![]() |
#301 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Staraczki 2019, cześć 6
Cytat:
![]() Piersi nie bolą, bo dostinex, ale brzuch boli jakbym miała dostać okres, więc do soboty nie dociągnę, bo mnie okres zaskoczy wczesniej ![]() Wysłane z mojego CPH1931 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#302 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja mam wizytę w luxmedzie w czwartek. Muszę sobie gadkę przygotować, żeby dała mi jakieś badania. No sory ale mam najwyższy pakiet, a o badania się trzeba prosić. :/ lekarki nie znam, ale ma ocenę 5 i babki piszą, że pomogła im w zajściu po wielu przebojach. Więc jestem pełna nadziei, że mnie nie oleje. U mnie w luxmedzie są lekarze z dobrymi ocenami, ale dostać się do nich to cud. Oczywiście codziennie jest dostępny ginekolog, który potwierdzał mi poprzednią ciążę. Wiekszego gbura nie widziałam. Nawet żadnych badań mi nie dał, a był to już chyba 9tc. Nie wiem po co go tam trzymają. I ostatnio się dowiedziałam, że lekarz, którego uważałam za najlepszego już tam nie przyjmuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#303 |
Konto usunięte
|
500 plus dają, ale jak ktoś bardzo chce dziecka, a ma problemy z zajściem, to już nikogo nie interesuje. Prywatnie trzeba chodzić. Powinnam teraz zanieść rządzącym paragony i faktury, niech mi oddają. Przepraszam, ale musiałam to napisać. Przez czas leczenia i chodzenia po lekarzach, oprócz prywatnych wizyt, czułam się jak jakiś intruz, który przychodzi i chce nie wiadomo czego.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#304 | ||||
Wtajemniczenie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;87965568]No brzmi dobrze. A nie byłaś do innego umówiona czy mi się myli?
U mnie z przytulanek nici. Bo tż chyba włączył radar na dni płodne i chodzi nadąsany nawet nie wiem o co. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] byłam umówiona do innego, który też miał super oceny, ale zajmował się TEŻ niepłodnością, ale głównie prowadzenie ciąż. A ten mnie przekonał właśnie tą specjalizacją - właśnie takiego kogoś potrzebuję ![]() u mnie mąż ma radar na dni płodne w tym sensie, że wtedy to ja jestem atakowana i nawet jak jesteśmy na wyjeździe to musimy się spotkać, żeby żaden dzień nie był zmarnowany ![]() [1=9cf1d31d279bad27b001c12 cbf2de6a056fa95f2_6583802 d27f04;87965622]Mój mąż uwielbia w moje płodne zostać u rodziców na dłużej ![]() ![]() Wysłane z mojego CPH1931 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] ach ci faceci ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() kejtiCe nieważne jak klinika się nazywa, ważne żeby lekarze w niej przyjmujący pomogli. będzie dobrze ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;87966440]U niego to ewidentnie przemęczenie. Ale czemu akurat teraz. Ja mam wizytę w luxmedzie w czwartek. Muszę sobie gadkę przygotować, żeby dała mi jakieś badania. No sory ale mam najwyższy pakiet, a o badania się trzeba prosić. :/ lekarki nie znam, ale ma ocenę 5 i babki piszą, że pomogła im w zajściu po wielu przebojach. Więc jestem pełna nadziei, że mnie nie oleje. U mnie w luxmedzie są lekarze z dobrymi ocenami, ale dostać się do nich to cud. Oczywiście codziennie jest dostępny ginekolog, który potwierdzał mi poprzednią ciążę. Wiekszego gbura nie widziałam. Nawet żadnych badań mi nie dał, a był to już chyba 9tc. Nie wiem po co go tam trzymają. I ostatnio się dowiedziałam, że lekarz, którego uważałam za najlepszego już tam nie przyjmuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] najlepiej powiedzieć same najgorsze rzeczy, samopoczucie straszne, czuje, że umieram, nie mam miesiączki, mam wahania wagi i cuda na kiju wtedy może wezmą na poważnie. w innym wypadku powiedzą MŁODA, ZDROWA CO PANI CHCESZ WINCYJ. ![]() Miłego wtorku dziewczyny ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#305 |
Konto usunięte
|
Ja mam przez męża z pracy ubezpieczenie medyczne, ale takie że idę do wybranej placówki, z którą współpracują i w recepcji tylko sprawdzają czy wykonane zabiegi i wizyta obejmują pakiet i jeśli tak to tylko jest "dziękuję i do widzenia".
Akurat mam to szczęście, że znalazłam tam "swoją" panią doktor, u której byłam w czasie pandemii i bardzo ją polubiłam. Chyba sama miała problemy z zajściem w ciążę, z tego co zrozumiałam. Wysłane z mojego CPH1931 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#306 |
Zakorzenienie
|
rysienka, akurat ja uważam, ze jadospisy z AP mają przesadzona cenę, bo można znaleźć gotówce za połowę tej ceny, a prawda jest taka, że dieta dla płodności to po prostu zdrowa dieta, a najlepiej taka dla osób borykających się z pcos/io/problemami hormonalnymi. I takich diet, książek czy poradnikow jest mnóstwo
![]() O dietetykach się nie wypowiem, bo mój mąż korzystal z usług jednej i nie byliśmy zbytnio zadowoleni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#307 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#308 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Widziałam też jakieś centrum wsparcia płodności czy coś. I tam babka twierdzi, że terapia psychologiczna i polubienie macicy i swojego okresu działa ![]() ![]() Więc wszystko działa i nic nie działa ![]() Wysłane z mojego CPH1931 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#309 |
Zakorzenienie
|
[1=9cf1d31d279bad27b001c12 cbf2de6a056fa95f2_6583802 d27f04;87966986]Może jadły syf i jak poprawiły dietę to jajniki się "wyciszyły" i następowała owulacja? Nie wiem.. Też widziałam opinie, że działa na niektórych.
Widziałam też jakieś centrum wsparcia płodności czy coś. I tam babka twierdzi, że terapia psychologiczna i polubienie macicy i swojego okresu działa ![]() ![]() Więc wszystko działa i nic nie działa ![]() Wysłane z mojego CPH1931 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Też o tym w pierwszej chwili pomyślałam, ale później zaczęłam się zastanawiać czy naprawdę ktoś po 4 latach starań je syf. Bo zakładam, że to nie są 4 lata starań bez żadnej ingerencji lekarza, tylko dziesiątki badań, to w końcu każdy by zwrócił uwagę na nieprawidłowe odżywianie. A co do drugiej sytuacji - nie bez powodu mówi się, że wyłączenia myślenia o staraniach pomoże. Tylko, że dla mnie to wyłączenie myślenia kojarzy się z odpuszczeniem tematu, o braku jakiejkolwiek nadziei i wyeliminowaniu starań ze swojego życia, a tu jednak można pójść w stronę akceptacji. Ciekawe ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#310 |
Moderator
|
dzień dobry
![]() odniosę się do tych diet- niestety też nie spotkałam dietetyka z którego byłabym zadowolona, dlatego sama zaczęłam czytać i układać sobie jadłospisy. na swojej "diecie" w ciągu roku schudłam prawie 30 kg, na tej od dietetyka 3 może 4 także tak... mój naprotechnolog zlecił mi badania na nketolerancje- dużo osób mówi że to pic na wodę, u mnie w drugim miesiącu diety zaskoczyło po 4 latach starań, także ja w nie wierzę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#311 | |
Zakorzenienie
|
Mi tylko chodziło o to, że są gotowe jadlopisy, tańsze, też wspomagają plodnosc i też się dzięki nim rodzą się dzieci.
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#312 |
Zakorzenienie
|
Właśnie to wszystko jest rozwalające, niby rząd jest taki pro dzieci, i nic nie róbcie tylko miejcie dzieci, ale jakoś tego wsparcia nie widzę.
Kolezanka chciała się umówić na spotkanie w ramach tej naprotechnologii to powiedzieli, że terminy za 1,5 roku. Także świetnie. Kolezanka tez ma 32 lata wiec szkoda jej czekac tyle czasu. Tez niby poszła do kliniki - badania wszystkie Ok, jajowody drożne to od razu ja babka chciała na inseminacje zapisywać. Nawet nie chciała monitorować jej owulacji, czy w ogóle ma. Po badaniu drożności zaszła, niestety w biochemiczna, ale w końcu mnie posłuchała i poszła do mojego gina :p Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już nie mówiąc o tym, że trzeba też nauczyć się czytać składy, żeby mimo wszystko kupować dobre rzeczy, bo np. jogurt jogurtowi nierówny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#314 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No, ale mi kiedys endo z luxmedu tez tylko tsh zbadala i stwierdzila ze 3.5 to wynik dobry. Teraz na szczescie udalo mi sie znalezc w luxmed endokrynologa , ktory zleca mase badan. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#315 | ||
Wtajemniczenie
|
[1=9cf1d31d279bad27b001c12 cbf2de6a056fa95f2_6583802 d27f04;87966986]Może jadły syf i jak poprawiły dietę to jajniki się "wyciszyły" i następowała owulacja? Nie wiem.. Też widziałam opinie, że działa na niektórych.
Widziałam też jakieś centrum wsparcia płodności czy coś. I tam babka twierdzi, że terapia psychologiczna i polubienie macicy i swojego okresu działa ![]() ![]() Więc wszystko działa i nic nie działa ![]() Wysłane z mojego CPH1931 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] No niby tak to sobie tłumacze. Styl życia ma ogromny wpływ na całe nasze ciało i psychikę. Ale wydaje mi się, że jak ktoś stara się nieskutecznie 4 lata i "je syf" to jest totalnym ignorantem ![]() Cytat:
Cytat:
brawa dla Ciebie ![]() co do nietolerancji to również uważam, że mają wpływ. są osoby, które mają silne nietolerancje pokarmowe, a to ma ogromny wpływ na działanie całego układu, hormonalnego również. kiedyś zwróciłam uwagę na badanie ogen czy jakoś tak. zainteresowało mnie to bardzo, ale wiadomo, że zawsze są inne wydatki. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#316 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#317 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mało lekarzy zwraca uwagę na dietę i styl życia czyli najpierw podstawy, a wiecie dlaczego? przez ludzi! ludzie generalnie chcą wiecie szybko, prosto i skutecznie, więc wolą dostać tabletki na odchudzanie niż zadbać o dietę i ruch. z perspektywy fizjoterapii wiem, że jak pacjenta się poprosi, żeby codziennie wykonywał przez 5! minut jakieś ćwiczenie, a pomoże mu to w jego problemie to .. 8/10 pacjentów nie będzie tego robiło z lenistwa i wolą co miesiąc iść do fizjo żeby im coś naprawić. ![]() podobnie jest u dietetyków i endo. ktoś ma gorsze wyniki tarczycy, insulinooporoność, cokolwiek to szybciutko przepisują leki, po których wyniki są ekstra. a tak naprawdę na samym początku powinno się "back to the basic" i zadbać o dietę, aktywność fizyczną, higienę snu - czyli generalnie lifestyle. ale podejrzewam, że wielu ludziom się nie chce (tzn nie podejrzewam - wiem to) i wolą łykać tabsy do końca życia niż ruszyć tyłek z kanapy. taka jest prawda. są jednostki tak naprawde, które zmienia coś w swoim trybie życia, a w przynajmniej w 50% przypadków przełoży się to na lepsze wyniki i samopoczucie. androlog, do którego chodziliśmy z mężem mnie wkurzył, ale dobrze nam powiedział wtedy. ilu osobiście znamy ludzi którzy dbają o jakość produktów, które jedzą / ruszają się przynajmniej 3 x w tygodniu / zapewniają sobie przynajmniej 7-8 h snu? to są straszne banały, ale większość osób tego nie robi z różnych powodów. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#318 |
Zadomowienie
|
[1=9cf1d31d279bad27b001c12 cbf2de6a056fa95f2_6583802 d27f04;87966428]Ja już dzisiaj wiem, że nie wytrzymam do soboty
![]() Piersi nie bolą, bo dostinex, ale brzuch boli jakbym miała dostać okres, więc do soboty nie dociągnę, bo mnie okres zaskoczy wczesniej ![]() Wysłane z mojego CPH1931 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Ja też już przebieram nogami żeby iść po testy, chociaż zupełnie nie ma żadnych objawow Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#319 | |
Moderator
|
Cytat:
robiłam w Białymstoku więc Ci raczej nic nie da konkretna nazwa miejsca. poszukaj po prostu tego badania. ja robiłam na 47 najpopularniejsze czynniki. Wyszło mi bardzo wysokie miano na mleko i jajka (o ironio uwielbiam jedno i drugie i jadłam tego bardzo dużo), wysokie na pszenicę i kukurydzę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#321 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#322 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To co, przekładamy na czwartek? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam wyniki z tarczycy, bardzo słabo? Screenshot_20200630_163513_com.google.android.apps.photos.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#324 |
Moderator
|
około 800 zł jeśli dobrze pamiętam
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#325 |
Zadomowienie
|
A miałaś owu w piątek czy w sobotę? Może jutro?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#326 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Prawdopodobnie w nocy z poniedziałku na wtorek miałam owu, więc u mnie jeszcze bardzo wcześnie, @ dopiero za tydzień. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Zadomowienie
|
A napisnadropsie kiedy testuje?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#328 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego CPH1931 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#329 |
Zadomowienie
|
[1=9cf1d31d279bad27b001c12 cbf2de6a056fa95f2_6583802 d27f04;87967845]Jutro mam chęć, ale mam tylko facelle a nie pinka super czułego...
![]() ![]() Wysłane z mojego CPH1931 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]No właśnie ja też mam chec tylko testu nie mam żadnego, musiałabym iść dzisiaj kupić. A Ty kiedy miałaś owu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#330 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam pełen przekrój uczuć od jestem w ciąży do na pewno nie ![]() Mam pryszcze i ból brzucha na okres a z drugiej strony ładna temperatura... Dla mnie takie wkręcanie sobie ciazy jest gorsze niż biały test ![]() Wysłane z mojego CPH1931 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Kup! Zrobimy jutro i w sobotę najwyżej powtórzymy ![]() Wysłane z mojego CPH1931 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:17.