|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 57.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Wtajemniczenie
|
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;88214263]jak odżywkę
![]() ![]() Dzięki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja byłam zdziwiona jak to łatwo w siebie wsunąć, serio. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No tampon + wielka podpaska to zabezpieczenie na godzinę w tym krytycznym momencie. Większy tampon też nic nie daje, bo historia jak z kubeczkiem - ja go w środku niechcący ściskam i mimo, że krew w niego wsiąknie, to od razu go "wyżymam" i wszystko przelatuje. Zdarzło się, że się opancerzyłam, pół godziny później podniosłam coś ciężkiego a tam leci jak z kranu mimo zestawu ochronnego. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Zakorzenienie
|
Pytanie o wit. D.
Ogólnie suplementuję już od jakichs 3 lat, zawsze idę do apteki, móię: poproszę wit. D i coś mi tam dają. Ale w ostatnim tygodniu kupowałam i babeczka zapytała: ale zarejestrowana jako lek czy jako suplement diety? Czym to się różni akurat konkretnie przy wyborze wit. D? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Równie dobrze możesz kupić je na stacji benzynowej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja stosuje tylko vigantolletten 1000 (ten wyższy już lekiem nie jest), a ostatnio vigantol w kropelkach (wychodzi najtaniej, a jeszcze jakiś czas temu był wydawany tylko na receptę, teraz można już bez recepty kupować). Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Konto usunięte
|
Ja u dziecka wcześniej Devikap, teraz Vigantol.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
BAN stały
|
[1=9fe3753a27fdab91f294646 f71f38ef6abf24fb7_615a35f 24cb81;88214314]Jaki wynik test na koronawirusa (mam na myśli typowy test na covid wykonywany w polskich placówkach ochrony zdrowia, nie pytajcie proszę, o jaki test konkretnie chodzi, bo gdybym wiedziała, nie byłoby tego pytania) pokaże mi, jeśli byłam chora, ale już nie jestem? Czy pokaże na przykład obecność przeciwciał?
[/QUOTE] tak, test na przeciwciała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#312 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Pani żona :)
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88214246]Szukam prostego programu graficznego (darmowego), ktory funkcjonalnoscia przypomina painta, tylko zeby byly takie funkcje:
- jak cos dodaje i przesuwam to pokazuje, czy jest wysrodkowane - pojedyncze ruchy zapisuja sie jako warstwy i mozna je potem edytowac.[/QUOTE] Spróbuj GIMP- a jest darmowy i ma dużo różnych opcji.
![]() |
![]() |
#315 |
Konto usunięte
|
Ale jednak jest trochę trudniejszy i bardziej zaawansowany niż paint.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
BAN stały
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88214812]Ale jednak jest trochę trudniejszy i bardziej zaawansowany niż paint.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] no jeśli program ma spełniać wymagania naktergal to musi być trudniejszy i bardziej zaawansowany niż Paint Edytowane przez Pani_Mada Czas edycji: 2020-10-18 o 11:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Holy Crap!
|
Cześć
![]() Jak należy dbać o las w słoiku? Czy jest to bardzo trudne? Nie czytałam poprzednich stron, więc nie wiem czy padło to pytanie niedawno.
![]() |
![]() |
#320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 | |
BAN stały
|
Cytat:
mama i teściowa dostały ode nas taki las (zamknięty), mają go już ponad 2 lata i tak... podlewać bardzo oszczędnie i tylko wtedy, gdy w środku jest sucho (trzeba włożyć rękę do środka i dotknąć mchu, kamyczków jeśli mocno zaparuje w środku to trzeba go na chwilę otworzyć, zeby pozbyć się nadmiaru wilgoci jedna trzyma ten las na stole w pokoju o ekspozycji wschód-południe (bardzo dużo światła tam jest) - i rośliny już 2 razy trzeba być przerzedzać, bo wręcz wychodziły ze słoika druga trzyma na parapecie na oknie północnym i sobie roślinki rosną ładnie, ale bez takich szaleństw, żeby trzeba było je przycinać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Zadomowienie
|
Chodzi o zamknięty tak? Praktycznie nie wymaga uwagi. Nie trzymać na słońcu, żeby się nie zaparzał. Podlewać bardzo rzadko - latem raz na 2 tygodnie, poza sezonem może raz na 2 miesiące minimalną ilością wody. Ważne żeby nie przelać(widać to po tym, że woda się skrapla). Na początku poleca się otwierać na 15 min co kilka dni, a poźniej nawet tego nie trzeba robić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 | ||
Holy Crap!
|
Cytat:
Czyli im mniej światła tym lepiej? Babcia ma południowe okno, więc jak będzie ten słój trzymać na stole to będzie chyba okej? Czy kupny gotowy słój trzeba podlać jak go dostanę, czy może osoba go komponująca już to zrobiła przy składaniu? ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 | |
BAN stały
|
Cytat:
na początek słój będzie podlany. jeśli będziesz mieć wątpliwości można delikatnie włożyć rękę do środka i sprawdzić czy nie jest sucho. tam gdzie ja kupowałam do każdego słoja dodawali karteczkę z instrukcją jak się opiekować. i tą karteczkę przekazywałam z prezentem, żeby nie było wątpliwości ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- nie no, strzykawką aż się bawić nie trzeba. ale fakt, trzeba podlewać delikatnie. mama to w zasadzie nawet nie tyle podlewa co zrasza zraszaczem. Edytowane przez Pani_Mada Czas edycji: 2020-10-18 o 13:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 | |
Holy Crap!
|
Cytat:
![]() Pomysł ze zraszaczem jest bardzo dobry, jak w prawdziwym lesie taka mgła ![]() Dzięki za podpowiedzi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Zadomowienie
|
Dokładnie, w instrukcji powinno być wszystko. Ja podlewam miarką do leków, dosłownie 5-10 ml., tak mi najłatwiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Sent from my SM-G973F using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
BAN stały
|
przegląd samochodu
za kilka dni kończy mi się ważność przeglądu samochodu. niestety razem z mężem jesteśmy obecnie na kwarantannie i nie ma szans, że ktoreś z nas pojedzie na stację diagnostyczną. zgodnie z tym co znalazłam w internetach "W czasie epidemii koronawirusa badanie techniczne ma przedłużoną ważność, ale wyłącznie dla właścicieli pojazdów, którzy są objęci kwarantanną. Precyzyjnieâââod ostatniego dnia kwarantanny badanie techniczne jest ważne jeszcze przez 7 dni." https://autokult.pl/36037,badanie-te...-jakie-sa-kary i pytanie nr 1: jak można w razie czego udowodnić, że się przebywało na kwarantannie w momencie gdy mijał termin przeglądu? bo jak na razie to oprócz telefonu z laboratorium z informacją, że mamy pozytywne wyniki nic więcej nie wiemy, chociaż minął już prawie tydzień. kontroli też żadnej nie było ![]() i pytanie nr 2: właściciel musi być obecny przy przeglądzie? teoretycznie mógłby mój brat wziąć samochód i pojechać, ale nie zarzucą mu, że samochód jest kradziony czy coś? Edytowane przez Pani_Mada Czas edycji: 2020-10-18 o 14:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.