam jeść tak jak jem.
Teraz jestem już bardziej na utrzymaniu niż na redukcji, a białko mam zazwyczaj w każdym posiłku.
Aha..

Chyba , że tak wygląda sytuacja to zwracam honor .
Stary 2008-01-05, 19:57   #323
misiii
Raczkowanie

Hej laski!

Jak tam dieta u was? U mnie..hmm, dzisiaj zjadłam czekolade...kos tke, może dwie..ee tam, nic sie stało. Pijecie tą zieloną herbatke? Jejku mi tak ona nie smakuje, chociaż słodze słodzikiem ale i tak jest nie dobra. Kiedyś dałam do niej plasterek cytrynki to myślałam że żygne..fuu. Oprócz niej pije jeszcze owocową i..wode..hah. A wam smakuje?
Stary 2008-01-05, 20:03   #324
izapp1
Zakorzenienie

Cytat:
Hej laski!

Jak tam dieta u was? U mnie..hmm, dzisiaj zjadłam czekolade...kos tke, może dwie..ee tam, nic sie stało. Pijecie tą zieloną herbatke? Jejku mi tak ona nie smakuje, chociaż słodze słodzikiem ale i tak jest nie dobra. Kiedyś dałam do niej plasterek cytrynki to myślałam że żygne..fuu. Oprócz niej pije jeszcze owocową i..wode..hah. A wam smakuje?
Cześć!

Ja dzisiaj kończe 9 dzień bez słodyczy. Herbatę zieloną nie piję, wiem że na pewno bym jej nie wypiła. Jedynie piję wodę .

A ja żałuję , że nie mam żadnej porządnej wagi w domu . Nawet zwarzyć się nie mogę..
Stary 2008-01-05, 20:03   #325
zooosia
Zadomowienie

ja uwielbiam zieloną herbatę

Stary 2008-01-05, 20:07   #326
misiii
Raczkowanie

izap u mnie też za ciekawej wagi nie ma, ale jakoś się da zważyć. Hmm..ale czy ona dobrze waży..
Stary 2008-01-05, 20:08   #327
misiii
Raczkowanie

Cytat:
ja uwielbiam zieloną herbatę
ojej. Ja jak ją pije to aż mnie ciarki przechodzą i mi nie dobrze. :/
Stary 2008-01-05, 20:12   #328
zooosia
Zadomowienie

Cytat:
ojej. Ja jak ją pije to aż mnie ciarki przechodzą i mi nie dobrze. :/
jak nie lubisz to nie pij. albo posłodź lyżką miodu, moja mama tak robi;p

Stary 2008-01-05, 20:17   #329
izapp1
Zakorzenienie

Cytat:
izap u mnie też za ciekawej wagi nie ma, ale jakoś się da zważyć. Hmm..ale czy ona dobrze waży..
U mnie jest właśnie tak samo .

To jest jeszcze taka stara waga ze wskazówką , kręci się jak chce . Może dlatego tyle mi kg wychodzi?

Żarty , żartami ale fakt że trzeba schudnąć .
Stary 2008-01-05, 20:27   #330
damrade18
Raczkowanie

ja pije tylko zielona herbate najbardziej mi smakuje. miałam sie was o cos spytac ale sobie zapomniała...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości