![]() |
#301 |
BAN stały
|
Dot.: Nie lubię ludzi, którzy...
Jeżeli są jedne przy drugich, bo ktoś nie poczekał chwilę, jak piszę, to tak, kładą, czasem. I opóźniają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
BAN stały
|
Jeżeli dobrze pamiętam, to w Biedronce tych separatorów jest za mało. I jak pisałem, trzeba się po nie wyciągnąć albo czekać aż kolejka się przesunie, denerwując się. W poniedziałek zobaczę. Przed chwila zaś wróciłem z Aldi, tam tych separatorów jest pod dostatkiem w "szynie". W całej kolejce tylko ja nie użyłem separatora, bo stanąwszy w kolejce poczekałem jak na cywilizowanego człowieka przystało, aż taśma przesunie się na tyle aby moje zakupy na niej zachowały odstęp. Kasjerka co chwila odkładała separator na szynę i na pewno, po całej zmianie, pchnąwszy w szynę takich separatorów kilkaset, jest o wiele bardziej zmęczona niźli gdyby tego nie robiła. Co do opóźnienia, to szczerze teraz przyznam, że nie jestem pewien, bo przynajmniej ta kasjerka skasowawszy zakupy jednego odkładała w szynę separator znajdujący się przed zakupami kolejnego klienta a ten skasowany mógł już w tym momencie płacić. Tyle że ona podawała cenę dopiero po odłożeniu separatora a mogła podać podczas odkładania separatora.
---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Po stronie właściciela sklepu natomiast, dłuższe przerwy pomiędzy zakupami nie są korzystne ponieważ więcej prądu zużywa się na przesuw taśmy ale to już obchodzi mnie mniej niż zmęczenie kasjerki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#305 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Rozeznanie
|
Faktycznie męczące dla kasjerek jest raczej przenoszenie sześciopaków wody (wody w sześciopaku mają zwykle krótki kod, by go wbić na kasę bez fizycznego dźwigania, ale uwaga, nie wszyscy mężczyźni są tak uczynni, serio) i piwa (i worki ziemniaków, proszków do prania, etc.) niż te separatory. Również mówię to jako była kasjerka. Zresztą cała praca w pozycji siedzącej dźwigającej jest dość niezdrowa, ale separatory to najmniejszy w tym problem, bo ułatwiają jednak rozdzielenie zakupów i kasjerce idzie wtedy szybciej, bo nie musi się zastanawiać dokąd ma kasować.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. / Andrzej Sapkowski |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
BAN stały
|
Gdyby każdy zachowywał odstęp, to nie byłyby potrzebne. Ja sobie przypominam, nieraz to muszą siły użyć żeby je wcisnąć - popchnąć kilka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Konto usunięte
|
Ostatnio irytują mnie ludzie mający znikome umiejętności komunikacyjne. Np. mają informacje o jakimś przedsięwzięciu, które powinni przekazać innym, ale z jakichś przyczyn tego nie robią albo przekazują fałszywe informacje przez co całe przedsięwzięcie sypie się albo inni mają kłopoty. I tak prawie za każdym razem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Zakorzenienie
|
ja żałuję że u mnie mało gdzie są te separatory, ostatnio miałam zakupy podzielone na 2 części jedna kupka - odstęp - druga kupka, a kasjerka co ma to gdzieś (odstęp niemały więc się nie da nie zauważyć) tylko chciała wszystko na jeden paragon kasować. zresztą nie raz spotkałam się z tym że kończy kasować jednego klienta i mimo dość sporego odstępu między zakupami kolejnego kasuje dalej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 |
Przyczajenie
|
... nie myją się, czy generalnie nie dbają o higienę osobistą. Teraz, w czasie upalnego lata, czuć ten problem najbardziej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#312 |
Raczkowanie
|
Roboli pijących w komunikacji publicznej. Szlag mnie trafia gdy siedzi obok mnie typ, ktory nie przezyje jezeli podczas powrotu z pracy nie wyłoi na szybko browara - którego oczywiscie skrzętnie kitra pod kurtką albo w torbie z szansą 70% na rozlanie. Do tego najczęsciej takie osoby maja bardzo specyficzny zapach, co latem jest jeszcze gorsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Przyczajenie
|
Najgorsze że kierowcy prawie nigdy nie reagują, a przecież powinni. Raz byłem w szoku gdy wsiadam do tramwaju a tu nagle z głośników "nawet nie próbuj otwierać tej puszki" - głos motorniczego. Miałem ochotę wstać i nic brawo albo przejść się do jego kabiny i mu pogratulować
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pracowałam podczas studiow na kasie w hipermarketach i dla mnie te odstępy nic nie znaczyły. Widziałam je na początku, ale potem kasuje się towar, jest się zajętym i odstęp znika i się zapomina. Warto spojrzeć na to ze strony pracownika a nie od razu mieć pretensje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#316 | ||
BAN stały
|
Cytat:
sama zdecydowanie nie popieram picia piwa w autobusie. zdarzyło mi się raz czy dwa powiedzieć takiemu gościowi, że jestem w ciąży i na niego zwymiotuję jeśli poczuję zapach piwa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
regularnie to widuję w moim lidlu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.