![]() |
#301 |
Przyczajenie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. VIII
Dziewczyna we mgle - ciekawy, europejski kryminał. Końcówka była dla mnie do przewidzenia (mniej więcej od połowy filmu), ale i tak seans zaliczam do udanych.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Raczkowanie
|
How it ends- Co to w ogóle było... ?? Niby jakoś przebrnęłam bo ładne obrazki, ładni aktorzy, ale jak tak pozbierałam ten film do kupy to taaaki beznsens...Włączyłam bo lubię filmy z motywem katasroficznym, ale tutaj efektów się praktycznie żadnych nie doczekałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Holy Crap!
|
Contratiempo-- dobry kryminał, trzyma w niepewności, zagadka ciekawa, wątek kryminalny ciekawie rozwinięty, choć w pewnym momencie przewidywalny. 7/10
![]() |
![]() |
#304 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#305 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z podobnych filmów jeśli chodzi o thriller z zagadką to mogłabym polecić jeszcze Czarny motyl (2017) ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 | |
Holy Crap!
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale film na plus, ciekawy i fajny klimat ![]() Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Strzelaj lub emigruj!
|
Dywizjon 303. historia prawdziwa.
7/10 Szczerze powiedziawszy byłam negatywnie nastawiona do tego filmu. Znów te same oklepane twarze. Oglądałam 3 tygodnie temu angielska wersje,która mnie nie powaliła na kolana i postanowiłam obejrzeć polska. Naprawdę jestem pod wrażeniem. Gra aktorska swietna, sceny batalistyczne bardzo dobre, sama historia ciekawie opowiedziana i rewelacyjna muzyka. Polecam! Ta angielska wersja to niestety gniot, nawet Dorociński go nie uratował ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#311 |
Holy Crap!
|
Pozycja Obowiązkowa-- film nawet bawił, był lekki i nie nudził, chociaż to nie moje klimaty. Tak na zabicie czasu [B][6/10/B]
![]() |
![]() |
#312 |
Zakorzenienie
|
Oszukana - oglądałam z Mamą. Bardzo dobry film
![]() |
#313 |
Konto usunięte
|
Nasze najlepsze wesele
https://www.filmweb.pl/film/Nasze+na...le-2017-777289 Bardzo przyjemny film na leniwe popołudnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Zakorzenienie
|
Kamerdyner - 6/10
Piękne ujęcia, muzyka też ok, ładna historia i w ogóle fajnie pokazane tamte czasy ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#315 |
Zakorzenienie
|
Wymiana księżniczek/L'échange des princesses - lubię filmy kostiumowe ten trochę przynudzał po mimo świetnej gry aktorskiej Lambert Wilson, większość aktorów grała dość sztywno, sam pomysł na film dobry gorzej z wykonaniem , jak dla mnie średni.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#316 |
Zakorzenienie
|
Też go ostatnio oglądałam i bardzo mi się podobał.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Holy Crap!
|
Cukierek albo psikus-- matko, jakie to było chore i słabe
![]()
![]() |
![]() |
#318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#319 |
Zadomowienie
|
Zamiana ciał - no wielokrotnie powielany amerykański scenariusz, po samym tytule dokładnie możemy sie domyślić calego tematu, naciągany, ale bywa śmiesznie. W bardzo nudny wieczór można obejrzeć.
"Naturalnie musisz wszystko przezwyciężyć, Zanim zamiast słońca pojawi się księżyc, Póki na niebie słońce świeci, masz tą siłę, Jak każdy malutki człowieczek tej ziemii, osiągnąć coś przez wysiłek..." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 |
Strzelaj lub emigruj!
|
Kler-czuje się trochę rozczarowana,bo spodziewałam się jakiegoś "bum" a otrzymałam wszystko co o kościele można wyczytać w gazetach i zobaczyć w tv. Smarzowski nie zawodzi,ale szału nie ma.
6/10 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#321 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Strzelaj lub emigruj!
|
Pełne kino. Ani jednego miejsca. Ja kupowałam bilety w zeszła niedzielę już i były ostatnie miejsca. Generalnie film będą u mnie w mieście do przyszłej soboty i już na żaden z tych seansów nie ma już biletów.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#323 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Niewierzący idą żeby udowodnić sobie że dobrze robią nie chodząc do kościoła albo pokazać wierzącym co ci księża robią. Normalny człowiek, wierzący czy nie, wie że księża są różni. Wsadzanie wszystkich do jednego worka czy gadanie że to absolutnie nieprawda w tym filmie jest bez sensu. Nie widzę w tym filmie zagrożenia dla Kościoła. Kto wierzy na serio ten będzie wierzył. Jedynie plus dla filmu że może niektórzy księża się trochę opamiętaja. Mogliby. Choćby z co łaska ale nie mniej niż. Za trzy miesiące nikt nie będzie pamiętał o tym szumie. Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Zakorzenienie
|
[1=818b6f2de5dfa79adb4775d e183f054ac63b96e9_6594a3f aefca2;85931408]Po zwiastunie i wielu urywkach się zastanawiałam o co tyle szumu.. Filmu nie widziałam, poczekam dwa miesiące, wypuszcza z gazeta
![]() Niewierzący idą żeby udowodnić sobie że dobrze robią nie chodząc do kościoła albo pokazać wierzącym co ci księża robią. Normalny człowiek, wierzący czy nie, wie że księża są różni. Wsadzanie wszystkich do jednego worka czy gadanie że to absolutnie nieprawda w tym filmie jest bez sensu. Nie widzę w tym filmie zagrożenia dla Kościoła. Kto wierzy na serio ten będzie wierzył. Jedynie plus dla filmu że może niektórzy księża się trochę opamiętaja. Mogliby. Choćby z co łaska ale nie mniej niż. Za trzy miesiące nikt nie będzie pamiętał o tym szumie. Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Mam podobne odczucia. Jakieś kilka miesięcy temu, gdy oglądaliśmy trailery przy okazji innych seansów, w ogóle nas zwiastun nie przekonał. Może obejrzymy, może nie. A teraz zrobił się wokół tego taki wielki szał, że chyba poczekamy aż będzie można spokojnie iść do kina bez zabijania się o tłumy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() Niewierzący idą żeby udowodnić sobie że dobrze robią nie chodząc do kościoła albo pokazać wierzącym co ci księża robią. Normalny człowiek, wierzący czy nie, wie że księża są różni. Wsadzanie wszystkich do jednego worka czy gadanie że to absolutnie nieprawda w tym filmie jest bez sensu. Nie widzę w tym filmie zagrożenia dla Kościoła. Kto wierzy na serio ten będzie wierzył. Jedynie plus dla filmu że może niektórzy księża się trochę opamiętaja. Mogliby. Choćby z co łaska ale nie mniej niż. Za trzy miesiące nikt nie będzie pamiętał o tym szumie. Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Obsada i gra aktorska świetna,ale się z wami zgadzam ww wszystkim. Ogólnie to slaby film jak na Smarzowskiego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#326 |
Zakorzenienie
|
Wieczór gier - film średni, momentami przynudzał więc musiałam przewijać.
![]() |
#327 |
Konto usunięte
|
Contratiempo - wciąga, świetny klimat, człowiek nie chce odejść od filmu żeby nic nie stracić. Nie jest to majstersztyk, idealny, najlepszy film jak niektórzy uważają ale 8/10 śmiało daje bo bardzo dobry.
Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 |
Zakorzenienie
|
Szukam krótkometrażowej animacji, którą kiedyś emitowano na TVP Kultura i był a być może jest dostępny na youtube. Było to o staruszku, który codziennie chodził do parku i albo coś nagrywał albo robił zdjęcia (nie pamiętam). Miał żonę ale zmarła. I on bardzo tęsknił i oglądał film który nakrecił z jej udziałem i ona w nim piekła szarlotkę.. Kojarzycie?
![]() |
#329 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=wbToOqYDjYI |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Zakorzenienie
|
[1=818b6f2de5dfa79adb4775d e183f054ac63b96e9_6594a3f aefca2;85931408]Po zwiastunie i wielu urywkach się zastanawiałam o co tyle szumu.. Filmu nie widziałam, poczekam dwa miesiące, wypuszcza z gazeta
![]() Niewierzący idą żeby udowodnić sobie że dobrze robią nie chodząc do kościoła albo pokazać wierzącym co ci księża robią. Normalny człowiek, wierzący czy nie, wie że księża są różni. Wsadzanie wszystkich do jednego worka czy gadanie że to absolutnie nieprawda w tym filmie jest bez sensu. Nie widzę w tym filmie zagrożenia dla Kościoła. Kto wierzy na serio ten będzie wierzył. Jedynie plus dla filmu że może niektórzy księża się trochę opamiętaja. Mogliby. Choćby z co łaska ale nie mniej niż. Za trzy miesiące nikt nie będzie pamiętał o tym szumie. Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Mnie naprawdę dziwi, że z filmu zrobiono "instrument walki" (za mocno, ale z braku lepszego określenia niech będzie) między wierzącymi a niewierzącymi. Sporo znajomych osób mnie rozczarowało, obnosząc się choćby na fb z tym, że idą na ten film lub, że są mu przeciwni - kogo to obchodzi? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.