![]() |
#301 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dr Piotr SKUPIN - pytania, wymiana doświadczeń - zbiorczy!
dziekuje
![]() ![]() Edytowane przez GoracaCzekoladaa Czas edycji: 2016-03-03 o 10:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#303 |
Przyczajenie
|
Ja dałam ciała, bo .... 3 tygodnie temu zapisałam się na konsultację i nie wiedziałam, że mogę od razu wysłać zdjęcia Doktorowi, dzięki czemu będę miała termin operacji szybszy niż 6m. Dzisiaj, jak zadzwoniłam do recepcji, miła Pani powiedziała, że jak w czerwcu mam konsultację, to w styczniu, lutym 2017 pewnie operację ... szybko więc napisałam do Pana Doktora, i dostałam termin na 9 listopada <3. Ale! Dziewczyny, ja mam sporą część chrzęstną, czy któraś też tak miała?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny,
W czerwcu mam termin całkowitej korekty nosa u dr Skupina, konsultacja pod koniec marca i juz zaczynam szaleć z niepokoju. Czytam w internecie opinie i spędza mi sen z powiek jedna myśl - przeczytałam komentarz, ze dr na konsultacji powiedział komuś ze nos można skrócić o 2mm, mój musiałby być skrócony i zmniejszony o jakiś 1cm żeby był mały i zgrabny. Stad pytanie, czy któraś z Was miała przeprowadzany u niego zabieg całkowitej MOCNEJ korekty nosa? Nie chodzi mi o drobnostki typu spiłowanie garbka a o zrobienie z nochala ładnego małego noska... z naciskiem właśnie na skrócenie i pomniejszenie a nie łatwe wymodelowanie profilu i zrobienie małego wcięcia. Strasznie się boje ze zrobie ten zabieg (nos to mój kompleks od lat) a efekt będzie mało widoczny, nos będzie lepszy ale nadal za długi i znowu wróci koszmar z ponownymi zabiegami, zbieraniem na nie pieniędzy a wiadomo ze poprawianie po kimś nosa to kiepska i kosztowna sprawa... Chciałabym raz na zawsze wykreślić ze swojego życia problem brzydkiego nosa i juz nigdy nie wracać do tematu. Bo nie mogę juz słuchać tych bujd o tym żeby nie zmieniać charakteru nosa i wprowadzać jedynie drobne zmiany... Jak ktoś ma krzywe zęby to nikt mu nie każe prostować ich tylko trochę żeby zachować ich specyficzny charakter.. Tak samo nos u kobiety - ładny nos to mały i zgrabny i nie oszukujmy się - taki właśnie każdej pasuje. A może polecacie jakiegoś innego lekarza, który się nie cacka, nie namawia na drobne zmiany a śmiało kroi kinol i zmienia go na całego? Kochane, pomocy! I byłabym ogromnie wdzięczna za jakieś Wasze zdjęcia przed i po ![]() PS. Gorąca czekolada - cudowny nosek! Pokażesz jeszcze jakieś swoje zdjęcia sprzed zabiegu? Chodzi mi o nos z góry a nie tylko z profilu. Chciałabym porównać z moim obecnym, bo jak robię swój z profilu to wygląda nawet dobrze a jak z góry to widać jaki jest długi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Przyczajenie
|
Hej, fajnie, że poruszasz ten temat bo ja mam ten sam problem, z tym, że konsultację mam w czerwcu, a zabieg w listopadzie. Chętnie zobaczę Twój nos nawet teraz i porównam sobie z moim. Czytając Ciebie mam wrażenie, że czytam siebie więc jestem mega ciekawa, czy u Ciebie jest tak źle jak piszesz, czy to Twoje urojenie
![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- dr na konsultacji powiedział komuś ze nos można skrócić o 2mm, mój musiałby być skrócony i zmniejszony o jakiś 1cm żeby był mały i zgrabny. Stad pytanie, czy któraś z Was miała przeprowadzany u niego zabieg całkowitej MOCNEJ korekty nosa? Mi się wydaje, jak patrzę na zdjęcia dziewczyn, że mają więcej skrócone niż o 2 mm ... więc to chyba mit? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Przyczajenie
|
@GoracaCzekoladaa Piękny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A w jakim zakresie miałaś korektę? Czy tylko omawiałaś dr jakiego efektu się spodziewasz czy np. pokazałaś mu jakieś zdj. przykładowych nosków? Ja mam w tym tygodniu konsultację, wcześniej wysyłałam zdj. doktorowi na @ i ustalił mi termin na początek października. Edytowane przez MyImmortalxd Czas edycji: 2016-03-08 o 16:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Przyczajenie
|
Pytanie do dziewczyn które miały całkowitą korektę nosa i narkozę ogólną.... Jakie było wasze samopoczucie po wszystkim ?? Chce się zdecydować na operacje ale boje się ze nie podołam...... przeważnie słyszałam ze po narkozach ogólnych się człowiek meczy i mega wymiotuje...ja z reguły jestem słaba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Przyczajenie
|
Witam, mam całkowita korektę nosa u dr.Skupina 5.04 niestety nie udało mi się załatwić zaświadczenia od laryngologa stwierdził ze przecież oddycham jedna dziurka to nie jest źle . Troche zaczynam się denerwować.
Edytowane przez CzarnyKrasnal Czas edycji: 2016-03-08 o 19:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Przyczajenie
|
A daj spokój. Idź do innego ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Raczkowanie
|
ja mam operacje 16marca to już za 6 dni! wczoraj byłam u fantastycznej laryngolog, która po zbadaniu i stwierdzeniu krzywej przegrody bez problemu wypisała zaświadczenie, jeszcze pytała co ma napisać żeby było dobrze bo mówiłam ze mam za tydz operację i będe prostować przegrode plus nosek skracac i usuwać garb i nie chcę płacić daniny dla państwa hehe
![]() ![]() a to mój nochal :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 |
Przyczajenie
|
Super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#312 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Przyczajenie
|
No raczej, pamietaj, że łatwiej Ci będzie pewnie prywatnie niż na NFZ.
Koniecznie pokaż się po operacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ale znalazłam inną laryngolog, która mnie zbadała, przeprowadziła wywiad, wysłuchała, i się udało ![]() ![]()
Trzęsienie ziemii .! ![]() 18.03.2012 ...od tego dnia w moim życiu, Jego imię pojawia się częściej, niż moje ![]() Edytowane przez lutka21 Czas edycji: 2016-03-14 o 19:58 Powód: literówki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za operację! ![]() Edytowane przez Kirka0 Czas edycji: 2016-03-12 o 06:28 Powód: zdjęcie się nie wyświetla |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
Przyczajenie
|
A jeszcze mam pytanie, strasznie się boję☠narkozy.. Ile trwa ta narkoza do pełnej korekty nosa? I jak to wygląda? Opowie ktoś?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Przyczajenie
|
Ok 2h. Sama narkoza to nic strasznego miałam podawaną przy operacji " babskich części". Najpierw dostajesz tabletkę na uspokojenie tzw. Głupi Jaś a potem nie zdążyłam policzyć do dwóch i... obudziłam się po , i właśnie to po było gorsze bo miałam mdłości a to jest trochę męczące.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
MyImmortal dziękuje ![]() Prawdę mówiąc jak zobaczyłam pierwszy raz swój nosek po zdjęciu gipsu to wydawał mi się wręcz za mały ![]() ![]() Wysyłam aktualniejsze zdjęcie, wcześniej dodałam dzień po ściagnięciu gipsu, a teraz jestem już 2,5 tygodnia po ściagnięciu gipsu, nosek dalej jest opuchnięty, ale najważniejsze ze zeszła opuchlizna z kości, dzięki czemu nie wyglądam jak Alien i mogę już wychodzić do ludzi ![]() 2 pierwsze przed, trzecie po ![]() Edytowane przez GoracaCzekoladaa Czas edycji: 2016-03-13 o 12:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez GoracaCzekoladaa Czas edycji: 2016-03-13 o 12:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 |
Przyczajenie
|
Ufff, pociesza mnie to, dzięki dziewczyny!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
Przyczajenie
|
Po operacji przez jakiś czas nie pozwalają zasnąć,kręcą się przy tobie,doglądają,dopytują. Mi sie chciało bardzo spać a koleżanka z pokoju do 3 w nocy siedziała na laptopie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() w życiu bym nie poszła na operację majac taki ładny nos ![]() liczę na to że dr mój nos bardziej ogarnie bo tak to będę wściekła na maksa że tyle zachodu a mój nos dalej byle jaki ![]()
Trzęsienie ziemii .! ![]() 18.03.2012 ...od tego dnia w moim życiu, Jego imię pojawia się częściej, niż moje ![]() Edytowane przez lutka21 Czas edycji: 2016-03-14 o 11:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Przyczajenie
|
No i wróciłam od bardzo fajnej Pani laryngolog. Napisała mi znaczne skrzywienie piramidy nosa oraz skrzywienie przegrody znacznie upośledzające drożność nosa. Mam nadzieje że to wystarczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja mam w zaswiadczeniu: ''Badanie ORL: upośledzona znaczna drożność nosa, pourazowe zniekształcenie części kostnej Zalecana korekta nosa.'' i dr mi odpisał że jest ok ![]()
Trzęsienie ziemii .! ![]() 18.03.2012 ...od tego dnia w moim życiu, Jego imię pojawia się częściej, niż moje ![]() Edytowane przez lutka21 Czas edycji: 2016-03-14 o 19:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Wszystko ok zaświadczenie prawidłowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Raczkowanie
|
ale super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Przyczajenie
|
Jak miło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Przyczajenie
|
Właśnie ja też obawiam się narkozy przy całkowitej korekcji nosa.... czy sa mocne mdłości? czy na prośbe podaja srodki przeciw wymiotne? a i jak znosilyscie oddychanie ustami,,, bo tego się tez obawiam ze nie dam rady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 | |
Przyczajenie
|
Może to kwestia zdjęcia, osobiście niecierpiałam poprzedniego nosa, miał garba, do tego miałam krzywą przegrodę. Nos został sporo skrócony, a garb ścięty. Dodatkowo lekarz wymodelował mi czubek i lekko go podniósł dzięki czemu widać dziurki w nosie. Osobiście widzę spora różnicę
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Raczkowanie
|
Zawsze tak jest dla osób postronnych :p Ty żyłaś ze swoim nosem na codzień i widzisz lepiej te pozytywne zmiany
![]() ![]() Ja już jestem po! Zaraz wychodzę z kliniki ![]()
Trzęsienie ziemii .! ![]() 18.03.2012 ...od tego dnia w moim życiu, Jego imię pojawia się częściej, niż moje ![]() Edytowane przez lutka21 Czas edycji: 2016-03-17 o 07:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:30.