|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy sa tutaj tez mamy dzieci starszych?
|
|
|
|
|
#302 |
|
Przyczajenie
|
Hhihihi dziękuję bardzo
))))
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
cala polska idzie 13 maja do komunii ?;-)
w mojej rodzicne sa w tym roku dwie :jedna w wawie wlasnie 13 maja a druga w moim miescie 500 km od wawy tez 13 maja ![]() rozdzielamy sie rodzinnie i ja zostaje tu a TZ jako ze jest chrzestnym jedzie do wawy ![]() i tu zaczyna sie problem ?co kupic ?macie jakies pomysly? zaznaczam z edziecko ma wszytsko doslownie wszytsko :0 odnosnie mundurków -ja jestem ZA ,bo dlaczego nie ?dlaczego nie usystematyzowac szkól? oczywiscie nie mam na mysli mundurków jaki ja nosilam ale za ladnymi schludnymi np. dzins ,bawelna. Dla mnie mundurki to pewnien rodzaj dyscypliny a tego w szkolach brakuje. a i w wielu domach. |
|
|
|
|
#304 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Życie pisze własne czasami bardzo zaskakujące scenariusze i tak do końca to nigdy nie wiadomo co nas czeka Pozdrowienia dla Ciebie, męża i synka
|
|
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do mundurków, to moj synek jest w dobrej sytuacji bo chodzi do szkoły intergacyjnej i u nas nie jest powiedizane ze ma byc mundurek tylko jednolity srtrój my jako rodzice dzieci ze szkoły integracyjnej mozemy zadecydowac o tym jak ma to wygladac bo chodza tu rozne dzieci, dzieci na wozkach inwalidzkich dzieci o kulach i nie karzdy stroj bedzie odpowiedni. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#306 |
|
Wtajemniczenie
|
Świetne dzieciaki!
|
|
|
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z moim mężem to juz pewne jego jajka nie produkuja plemników i raczej cudu nie będzie żeby zaczeły produkować wiec dzieci miec nie bedziemy, a synke jest mój. Z mężem nie mam jeszcze dzieci i nie bede miec. |
|
|
|
|
|
#308 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamuśki starszych dzieci.Ja mam dwie córeczki jedną pannicę 16 latkę Martynkę i 14 miesięczną Amelcię. Zawsze chciałam mieć 2 dzieci ale nie z taką różnicą wieku,ale niestety praca po się nabrało kredytów,studia itp.itd. zabrakło czasu na wcześniejsze macierzyństwo po raz drugi. Ale nie żałuję niczego mam dwie córcie,ta młodsza to taka nasza zabaweczka,maskotka. Jak porobię zdjęcia to Wam się pochwalę. Muszę tylko stwierdzić,że małe dzieci nie dają spać,a duże żyć. Jeżeli macie nastolatki to wiecie o co mi chodzi,burza hormonów,odchudzanie,pier wsze miłości.Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Małe dzieci mały kłopot duze dzieci duzy kłopot ale gdyby ich nie było to czym było by nasze życie
|
|
|
|
|
|
#310 |
|
Przyczajenie
|
Określenie małe nie dają spać a duże nie dają żyć sprawdza się już w wypadku moich dzieci
![]() ![]() tzn. może nawet trochę inaczej bo małe spac daje, ale te starsze to żyć nie dają pewnie i tak najlepsze dopiero mnie czeka, ale chwilami jak na nich patrzę to się zastanawiam skąd oni tyle energii mają ![]() a może by tak głodzić zacząć????? ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#312 |
|
Przyczajenie
|
hmmmm moi jedzą raz dziennie... od rana do wieczora, a ponieważ chleb kupuję krojony a wędliny w plasterkach to największa radość jest jak sobie sami zrobią
|
|
#313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#314 |
|
Raczkowanie
|
witam.kiedyś tu już pisałam.Dawno mnie nie było.Ogólnie obsiaduję forum maluchy.Muszę się wam pochwalić.Po wielkich rozmowach z mężem, próbach i prośbach żebyśmy w końcu się postarali o rodzeństwo dla Szymka 8lat dopiełam swego.
Jestem w 13tc. Bardzo szczęsliwa chociaż z obawami bo mam zagrożoną ciąże.Muszę leżec nie wychodzić zdomu.Na święta mam też zabronione wyjeżdzanie i ogólne sprzątanie i dzwiganie.troszkę się martwię nie chciałabym stracić tego dziecka.ale muszę powiedzieć że mąż dba o mnie i nie pozwoli się przemęczać co ja mówię wogóle mi nic nie pozwoli robić tylko leżec. Bardzo go kocham.A co do mundurków to ja jestem za.Chociaż u szymka nic nie mówią w szkole. |
|
|
|
|
#315 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie mamusie starszych dzieci! Ja mam dwójkę. Córkę 10 lat i syna 4 lata. U mnie burza hormonów chyba wisi w powietrzu, bo ta moja pannica to zaczyna pokazywać pazurki. Trochę się martwię czy aby nie za szybko. Jak było z waszymi córkami?
Syn to nadrabia komplementami za tatusia. Potrafi powiedzieć: jesteś słodka mamusiu. A do mundurków to jestem za. Praktyczne no i nie muszą być wcale brzydkie. |
|
|
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje ciąży uważaj na siebie bedzie dobrze.
|
|
|
|
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
Maciorka śliczne masz dzieciaki
|
|
|
#318 |
|
Raczkowanie
|
nikita- dziękuje.
Dziś boli mnie strasznie głowa.Od rana jakaś taka wypluta się czuję. Szymek dziś przyniósł piątkę z anglika za to z dyktanda kiepsko. pozdrawiam |
|
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
A ja odebrałam dzis Komże sunek wyglada jak mały aniołek ślicznie.
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#320 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
A ja właśnie od dwóch dni pracuję.Wiadomo jak to przy dzieciach - ciągle mało i mało i znalzłam sobie pracę, więc od dwóch chodzę totalnie niedospana, bo pracuję wieczorami. Moje smoki miały dzisiaj w szkole występy - grali w przedstawieniu o Krakowie i tańczyli krakowiaka Opowiadaniom jak narazie nie ma końca ))) A najmłodszy szkrabek od dwóch dni ma etap gigantycznego rozrabiania psoci z usmiechem od ucha do ucha a ja chwilami już nie wiem w co łapki włożyć Ale nic to, wiosna za oknami coraz bardziej okazała, za momencik święta Fajniutko Pozdrawiam Was wszystkie
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
Jakaś cisza na naszym wątku
|
|
|
|
|
#322 |
|
Przyczajenie
|
Cisza zapadła bo hihihih mamy dzieci starszych z reguły mają urwanie głowy
Pozatym wiosna przyszła i teraz częściej poza domem niż w domu, przynajmniej u mnie tak jest
|
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
dzieci maja juz wolne od srody dobrze im, ale ja w piatek tez mam juz wolne i jedziemy rodzinka na mazurki mam nadzieje ze odpoczne troche. dzis byłam zaniesc menu Komunijne do restauracji ciekawe jak mi to wycenia
Zdrowych pogodnych radosnych Świąt w gronie najbliższych zycze Wam wszystkie dziewczyny |
|
|
|
|
#324 |
|
Rozeznanie
|
Witam nowe mamusie
Nikita miłego wypoczynku i WESOŁYCH ŚWIĄT! Mój Kuba chodzi cały przestraszony testami, które będzie pisał dokładnie za tydzień. Matko cały tydzień! ja z nim oszaleję Dziś już wolne od szkoły było więc w domu liczył zadania. Dziwne to wszystko, bo z matmy jest dobry, a z polaka kiepski, a on mimo wszystko bardziej martwi się matmą. Chyba myśli, że z polskim i tak nic się nie da zrobić![]() Dobrze, że wolne bo chociaż mi Młodego pilnuje, fajny taki duży syn do pomocy |
|
|
|
|
#325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sie nie boi, cale polrocze trzy razy w tygodniu mieli robione testy probne wiec wie czego sie moze spodziewac mniej wiecej , sporo punktow uzyskiwala nawet.. dzisiaj sprawdzala sie z testu z plytki w jakiejs gazecie byla to uzyskala praktycznie maksymalna ilosc pkt boje sie chyba ja bardziej od niej , serio chodze podenerwowana i sie stresuje jakbym to ja miala zdawac powiedz Kubie niech sie polskiego nie boi bo wiekszosc to sa skojarzenia, sprawdzanie czytania ze zrozumieniem i takie cos - spoko da rade zastanawiam sie nad prywatnym gimnazjum , bylam na dniu otwartym i strasznie mi sie podobala podejscie do dzieci, kazdy ma przy sobie komputer przez wszystkie lekcje ( praktycznie w kazdej sali) klasy po 10 osob wiec podejscie indywidualne do ucznia etc.. Linijko wrzuc zdjecia nowe maluszka ![]()
|
|
|
#326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wracam dopiero w poniedziałek bede bez netu No fajnie miec dużego synka ale małego brzdaca to ja miec nie bede takie zycie
|
|
|
|
|
|
#327 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamuśki starszaków!
Byłam dzis u Kuby na zebraniu. Do środy trzeba złozyć wnioski do gimnazjum, a w nich zaznaczyć profil. Kuba podjął dziś pierwszą w swoim życiu poważną decyzję (to jego słowa Cóż jego decyzjaMoee jeżeli miałabym mozliwość posłania Kuby do prywatnego gimnazjum, wcale bym sie nie wahała. Także zapisuj Paulę! Specjalnie dla Ciebie wklejam Filipa i Kubę w dniu testów. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
Linijka to fajnie ze synek ci rosnie i podejmuje pierwsze powazne decyzje, ja jestem ciekawa jaki profil by mój wybrał jak narazie jest w drugiej klasie podstawówki ale z matmy jest dobry, ale co bedzie dalej nie wiadomo.
|
|
|
|
|
#329 |
|
Wtajemniczenie
|
Kuba taki elegancki, a Filipek słodziutki.Super zdjęcia!!
|
|
|
|
|
#330 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gofimi! U mnie burza juz sie "chyba" zaczela Stawianie na swoim, cwaniakowanie...Na szczesce nie pyskuje
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.

to moja trójka w pełnej okazałości

pewnie i tak najlepsze dopiero mnie czeka, ale chwilami jak na nich patrzę to się zastanawiam skąd oni tyle energii mają
a może by tak głodzić zacząć????? 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Cóż jego decyzja