![]() |
#301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Guzek na piersi
Droga ann_so ja miałam zabieg 21 listopada. NIe bój się
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!! właśnie dzwoniłam po wyniki i okazało się że to tylko gruczolakowłókniak
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Raczkowanie
|
Dzieki bmoniq. Uspokoiłaś mnie bardzo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Raczkowanie
|
Hejka! Miałam zabieg 18 grudnia - dziewczyny z tego forum mogą potwierdzić to, jak strasznie się wszystkiego bałam i panikowałam-to było nie do wytrzymania! Po zabiegu czułam sie niezbyt, rana dokuczała mi jeszcze trochę czasu, ale teraz po prostu całkiem o niej zapomniałam! Pierś nie boli, nie miałam i nie mam żadnych zgrubień, a po tym strasznym zabiegu została tylko kreska, a zaznaczyć muszę, że guzek był spory.
ann so - myślę, że masz jakiś termin kontroli, co? mamy zbliżone daty zabiegu, ja mam wizytę pod koniec lutego. Dlatego wszelkie pytania kieruj do lekarza, który Cię operował. bmoniq ma pewnie rację - to zgrubienie to może być coś w rodzaju zakończenia szwów, ale ja dokładnie już tego nie wiem. serdecznie pozdrawiam i życzę powodzonka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Byłam operowana w Swietokrzyskim Centrum Onkologii. Do przebiegu samego zabiegu nie mam zadnych uwag - wszytko poszło bardzo szybko, ale liczyłam na to że potem lekarz poinformuje mnie własnie o terminach kontroli, co ile mam robic usg itd..a tu niestety nic:-( Ja tak jak ty w ogole nie odczuwam zadnej roznicy miedzy zdrowa piersia a ta operwana ![]() Mysle ze tak jak ty pojde na kontrole pod koniec lutego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Przyczajenie
|
witajcie! w koncu poznalam wyniki po zabiegu, ktory mialam 6 grudnia! Okazalo sie, ze przekrecono nieznacznie moje nazwisko i dlatego co tydzien mowili mi przez telefon, ze moich wynikow jeszcze nie ma. A sama juz nawet o tym zapomnialam. Ale na szczescie wyniki sa dobre-gruczolakowlokniak
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Rozeznanie
|
Hej, mam pytanie
Czy może któraś z Was mogłaby polecić dobrego chirurga piersi z Lublina?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny witam was i pozdrawiam mam pytanie mam około 4 lata włókniak na piersi jest duży bo powoli ale rośnie miałam dwa lata temu usg i biopsje cienkoigłową i wiem że to niegrożny włókniak do usunięcia ale sie odwlekło przeprowadzka potem ciąża a teraz znowu jestem w ciąży i musze czekać czy z tego może zrobić sie coś złósliwego????Ile czasu jest na te usunięcie???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Raczkowanie
|
MiaMia to super że to nic groźnego ciesze sie razem z Toba
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#310 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a jak u Was z samokontrolą piersi? Tez miałam guzek w piersi, sama go wyczułam podczas kapieli. O tym co przeżyłam później nie muszę pisać, bo to wie każda z Was. Stres, strach, załamanie... Na szczęście wszystko skończyło się dobrze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#312 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Generalnie od momentu znalezienia guzka, to te piersi są dla mnie takim obcym terytorium.... sama nie wiem co o tym myśleć ![]()
![]() |
![]() |
#313 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#314 |
Przyczajenie
|
Hej wszystkim! Mam 16 lat a mój problem zaczął sie już conajmniej rok temu, a mianowicie wyczułam pod pachą niewielkiego guzka. Z wizyta u lekarza zwklekałam bardzo długo(chyba 2 miesiące) W końcu gdy się zdecydowałam znajomy lekarz powiedział na początku, że to może być od dezodorontów i kazał je odstawic, więc sie go posłuchałam... Ale to nie pomagało i guzek nadal był, więc poszłam kolejny raz to w tedy powiedział, że to jest od jakiejś niewyleczonej infekcji i żeb ym sie niemartwiła.Guzek już był w tedy o wiele mniejszy a potem nawet zniknął. ALe teraz znów go mam i jest duzy i ostatnio nawet bolesny przy dotykaniu...Boję się , że to może być jednak coś poważnego. Mam pytanie czy teraz powinnam się najpierw udać do lekarza pierwszego kontaktu czy do jakiegoś innego?? Bo do tego znajomego szczerze nie chce pójść.
Proszę o odpowiedź.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Raczkowanie
|
ja tez miałam taki guzek pod pacha. w moim przypadku to bbyly powiekszone wezly chlonne..mozesz isc do ginekologa, ktory na pewno da ci odpowiednie skierowania i prz okazji zbada ci piersi.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#316 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Przyczajenie
|
Dzięki za dobre i miłe słowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Zadomowienie
|
Beata, do lekarza (ginekolog lub rodzinny) i koniecznie USG. I melduj jak poszlo i pamietaj, trzymamy kciuki za Twoje zdrowie!
![]() |
#320 |
Przyczajenie
|
Oczywiście, że Wam wszystko powiem ale nie byłam jeszcze u lekarza mam zamiar iść w tym tygodniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny
Mam nadzieje, ze mimo tego ze to watek sprzed kilku miesiecy to jeszcze czasem ktos tu zaglada... Troche ponad rok temu znalazlam w swojej piersi guzka, co czulam wiedza wszystkie dziewczyny, ktore przezywaly to samo, czekanie na usg, pozniej biopsja, wyniki i kolejna biopsja, bo okazalo sei ze lekarz nie pobral tkanki tylko krew (!!!!) wiec koleny bol, kolejne czekanie... ostatecznie okazalo sie ze wlokniak dostalam skierowanie na zabieg. Wszystko sie zagoilo, nie bolalo, ale balam sie dotykac moich piersi, zeby przypadkiem nie znalezc 'czegos' nowego... No i teraz mam znowu problem... okolo miesiac temu znalazlam kolejnego guzka, tym razem w drugiej piersi, w zupelnie innym polozeniu. No i wiem ze powinnam isc na usg, ale niestety jestem aktualnie za granica i wolalabym nie korzystac z tutejszej sluzby zdrowia, wiem ze to moze dziwne, ale wole isc do mojego lekarza w Polsce, a to bedzie mozliwe dopiero w lipcu. I tu moje pytanie, jak myslicie czy to tez jest wlokniak? Bo czytalam, ze jak sie ma sklonnosci do takich guzow, to moga sie pojawiac wielokrotnie? Napiszcie jesli cos wiecie na ten temat, tak zeby mi troche otuchy dodac... Buziaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Przyczajenie
|
do "asiula_n" ciezko powiedzieć co to moze być, ale moim zdaniem pomimo to ze jestes za granica, powinnas sie wybrac do lekarza-tzn,na usg a wtedy bedziesz wiedziala na czym stoisz, ale nie martw sie wszystko bedzie dobrze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Raczkowanie
|
Witaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam głupie pytanie
![]() Ale czy możecie mi powiedzieć jak wy wyczuwacie że macie guzek? Nie w sensie technicznym, bo wiem jak się bada, ale nie wiem jak go ewentualnie wyczuć, czy on się czymś charakteryzuje? Przepraszam za głupie pytanie, ale chciałabym to wiedzieć ![]()
![]() |
#326 |
Zakorzenienie
|
Swój guzek określiłabym jako taki groszek który przesuwał się pomiędzy palcami. To wg mnie chyba najbliższe określenie tego co czułam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#328 |
Raczkowanie
|
Witaj ja praktycznie nie badałam sobie piersi jakos specjalnie tylko bylo pewne miejsc najpierw bardziej wrazliwe potem juz pobolewało z biegiem czasu wyczułam przy myciu mała kulke ( gdzies wielkosci pestki od wisni) w okolicy sutka.Drugiej wcale nie czulam dowiedzialam sie ze jest przy badaniu usg. Wiec jesli jest wiekszy to jest wyczuwalny palcem lub nawet widac ze cos jest nie tak ale gdy jest bardzo malutki( moj drugi miał2mm) to nie jest mozliwoscia wyczucia wykazuje to wtedy badanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Rozeznanie
|
No wiec zdobylam sie na odwage i wczoraj caly dzien biegalam po miescie starajac sie znalesc lekarza, co wcale nie bylo takie proste...
Ostatecznie znalazlam bardzo mila pania chirurg, ktora mnie zbadala i powiedziala ze na 99% to kolejny wlokniak ![]() Szczegolowe badania mam zrobic juz w Polsce, bo tutaj zanim zalatwiabym wszystkie formalnosci to bedzie juz lipiec. Dzieki Dziewczyny za mile slowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Zadomowienie
|
Moja siostra właśnie wczoraj była na zabiegu usuwania włókniaków.
i powiem tak !!! To była masakra dla mnie, a dla niej jeszcze większa ![]() Dwa lata temu wybadała sobie guzka na jednej piersi, z czasem zaczął ją pobolewać, jednak ona zszokowana bała sie iść do jakiegokolwiek lekarza. jednak w końcu w tym roku pojechała do prywatnej kliniki we Wrocławiu, tam zbadał ją lekarz, i okazało się że są 3 guzy. Kolejne zmartwienie i szok, strach. Umówiła się na zabieg, chirurgicznie usuwali jej guzy, na obu piersiach. Biedna musiała sie nafaszerowac tabletkami uspokajającymi, bo nie mogła wytrzymać presji strachu ![]() Cały zabieg trwał 25 minut, miała znieczulenie miejscowe, ale wszystko widziała, gdyż światło odbijało się w lamie, prawie zemdlała., widziała krew, jak jej skórę naciagali, sutek prawie odcięty. Ale najgorsze było to, że przy operacji okazało się, że tych pierdzielonych włókniaków jest aż 6 !!!!!!!! ![]() Teraz jest już po zabiegu, który kosztował ją 1000zł i kupę nerwów, ale w pełni już spokojna siedzi za mną i się maluje. Boże skąd to gówno się bierze ??!! powiedzcie mi czy ona musi sobie w jakiś sposób masowac piersi, bo już sama nie wiem, no i czy jest możliwość nawracania się tego ??
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:31.