|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: pokaz swoje miejsce robienia bizu a powiem ci kim jestes ;)
Czas na aktualizację. Pudełka po zapałkach poszły do lamusa, więc zestaw podręczny zajmuje teraz o wiele mniej miejsca i estetyczniej wygląda. Każda szufladka jest podzielona na 6 mniejszych.
Zestaw niepodręczny (drobnica i inne śmietki) nadal jest porozrzucany gdzieś po pudłach.
|
|
|
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
zabrałabym ci parę rzeczy stamtąd :P
|
|
|
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
Tonka, to ta skrzynka./szafka z Wolumenu? Te elementy trzymaja Ci sie ze soba i czy bedzie sie to nadawalo do przesuwania albo czy potracone nie rozwali sie?
Ale wyglada niesamowcie Fiu Fiu
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
W każdym segmencie są rowki, mocno trzymające. Ja musiałam mocno pchnąć, żeby je porozdzielać i ułożyć tak, jak mi odpowiadało. Szufladki, poza chyba 3, łatwo się wyjmują. Nie wypadną, o ile nie będzie się szafeczki przechylać.
Przegródki też siedzą na swoich miejscach.Ogółem jestem naprawdę zadowolona, wg. mnie to wszystko jest warte swojej ceny. |
|
|
|
|
#305 |
|
Raczkowanie
|
Tońka
. Ale dopiero zaczynam...
|
|
#306 |
|
Raczkowanie
|
Heh a ja nie mieszkam sama, mamy jedno biurko które zajmuje moja druga połowa i jak chce coś porobić to muszę na kolanach na fotelu (ewentualnie na łóżku ale to nie specjalnie dobre miejsce), ewentualnie rozkładam na ziemi (ale że zimna bo parter i podłoga to jakaś straszna wykładzina to raczej tego unikam).
Czysta partyzantka.
|
|
|
#307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() P.S. ale masz Ordnung na biurku! zazdroszcze i podziwiam ![]() moze sekret tkwi w pudełkach ;p |
|
|
|
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
Tonka, to jak juz odswiezono watek... Podeslij jeszcze raz link do tego skepu - w koncu sie zdecydowalam na zakup a nie bardzo mi sie usmiecha latanie po zakamarkach Wolumenu probujac ich odnalezc...
|
|
#309 |
|
Zadomowienie
|
ja tez chce!!
|
|
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
|
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.szufladki.com/
Atallayah - oj, kłamiesz. Ordnung to może być, ale tylko do zdjęcia i na regale. Biurko jest obok i uwierz mi, tam znajdziesz wszystko. ![]() Aha, za szufladkami też dzieje się swawola.
|
|
|
|
|
#312 |
|
BAN stały
|
ja bym sobie kupiła, ale nie mam tyle rzeczy
a po drugie nie miałabym gdzie trzymać... moje biurko jest strasznie zawalone.ale może kiedyś...
|
|
|
|
|
#313 |
|
Raczkowanie
|
Ja też nie mam tyle rzeczy żeby kupić
Ale...moge kupić zawsze na zapas
|
|
|
|
|
#314 |
|
Raczkowanie
|
Profesjonalny stolik do robienia biżuterii
Dzień dobry wszystkim.
Przepraszam jeżeli już podobny wątek istnieje, ale naprawdę starałam się poszukać informacji na ten temat. Tutaj jest taka masa wiadomości, że czuję się lekko zagubiona jeszcze. Jestem nowa . Ostatecznie proszę o połączenie go z innym podobnym. Szukam profesjonalnego stołu do robienia biżuterii. Dopiero zaczynam przygodę z tym warsztatem. Szukam na internecie sklepów,ale co do stolika to ciężko. Właściwie czy w ogóle potrzebny jest taki profesjonalny stół? Dodam,że nie jestem zainteresowana robieniem biżuterii z koralików a raczej skłaniam się ku srebrze, miedzi. Dziękuję za wszelkie informacje. Zależy mi odzewie, bo wyjeżdżam za granice na parę dni i będę miała okazję również tam się rozejrzeć. Tylko pewnie tam będzie droższy. |
|
|
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Profesjonalny stolik do robienia biżuterii
a czym powinien charakteryzować się profesjonalny stół? Bo do koralikowania to wystarczy łózko, biurko, zwykły stół albo podłoga...
|
|
#316 |
|
Raczkowanie
|
popieram
mnie osobiście najwygodniej na wyrku
|
|
|
|
|
#317 |
|
Raczkowanie
|
nawet jeśli takowy stół istnieje i go zakupisz, to co jeśli się okaże, że Twoja przygoda z biżu to pomyłka???
|
|
|
|
|
#318 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie nie chodzi mi o koralikowanie.
Taki stolik jest z wgłębieniem od strony brzucha i ma dużo szafek. Pod blatem ma jakby niższy blat albo taką płachtę w razie , gdyby coś spadło, jakiś materiał małej wielkości. Nie sądze,żeby tak szybko robienie biżuterii okazało się pomyłką, wszak znajoma mnie szkoli . Nawet gdyby to zawsze można sprzedać.Nie upieram się przy nowym profesjonalnym stole,ale dobrze by było wiedzieć na czym Wy robicie. |
|
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
Stół taki możesz zamówić u stolarza, dokładnie wiem o jaki Ci chodzi, kosztuje około 1500zł.
Albo tu: http://szafir.pl/sklep/index.php/pro...odukt/st%F3%B3 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
Cóż - dywanik i wyrko najlepsze
![]() Pracuję w srebrze, nawet palnikiem się bawię na dywanie Nic się za daleko nie skulnie i nie ucieknie ![]() Ale jak masz za dużo kasy, to Loverynka podpowiedziała
|
|
|
|
|
#321 |
|
Raczkowanie
|
Loverynka, trafiłaś w sedno. Na dodatek w Krakowie, bo ja z Katowic pochodzę
![]() Czy Wy używacie takich profesjonalnych? |
|
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robię gdzie popadnie. Żeby nie było, że zbankrutowałam na taki stół :P
A oficjalnie mam zwykły stół za 80zł z ikei
|
|
|
|
|
#323 |
|
BAN stały
|
mi się niedobrze robi na biurku
najbardziej lubię na łóżku albo na parapecie (spory mam )
|
|
|
|
|
#324 |
|
Zadomowienie
|
a ja biżu robię w kuchni , na stole kuchennym - starym , wielkim ,okrągłym.
i chyba mnie by musiało nieżle pogrzać , żebym sobie cos takiego kupiła. A tak serio, no fajny stół... - ale wolałabym kupić sobie za te pieniądze jakiś kilogramek srebra lub kamieni ......................... ......................... ale jeżeli ktos ma dużo $$$$$$$$$$$$$$$$$$$ zbędnych to czemu nie
|
|
|
|
|
#325 |
|
Raczkowanie
|
Nie no wolałabym nie wydawać kasy na takie biurko, bo faktycznie lepiej wydać to na materiał do robienia biżuterii. Jednak mieszkam teraz w wynajmowanym mieszkaniu. Nie ma w nim mebli, które mogłabym wykorzystać do warsztatu. Dlatego pytam Was na czym Wy robicie.
Może zwyczajnie lepiej przejść się do komisu i rozejrzeć się za zwykłym używanym małym biurkiem skoro Wy robicie to na zwykłym stole.. a nawet parapecie ![]() Póki co napisałam do stolarza, który takie biurka wykonuje. Myślę jednak ,że cena będzie podobna czyli od 100o w górę. |
|
|
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś robiłam na łóżku, ale po przeprowadzce nie mam tam telewizora, więc się rozkładam na narożniku w salonie...
Jak robię szpilki to w kuchni na blacie, bo je od razu wrzucam do gara z zupką kwaskowo srebrną ![]() Zastanawiam się gdzie będę oksydować, chyba w kuchni...
|
|
#327 |
|
Zadomowienie
|
A ja wszystko robie w kuchni, lubie mój wielki blat i nic mi nie uciaka ,bo podkładam mate filcową, po za tym mam tam b.dobre swiatło i kuchenkę pod reką i wodę (bo tez jej potrzebuję) poprostu nie umiałabym w innym pomieszczeniu, a jeszcze to ze kuchnia jest moja (bo ja gotuje
) i raczej nikt mi sie nie kręci czyli nie przeszkadza A tak na marginesie to ja odradzam kupna takiego stołu bo to zbedny wydatek chyba ze ktos pracuje jako złotnik i ma warsztat gdzies poza domem bo z doswiadczenia wiem po sobie i innych osobach które w domu tworzą (nie tylko bizu) że dom to miejsce gdzie miejsce "pracy" powinno byc wygodnym miejscem odpoczynku, a taki stół to by mnie przytłoczył
|
|
|
|
|
#328 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję serdecznie za opinie. Potrzebowałam właśnie takiej porady.
Pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłego weekendu |
|
|
|
|
#329 |
|
BAN stały
|
potrzebujesz po prostu czegoś z blatem
, najfajniej, jeśli przyzwoitej wielkości, gdzie możesz trzymać swój kram i mieć pod ręką zabawki bez konieczności składania się i rozkładania z tym wszystkim, ale taki ''biżuteryjny stół'' czy ''fachowe biurko'' uważam za zbędne, coś zwykłego wystarczy; obecnie mam w kącie pod oknem 2 zestawione biurka (niezupełnie, takie biurka bez szuflad i półek ), cos jak w literę L, na 1 mam cały swój narzędziowy bałagan (pod nim resztę), który przepycha się na drugie, lub się z niego spycha, gdy potrzebuję miejsca na inne działania , a marzy mi się jakis duzy blat na kozlach, czy coś jak stół kreślarski, zaczęłam coś mysleć nad tym, ale to mnie akuratnie najmniej teraz zajmuje. W ogóle to lubię mieć wszystko naraz, ale oddzielnie , i uwielbiam duże blaty, na małych jest mi po prostu źle, bo ciasno.
|
|
|
|
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na stole nigdy się nie mieściłam, więc robię na podłodze. Na szczęście mam duży pokój z małą ilością mebli, więc spokojnie mogę zająć 6m kwadratowych
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:07.

Fiu Fiu
Przegródki też siedzą na swoich miejscach.
. Ale dopiero zaczynam... 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

moje biurko jest strasznie zawalone.
moje raczkowanie