|
|
#301 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: zapachowe bliźnięta
Pure Poison Diora - In White J.Del Pozo
Teint de neige Villoresi'ego - Petits et Mamans Bvlgari
Szukam FM Musc Ravageur, L'Artisan Safran Troublant, Edytowane przez Narnijkar Czas edycji: 2007-10-19 o 22:06 |
|
|
|
|
#302 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Osobiście wolę ostatnio E.M.
|
|
|
#303 |
|
Zadomowienie
|
Takie miałam pierwsze wrażenie.
|
|
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poznałam Escadę Magnetism i trudno mi się zgodzić z tym, że jest podobna do Lolity Lempickiej - dla mnie te zapachy nie mają ze sobą nic wspólnego.
|
|
|
|
#305 |
|
Zadomowienie
|
No to nie mają. Nos mnie zawiódł widocznie i tyle.
|
|
|
#306 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
O tym samym pomyślałam
|
|
|
#308 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Odkrycie zdumiewające i nieoczekiwane również dla mnie:
miałam objechać moją pachnąca Flowerbomb EDT siostrę za grzebanie w moich próbkach. Po czym chwila refleksji - bo próbka rzeczonego zapachu już jakiś czas temu poszła w świat. Okazało się że siostrzyczka pachniała... szarą Pumą! To chyba ta frezja... W każdym razie jestem zaszokowana podobieństwem. Jak tam Magnetism Myszko?
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2007-10-23 o 09:11 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#309 |
|
Raczkowanie
|
Moschino Couture pachnie na mnie IDENTYCZNIE jak JPG Classique.
|
|
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
Esprit d`Amouage rozwija się na mojej skórze w sposób bardzo zbliżony ogólną koncepcją do CDG2
|
|
|
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
Odkryłam podobne, herbaciane nutki w Flowerbomb EdP i Tea For Two. Podobieństwo tym większe, że oba zapachy są dość ulepne.
Tyle, że T42 to przesłodzona brązowym cukrem, barrrrdzo mocna herbata, a Flowerbomb - Earl Grey z sokiem (malinowym?).
|
|
#312 |
|
Raczkowanie
|
Nie będę oryginalna- wyczuwam bardzo wiele podobieństw analogicznych do wymienionych przez czujne wizażanki w poprzednich postach. Kilka z nich to:
Jesus del Pozo In White= Pure Poison- waniliowa słodycz Nowa Christina Aguilera= Angel Innocent- rozwrzeszczana klasa i wszystko, co w Niewinnym dobre ...Shalimar Guerlain= Burberry Brit- słodka, pudrowa gruszka. Za to wiele aspektów wymienianych podobieństw nie wyczuwam. Zazdroszczę każdej kobiecie, dla której ryżowy Kenzo Amour to czerwona Trucizna- ta ostatnia to dla mnie wanilia z bergamotką, wanilia chamska, ostra, brudna, można powiedzieć- grzeszna. Kenzo to z kolei taki delikatny, nijaki ulepeczek (Przypomina rozwodniony batonik Cini- Minis Co do Escady Magnetism- nie ma w niej nic z klasycznej Lolity, ale to moja opinia. Zachęcona kiedyś dobrymi recenzjami wersji Midnight zachowałam sobie jej blotter i stwierdzam, że Escada właśnie do niej pod koniec jest bardzo, bardzo podobna
Have ruled out artificially intelligent virus... unless it's very intelligent, and toying with me! Edytowane przez Paura Czas edycji: 2007-10-24 o 00:24 |
|
|
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
W podobnym olfaktorycznym kręgu zimnej wilgotności, cichego dystansu, mglistej mżawki i rozgniecionych pod stopami liści, obracają się, moim zdaniem, Eau de Givenchy, "Bluebell" Penhaligon's i "Abril" Victorio & Lucchino
|
|
|
|
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze pytasz
![]() To juz drugi zapach, na który zwróciłam uwagę dzięki Tobie i który (co gorsza) mi się spodobał... ![]() Niby żadna rewelacja, niby nic nadzwyczajnego, ale chcę go , zimą na pewno będzie miło otulić się taką bombą nafaszerowaną słodkościami i dlatego wcześniej czy później kupię ![]() PS. Nawet ukochany się nie skrzywił (co czyni zazwyczaj gdy podsuwam mu pod nos różne nowości). Nie pomyliłam się pisząc, że jesteś kusicielką ![]() A żeby nie było tak całkiem OT, to powiem, że czarna Coco momentami wydaje mi się być podobna do Słonika, a konkretnie, mam wrażenie, że pachnie jak mocno rozcieńczony Słonik... ![]() Nie bijcie...
|
|
|
#315 |
|
Raczkowanie
|
Widzę Dziewczyny, że Wy się tu znacie
Szukam odpowiednika Sun Moon Stars Może któraś z Was wyniuchała gdzieś? Mam bardzo mgliste wspomnienia, ale coś mi świta, że chyba Avonowski Perceive był podobny? Może jakaś podpowiedź?
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli jesteś zainteresowana samym Sun moon stars, to czasem bywa na allegro i w sklepach internetowych w całkiem niedużej cenie. |
|
|
|
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis testowalam Paco Rabanne Black XS i wg mnie to blizniak Cat Deluxe Naomi Cambell, mniej owocowy na poczatku, ale otula ta sama waniliowo-pudrowa mgielka. Black XS jest mocniejsze i trwalsze
|
|
|
|
|
#318 | |
|
|
Cytat:
![]() Kusicielski diabeł nie ma Ci za złe porównania Słonika do Coco - te przyprawy, które wyczuwam w Słoniu tuż przy skórze to nawet są trochę podobne. Ale bliźnięta to to nie są...
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
|
#319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mix lekko gorzkawego olejku ze skórki mandarynki, przypraw korzennych, kropli paczuli i wanilii. Raving jest nieco bardziej mięsisty, przyprawy są jakby grubiej mielone, ton ciemniejsze, a Słoń o iskierkę bardziej świetlisty, przyprawiony lżejszą ręką, stopień zimniejszy dzięki heliotropowi (tak, tak, dobrze czytacie, o TYM Słoniu piszę! ![]() Raving z pewnością spodoba się wielbicielkom Słonika |
||
|
|
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
Może nie bliźniaki, ale na moich nadgarstkach na pewno kuzynki:
Feminite du Bois i Idole Lubin. Tylko taka różnica, że w pierwsze śliwki są uwędzone w dymku, a drugie zanurzone w rumie.
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
A czy jest jakiś bliźniak Dzinga?
![]() (jestem w Dzingowym ciągu, hi,hi) |
|
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj testowałam i na mojej skórze naprawdę... Miel de Bois Lutensa pachnie jak No5 Chanel.
W Safari RL i Hiver Micallef wyczuwam tę samą nutę siana ![]() A podobieństwo Tea For Two do Gaiac chyba nie ja pierwsza wykryłam, prawda? Tylko teraz nie mogę się zdecydować, który podoba mi się bardziej... Bliźniak może nie, ale podobny styl ma Kelly Caleche. Tylko że według mnie Kelly jest dużo ładniejsza.
|
|
#323 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciągle?
![]() Testowałam Dzinga tylko raz szybciutko tak i skojarzył mi się z Maroussią by Slava Zaitsev |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#324 |
|
Rozeznanie
|
Miałabym pytanie jakie perfumy sa podobne do "J'ose" Jose eisenberga?
|
|
|
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
Ogłaszam wszem i wobec, że sephorowy Vanile Caramel to baaardzo wierna kopia Chocolovers
|
|
#326 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanie - to chyba odpowiedni temat - poszukuję zapachu podobnego do passion dance z avonu, tylko z wyższej półki, ale w temacie perfum jestem zupełnie zielona
czy jesteście w stanie polecić mi jakiś zapach? |
|
|
|
|
#327 |
|
|
Sensations Jil Sander są podobne w nucie bazy
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Yolu, ciągle i to jak !!! Z każdym dniem bardziej. Do tego stopnia, że wszystkie inne zapachy wydają mi się lelawe. ![]() Cytat:
Dzięki, dziewczyny, w poniedziałek polecę wąchać Maroussię i Kelly Caleche. Tzn. pewnie powącham tylko Kelly, bo na pytanie o Marusię panie w Sephorze spojrzą na mnie tak: edit:Należę do gatunku istot popędliwych, już kliknęłam na allegro miniaturkę Marusi. Nie lubię, gdy panie w perfumerii patrzą na mnie jak na raroga. Obeszło się bez Sephory. O,le! Edytowane przez sasia73 Czas edycji: 2007-11-09 o 19:00 |
||
|
|
|
|
#329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miel de Bois to esencjonalny sztuczny miód vel socjalistyczne cukierki "Pszczólki". Chanel 5 to tymczasem produkt niestrawnosci hipopotama (dla ścisłości niestrawnosci z konc przewodu pokarmowego a nie poczatku. Cytat:
Dzing! to: tytoń, drewno i nielicowana skóra. Jezusicku!!! jak ja kocham/uwielbiam/ubostwiam takie słowa (serio serio).
|
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, cieszę się, że Tobie też się podobaHm, nawet jeśli Marusia i Dzing nie są podobne, to ...i tak z przyjemnością poznam Marusię |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.

[off-line]

...

, zimą na pewno będzie miło otulić się taką bombą nafaszerowaną słodkościami i dlatego wcześniej czy później kupię