![]() |
#301 |
Zadomowienie
|
Dot.: zapachowe bliźnięta
Pure Poison Diora - In White J.Del Pozo
Teint de neige Villoresi'ego - Petits et Mamans Bvlgari
Szukam FM Musc Ravageur, L'Artisan Safran Troublant, ![]() Edytowane przez Narnijkar Czas edycji: 2007-10-19 o 21:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Osobiście wolę ostatnio E.M.
![]() |
![]() |
#303 |
Zadomowienie
|
Takie miałam pierwsze wrażenie.
![]() |
#304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poznałam Escadę Magnetism i trudno mi się zgodzić z tym, że jest podobna do Lolity Lempickiej - dla mnie te zapachy nie mają ze sobą nic wspólnego.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Zadomowienie
|
No to nie mają. Nos mnie zawiódł widocznie i tyle.
![]() |
#306 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#307 |
Zakorzenienie
|
O tym samym pomyślałam
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#308 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Odkrycie zdumiewające i nieoczekiwane również dla mnie:
miałam objechać moją pachnąca Flowerbomb EDT siostrę za grzebanie w moich próbkach. Po czym chwila refleksji - bo próbka rzeczonego zapachu już jakiś czas temu poszła w świat. Okazało się że siostrzyczka pachniała... szarą Pumą! To chyba ta frezja... W każdym razie jestem zaszokowana podobieństwem. Jak tam Magnetism Myszko? ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2007-10-23 o 08:11 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Raczkowanie
|
Moschino Couture pachnie na mnie IDENTYCZNIE jak JPG Classique.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Zakorzenienie
|
Esprit d`Amouage rozwija się na mojej skórze w sposób bardzo zbliżony ogólną koncepcją do CDG2
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 |
Zakorzenienie
|
Odkryłam podobne, herbaciane nutki w Flowerbomb EdP i Tea For Two. Podobieństwo tym większe, że oba zapachy są dość ulepne.
Tyle, że T42 to przesłodzona brązowym cukrem, barrrrdzo mocna herbata, a Flowerbomb - Earl Grey z sokiem (malinowym?). ![]()
![]() |
#312 |
Raczkowanie
|
Nie będę oryginalna- wyczuwam bardzo wiele podobieństw analogicznych do wymienionych przez czujne wizażanki w poprzednich postach. Kilka z nich to:
Jesus del Pozo In White= Pure Poison- waniliowa słodycz Nowa Christina Aguilera= Angel Innocent- rozwrzeszczana klasa i wszystko, co w Niewinnym dobre ![]() Shalimar Guerlain= Burberry Brit- słodka, pudrowa gruszka. Za to wiele aspektów wymienianych podobieństw nie wyczuwam. Zazdroszczę każdej kobiecie, dla której ryżowy Kenzo Amour to czerwona Trucizna- ta ostatnia to dla mnie wanilia z bergamotką, wanilia chamska, ostra, brudna, można powiedzieć- grzeszna. Kenzo to z kolei taki delikatny, nijaki ulepeczek (Przypomina rozwodniony batonik Cini- Minis ![]() Co do Escady Magnetism- nie ma w niej nic z klasycznej Lolity, ale to moja opinia. Zachęcona kiedyś dobrymi recenzjami wersji Midnight zachowałam sobie jej blotter i stwierdzam, że Escada właśnie do niej pod koniec jest bardzo, bardzo podobna ![]()
Have ruled out artificially intelligent virus... unless it's very intelligent, and toying with me! Edytowane przez Paura Czas edycji: 2007-10-23 o 23:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Zakorzenienie
|
W podobnym olfaktorycznym kręgu zimnej wilgotności, cichego dystansu, mglistej mżawki i rozgniecionych pod stopami liści, obracają się, moim zdaniem, Eau de Givenchy, "Bluebell" Penhaligon's i "Abril" Victorio & Lucchino
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze pytasz
![]() ![]() To juz drugi zapach, na który zwróciłam uwagę dzięki Tobie i który (co gorsza) mi się spodobał... ![]() Niby żadna rewelacja, niby nic nadzwyczajnego, ale chcę go ![]() ![]() PS. Nawet ukochany się nie skrzywił (co czyni zazwyczaj gdy podsuwam mu pod nos różne nowości). Nie pomyliłam się pisząc, że jesteś kusicielką ![]() A żeby nie było tak całkiem OT, to powiem, że czarna Coco momentami wydaje mi się być podobna do Słonika, a konkretnie, mam wrażenie, że pachnie jak mocno rozcieńczony Słonik... ![]() Nie bijcie... ![]()
![]() |
![]() |
#315 |
Raczkowanie
|
Widzę Dziewczyny, że Wy się tu znacie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli jesteś zainteresowana samym Sun moon stars, to czasem bywa na allegro i w sklepach internetowych w całkiem niedużej cenie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Zakorzenienie
|
Dzis testowalam Paco Rabanne Black XS i wg mnie to blizniak Cat Deluxe Naomi Cambell, mniej owocowy na poczatku, ale otula ta sama waniliowo-pudrowa mgielka. Black XS jest mocniejsze i trwalsze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 | |
|
Cytat:
![]() Kusicielski diabeł nie ma Ci za złe porównania Słonika do Coco - te przyprawy, które wyczuwam w Słoniu tuż przy skórze to nawet są trochę podobne. Ale bliźnięta to to nie są... ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Mix lekko gorzkawego olejku ze skórki mandarynki, przypraw korzennych, kropli paczuli i wanilii. Raving jest nieco bardziej mięsisty, przyprawy są jakby grubiej mielone, ton ciemniejsze, a Słoń o iskierkę bardziej świetlisty, przyprawiony lżejszą ręką, stopień zimniejszy dzięki heliotropowi (tak, tak, dobrze czytacie, o TYM Słoniu piszę! ![]() ![]() ![]() Raving z pewnością spodoba się wielbicielkom Słonika ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 |
Zakorzenienie
|
Może nie bliźniaki, ale na moich nadgarstkach na pewno kuzynki:
Feminite du Bois i Idole Lubin. Tylko taka różnica, że w pierwsze śliwki są uwędzone w dymku, a drugie zanurzone w rumie.
![]() |
#321 |
Zakorzenienie
|
A czy jest jakiś bliźniak Dzinga?
![]() (jestem w Dzingowym ciągu, hi,hi) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj testowałam i na mojej skórze naprawdę... Miel de Bois Lutensa pachnie jak No5 Chanel.
![]() W Safari RL i Hiver Micallef wyczuwam tę samą nutę siana ![]() A podobieństwo Tea For Two do Gaiac chyba nie ja pierwsza wykryłam, prawda? ![]() ![]() Bliźniak może nie, ale podobny styl ma Kelly Caleche. Tylko że według mnie Kelly jest dużo ładniejsza. ![]()
![]() |
#323 |
Wtajemniczenie
|
Ciągle?
![]() Testowałam Dzinga tylko raz szybciutko tak i skojarzył mi się z Maroussią by Slava Zaitsev |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Rozeznanie
|
Miałabym pytanie jakie perfumy sa podobne do "J'ose" Jose eisenberga?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Zakorzenienie
|
Ogłaszam wszem i wobec, że sephorowy Vanile Caramel to baaardzo wierna kopia Chocolovers
![]()
![]() |
#326 |
Raczkowanie
|
mam pytanie - to chyba odpowiedni temat - poszukuję zapachu podobnego do passion dance z avonu, tylko z wyższej półki, ale w temacie perfum jestem zupełnie zielona
czy jesteście w stanie polecić mi jakiś zapach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
|
Sensations Jil Sander są podobne w nucie bazy
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Yolu, ciągle i to jak !!! Z każdym dniem bardziej. Do tego stopnia, że wszystkie inne zapachy wydają mi się lelawe. ![]() Cytat:
Dzięki, dziewczyny, w poniedziałek polecę wąchać Maroussię i Kelly Caleche. Tzn. pewnie powącham tylko Kelly, bo na pytanie o Marusię panie w Sephorze spojrzą na mnie tak: ![]() edit:Należę do gatunku istot popędliwych, już kliknęłam na allegro miniaturkę Marusi. Nie lubię, gdy panie w perfumerii patrzą na mnie jak na raroga. Obeszło się bez Sephory. O,le! Edytowane przez sasia73 Czas edycji: 2007-11-09 o 18:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miel de Bois to esencjonalny sztuczny miód vel socjalistyczne cukierki "Pszczólki". Chanel 5 to tymczasem produkt niestrawnosci hipopotama (dla ścisłości niestrawnosci z konc przewodu pokarmowego a nie poczatku. Cytat:
Dzing! to: tytoń, drewno i nielicowana skóra. Jezusicku!!! jak ja kocham/uwielbiam/ubostwiam takie słowa (serio serio).
![]() |
![]() |
#330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Hm, nawet jeśli Marusia i Dzing nie są podobne, to ...i tak z przyjemnością poznam Marusię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.