![]() |
#301 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zapuszczamy włosy
|
![]() ![]() |
![]() |
#302 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja wczoraj siedziałam godzinę z waxem i diisaj mam takie błyszczace i mięciutkie włosy ![]() ![]() Ja tez powinnam pociac koncówki, bo od 2 miesiecy nie byłam u fryzjera, ale nie wiem czy podciac sobie w domu cyz jednak pójsc... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#303 | ||
BAN stały
|
Cytat:
ja też patrze na to zawsze pzrez pryzmat - miesiąc zapuszczania wy to rozumiecie ![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#304 |
Zadomowienie
|
ooo, ile o axie jest na wizażu, wyszukwarka - zaglądnij, mnóstwo ciekawych wątków i info o Waxie
![]() mnie w miesiąc podrosły sporo... w cm nie wiem, nie mierzyłam, ale na oko... nie jest źle ![]() do takiej długości jak sobie wymarzyłam - za biust... licząc 1... moze nawet półtora cm miesięcznie... półtora, może trochę krócej roku... nie wiem jak ja to wytrzymam, zwłaszcza, że wcześniej chodzilam do fryzjera minimalnie raz na miesiąc! |
![]() ![]() |
![]() |
#305 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#306 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
nie poszłam ! hehe nie wiem czy stchórzylam, czy poporstu nie chcialo mi sie wstawac w sobote o 8
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#307 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
a do tłustych włosów polecam szampon z czarnej rzepy joanny (z tych nieprofesjonalnych)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#308 |
Raczkowanie
|
Ja mam właśnie dylemat. Niedawno farbowałam włosy, które stały się strasznie suche :/ NIe wiem czy mam iść do fryzjera żeby podciął końcówki czy może narazie intensywnie regenerować włosy
#309 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#310 |
Raczkowanie
|
Zapuszczam od roku ! Mam kryzys !! Ech...mam wrazenie ze te wlosy od jakichs 3 miesiecy wcale mi nie rosna...a do tego zaczely wypadac
![]() Chyba zrobie trwala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Zadomowienie
|
Przyłączam się do klubu zapuszczających
![]() ![]() ![]() A do przetłuszczających się włosów polecam szampon Elseve przeciwłupieżowy do włosów suchych. Może wydaje się to dziwne, ale - przynajmniej u mnie - działa ![]() Pozdrawiam! ![]() Aha, Mroofka - miałam robioną trwałą dwa razy i szczerze ci ją odradzam. Mimo że mam grube i mocne włosy, to potrzebowały dużo czasu by dojść do siebie po takim "maltretowaniu". Po pewnym czasie trwała przestaje ładnie wyglądać i wypadało by ją powtórzyć, a to już bardzo odbije się na kondycji włosów. No a męczenie się z sianem na końcach i prostymi przy głowie włosami też jest kłopotliwe, jedynym wyjściem może się okazać mocne skrócenie włosów o te końce z resztkami trwałej. A już na pewno trwała nie jest dobrym pomysłem, gdy wypadają Ci włosy. Takie jest moje podejście do trwałej, może ktoś ma mniej "katastroficzną";-) jej wizję, ale zastanów się dobrze zanim ją zrobisz. Trzymaj się, kryzys na pewno niedługo minie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#312 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mroofka, a bierzesz jakieś tabletki wzmacniające dodatkowo? to ważne, żeby włosy rosły zdrowe albo czy podcinasz raz na jakiś czas 1-2 cm, żeby dać im odpocząć chwilę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#313 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() trwala mialam 3 razy jush ( fajnie mi w kreconych ) i jak za kazdym razem ja robie to mowie ze to ostatni raz....do nastepnego razu ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Raczkowanie
|
w koncu mam nowy powod do zapuszczania włosów
![]() ![]() dziewczynki zime jakos przeczekamy, to i tak czas czapek wiec nikt nie wyglada wtedy najlepiej ![]() a na wiosne bedziemy mialy wlosy dluzsze przynajmniej 10cm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Raczkowanie
|
moje włosy zwariowały.
pod koniec spierpnia były do połowy ucha - teraz są już takie jak na awatarku.. jak tak dalej pojdzie to przegapię ten moment kiedy mam ich juz dość i je obcinam i nie obetne ![]() a że układają się wybornie (wax wax...) nie wypadają (silica i vitapil) i są puchate (pantene mi sluzy ![]() ![]()
#316 |
Przyczajenie
|
no tak właściwie to kilka lat zapuszczam jak tak sobie pomyślałam ale chyba coś cierpliwości nie mam bo ciągle farbowałam i podcinałam :P
#317 |
Wtajemniczenie
|
ja jestem nadal twarda i zapuszcza
![]() dzisiaj stałam sobie w drogerii i ogklądasłam maseczki do włosów...no i jest staszny wybór no i nie wiem na co się zdecydować..słyszłam żę maseczki z Gliss Kura są dobre, ale nie wiem czy wybrać w spray czy jakąś inną..??może Wy dziewczynki macie jakieś doświadczenia z tymi kosmetykami?? ja na wiosnę też idęna weseisko ![]() ![]() ![]() dzisiaj zrobię sobie maseczkę z żółtka,nafty i olejku rycynowego..jak będę miala więcej kaski to kupię Waxa??jest on chociaż wydajny?? pozdrawiam zapuszczaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#318 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja w sumie od 1,5 roku zawsze miałam taką samą długość wlosków(no teraz są dłuższe bo troszeczkę urosły)bo wczesniej nie zapuszczałam..tylko jak Ty farbowałam i podcinałam często ale teraz zamarzyły mi siędługie włoski ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#319 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#320 | |
BAN stały
|
Cytat:
głupia to jest fryzjerka ![]() ![]() ![]() gdyby mi takie coś zrobiła, to chyba złapałabym za nożyczki i obciełą ją na łyso ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#321 |
Raczkowanie
|
a ja mam wlosy do polowy lopatek, dosyc geste i wycieniowane z przodu i grzywka to na bok, to na cale czolo, ale znudzila mi sie juz ta fryzura i w czw wybieram sie do fryzjera
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#322 |
BAN stały
|
Moj TŻ tez cos marudził ostatnio:
"kiedy pojdziesz do fryzjera ..." kiedy odpowiedam ze narazie sie nie wybieram, on mowi "Chyba po cos zapuszczałas te włosy" ![]() Ale to wynika z tego, ze coraz czesciej nie chce mi sie z nimi nic robic :P i chodze w zwiazanych ...Bo kiedy je rozprostuje, i rozpuszcze jest zachwycony nimi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Wtajemniczenie
|
kurde,ja juz mam dosyc tych moich klaczkow...Prztluszczaja sie okropnie i musz je codzinnie myc,ale sa juz dosyc dlugie i w sumie geste wiec mi dlugo schna,a suszarka sa sianowate...
![]() ![]() ![]() ![]() I sie nie ukladaja ![]() Macie cos naprawde skutecznego na takie wlosy?? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#324 |
Wtajemniczenie
|
jak ja się cieszę, że dla mojej fryzjerki 1cm...to 9mm
![]()
#325 |
Raczkowanie
|
Ja też już 4 miesiące zapuszczam..ekhm... ale teraz nie mam już czym się chwalić...włosy nawet ramion nie sięgają... mam nadzieję, że teraz gdy zacznę brać skrzypowitę, stosować wszelakie odżywki i maseczki, a i olejek rycynowy, zaczną szybciej rosnąć..
![]() Ale fryzjerkę uduszę.. ![]() ![]() ![]()
#326 |
Wtajemniczenie
|
A ja jestem załamana swopimi włoskami.. lecą garściami
![]() ![]() może przez to przesilenie jesienne??ale czy wy też tak macie??możę jakaś odżywka czy cos??? błagam ratujcie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#327 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#328 |
Raczkowanie
|
Ja również zapuszczam wloski.... zawsze marzyłam o długich włosach, ale nigdy nie mogłam wytrzymać bez obcinania.... bo jeśli już były za łopatki to stwierdzałam, że wyglądam beznadziejnie i ścinałam a potem żałowałam tego bardzo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#329 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#330 |
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny
![]() Już dawno nie pisałam nic, ale musze to jakoś nadrobić ![]() Wiecie co, w końcu urosły mi włoski!! ![]() Od początku sierpnia nie obcinałam i mam już odrosty ok. 4 cm ![]() Mam nadzieje, że słaba wola mnie znowu nie dopadnie i nie wyląduję u fryzjera ![]() A niedługo mam zamiar iść na farbowanie, mam nadzieje, że to moich włosków zbytnio nie dobije, bo końcówki i tak mam wykończone.. Ale nie obetne ! ![]() ![]() Więc będe mocna ![]() Trzymajcie za mnie kciuki, jak tak dalej pójdzie to do wakacji będę miała włoski prawie do połowy pleców. Trzymajcie sie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.