Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 57. - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-10-18, 09:31   #301
ceccylia_paladin
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 57.

Cytat:
Napisane przez cukierek_z_cykuty Pokaż wiadomość
O, to ja też podpytam o kubeczek. Miałyście tak, że kubek ma problem z rozłożeniem się w środku? Albo najpierw trzeba się namęczyć , żeby się rozwinął, bo się spłaszcza, potem przecieka i okazuje się, że to dlatego, że znowu jest ściśnięty...

Ogólnie kubeczek dla mnie bomba, facelle rozmiar S jest ok i z nim nie mam tego problemu. Dotyczy on kubka rozm. M - to dlatego, że jest za duży? Za miękki?
A czemu próbujesz z rozmiarem m jak s jest dobry? Czy może nie do końca? Ja właśnie kupiłam facelle s. Wchodzi bez problemu (a myślałam że będzie ciężko) i rozkłada się dobrze, nic nie cieknie. Jedynie mam jeszcze problem z wyciaganiem, bo trudno mi ten dzyndzelek chwycić. Hmm, ale może to ogarne, bo raczej warto.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ceccylia_paladin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-18, 09:36   #302
Fenenna
Wtajemniczenie

[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;88214263]jak odżywkę jak myje OMO to z odzywkami, jak nie to nakładam maskę i trzymam w zależności jak mi się chce - od minuty do godziny [/QUOTE]

Dzięki to na razie stanęło na tym że kupię odżywkę e, maskę do srednioporowatych (i będzie to też pierwsza odżywka w OMO), wcierke i być może szampon balansujący
Fenenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-18, 09:46   #303
cukierek_z_cykuty
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ceccylia_paladin Pokaż wiadomość
A czemu próbujesz z rozmiarem m jak s jest dobry? Czy może nie do końca? Ja właśnie kupiłam facelle s. Wchodzi bez problemu (a myślałam że będzie ciężko) i rozkłada się dobrze, nic nie cieknie. Jedynie mam jeszcze problem z wyciaganiem, bo trudno mi ten dzyndzelek chwycić. Hmm, ale może to ogarne, bo raczej warto.

No pod względem dopasowania do mojej budowy jest perfekcyjny, ale mam takie miesiączki, że (strzelam na oko oczywiście) jakieś 80% krwi menstruacyjnej wylatuje ze mnie w ciągu kilkunastu godzin, potem się tuż tylko ciurczy po 5 ml na dobę. Serio, kubek 15ml po 3 godzinach jest przepełniony. Chciałam chociaż trochę wydłużyć ten czas, bo nie zawsze mam możliwość skorzystać komfortowo z toalety tego dnia.

Ja byłam zdziwiona jak to łatwo w siebie wsunąć, serio. Miałam problemy z tamponami, kulkami gejszy, a to takie "wzium" i jest. No ale to S, z M już gorzej.
cukierek_z_cykuty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-18, 09:51   #304
ceccylia_paladin
Wtajemniczenie

Cytat:
No pod względem dopasowania do mojej budowy jest perfekcyjny, ale mam takie miesiączki, że (strzelam na oko oczywiście) jakieś 80% krwi menstruacyjnej wylatuje ze mnie w ciągu kilkunastu godzin, potem się tuż tylko ciurczy po 5 ml na dobę. Serio, kubek 15ml po 3 godzinach jest przepełniony. Chciałam chociaż trochę wydłużyć ten czas, bo nie zawsze mam możliwość skorzystać komfortowo z toalety tego dnia.

Ja byłam zdziwiona jak to łatwo w siebie wsunąć, serio. Miałam problemy z tamponami, kulkami gejszy, a to takie "wzium" i jest. No ale to S, z M już gorzej.
Może jest dla Ciebie za długi. Bo czytałam że powinno się zmierzyć odległość szyjki macicy od wejścia pochwy i kubeczek nie może być dłuższy, bo będzie źle leżeć. Jejku to obfite ma początku masz, pewnie podpaski czy tampony są bez szans

ceccylia_paladin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-18, 10:08   #305
cukierek_z_cykuty
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ceccylia_paladin Pokaż wiadomość
Może jest dla Ciebie za długi. Bo czytałam że powinno się zmierzyć odległość szyjki macicy od wejścia pochwy i kubeczek nie może być dłuższy, bo będzie źle leżeć. Jejku to obfite ma początku masz, pewnie podpaski czy tampony są bez szans

Mhm, w ten sposób. Spróbuję poczytać o krótszych.

No tampon + wielka podpaska to zabezpieczenie na godzinę w tym krytycznym momencie. Większy tampon też nic nie daje, bo historia jak z kubeczkiem - ja go w środku niechcący ściskam i mimo, że krew w niego wsiąknie, to od razu go "wyżymam" i wszystko przelatuje. Zdarzło się, że się opancerzyłam, pół godziny później podniosłam coś ciężkiego a tam leci jak z kranu mimo zestawu ochronnego. Tu kubeczek jest i tak wybawieniem, tylko żeby chociaż z 5 godzin wytrzymał.
Stary 2020-10-18, 10:45   #306
staska_stasia
Zakorzenienie

Pytanie o wit. D.
Ogólnie suplementuję już od jakichs 3 lat, zawsze idę do apteki, móię: poproszę wit. D i coś mi tam dają. Ale w ostatnim tygodniu kupowałam i babeczka zapytała: ale zarejestrowana jako lek czy jako suplement diety?
Czym to się różni akurat konkretnie przy wyborze wit. D?
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-18, 10:48   #307
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez staska_stasia Pokaż wiadomość
Pytanie o wit. D.
Ogólnie suplementuję już od jakichs 3 lat, zawsze idę do apteki, móię: poproszę wit. D i coś mi tam dają. Ale w ostatnim tygodniu kupowałam i babeczka zapytała: ale zarejestrowana jako lek czy jako suplement diety?
Nad wyrobem suplementów nie ma kontroli.
Równie dobrze możesz kupić je na stacji benzynowej.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-10-18, 10:49   #308
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez staska_stasia Pokaż wiadomość
Pytanie o wit. D.
Wszystkie leki są lepsze od suplementów. Są przebadane i zawierają to, co deklaruje producent. Musza przejść przez cały proces, aby być uznanym za lek. Supelemt - nigdy nie masz pewności, czy to co mówi producent, na pewno w suplemencoe znajdziesz. W internecie znajdziesz dużo informacji o różnicach pomiędzy suplementem a lekiem OTC.

Ja stosuje tylko vigantolletten 1000 (ten wyższy już lekiem nie jest), a ostatnio vigantol w kropelkach (wychodzi najtaniej, a jeszcze jakiś czas temu był wydawany tylko na receptę, teraz można już bez recepty kupować).

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-18, 10:51   #309
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ja u dziecka wcześniej Devikap, teraz Vigantol.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-18, 10:53   #310
Pani_Mada
BAN stały

[1=9fe3753a27fdab91f294646 f71f38ef6abf24fb7_615a35f 24cb81;88214314]Jaki wynik test na koronawirusa (mam na myśli typowy test na covid wykonywany w polskich placówkach ochrony zdrowia, nie pytajcie proszę, o jaki test konkretnie chodzi, bo gdybym wiedziała, nie byłoby tego pytania) pokaże mi, jeśli byłam chora, ale już nie jestem? Czy pokaże na przykład obecność przeciwciał?
[/QUOTE]

tak, test na przeciwciała.
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-18, 10:57   #311
5e174d638782fcc6bf92aea81c4f77463b6907f9_631a73f229d31
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
kupię w biedrze sok z buraków do picia?

Tak
5e174d638782fcc6bf92aea81c4f77463b6907f9_631a73f229d31 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-10-18, 10:58   #312
lightangel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NinaSimone Pokaż wiadomość
Ma ktoś do polecenia prosty i smaczny przepis na bigos z kapustą słodka i kwaśna?

Ja wolę bardziej z kiszonej kapusty, ale w sumie sposób przyrządzania ten sam. Robię tak: podsmażam cebulę, kiełbasę i boczek wędzony. Potem dodaję kapustę kiszoną (jak ktoś chce to można w tym samym czasie dodać słodką - ile to zależy od preferencji ale mniej więcej pół na pół). Jak wszystko się podsmaży to dodaję wodę z namaczania grzybów suszonych i same grzyby. Potem gotuję całość na wolnym ogniu kilka godzin, z uchyloną pokrywką żeby nadmiar płynu odparował. Na koniec jak ktoś lubi można dodać przecieru pomidorowego, ja wolę bez.
Cytat:
O, to ja też podpytam o kubeczek. Miałyście tak, że kubek ma problem z rozłożeniem się w środku? Albo najpierw trzeba się namęczyć , żeby się rozwinął, bo się spłaszcza, potem przecieka i okazuje się, że to dlatego, że znowu jest ściśnięty...

Ogólnie kubeczek dla mnie bomba, facelle rozmiar S jest ok i z nim nie mam tego problemu. Dotyczy on kubka rozm. M - to dlatego, że jest za duży? Za miękki?
M może być dla Ciebie za duży, a w zasadzie za długi. Wtedy najczęściej przecieka, bo mięśniami go ściskasz. Możesz mieć nisko szyjkę, tak jak ja. U mnie ten S z Facelle zawsze lekko wystawał na zewnątrz, musiałam kupić inny kształt.
Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
Dziewczyny l, czy udaje Wam się wyjąć kubeczek nad toaleta? Użyłam go tylko raz i przeżyłam strach. Nad toaleta nie potrafiłam go wyjąć, więc wlazłam do wanny, ale i nawet w tej pozycji mi się nie udawalo. Nie potrafiłam go wchwycic, chyba był za glegoko (?), jak chwyciłam to mi z palców wyjeżdżał. W końcu go wyciągnęłam, męczyłam chyba się z 10 minut z nim i teraz się boję.

Jak kupiłam twardszy kubeczek też miałam taki problem, jak go za pierwszym razem chciałam wyjąć to tak się namęczyłam że myślałam że będę musiała poprosić TŻ o pomoc teraz już przywykłam do tego że muszę go łapać wyżej, bo wtedy łatwiej go ścisnąć i zakładam i wyjmuję go bez problemu. Nie wyjmuję kubeczka nad toaletą, zawsze pod prysznicem bo inaczej mogłabym nabrudzić w łazience.

lightangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-18, 11:06   #313
cukierek_z_cykuty
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lightangel Pokaż wiadomość
M może być dla Ciebie za duży, a w zasadzie za długi. Wtedy najczęściej przecieka, bo mięśniami go ściskasz. Możesz mieć nisko szyjkę, tak jak ja. U mnie ten S z Facelle zawsze lekko wystawał na zewnątrz, musiałam kupić inny kształt.
Zrdadzisz jaki kupiłaś?
Stary 2020-10-18, 11:38   #314
white_bear
Pani żona :)

[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88214246]Szukam prostego programu graficznego (darmowego), ktory funkcjonalnoscia przypomina painta, tylko zeby byly takie funkcje:
- jak cos dodaje i przesuwam to pokazuje, czy jest wysrodkowane
- pojedyncze ruchy zapisuja sie jako warstwy i mozna je potem edytowac.[/QUOTE]
Spróbuj GIMP- a jest darmowy i ma dużo różnych opcji.
Na zawsze MY

white_bear jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-18, 11:43   #315
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez white_bear Pokaż wiadomość
Spróbuj GIMP- a jest darmowy i ma dużo różnych opcji.
Ale jednak jest trochę trudniejszy i bardziej zaawansowany niż paint.

b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-18, 11:45   #316
Pani_Mada
BAN stały

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88214812]Ale jednak jest trochę trudniejszy i bardziej zaawansowany niż paint.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

no jeśli program ma spełniać wymagania naktergal to musi być trudniejszy i bardziej zaawansowany niż Paint

Edytowane przez Pani_Mada
Czas edycji: 2020-10-18 o 11:53
Stary 2020-10-18, 11:49   #317
cukierek_z_cykuty
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Pokaż wiadomość
no jeśli program ma spełniać wymagania cukierka_z_cykuty to musi być trudniejszy i bardziej zaawansowany niż Paint
Wymagania Naktergal, ja tu przyszłam po kubeczek.
Stary 2020-10-18, 11:52   #318
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Wymagania Naktergal, ja tu przyszłam po kubeczek.
a fakt. nie wiem jak spojrzałam, że mi tak wyszło. edytowałam.
Stary 2020-10-18, 12:41   #319
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Cześć
Jak należy dbać o las w słoiku? Czy jest to bardzo trudne?
Nie czytałam poprzednich stron, więc nie wiem czy padło to pytanie niedawno.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-10-18, 12:45   #320
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
. Jak kupiłam twardszy kubeczek też miałam taki problem, jak go za pierwszym razem chciałam wyjąć to tak się namęczyłam że myślałam że będę musiała poprosić TŻ o pomoc teraz już przywykłam do tego że muszę go łapać wyżej, bo wtedy łatwiej go ścisnąć i zakładam i wyjmuję go bez problemu. Nie wyjmuję kubeczka nad toaletą, zawsze pod prysznicem bo inaczej mogłabym nabrudzić w łazience.

Może się odważę ponownie

Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-18, 13:04   #321
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Nightmare666 Pokaż wiadomość
Cześć
zamknięty czy otwarty?
mama i teściowa dostały ode nas taki las (zamknięty), mają go już ponad 2 lata i tak...
podlewać bardzo oszczędnie i tylko wtedy, gdy w środku jest sucho (trzeba włożyć rękę do środka i dotknąć mchu, kamyczków
jeśli mocno zaparuje w środku to trzeba go na chwilę otworzyć, zeby pozbyć się nadmiaru wilgoci

jedna trzyma ten las na stole w pokoju o ekspozycji wschód-południe (bardzo dużo światła tam jest) - i rośliny już 2 razy trzeba być przerzedzać, bo wręcz wychodziły ze słoika
druga trzyma na parapecie na oknie północnym i sobie roślinki rosną ładnie, ale bez takich szaleństw, żeby trzeba było je przycinać
Stary 2020-10-18, 13:09   #322
Kalindaa
Zadomowienie

Cytat:
Cześć
Chodzi o zamknięty tak? Praktycznie nie wymaga uwagi. Nie trzymać na słońcu, żeby się nie zaparzał. Podlewać bardzo rzadko - latem raz na 2 tygodnie, poza sezonem może raz na 2 miesiące minimalną ilością wody. Ważne żeby nie przelać(widać to po tym, że woda się skrapla). Na początku poleca się otwierać na 15 min co kilka dni, a poźniej nawet tego nie trzeba robić.
Kalindaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-18, 13:14   #323
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Cytat:
zamknięty czy otwarty?
mama i teściowa dostały ode nas taki las (zamknięty), mają go już ponad 2 lata i tak...
podlewać bardzo oszczędnie i tylko wtedy, gdy w środku jest sucho (trzeba włożyć rękę do środka i dotknąć mchu, kamyczków
jeśli mocno zaparuje w środku to trzeba go na chwilę otworzyć, zeby pozbyć się nadmiaru wilgoci

jedna trzyma ten las na stole w pokoju o ekspozycji wschód-południe (bardzo dużo światła tam jest) - i rośliny już 2 razy trzeba być przerzedzać, bo wręcz wychodziły ze słoika
druga trzyma na parapecie na oknie północnym i sobie roślinki rosną ładnie, ale bez takich szaleństw, żeby trzeba było je przycinać
On będzie zamknięty (planuję taki babci pod choinkę, bo to fajna sprawa).
Czyli im mniej światła tym lepiej? Babcia ma południowe okno, więc jak będzie ten słój trzymać na stole to będzie chyba okej?
Czy kupny gotowy słój trzeba podlać jak go dostanę, czy może osoba go komponująca już to zrobiła przy składaniu?

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Kalindaa Pokaż wiadomość
Chodzi o zamknięty tak? Praktycznie nie wymaga uwagi. Nie trzymać na słońcu, żeby się nie zaparzał. Podlewać bardzo rzadko - latem raz na 2 tygodnie, poza sezonem może raz na 2 miesiące minimalną ilością wody. Ważne żeby nie przelać(widać to po tym, że woda się skrapla). Na początku poleca się otwierać na 15 min co kilka dni, a poźniej nawet tego nie trzeba robić.
Tak, zamknięty. Gdzieś czytałam, że należy strzykawką podlewać by nie uszkodzić, nie zabrudzić kompozycji
Stary 2020-10-18, 13:15   #324
Nette
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cappuccino Pokaż wiadomość
Polećcie coś na zaparcia. Od 3 dni nie moge sie wypronic. W środę miałam operacje tarczycy. Przed samym zabiegiem poszłam do toalety, w środę nic nie jadłam ale czwartek i piątek już normlanie jadlam. Czuje że mi się chcce ale nie mogę zrobić... Prawie cały czas leżę i podejrzewam że to też może mieć duży wpływ bo jak się jednak człowiek rusza to jelita lepiej działają. Co zjeść? Wypiłam kawę od rana, zazwyczaj dzialalo, ale tym razem nie.. Pije dużo wody. Nie wiem, jakieś jogurty naturalne? Albo owoce? Ale jakie konkretnie? Jakieś sprawdzone sposoby? (Wiem że morele suszone są dobre na to, ale unikam bo są siarkowane przy suszeniu. A tego chce uniknąć i tak już mam pełno w organizmie niezdrowych substancji po znieczuleniu)
Nic super zdrowego, ale... Lipton Ice Tea Green Tea. Szklanka czy pół rano na pusty żołądek, 10-15 min i po sprawie. Działa lepiej niż mleko.
Nette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-18, 13:17   #325
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
On będzie zamknięty (planuję taki babci pod choinkę, bo to fajna sprawa).
Czyli im mniej światła tym lepiej? Babcia ma południowe okno, więc jak będzie ten słój trzymać na stole to będzie chyba okej?
Czy kupny gotowy słój trzeba podlać jak go dostanę, czy może osoba go komponująca już to zrobiła przy składaniu?
najlepiej zapytaj na miejscu jakie nasłonecznienie będzie najlepsze, ale jeśli stół nie stoi w bezpośrednim słońcu to będzie ok.
na początek słój będzie podlany. jeśli będziesz mieć wątpliwości można delikatnie włożyć rękę do środka i sprawdzić czy nie jest sucho.
tam gdzie ja kupowałam do każdego słoja dodawali karteczkę z instrukcją jak się opiekować. i tą karteczkę przekazywałam z prezentem, żeby nie było wątpliwości

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Tak, zamknięty. Gdzieś czytałam, że należy strzykawką podlewać by nie uszkodzić, nie zabrudzić kompozycji
nie no, strzykawką aż się bawić nie trzeba. ale fakt, trzeba podlewać delikatnie. mama to w zasadzie nawet nie tyle podlewa co zrasza zraszaczem.

Czas edycji: 2020-10-18 o 13:19
Stary 2020-10-18, 13:21   #326
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Cytat:
najlepiej zapytaj na miejscu jakie nasłonecznienie będzie najlepsze, ale jeśli stół nie stoi w bezpośrednim słońcu to będzie ok.
na początek słój będzie podlany. jeśli będziesz mieć wątpliwości można delikatnie włożyć rękę do środka i sprawdzić czy nie jest sucho.
tam gdzie ja kupowałam do każdego słoja dodawali karteczkę z instrukcją jak się opiekować. i tą karteczkę przekazywałam z prezentem, żeby nie było wątpliwości

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

nie no, strzykawką aż się bawić nie trzeba. ale fakt, trzeba podlewać delikatnie. mama to w zasadzie nawet nie tyle podlewa co zrasza zraszaczem.
Kupiłam na Allegro i poprosiłam właśnie o dołączenie instrukcji jak się z tym cackiem obchodzić
Pomysł ze zraszaczem jest bardzo dobry, jak w prawdziwym lesie taka mgła
Dzięki za podpowiedzi
Stary 2020-10-18, 13:28   #327
Kalindaa
Zadomowienie

Dokładnie, w instrukcji powinno być wszystko. Ja podlewam miarką do leków, dosłownie 5-10 ml., tak mi najłatwiej.
Kalindaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-18, 13:34   #328
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wolę bardziej z kiszonej kapusty, ale w sumie sposób przyrządzania ten sam. Robię tak: podsmażam cebulę, kiełbasę i boczek wędzony. Potem dodaję kapustę kiszoną (jak ktoś chce to można w tym samym czasie dodać słodką - ile to zależy od preferencji ale mniej więcej pół na pół). Jak wszystko się podsmaży to dodaję wodę z namaczania grzybów suszonych i same grzyby. Potem gotuję całość na wolnym ogniu kilka godzin, z uchyloną pokrywką żeby nadmiar płynu odparował. Na koniec jak ktoś lubi można dodać przecieru pomidorowego, ja wolę bez. M może być dla Ciebie za duży, a w zasadzie za długi. Wtedy najczęściej przecieka, bo mięśniami go ściskasz. Możesz mieć nisko szyjkę, tak jak ja. U mnie ten S z Facelle zawsze lekko wystawał na zewnątrz, musiałam kupić inny kształt. Jak kupiłam twardszy kubeczek też miałam taki problem, jak go za pierwszym razem chciałam wyjąć to tak się namęczyłam że myślałam że będę musiała poprosić TŻ o pomoc teraz już przywykłam do tego że muszę go łapać wyżej, bo wtedy łatwiej go ścisnąć i zakładam i wyjmuję go bez problemu. Nie wyjmuję kubeczka nad toaletą, zawsze pod prysznicem bo inaczej mogłabym nabrudzić w łazience.

Dziękuję. Będę próbować. Myślę o bigosie już na święta, żeby zamrozić

NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-18, 13:36   #329
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
Cześć

Jest zupełnie bezobsługowy, nie może stać w słońcu. Ostatnio otwarłam sloj 1.5- 2 lata temu zeby podlac i zmienić roślinkę. Mam 4 lata, strasznie się dziad rozrósł

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-18, 13:51   #330
Pani_Mada
BAN stały

przegląd samochodu

za kilka dni kończy mi się ważność przeglądu samochodu. niestety razem z mężem jesteśmy obecnie na kwarantannie i nie ma szans, że ktoreś z nas pojedzie na stację diagnostyczną.

zgodnie z tym co znalazłam w internetach "W czasie epidemii koronawirusa badanie techniczne ma przedłużoną ważność, ale wyłącznie dla właścicieli pojazdów, którzy są objęci kwarantanną. Precyzyjnie — od ostatniego dnia kwarantanny badanie techniczne jest ważne jeszcze przez 7 dni."
https://autokult.pl/36037,badanie-te...-jakie-sa-kary

i pytanie nr 1: jak można w razie czego udowodnić, że się przebywało na kwarantannie w momencie gdy mijał termin przeglądu?
bo jak na razie to oprócz telefonu z laboratorium z informacją, że mamy pozytywne wyniki nic więcej nie wiemy, chociaż minął już prawie tydzień. kontroli też żadnej nie było

i pytanie nr 2: właściciel musi być obecny przy przeglądzie? teoretycznie mógłby mój brat wziąć samochód i pojechać, ale nie zarzucą mu, że samochód jest kradziony czy coś?

Czas edycji: 2020-10-18 o 14:04
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości