|
|
#301 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, cześć 2
Cytat:
|
|
|
|
|
#302 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie pokaż tą kurteczkę. Też przeglądam bon prix. Może coś zamówię. Nakręciłyście mnie na sukienkę 😀 Szukam.
Ja połówkowe mam 20.12. Też się stresuje. |
|
|
|
#303 |
|
Wtajemniczenie
|
https://www.bonprix.de/produkt/gefue...rstein-955565/ to jest moja kurtka przy moim 162 jest dluga do polowy uda. Zamowilam rozmiar 40 moglabym spokojnie wziac 38, ale nie bylo. W srodku juz gumka sciagajaca, kurtka sama w sobie jest taliowana, a ta gumka mozna fajnie jeszcze wytaliowac. Zamki z biku od pachy po sam dol. Kurtka jest ciepla. Takze jak cos zamawiajce swoj rozmiar.
A spodnie zwykle jeansy, obie pary zamowilam w moim romiarze i sa ok. https://www.bonprix.de/produkt/umsta...-969184/#image https://www.bonprix.de/produkt/umsta...-908897/#image te drugie maja guziczek i gumke ze mozna je jeszcze zwezic ja na pewno z tego na razie skorzystam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” Edytowane przez Misha_ Czas edycji: 2018-12-07 o 18:21 |
|
|
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie kupiłam żółta w tym roku, wzięłam nieco większa na brzuch ale też znów takiego wielkiego nie mam jeszcze więc będzie na sweter to miejsce tu nie jest na tyle zimno żeby nosić grube kurtki ( jak dla mnie, bo Hiszpanie przy, uwaga, 10° i słońcu potrafią w puchowkach chodzić), więc mam ją tylko do Polski i tam sobie zostanie, już wysłałam w paczce, a pojadę w kamizelce, na pewno poręczniej będzie mi na lotnisku. Jeszcze tylko trochę i lecęWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#305 |
|
Rozeznanie
|
Kurteczka naprawdę super!!! Ja oglądam dalej bon prixa. Może coś upoluję. A maleństwo od 3 dni kopie i kopie i kopie. Są to już takie kopniaki, a nie tylko mizianie. Wczoraj mąż i syn poczuli 😀
|
|
|
|
#306 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie w piątek. Ja wczoraj w ogóle się nie udzielalam bo od rana przeżywałam koszmar.. Taki oto prezent na Mikołaja dostałam... W pracy zaczęło mnie strasznie wymiotować więc musiałam się zwolnić wcześniej.
Ledwie dojechałam do domu i dolecialam do toalety.. Zwracałam wszystko co wypiłam, a później na dodatek dostałam jeszcze biegunkę więc już na dwa fronty mi leciało.. Kontaktowałam się z moją gin, kazała mi dużo pić żeby się nie odwodnic, kupić sobie elektrolity Orsalit i Dicoflor 60, a jak nie przejdzie to jechać na IP. Na szczęście przespałam cała noc bez żadnych ekscesow. Dzisiaj nie wymiotuję i nie mam biegunki ale jestem mega osłabiona i nie mam apetytu.. Mówię Wam.. Wymeczylo mnie wczoraj jak nigdy w życiu.. Musiałam się czyms przytyc.. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Przytruć* Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#307 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#308 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć znowu
![]() No to ten...teściowa średnio zareagowała na wieści i zastanawiam się czy już komuś rozgadała czy nie,ale póki co nikt się nie odzywa ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Fajna Druga córeczka?Cytat:
Cytat:
Ja mam jedną z poprzedniej ciąży taką parkę, ale w sumie moja obecna kurtka to taka bombka i spokojnie w niej przechodze całą zimę z niewielkim brzuchem.Cytat:
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
Beautiful strasznie współczuję, mam nadzieję że już lepiej.
Dziewczyny ja brałam i witaminy i eutyrox i córka miała ledwo 3 kg. Więc chyba różnie z tym bywa. Teraz też biorę, choć czasem zapomnę. Dodatkowo gin zapisał mi żelazo. Też mam wizytę 13.12 i już się nie mogę doczekać Wyobraźcie sobie, że teściowa zabrała mi dziś dzieci na noc, a moja mama podrzuciła mi domowy pasztet i zabrała psa na weekend na działkę. Dobrze, że mi chociaż tż został, chociaż marna z niego pociecha, bo już mi zasnął
|
|
|
|
#310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy wizyte dzien po was ![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
Sysa no powiem Ci, że łatwo nie jest
dlatego właśnie sobie czasem zapominam wziąć
|
|
|
|
#312 |
|
Rozeznanie
|
To sporo wizyt mamy w przyszłym tygodniu. Super 🙂 a ja witamin już też nie biorę. Teraz tylko ten magnez. Jem praktycznie wszystko. A wyniki też mam dobre.
Znów mi się brzuch napiął. Chyba no spe sobie zapodam. A jutro do gina zadzwonię. |
|
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a takie pytanie na temat dwójki - czy przed samym aktem boli was podbrzusze? Mnie strasznie, ale jak już jest po wszystkim to przechodzi zupełnie. Na codzien tak nie mam, no chyba że przy jakiejś jelitowce.. swoją drogą beautiful współczuję, wiem co to znaczy wirus żołądkowy, masakra
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#316 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mysia umknelo mi ale skad ty jestes? Tutaj pytala dziewczyna czy czasami przed 2 wystepuja u kogos takie jakby skurcze. Ja tak mialam nawet przed ciaza gdy cos zjadlam np kuchnia azjatycka czy smazone na glebokim tluszczu. Moze tobie tez cos jakby szkodzi? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
|
#317 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
kiedyś ludzie bez nich żyli i sobie radzili. I mówię to ja, osoba która przed ciążą jak tylko zabolała główka to od razu brała leki. Bardzo mi ich brakuje w ciąży ale biorę to też za jakąś lekcję tego, że może warto właśnie się odzwyczaić? A tak w ogóle to czuję się już lepiej na szczęście, ale nie będę chwalić dnia przed zachodem słońca, bo dopiero wstałam. ^^Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#318 | |
|
Żona Gargamel
|
Lily ja bym chyba bardziej ufała ginowi niż farmaceucie
Cytat:
|
|
|
|
|
#319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#320 |
|
Dostojna peema.
|
Smerfetka, w ogóle nie gadałam z moim ginem o tej chorobie, o tym że mogę brać paracetamol dowiedziałam się z bloga mamy ginekolog
mój ginekolog nie wiem jakie ma zdanie na ten temat, on w sumie mam czasami wrażenie, że uważa, że żadnych leków w ciązy. Kiedyś go już pytałam o paracetamol/apap to był przeciwko, ale to było jeszcze przed badaniami prenatalnym więc może dlatego Misha, właśnie najdziwniejsze w tym przeziębieniu ale i w sumie najlepsze było to, że temperaturę miałam tylko na chwilę, na początku (w środę), ale ból głowy ciągle był jakiś kosmiczny jakbym miała z 39 stopni gorączki dziś w końcu obudziłam się mniej więcej bez niego, co za ulga. A i brałam ten paracetamol i w środę i w czwartek i nic nie pomagał co mnie denerwowało, ale może dopiero teraz pomógł, ja naprawdę zwykle jak byłam przeziębiona to ostro nacpalam się lekarstw i przechodziło moment, więc to też kwestia mojego braku cierpliwości chyba Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#321 |
|
Zadomowienie
|
Tylko, że paracetamol raczej nie ma działania przeciwzapalnego. Chociaż niektóre internetowe źródła podają, że niby ma.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc na przeziębienie o kant pupy rozbić w naszym wypadku niestety. Tu raczej w ludowe sposoby trzeba iść. Woda z solą, inhalacje! Inhalator też się pryz dziecku przyda iwec może warto już kupić, syrop z cebuli ![]() Hej! Wczoraj miałam wigilię służbowa. Kolacja tańce prezenty. Bardzo miło ![]() Niestety tylko do 1 bo raz ze 50km miałam to też dzień wcześniej do 1 nie spałam bo pakowalam szlachetna paczkę a dziś finał! Ledwo żyje. Ale od poniedziałku l4 na tydzień! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie majowe 2019, cześć 2
Cytat:
Ja też, ja też! Fajnie było, ale zmyłam się jakoś krótko po północy, bo już strasznie byłam zmęczona. Ale podjadłam na noc dobrego jedzonka, dzisiaj nie wchodzę na wagę ![]() Zazdroszczę L4, ja w grudniu nie mogę wziąć ani dnia, bo dostanę wypłatę z premią i nadgodzinami i chyba bym się zapłakała, gdyby nie wliczyła się do późniejszych świadczeń ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Elsabel Czas edycji: 2018-12-08 o 10:16 |
|
|
|
|
#324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja idę bo choruje od tygodnia. Muszę się podleczyc. Cytat:
Pytanie też jaka gorączka. U dzieci to dopiero 38.5 jest gorączka. Więc zakładam że u dorosłych jakie s38 biorąc pod uwagę że mamy niższa temperaturę niż dziecko będąc zdrowym. Wcześniej nic się nie podaje. Organizm sam też powinien walczyć. Szczególnie jak właśnie możemy dac coś co zbije gorączkę ale nie zadziała nijak na infekcje. Więc owszem gorączka jest groźba dla mamy i dziecka w brzuchu ale to musi być min 38.5... Wcześniej warto się zastanowić cyz może nie lepiej ten stan podgoraczkowy utrzymać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#326 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
Szczególnie że Lilly nie ma gorączki z tego co pisze...
|
#328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#329 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
wiecie, to jest ważny temat, ogólnie branie leków w ciąży a w efekcie - branie leków typu apap w ogóle. Dla mnie to do tej pory było prawdziwe must have, ale na pewno ta sytuacja skłoniła mnie do refleksji nie mówię, że porzucę leki przeciwbólowe i będę totalnie Eko, ale na pewno zastanowię się dwa razy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
Ale syrop z definicji jest słodki. Nie ma syropu bez cukru
![]() Ja biorę paracetamol na ból głowy kiedy nie mogę już wytrzymać, a muszę funkcjonować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.

co ma byc to bedzie

tu nie jest na tyle zimno żeby nosić grube kurtki ( jak dla mnie, bo Hiszpanie przy, uwaga, 10° i słońcu potrafią w puchowkach chodzić), więc mam ją tylko do Polski i tam sobie zostanie, już wysłałam w paczce, a pojadę w kamizelce, na pewno poręczniej będzie mi na lotnisku. Jeszcze tylko trochę i lecę

My mamy wizyte dzien po was 
dlatego właśnie sobie czasem zapominam wziąć