|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamy 2023
Mi chyba piersi zmalały trochę.
Ale schudłam 6kg Dziś jestem na kursie..na szczęście dobrze się czuje Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
|
#302 |
|
Raczkowanie
|
Mój stanik przyszedł i jest za mały w obwodzie,ale przedłużkę kupię bo mi się podoba . A był największy rozmiar. My dziś i jutro nad morze, mam całkiem blisko 30 km . Taki krótki weekendowy relaks i w końcu powiemy o ciąży znajomym .
Ja dzisiaj o 1 w nocy piekłam drożdżówki i pączki pieczone . Nie mogłam spać Miłego weekendu ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja wczoraj od siostry dostałam sporo staników, bo obecnie to w jednym sportowym bez fiszbin bo w takim mi najwygodniej. Cytat:
![]() my może w wakacje wyskoczymy na trochę nad morze jak czas i finanse pozwolą ![]() . Mmm pączki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#304 |
|
Raczkowanie
|
A ja zdążyłam się już rano pokłócić z mężem. Śniły mi się knedle z truskawkami i powiedziałam mu hak tylko się obudziliśmy, że chce knedle na obiad. A on zaczal że mam nie przesadzać, bo się naczytalam o zachciankach ciążowych i teraz specjalnie wymyślam-.- niestety on wychodzi z założenia że obiad to koniecznie mięso, a mnie strasznie odrzuca aktualnie od jakiejkolwiek formy...
Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#305 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie mam żadnych prawie zachcianek. Ciągle w głowie mam szarlotkę takie kwaśne jabłka . Jeszcze przed wyjazdem małosolne ogórki zrobiłam będą jak znalazł po powrocie. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mi osobiście jakoś tak mięso też średnio podchodzi tak więc rozumiem Cię ![]() . Jedynie plus, że u mnie mąż jakieś pierogi czy knedle z owocami zje na obiad ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#307 |
|
Raczkowanie
|
Finalnie moj zjadł, po czym spojrzał na mnie z ukosa i rzucił 'serio na to miałaś ochote'
ale No nie przełknę mięsa, os ryby mnie odrzuca, mogłabym tylko ziemniaki z jajkiem sadzonym i kefirem...Umówiłam się dzisiaj na kontrole, mimo duphastonu nadal boli mnie podbrzusze i mam takie jakby skurcze, całe podbrzusze robi się sztywne. Bratowa tak miała, a później się okazało że płodobumarl, wiec panikuje. Osiwieje przez ta ciążę. Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj mam prenatalne, 3 tyg temu wizyta była u mojego lekarza i tak się mimo wszystko stresuję chociaż nic nie było takie co by mogło wskazywać że jest coś nie tak.
@Cruxia lepiej mimo wszystko sprawdzić . Może to nic takiego i będziesz musiała nospę i magnez brać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#309 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Liczę że to tylko moje panikarstwo i faktycznie na nospie się skończy... ale wolę podjechać i być pozniej spokojna, niż się przez kolejne 2 tygodnie zastanawiać co się dzieje. Mam nadzieję, że przy okazji zrobi mi szybkie usg żeby podejrzeć kijanke. No i muszę pamiętać o to, żeby zapytać o tą kartę ciąży! Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#310 |
|
Raczkowanie
|
Wróciłam z weekendu +5 kg na plusie jak nic
obiadłam się.( Kupiłam ryby prosto z kutra cena 50% taniej niż w sklepie) Nic sobie nie żałowałam bo zaczynam dietę o niskim indeksie glikemicznym. Osobiście nie widzę tam nic nie dobrego ,jedynie awokado smakuje mi jak mydło To pominie. Zaczynam pracę i dowiedziałam się ,że kobieta zatrudnia głównie kobiety w ciąży,samotne matki. Bardzo zawiłą ma przeszłość ,ale morał taki,że uważa kobieta w ciąży czy samotna matka ma prawo do pracy i świadczeń. Dużo firm woli się pozbyć takiej osoby. Ja w 1 ciąży wyleciałam chociaż firma głosi,że jest rodzinna wspiera młode matki .Miłego poniedziałku trzymam kciuki za wszystkie grudniowe mamusie ![]() Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, może coś powie . Lepiej jechać i sprawdzić, wtedy człowiek spokojniejszy będzie . Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Fajna firma i fajne podejście szefowej . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#312 |
|
Przyczajenie
|
Ja liczę na to, ze szybko się dowiemy płci, bo ta nieświadomość mnie wykancza. Przy młodym to juz w 12 tygodniu na prenatalnych lekarz powiedział, ze facet na 80%. Niby jak będzie chłopak to fajnie, bo syn zgadza się tylko na brata. Jednak córka to takie małe marzenie moje i męża. Trzeciego dziecka napewno nie będzie wiec ostatnia szansa.
Moje zachcianki są inne niż poprzednio więc jakąś nadzieja się tli. Ale wiadomo najwazniejsze zeby było zdrowe.Mam jutro wizytę juz bie mogę sie doczekać. Jak u Was czy ginekolodzy dają Wam skierowania na prenatalne czy prywatnie robicie? ![]() Ja poprzednio dostałam skierowanie, ale ciążę prowadził inny lekarz, niewiem jakie ten ma praktyki. Wysłane z mojego 2201117TY przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#313 |
|
Raczkowanie
|
Ja miałam dzisiaj wizytę z doskoku u innego gina. Zrobil usg, małe siedzi, szyjka dluga i zamknięta. Prenatalne mam na 12.06 ale chyba spróbuję wcześniej, bo inaczej nie zlape swojego gina prowadzącego w czerwcu...
Co do pytania: skierowanie na usg genetyczne dostałam po prostu, o pappa nikt mnie nie pytał nawet, wiem, ze sobie mogę dokupić (medicover). A że jutro jadę na nifty, to jakoś na pappe nie idę. Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po prenatalnych
. Wszystko w porządku, na swoim miejscu. Wyniki z krwii przyjadą pocztą . Płci nie powiedział ale może jutro u swojego gina się dowiem . Z tego co wiem, to ten lekarz za bardzo nie chce mówić tak wcześnie płci. Ja robiłam prywatnie, bo wskazań nie miałam. Jedna siostra w obu ciążach też prywatnie, za to druga siostra prenatalne miała za granicą a teraz miała skierowanie z uwagi na wady u pierwszego dziecka. @Cruxia, a w jakim tyg będziesz 12.06? Bo z tego co słyszałam to robią dopiero od skończonego 12 tyg czyli 12+1 wcześniej nie chcą. Najważniejsze, że wszystko ok z ciążą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#315 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i oczywiście gratuluję i cieszę się,ze wszystko jest w porządku! ![]() Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Najlepiej zadzwoń i dopytaj czy wcześniej przyjmą ![]() . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#317 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() , rozumiem z braniem tego wolnego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#319 |
|
Przyczajenie
|
Ja juz po wizycie mój mały człowiek ma prawie 4cm. Dostałam skierowanie na prenatalne, umówiłam się na 17 czerwca. Może dowiemy się kto tam mieszka.
![]() Wysłane z mojego 2201117TY przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#320 |
|
Raczkowanie
|
A ja właśnie wyszłam z pobrania na nifty. Babeczka wbijała mi sie 3 razy, pierwszy raz mi się cos takiego zdarzyło...
Jak samopoczucie? Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#321 |
|
Przyczajenie
|
Ja niby czuje sie dobrze, ale mam zerowe chęci zeby cokolwiek zrobić.. Miałam w planach, ze po przejsciu na zwonienie zrobię mieszkanie na błysk, mycie okien i te sprawy. A rano wstaję zaprowadzam młodego do przedszkola i leżę z przerwą na przygotowanie obiadu.. Jak mąż wraca jemy obiad i dalej leżę.. Okropnie się z tym czuję, ale mam nadzieję, ze jak minie pierwszy trymestr to wrócą mi siły..🥹
Wysłane z mojego 2201117TY przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja się nie dowiedziałam ani na prenatalnych ani dCytat:
![]() . Ja byłam dzisiaj u swojego lekarza, dzidzion tak się kręcił i chował że nie był w stanie sprawdzić co to będzie. Na następną wizytę mam mieć wyniki krzywej cukrowej bo ten cukier u mnie nie bardzo i zobaczymy co wyjdzie na krzywej ![]() . Na razie kazał jeść ostatni posiłek o 20, a później jak coś to tylko woda ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#323 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
Trzymałam kciuki ![]() Ja też dzisiaj byłam na prenatalnych, w usg wszystko dobrze, dzieciątko usilnie siedziało w jednym miejscu i nie chciało się ruszyć, więc sumaryczne godzinę czasu w gabinecie spędziłam, ale ten doktor jest taki mega dokładny, że musi wszystko na tip top wiedzieć. Malutki człowiek miał czkawkę cały czas i tak to śmiesznie na usg wygląda, jak takie malutkie ciałko całe podskakuje Pappa i bHcg wyszły tak średnio, dlatego zdecydowałam się od razu na nifty, żeby mieć wolną głowę i pewność. Więc gdzieś za 1,5 tyg powinnam znać płeć
"Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy." Edytowane przez olka900 Czas edycji: 2023-05-30 o 21:48 |
||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#324 |
|
Raczkowanie
|
Sankur91 też sobie obiecuje, że po pierwszym trymestrze zrobie wszystko w domu
bo narazie raz, ze praca, a dwa, że siły brak.Kasiaml91 też nigdy nie miałam takiego problemu, zawsze slyszalam, że piękne żyły, wszystko widać i krew też zawsze ładnie leci, bo pije dużo wody. Także tu niestety ale chyba umiejętności pani pobierającej zawiodły... Olka900 a jakie nifty robiłaś? Tak, ja chce znac płeć, juz się nie mogę doczekać. Zastanawiam się czy dowiem sie z wyników nifty, czy jednak już na prenatalnych. Na prenatalne wczoraj umówiłam się jednak tam gdzie robiłam nifty - mają lepszy sprzed i najlepszą babeczke w Łodzi (podobno), a akurat był termin który bardzo mi pasował. Także prenatalne rowno za tydzień. Jakbym mogła to codziennie podgladalabym szkraba. Jutro mam powiedzieć zespołowi o ciazy, wczoraj koleżanka z bliskiego zespołu też powiedziala o swojej, także mamy wysyp tylko wyjdę na lenia, bo ona pracuje do 6 miesiąca,a ja prawdopodobnie do połowy 4... no ale niestety, niby niższe stanowisko a presją 100 razy większa Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#325 |
|
Raczkowanie
|
Cześć . Wszystkie robią badania mi tylko lekarza na NFZ powiedział ,że 13 mam się przygotować na dłuższe badanie więc muszę być szybciej.
Dziwne zachcianki: rabarbar surowy jem Ja do pobierania krwi się nie wypowiem,nigdy nie miałam żył picie wody nic nigdy nie pomagało. Mam po synu tyle ubranek ,zaczynam się cieszyć ,że nie sprzedałam. Tak samo wózek jak nowy. Młody korzystał tylko z gondoli. Bardzo anty wózek był. Śmieję się , że tak naprawdę brakuję mi tylko pieluch i wanienki. Czuję się w tej ciąży bardziej zrelaksowana ![]() Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#326 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() . Ja wyniki PAPPA dostanę pocztą w ciągu 7-10 dni więc poczekam. Cytat:
Mi wczoraj lekarz powiedział, że jeszcze się w życiu napracuje więc trzeba korzystać . Jedynie co to czasem nudno jednak w domu. Cytat:
. Teraz praktycznie non stop mam ugotowany ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#327 |
|
Raczkowanie
|
Jakos rabarbar mi nie leży, ale truskawki i borowki w każdej ilości. Wracając z apteki zobaczyłam za to młodą kapustę w warzywniaku i nie było opcji, żebym nie kupiła i nie zrobiła z koperkiem
ogólnie jakas taka wegetarianska się zrobilam przez tą ciążę Haha i kupiłam praske do ziemniaków, wiec juz nie będzie problemu z knedlami ![]() Macie jakieś przeczucia co do płci? Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#328 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja lubię mam w ogródku swój ale coś mały. Tak truskawki wczoraj z pola zbierałam u babci. 5 h truskawek tylko dla mnie ,reszta rodziny ma uczulenie Niby syn pomagał,ale więcej zjadał.Nie mogę kapusty wzdecia mam odbija mi się . Patrząc na to ,że to wiosna lato najlepszy okres na jedzenie warzyw i owoców. Ja czekam na swoje pomidory ![]() ![]() . Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#329 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego 2201117TY przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#330 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie czy smaki świadczą o płci , ktoś się zagłębiał może w temat ? A może to totalny mit?
Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.

. Ja wczoraj od siostry dostałam sporo staników, bo obecnie to w jednym sportowym bez fiszbin bo w takim mi najwygodniej. 
06.12.2020
23.07.2022
. Mi osobiście jakoś tak mięso też średnio podchodzi tak więc rozumiem Cię
ale No nie przełknę mięsa, os ryby mnie odrzuca, mogłabym tylko ziemniaki z jajkiem sadzonym i kefirem...

wzdecia mam odbija mi się .