![]() |
#301 | |
Szef ds. Wymianek
|
Dot.: on nie płaci za mnie na randkach, czy to normalne?
Cytat:
Cóż, gdyby on nie inicjował, to pewnie by się tyle razy nie spotkali, bo Autorka zapewne nie zaproponowałaby spotkania - zatem tak, dla mnie to plus dla niego. A co zrobiła Autorka ze swojej strony, poza wzięciem go na imprezę, czyli nie na typową randkę? A propos skąpstwa - ciekawić mnie zaczęło, kiedy kobietę można uznać za skąpą? Bo według niektórych osób facet otrzymuje taką etykietkę gdy nie chce płacić za kogoś - a jak przy tym wyglądało kobieta, która nie chce płacić za siebie? Co do zwrotu inwestycji - jedna z userek wyżej napisała, że nie opłacało jej się często inwestować w randki - tj. płacić za siebie. Co bardziej kłuje? ![]()
szuka nowego domu ![]() Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2018-04-17 o 12:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 | |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
A kobiety płacące za siebie nie szukają męża, ojca dla dzieci. Chodza na randki dla zabicia czasu 🤣 ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
Wnioski z pipy ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
Ale jak to tak? Kobiety to ideały. Nie sa skąpe, nie lecą na kasę! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Raczkowanie
|
On wprost powiedział, że w związku tak samo on ma swoją kasę ja swoją, bo on pracuje na siebie i na swoje przyjemności. Ja to rozumiem i szanuję, może mieć takie podejście. Ale ja mam inne i nieważne czy ja bym więcej zarabiała czy partner/mąż. Oczywiście, na swoje przyjemnosci pewna kwotę co miesiąc zostawia się tylko dla siebie, ale reszta tj opłaty, jedzenie, wycieczki no to na to pieniądze powinny iść ze wspólnego budżetu. Oczywiście według mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak facet zaklada watek (zazwyczaj trollowy) i snuje teorie z dupy, najczesciej seksistowkie to najchetniej niektore osoby by go zadeptaly za takie traktowanie kobiet, a jak kobieta ma seksistowkie poglady, jeszcze jest z nich dumna to nie mozna sie jej czepiac, bo to wyszydzanie i w ogole tak nie mozna. Dno Edytowane przez 7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 Czas edycji: 2018-04-17 o 12:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Rozeznanie
|
Jeżeli kobieta szuka męża, jak wspomniałam wcześniej, to facet ma być tym, kto finansowo utrzymuje rodzinę, przynajmniej z założenia, bo gdy pojawiają się dzieci kobieta zawsze ma pod górkę. Są kobiety które muszą zrezygnować z pracy, bo dziecko albo poważnie chore, albo ciagle choruje jak np.ja kiedy byłam mała, albo życie układa się tak, że jakiś czas pracy nie ma... I wtedy dobrze mieć faceta który kobiecie nie żałuje. Znam przypadek, gdzie na emigracji, kobieta z trójką małych dzieci nie mogła liczyć na wsparcie finansowe od partnera (nie był jej mężem) bo z jakiej strony miał sponsorowac i ją? On lozyl na dzieci jakaś sumkę, a ona pobierala jakieś benefity, z których musiała do mieszkania, rachunków i dzieci dokładać, nie mając pieniedzy nawet na podkoszulek z wyprzedaży.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Konto usunięte
|
Muszę mężowi powiedzieć, ze chce aby sprawił mi przyjemność. Musi mi cos kupić bo inaczej sie nie da
![]() Ja zawsze myslalam, ze sam fakt iz facet który proponuje mi kolejne spotkanie jest przyjemnością dla mnie. Wiem, ze mu sie podobam i miło mu sie spędza ze mną czas bo wykazuje inicjatywę w tym kierunku. To sprawia mi radość a nie jakaś kawa za 10zl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez teoretycznaa Czas edycji: 2018-04-17 o 12:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoje upodobania u być może upodobania kobiet ze swojego otoczenia przenosisz na inne kobiety i jeszcze wygłaszasz mądrości w stylu "a bo większość kobiet to lubi dostawać kwiaty". bullshit, moja droga, bullshit. Edytowane przez motyla Czas edycji: 2018-04-17 o 12:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#312 |
Konto usunięte
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;82993466]Muszę mężowi powiedzieć, ze chce aby sprawił mi przyjemność. Musi mi cos kupić bo inaczej sie nie da
![]() Ja zawsze myslalam, ze sam fakt iz facet który proponuje mi kolejne spotkanie jest przyjemnością dla mnie. Wiem, ze mu sie podobam i miło mu sie spędza ze mną czas bo wykazuje inicjatywę w tym kierunku. To sprawia mi radość a nie jakaś kawa za 10zl[/QUOTE]Mam identyczne podejscie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 | |
Konto usunięte
|
on nie płaci za mnie na randkach, czy to normalne?
Cytat:
Kobiety tez moga utrzymywać rodzine. Znam takie przypadki gdzie to facet zajmuje sie domem i dziećmi a partnerki robią karierę. Każdy wybiera partnera jakiego chce. Co nie znaczy, ze jest tylko jedna słuszna decyzja i każdy tak musi robic. No i ta słuszna racja to taka jaka Ty wyznajesz ![]() Nie płaci za kawe? A to skąpiec bez kultury. Będzie złym ojcem i mężem! Na stos Co do drugiego - ten przypadek. To z jakiej racji on ma pomagać finansowo kobiecie z która nie żyje? Hello? Pobudka. Oni nie sa razem. On loży na dzieci ale na nią tez ma? Z jakiej racji? Jak nie starcza jej kasy (a na emigracji wiem jak jest, wiem, ze samotnym rodzicom bardzo pomaga) to musi niezłe wydawać na co inne, ze jej nie stać nawet na ciuch używany... Edytowane przez f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 Czas edycji: 2018-04-17 o 12:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Konto usunięte
|
Peopeo popłynęła trochę w tym wątku 🤣
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#316 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Poziom wygadywanych przez Ciebie seksistowskich bzdur jest poniżej wszelkiej krytyki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Rozeznanie
|
Ta dyskusja nie ma sensu, bo zbyt się różnimy światopoglądowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Zadomowienie
|
Nie rozumiem tego podejścia, że jak facet spotykając się z obcą woli żeby każdy zapłacił za siebie, to są przesłanki do tego, że w związku nie będzie chciał wspólnego budżetu. Co innego partnerka, z którą dzieli się życie, a co innego randka z obcą kobitą, których można mieć 200 zanim trafi się na tą odpowiednią.
Jeśli kobieta nie płaci za faceta na pierwszej randce, to czy to wskazuje na to, że nie będzie chciała wspólnego budżetu? No chyba nie. Więc co to za podwójne standardy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Przecież porównanie związku/małżeństwa do randki jest totalnie bez sensu. Ja się dzieliłam ze swoim TŻ kosztami randek - 10 lat później jesteśmy zgranym małżeństwem, które robi sobie nawzajem prezenty i nawzajem o siebie dba.
Swoją drogą to trochę tak, jakby mężczyźni się wsciekali, że na początkowych randkach seksu nie ma. No bo prawdziwa kobieta to od razu zabawia swojego chłopa - a skoro nie chce to pewne zimna ryba... ![]() Żeby nie było - mam sporo kumpli, którzy są tradycjonalistami i bardzo chętnie płacą za kobiety, ale to z reguły wiąże się też z innymi konserwatywnymi przekonaniami, a to już mało której kobiecie pasuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Nuova Czas edycji: 2018-04-17 o 13:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 |
Szef ds. Wymianek
|
Aleś dowaliła do pieca o_O. Ani ja, ani żadna z moich koleżanek nie miała takich założeń, idealne jest jak obydwie strony zarabiają podobnie, ale zauważyłam (w moim otoczeniu), że nierzadko kobiety zarabiają więcej. Podejście takie jak Twoje kojarzy mi się z „leceniem na kasę”.
![]() |
![]() |
#321 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Na macierzyńskim dostaje się kasę. To samo na L4 ciazowym. Facet też może stracić pracę i wtedy na kobiecie spoczywa utrzymanie rodziny. Zresztą nie wiem co ma płeć wspólnego z hojnoscia. Jeśli ktoś uważa że finanse są wspólne to sobie musi takiego partnera znaleźć i tyle. Niezaleznie od tego czy szuka kobiety czy faceta. Kobieta w takim układzie przecież też dzieli się cała kasa z partnerem. Płeć tu nie ma żadnego znaczenia. Dla mnie sytuacja w sklepie była żenująca, bo nie znoszę rozliczania się co do grosza. Nie praktykuje tego nawet że znajomymi. Zawsze płaci ten kto pierwszy zareaguje/ ten kto ostatnio nie płacił itp. niezależnie od płci. mówię o jakiś drobnych kwotach ( jak ta kawa czy piwo). Także dla mnie koleś byłby skreślony za takie podejscie. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Zakorzenienie
|
to raz, a dwa Tobie się wydaje, że wiesz, czego większość kobiet chce. co nie ma najmniejszego sensu, bo nie wiesz, a poza tym sam fakt, że większość kobiet czegoś chce, nie oznacza, że ja jako jednostka też mam tego chcieć. ponadto jak nie chcę tego, czego chce większość kobiet, to nie jestem ani dziwakiem, ani nie jestem nienormalna czy mało kobieca. kumasz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Rozeznanie
|
Mon cherry, odnosnie tamtego przypadku, to właśnie nie, oni byli w związku i mieli trójkę dzieci. Tylko w myśl zasady, że żona czy partnerka utrzymanka nie będzie, i kobieta ma być silna i niezależna, każdy utrzymać powinien sie sam. Więc facet zarabiał przyzwoicie, wydawał pół wypłaty na swoje hobby, bo mu się należy, lozyl na dzieci i dom z partnerka po polowie, i każdy sobie sam gotował, prał, prasowal... Równouprawnienie. Tylko, że ona żyjąc z samych benefitow nie była w stanie się utrzymać w ten sposób.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#324 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Skoro wszystkim się po pół zajmowali to zarówno on jak i ona mieli tyle samo czasu na pracę. Ale ogólnie to co odpisujesz to patologia i nie ma nic wspólnego z placeniem przez faceta na randce. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A to ona tego nie widziała na początku? Albo kiedy musiała zostać z 1 dzieckiem. Mi tu chodzi o to, ze mogła zwiewać. A nie liczyć na cud albo kolejne dzieci miały go zmienić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Rozeznanie
|
Motyla, skąd w tobie ta agresja, frustracja? Kobito, bądź sobie jaka chcesz, nic mi do tego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ps. czy to jest Twój sposób na prowadzenie dyskusji? nie wiesz co powiedzieć, więc zarzucasz rozmówcy agresję i frustrację? Edytowane przez motyla Czas edycji: 2018-04-17 o 13:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Rozeznanie
|
Pytaj sie jej, dlaczego.
Polska teraz nie ma problemu z bezrobociem, ale ja żyje w kraju i w regionie, gdzie co druga osoba nie ma pracy. Nie chcę precyzowac jaki to kraj. Połowa kobiet nie pracuje, nie dlatego że nie chce, ale dlatego, że nie ma gdzie. I wtedy wypada mieć męża, który zauważy też potrzeby żony, a nie wylacznie dzieci. Życie różnie się układa, nie wszystkie kobiety mają odpowiednie wyksztalcenie, sytuację życiową by żyć na dobrym poziomie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 | |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
Poza tym masz skrzywione pojęcie równouprawnienia i silnej/niezależnej kobiety. W związku partnerskim obie osoby sobie pomagają i traktują się z szacunkiem, a w Twoim przykładzie widać elegancką przemoc ekonomiczną. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Rozeznanie
|
Motyla, nie ja dobitnie wytluszczonym drukiem podkreślam swoje racje, i kwituje dobitnym "kumasz"?
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Nuova, nie gwarantuje, w życiu nigdy nic nie wiadomo, ale jak facetowi który chce zrobić dobre wrażenie szkoda 10 zł na kobietę to ja dziękuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:13.