![]() |
#301 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marcowe 2019 - cz. 9
Dobre pomysły, jestem za. Przetrzecie szlaki nam na końcu kolejki 😁
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Zadomowienie
|
Day, dobry pomysł! Ja zielona w rozszerzeniu diety, a już niedługo trzeba będzie nam zacząć.
Ej, a czemu butelki to zło i lepiej podawać mleko/wodę z kubeczka teraz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Ja pitole, po tym tygodniu jestem wypluta i przeżuta. A jeszcze jutro tz wyjątkowo do roboty ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Wtajemniczenie
|
To zaraz założę, najwyżej jak nie będziemy z niego korzystać to „umrze śmiercią naturalną”
![]() My mamy nowego skilla - stopa w buzi, fuj! W jakich pozycjach śpią Wasze dzieci? Mała na brzuchu spać nie chce, od razu się budzi i płacze. Najlepiej śpi na boku, ale ortopeda mówił, żeby na boczku raczej nie kłaść - średnio dobre dla bioder. Ale nie wiem czy to prawda, nie zgłębiałam tematu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Zakorzenienie
|
Moja spi albo na boczku albo na pleckach, sama sie kreci
![]() ![]() ![]() Moja narazie lapie za stopy, do buzi wsadzila raz tydzien temu i od tamtej pory nic ![]() Kupilismy bujaczek babybjorn, narazie mloda nie kuma go za bardzo ![]() No i wrocila milosc do zyrafki sophie, az guma skrzeczy tak zajada jej glowe ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#305 |
Konto usunięte
|
Laski co uważacie na temat kupowania rzeczy do jedzenia i picia na ali? Chodzi mi o kubeczki, talerzyki itp. Wpisywałam ostatnio te kubki co polecałyście w google i mi wyskoczyło, że ten pochyły kosztuje ponad 20zl, a na ali 3zl. A ten ze słomką z obciążeniem pobad 50zl, a na ali 16 zl. Myślicie, że te chińskie rzeczy będą jakieś toksyczne albo coś takiego?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Zadomowienie
|
Mój śpi w 98% na plecach. Czasami chwilę na boczku pośpi, jak przy cycu zaśnie. Na brzuchu nie chce spać, od razu się budzi i podnosi głowę do góry.
Mój też już wkłada stopę do buzi. Wczoraj namiętnie molestował swój duży palec od stopy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór,
Super pomysł z tym postem na FB. My pewnie jeszcze trochę i też będziemy zaczynać. Myślałam żeby przygotować do zamrażarki trochę owoców np morele, później nie ma takich smacznych, a jako dodatek na pewno się przydadzą. Moja córka śpi głównie na plecach albo na boku. W łóżeczku głowę ma zawsze przy jednej krawędzi. Czasem przez sen obróci się na brzuch to momentalnie jest wybudzona i zaczyna się darcie:-P nie wiem o co chodzi ale od kilku dni potrafi zbudzić się z płaczem, jest taka niespokojna. Za kilka dni wybije nam 5 miesięcy i chyba powoli będziemy przymierzać się do spacerówki, młoda już za bardzo kombinuje w gondoli. Muszę ją wsadzić na próbę i wysłać zdjęcie fizjo do oceny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Zakorzenienie
|
My dzisiaj kończyny 5 miesięcy i już będzie jeździć w spacerówce
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#309 |
Wtajemniczenie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;87052008]Laski co uważacie na temat kupowania rzeczy do jedzenia i picia na ali? Chodzi mi o kubeczki, talerzyki itp. Wpisywałam ostatnio te kubki co polecałyście w google i mi wyskoczyło, że ten pochyły kosztuje ponad 20zl, a na ali 3zl. A ten ze słomką z obciążeniem pobad 50zl, a na ali 16 zl. Myślicie, że te chińskie rzeczy będą jakieś toksyczne albo coś takiego?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja się boje, ale nie wiem czy słusznie, wiec chętnie poczytam co myślicie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 | ||
Żona Idealna :)
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Ola śpi albo na plecach albo na brzuchu, ale na boku też się zdarzy jeśli na lezaco się karmimy ![]() Ja z Ali mam tylko talerzyk i fartuszek, resztę z allegro ![]() My dziś popołudnie spędziliśmy ze znajomymi na grillu. Oczywiście mówiłam, żeby zacząć prędzej i na porę spania wrócić do domu to nie. Wracaliśmy na syrenie dużo za późno. Tak mi szkoda Małej było jak tak płakała. Ale nie mogliśmy się zebrać wcześniej bo robiliśmy jakby u siebie tzn u teściów na działce ![]() Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 | |
Wtajemniczenie
|
Mamy marcowe 2019 - cz. 9
Cytat:
Pewnie tak. Ja właśnie te jedzeniowe rzeczy to patrzę gdzie wyprodukowane i z czego. Tak samo nie użyłabym kosmetyków z Ali. Ale ciuchy kupuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Zakorzenienie
|
Współczuję dziewczyny kiepskich nocy, problemów z alergiami, kupkami itp. Oby sytuacja szybko uległa poprawie.
My dzisiaj wróciliśmy do domu znad morza. Wyjazd zaliczam do udanych. Pogoda dopisała, tylko jeden dzień był kiepski, ale nie padało, więc jakoś udało nam się czas zorganizować. Wojtuś - anioł, nie dziecko. Córka trochę gorzej, ale też udawało nam się jakoś dogadać najczęściej:P Dzisiaj w nocy wojtek przespał calutką noc. Zasnął koło 22:30 (późno, ale dopiero po 22 wróciliśmy do pokoju z knajpy, gdzie w sumie trochę się zdrzemnął, a potem już kombinował) i obudził się koło 8 rano, bez żadnego jedzenia w nocy. Gdyby nie to, że córka w nocy coś tam marudziła i popłakiwała, to nocka byłaby przespana przeze mnie w całości. Dzisiejsza noc za to może być gorsza, a przynajmniej pobudka może być wczesna, bo dzisiaj jednak wojtek większość dnia przespał z uwagi na podróż, więc szybko może obudzić się wyspany:P Teraz 2 dni spędzamy w domu i ogarniamy się, robimy pranie itp, a następnie znowu pakowanie i jedziemy do moich rodziców na prawie 2 tygodnie. Pierwsze kilka dni będziemy wszyscy razem, potem mąż wraca do pracy, a ja jeszcze na tydzień zostaję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy którejś z Was maluszek nie interesuje się stopkami? Trochę się martwie, bo mój w ogóle. Odkąd zaczął leżeć na brzuchu to jest jego główne zajęcie. Próbujemy delikatnie zabaw że łapiemy stopkę w dłoń, ale zaraz puszcza. Bo rozumiem, jakby cokolwiek próbował, a on nic a nic. Coś mi świta, że jakieś 3 tygodnie temu złapał za kolanka kilka razy, teraz nic. Brzuch rządzi.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
Raczkowanie
|
U nas na boku lub pleckach spanie.
Przedmioty jedzeniowe też wolę sprawdzone. Boję się,że do jedzenia może się dostawać coś szkodliwego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja tez najpierw delikatnie kolanka i glownie brzuszek, a teraz jak odkryla stopy to tylko stopy i stopy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 | |
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
Konto usunięte
|
Ejj właśnie, muszę sprawdzić czy moja się napije z kubeczka, skoro z butelki nie chce... Ale czy jest sens kupować specjalny kubek, nie może być zwykły?
Moja ostatnio zaczyna przez sen się przekręcać na brzuch i tak śpi. Za stópki się łapie, ale jeszcze nie bierze do buzi. Uszyłam jej dziś opaskę na głowę, nakombinowałam się przy tym jak koń pod górkę, ale jest. Stwierdziłam, że musi mieć coś na uszy jak będzie mocno wiać nad morzem, a w poniedziałek jedziemy. Nie jest idealnie, ale jestem z siebie dumna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Zadomowienie
|
Aśka, gdzie jedziecie?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;87052306]Ejj właśnie, muszę sprawdzić czy moja się napije z kubeczka, skoro z butelki nie chce... Ale czy jest sens kupować specjalny kubek, nie może być zwykły?
Moja ostatnio zaczyna przez sen się przekręcać na brzuch i tak śpi. Za stópki się łapie, ale jeszcze nie bierze do buzi. Uszyłam jej dziś opaskę na głowę, nakombinowałam się przy tym jak koń pod górkę, ale jest. Stwierdziłam, że musi mieć coś na uszy jak będzie mocno wiać nad morzem, a w poniedziałek jedziemy. Nie jest idealnie, ale jestem z siebie dumna ![]() Dzień dobry ![]() Małej coś się godziny pomyliły i od 5.40 nie śpi ![]() Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#324 |
|
Dobra zasnęła po 7 i spała do 9.20
![]() ![]() Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#325 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj byliśmy na imprezie w lokalu i młoda praktycznie całą przespała. Starsza się wyszalała z innymi dziećmi, zasnęła w aucie po 21 i oczywiście pobudka o 6.40. A tak mi się marzyła chociaż 7.30. Młodsza kiepskie ma nocki ostatnio, za to w dzień odsypia. Mąż, król życia, też sobie pospał do 10. Już się nawet nic nie odzywam, bo byśmy się tylko pokłócili i tyle z niedzieli by było. Ostatnio załapałam mega doła. Brakuje mi chęci do czegokolwiek. Nie umiem się zorganizować. Chodzę rozdrażniona. Jak trwało to tydzień to stwierdziłam, że spoko, może potrzebuję takiego rozwleczenia, żeby naładować baterie. A teraz mijają już 3 tygodnie a ze mną jeszcze gorzej... Sorki za smętny akcent w niedzielne przedpołudnie. Wysłane z mojego motorola one przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mój król życia jeszcze sobie śpi :p a my balujemy od 6:30 z przerwa na krótka drzemkę podczas której prasowałam :p Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#327 |
Rozeznanie
|
U nas spanie właściwie tylko na plecach, czasem się zdarzy na boczku, a jak przekula się na brzuch to zaraz się budzi.
Mała śpi z nami w łóżku i dziś w nocy obudziłam się na siku a ona leży na brzuszku patrzy na mnie i się uśmiecha - nie spała, jak długo tak leżała nie mam pojęcia ![]() Jeśli chodzi o ali to mam obawy kupować tam rzeczy dla dzieci, a z drugiej strony rzeczy np z Pepco tez są chińskie, na allegro też nie raz widziałam te same rzeczy co na ali. Floferku moja tez nie interesuje się stópkami. Fajny pomysł z tym postem na fb o rozszerzaniu diety. Nam na ostatniej wizycie szczepiennej lekarka powiedziała żeby zacząć dawac Małej zupki, a na wieczorny posiłek kaszkę bo za mało przybiera, tzn dobrze przybiera, ale mogłaby więcej... A ja się zaparłam i rozszerzanie diety zaczniemy gdzieś za 2-3 tygodnie, zaczęłam karmić Małą częściej i moim zdaniem ładnie przybiera, pojechałam do przychodni i w ciągu 10 dni przybyło jej 180g, więc chyba całkiem spoko. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 |
Zakorzenienie
|
To u nas ja dzisiaj spałam do 11 prawie
![]() Nam na wizycie szczepiennej lekarka też mówiła, żeby rozszerzać małemu dietę, bo on już "taki kawał chłopa, że mleko może mu nie starczać:P". My zaczynamy rozszerzanie w tym tygodniu, obstawiam środę, bo we wtorek będziemy jechać do moich rodziców, to u nich zaczniemy na spokojnie kolejnego dnia. U nas już ponad 5,5 miesiąca, więc trzeba się w końcu zebrać:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Zakorzenienie
|
U nas mała wstała przed 5, mąż ja przejął a ja spałam do jakiejś 8 chyba. Co do spania to moja albo na plecach albo na boku.
Kiedy planujecie podawać wodę? Po 6 miesiącu czy wcześniej? I w czym? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 | |
|
Cytat:
![]() Maz się przymila. Zrobił rano śniadanie i kawę, poszedł z nami na spacer, teraz robi obiad.. ![]() Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:35.